|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
hej dziewczyny
ja się troche denerwuję przed jutrzejszą wizytą ![]() idę po raz pierwszy,u mnie juz 6 tydz |
|
|
|
#2432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniesze, że wiemy o co chodzi ![]() Ja się teraz zastanawiam, jak mialam wcześniej o 2 dni ostatnią @, to teraz może mi się przesunie o 2 dni, więc w sumie by wychodziło, że dostanę @ w sobotę , no ale zawsze czesniej już mnie napierdzielało zdrowo brzucho i jajniki Te domnienmanie mnie wykończy... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Hej
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to trzymam kciuki żeby Wam się udało
My po @ zaczynamy starania od nowa, ale teraz jestem uzbrojona w 25 testów owulacyjnych i 5 testów ciążowych o czułości 10 miu/ml Kupiłam na Allegro więc wyszło taniutko Do gina umawiam się w okolicy owulki, zeby było wiadomo czy wszystko w porządku (pół roku temu musiałam brać luteinę na wywołanie owulacji) no i mierzę temperaturę Teraz to już musi się udać
|
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
To chyba dobre znaki A mówiłaś meżowi już, jak zareagował ?
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jak mowisz teraz musi się udac ![]() Hej właśnie już któraś z Was pytała co się dzieje z nasza djminiska ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że masz dar prorokowania
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Ale za to jak wróci, to Ci to wynagrodzi zapewne a i brzunio pewnie bedzie ładnie widoczny
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja własnie też tak czuję
![]() Cytat:
ale będzie już jak się dzidzia urodzi
|
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na duchu podtrzymujesz A może nam się razem udało ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Kochana, jak mi ta wredna @ przyjdzie, to kolejny raz starań też się tak przygotuję ![]() Już za Wsas trzymam kciuki!
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co dalej za tym idzie to na dodatek może by i ten sam termin porodu wyszedł ![]() A kiedy miałaś ostatnią @ ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- No to zleci to już będzie miał taki mały prezent w postaci małego brzusia
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Raczkowanie
|
no tak..trzeba się starać drugi raz
żeby było towarzystwo dla corki. przy córce też robiłam testy "przed czasem", też zrozumiałam, że to bez sensu...jednak chyba każdy musi do tego wniosku dojść samodzielnie.
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze trzymam mocno a nie chcesz zrobic testu? |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monini, miałam 8 maja, wcześniej o powiedzmy dzień, dwa - trudno okreslić bo mi tak się zawsze przesuwa dzień, dwa - cykle mam krótkie tzn. 23,24,25 różnie ![]() Domniewam, że już powinnam zwijać się z bólu na @, tak przynajmniej zawsze mam, jakieś 3 dni przed, a tu nico ![]() Ale się nie nakręcam, w ogóle, wcale Co ma być to będzie moze mam czas się jeszcze wyszaleć
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
kejthx trzymam kciuki za brzuszek
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
testy mowia same za siebie,brak okresu to samo,wiec nie ma czego sie bac-tylko sie cieszyc tym bardziej,ze nie ma nic lepszego jak wizyta u gina,takze wszytsko bedzie dobrze i nie zamartwiaj sie,bo pamietaj,ze teraz myslisz za "dwoje" |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli troszki wczesniej ale ja za to mam cykle 30 dniowe no ale poczekamy zobaczymy na razie czekamy a później jak co bedziemy ustalac wspólne terminy
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez sie balam "ostatniego testu" i jak zobaczylam te II kreski,to jakos nie umialam uwierzyc...zwlaszcza,ze juz sie nastawialam na kolejny miesiac staran,ale tak naprawde i juz nie czulam sie,tak ze koniecznie teraz musi byc,przeszlam taka pewna granice i odbilam sie od niej i moze dlatego wtedy sie juz udalo. takze Kejthx zycze Ci z calego serca wymarzonej bety,badz jednak tych II kreseczek(jak sie jednak zdecydujesz na test)!!! |
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
oj tam oj tam ale dziękuję Jak mam być bardzoooo szczera, to jakoś "wewnętrznie" nie jestem przekonana, że mogłoby się udac. Jakoś nie mam przeczucia tym razem, nie kumam dlaczego ale nie. Zrobię betę ale tylko dlatego, by wiedzieć na tym stoję, inaczej czekałabym na @. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie zgadzam się, wczoraj w pracy musiałam zwolnić pracownika, wiadomo nie jest to przyjemne dla osoby zwalnianej, jak i dla samego zwalniającego.
Później w brzuchu mi szalało, nie mogłam sobie znaleźć miejsca w pracy, i zasnąć w łóżeczku.
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, tymczasem muszę popracować
Jakby coś u mnie sie w ciagu dnia zmieniło (oby nie ) to dam znaka ![]() Miłego dnia!
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
ale sie rozszalalysmy
![]() oby wszystkie plemniczki i pecherzyki byly tez takie pracowite |
|
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
o zesz, tylko na chwile wyszlam z pokoju i tyle naskrobane..
![]() zbaralm sie za czytanie, ale chwilowo sie poddalam, bo mi slabo - sluchajcie, szefowa wparowala przed chwila do nas, a ze akurat rozmawiamy o kolezance z bobasem, to ona sie kategorycznie (oczywiscie w zartach ) zaczela domagac zwiekszenia populacji bobasow w pracowni - "tyle mlodych, a tylko jedno niemowle, nie dbacie o przyrost naturalny, kto nastepny, itd.." najpierw schowalam glowe do lodowki zeby nie bylo widac jak sie chichram, ale potem zrobilo mi sie jakos smutno i jescze wchodze do pokoju, a tu w radiu audcja o zdrowiu ciezarnych i juz mi lzy w oczach stanely, i jeszcze serwis i mowia, ze ciezarna zginala na przejezdzie kolejowym i juz mnie to calkiem dobilo.....a jeszcze wczoraj bylam u tej kolezanki z bobasem, ktora domaga sie kolegi dla swojego synka, i ten dzien dziecka jutro, i ja juz jestem rozbita a jak ten test wyjdzie jutro negatywny to sie chyba zalamie, i na pewno spotkam u gina jakies mamy z brzuchami i znowu bede ryczec... przepraszam Was dziewczynki, wiem ze niektore maja powazniejsze problemy, ale tak mi sie nagle zebralo, ze musialam to z siebie wyrzucic
|
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, cos mi tam świdruje w brzuchu
mam złe przeczucia ![]() Kochane moje, z inne paki Mozecie mi powiedzieć ile daje sie w Waszych stronach jako chrzestni kaski w prezencie (o ile ktoś chce dac koperte z kaską )
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
u mnie się kupuje łyżeczkę z grawerem i jeśli to jakaś dalsza rodzina to 100zł, ale jeśli najbliższa, to 300-500.
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięks.
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczny a robicie jakieś prezenciki na dzień dziecka? Ja chrześnicy kupiłam flamastry-pieczatki bo uwielbia malowac a moja siostra nie wpusci mnie z nastepna super zabawka. Na urodziny zawsze jej kupuje cos wymarzonego powyzej 100zl moj pupilek to co poradze, ale ogolnie na dzien dziecka za 30 zl nie jestem w stanie kupic nic fajniejszego. Młodszej 18 mies chyba kupie smoczki z aventa, no bo zabawek w brud ciuchow tez i nawet sie niczym nie bawi, bez sensu ![]() aa i moja chrzesnica moze ogladnac tylko jedna dobranocke dziennie, wiec biore ja do siebie i bedziemy ogladac krola lwa, 101 dalmatynczykow itp przez pol dnia wzielabym ja do kina ale nie ma nic ciekawego, ma 4 lata i od zawsze jest traktowana jakby byla moja ![]() Jak sie dowiedzialam ze siedzi u mojej siostry w brzuchu to beczalam przez godzine ze szczescia Moni, Kejthx trzymam mocno kciuki, oby sie udało bo wam to sie normalnie nalezy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

, no ale zawsze czesniej już mnie napierdzielało zdrowo brzucho i jajniki
My po @ zaczynamy starania od nowa, ale teraz jestem uzbrojona w 25 testów owulacyjnych i 5 testów ciążowych o czułości 10 miu/ml 

na duchu podtrzymujesz