|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() |
#2372 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super się wchłania i pachnie ok, co do rozstępów to zobaczymy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
hmm moje dziecko oglada kanaly takie jak cbeebies,nikelodeon junior-tam nie ma przemocy. Wydaje mi sie ze na cartoon network sa wlasnie takie bajki z przemocą,ja w N juz nie posiadam tego kanału.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-05-31 o 09:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() rozumiem , mam nadzieje, że pomimo wszystko jakoś sie ułozy po twojej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() ja w kazdym razie patrze teraz glownie, żeby była dobra i duża spacerówka, bo nam posłuży ze 3 lata, a taka gondola to tylko 6 miesiecy. Podobał mi sie tez graco symbio, ale jak go zobaczyłam w realu to niestety odpada, gdyż spcerówka jest taka mała/wąska , że roczne dziecko ubrane grubiej by tam juz nie weszło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
fajne sukienki, mi sie podobaja najbardziej 1 i 2 . tylko, że niby pisze bawełna ale jak bedzie wyglądała jak przyjdzie ![]() Mi sie podoba taka, chciałam cos bardziej eleganckiego: http://allegro.pl/trendy-mama-dekolt...364546285.html ale boje sie co to przyjdzie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Matko ale mnie skurcz w nocy złapał, taki że nie mogłam nijak się go pozbyć ![]() Słuchajcie, w Rossmannie rusza program lojalnościowy Rossnę, dają rabaty na artykuły dziecięce: http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120530 Powiedzcie mi, gdzie się kupuje podkłady poporodowe i do przewijania? Byłam wczoraj w rossmanie i nie znalazłam, chyba że jakiś mały jest :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, Rossmann wprowadził nowy program, dzięki któremu można kupić tańsze produkty dla dzieci. Chyba warto skorzystać
http://www.rossnet.pl/Promocje.aspx Laurose zdublowałysmy się ![]() Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-05-31 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wkurza mnie najbardziej to, żę tz rodzice choc zyja jak król i krolowa nie chca wogóle pomoc w tej sprawie, choc obiecywali tz mieszkanie juz od dawna.... ale to jak zawsze takie gadanie..bo oni nie beda inwestowac w polsce, bo to oczywiscie nie wiem jakis do dupy kraj( ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzisz, przeleciałam tylko wzrokiem bez czytania, ale chyba się będę musiała wybrać do większego rossmanna bo nie widziałam na półkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta karte rozdaja ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2383 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane!
Witam się dzisiaj. Byliśmy wczoraj na konsultacji u laryngologa z synkiem i na razie jest ok. Błona się zregenerowała ![]() Tylko zastanowiło mnie jedno bo pisałyście, że lekarze polecają raczej te atomizery do noska, a ten nam powiedział, że lepszy zakraplacz ![]() Cytat:
Ja mam Mutsy i mi się wydaje, że jest maleńka ![]() Cytat:
Bo zdjęcie czasem przekłamuje. A co Twojego Tżta to rzeczywiście należy mu się lanie ![]() Rano w Pytanie na śniadanie był temat o zabiegach na serduszku dzieciątka jeszcze w brzuszku. Może jak puściłabyś mu coś takiego to w końcu otworzyłby oczy, że najważniejsze jest zdrowie naszych maluszków. Zresztą słychać i widać co się wokół dzieje i jakie to nie raz ludzie przeżywają dramaty dlatego chyba należy mu się małe uświadomienie. Cytat:
Bafi teraz przecież dużo kobiet zostaje przy swoim nazwisku. Ja nie widzę problemu, żeby poprosić córkę o zachowanie nazwiska. Dzieci mogą mieć podwójne teraz. Ja wiem, że trochę to skomplikowane, ale jeśli komuś bardzo zależy to dlaczego nie. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-31 o 09:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Rozeznanie
|
kosztują 14,49zł, ale w promocji są i mozna wziąc do nich jeszcze chusteczki Babydream za 1 gr (te które w gazetce są nad podkładami do przewijania) U mnie tez były wciśnięte w rogu ledwo znalazłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest ladna pogoda,wiec zrobie pranie i spadam z malym na plac zabaw.kupie gazete sobie jakas moze M jak Mama i bede odpoczywac na laweczce
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Wtajemniczenie
|
A ja lecę do Biedry po zakupy
![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Konto usunięte
|
mamuśki co do tych podkładów poporodowych to wyczytałam że te bella mama sa kiepskie bo nie maja tego kleju i dużo lepsze od nich sa te:
http://www.medycynanaturalna.pl/6,27...iet_30szt.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Rozeznanie
|
Dobra to i ja też się biorę za sprzątanie i obiad jakiś.
Na razie |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Zaniosłam wniosek i teraz czekanie do jutra jak na szpilakach. wszystko pięknie, czy cos tam nie pasuje. Cytat:
Paulinka sobie zażyczyła różowo - fioletowy pokój z księżniczkami. Ale na jednej ścianie mają być auta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | ||
Rozeznanie
|
Hej, wpadłam nadrobić i się przywitać. Cały czas leże i już mi niewygodnie, lewy bok boli, prawy bok boli, plecy bolą.
A w którym tygodniu moja droga będziesz robić to ktg? Jestem strasznie zła, bo chyba mi szpital zamkną. A ja tu chciałam rodzić, bo mój lekarz jest ordynatorem, dobrze że jeszcze do szkoły rodzenia nie poszłam. Będę musiała nowy szpital chyba wybrać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2391 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wrzuciłam na maila kilka zdjęć ze ślubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Bafi, bardzo przykre jest to co, piszesz.... my co prawda nie znamy jeszcze płci, ale trochę na zapas obawiam się o reakcję mojego męża. Jest święcie przekonany, że będzie chłopak. niby wszyscy patrząc na mnie chłopca mi wróżą (w kształt i wysokość brzucha i "piękny" wygląd w ciąży nie wierzę, jakoby były powiązane z płcią maleństwa).
czy ci faceci nie wiedzą, że to ich plemniki decydują o płci dziecka a kobieta nie ma na to wpływu?? czy spali na tych lekcjach biologii? Jak im płeć nie pasuje, to powinni mieć pretensje sami do siebie, bo sami taką zrobili (mówiąc troche wulgarnie)!! chyba znów powinnam się do lekarza wybrać. pisałam Wam kiedyś o tym, że mam jakieś dziwne krwawienia z ucha. konsultowałam z laryngologiem ze 3 tyg. temu i niby miała być to jakaś ranka (może się paznokciem zadrapałam, czy coś). Goiło mi się długo i dopiero od kilku dni wyglądało na całkowicie zagojone. A dziś w nocy budzę się z całkowicie zatkanym uchem. Zastanawiając się co jest (czy to jakaś ropa, czy co) poleciałam do łazienki a tam krew z ucha się sączy, cała poduszka we krwi... jakoś mi się udało to zatamować i nie wiem, czy powinnam znów do laryngologa lecieć. Znów mi powie, że sobie paznokciem zadrapałam - tyle, że śpiąc nie grzebię w uszach a na dodatek mam akurat tak krótkie paznokcie, że nie miałabym jak tego zrobić. A może to jakaś "dolegliwość" w ciąży, jak np. krwawienie z nosa. nie chce mi się czekać u rodzinnego po skierowanie i znów zapisywać się na za kilka dni do laryngologa, który nic mi nie poradzi.... mam nadzieję, że to tylko żadnego wpływu na maleństwo nie ma. Jak do jutra nic sie nie zmieni to pewnie powędruje do lekarza i jeszcze w na poniedziałkowej wizycie gina dopytam
#2393 |
potworkowa
|
mi mama mówiła, że jak byli z tatą na zakupach kiedyś, to jak tata zobaczył jakąś mamę z synkiem we wózku to westchnął i się zaczął zastanawiać, czy będzie miał kiedyś wnuka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34421748]mamuśki co do tych podkładów poporodowych to wyczytałam że te bella mama sa kiepskie bo nie maja tego kleju i dużo lepsze od nich sa te:
http://www.medycynanaturalna.pl/6,27...iet_30szt.html[/QUOTE] położna na zajęciach z sr mówiła, żeby nie kupować tych z belli właśnie dlatego, że są bardzo kiepskie. ile w tym prawdy?
#2395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Maggie źle zrozumiałaś. Ja nie liczę na niczyją śmierć, bo niech dziadki żyją jak najdłużej. Po prostu teraz nie przeprowadzilibyśmy się tam, bo nawet teściowa powiedziała, że by nam nie pozwoliła, bo byśmy nerwowo nie wytrzymali. To są starsi ludzie, którzy od prawie 30lat żyją sami i ciężko by im się było dogadać z młodymi. Dom jest przepisany na teściową, więc jeśli nikt w nim nie będzie mieszkał, to i tak zostanie sprzedany. Więc nie rozumiem o czym mówisz twierdząc, że chcemy na kimś żerować? A żeby iść na swoje zwyczajnie nas nie stać, bo za 2000zł miesięcznie na 3 osoby raczej dużo nie odłożymy, no chyba żeby napaść na bank i za to kupić mieszkanie czy dom? Trochę mi się to śmieszne wydaje, bo jest mnustwo ludzi, którzy właśnie remontują stare domy i tam mieszkają, bo na nowy do końca życia by nie zapracowali. No chyba że tylko w moim otoczeniu są tacy ludzie. Tego już nie wiem.
Martusia właśnie mam taki zamiar kupić sama, bo to mi sprawia radość i czuję, że będę mamą. Do dziadków teraz się nie przeprowadzimy, bo babcia jest cóż.... jak teściowa i druga babcia TŻta w jednym i to jeszcze mało.... Tak jak wyżej napisałam od 30lat mieszkają tylko we dwoje i wątpię, żeby mogli się przystosować do mieszkania z młodymi ludźmi i maleńkim dzieckiem. Elena to nie takie proste, bo później będę tą złą. Jeśli coś mnie już strasznie wkurza, to reaguję, ale na ogół staram się nie reagować, bo trzeba by się kłócić co chwilę. Kasiam dziękuję ![]() Mnie wszyscy wróżą chłopaka, tylko jedna osoba dziewczynkę, ale zobaczymy czy się sprawdzi. Na razie tyle się nasłuchałam, że będzie chłopak, że sama zaczynam myśleć o dziecku jako o chłopcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale trudno... jeszcze będzie szalał za Waszą córeczką. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale sobie dzisiaj pospałam ![]() ![]() A jak już prawie zasypiałam to tżtowi przyśnił się jakiś koszmar, że niosłam dziecko na barana i wisiały jakieś druty bardzo nisko i ja ich nie widziałam i zaczął mnie szmotać i krzyczeć żebym się zatrzymała, matko aż podskoczyłam ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za Wasze opinie co do tych gondoli ![]() Cytat:
![]() Ale faceci to czasami jak dzieci albo gorzej jeszcze ![]() Dziewczyny a co myślicie o tym wózku?? Mi strasznie się podoba wizualnie ale nie mam pojęcia czy to, że np ma tak koła blisko siebie to dobrze czy źle bo tżtowi się wydaje, że może być niestabilny z racji tych kół... http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.