|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Ja mam jeden ochraniacz a 3 pościele. Ale on jest po jednej stronie w pieski a po drugiej cały zielony, tylko gdzieniegdzie jakieś motylki są, więc będzie mi pasował do pozostałych kompletów, bo też brałam w tonacji zielonej.
Na początku pewnie się zbytnio nie przyda ten ochraniacz, ja go powiesiłam inaczej trochę, żeby widzieć Małego, pełni funcję dekoracyjną :P Narazie wszystko mam przykryte tetrowymi pieluszkami zeby mi się nie zakurzyło
|
|
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
Do Mariusza zaczelismy mowic Osama (troche nas terroryzuje,a do tego jak juz Wam pisalam splodzilismy go 11 wrzesnia- w 10 rocznice ataku na WTC
) pewnie znacie ta piosenke Eminema,gdzie nasmiewa sie z Osamy,to wlasnie mu juz nuce http://www.youtube.com/watch?v=YVkUvmDQ3HY&ob=av2n tararara
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
nasteczka83 nie wiem, ja jeszcze nic tam nie wkładałam. Tam jest tylko jeden rzep, więc możliwe, że tak będzie :/
poryczałam się ze śmiechu, oglądacie DDTVN? Pr.okop zdjął niebieski sweter, bo było mu gorąco a tam całe ręce zafarbowane na niebiesko. Lubię oglądać jak on prowadzi z Dorotką. |
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon czuwa od 8 rano i nie widać żeby chciał spać
w ogóle mało śpi,zresztą jak Filip.Ale ja już posprzątałam,czekam aż pranie się skończy i jak Szymon zaśnie pójdę się wykapać.
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pisze na szybkosciostatnie 3 dni to bylo cos masakrycznego, nie widzialam zeby dziecko tak bolal brzuch, wczoraj maly robil kupe- biegunka z krwia, dzownilismy do lekarza, dzis mialam wizyte. Mam odstawic calkowicie sztuczne dokarmianie, maly ejst za gruby ![]() wazy 5.300 a wazyl 3660 jak wychodzil ze szpitala 4 tyg temu :P.... maly oostatnie dni mial takie bole brzucha, ze nie zycze nikomu. Siedzialam z nim i prawie plakalam cale noce ;/ no i zalecenie lekarza- ktore nie wiem jak zrealizuje, bo moje dziekco to mega cycus maly ma dostawiac piers 15 minut i mam mu zabierac i tak co 2 h, jak sie nie najje to trudno, kazala go uspokajac, albo ma plakac az do nast kamienia;/ niue podoba mi sie ze mlody wisi na cycu cala dobe, ale wlasnie go nakarmilam 20 min, zabralam mu i az mi sie serce kraja jak mlody sie drze. maz z nim poiszedl na spacer, moze go uspokoi. teraz moze b ede miala wiecej czasu dla Was, chyba ze bedzie sie darl bo bedzie glodny i go bede musialaa uspokajaC ![]() kupilam laktator wczoraj, odciagnelam do butelki i mu dalam i jakos lepiej to bylo niz piers jak ssal, bo odrazu zasnal jak ja wydoil, no ale tak tez mam nie robic;/ eh myslalam ze maly ma jesc na zadanie, ze moze wisiec na cycu, a teraz jak mu bede zabierala bedzie mi serce pekalo jak bedzie tak plakal i plakal. Noe ale to dla jego dobra, moze nie bedzie wtedy mial tych bolow brzucha;/ pozdrawiamy MOja klucha i ja
|
#4176 | ||
|
Raczkowanie
|
Super łóżko F1
Szyon jaki malutki w tym łóżeczku Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi szkoda dzieciaczków i problemów z karmieniem piersią, no i Was, boje się ze w pewnym stopniu i mnie to moze spotkac i nie poradze sobie. Przeraża mnie to.
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anulka4771 na miejscu starszego to bym z łóżka nie wychodzila. Ja też chcę już zamieszkałe łóżeczko agatka661 trzeba mieć nadzieję, że jakoś się ta sytuacja w miarę szybko unormuje :/ |
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak czytałam oficjalne materiały z banku krwi to tak sobie podliczyłam, że te zabiegi można właściwie policzyć na palcach jednej ręki... taka wielka propaganda, ale jak zaczęłąm dokładnie sprawdzać, to w Polce chyba np. od 2000 roku było ok. 5??? udanych przeszczepów krwi pępowinowej... oni wypisują na 3 stronach zabiegi, ale to dotyczy całego świata i to na przestrzeni wielu lat! nie chcę pisać bzdur, ale nie chce mi się teraz zaglądać do tej ich książeczki ile dokładnie... myślę, że szansa, że dziecko w określonej kategorii wagowej zachoruje akurat na chorobę, która podlega leczeniu krwią pępowinową a potem na wyleczenie przy pomocy akurat tej krwi są po prostu znikome... Bardzo przepraszam za taką czcionkę, ale coś mi powiększyło i nie umiem zmniejszyć
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyznki i mam bardzo powazne pytanie
![]() co mysliscie o tych szczepionkach skojarzonych?? szczerze powiem, ze nie mamy funduszow zbytnio na takie szczepionki i sa jeszcze te dodatkowe czy to wymysl naszego nfz czy naprawde warto? czy naprawde dzieci po tych 3 kluciach cierpia wiecej niz po 1? co im sie dzieje? pytalam lekarki ale powiedziala, ze teraz kazdy ma swoje zrodla informacji i nie ebdzie doradzala:P co myslicie i jak ebdziecie szczepic swoje dzieci?
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
My raczej nie bedziemy skojarzonymi ze wzgledu na kasą własnie
Jeszcze nie podjelismy decyzji.
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to często w fazach eksperymentalnych wciąz jest i gruncie rzeczy nie wiadomo czy i kiedy to dotrze do Pl (mówię tu o wszystkich potencjalnych zastosowaniach komórek poza leczeniem chorób krwi) Jeśli chodzi o ilość to są już naukowcy na świecie potrafiący pomnożyć komórki z krwi pępowinowej by zwiększyć ich ilość, ale nie oszukujmy się zanim te procedury zostaną dopuszczone do powszechnego użytku na ludziach, a jeszcze zanim dotrą do Pl to minie wiele wiele lat ( o ile wogóle się w Pl pojawi) Patrząc na to co się dzieje w naszej służbie zdrowia naprawdę wątpię, że NFZ będzie "inwestować" w takie technologie, przeciez nawet ze zwykłymi lekami nowszej generacji powszechnie stosowanymi na zachodzie jest ogromny problem jakby mnie było na to stac to czemu nie, skoro ludzie się nawet hibernują w nadziei na przyszłe ich odmrożenie i dalsze życie
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-31 o 11:12 |
|
|
|
|
#4184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie dosc,ze dziecko moze zachorowac na cos tam, to jeszcze pochalania to kupe kasy. Kolezanka sie tak wrobila i nie jest zadowolona, a inna wziela normalne i gra gitara![]() moj maly terrorysta od 4:30 nie spal, dopiero od godziny ma spokoj... tez go boli brzuch i wspolnie z nim robie kupe, tzn pomagam mu Nie sadzilam,ze tak bede sie cieszyc z kazdej jego kupy, bąka czy beka (do meza i do Osamy-BinMariusza mowie-moje pierdziochy )
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie zdjecie brzuszka, bo w sumie co 3 tyg. robie i z rozpedu na poczte chciałam wstawic...
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
: http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...364676935.html http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...364676976.html Wydawał mi się taki fajny puchowy, ale stwierdziłam, ze na razie kupię mniejszy, poki dzieciak jest mały. Ten od baby raja jest ... hmmm.. dziwny... |
||
|
|
|
#4187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu smoczka mu nie dasz?? jak karola ssie sobie już to zabieram cycka, odbije się i dostaje smoka bo szuka juz piersi by sobie ssać Cytat:
podczas szczepienia krzyczała i płakała, jak wyszłam z gabinetu juz przestała a jak wyszłam z przychodni już zasnęła, w domu marudziła to daliśmy czopka i jak ręką odjął bo miała już temp 37,6 z tego co wiem skojarzone ze względów neurologicznych dużo osób odradza a co do finansów to za 6tyg znów idziemy się szczepić więc niestety znów trzeba by było wydać 200zł a nie wiele osób na to stać mimo że dziecko wszystko by oddali
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama zdecydowałabym gdzie i za ile się ubezpieczam, a tak płace składki a do lekarza się dostać nie mogę
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
|
#4192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie płakał,nie miał gorączki jakby w ogóle nie był szczepiony.Szymona też tak będę szczepić bo wolałabym uzbierać kasę na pneumo a tu nie wiem czy dam rade mieć kase a jeszcze te skojarzone,musiałabym wziąć kredyt Mam nadzieje że Szymon zareaguje na szczepienia tak jak Filip.
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jakieś garden party pod oknem... Stoją dmuchane zamki i dzici z przedszkola obok się bawią... Kota mi wystraszyli.
|
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wreszcie udało mi się do Was zaglądnąć i nawet coś podczytać (rzuciłam okiem na parę ostatnich stron). U nas już coraz lepiej, opanowaliśmy początkowy chaos, walczymy z laktacją, chodzimy na spacerki i jest już coraz lepiej. Dziś po południu ma przyjść pani doktor na wizytę kontrolną, a jutro położna (już raz była). Tylko to niewyspanie trochę daje się we znaki, ale jakoś przetrwamy W ogóle to wiecie co, Seba urodził się długi na 53cm i wszystkie ciuszki są nie niego za wielkie! Nawet te, co myślałam, że mogą być za małe. I nie za bardzo mam go w co teraz ubierać, bo w tych większych to ma np. dekold do pasa ![]() Mam parę pytań do mamuś: 1) Czy jak karmicie dziecko w nocy to za każdym razem je wtedy przewijacie? 2) Czy Wasze dzieci mają jakieś stałe godziny karmienia, zwłaszcza w nocy, czy karmiecie wtedy, jak się budzą? |
|
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pamiętaj... to grozi następnym dzieckiemCytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej teraz. Jak leżę w łóżku to chcę widzieć twarz mojego dziecka. A takie maleństwo jak się położy do spania, tak leży. Cytat:
Moje dziecko też je na potęgę! Jak się przyssie to i pół godziny doić potrafi. I on nie zasypia, cały czas je... Brzuch mu się na boki rozlewa, aż czasami muszę mu zabierać cyca chociaż widzę, że on by jeszcze chciał. Nie wiem czy dobrze robię, ale widzę że czasami jak się tak nażre to aż oddychać mu trudno...
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że ubranek niewiele kupowałam, bo moje dziecię w zasadzie nie brudzi. Bardzo rzadko ulewa, nigdy nic nie zabrudził kupą, a zasikał tylko 2 razy ![]() Jak go ubiorę to może i dwa dni w tym "chodzić" ![]() 1) Tak. 2) Nie ma stałych pór, chociaż jak dostanie cyca koło 23, to śpi do 4-4.30. Później gdzieś do 6-6.30, później koło 8.30
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:tak jest, gdyby policzyć wszystkie składki, które się po prostu marnują, to każda z nas mogłaby rodzić spokojnie w prywatnym szpitalu i mieć rewelacyjną opiekę medyczną dla całej rodziny! A jak człowiek chce chodzić w ludzkich warunkach do lekarza, to i tak musi drugi raz płacić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

) pewnie znacie ta piosenke Eminema,gdzie nasmiewa sie z Osamy,to wlasnie mu juz nuce
w ogóle mało śpi,zresztą jak Filip.Ale ja już posprzątałam,czekam aż pranie się skończy i jak Szymon zaśnie pójdę się wykapać.

Jeszcze nie podjelismy decyzji.
A nie spada Ci ten przybornik? Ja swój musiałam wzmocnić kokardką doszytą, bo jak go obciążyłam to spadał.
klask i: