Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 11:25   #1261
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja mam swoje ciemny brąz mi zawsze czarnota wychodziła...a teraz chciałabym taki ładny brązowy kolor, głeboki..może być ciemny, ale żeby mial taki czerwony błysk w słoncu

No to Joanna dała mi podobny efekt.
Zobacz sobię mój album i wsio

Ja idę w Lipcu na dekoloryzację jednak. Ale do innego fryzjera.

Dziewczyny macie może PORADNIK Z BOBOVITY CZ.2 ??????

Taki chcę mieć kolor włosów, jak kobitka na okładce. No normalnie zakochała się

Kupiłam Placente

BTW. gdzie Oli ?

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-31 o 12:51
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:30   #1262
princessskaa
Wtajemniczenie

Jak się pojawił temat kubków to Wam powiem, że zainteresował mnie kubek do trenowania - ma elastyczny dziubek, uchwyty po bokach. Dla dzieci 6+ Co sądzicie?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:36   #1263
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
dzień dobry
widzę że nie tylko moja noc d bani...a już się cieszyłam, bo 3 poprzednie były tylko z 1-2 karmieniami do 7, aż mnie cycki bolały. a dzisiaj jakby się wściekła...

muff twój synuś mnie przeraża on tak wstaje gdzie popadnie? tosz ty już nic przy nim nie zdziałasz...

oho, mój smród się obudził...na dworzu co bądź, czas zaszyć się w kuchni, bo tż po nocce...biada mi biada
kurna, mnie tez, a dzisiaj to juz w ogole, po tej nocy porabanej zanal ze mna na lozku, nie dal sie odlozyc do siebie, jak tylko sie odsuwalam, to sie budzil (przy samej scianie lezal, z drugiej strony ja, nogi za nim mialam, ze w ''kojcu'' byl) i jak on to zrobil nie wiem, obudzil sie i musial przeze mnie przejsc ja nic nie poczulam a on zawsze lezie do brzegu lozka i butleke z woda chce zlapac, no i dolazl, huk mnie obudzil, a in lezy na panelach i patrzy... ale byl ryk, sliwa na czole... nie wiem co z nim robic, w lozeczku nie zasnie, bo go szczebelki kusza do wstawania, jak nie leze kolo niego jak spi to wola po obudzeniu, a jak bylam, to buszowal...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

tuszka a no winda

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Olusia, a to nie zajarzylam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:36   #1264
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
kurna, mnie tez, a dzisiaj to juz w ogole, po tej nocy porabanej zanal ze mna na lozku, nie dal sie odlozyc do siebie, jak tylko sie odsuwalam, to sie budzil (przy samej scianie lezal, z drugiej strony ja, nogi za nim mialam, ze w ''kojcu'' byl) i jak on to zrobil nie wiem, obudzil sie i musial przeze mnie przejsc ja nic nie poczulam a on zawsze lezie do brzegu lozka i butleke z woda chce zlapac, no i dolazl, huk mnie obudzil, a in lezy na panelach i patrzy... ale byl ryk, sliwa na czole... nie wiem co z nim robic, w lozeczku nie zasnie, bo go szczebelki kusza do wstawania, jak nie leze kolo niego jak spi to wola po obudzeniu, a jak bylam, to buszowal...
Filippe jest niemozliwy!!Musisz miec oczy dookola glowy.Kup duza gabek i zrob mu taki kombinezon .
Kurcze,Max,jak zaczal raczkowac,wstawac itd,to raczej spokojny byl.Lazil ciagle za mna,jak taki szczeniak ,wiec mialam spokoj.Jak gotowalam,to on przypelzal do kuchni,dalam mu jakis garnki i kubki plastikowe i sie bawil.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:37   #1265
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Taki chcę mieć kolor włosów. No normalnie zakochała się
Jaki?
A poradnik mam z Bebiko
Stary 2012-05-31, 11:39   #1266
muffinka90
Zakorzenienie

Baha ja nawet czesci pierwszej nie mam a skad ty go masz?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-31, 11:39   #1267
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a on zawsze lezie do brzegu lozka i butleke z woda chce zlapac, no i dolazl, huk mnie obudzil, a in lezy na panelach i patrzy... ale byl ryk, sliwa na czole...
O kurcze... Dobrze, że tylko na śliwie się skończyło... A skoro w łóżeczku go szczebelki kuszą to może zasłoń je ochraniaczem? Sama nie wiem, co Ci kochana doradzić..
Stary 2012-05-31, 11:41   #1268
muffinka90
Zakorzenienie

Olusia to zazdroszcze, mlodego kuchenne sprzety interesuja na 3 minuty... musze kupic chyba folie babelkowa owine go i niech lazi...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-31, 11:41   #1269
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baha ja nawet czesci pierwszej nie mam a skad ty go masz?
Przysłali dziady ... chyba z tego co wypełniałam w szpitalu

Jak bede miec okazję to wstawię foto
Stary 2012-05-31, 11:43   #1270
muffinka90
Zakorzenienie

princ licze na to, ze niedlugo troche mu sie znudzi to stanie bez przerwy i bedzie spokojniejszy, ale najdzieja matka... wiadomo

aha, szczebelki obwazywalam, zaslanialam, wszystko posciaga...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

a mi dziady zupelnie nic nie przyslali, aaaa, lyzeczke z hippa, ale to na stronce sie rejestrowalam, dziadowska ta lyzeczka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-31, 11:44   #1271
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

tak z 5 kg możesz słać jak nic

Kupujecie coś tż na dzień ojca? Jeśli tak - co?? Mi chłop kupił kwiatki i czekoladki to też muszę mu coś zasponsorować
Moge Ci przesłać te 5 kg. spokojnie, drugie 5 dostaniesz gratis

Nie cmu nie kupuje, on taki niekumaty, pewnie nie wie, ze dzin ojca bedzie, tak jak o dniu matki nie wiedzial i nic nie dostalam, ciemniak jeden!

Cytat:
Fifi dzisiaj w kolejce wyrywal gazete ''dziadku'' co siedzial obok, a jak mu zabralam to spojrzal na mnie z wkur... w oczach i sie rozbeczal
znaczy Fifi, nie dziadek

mysliciel kontempluje widok za oknem
a jak ten dziadek zareagowal?

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy ktorejs z was pogorszyl sie wzrok po ciazy?
Przed ciaza mialam chyba z 10 lat -0,5, 2 miesiace po porodzie -0,75 a teraz jak wrocilam do pracy i poszlam na medycyne pracy to dostalam okulary +1,00 na kazde oko, uzywam ich tylko w samochodzie, na ueczeli i w pracy zeby widziaec prezentacje , ale widze w nich super, nawet kolory wydaja sie inne

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
nom, i w wielu jest mąka ryżowa - zapychacz, u nas ryż uczula więc niestety dużo słoiczków odpada, ale dzisiaj ruszymy na poszukiwania, przejrzę owoce gerbera i bobovity
Bobovita ma tam jakies g...na, Gerber raczej tylko owoce, woda, w niektorych cukier, trzeba poczytac etykiety. najwiecej swinstw jest w owocach Hippa

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
BTW dziewczyny karmiące piersią ile jeszcze chcecie karmić?? mój pierwszy plan to było 6mcy, ostatnio miałam kryzys laktacyjny, że prawie nic nie leciało i małego dokarmiałam mm, a przy tym miałam jakiegoś doła, że te cudne chwile już się skończyły, że jakoś krótko go karmiłam. Teraz mleczko wróciło i jestem happy , ale i tak chce karmić max do 1 roku życia
ja karmie 2-3 razy dziennie, rano, przed wyjsciem do pracy, wieczorem przed jej spaniem i czasami jak wroce z pracy, troche juz mnie to meczy, ale jeszcze ciagne to karmienie.

Własnie dostałam sms-a o tym, ze wygrałysmy koszulkę w promocji Gerbera, ale procedura odbioru nagrody jest cholernie skomplikowana....
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:47   #1272
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Przysłali dziady ... chyba z tego co wypełniałam w szpitalu

Jak bede miec okazję to wstawię foto
ja nawet tego teraz w szpitalu nie wypełniałam, bo po Polusi wyrzuciłam cała tą makulature

jaki kolor chcesz? album na FB ma obejrzec? bo tu na wizazu na profilu nie widze :P

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:49   #1273
elf27
Zadomowienie

SOZAA to mnie zdziwiłaś, w końcu HIPP taki polecany i w ogóle...

MUFF Twój synek to wariat, ja po takich upadkach bym jechała na walerianie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

NETTKA 1 tygodniowo? to ja 3 stosowałam a po 4 to już połowa włosów mi leciała aż wyłam. Teraz jestem po 4 ampułce Dercos, do tego szampon dercos czerwony i jest gites
Stary 2012-05-31, 11:55   #1274
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Jak się pojawił temat kubków to Wam powiem, że zainteresował mnie kubek do trenowania - ma elastyczny dziubek, uchwyty po bokach. Dla dzieci 6+ Co sądzicie?
a ja mam jakis kubek TT explora czy cus i jestem glupia, bo nie wiem, jak go uzywac tam w srodku jest taka gomowanzatyczka, wedlug mnie to ona zatyka wszystko tak, ze nic nie leci, ale jak ciagnelam (musialam przetestowac) to cos tam lecialo, ale tak jakos dziwnie....

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
ostatnio mama kupila jej morele hippa, patrze, a tam, glukoza, czy cukier, w sliwkach, jakis grysik ryzowy czy kukurydziane, oczywiscie wszystko masz zaznaczone, ze niby z rolnictwa ekologicznego. Ja Hippa nie lubie, tzn. lubie, sama zjem, zeby malej nie dawac Bobovita tez ma w skladzie jakies ulepszacze, zgestniacze, zapychacze i cukier, poki co ja najbardziej jestem zadowolona z Grberow, te od 4-5 miesiaca maja tylko owoce i wode w skladzie. i tych owocow to procentowo nawet sporo.
Stary 2012-05-31, 11:57   #1275
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
princ licze na to, ze niedlugo troche mu sie znudzi to stanie bez przerwy i bedzie spokojniejszy, ale najdzieja matka... wiadomo

a mi dziady zupelnie nic nie przyslali, aaaa, lyzeczke z hippa, ale to na stronce sie rejestrowalam, dziadowska ta lyzeczka
strasznie szeroka

zeby sie znudziło, a jak nie, kupuj folie
Stary 2012-05-31, 12:04   #1276
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet tego teraz w szpitalu nie wypełniałam, bo po Polusi wyrzuciłam cała tą makulature

jaki kolor chcesz? album na FB ma obejrzec? bo tu na wizazu na profilu nie widze :P
Ja też wywalam te gazetki, ale tej nie oddam póki fryzjer nie zrobi mi tego koloru

Na profilu tj ciemna czekolada

A na FB zobacz sobię efekt po farbowaniu Paloną Kawą. Może akurat Ci się spodoba

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:

MUFF Twój synek to wariat, ja po takich upadkach bym jechała na walerianie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

NETTKA 1 tygodniowo? to ja 3 stosowałam a po 4 to już połowa włosów mi leciała aż wyłam. Teraz jestem po 4 ampułce Dercos, do tego szampon dercos czerwony i jest gites
Az jestem ciekawa jak u mnie się sprawdzi ....

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Olusia to zazdroszcze, mlodego kuchenne sprzety interesuja na 3 minuty... musze kupic chyba folie babelkowa owine go i niech lazi...

Ja miałam takie przeżycie z wyskokiem z łóżka w zeszły Piątek
Nic nawet nie pisałam, żeby nie wyjść na kretynkę, która nie umie upilnować dziecka
Ale widzę, że nie jestem sama i wiercipiętków wiecej
Stary 2012-05-31, 12:19   #1277
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wywalam te gazetki, ale tej nie oddam póki fryzjer nie zrobi mi tego koloru

Na profilu tj ciemna czekolada

A na FB zobacz sobię efekt po farbowaniu Paloną Kawą. Może akurat Ci się spodoba
która to?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:22   #1278
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam takie przeżycie z wyskokiem z łóżka w zeszły Piątek
Nic nawet nie pisałam, żeby nie wyjść na kretynkę, która nie umie upilnować dziecka
Ale widzę, że nie jestem sama i wiercipiętków wiecej
Głuptasku, nikt Cie nie nazwie kretynką Przecież my tylko ludźmi jesteśmy i się różnie może zdarzyć, dzieciaczki są sprytne

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Idziemy na spacerek, pewnie nie za długi, bo chłodno. Narka
Stary 2012-05-31, 12:32   #1279
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Głuptasku, nikt Cie nie nazwie kretynką Przecież my tylko ludźmi jesteśmy i się różnie może zdarzyć, dzieciaczki są sprytne

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Idziemy na spacerek, pewnie nie za długi, bo chłodno. Narka

Aj samej przed sobą mi głupio :beksiam:

Zamówiłm Mimi kule-hule używkę za 29zł +12 przesyłka
ale ponoć stan bdb

My jemy o 13 i tez jedziemy na miasto póki co Mimi od 10 śpi

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

W zasadzie już się przebudza...
Stary 2012-05-31, 12:37   #1280
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
o kurczę...może obstaw łóżko krzesłami

dziewczyny jak mała jest na cycku, dostaje obiadek ok 14-15. i kaszkę ok 19 to jaki teraz posiłek wprowadzic? i najlepiej na którą godz wprowadzać mm?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:39   #1281
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny jak mała jest na cycku, dostaje obiadek ok 14-15. i kaszkę ok 19 to jaki teraz posiłek wprowadzic? i najlepiej na którą godz wprowadzać mm?

Ja robię podobnie ja Wiola, czyli:

- wstaje - cyc,
- ok 10-11 drugie śniadanie, serek z biszkoptem, kaszka z owocami, kleik z owocami.
- 13-14 obiad
- 16-17 cyc
18- podwieczorek, jajko na miękko z bułeczką, owoc, itp

Idę zająć się Misiem, później obiad i spacer.

Bajj kobitki
Stary 2012-05-31, 12:46   #1282
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

3mam kciuki za nocniczek kurcze nie mozłiwe ze już za późno
udalo mi sie dzis siku zlapac obudzila sie i jeszcze taka nietomna byla, wiec bach, posadzilam na nocnik a za chwile melodyjka nie przestraszyla sie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
hej
nadrobic Was to wyzwanie, i juz nie jestem na 1szym mcu w postach

Kupilam wczoraj mlodemu lovi360 w super pharm bo byly 2kubki w cenie 32zl. 12+ i 18+

straszne o tych martych dzieciatkach

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

do 9mca to zleci szybciutko. ja mam tak jak wyzej pisalam od 12mcy ale od tego 9mcy rozni sie jedynie tym, ze miesci 30ml wiecej plynu

Jaie w miare ok spacerowki dostane max do 550zl?
polecam espiro magic- to nam w sklepie polecali, sozaa to ma
Cytat:
my juz uzywamy tego 9m +
mamy traningowy z aventu, ale Kasi to nie podeszlo

Cytat:

Kupiłam Placente

BTW. gdzie Oli ?
mamy, daj znac czy Ci pomogla

Cytat:

mysle, ze troszke mu sie znudzi, moja juz kojarzy ze w lozeczku raczej sie spi, wstaje o kanape, drzwi i inne sprzety domowe, aczkolwiek klade ja juz spiaca, choc zdjelismy na razie ochraniacz bo sie po nim wspinala

Cytat:
hipp niekoniecznie ma syf, ale ma duzo zapychaczy- tzn najmniej owocow w owocach. jak ktos chce zapchac dziecko bardziej kalorycznym posilkiem to ok, ale np jak sie chce dodac do kaszki to bezsensu bo owoce hippa to tak naprawde juz jes kaszka z owocami

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:

deserek najlepiej ok 11, albo mozesz tak jak Baha i wiola zrobic, tez sie zastanawiam
u nas jak zjada duzy deserek po 17 to potem nie chce juz kaszki na noc

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

w ogole moje dziecko dzisiaj bardzo spiace, najpierw spala 2.5 h, teraz juz godzine spi, wasze tez dzis duzo spia?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:03   #1283
OlusiaS
Wtajemniczenie

dziewczynki,co moge na szybko z mielonego zrobic??Nie chce mi sie kulac kotletow
Stary 2012-05-31, 13:06   #1284
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

juz macie 4 ząbki?

i wg pediatry zacznie się wyżynać 5.

Cytat:
Ja robię podobnie ja Wiola, czyli:

- wstaje - cyc,
- ok 10-11 drugie śniadanie, serek z biszkoptem, kaszka z owocami, kleik z owocami.
- 13-14 obiad
- 16-17 cyc
18- podwieczorek, jajko na miękko z bułeczką, owoc, itp

Idę zająć się Misiem, później obiad i spacer.

Bajj kobitki
a jak to podajesz?
a wieczorem cyca już nie podajesz?

też mnie nurtowało co podawać i kiedy

i my zjemy 2.śniadanie- i lecimy na spacer

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
dziewczynki,co moge na szybko z mielonego zrobic??Nie chce mi sie kulac kotletow
pewnie jakąs zapiekankę makaronową czy cuś- ale ja tego nie umiem bo piekarnika się jeszcze nie dorobiłam
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:09   #1285
Aniolina
Rozeznanie

moze spaghetti bolognese?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:16   #1286
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Opamiętajcie sie dziewczyny!
Streszczenie poproszę bo nie wyrabiam.
Młoda była nie znośna ale wczoraj wymacałam drugą jedynkę na dole, w ciągu 4 dni wyszły obie.

Przez remont windy nie chec mi sie wychodzic na spacer a jak juz wyjdę to mi sie nie chce wracać.

Wieczorem jestem tak zmęczona ze nic mi sie nie chce a tu sprzątanie, prasowanie i chciałabym poszyć cos ale nie mam siły. I jeszcze TŻ
I chyba podjęłam decyzje co do pracy. Wracam, trudno jakos przeżyje i czekam az sie zrobi miejsce u koleżanki w firmie wtedy sie zwolnie.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:16   #1287
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

polecam espiro magic- to nam w sklepie polecali, sozaa to ma
Ano, mam i polecam. Dla nas fajny bo TZ wysoki, a on ma raczke na wygodnym poziomie, lekki i dobrze sie prowadzi no i fajnie sie składa. Do tego ma regulowany podnóżek, więc małe dziecko nie ma nóżek w powietrzu.Jedyny minus to doscie do kosza, gdy spacerowka jest rozlozona, ale za to jest spora kieszen w budzie i fajne etui na telefon
Stary 2012-05-31, 13:16   #1288
OlusiaS
Wtajemniczenie

Aniolina dokladnie jak mowisz z tym Hippem.Rano mala dostaje kleik z owocami,ale z Nestle,bo sa faktycznie tylko one w srodku.A jak mala nie chce zjesc warzywek na obiad,to daje jej deserek z hippa,zazwyczaj jablko z winogronem i ryzem,bardzo go lubi.

Dla mam dzieci z problemami kupowymi.Nam pomaga,jak jem warzywa na patelnie,m.in. groszek,marchewka,kukuryd za,fasola i takie rozne.Wczoraj zjadlam,a dzisiaj kupal poszedl.Na poczatku twardy,ale potem juz normalny
Stary 2012-05-31, 13:18   #1289
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Olusia - ja z mielonego robię burgery. I z bułą podpieczona albo ziemniakami-frytami i surówką. Robię duże płaskie i smaże na patelni grilowej. Domowy Fast food
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:18   #1290
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
moze spaghetti bolognese?
wlasnie szukalam w szafce przecieru pomidorowego mojej mamy,ale juz wszystkie zjadlam ,w lodowce 1 pomidor
Zapiekanka odpada,bo ze smietana.
Ja sobie podsmaze z warzywami i makaronem,ale u moich panow to nie przejdzie.Najwyzej im zrobie kotlety i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości