Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 08:48   #2371
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że jak czytam o tych kredytach po 30 lat to włos się jeży ... perspektywa spłaty przez całe małżeństwo to masakra ... wiem, że najczęściej to jedyna możliwość do własnego M ale nie potrafię pojąć tej polityki która nastała nasz kraj ... mieszkanie podstawowe dobro społeczeństwa a trzeba o nie całym życiowym dorobkiem walczyć - to chyba tylko w polsce jest i jeszcze ostatnie dzwonki na preferencyjne kredyty .. no szok

Konczi, myśmy wzięli kredyt na 35 lat, tylko że ja w moim własnym M płaciłam taki czynsz, że spłata kredytu, który jest tak jak Tamlin mówi ciutę większy od czynszu i najmu, że stwierdziłam, wolę spłacać swoje niż mieć "swoje" i płacić horrendalny czynsz złodziejskiej spółdzielni.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:49   #2372
mala mysz
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Są oczkami w głowie tatusiów, potwierdzam bo mój mimo swojego występku bardzo kocha naszą małą - świata za nią widzi szkoda tylko, że teraz po tym połówkowym powiedział jedno zdanie - że będzie tę farsę ciągnął przez kolejne lata swojego życia że zamiast kasy na moją wymarzoną kuchnię mogliśmy przeznaczyć na tzw sztuczne zapłodnienie plemnikami męskimi.
no to tez lekką wpadę zaliczył ale najważniejsze ze się cieszy i jest ok, a że gafę walnąl to trz wybaczyc

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Cześć! Gratuluję wszystkich wizyt i córeczek, widzę że jestem w "chłopcowej" mniejszości
Ale współczuję mężów niezadowolonych z córek... To musi być dla Was bardzo przykre U mnie na szczęście, to ja miałam preferencje(córeeeczkęęęę !), a mój mówił, że mu wszystko jedno, że z każdym będzie fajnie...

No i pojawił mi się na drugim cycku drugi rozstęp... Najwyraźniej oliwka babydream dla mam i sexy mama bielendy na biust to za mało... Więc od razu zamówiłam ten krem - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html i będę testować! Oby był taki dobry jak jego recenzje...
Mam go, zobaczymy po porodzie czy działa kupiłam w tanie-leczenie.pl 400ml w cenie 200ml. zerknij, moze dalej mają tą promocję.
super się wchłania i pachnie ok, co do rozstępów to zobaczymy
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:52   #2373
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane mam prace zaliczeniową na temat wpływu bajek na psychikę dziecka i szukam jakiś agresywnych bajek, pomożecie? Cudownie byłoby też jakieś filmiki w prezentacji zamieścic z przykładem - najlepiej jak dziecko ogląda.
hmm moje dziecko oglada kanaly takie jak cbeebies,nikelodeon junior-tam nie ma przemocy. Wydaje mi sie ze na cartoon network sa wlasnie takie bajki z przemocą,ja w N juz nie posiadam tego kanału.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:59   #2374
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Cześć to dobrze, że wszystko dobrze

Tylko czasem jestem zmęczona bo wiesz oni uważają, że ja się uważam za jakąś księżniczkę

Bafi bardzo mi przykro z powodu w-w
Mój mąż też był rozczarowany, że nie chlopak no ale nie aż tak
Elenko, po prostu ty jesteś świadoma tego co jesz a oni za chwilę zaczną się skarżyć na coraz gorsze dolegliwości. Moja starej daty lekarka sama powiedziała, że dlaczego ja się dziwię że moja córka jest na coś uczulona jak żarcie jest naszpikowane chemią do granic możliwości. Jak to się mówi wielkie korporacje żywieniowe modyfikują jedzenie po to by wielkie koncerny farmaceutyczne miały na czym zbijać interes i karuzela się kręci i jest super. Zobacz jak twoja teściowa daje zarabiać najpierw leci do sklepu kupuje niezdrowe żarcie a potem zapingala do apteki po farmaceutyki łagodzące skutki spożywania tego "zdrowego" jedzenia. Zarabiają na niej wszyscy a ona traci zdrowie.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
hmm moje dziecko oglada kanaly takie jak cbeebies,nikelodeon junior-tam nie ma przemocy. Wydaje mi sie ze na cartoon network sa wlasnie takie bajki z przemocą,ja w N juz nie posiadam tego kanału.
Zielona zgadza się ponoć chcą zlikwidować te stację, gdyż te bajki które serwuje są nie do zaakceptowania.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
no to tez lekką wpadę zaliczył ale najważniejsze ze się cieszy i jest ok, a że gafę walnąl to trz wybaczyc

Mam go, zobaczymy po porodzie czy działa kupiłam w tanie-leczenie.pl 400ml w cenie 200ml. zerknij, moze dalej mają tą promocję.
super się wchłania i pachnie ok, co do rozstępów to zobaczymy
Mała Mysz ten ciupas ma szczęście że ja go kocham bardzo bardzo mocno od 17 roku życia i że ja z tych co wybaczają a dwa życie mnie nie rozpieściło więc mam twardą ale że ja ze znaku skorpiona to sprawy krzywdzące moje uczucia głęboko chowam w zakamarku i nie zapominam

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-05-31 o 09:01
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:11   #2375
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj a ja jestem dzisiaj w dooomu bo mnie bolał wczoraj brzuch i dzisiaj tez mnie boli troche i se wolne wziełam jejejeje

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:20   #2376
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
angel, gratuluję córeczki worek z dziewuszkami nam się wysypał na forum
szybkiego powrotu do zdrowia

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Iwoncia, kusi Cię ten Damian, co? a za którym imieniem jest Twój tż?

u nas miała być Lena lub Blanka, też był dylemat które wybrać, ale z racji tego, że Lena była pierwszym imieniem, które nam się spodobało najbardziej więc je wybraliśmy. może następnym razem będzie Blanka a jak nie to za trzecim
jak bym u nas kiedys miała byc druga to juz nie przepuszczę Blanki wydaje mi sie, że imie jeszcze nie aż tak popularne jak Lena

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dzień dobry

bardzo rzadko tu bywam ale staram się regularnie udzielać

zaczęłyśmy z Oliwką dzisiaj 24 tydzień, wg OM nie rozumiem tylko suwaczków - bo jedne pokazują mi że to 22 tydzień, a inne że 23 a ginka się chyba nie pomyliła

Oliwka dzisiaj pierwszy raz kopnęła tatusia minę miał nieziemską

i pochwalę się Wam, co namalowałam na ścianie, gdzie będzie stało łóżeczko
ale talent!!!!! pięknie u nas tez bedzie Puchatkowo, tylko że wszsytko nalepiane

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kasiam niestety wyprowadzka nie jest taka prosta. Po pierwsze teraz nie mamy gdzie, bo dziadki żyją i babka jest również strasznie wścibska i generalnie też nie za fajnie by było, a wynająć/kupić mieszkanie nie mamy za co, bo tylko TŻ pracuje, teraz dziecko będzie, więc kasy pójdzie.... Próbuję mu przetłumaczyć, ale on wie swoje, że tutaj jest dobrze, bo się dołożą jak trzeba i w ogóle... Ale on nie potrafi tego zrozumieć, bo 10godzin dziennie go nie ma, wieczorem też zazwyczaj gdzieś łazi, więc dla niego jest ok, a ja całymi dniami siedzę w domu. Z resztą jeżeli TŻtowi coś nie pasuje, to powie coś i na tym koniec, a ja co? Jak się odezwę, to się obrażą, bo mi nie pasuje, bo bądź co bądź jestem obca.... Tłukłam mu do głowy, żebyśmy się wyprowadzili później, troszkę by się dom odremontowało, bo wiadomo, że starzy ludzie żyją po staremu, ale to by można stopniowo już tam mieszkając, w końcu się zgodził, ale wydaje mi się że powiedział tak tylko dlatego, żebym mu przestała dziurę w brzuchu wiercić. Bo tutaj gdzie mieszkamy nikt by nie został i teściowa mówiła, że gdybyśmy się mieli zamiar wyprowadzić, to żebyśmy powiedzieli, bo chcą ładować teraz kasę w dom, a jeśli nikt nie zostanie to nie ma sensu. Ale TŻ nie chce powiedzieć, że się mamy wyprowadzić, bo dziadki żyją, więc na razie nie ma co kombinować, dopiero później.... Ja już nie wiem....
W Zakopcu było super, bo byliśmy tylko we dwoje, robiłam TŻtowi śniadanko, potem czas spędzony razem na przytulaniach, nikt nam na głowie nie siedział....

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Kaczuszka świetne malowidło

rozumiem , mam nadzieje, że pomimo wszystko jakoś sie ułozy po
twojej myśli

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
No właśnie, taki wybór, że głowa mała

Kiedyś podobał mi się x-lander. Teraz zachorowałam na Mutsy, jednak w tej kwestii to fundusze stoją na przeszkodzie. A używanego wózka nie chcę.
Ogólnie wpadł mi w oko ten Evo właśnie i jeszcze Laret.
Ale pewnie do sierpnia to mi się tysiąc razy coś przywidzi, odwidzi.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

moj tz teraz choruje na Musty i już nie wiem czy na nim nie stanie, bo jest bardzo wysoki i rączka do tego teleskopowa a to ważne przy wzroscie mojego tz. no i ja w nim w sklepie jeżdzilam i nic a nic mi sie nie bujał/nie chwiał tylko fakt, ta cena
ja w kazdym razie patrze teraz glownie, żeby była dobra i duża spacerówka, bo nam posłuży ze 3 lata, a taka gondola to tylko 6 miesiecy. Podobał mi sie tez graco symbio, ale jak go zobaczyłam w realu to niestety odpada, gdyż spcerówka jest taka mała/wąska , że roczne dziecko ubrane grubiej by tam juz nie weszło

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
UWAGA dzielę się szczęściem!!!!!!!!!!!!!!
Jutro składam wniosek o kredyt. Dogadaliśmy się z właścicielami. Zjadą z ceny do 174 000 Zostawiają część mebli. W przyszłym tygodniu podpisujemy umowę

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Katee no właśnie, przecież w sh można takie świetne ubranka znaleźć, bo dzidzia raz założy,albo wcale a w sumie kosztują grosze. I wcale nie musi nikt wiedzieć, że są z sh. Po prostu dostałam od znajomych i tyle. Tylko właśnie chciałam najpierw znać płeć, zanim się wybiorę na łowy, bo jak znajdę słodką sukieneczkę, albo coś z autami, to żebym wiedziała co brać Ja jeśli będę dawać komuś ubranka, to tylko osobom, które wiem że mi je w razie drugiej dzidzi oddadzą, bo jak będzie drugie, to nie chcę wszystkiego od nowa kupować, tylko ewentualnie kilka nowych rzeczy na wyjścia. TŻ nie ma zdania na ten temat, stwierdził że kilka ubranek wystarczy, bo szybko wyrośnie.... Ale chyba nie wziął pod uwagę ulewania i kupkania
Moja teściowa też jest miła i bardzo sympatyczna, ale właśnie aż za bardzo, co jest strasznie irytujące. Bardziej mnie denerwuje babcia TŻta, bo ta to jest dopiero wścibska. A jak mi będzie chciała dziecko wychowywać, to chyba zabiję

Szukam jakiś fajnych sukienek na lato, najlepiej do 40zł z przesyłką. Macie coś takiego? Ja znalazłam takie, ale nie wiem czy będą wygodne na brzuszek?
http://allegro.pl/980-swietna-luzna-...383140070.html
http://allegro.pl/998-wdzieczna-tuni...354451286.html
http://allegro.pl/981-oryginalna-suk...370993539.html
http://allegro.pl/1011-sukienka-kope...381577052.html

fajne sukienki, mi sie podobaja najbardziej 1 i 2 . tylko, że niby pisze bawełna ale jak bedzie wyglądała jak przyjdzie żeby nie było tak, że obciśnie od góry do dołu.
Mi sie podoba taka, chciałam cos bardziej eleganckiego:
http://allegro.pl/trendy-mama-dekolt...364546285.html

ale boje sie co to przyjdzie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:26   #2377
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj a ja jestem dzisiaj w dooomu bo mnie bolał wczoraj brzuch i dzisiaj tez mnie boli troche i se wolne wziełam jejejeje
Ja biorę od poniedziałku na tydzień
Matko ale mnie skurcz w nocy złapał, taki że nie mogłam nijak się go pozbyć bolało jak pieron...

Słuchajcie, w Rossmannie rusza program lojalnościowy Rossnę, dają rabaty na artykuły dziecięce:
http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120530

Powiedzcie mi, gdzie się kupuje podkłady poporodowe i do przewijania? Byłam wczoraj w rossmanie i nie znalazłam, chyba że jakiś mały jest :/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 09:27   #2378
martusia26
Rozeznanie

Dziewczyny, Rossmann wprowadził nowy program, dzięki któremu można kupić tańsze produkty dla dzieci. Chyba warto skorzystać
http://www.rossnet.pl/Promocje.aspx

Laurose zdublowałysmy się podkłady do przewijania są nawet w tej gazetce 4 strona na dole

Edytowane przez martusia26
Czas edycji: 2012-05-31 o 09:31
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:39   #2379
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To razem będziemy za 28 lat świętowac spłatę kredytu (bo nam też tyle zostało):P. Ja zamierzam całą kwotę, która poszłaby na spłatę (czyli wysokość raty) zaraz po spłacie przepić. Jeżeli jasno się wyraziłam, bo sama nie wiem:P Chyba z miesiąc chodziłabym pijana:P.
dziewczyny masakra te kredyty. my też chyba sie zdecydujemy, tylko nie wiem czy nam dadza bo my chcemy na ogromnaaa kwote. Mamy upatrzone mieszkanie prosto od dewelopera 95m, na slonecznione, moje marzenie po prostu żęby wyłożyc takiej calej kwoty nie mamy, a teraz placimy za wynajem 40 m 2200, dla dziecka mieszkanie za male i musielibysmy wyporwadzic sie do wiekszego wiec stanelo by na conajmniej 3000 za miesiac, wiec juz lepiej ta kase przeznaczyc na ten kredy, niz splacac komus innemu jak robimy teraz
Wkurza mnie najbardziej to, żę tz rodzice choc zyja jak król i krolowa nie chca wogóle pomoc w tej sprawie, choc obiecywali tz mieszkanie juz od dawna.... ale to jak zawsze takie gadanie..bo oni nie beda inwestowac w polsce, bo to oczywiscie nie wiem jakis do dupy kraj() tylko chca zebysmy my z tz z nimi w bankrutujacej grecji zamieszkali oczywiscie po moim i tz trupie!!!!!! i dlatego myslimy o kredycie, bo ile mozna na wynajmie, tylko chcialibysmy z mozliwoscia wcześniejszej spłaty.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Cześć! Gratuluję wszystkich wizyt i córeczek, widzę że jestem w "chłopcowej" mniejszości
Ale współczuję mężów niezadowolonych z córek... To musi być dla Was bardzo przykre U mnie na szczęście, to ja miałam preferencje(córeeeczkęęęę !), a mój mówił, że mu wszystko jedno, że z każdym będzie fajnie...

Ja zaczęłam jeść mniej słodyczy i więcej chodzić, chyba zacznę też chodzić na basen, chciałabym zwolnić troszeczkę ze swoim przyrostem wagi

No i pojawił mi się na drugim cycku drugi rozstęp... Najwyraźniej oliwka babydream dla mam i sexy mama bielendy na biust to za mało... Więc od razu zamówiłam ten krem - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html i będę testować! Oby był taki dobry jak jego recenzje...
ja polecam mustele, nie mam ani jednego jak na razie

Stary 2012-05-31, 09:40   #2380
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Rossmann wprowadził nowy program, dzięki któremu można kupić tańsze produkty dla dzieci. Chyba warto skorzystać

Laurose zdublowałysmy się podkłady do przewijania są nawet w tej gazetce 4 strona na dole
Haha
widzisz, przeleciałam tylko wzrokiem bez czytania, ale chyba się będę musiała wybrać do większego rossmanna bo nie widziałam na półkach.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:40   #2381
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

ta karte rozdaja ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 09:43   #2382
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane mam prace zaliczeniową na temat wpływu bajek na psychikę dziecka i szukam jakiś agresywnych bajek, pomożecie? Cudownie byłoby też jakieś filmiki w prezentacji zamieścic z przykładem - najlepiej jak dziecko ogląda.
Wiesz co ja mysle, że te delikatne bajeczki co teraz dla dzieci puszczają to są gorsze niż te "agresywne". Dzieciaki są wogóle nieprzystosowane do życia. Moja bratanica ogladała tą sieczkę z CBeebis i Jim Jam. Puściłam jej krecika dla odmiany. I tam był negatywny bohater w postaci kotka, który potem musiał się ewakuować z nogą w gipsie. Mała beczała jak bóbr bo kotkowi się krzywda stała Także czasem zastanawiam się co gorsze. Ona nawet króla lwa nie chce oglądać bo tam się komuś coś złego może zdażyć.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:45   #2383
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane!
Witam się dzisiaj.
Byliśmy wczoraj na konsultacji u laryngologa z synkiem i na razie jest ok. Błona się zregenerowała, ale widać, że przechorowana. Zobaczymy jak będzie dalej.
Tylko zastanowiło mnie jedno bo pisałyście, że lekarze polecają raczej te atomizery do noska, a ten nam powiedział, że lepszy zakraplacz

Cytat:
:

Ja się wzoruje na gondolach Mutsy, bo z tego, co się orientuje to są spore. Więc może tak zobacz?
I szczerze, nawet nie zwróciłam uwagi przy tym wózku jakie są wymiary. Bardzo wizualnie mi się spodobał

Jeszcze co do tematu wózka to wychodzę też z założenia, że chcę kupić coś co nie tylko będzie dobre, ale również wizualnie mi się będzie bardzo podobać. Jednak jeżeli nic takiego nie trafię to mówi się trudno..

Ja mam Mutsy i mi się wydaje, że jest maleńka

Cytat:
[B]
http://allegro.pl/1011-sukienka-kope...381577052.html ja mam podobną do tej tylko, że z rękawkiem i sprawia się bardzo dobrze do końca 5 miesiąca, bo teraz w bioderkach ciut ciasnawa nic dziwnego, skoro kupowałam ją jak jeszcze lżejsza byłam

my dzisiaj smutne jesteśmy w sumie od wczoraj wieczora już nawet mi się nie chce pisac, ale mąż mój zachował się jak dziecko dzwonił z pracy od razu z pytaniem i jak tam pokazał siusiaka? to ja mu mówie, że będzie dziewczynka, on czy na pewno wrócił do domu jak obrażony pokazałam mu foto niuni buzi, a on, że co to za zdjęcie, czemu nie płci, on tu nic nie widzi tak mi się przykro zrobiło, że masakra nie chciał rozmawiac o imieniu dla niej, ani nie zadzwonił do swoich rodziców ;( przed snem się go pytam, bo już mnie szlak trafiał, czemu się tak zachowuje, a on, że miał nadzieję, że będzie chłopak ale najważniejsze, że zdrowe. Na ostatniej wizycie lekarz wstepnie powiedział, że będzie dziewczynka, więc miał prawie miesiąc, żeby przestac się łudzic, a tu takie gówniarskie zachowanie Ciekawe jak się dzisiaj zachowa po powrocie z pracy
powinnam zadzwonic do jego rodziców i powiedziec im o płci? co sądzicie?
Bardzo ładna ta sukienka. A kupowałaś ją u tego sprzedawcy czy po prostu masz coś podobnego?
Bo zdjęcie czasem przekłamuje.

A co Twojego Tżta to rzeczywiście należy mu się lanie
Rano w Pytanie na śniadanie był temat o zabiegach na serduszku dzieciątka jeszcze w brzuszku. Może jak puściłabyś mu coś takiego to w końcu otworzyłby oczy, że najważniejsze jest zdrowie naszych maluszków.

Zresztą słychać i widać co się wokół dzieje i jakie to nie raz ludzie przeżywają dramaty dlatego chyba należy mu się małe uświadomienie.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Cytat:
A tak w ogóle to Ci ludzi to są jacyś dziwni
Bo wyobraźcie sobie,że gdzie bym z synkiem nie poszła to wszyscy mówią,że piękną mam córke
Jeszcze nikt nigdy nie powiedzial,że to chłopiec
Bo jak twierdzą,jest taki ładny jak dziewczynka,jaakby chlopcy byc ladni nie mogli
Nam też mówią, że ładną dziewczynkę mamy. Ale mąż nie pozwala obcinać małemu włosów. Obcinam tylko grzywkę.

Bafi teraz przecież dużo kobiet zostaje przy swoim nazwisku. Ja nie widzę problemu, żeby poprosić córkę o zachowanie nazwiska. Dzieci mogą mieć podwójne teraz. Ja wiem, że trochę to skomplikowane, ale jeśli komuś bardzo zależy to dlaczego nie.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-05-31 o 09:52
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:50   #2384
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Haha
widzisz, przeleciałam tylko wzrokiem bez czytania, ale chyba się będę musiała wybrać do większego rossmanna bo nie widziałam na półkach.
kosztują 14,49zł, ale w promocji są i mozna wziąc do nich jeszcze chusteczki Babydream za 1 gr (te które w gazetce są nad podkładami do przewijania) U mnie tez były wciśnięte w rogu ledwo znalazłam
Stary 2012-05-31, 09:55   #2385
zielona1911
Zakorzenienie

u mnie jest ladna pogoda,wiec zrobie pranie i spadam z malym na plac zabaw.kupie gazete sobie jakas moze M jak Mama i bede odpoczywac na laweczce ale najpierw musze troche ogarnac mieszkanie.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 09:59   #2386
katiem
Wtajemniczenie

A ja lecę do Biedry po zakupy

Buziaki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:01   #2387
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

mamuśki co do tych podkładów poporodowych to wyczytałam że te bella mama sa kiepskie bo nie maja tego kleju i dużo lepsze od nich sa te:
http://www.medycynanaturalna.pl/6,27...iet_30szt.html
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:03   #2388
martusia26
Rozeznanie

Dobra to i ja też się biorę za sprzątanie i obiad jakiś.
Na razie
Stary 2012-05-31, 10:03   #2389
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Zaniosłam wniosek i teraz czekanie do jutra jak na szpilakach. wszystko pięknie, czy cos tam nie pasuje.
Cytat:
Tamlin gratuluje postępow w kredycie i trzymam kciuki za pozytywne zakonczenie sprawy. A jesli moge wiedziec to ile rata takiego kredytu? Tez bysmy woleli splacac kredyt niz pakowac to samo wynajem,ale moj maz ma zla historie kredytową i mimo zarobkow nikt mu kredytu dac nie chce. Wiec raczej dlugo jeszcze sie nie bedziemy cieszyc swoim...
Wiesz co, rata nam wyszła po skróceniu czasu do 25 lat 860zł. A teraz za wynajem płacimy 850.
Paulinka sobie zażyczyła różowo - fioletowy pokój z księżniczkami. Ale na jednej ścianie mają być auta

Cytat:
my dzisiaj smutne jesteśmy w sumie od wczoraj wieczora już nawet mi się nie chce pisac, ale mąż mój zachował się jak dziecko dzwonił z pracy od razu z pytaniem i jak tam pokazał siusiaka? to ja mu mówie, że będzie dziewczynka, on czy na pewno wrócił do domu jak obrażony pokazałam mu foto niuni buzi, a on, że co to za zdjęcie, czemu nie płci, on tu nic nie widzi tak mi się przykro zrobiło, że masakra nie chciał rozmawiac o imieniu dla niej, ani nie zadzwonił do swoich rodziców ;( przed snem się go pytam, bo już mnie szlak trafiał, czemu się tak zachowuje, a on, że miał nadzieję, że będzie chłopak ale najważniejsze, że zdrowe. Na ostatniej wizycie lekarz wstepnie powiedział, że będzie dziewczynka, więc miał prawie miesiąc, żeby przestac się łudzic, a tu takie gówniarskie zachowanie Ciekawe jak się dzisiaj zachowa po powrocie z pracy
Kochana spokojnie poczekaj. Ojciec Pauli też chciał synka, innej opcji ni brał pod uwagę i jak mu powiedziałam że córka to zapytał czy juz nic nie da się z tym zrobić. Oj długo mu zajęło pzretrawienie tej informacji. A później mówił, że cieszy się że ma córkę.

Cytat:
mój jest fanem motoryzacji, jeździ na rajdach, kocha boks. Jak rozmawialiśmy wcześniej to przeżywał, że co on będzie z córką robił, że ja będę z nią po sklepach chodziła itp. a z nim przecież przy aucie nie będzie robiła i na rajdy jeździła. Grrrr, a czemu nie
mam nadzieje, że mu przejdą te humory, bo inaczej mu zrobię krzywdę
Paulinka ostatnio zmieniała olej i żarówki ze Stasiem w naszej Vectrze. uwielbia grzebać przy samochodzie
Stary 2012-05-31, 10:07   #2390
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej, wpadłam nadrobić i się przywitać. Cały czas leże i już mi niewygodnie, lewy bok boli, prawy bok boli, plecy bolą.

Cytat:

Przypomniałaś mi, że muszę się na ktg zapisać
A w którym tygodniu moja droga będziesz robić to ktg? Jestem strasznie zła, bo chyba mi szpital zamkną. A ja tu chciałam rodzić, bo mój lekarz jest ordynatorem, dobrze że jeszcze do szkoły rodzenia nie poszłam. Będę musiała nowy szpital chyba wybrać

Cytat:
kochaniutkie my już po wizycie możecie dopisac na pierwszej stronie, że
BĘDZIE DZIEWCZYNKA:l ove:
...
No i powiedział, że jakbym poczekała jeszcze z tydzień to bym mogła na podtrzymaniu wylądowac bo szyjkę tym kaszlem nadwyrężyłam także wracam kochane do łóżka, zajrzę jutro dzięki za trzymanie kciukasów
Gratuluje córeczki a mężem się nie przejmuj, przejdzie mu i będzie się cieszył. Ja liczyłam na córeńkę, a jest chłopak. Przynam szczerze, że po tym jak dowiedziałam się co będzie to rozmyślałm ze 2 dni i biłam sie z myślami bo gdzies w głębi duszy byłam niezadowolona. A teraz jakby mi lekarz powiedział, że bedzie córeczka to byloby mi trudno sie do tego przyzwyczaic. teraz jestem ogromnie szczesliwa

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
i pochwalę się Wam, co namalowałam na ścianie, gdzie będzie stało łóżeczko
Ale cudny obrazek. Talent masz kochana, gratuluje
Stary 2012-05-31, 10:18   #2391
kasiam187
Wtajemniczenie

dziewczyny wrzuciłam na maila kilka zdjęć ze ślubu

Stary 2012-05-31, 10:20   #2392
maggie123
Zakorzenienie

Bafi, bardzo przykre jest to co, piszesz.... my co prawda nie znamy jeszcze płci, ale trochę na zapas obawiam się o reakcję mojego męża. Jest święcie przekonany, że będzie chłopak. niby wszyscy patrząc na mnie chłopca mi wróżą (w kształt i wysokość brzucha i "piękny" wygląd w ciąży nie wierzę, jakoby były powiązane z płcią maleństwa).
czy ci faceci nie wiedzą, że to ich plemniki decydują o płci dziecka a kobieta nie ma na to wpływu?? czy spali na tych lekcjach biologii? Jak im płeć nie pasuje, to powinni mieć pretensje sami do siebie, bo sami taką zrobili (mówiąc troche wulgarnie)!!

chyba znów powinnam się do lekarza wybrać. pisałam Wam kiedyś o tym, że mam jakieś dziwne krwawienia z ucha. konsultowałam z laryngologiem ze 3 tyg. temu i niby miała być to jakaś ranka (może się paznokciem zadrapałam, czy coś). Goiło mi się długo i dopiero od kilku dni wyglądało na całkowicie zagojone. A dziś w nocy budzę się z całkowicie zatkanym uchem. Zastanawiając się co jest (czy to jakaś ropa, czy co) poleciałam do łazienki a tam krew z ucha się sączy, cała poduszka we krwi... jakoś mi się udało to zatamować i nie wiem, czy powinnam znów do laryngologa lecieć. Znów mi powie, że sobie paznokciem zadrapałam - tyle, że śpiąc nie grzebię w uszach a na dodatek mam akurat tak krótkie paznokcie, że nie miałabym jak tego zrobić. A może to jakaś "dolegliwość" w ciąży, jak np. krwawienie z nosa. nie chce mi się czekać u rodzinnego po skierowanie i znów zapisywać się na za kilka dni do laryngologa, który nic mi nie poradzi.... mam nadzieję, że to tylko żadnego wpływu na maleństwo nie ma. Jak do jutra nic sie nie zmieni to pewnie powędruje do lekarza i jeszcze w na poniedziałkowej wizycie gina dopytam

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:20   #2393
kaczuszka69
potworkowa

mi mama mówiła, że jak byli z tatą na zakupach kiedyś, to jak tata zobaczył jakąś mamę z synkiem we wózku to westchnął i się zaczął zastanawiać, czy będzie miał kiedyś wnuka w sumie się nawet nie dziwię, trzy córki i druga wnuczka w drodze

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:22   #2394
maggie123
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34421748]mamuśki co do tych podkładów poporodowych to wyczytałam że te bella mama sa kiepskie bo nie maja tego kleju i dużo lepsze od nich sa te:
http://www.medycynanaturalna.pl/6,27...iet_30szt.html[/QUOTE]
położna na zajęciach z sr mówiła, żeby nie kupować tych z belli właśnie dlatego, że są bardzo kiepskie. ile w tym prawdy?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:30   #2395
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny wrzuciłam na maila kilka zdjęć ze ślubu
Śliczne zdjęcia, pięknie wyglądasz

Anulka Twój synek słodki jest
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:31   #2396
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
położna na zajęciach z sr mówiła, żeby nie kupować tych z belli właśnie dlatego, że są bardzo kiepskie. ile w tym prawdy?
Kurde a mi zaś lekarz mówił że są git
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:32   #2397
Kalpana
Zakorzenienie

Maggie źle zrozumiałaś. Ja nie liczę na niczyją śmierć, bo niech dziadki żyją jak najdłużej. Po prostu teraz nie przeprowadzilibyśmy się tam, bo nawet teściowa powiedziała, że by nam nie pozwoliła, bo byśmy nerwowo nie wytrzymali. To są starsi ludzie, którzy od prawie 30lat żyją sami i ciężko by im się było dogadać z młodymi. Dom jest przepisany na teściową, więc jeśli nikt w nim nie będzie mieszkał, to i tak zostanie sprzedany. Więc nie rozumiem o czym mówisz twierdząc, że chcemy na kimś żerować? A żeby iść na swoje zwyczajnie nas nie stać, bo za 2000zł miesięcznie na 3 osoby raczej dużo nie odłożymy, no chyba żeby napaść na bank i za to kupić mieszkanie czy dom? Trochę mi się to śmieszne wydaje, bo jest mnustwo ludzi, którzy właśnie remontują stare domy i tam mieszkają, bo na nowy do końca życia by nie zapracowali. No chyba że tylko w moim otoczeniu są tacy ludzie. Tego już nie wiem.

Martusia właśnie mam taki zamiar kupić sama, bo to mi sprawia radość i czuję, że będę mamą. Do dziadków teraz się nie przeprowadzimy, bo babcia jest cóż.... jak teściowa i druga babcia TŻta w jednym i to jeszcze mało.... Tak jak wyżej napisałam od 30lat mieszkają tylko we dwoje i wątpię, żeby mogli się przystosować do mieszkania z młodymi ludźmi i maleńkim dzieckiem.

Elena to nie takie proste, bo później będę tą złą. Jeśli coś mnie już strasznie wkurza, to reaguję, ale na ogół staram się nie reagować, bo trzeba by się kłócić co chwilę.

Kasiam dziękuję Też mam taką nadzieję, że się ułoży tak jakbym chciała....

Mnie wszyscy wróżą chłopaka, tylko jedna osoba dziewczynkę, ale zobaczymy czy się sprawdzi. Na razie tyle się nasłuchałam, że będzie chłopak, że sama zaczynam myśleć o dziecku jako o chłopcu

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:33   #2398
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj, nieładnie się zachował... Kurcze ja na serio nie wyobrażam sobie, żeby mi mąż takie akcje odwalał. Przecież czy to chłopczyk,czy dziewczynka -to w końcu nasze ukochane i wyczekiwane dziecko. Czy oni myslą, że płec dziecka jest na zamówienie ?
No ale trudno... jeszcze będzie szalał za Waszą córeczką. Nie smutaj się.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Mnie się ten kalkulator nie sprawdza - ani chiński kalendarz ani kalkulator za to w pierwszej ciąży się sprawdził.
Mnie też się żaden kalendarz nie sprawdził. W każdym dziewczynka wychodzi,a noszę chłopaka.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:35   #2399
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Ale sobie dzisiaj pospałam wczoraj nie mogłam zasnąć w ogóle bo nie dość, że nos miałam zatkany i nie mogłam dobrze oddychać to jeszcze dzidzia tak mi dokazywała w brzuchu, że masakra
A jak już prawie zasypiałam to tżtowi przyśnił się jakiś koszmar, że niosłam dziecko na barana i wisiały jakieś druty bardzo nisko i ja ich nie widziałam i zaczął mnie szmotać i krzyczeć żebym się zatrzymała, matko aż podskoczyłam i znowu nie mogłam zasnąć bo mnie rozbudził ale dzisiaj sobie nadrobiłam jak poszedł do pracy

Dzięki dziewczyny za Wasze opinie co do tych gondoli

Cytat:
Przykre to trochę, że Wasi tżci się tak zachowują tak jakby to była Wasza wina, że jest dziewczyna zamiast chłopaka...oni jednak też mieli w tym swój udział
Ale faceci to czasami jak dzieci albo gorzej jeszcze

Dziewczyny a co myślicie o tym wózku??
Mi strasznie się podoba wizualnie ale nie mam pojęcia czy to, że np ma tak koła blisko siebie to dobrze czy źle bo tżtowi się wydaje, że może być niestabilny z racji tych kół...

http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:37   #2400
Kalpana
Zakorzenienie

Kasiam bardzo ładnie wyglądałaś (zdj. ze ślubu), a sukienka prześliczna

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości