Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 09:40   #1231
Aniolina
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
no ja juz kryzys mam około tygodnia , 10 dni i narazie ratowałam się zasadą, że różnie bywa i że samo mleczko wróci... ale tak źle to juz dawno nie bylo... nigdy w sumie a jak bedzie trzeba zrezygnowac to i tak bede dumna ze udalo nam się ponad 6 mcy
Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
witam
ja tylko na chwilę nie nadrobie Was teraz wpadłam prosić o trzymanie kciuków za Filipka bo dziś odbieramy wyniki żelaza i idziemy na 12 do pani doktor z wynikamni także -> ...mam nadzieję że pogoniliśmy to dziadostwo - anemię

postaram się zajrzeć później
za mleczko i zelazo

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
post napisano o 08:52 ----------

BTW dziewczyny karmiące piersią ile jeszcze chcecie karmić?? mój pierwszy plan to było 6mcy, ostatnio miałam kryzys laktacyjny, że prawie nic nie leciało i małego dokarmiałam mm, a przy tym miałam jakiegoś doła, że te cudne chwile już się skończyły, że jakoś krótko go karmiłam. Teraz mleczko wróciło i jestem happy , ale i tak chce karmić max do 1 roku życia
wczesniej mowila do 6 miesiacy a teraz mysle do roku albo do 10 miesiaca jak mloda bedzie w zlobie, szkoda, ze ta alergia bo tak bym byla pewna ze mi sie uda, a tak caly czas watpliwosci

Cytat:
na moja działało otworzenie okna na chwilke.... ale nie byla jakas specjalnie ciepla- znaczy- normalna, wiec nie wiem czy za gorąco jej czy moze cos sie snilo... popiskiwala, albo zaczela plakac... wiec na raczki, chwila bujania... cyc i spala... choc tego cyca to moze z 1-2 min i koniec...

moze w dzien pośpi

2. staram się nie rezygnować... bede karmić np. do 8... czyli jak wstaniemy to kaszka, potem kaszka, potem obiad, potem kaszka i cyc ??? i co z piciem??? bo mloda nietyka butelki... próbowalam łyżeczką, jak te uapły byly, ale ona sie wkurza ze za wolno... kubek niekapek (mamy 3 - w spadku ) tez niet, bo za szybko i się krztusi
a cyyś był taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki wygodny
moze z normalnego kubka?
u nas tez nocka srednia, nie zjadla na nic prawie nic i budzila sie 3 razy, raz plakala przez sen
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:42   #1232
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
No właśnie, narazie tylko na grubszą sprawe zacznę a na siuśki przyjdzie jeszcze czas
Dziewczyny dzisiaj robimy nalot na rossmana?

obowiązkowo... pranie zaraz rozwieszam, czekam az księżna wstanie i heya w droge

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
moze z normalnego kubka?
u nas tez nocka srednia, nie zjadla na nic prawie nic i budzila sie 3 razy, raz plakala przez sen

myslalam nad tym lovi 360, ale boje sie wydac 30 zeta i okaze sie ze dołączy do innych kubków :/

nie wiem, musze cos pomyslec....

moze to zęby????? chyba ze jakis skok

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:44   #1233
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
obowiązkowo... pranie zaraz rozwieszam, czekam az księżna wstanie i heya w droge

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

myslalam nad tym lovi 360, ale boje sie wydac 30 zeta i okaze sie ze dołączy do innych kubków :/

nie wiem, musze cos pomyslec....

moze to zęby????? chyba ze jakis skok
nam lovi pasuje, tzn tak na kilka lykow, bo dluzej to sie nudzi/denerwuje
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:46   #1234
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
1. chyba jak bejbik juz siedzi stabilnie, zeby sie nie przelewał jak kisiel na tym nocniku

2. dobry szef oby nie skonczylo sie jak u mej znajomej... dzwonili do niej po macierzynskim, zeby wracala, ze nie chcą zeby odchodzila... ta zrezygnowala z wychowawczego, bo nie chciala stracic pracy, a po 32 dniach ją zwolnili

Cytat:

ja nocnik mam, ale sluzy do zabawy- albo do uderzania sie w glowe
wczoraj jak lapalam siuski to doszlam do wniosku, ze dla mojej siedziec to zaden rarytas i nie znosi byc przytrzymywana jak chce zwiedzac, wiec oswajanie w tym momencie to juz chyba za pozno jedyne co ja na moment przytrzymalo na nocniku to gummi mis

a i z tymi grajacymi to trzeba uwazac, bo slyszalam kilka historii, ze dziecko sie melodyjki wystraszylo i nie chcialo siadac.
Ja kupilam najtanszy nocnik jaki byl w sklepie- 12 zl i okazalo sie ze z melodyjka.
3mam kciuki za nocniczek kurcze nie mozłiwe ze już za późno

Cytat:

Nika a co do zaparc to jak nie wyglada jakby go brzuch bolal, ani sie nie prezy ani bobkow nie robi to nie musi byc zaparcie. Moja jak jadla tylko ziemniaki marchew i kleik ryzowy to robila kupke co 2 dni, ale normalna wiec to nie byly zaparcia. fajny ten nocniczek jakbym juz zwyklego nei kupila to bym sie nad tym zastanowila.

.
hmmm... jakoś tak sie nadyma ale w sumie od tygodnia a kupy były 1xdz. do tej pory no i ma śmierdziochy-bączki ale chyba po jabłuszku
narazie czekam.... nie powinna go zapierac ta marchew skoro jabłuszko tez dostał wczoraj ale choler.a wie

byliśmy spać ale oczywiście jak ja wstałam coś zjesć to młody się obudził i już zasnąć nie chciał a spał raptem 0,5h .... on tylko jak leżę z nim to dłuzej śpi
a teraz maruda bo ovzywiscie się nei wyspał i błędne koło

Dalia
i tak pięnie pokarmiłaś ale pewnie mlenio wróci... zrób jak Baha podpowiada..... no i woda przegotowana słyszałam zeby ciepłą pić.... ja od początku piję ta mieszankę o któej wam pisałam do termosu robię i popijam w ciągu dnia:melisa,pokrzywa,rumi anek
3mam kciuki za mlenio
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:46   #1235
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
razem ze zmysłemkobiety możecie sobie przybić piątke

no i zaraz tżet bedzie to nadrobicie, mam nadzieje
Oj ja tu mysle zeby sobie kija sprawic do odpedzania chlopa bo on z takich co najchetniej codziennie, nawet jak chory, zmeczony, po 16 godz w pracy
Stary 2012-05-31, 09:48   #1236
nikaa2
Wtajemniczenie

wczoraj zamówiłąm młodemu kubek Doidy- ciekawe jak sie sprawdzi... od 3mca już go można podawać
też myslałam nad Lovi 360 ale niby dopiero od 9 m-ca

ross... wpadne po południu do niego )))
Stary 2012-05-31, 09:56   #1237
goldika
Zakorzenienie

hej
nadrobic Was to wyzwanie, i juz nie jestem na 1szym mcu w postach

Kupilam wczoraj mlodemu lovi360 w super pharm bo byly 2kubki w cenie 32zl. 12+ i 18+

straszne o tych martych dzieciatkach

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
wczoraj zamówiłąm młodemu kubek Doidy- ciekawe jak sie sprawdzi... od 3mca już go można podawać
też myslałam nad Lovi 360 ale niby dopiero od 9 m-ca

ross... wpadne po południu do niego )))
do 9mca to zleci szybciutko. ja mam tak jak wyzej pisalam od 12mcy ale od tego 9mcy rozni sie jedynie tym, ze miesci 30ml wiecej plynu

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Musze kupic spacerowke lekka bo zakupy z ta duza to koszmar :/
Mysle o Bertoni Foxy, Dalia dzieki za recenzje na fb

Jaie w miare ok spacerowki dostane max do 550zl?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:57   #1238
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Oj ja tu mysle zeby sobie kija sprawic do odpedzania chlopa bo on z takich co najchetniej codziennie, nawet jak chory, zmeczony, po 16 godz w pracy

to zaczniesz z princ sobie piatki przybijać hahahhahaha

nikaa - thx a ten napar to sama tworzysz? znaczy sama mieszasz zioła... pomaga bo ja juz chce spróbowac wszystkiego

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-31, 10:00   #1239
princessskaa
Wtajemniczenie

Ładniusia ta sukienka, pomarańczowa naj

Ja lubię farby do włosów Safira, ale cholercia wycofali z Rossmana i w Naturze też nie było. Nie wiem czy juz nie będą produkować czy co. Malowałam przed ostatnio Natural&Easy Schwarzkopf i było ok. Ale to nie moja Safirka, oj nie A kilka dni temu zaryzykowałam i kupiłam w Naturze firmę Marion i wydają mi się lekko przesuszone. Ale kilka dni postosuję odżywkę i powinno być git

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
to zaczniesz z princ sobie piatki przybijać hahahhahaha

Obejrzałam "Prawo Agaty", nunka się niedawno przebudziła z drzemki, ale leży grzecznie i bawi się smokiem. Pogoda jakaś niezachęcająca do wyjścia, ale trzeba będzie się później wynurzyć
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:03   #1240
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

1. super że mężunio wraca na dłuzej

2. staram się nie rezygnować... bede karmić np. do 8... czyli jak wstaniemy to kaszka, potem kaszka, potem obiad, potem kaszka i cyc ??? i co z piciem??? bo mloda nietyka butelki... próbowalam łyżeczką, jak te uapły byly, ale ona sie wkurza ze za wolno... kubek niekapek (mamy 3 - w spadku ) tez niet, bo za szybko i się krztusi
a cyyś był taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki wygodny

3. sukienka ładna

4. farby ja stosuje Joanna... tanie, a bdb, nie niszczą włosów jak Palette
oj wygodny cyc a jak bedzie chciała Maja pic to te pare kropel w cycu zawsze się znajdzie, zobaczysz
mowisz, ze Joanna? ja sie boje, ze mi nie złapie, ale moze się skusze

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:04   #1241
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
sasasasa... a jeszcze wyposzczony do tego to dopiero bedzie hardcore chociaz istnieje nadzieja, że opieka nad dziećmi i instynkt tacierzyński zmniejszy jego libido.... bądż całkowicie wygłuszy nie daj boże

dalia
nie, kupuje osobno w fixach te zioła czy pomaga... wole nie odstawiać i nie sprawdzać hehe to była rada połoznej

goldi
ale fajna promo szkoda ze sp mam daleko to lovi do podrózy super a i w domu pewnie tez by było jak najbardziej oki
Stary 2012-05-31, 10:06   #1242
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
sasasasa... a jeszcze wyposzczony do tego to dopiero bedzie hardcore chociaz istnieje nadzieja, że opieka nad dziećmi i instynkt tacierzyński zmniejszy jego libido.... bądż całkowicie wygłuszy nie daj boże

dalia
nie, kupuje osobno w fixach te zioła czy pomaga... wole nie odstawiać i nie sprawdzać hehe to była rada połoznej

goldi
ale fajna promo szkoda ze sp mam daleko to lovi do podrózy super a i w domu pewnie tez by było jak najbardziej oki

zeby tylko kolejnych bliznaików nie zmontowali to by było 2 dziewuszki, co Ty na to glam

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-31, 10:12   #1243
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
zeby tylko kolejnych bliznaików nie zmontowali to by było 2 dziewuszki, co Ty na to glam
mi to pasuje mam akurat kawalera 4-zębnego dla jednej z nich hehhehehehe
Stary 2012-05-31, 10:17   #1244
agnieszka 0605
Zakorzenienie

owieczka86

Cytat:
BTW dziewczyny karmiące piersią ile jeszcze chcecie karmić??
mam nadzieję, że min. rok

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziś lece na solarium i chcę farbować włosy, ale na ciemny brąz, a nie chce żeby czerń wyszła z Palette to ten kolor nigdy się nie zmyję. Polecacie jakąś farbe?
ja malowała ostatnio ciemną czekoladę z Loreal i wyszły czarne

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:19   #1245
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
widzę że nie tylko moja noc d bani...a już się cieszyłam, bo 3 poprzednie były tylko z 1-2 karmieniami do 7, aż mnie cycki bolały. a dzisiaj jakby się wściekła...

muff twój synuś mnie przeraża on tak wstaje gdzie popadnie? tosz ty już nic przy nim nie zdziałasz...

oho, mój smród się obudził...na dworzu co bądź, czas zaszyć się w kuchni, bo tż po nocce...biada mi biada
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:31   #1246
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ładniusia ta sukienka, pomarańczowa naj

Ja lubię farby do włosów Safira, ale cholercia wycofali z Rossmana i w Naturze też nie było. Nie wiem czy juz nie będą produkować czy co. Malowałam przed ostatnio Natural&Easy Schwarzkopf i było ok. Ale to nie moja Safirka, oj nie A kilka dni temu zaryzykowałam i kupiłam w Naturze firmę Marion i wydają mi się lekko przesuszone. Ale kilka dni postosuję odżywkę i powinno być git
ja malowałam Lorealem Castingiem...sama nie wiem, jeszcze nie znalazłam idealnej farby i idealnego koloru
Cytat:
juz macie 4 ząbki?
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

ja malowała ostatnio ciemną czekoladę z Loreal i wyszły czarne
no z ciemną czekoladą własnie tak jest :/

Stary 2012-05-31, 10:50   #1247
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Dziewczyny,moja po śliwkach z jabłkiem Gerber to sra po 3 kupy dziennie. Tak ją filtruje porządnie. Co kilka dni jej robię taką terapię
cholewcia,ze na moja tak nie dzialaja .Juz dzisiaj w desperacji chcialam jej zrobic te sliwki zalane woda,ale na szczescie rano zrobila (ostatnia w niedziele poznym popoludniem)

Cytat:
właśnie! o tym myślałam wczoraj... nawet zamówiłam nocniczek kiedy zamierzacie wysadzać i w ogóle jak sie do tego zabrać? podobniez moja teściówka na nocniczek robiła jak skończyłą pół roku
Ja czekam,az bedzie sama siedziala.Mysle,ze szybko sie nauczy,bo kupa jej strasznie przeszkadza .Mam sporo punktow Payback i tam jest FP nocniczek,wiec pewnie go zamowie

Cytat:

[/COLOR]Ten fajny http://allegro.pl/fisher-price-spiew...353693261.html Ale cena też..
I taki jakiś chyba fajny http://allegro.pl/fisher-price-nocni...384496032.html Ale powiem Wam, że nie wiem jaki lepszy. Może jakaś doświadczona mama podpowie czy kupić nocnik zwykły czy taki z bajerem??? Ale i kształty widzę tych nocników sa różne i pewnie nie wszystkie są wygodne..
Ja mialam zwykly,ale krotko korzystalismy,bo mlody wolal normalny kibel .Z sikaniem nie bylo problemu,podstawial sobie miske,a do siadania kupilam mu nakladke zmniejszajaca.

Cytat:
witam z rana

chyba na tyle by bylo karmienia cyckiem... ale ja nieeeeeeeeeee chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e

mam jakas herbatke na laktacje z herbapolu po ktorej mała , jak byla malusienka, bolal brzus... sprobuje czy dzis dam rade a jak nie... bede płakać ... i młoda tez, bo bedzie musiala butle ciągnąc
hektolitry wody pij,sprobuj z ta herbata albo mieszanka,postaraj sie niczym nie denerwowac.I jak najczesciej ja przystawiaj albo laktatorem odciagaj,jesli masz

Cytat:
pozazdroscic spania i przedwczorajszych igraszek... u mnie post od prawie roku razem z glam hoduje nietoperze

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Wy o zaparciach a mój nawet po marchwi wali 4 x dziennie

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

ja to już sama nie wiem
bo niby te warzywa/ owoce przechodzą jakieś kontrole a warzywa i owoce sklepowe to czysta chemia
i co lepsze
podlaczam sie do pytania .Owoce kupuje w sloiczku i te z ryzem i bez,a obiadki gotuje.

Cytat:
witam
ja tylko na chwilę nie nadrobie Was teraz wpadłam prosić o trzymanie kciuków za Filipka bo dziś odbieramy wyniki żelaza i idziemy na 12 do pani doktor z wynikamni także -> ...mam nadzieję że pogoniliśmy to dziadostwo - anemię

Cytat:

BTW dziewczyny karmiące piersią ile jeszcze chcecie karmić?? mój pierwszy plan to było 6mcy, ostatnio miałam kryzys laktacyjny, że prawie nic nie leciało i małego dokarmiałam mm, a przy tym miałam jakiegoś doła, że te cudne chwile już się skończyły, że jakoś krótko go karmiłam. Teraz mleczko wróciło i jestem happy , ale i tak chce karmić max do 1 roku życia
do roku pewnie zleci,a jak bedzie dalej,to sie zobaczy

Cytat:
same owoce na obiad to chyba nie bardzo, musi się przyzwyczajać do nowych smaków. A może mieszaj jej owoce z zupką? Ja swego czasu tak robiłam, kiedy moja jadła tylko banana. Mieszałam go wtedy ze wszystkim co jej dawałam i jakoś szło

bardzo lubila marchewke z jablkiem,ale nagle stwierdzila,ze jest bee,nawet jej sie cofalo...

Cytat:
Ahoj!
Ależ mam dzisiaj migrene brrr, ja dla odmiany w nocy próbowałam Małego nakarmić przez koszulkę,jeszcze mu wciskałam na siłę takze rozdarł sie,ze ho ho, nigdy taka zaspana nie byłam, dopiero tz mnie uswiadomił co robię
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:52   #1248
kasia_aa
Zadomowienie

dziewczyny stoooop, ja sie sprzeciwiam!!! nie mozecie tyle pisac, czytam czytam a na koniec nie pamietam co miałam odpisac

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Oliveira wez 3 suszone sliwki zalej minimalnie wrzatkiem i daj tak 3 łyzeczki małej do wypicia.A jak nie to ten nktar co pisałam śliwkowy.Nakarmiłam mała zupka wczoraj i dzis i co = zaparcie.I czym ja mam karmic to dziecko?
Fatal ja tez tak mam, odkąd wprowadziłam inne jedzonko to małemu ciezko kupe zrobic, ale monitoruje to zeby raz na 2-3 dni zrobił w najgorszym przypadku daje czopek, ale ostatnio juz mi sie nie zdarza, daniel mocno ciśnie ale robi sam, mysle że tzreba to przetrwać zanim sie układ pokarmowy przystosuje do innego jedzenia niz mleko, daje jabuszko gotowane dziennie (ostatnio razem z kasza jaglaną) i czasem kawałek surowego w gazie do pociamkania i...nic nie pomaga ale widze ze juz jest zdecydowanie lepiej niz na poczatku wprowadzania

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kalafiora podawałyście samego czy z innymi warzywkami? były bóle brzuszka? nasz ma bąkale po brokule i myśle czy nie podać kalafiora póżniej

podawałyście szpinak, szparagi, cukinię? mrożone?
mój dostal ziemniaka z pietruszka i kawalkiem kalafiora i dobrze to przyjął. szparaów nie dawalam, cukinie tak (z ziemniakiem i marchewką) ale jakoś nie podeszła, szpinak kupilam ostatnio świerzy (swoja drogą pyszny) ale nie chcial jesc

Cytat:

ja mialam karmic do 3 mc całe szczescie jest juz 6 i jakos nie moge sie z tym rozstać ale mysle ze u mnie pomalu pomału karmienie dobiega konca...jakis 8-9 mc...tak sobie teraz wymysliłam

oczywiscie dalej nie pamietam co chciałam napisc...
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:57   #1249
mol_aa
Zadomowienie

Goldi nam kubek lovi nie podszedł, młody lubi pić ale z normalnego kubka, zamówiłam doidy i zobaczymy, bo na wszelkie kubki z dziubkiem się buntuje

Wczoraj Piotruś próbował zupkę z buraczkiem czerwonym i co ?? malego zatwardziło już brak mi pomysłów na urozmaicanie mu diety, bo ciągle coś go zatwardza lub wysypuje ( u nas jak zatwardza to jest to pierwsza oznaka uczulenia na dany produkt, z marchewką było tak, że nie podawałam przez miesiąc i na szczęscie przeszło )
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:00   #1250
Bahamadia_25
Zakorzenienie

ale się narobiłam

2 pralki powieszone, zupa zrobiona, 2gie śniadanie Michał zaliczył, teraz kima więc mam czas dla Was i przy kawci wpierniczam kremówkę papieską, sąsiad był w Krakowie więc zrpbił prezencik

Nadrobię i napiszę w klubie przepis na serek
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:01   #1251
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
myślałam, że mój takie "☠☠☠liwy" jest że codziennie albo i więcej a tu jednak nie hehehhe w sumie nie narzekam

Cytat:
Glam jak by coś to ja też mam przystojny narazie 3-zębny ale bedzie miał więcej nie zrażaj się, zasypia sam nie trzeba nosić bojać czy coś, wogóle za☠☠☠isty model Ci powiem hehe

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

LEGENDA DO CZASZEK:
je*bliwy
Za*ebisty

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:03   #1252
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Baha dzięki za info o tvn
A skoro tż ma jeszcze urodziny to pewnie ucieszy się z jakiegoś super prezentu i ten nóż na pewno mu się przyda
noł problemos

przyda się, przyda, bo rozbiera auta, a był u niego kolega i marudził, że miał taki fajny nóż że w 5 min wycieli szybę
Ciekawe jaka cena
Stary 2012-05-31, 11:04   #1253
muffinka90
Zakorzenienie

Matko bosko, co sie dzieje z tym dzieckiem, od 2 tyg nie sypia praktycznie w nocy, jeczy, kreci sie, poplakuje, o polnocy sie budzi (leki o tej porze dostawal), a jak juz sie obudzi to wstaje, gada, smieje sie, zaczepia nas, pluje smoczkiem na odleglosc, ogolnie dziec wypoczety, az nagle zaczyna wyc ze zmeczenia i sie wyciszyc nie moze... i tak co godzine, dwie... mam nadzieje, ze te zeby jak wyjda to sie uspokoi...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:06   #1254
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
próbowałam... i moge odciągać ale powietrze albo leci jakies 5-10 ml i koniec....

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuzo dla Filipka

No to dobrze, ja jak miałam kryzys to nawet 5 ml nie ściągnęłam. Nie poddawaj się, a jak się nie uda, no trudno i tak ładnie karmiłaś

Owieczko na pewno się uda
Stary 2012-05-31, 11:09   #1255
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ale on jest gigant!!
no wlasnie nie, jeszcze mi z 68 nie wyrosl, a spiochy ktore mu od bn zakladalam (62) odlozylam kilka dni temu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-31, 11:13   #1256
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już odpuściłm. Wprowadziłam już na stałe 2gie śniadanie i podwieczorek + obiad. I Michał budzi się w nocy ale na tyle, że mogę go uspać smoczkiem, więc zrozumiałam, że musi się za dnia najeść żeby w nocy się nie budził na jedzenie.
(przyznam, że dzięki Wioli to zrozumiałam - chylę czoła do Ciebie kochana )
Do kiedy będzie mi lecieć, a nie będzie się budzić w nocy, do tego momentu będę karmić.
P.S. Chcę do końca wakacji, bo słyszałam, że po roku mleko już nie ma za wiele wartości...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej

Ja sobie kiece własnie zamawiam http://allegro.pl/letnia-sukienka-hi...379536659.html chyba pomaranczową

Dziś lece na solarium i chcę farbować włosy, ale na ciemny brąz, a nie chce żeby czerń wyszła z Palette to ten kolor nigdy się nie zmyję. Polecacie jakąś farbe?

Sukienka śliczna

Jak nie chcesz czarnych, to na pewno zrezygnuj z ciemnego brązu.
Weź jasny, bądź śledni brąz ( i tak jasno nie wyjdzie)
A jesli chodzi o Joaśkę, polecam Paloną Kawę. Farbowałam nią ponad rok. Włosy nie zniszczone, kolor piękny naturalny brąz
Dla zainteresowanych foto na FB w Albumie "Wesele"

A jaki masz obecny kolor ?

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-31 o 11:18
Stary 2012-05-31, 11:15   #1257
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Sukienka śliczna

Jak nie chcesz czarnych, to na pewno zrezygnuj z ciemnego brązu.
Weź jasny, bądź śledni brąz ( i tak jasno nie wyjdzie)
A jaki masz obecny kolor ?
ja mam swoje ciemny brąz mi zawsze czarnota wychodziła...a teraz chciałabym taki ładny brązowy kolor, głeboki..może być ciemny, ale żeby mial taki czerwony błysk w słoncu

Stary 2012-05-31, 11:16   #1258
tuszka
Raczkowanie

Pytam, Gdzie streszczenie????

Gdyby nie spiąca krolewicz, to bym w życiu nie nadrobiłam, a to kosztem porządku w domu

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Tuszka to nie możliwe heheh, spiący królewicz )

Jejku a mój dzieć marudzi jak nie wiem, obłęd (((((((
Chce iść pod prysznic i chyba nie da rady, bede musiała czekać aż zaśnie a kiedy to bedzie to nie wiem :/
Dzisiaj tez ładnie śpi, ale gorzej po południu.

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
ja Ci chetnie wysle moje kg! na jaki adres?

ja miałam taki przypadek miesiac temu, kolezanka z grupy ze studiow, byla w ciazy i tak czekalismy na naszego grupowego drugiego dzidziusia. Chodzila do samego konca, tak jak ja, miala urodzic dziewczynke, kolezanka pisze do niej sms-a dzien przed zjazdem, z pytaniem, czy juz urodzila, a ona odp. ze tak, ale niestety mala juz nie zyla Wszyscy to bardzo przezylismy, a juz sie mielismy skladac na prezent. Ja przez kilka dni tylko o tym myslalam.

Ona przestala czuc ruchy dziecka, a byla juz chyba ciut po terminie, pojechala do szpitala i na usg wyszlo ze dzidzia nie zyje, cala noc czekala a rano wywolywali jej porod.
Straszna historia,

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

''Twoje dziecko''

ale mialam dzis farta, tylko wysiadlam z windy w przychodni, jak nie huknie cos, swiatla pogasly i doopa, jakis agregat wysadzilo a ja tak sie boje winda jezdzic, to teraz wcale mi nie lepiej

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

szpilko za bioderka
Muff, i pewnie windą jechałaś z małym?

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
może chcą sprawdzić jak bardzo potrzebujesz xy bo czasem jak już coś znajdziemy, to aniechtam...

ożesz te nasze dzieciaczki coraz mądrzejsze...

no, dopiero co wyżej pisałam...

matko a u mnie jeszcze zielone

patrzyłam dzisiaj w dziecięcym za spacerówkami...jeny, taka prościutka, najprościenieńsza bez parasolki 250 zł... o nie...zamówię na all...
kupiłam małej też butlę i smoczek kauczukowy na mlenio. czas uczyć dziada na mm. tym silikonowym to tylko się bawi, jak jest fest spragniona to troszkę siorbnie wody, ale nie żeby się spoić niewiadomo jak

dziewczyny wiem że teraz jest moda na jednokolorowe cuda, ale mam pyt. czy strasznie się wygłupie zakładając spódnicę w kwiatki? kupiłam ją dwa lata temu, taka niegłupia, w mohito. miałam ją na sobie może z 4 razy. w tamtym roku się w nią nie nieściłam, ale teraz się wbijam...tylko TE KWIATKI... myślałam zeby może ją do siostry na 20lecie założyć, albo może do kościoła z raz wyjść...tylko nie wiem czy się nie zgaszę

Kochana, teraz moda jest na tyle wyluzowana, ze spokojnie możesz założyć. Poza tym kwiaty wiosną i latem zawsze są modne.

Cytat:
Dominej wytrwałości w ćwiczeniach...

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Chyba trzeba poczekać aż maluch siada i wtedy sadzać jak najczęściej, zeby się dziecinka oswajała Ale doświadczenia w tym nie mam, zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu I chyba bedę bić brawo, jak akurat siuśka puści do nocnika A jaki sprzęcior kupiłaś? Jakiś grajek czy zwykły?

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Ten fajny http://allegro.pl/fisher-price-spiew...353693261.html Ale cena też..
I taki jakiś chyba fajny http://allegro.pl/fisher-price-nocni...384496032.html Ale powiem Wam, że nie wiem jaki lepszy. Może jakaś doświadczona mama podpowie czy kupić nocnik zwykły czy taki z bajerem??? Ale i kształty widzę tych nocników sa różne i pewnie nie wszystkie są wygodne..
Słyszałam, ze dziecko słysząc nagle melodyjkę pod pupą zaczyna wstrzymywać mocz, lepiej kupić zwykły.
Dziewczyny, popatrzcie w lokalnych sklepach, u mnie zwykle nocniki są po niecałe 10 zł. Tylko dla mego chłopca kupię z jakąś osłonką na siusiaka.

Buziaki

Poszukać jakiejś tajnej sukienki na all
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:18   #1259
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie, jeszcze mi z 68 nie wyrosl, a spiochy ktore mu od bn zakladalam (62) odlozylam kilka dni temu
gigant w sensie udany,ze tak stoi,raczkuje,wyglada przez okno
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:23   #1260
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
witam

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Ahoj!
Ależ mam dzisiaj migrene brrr, ja dla odmiany w nocy próbowałam Małego nakarmić przez koszulkę,jeszcze mu wciskałam na siłę takze rozdarł sie,ze ho ho, nigdy taka zaspana nie byłam, dopiero tz mnie uswiadomił co robię
Dalia zamów sobie kawke na laktację bocianek w smaku ohyda ale działa cuda pisałam juz o niej mszpilka chyba potwierdziła,ze u niej tez sie sprawdziła.Niestety dostepna chyba tylko przez net.
Pytałam o wysadzanie bo generalnie wiem,kiedy Hubko robi koope (mina skupienia -bezcennna ) także zastanawiam sie czy nie kupić nocnika i wtedy hyc go na niego bo ewsumie posadzony siedzi (sam nie siada) chyba krzywdy mu tym nie zrobie.A nisnik zamierzam kupić najzwyklejszy-mój wc tez nie śpiewa i nie gra
Jeżeli chodzi o karmienie to w październiku wracam do pracy,albo na 8 do 15.35 albo na 14 do 21.35,karmienie ranne i nocne mozna zostawić, narazie to nie moge odstawić bo nic mlecznego Hubko nie przełknie.Ale tez myślę max do roku.A jak wyjdzie to zobaczymy w praniu...

domiks sliczna kiecka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości