Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 13:44   #4711
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mam pytańko z innej beczki, czy planujecie organizować jakieś konkursy weselne? zastanawiamy się, czy z nich całkowicie nie zrezygnować. Byłyby jedynie same zabawy taneczne typu pociąg i husteczka haft.
U nas konkury czyli zabawy będą na oczepinach

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
Poznań
ale ten ksiądz słynie z tego że jest księdzem z powołania a nie z portfela. naprawde można na takich trafić

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Kościelnemu sie nie płaci (przynajmniej u nas)

za zapowiedzi pewnie nic nie bedą od nas chcieli bo nasi rodzice sie w parafi nieco udzielają, zresztą nas też znają, więc cennika nie bedzie-dajemy ile chcemy a uważam że 20zł za przeczytanie dwóch nazwisk to odpowiednia zapłata za fatyge.

ale jakby jakikolwiek ksiądz wyskoczył ze 100zł to wtedy by była dyskusja bo tż by chyba w powietrze poszedł że on ciężko pracuje a tu sie 100zł płaci za wywieszenie karteczki.
A tow ten sposób z tymi opłatami u was nie obraź się ale dla mnie to też troszkę nie fer bo ci co się udzielają mają mniejsze koszty, a ci co nie to pewnie dwa razy więcej muszą zapłacić

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
To ja sie pochwale, że rozdaliśmy wszystkie zaproszenia rodzinie, no dobra 1 nam zostało a ludzi z pracy zaproszę pod koniec czerwca.
za zaproszenia nareszcie macie już to z głowy, u na pewnie w następnym tygodniu rozdamy już ostatnie już bym chciała mieć to z głowy

Dziewczyny mam pytanie podpowiedzcie jaki kolor butów będzie pasował do chabrowej sukienki mam zamiar iść dziś sobie kupić materiał ale nie wiem jakie potem buty do tego dobrać tak żebym nie musiała potem szukać do sukienki beżowej butów, jaki kolor będzie i do tego koloru pasował i do drugiego bo ja myślałam o miętowym albo pomarańczowym
Stary 2012-05-31, 14:17   #4712
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ze swojego Tż jestem zadowolona pomaga ile może, sam ostatnio stwierdził, że zamówi napoje i to zrobił, choc dla mnie to za wcześnie, stwierdził jednak, że beda stały w chłodni i nic sie z nimi nie stanie Także w tej kwestii jestem z niego dumna, za to w innych sprawach dostarcza mi adrenaliny, choćby niepoinformowaniu o bezpiecznym dotarciu do domu a droga do niego nie należny do bezpiecznych.

Beda jakieś 3-4 zabawy, ale to na oczepinach.

To ja sie pochwale, że rozdaliśmy wszystkie zaproszenia rodzinie, no dobra 1 nam zostało a ludzi z pracy zaproszę pod koniec czerwca.
O widzisz, a mój za to zawsze wysyła mi po powrocie ode mnie do domu sygnałka. Nawet nie przejmuje się, że rzadko mu odsyłam, bo przeważnie już śpię ale często budzę się w nocy i sprawdzam, czy jest

To sporo tych zabaw. My właśnie nawet na oczepinach nie chcemy. Wszystkie te wróżby zgodności, karteczki w balonach, czy ślubowanie już znamy z poprzednim wesel i nam bokami wychodzą. Ciężko znaleźć fajną zabawę, aby nie była żenująca i obśmiewająca. Musimy to przemyśleć.

Gratulation zakończenia tego procesu

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie podpowiedzcie jaki kolor butów będzie pasował do chabrowej sukienki mam zamiar iść dziś sobie kupić materiał ale nie wiem jakie potem buty do tego dobrać tak żebym nie musiała potem szukać do sukienki beżowej butów, jaki kolor będzie i do tego koloru pasował i do drugiego bo ja myślałam o miętowym albo pomarańczowym
Mięta i pomarańcz jak dla mnie bomba. Bardzo modne połączenie. Żeby tylko z odcieniami trafić. Zabierz obie sukienki na przymiarkę butów i kombinuj
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:24   #4713
anusia-girl
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem taka zła.... pozałatwialiśmy wszystkie papiery i 4 czerwca idziemy spisac cały ten protokół. Czy ktoras z Was ma juz go za soba? Moje wydatki zwiazane z załtwianiem papierków to:
- świadectwo chrztu 20 zł i 50 zł
- odpis skróconego aktu urodzenia 22 zł i 22 zł
- akt bierzmowania 50zł i 50 zł
- za ślub najprawdopodobniej 1200 zł

Masakra nie spodziewałam sie takiego cennika zamiast co łaska... :/
Cennik My nie płaciliśmy nic za świadectwo chrztu i bierzmowania... a za ślub mam nadzieję ksiądz nie będzie chciał więcej niż 600 zł ( ale szczerze powątpiewam w to )

Cytat:
gdy kupiłam już ostatnia rzecz do mojej sukni czyli halke i przymierzyłam wszystko razem tj. bizuteria, welon, halka plus suknia to jednak stwerdziałam ze to nie to zreszta miałam wrazenie ze gorset był za opiety (miałam suknie uzywana) zle juz sie w niej czulam... a wszystko juz do niej miałam kupione obecna nowa suknia jest zupełnie inna. Ze zmiany jestem bardzo zadowolona chodz z finansami krucho.... ale ktos tu ładnie na forum napisał zdjecia i film zostaje na całe zycie o wydanych dodatkowych pieniadzach z czasem sie zapomni.
Bardzo ładna sukienka! Uwielbiam koronki
Cytat:
W ogóle ten ślub zaczyna ostatnio mnie załamywać, niby nic takiego sie nie dzieje, z Tż jest jak zawsze cudownie, ale chyba mam wypalenie materiału i z chęcią bym to wszystko rzuciła.
Ja też ostatnio mam takie odczucia... chyba dlatego, że na uczelni zaczęły mi się zaliczenia i egzaminy i dużo na głowie mam i już nie mam siły (przynajmniej na najbliższe 3 tygodnie) doglądać ślubnych spraw
Cytat:
Napisane przez karmeloweciastko Pokaż wiadomość

Ja tu do Was wpadam tak jak mam chwilkę czasu i tylko podczytuję. A dzisiaj mam troszkę więcej czasu więc pochwalę się, że też już zaczęliśmy rozwozić zaproszenia i na razie mamy 10 z głowy

A jak myślicie wypada żeby gości zapraszali rodzice, bądź np. ja z moimi rodzicami? Czy to jest nietakt?
za rozdane zaproszenia... a w zasadzie ich część
A co do zapraszania z rodzicami to nie wydaje mi się być w tym nic nietaktownego
Cytat:
Napisane przez Grzesiowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja się chciałam pochwalić, że dziś spisaliśmy protokół ślubny i dowiedziałam się, że ślub 600zł plus 100zł zapowiedzi plus 100zł na kościół.

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Bosze dziewczyny gdzie wy mieszkacie? to jakieś zdzierstwo a Kościół to nie supermarket żeby były ceny produktów
U nas kościelnemu się nie płaci w ogóle, organiście w zależności jak ładnie zaśpiewa i czy i ile kto kasy ma zwykle daje mu się 50zł- przynajmniej tak słyszałam
Za całą resztę u nas jest co ŁASKA, każdy daje w zależności na ile go stać, czyli Ci co mają mało dają dużo- bo przecież trzeba podziękować księdzu za jego uczciwość a Ci co mają dużo dają mało- bo księża i tak dużo zarabiają więc nie zbiednieją
A tak na marginesie to jest w naszej parafi
w drugiej- w tym samym miasteczku - jest taki cennik, że tam prawie nikt sakramentów nie przyjmuje
co ksiądz to obyczaj...- o przepraszam, co ksiądz to kasa
Czemu u mnie tak nie ma...
Cytat:
Mam pytańko z innej beczki, czy planujecie organizować jakieś konkursy weselne? zastanawiamy się, czy z nich całkowicie nie zrezygnować. Byłyby jedynie same zabawy taneczne typu pociąg i husteczka haft.
Tak Nie wyobrażam sobie wesele bez zabaw
Cytat:

Cytat:

Ja jestem ostatnio zakochana w pomarańczowym, a już w ogóle połączenie chaber+ pomarańcz więc jak dla mnie POMARAŃCZOWE

A my z TŻ zdecydowaliśmy się jeszcze w tym tygodniu, że zaprosimy kolejne 7 osób ( długo się nad nimi zastanawialiśmy) i ostatecznie doszliśmy do wniosku, że wypada. Więc akcja zapraszania niestety rozpoczęła się na nowo ;/ (chociaż nie będzie to takie kłopotliwe) bo doślemy je pocztą... nie zmienia to faktu, że myślałam, że już to był koniec zapraszania.
Stary 2012-05-31, 15:16   #4714
klaudusk_a
Zakorzenienie

my planujemy w Boże Ciało rozdać dużą część zaproszeń i zostanie nam jedna albo góra dwie niedziele do zapraszania

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 15:31   #4715
wloszka8
Raczkowanie

Cześć dziewczynki, długo mnie tutaj nie było, przepraszam Was serdecznie, ale trochę problemów się uzbierało i nie byłam w stanie, mam nadzieję, że pozwolicie mi znowu na małe pogaduszki z Wami
tak sobie przeczytałam poprzednie posty,żeby w miarę nadrobić i...

odnośnie cennika to masakra jakaś, u nas nie ma czegoś takiego, a ślub plus koszty z organistą od 350 do 450 zł...

ab_cd suknia bajeczna

ona8686 ja też czasami mam takie wrażenie, za dużo tego wzięliśmy na siebie, własnoręczny remotn mieszkania, który trwa już od kwietnia, obrona licencjata w tym roku.. ehhh też czuję się wypalona...

karmeloweciastko ja również gratuluję rozdanych zaproszeń, bo to trochę jeżdzenia i załatwiania, nam na szczęście zostało ostatnie 6 zaproszeń.. ufff..

LaLoca generalnie nie zastanawiałam się nad tym zbytnio, powierzam to raczej gestii orkiestry, bo wiem,że potrafią rewelacyjnie zabawiać gości możę porozmawiaj ze swoją orkiestrą, bądź też dj na ten temat

Kessi_86 jak dla mnie miętowe, albo czółenka nude

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

klaudusk_a
widzę ta sama data

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:08   #4716
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Nude by fajnie pasowały do chabrowego, ale przy beżowej moga sie zlać. I pomarańczowy też fajny pomysł
Też mam sukienkę w kolorze chabrowym i chyba wezmę czarne buty, ewentualnie niebieskie, tylko juz tego moze byc za duzo. A moze kolor czerwony

Cytat:
To sporo tych zabaw. My właśnie nawet na oczepinach nie chcemy. Wszystkie te wróżby zgodności, karteczki w balonach, czy ślubowanie już znamy z poprzednim wesel i nam bokami wychodzą. Ciężko znaleźć fajną zabawę, aby nie była żenująca i obśmiewająca. Musimy to przemyśleć.

Gratulation zakończenia tego procesu

Mięta i pomarańcz jak dla mnie bomba. Bardzo modne połączenie. Żeby tylko z odcieniami trafić. Zabierz obie sukienki na przymiarkę butów i kombinuj
Dziekuje dziekuje teraz mozemy zajać sie mieszkankiem.
Co do zabaw, czy ja wiem czy dużo Planowane:
1. Rzucanie welonem, muszką
2. Wycieczka do zoo lub zabawa z krzesłami.
3. Pojedynek bokserski
4. Jakas zabawa taneczna, chyba taniec z gwiazdami, czy jakoś tak.
Sprośnych i z podtekstem erotycznym zabaw nie planuje. Jakos nie widza mi sie i zawsze kiedy były zabawy oczepinowe uciekałam z daleka, bo wiedziałam, że cos nietaktowego moze być i moga mnie zaciągnąć.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:18   #4717
Grzesiowa
Raczkowanie

GG do Grzesiowa

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość

A my z TŻ zdecydowaliśmy się jeszcze w tym tygodniu, że zaprosimy kolejne 7 osób ( długo się nad nimi zastanawialiśmy) i ostatecznie doszliśmy do wniosku, że wypada. Więc akcja zapraszania niestety rozpoczęła się na nowo ;/ (chociaż nie będzie to takie kłopotliwe) bo doślemy je pocztą... nie zmienia to faktu, że myślałam, że już to był koniec zapraszania.
I tak Wam bardzo zazdroszczę, że jesteście już PO. Nas dopieo wszystk czeka Jak tak Was czytam Kochane tozastanawiam się czy tylko ja jestem tak daleko w malinach z tym zapraszaniem, ale naprawdę u nas prosi się tylko miesiąc przed ślubem

Cytat:

Kessi a czarne czółenka? Ja mimo wszystko zawsze dobieram czarne buty i torebkę i mam na wiele okazji, a przynajmniej nie trzeba się łoić czy pasują

Cytat:
3. Pojedynek bokserski

A co to ten pojedynek bokserski?

My też chcielibyśmy wycieczkę
http://www.youtube.com/watch?v=xi54u...eature=related
Grzesiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:22   #4718
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale teraz tyle zabaw jest nie żenujących i bez żadnych podtekstów

Cytat:
Ale to takie zapraszanie pocztą to tak jak nie zapraszanie bo pójdziecie tylko na pocztę i nie musicie po ludziach chodzić

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, długo mnie tutaj nie było, przepraszam Was serdecznie, ale trochę problemów się uzbierało i nie byłam w stanie, mam nadzieję, że pozwolicie mi znowu na małe pogaduszki z Wami
tak sobie przeczytałam poprzednie posty,żeby w miarę nadrobić i...
Pewnie, nikt cię stąd nie wygoni

Cytat:
Nude by fajnie pasowały do chabrowego, ale przy beżowej moga sie zlać. I pomarańczowy też fajny pomysł
Też mam sukienkę w kolorze chabrowym i chyba wezmę czarne buty, ewentualnie niebieskie, tylko juz tego moze byc za duzo. A moze kolor czerwony
No właśnie wiem że nude by pasowały ale wtedy do beżu się zleją

Dzięki za pomoc kupiłam materiał chabrowy i beżowy, ale dalej nie mam pojęcia jakie buty wybrać bo nie chcę kupować kilku par, patrzcie w załącznik jakie pasować będą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg asymet55.jpg (38,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d2e17986cf8a36ecmed.jpg (55,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2dd366fe626d42demed.jpg (58,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-05-31, 20:54   #4719
ab_cd
Rozeznanie

Bardzo dziękuje za opinie odnośnie sukni.
A teraz wiadomośc dla tych ktorzy nie kupili jeszcze napojów. W Tesco jest od dziś promocja na cole 1,87 za litr wychodzi 4*2l jest po 14,99 nigdzie taniej nie widziałam do tej pory. Kupiliśmy 18 takich zgrzewek czyli 62 butelki 2 litrówe. I teraz się zastanawiam czy troche nie za duzo. U nas bedzie około 110 osob plus poprawiny. Dotego dojda soki i woda no i jakies inne napoje gazowe. Niby to sierpien moze byc upalnie...hm sama juz nie wiem.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:42   #4720
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz wiadomośc dla tych ktorzy nie kupili jeszcze napojów. W Tesco jest od dziś promocja na cole 1,87 za litr wychodzi 4*2l jest po 14,99 nigdzie taniej nie widziałam do tej pory. Kupiliśmy 18 takich zgrzewek czyli 62 butelki 2 litrówe. I teraz się zastanawiam czy troche nie za duzo. U nas bedzie około 110 osob plus poprawiny. Dotego dojda soki i woda no i jakies inne napoje gazowe. Niby to sierpien moze byc upalnie...hm sama juz nie wiem.
Ja w Biedronce płaciła za 1L 2,25 zł co do butelek to raczej chyba nie za mało bo to są 2L jak wam zostanie to będziecie mieli co potem pić
Dla mnie osobiście 2 L są nie poręczne bo butelki są za duże i się nie wygodnie z nich leje, szybciej się ciepłe robią i za dużo by było pozaczynanych i dal tego u są są 1L
Jest też promocja w Kauflandzie na Mirindę i na Pepsi 2,59 zł 1L

Dobra dziewczyny uciekam jadę do TŻ jutro idziemy do USC po papiery, i wreszcie padnie słowo że muszę zmienić nazwisko

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-05-31 o 21:43
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:48   #4721
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Ja w Biedronce płaciła za 1L 2,25 zł co do butelek to raczej chyba nie za mało bo to są 2L jak wam zostanie to będziecie mieli co potem pić
Dla mnie osobiście 2 L są nie poręczne bo butelki są za duże i się nie wygodnie z nich leje, szybciej się ciepłe robią i za dużo by było pozaczynanych i dal tego u są są 1L
Jest też promocja w Kauflandzie na Mirindę i na Pepsi 2,59 zł 1L

Dobra dziewczyny uciekam jadę do TŻ jutro idziemy do USC po papiery, i wreszcie padnie słowo że muszę zmienić nazwisko
Popieram, lepsze sa 1 litrowe niż 2 litrowe
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:01   #4722
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za pomoc kupiłam materiał chabrowy i beżowy, ale dalej nie mam pojęcia jakie buty wybrać bo nie chcę kupować kilku par, patrzcie w załącznik jakie pasować będą
Jesli o mnie chodzi to uważam że do obu kolorow będą pasowac pomarańczowe butki

Co do zabaw to u mnie było: rzucanie welonem/krawatem; woźnica podobne zasady jak w zoo, przynoszenie fantów dla dziewczyn i rowerek dla facetów
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:06   #4723
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, że tak ale opowiadaj co załatwiliście przez ten czas kiedy Cię nie było

Cytat:

Ale to takie zapraszanie pocztą to tak jak nie zapraszanie bo pójdziecie tylko na pocztę i nie musicie po ludziach chodzić

Co do zapraszania... w sumie niby tak, ale teraz zaś jest problem z załatwieniem adresów, dzwonieniem i tłumaczeniem dlaczego nie osobiście tylko pocztą i takie tam

Co do butów ja po wizualizacji nadal obstaje przy pomarańczowych
Cytat:
Powiem Ci, że jak my wyszliśmy z urzędu to przez pół dnia chodziłam z bananem na twarzy, że będę Panią P.
Stary 2012-06-01, 09:01   #4724
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie, że tak ale opowiadaj co załatwiliście przez ten czas kiedy Cię nie było

Co do zapraszania... w sumie niby tak, ale teraz zaś jest problem z załatwieniem adresów, dzwonieniem i tłumaczeniem dlaczego nie osobiście tylko pocztą i takie tam

Co do butów ja po wizualizacji nadal obstaje przy pomarańczowych

Powiem Ci, że jak my wyszliśmy z urzędu to przez pół dnia chodziłam z bananem na twarzy, że będę Panią P.
hmmm no generalnie to praktycznie wszystko już mamy załatwione łącznie z kwiaciarką, wizażystką i fryzjerką.. jedyne co nam zostało to USC i spisanie protokołu w kościele i poradnia życia rodzinnego:P za dwa tygodnie jadę odebrać już suknię i butki, nie mogę się doczekać w tym czasie mój TŻ został inżynierem z czego ogrmnie się cieszę a od kwietnia generalnie męczymy się z remontem.. użyłam słowa męczymy, ponieważ oprócz kafelek na przedpokoje, kuchnię, łazienkę i mebli w kuchni na wymiar wszystko robimy sami... i trochę nam to schodzi...

co do tych zaproszeń to nie zazdroszczę, my nawet jak prosiliśmy to znowu słyszeliśmy, a czemu to tak krótko jesteśmy z wizytą itp;/ ale generalnie daliśmy radę, a Wy w ten sposób macie sporo zaoszczędzonego czasu, więc uważam ,żę to śietne pomysł z tymi zaproszeniami, gorzej z tłumaczeniem się:P

a co do wizualizacji, ja nadl obstaję za miętowymi, jestem zakochana w tym kolorze

mam pytanie odnośnie napojów, liczycie same ile czego wychodzi na osobę? bo nam właścicielka z restauracji , gdzie robimy wesele podała jak co liczyć i wydaje mi się tego wszystkiego strasznie duuuużo

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-01, 09:43   #4725
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
3. Pojedynek bokserski
4. Jakas zabawa taneczna, chyba taniec z gwiazdami, czy jakoś tak.
Sprośnych i z podtekstem erotycznym zabaw nie planuje. Jakos nie widza mi sie i zawsze kiedy były zabawy oczepinowe uciekałam z daleka, bo wiedziałam, że cos nietaktowego moze być i moga mnie zaciągnąć.
Czarny do chabrowego będzie bardzo pasował, ale do beżowego już mniej. Chyba, że dodasz jakiś czarny element do sukienki np. żakiecik lub pasek, żeby całość była spójna. Toreki do butów podobno już się nie dobiera kolorystycznie
Czerwone powinny do obu pasować, ale zestawienie pomarańczowych butów też jest extra. Bardzo dużo zależy od materiału sukienek i butów.

Fajne te zabawy wybraliście. Rzucanie welonem nie liczę jako zabawę, bo to jak rytuał Teraz jestem w pracy, ale jak wrócę do domu to z dźwiękiem oglądnę o co chodzi z tym zoo. Zabawa z krzesłami już obczaskana u nas w rodzinie.
Na czym polega ten pojedynek bokserski?
Taniec z gwiazdami wygląda fajnie jak tylko panowie w nim uczestniczą np.: http://www.youtube.com/watch?v=SLW8DCSXBek może faktycznie coś takiego byśmy wybrali. Żeby tylko znaleźli się chętni i odważni

Cytat:
LaLoca generalnie nie zastanawiałam się nad tym zbytnio, powierzam to raczej gestii orkiestry, bo wiem,że potrafią rewelacyjnie zabawiać gości możę porozmawiaj ze swoją orkiestrą, bądź też dj na ten temat
Oj nie pozwoliłabym na swobodę orkiestrze (u nas DJ). Radzę Wam dopilnować tych spraw, chyba że nie przeszkadzają Wam zabawy z podtekstem seksualnym. Jednak większość ludzi ich nie lubi. Szczególnie ulubionym przez orkiestry w ostatnich latach było zmuszanie Pana Młodego, żeby zębami ściągnął podwiązkę z ud PM. Porażka jak dla mnie. Babcia patrzy, rodzice, dzieci... no comments

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
my planujemy w Boże Ciało rozdać dużą część zaproszeń i zostanie nam jedna albo góra dwie niedziele do zapraszania
My podobnie w mojej rodzinie zostały już tylko trzy "domy", a później obskoczymy szybciutko jego stronę i finito wczoraj parę rozdaliśmy i już widać, że ubywa

Cytat:
I tak Wam bardzo zazdroszczę, że jesteście już PO. Nas dopieo wszystk czeka Jak tak Was czytam Kochane tozastanawiam się czy tylko ja jestem tak daleko w malinach z tym zapraszaniem, ale naprawdę u nas prosi się tylko miesiąc przed ślubem

Jeśli taka jest u Was tradycja w rodzinach to nie przejmuj się. U nas też się późno zaprasza. Nie wyobrażam sobie zapraszania gości wcześniej niż 3 miechy przed. U nas przyjęło się, że zaczyna się zapraszać po 1. spotkaniu z proboszczem i tak powolutku do przodu, ale raczej później niż miesiąc wcześniej to u nas nie pasuje. Ogólnie to przez to forum czyje presję odnośnie zapraszania. Jak wyścigi

Zna ktoś tą wycieczkę z praktyki? polecacie?

Cytat:
Jak dobrze, że napoje mamy w cenie, jedna rzecz mniej do załatwienia najgorsze, to określić ilość :/
W Tesco jest też w promocji Whisky Ballantines za 1l ok. 62zł. Cena chyba dobra a trunek wyborowy Kupiliśmy wczoraj 5 l. Mamy w domu jeszcze 3l innej whisky. Myślicie, że 8 l wystarczy na 90 dorosłych?

Cytat:
Zmienisz?:P popularne jest teraz nie zmienianie, albo dwuczłonowe. Ja chętnie zmienię, bo narzeczonego jest ładniejsze

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jesli o mnie chodzi to uważam że do obu kolorow będą pasowac pomarańczowe butki

Co do zabaw to u mnie było: rzucanie welonem/krawatem; woźnica podobne zasady jak w zoo, przynoszenie fantów dla dziewczyn i rowerek dla facetów
Też zgadzam się z wytłuszczonym
Ta zabawa w woźnicę wymaga dużo miejsca, więc u nas odpada. Fanty już były, a rowerek co to?
Generalnie wszystkie zabawy te niezbereźne byłyby oki, żeby tylko Państwo Młodzi nie brali w nich udziału
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:15   #4726
wloszka8
Raczkowanie

LaLoca... zabawy z podtekstem odpadają, to już ustaliliśmy z orkiestrą, ale więcej co będzie konkretnie już nie ustalałam z nimi, a co do zabawy ze zdejmowanim podwiązki to zależy od towarzystwa i przedziału wiekowego rodziny, mnie to generalnie nie przeszkadza i myślę, że raczej na naszym weselu była by to sytuacja bardziej żartobliwa.. a nie taka, która ugadza w czyjeś odczucia

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-01, 11:14   #4727
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Zna ktoś tą wycieczkę z praktyki? polecacie?
W praktyce jest dużo śmiechu i fajnie to wychodzi
1) Są dwie drużyny ( jedna od strony panny młodej a druga od strony pana młodego)
2) Drużyny ustawiają na przeciwko siebie krzesła
3) Każdy z uczestników ma przypisaną jakąś rolę-słoń, tata, siostra itp ( role się pokrywają w jednej jak i drugiej drużynie
4) Wodzirej czyta historię o wycieczce do ZOO i w momencie kiedy wyczytuje np. zdanie " tata podszedł do klatki..." tata wstaje i obiega stołki dookoła i wraca na miejsce. Analogicznie każda osoba wyczytana w trakcie opowiadania robi wstaje i obiega stołki dookoła.
Za oszukiwanie i wszelkie numery para młoda polewa karniaki czystej do picia
Ogólnie jest dużo śmiechu bo i dużo biegania ale zawsze goście dobrze przy tym bawili

Cytat:

mam pytanie odnośnie napojów, liczycie same ile czego wychodzi na osobę? bo nam właścicielka z restauracji , gdzie robimy wesele podała jak co liczyć i wydaje mi się tego wszystkiego strasznie duuuużo

Za załatwione sprawy i oby remont szedł Wam szybko!
Co do napojów... mi manager mówił, że średnio wychodzi litr do półtora na osobę... ale jakoś mi się to strasznie mało wydało. I dla świętego spokoju wybraliśmy opcję ustalonej ceny za osobę i wszelkie napoje bez ograniczeń.
Stary 2012-06-01, 13:10   #4728
mika2617
Raczkowanie

Cytat:
A może srebrne?? Wydaje mi się że najlepiej by pasowały. Myślę, ze czarne to nie za dobry pomysł, zgaszą sukienkę. Ostatni sama zamawiałam sukienkę niebiesko-czarną no i tak przy przymiarce gadam z mama, ze buty albo czarne albo niebieskie a przyszła pani u której składałam zamówienie i stwierdziła że srebrne najlepiej będą pasować i jak tak o tym myślę to chyba właśnie takie kupie. Sama całkiem zapomniałam o takim kolorze butów A to jest taki fajnie komponujący się kolor.

Cytat:

zdecydowanie pomarańcz

Razem od 21.02.2009
Zaręczeni 1.01.2012
Ślub 04.08.2012
mika2617 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:27   #4729
duvala
Rozeznanie

Cytat:

A tow ten sposób z tymi opłatami u was nie obraź się ale dla mnie to też troszkę nie fer bo ci co się udzielają mają mniejsze koszty, a ci co nie to pewnie dwa razy więcej muszą zapłacić

:
w naszych parafiach i tak (chyba) nie ma cennika, nigdy o tym nie słyszałam a znam mnóstwo ludzi którzy nie lubią tych księży. a że nas troche kojarzą to mam 100% pewności że nie będzie tekstów że za mało

Edytowane przez duvala
Czas edycji: 2012-06-01 o 13:30
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 14:08   #4730
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
My na ok 130 osób wzięliśmy 100 butelek coli 1l.

Cytat:
Według mnie pomarańczowe

Cytat:

A co to ten pojedynek bokserski?

POJEDYNEK BOKSERSKI
2 mężczyzn (najlepiej zdecydowanie różniących się wzrostem i wagą) ubranych w rękawice bokserskie rozwiązuje krawat, wyciąga sznurówkę z buta, zdejmuje pasek czy nawleka nitką igłę itp. Zwycięzca otrzymuje nagrodę.

Cytat:
hmmm no generalnie to praktycznie wszystko już mamy załatwione łącznie z kwiaciarką, wizażystką i fryzjerką.. jedyne co nam zostało to USC i spisanie protokołu w kościele i poradnia życia rodzinnego:P za dwa tygodnie jadę odebrać już suknię i butki, nie mogę się doczekać w tym czasie mój TŻ został inżynierem z czego ogrmnie się cieszę a od kwietnia generalnie męczymy się z remontem.. użyłam słowa męczymy, ponieważ oprócz kafelek na przedpokoje, kuchnię, łazienkę i mebli w kuchni na wymiar wszystko robimy sami... i trochę nam to schodzi...

Potem jaka bedziecie miec satysfakcję jak wszystko skończycie

Odnośnie napojów, tym zajął sie Tż, wiec moze ilość być przesadzona na około 130 osób - wesele jednodniowe:
Cola 1l - 100 butelek
Fanta 1l - 40
Sprite 1l - 40
Soki owocowe 2 rodzaje - 50l
Woda 0,5 - 100

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mika2617 Pokaż wiadomość
A może srebrne?? Wydaje mi się że najlepiej by pasowały. Myślę, ze czarne to nie za dobry pomysł, zgaszą sukienkę. Ostatni sama zamawiałam sukienkę niebiesko-czarną no i tak przy przymiarce gadam z mama, ze buty albo czarne albo niebieskie a przyszła pani u której składałam zamówienie i stwierdziła że srebrne najlepiej będą pasować i jak tak o tym myślę to chyba właśnie takie kupie. Sama całkiem zapomniałam o takim kolorze butów A to jest taki fajnie komponujący się kolor.

zdecydowanie pomarańcz
Srebrne fajnie by pasowały ale niestety nie bede zakupywać nowych butów, wiec albo wezmę czarne, niebieskie, lub beżowe

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-06-01 o 14:16
Stary 2012-06-01, 14:36   #4731
klaudusk_a
Zakorzenienie

dobrze, że nie będę mieć podwiązki to nie będzie problemu z głupią zabawą też zastrzegłaM orkiestrze, że nie chcemy zabaw z podtekstami, ale jakieś 2 tyg przed weselem i tak się z nimi spotkamy wszystko ustalić, tylko muszę wymyślić jakieś zabawy

co do zaproszeń, to u nas zaprasza się wcześniej z tego względu, że w miesiąc bysmy się nie wyrobili, żeby zaprosić tyle ludzi

Zapraszam na mój blog

Edytowane przez klaudusk_a
Czas edycji: 2012-06-01 o 14:39
Stary 2012-06-01, 21:23   #4732
Kessi_86
Wtajemniczenie

No to padło że będę od 4 sierpnia Panią Ś.

Dzięki za pomoc w wyborze butów biorę pomarańczowe

Cytat:
P

No ja dziś wreszcie zrozumiałam że to już tak blisko i że wreszcie będę miałam męża

Cytat:
Nam powiedziano że na lato brać na wesele dwudniowe 3 L na osobę

Cytat:
Zmienisz?:P popularne jest teraz nie zmienianie, albo dwuczłonowe. Ja chętnie zmienię, bo narzeczonego jest ładniejsze
Zmieniałam choć chciałam żeby to TŻ zmienił na moje bo ja mam łatwiejsze niż jego i z jego nazwiskiem czasem mają problemy
Nie chciałam mieć innego nazwiska niż TŻ, a dwuczłonowe odpada bo mam długie imię i nazwisko i TŻ nazwisko też jest długie więc mój podpis by mi zajmował za dużo miejsca i czasu

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
co do zaproszeń, to u nas zaprasza się wcześniej z tego względu, że w miesiąc bysmy się nie wyrobili, żeby zaprosić tyle ludzi
O i z tym się zgadzam bo jeszcze trzeba dać czas na potwierdzenie to by zabrakło czasu miesiąc przed
Stary 2012-06-01, 21:48   #4733
ameliar
Zadomowienie

Na wstępie gratuluje wszystkim załatwionych spraw

i muszę się pochwalić ze przyszła sukienka na poprawiny
i dziś też byliśmy w US po zaświadczenie, rownież zmieniam nazwisko na męża
no i po drodze wpadliśmy do Kościoła spisać protokół
Ksiądz nieziemski jest nie zapłaciliśmy nic za zapowiedzi a za ślub jak się zapytaliśmy wprost ile bierze to mówi że na ile nas stać bo rozumie ze to duzo wydatków ze ślubem jest zwiazanych...
jestem mega zadowolona

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:33   #4734
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:

Ksiądz nieziemski jest nie zapłaciliśmy nic za zapowiedzi a za ślub jak się zapytaliśmy wprost ile bierze to mówi że na ile nas stać bo rozumie ze to duzo wydatków ze ślubem jest zwiazanych...
jestem mega zadowolona
pokaż sukienkę poprawinową

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-06-02, 11:00   #4735
ameliar
Zadomowienie

pokaże wieczorem po przeróbce bo mimo, że wzięłam rozmiar mniejszy- miałam nadzieje, że schudnę to okazało się że jest za duża w rękawach i Tż będzie próbował je zwęzić(ale już mówi,że będzie to do kitu wyglądać) a jak się okaże, że jest brzydko to odetnie je w ogółe
Tak wygląda oryginał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poprawiny.jpg (65,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poprawiny2.jpg (116,7 KB, 6 załadowań)

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:35   #4736
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

jestem mega zadowolona
A ja chciałam, aby Tż przyjął moje niestety nie ugiął sie

Ksiadz widac, że ludzki Ja tam słyszałam od koleżanki inne stwierdzenie jakie ksiądz powiedział, że skoro maja na wesele i zakup tego wszystkiego to i na wydatki związane z kościołem tez będzie ich stać.
Pokazuj sukienkę

Franuś
Stary 2012-06-03, 15:52   #4737
wloszka8
Raczkowanie

ameliar... aaa sukienka boska, ja generalnie jestem fanką sukienek z ASOSA jak się nie mylę? pokazuj sukienkę po przeróbkach... a ja muszę sobie pogratulować cierpliwości i wytrwałości, wczoraj dokonałam zakupu sukienki dla mojej mamy na ślub, zeszłam razem z nią i z tatą wszystkie butiki w centrum Krakowa, jestem z siebie dumna
a poza tym dziękuję Wam za podpowiedzi odnośnie napojów, już się bałam, że tylko nam tak dużo kazali napojów kupić

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-03, 20:04   #4738
prostownica87
Raczkowanie

Nie było mnie długo, bo zalatana jestem, ale nadrabiam wątek
Nie odpiszę wszystkim, bo chyba być ze 3 godziny pisała

Ja byłam w Polsce 2 tygodnie i udało się zaprosić prawie wszystkich
Mam teraz problem co zrobić i może Wy mi pomożecie Dzwoniłam jeszcze z Irlandii do kuzyna żeby się z nim umówić i powiedział że jak będę w PL to mam zadzwonić (a ze wszystkimi umówiliśmy się będąc jeszcze w Irlandii). Zadzwoniłam do niego jak byłam w Polsce i nie miał w najbliższych dniach czasu, więc miałam zadzwonić później. W końcu nie zadzwoniłam bo byłam taka zalatana że mi z głowy wypadło, a poza tym to byłam zła że mnie tak zbywa.
W końcu z racji że to syn siostry mojego taty, to u mojego taty zostawiłam zaproszenie, żeby mu przekazać. I teraz moje pytanie, zadzwonić do niego i przez telefon zaprosić czy nie?

A z nowości to:
- miałam zdjętą miarę, a kilka dni później miałam I przymiarkę, suknia będzie gotowa 6go sierpnia, akurat jak przyjadę i będę miała przymiarkę ostatnią - jak wsio będzie ok to biorę do domu, a jak coś nie tak to będą mieli 4 dni na poprawki
- kupiłam stroik z woalką - ale nie mam zdjęcia bo zostawiłam w PL
- TŻ kupił garnitur (w pierwszym sklepie)
- mamy obrączki !!!!!!!!
- załatwiłam wszystko w USC (80zł + 2x22zł za akty urodzenia bo ślub w innym mieście)
- byliśmi u księdza (protokół spisaliśmy już w lutym u nas w Irlandii, koszt to: 2x akty chrztu przysłane z Polski - czyli po 20zł jedno, zapowiedzi nie było, a za spisanie protokołu ksiądz wołał 10funtów, ale daliśmy 20 bo te 10f za opłaty pocztowe, a on nic nie chciał)

- miałam spotkanie z kamerzystą i fotografem (małżeństwo) i ustaliliśmy co i jak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f-zloty-skorpion-zlote-obraczki-slubne-oe48.jpg (8,4 KB, 14 załadowań)

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
prostownica87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:54   #4739
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prostownica87 Pokaż wiadomość
Nie było mnie długo, bo zalatana jestem, ale nadrabiam wątek
Nie odpiszę wszystkim, bo chyba być ze 3 godziny pisała

Ja byłam w Polsce 2 tygodnie i udało się zaprosić prawie wszystkich
Mam teraz problem co zrobić i może Wy mi pomożecie Dzwoniłam jeszcze z Irlandii do kuzyna żeby się z nim umówić i powiedział że jak będę w PL to mam zadzwonić (a ze wszystkimi umówiliśmy się będąc jeszcze w Irlandii). Zadzwoniłam do niego jak byłam w Polsce i nie miał w najbliższych dniach czasu, więc miałam zadzwonić później. W końcu nie zadzwoniłam bo byłam taka zalatana że mi z głowy wypadło, a poza tym to byłam zła że mnie tak zbywa.
W końcu z racji że to syn siostry mojego taty, to u mojego taty zostawiłam zaproszenie, żeby mu przekazać. I teraz moje pytanie, zadzwonić do niego i przez telefon zaprosić czy nie?

A z nowości to:
- miałam zdjętą miarę, a kilka dni później miałam I przymiarkę, suknia będzie gotowa 6go sierpnia, akurat jak przyjadę i będę miała przymiarkę ostatnią - jak wsio będzie ok to biorę do domu, a jak coś nie tak to będą mieli 4 dni na poprawki
- kupiłam stroik z woalką - ale nie mam zdjęcia bo zostawiłam w PL
- TŻ kupił garnitur (w pierwszym sklepie)
- mamy obrączki !!!!!!!!
- załatwiłam wszystko w USC (80zł + 2x22zł za akty urodzenia bo ślub w innym mieście)
- byliśmi u księdza (protokół spisaliśmy już w lutym u nas w Irlandii, koszt to: 2x akty chrztu przysłane z Polski - czyli po 20zł jedno, zapowiedzi nie było, a za spisanie protokołu ksiądz wołał 10funtów, ale daliśmy 20 bo te 10f za opłaty pocztowe, a on nic nie chciał)

- miałam spotkanie z kamerzystą i fotografem (małżeństwo) i ustaliliśmy co i jak
klask i: za załatwione sprawy
my też tak zrobiliśmy z kuzynką mojego TŻ nie miała czasu bo broniła w tym czasie doktora i zostawiliśmy zaproszenie u ciocie (jej mamy) nie gniewała się wcale możesz ewentualnie zadzwonić za jakiś czas jak już będziesz miała pewność, że otrzymał zaproszenie, delikatnie przeprosić, że nie osobiście, ale nie pasowały Wam obojgu terminy i powiedzieć, że z wielką chęcią zobaczycie ich w gronie swoich gości weselnych

a obrączka piękną mamy takie same, tylko szlif nie na półokrągło jak u Was, tylko kwadratowe krawędzie

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-06-04, 09:36   #4740
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Też zgadzam się z wytłuszczonym
Ta zabawa w woźnicę wymaga dużo miejsca, więc u nas odpada. Fanty już były, a rowerek co to?
Do rowerka wybiera sie kilku mężczyzn najlepiej żaby tacy "duzi" tez się trafili. Ustawia sie slalom i daje tym facetom dziecięcy rowerek. Mają przejechac slalom nie dotykając ziemi. W przypadku dużych gości jest to dość komiczne
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości