Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 13:11   #4231
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Uwaga mam newsa!
Benka99 napisała:
Dziś o 10.40 urodziłam Maksia.Ma 58cm i 3850g,poród sn.Jest prześliczny.Pozdrawiam"

Serdecznie gratulujemy
GRATULUJE
Stary 2012-05-31, 13:17   #4232
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Przed chwilą ubrałam łóżeczko. Z nudów, a po drugie miał to zrobić mój M. Tylko że teściowa by pewnie do tego nie dopuściła i sama by przyszła ubrać. O nie! Sama ubrałam, przykryłam kocem. M. zostawiłam tylko przywiązanie przybornika i ochraniacza. Żeby się tylko nie przemęczył.

Super! Gratulacje!!!

anulka a mogłabyś mi podać swój numer w PW. Bo w sumie do nikogo nie mam, a chciałabym Wam dać znać jak się zacznie.

Nie każda dziewczynka musi być księżniczką. Ważne żeby spełniać jej marzenia.
Też muszę pomyśleć o czymś dla mojej chrześniaczce. Pewnie skończy się na słodyczach. Może się jutro wybierzemy w odwiedziny bo później nie będzie jak. Pod koniec miesiąca ma jeszcze urodziny. Może kupię prezent wcześniej żeby później M. nie ganiał sam.
Jak my tych naszych tżów rozpieszczamy

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Idę ogarnąć kuchnię i przygotować obiadek jeszcze się smażonego najem, potem mogę rodzić

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:19   #4233
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Łączę się i ja z niewyspanymi - chodzę jak zombi... Mały późno zasnął, więc liczyłam, że dłużej pośpi - nic z tego. 2 pobudki w nocy i prawie 2 godziny na nogach - półtorej przy cycu (z którego niewiele leci) i pół godziny noszenia. Teraz walczę z laktatorem i z dnia na dzień co raz trudniej mi ściągnąć 125 ml ;( wczoraj podawałam mu pierś, ale sutek znów zaczął krwawić i muszę jednak odciągać. Na 12 idziemy do lekarza, ciekawe ile przybrał. I oczywiście jestem sama, bo mój za☠☠☠isty mąż musiał przecież na siłownię jechać
ja ostatnio też byłam sama, bo mój mąż ciągle gdzieś znikał, co się skończyło prawie rozwodem,ale teraz już chyba sie zreflektował i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej pisze na szybkosci

ostatnie 3 dni to bylo cos masakrycznego, nie widzialam zeby dziecko tak bolal brzuch, wczoraj maly robil kupe- biegunka z krwia, dzownilismy do lekarza, dzis mialam wizyte.
Mam odstawic calkowicie sztuczne dokarmianie, maly ejst za gruby
wazy 5.300 a wazyl 3660 jak wychodzil ze szpitala 4 tyg temu :P....
maly oostatnie dni mial takie bole brzucha, ze nie zycze nikomu.
Siedzialam z nim i prawie plakalam cale noce ;/
no i zalecenie lekarza- ktore nie wiem jak zrealizuje, bo moje dziekco to mega cycus
maly ma dostawiac piers 15 minut i mam mu zabierac i tak co 2 h, jak sie nie najje to trudno, kazala go uspokajac, albo ma plakac az do nast kamienia;/
niue podoba mi sie ze mlody wisi na cycu cala dobe, ale wlasnie go nakarmilam 20 min, zabralam mu i az mi sie serce kraja jak mlody sie drze.
maz z nim poiszedl na spacer, moze go uspokoi.
teraz moze b ede miala wiecej czasu dla Was, chyba ze bedzie sie darl bo bedzie glodny i go bede musialaa uspokajaC
kupilam laktator wczoraj, odciagnelam do butelki i mu dalam i jakos lepiej to bylo niz piers jak ssal, bo odrazu zasnal jak ja wydoil, no ale tak tez mam nie robic;/
eh myslalam ze maly ma jesc na zadanie, ze moze wisiec na cycu, a teraz jak mu bede zabierala bedzie mi serce pekalo jak bedzie tak plakal i plakal.
Noe ale to dla jego dobra, moze nie bedzie wtedy mial tych bolow brzucha;/
pozdrawiamy MOja klucha i ja
rzeczywiście żarłoczek ten Twój synuś Mój też szybko przybiera na masie, wychodząc po operacji ze szpitala 4 tygodnie temu miał 2,5 kg a teraz prawie 4 Ale mój chyba po prostu efektywnie się najada,bo wcale dużo ani długo mi na cycku nie wisi.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam parę pytań do mamuś:
1) Czy jak karmicie dziecko w nocy to za każdym razem je wtedy przewijacie?
2) Czy Wasze dzieci mają jakieś stałe godziny karmienia, zwłaszcza w nocy, czy karmiecie wtedy, jak się budzą?
1. Ja tak,ale u mnie praktycznie zawsze jest kupa w pieluszce,a nie chcę, żeby Antoś leżał w tym. Poza tym on dużo sika
2.Karmię wtedy kiedy się budzi,ale moje dzieckko ładnie załapało wieczorny cykl i po kąpieli ok 20 dostaje cyca i idzie spać, potem budzi się na chwilę koło 22, potem ok.1:30, 4:00 i 7 rano i już nie śpi. Po budząc się w nocy to jest krótka piłka z mojej strony:cyc, pielucha i do łóżeczka i on od razu idzie spać dalej. Nie muszę go usypiać ani nic.

Opis porodu rinco dosyć dramatyczny,ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jeszcze napiszę Wam jak karmię Maćka, może któraś z mam skorzysta

Maciek budził się jak go brałam do pionu do odbijania, i wtedy całe usypianie szlag trafiał. Po dwóch razach (to jeszcze w szpitalu było) zauważyłam, że wcale nie trzeba go do pionu brać. Wystarczy podnieść dziecko tak gdzieś pod kątem 45 stopni. Ładnie beka i nie ulewa.
Poza tym karmię go nie całkiem na leżąco, tylko głowę ma trochę wyżej niż pupę. Zauważyłam, że to pomaga.
Ja karmię Maćka na poduszce, więc poduszką sobie ustawiam odpowiedni kąt nachylenia dziecka.
ja do odbicia kładę Anteksa na sobie, więc wcale nie jest w pionie. Z tym,że Antoś w ogóle nie ulewa Chyba tylko raz mu się zdarzyło i nigdy więcej nie widziałam takiego faktu.
A na leżąco karmię go najczęściej w nocy.

Cytat:
Uwaga mam newsa!
Benka99 napisała:
Dziś o 10.40 urodziłam Maksia.Ma 58cm i 3850g,poród sn.Jest prześliczny.Pozdrawiam"

Serdecznie gratulujemy
GRATULACJE !!!! Duży chłopak
Stary 2012-05-31, 13:19   #4234
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Benka - gratulacje!!!!!
Rinco - fajny opis!! no i jeszcze raz gratulacje!!! strasznie szkoda tylko, że się namęczyłaś i nie wyszło tak, jak chciałaś...
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:19   #4235
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Benka99 gratuluję olbrzymka

Tacca w ogóle to wkurza mnie jak małe dziecko sobie samo prezent wybiera.
Przyznaję, że i mnie to drażni, ale obecnie jak miałabym sama czegoś szukać... Hm... Dobrze, że sprecyzowała swoje potrzeby.
Cytat:
Przed chwilą ubrałam łóżeczko. Z nudów, a po drugie miał to zrobić mój M. Tylko że teściowa by pewnie do tego nie dopuściła i sama by przyszła ubrać. O nie! Sama ubrałam, przykryłam kocem. M. zostawiłam tylko przywiązanie przybornika i ochraniacza. Żeby się tylko nie przemęczył.

Super! Gratulacje!!!

anulka a mogłabyś mi podać swój numer w PW. Bo w sumie do nikogo nie mam, a chciałabym Wam dać znać jak się zacznie.

Nie każda dziewczynka musi być księżniczką. Ważne żeby spełniać jej marzenia.
Też muszę pomyśleć o czymś dla mojej chrześniaczce. Pewnie skończy się na słodyczach. Może się jutro wybierzemy w odwiedziny bo później nie będzie jak. Pod koniec miesiąca ma jeszcze urodziny. Może kupię prezent wcześniej żeby później M. nie ganiał sam.
Też się zastanawiam czy jutro nie składać łóżeczka i wyciągnąć pościel do wietrzenia. Mój M zrobi to pewnie na świętego nigdy...
Nasza mała ma do mnie dystans, bo wie, że na dużo rzeczy się nie zgodzę, ale z moim mężem ma komitywę. Ostatnio przyszła mu się wyżalić, że "tata się jej nie słucha"...
Stary 2012-05-31, 13:29   #4236
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Przyznaję, że i mnie to drażni, ale obecnie jak miałabym sama czegoś szukać... Hm... Dobrze, że sprecyzowała swoje potrzeby.

Też się zastanawiam czy jutro nie składać łóżeczka i wyciągnąć pościel do wietrzenia. Mój M zrobi to pewnie na świętego nigdy...
Nasza mała ma do mnie dystans, bo wie, że na dużo rzeczy się nie zgodzę, ale z moim mężem ma komitywę. Ostatnio przyszła mu się wyżalić, że "tata się jej nie słucha"...
Ja właśnie wietrze materacyk, ble, jak mam na czymś takim dziecko położyć

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-31, 13:29   #4237
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
moj maly terrorysta od 4:30 nie spal, dopiero od godziny ma spokoj... tez go boli brzuch i wspolnie z nim robie kupe, tzn pomagam mu Nie sadzilam,ze tak bede sie cieszyc z kazdej jego kupy, bąka czy beka (do meza i do Osamy-BinMariusza mowie-moje pierdziochy )
A w jaki sposob pomagasz mu w robieniu kupki??? Moja tez czasami ma z tym problem.

Wczoraj mała bolał brzyszek, czyli cos zlego zjadłam, sle skoro to była srodowa noc to mam brac pod uwage cos co zjadłam w srode czy jeszcze we wtorek???

Rinco, najwazniejsze, ze Sebus jest cały i zdrowy. Porod i bole z nim zwiazane szybko sie zapomina.

Benka, gratulacje!!!

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-05-31 o 13:49
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:57   #4238
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wietrze materacyk, ble, jak mam na czymś takim dziecko położyć
Dokładnie...
A licząc na mojego Męża, to się mogę przeliczyć... Bo on biedny taaaki zmęczony po pracy... JAk chodziłam do pracy, to po powrocie do domu jeszcze musiałam nie raz sprzątnąć, ugotować itp. a jak jestem w domu, to przecież tak jakbym na wczasach była... Mam wrażenie, że tak myśli, ma szczęście, że tego na głos jeszcze nie wypowiedział...

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Idę poprasuję jeszcze z godzinkę.
Stary 2012-05-31, 14:07   #4239
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja wczoraj szczepiłam normalnymi
podczas szczepienia krzyczała i płakała, jak wyszłam z gabinetu juz przestała a jak wyszłam z przychodni już zasnęła, w domu marudziła to daliśmy czopka i jak ręką odjął bo miała już temp 37,6
z tego co wiem skojarzone ze względów neurologicznych dużo osób odradza
a co do finansów to za 6tyg znów idziemy się szczepić więc niestety znów trzeba by było wydać 200zł a nie wiele osób na to stać mimo że dziecko wszystko by oddali
to ile to kosztuje? jaka jest róznica pomiędzy tymi skojarzonymi i nieskojarzonymi? na co w ogóle są te szczepionki ?
wszystkie sa obowiązkowe i żadna nie jest refundowana? (pytam bo na prawdę nie wiem).
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
dlatego jestem za amerykańskim modelem ubezpieczeń
sama zdecydowałabym gdzie i za ile się ubezpieczam, a tak płace składki a do lekarza się dostać nie mogę

ja place podwójnie - raz odprowadzają mi z pensji na etacie, a dwa - sama płacę sobie z działalności. I co .. myślisz , że korzystam z NFZu ? tylko jeśli potrzebuje skierowanie od rodzinnego.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:14   #4240
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dokładnie...
A licząc na mojego Męża, to się mogę przeliczyć... Bo on biedny taaaki zmęczony po pracy... JAk chodziłam do pracy, to po powrocie do domu jeszcze musiałam nie raz sprzątnąć, ugotować itp. a jak jestem w domu, to przecież tak jakbym na wczasach była... Mam wrażenie, że tak myśli, ma szczęście, że tego na głos jeszcze nie wypowiedział...
No ja tak samo przecież pracowałam, musiałam potem jeszcze gotować, sprzątać itd, a teraz to też chyba jestem na wczasach wczoraj jak jechaliśmy odebrać fotelik mieliśmy zabrać spacerówkę, bo naszym zdaniem trzeba ją było reklamować, i mówię mu że ją bierzemy, a on że nie, bo nie wiadomo, czy będzie do reklamacji, to po co wozić. No włożyć do bagażnika i już, w czym problem. Nie wzięliśmy jej, no bo przecież ja nie będę tego nosić. I w sklepie się okazało, że jednak trzeba reklamować (mieliśmy zdjęcie) i co? trzeba znowu tam jechać. Potem teściowa w domu pyta co z tą spacerówką, to jej opowiadam, no i nagaduję na jej synusia (jego przy tym nie było) jak to było. I że trudno ale on teraz sam tam pojedzie i nie obchodzi mnie kiedy. To ona na to, że ona ze mną pojedzie i zawieziemy. Mówię że nie, bo on zawalił, a poza tym jeszcze nic dla naszego dziecka nie załatwił i w końcu czas najwyższy. A ona znowu że ona ze mną pojedzie, a ja że nie. A ona że nie żeby go broniła, no ale przecież my możemy jechać. Nosz ku.....we wszystkim zawsze go wyręczała, zawsze, i co?? ja mam postępować tak samo?? no na pewno.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Ja już jem obiad, a śniadanie jadłam o 11 nie potrafię się powstrzymać jestem ciągle głodna

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-31, 14:16   #4241
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
to ile to kosztuje? jaka jest róznica pomiędzy tymi skojarzonymi i nieskojarzonymi? na co w ogóle są te szczepionki ?
wszystkie sa obowiązkowe i żadna nie jest refundowana? (pytam bo na prawdę nie wiem).

ja place podwójnie - raz odprowadzają mi z pensji na etacie, a dwa - sama płacę sobie z działalności. I co .. myślisz , że korzystam z NFZu ? tylko jeśli potrzebuje skierowanie od rodzinnego.

w ksiazeczce sa wypisane szczepienia teraz ci nie napisze bo trzymam karole, na necie zobacz
a skojarzone kosztuja 3w1 jakos 200zł
szczepienia sa obowiazkowe wiec wybierasz czy płatne 3w1 czy darmowe 3 szczepionki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:26   #4242
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj mała bolał brzyszek, czyli cos zlego zjadłam, sle skoro to była srodowa noc to mam brac pod uwage cos co zjadłam w srode czy jeszcze we wtorek???
To co zjadłaś 2 doby wstecz, może alergizować dziecko. I u dziecka utrzymuje się dyskomfort przez kolejne 2 doby od momentu, w którym dziecko zje pokarm więc jeżeli to była środowa noc, to musisz odliczyć 2 pełne doby wstecz i sprawdzić, co jadłaś.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:37
Stary 2012-05-31, 14:27   #4243
8ewus8
Zadomowienie

A przed szczepieniem stosujecie takie znieczulenie dla dzieci z apteki? Moja koleżanka kupiła to swojemu synkowi i bardzo zadowolona byla, mówiła, że nawet nie wiedział kiedy wbijano mu igłę.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:33   #4244
rinco
Wtajemniczenie

Co do opisu porodu to właśnie nie chciałam nikogo nastraszyć, dlatego wahałam się czy go tu wrzucać. Napisałam go chyba nawet bardziej dla siebie, żeby to sobie jakoś poukładać...

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Maciek też rzuca się na cycka i wydaje odgłosy jak jakieś zwierzę chrapie, sapie, parska, krzywi się... mleko leje się po brodzie, mi po rękach...
Seba też się rzuca na cyca, wygląda to przekomicznie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A jak sie wózek sprawuje?
Rewelacyjnie Normalnie sam jedzie. Pcham sobie go jedną ręką, leciutko chodzi i ma świetną amortyzację. Jeździłam nim po trawie i też lekko chodzi. Jest bardzo mięciutki. Na pewno będziesz zadowolona

Cytat:
Uwaga mam newsa!
Benka99 napisała:

Serdecznie gratulujemy
Gratulacje!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:35   #4245
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak chciała...
Na urodziny w maju dostała zdalnie sterowanego Zygzaka. I jeszcze musiałam tort z Zygzakiem zamówić...
kumpla córa z karabinami biega a jak dostała w spadku reklamówkę lalek barbie to ustawiła je w rządku i do nich strzelała taką armatką co miała
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:35   #4246
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
A przed szczepieniem stosujecie takie znieczulenie dla dzieci z apteki? Moja koleżanka kupiła to swojemu synkowi i bardzo zadowolona byla, mówiła, że nawet nie wiedział kiedy wbijano mu igłę.
Krem emla pewnie? ja nie stosowałam, bo z tego, co wiem, przy szczepionce to nie chodzi o ból przy wkłuciu igły, tylko potem jak już jest wstrzykiwana sama szczepionka to jest to nieprzyjemne uczucie rozpierania czy szczypania, a emla działa niestety tylko na samo uczucie wkłucia, nie działa, że tak powiem "pod skórą". Ale jeżeli pomogło, to pewnie, że można kupić wiem, że emla jako maść jest na receptę, ale chyba są jakieś plasterki emla bez recepty do przyklejania na miejsce iniekcji, prawda?
Stary 2012-05-31, 14:37   #4247
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Wysłałam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:39   #4248
kism
Wtajemniczenie

Hej hej!
Piszę do Was tego posta od rana Jestem do tyłu z czytaniem dzisiejszych postów, ale wysyłam co naskrobałam

My po wczorajszej wizycie u neonatologa zdrowi, uspokojeni i z pozwoleniem leżenia na każdej stronie Fakt, że Kaj mniej rusza tą ręką, ale wszystkie odruchy są prawidłowe i symetryczne, i w ogóle na 10tą stronę Kajko przez lekarza oglądnięty, więc wszystko będzie dobrze, tylko musimy tą lewą stronę rozruszać.

Ale wczoraj mi Kaj zwymiotował Ulewa mu się dość często, ale to było już takie konkretne chluśnięcie. Neonatolog mi potwierdził, że tak jednorazowo to nic nie znaczy i nie ma się czym martwić, ale oczywiście ja się martwię... Zwłaszcza, żeby się to nie powtórzyło i żeby się nie zachłysnął, jak mnie nie będzie w pokoju

Co do nowego wątku to myślę, że większość jest za jednym wątkiem i nie ma co już nad tym myśleć. A gdzie on będzie założony...? Zawsze będą jacyć "poszkodowani" Jak zostaniemy tu, to mamy rozpakowane piszą w poczekalni, a jak pójdziemy do odchowalni, to będę tam pisać ciężarówki. I dobrze!!! Bo do jasnej ciasnej chyba to nie ma większego znaczenia, gdzie piszemy tylko właśnie to, że będziemy sobie dalej razem miło plotkować!
Przede wszystkim myślę, że zwolnimy przynajmniej tymczasowo Gabi z prowadzenia wątku, żeby mogła spokojnie iść urodzić i pięknie jej podziękujemy! I teraz pytanie czy ktoś ma chęć prowadzić nowy wątek? Ja mogę oczywiście się tym zająć, ale może ktoś inny jeszcze miałby chęć?

Kotku, ja nie chciałam powiedzieć, że Wy jakieś błędy popełniliście, tylko że po prostu właśnie nie wszystkie dzieci mają ten bunt jakiś mocny, a Ty wcześniej pisałaś o tym jak o rzeczy nieuniknionej. Konsekwencja jest ważna przy każdym dziecku nie tylko ze względu na wychowanie, ale też dla poczucia bezpieczeństwa dziecka. Maks nie był wcale taki, że mu wystarczyło raz czy dwa powiedzieć (są takie dzieci w ogóle?), w każdym razie w okolicach 2 lat wcale jego złości czy płaczów nie było więcej niż wcześniej czy później.

Gabi, ja prowadziłam do samego końca i oczywiście czy to na fotelu kierowcy czy pasażera zawsze jeździłam z adapterem
edit: A przepraszam, przecież to Tacca pytała, a nie Gabi

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
kism - rzeczywiscie chyba mamy kryzys laktacyjny, troche poczytalam o nim i poinien trwac 2-3 dni i potem powinno wszystko wrocic do normy... eh...
Będzie dobrze! Powodzenia! Uwierz, że masz moc w piersiach

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
do dziewczyn co karmią piersią
mój budzi się co 1-2 godziny i pije do 30 minut potem wypluwa i zasypia czy to norma?czasami po 30 minutach znów pije z 15 min
i co najlepsze na sutki? mam ziajkę, ale nie bardzo mi pomaga
Na sutki ja używałam Maltanu. Poza tym dobrze robi im podobno wietrzenie
Przy karmieniu na żądanie ciężko mówić o jakichś normach... Jest żądanie, to karmimy
My też sporą część dnia spędzamy z piersią w roli głównej. Aż nie dowierzam, że noc w noc przesypiamy spokojnie z dwoma pobudkami na karmienie zazwyczaj i szybkim usypianiem po tym.

Cytat:
no tak, a szczepi się tego dzieciaka do kiedy w sumie ??

mam nadzieję, że mi ktoś powie w szpitalu, kiedy iśc do lekarza i co dalej robić....
Przez sporą część dzieciństwa Ale rozumiem, że pytasz o te płatne. To ogólnie ujmując 3 dawki w pierwszym roku życia i 1 dawka w drugim. Jeśli chcesz szczepić na wszystko, to ok. 700 zł jednorazowo wychodzi.
Powinni powiedzieć.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
wiktorek
Kochany Kolejny nasz piękny chłopak!

Cytat:
Dziewczynki czy na przewijak ten miękki ubieracie prześcieradło? Czy jednorazowe podkłady ? Czy coś innego ??
Coś innego - pieluszkę tetrową. To takie miejsce, które stosunkowo często się brudzi, a nawet jeśli nie, to i tak dla higieny wymianiam często.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kism dziekuje za odp na Ciebie to zawsze mozna liczyc a swoja droga to jak Ty to robisz ze przy 2 dzieci masz jeszcze czas odpisac podziwiam!!

Heh, nie wiem... Może to dlatego, że bardzo szybko piszę na klawiaturze Poza tym jedno moje dziecko to już takie dość samodzielne jest Nawet mi pomaga, zrobi mi herbatę, itp.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Filip zasnął po 2 godzinach przy cycu. Cycki mam miękkie i wydają się puste ;( chyba dopadł mnie kryzys laktacyjny... Albo po prostu nie ma się kiedy naprodukować to mleko, skoro ten terrorysta ciągle ssie?! leżałam przy nim i płakałam... Eh przepraszam, musiałam się wyżalić.
Nie są puste, nawet tak nie mówimy W miarę stabilizowania się laktacji piersi już nie twardnieją i z tego co pamiętam, to mleko jest produkowane potem już bardziej na bieżąco, w momencie karmienia
Jak ściśniesz brodawkę, to pojawia się kropelka? Tak? Czyli masz mleko!

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Opis porodu powinnam zacząć od słów...
Witaj! Jeszcze raz gratki i dzięki za opis

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:55
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:40   #4249
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam opis porodu:
Rinco, współczuję Ci, że nie poszło tak jak chciałaś ! Ale myśl sobie w ten sposób, że Sebuś jest zdrowy, Ty sie coraz lepiej czujesz, nie ma żadnych komplikacji., etc. (pewnie tak myslisz sobie zreszta i nie trzeba Cie do tego nakłaniać).

Natomiast powiem Wam, że tu sprawdzają się moje zalożenia zyciowe, tj pragmatyzm, realizm i pełna logistyka
Moja mama mówi, że nie potrafię być spontaniczna...MOŻE I TAK JEST! , ale dzieki temu ide na ten cholerny poród i wiem ( bo sobie to założyłam, tzn zalożyłam, że poród może wyglądać tak albo tak), ze może się okazać, że przecierpię 8 godzin, po czym okaże się że i tak mnie zaczną kroić. I jestem na to przygotowana i być może to mi oszczędzi późniejszych rozczarowań.
Nikt nie rozumiał dlaczego zakładałam w czasie ciązy, że coś może być nie tak. A ja to rozumiałam doskonale. Musiałam nastawić się też na to, że moge na poczatku poronić, że przecież to się zdarza, owszem, miejmy nadzieję i chwalmy pana za to, aby tak nie było, ale.. przecież może tak być i co.. i zycie.. trudno... trzeba brać to pod uwagę.
Raz jeden jedyny nie wziełam pod uwage innej opcji, innej drogi i nie myślałam nad innym rozwiązaniem. To była choroba mojego psa. Załozyłam na początku,że tu nie ma innej możliwości. On musi być zdrowy, musi chodzić, musi oddychać, musi iść i wyobrażałam sobie, ze za dwa, trzy miesiące będziemy chodzic razem na spacerki i wszystko będzie cacy. Moja gruboskórnośc niestety zmiękła i nie byłam w stanie załozyć tego najgorszego. I przysiegam Wam, że jak zawsze mam obmyślany optymistyczny plan A i pesymistyczny plan B, tak wtedy istniał dla mnie tylko i wyłącznie plan A, a wiadomośc o tym, ze nie da sie nic zrobić spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Bardzo to przeżyłam i teraz z perspektywy czasu tak sobie mysle, ze chyba byłoby mi lepiej, gdybym miała taką ewentualność na uwadze.

Chce jeszcze wyjaśnić, że to nie jest pesymistyczne spoglądanie na świat i zakładanie najgorszego. To po prostu trzeźwe myślenie, które zakłada, że może być tak, ale może być tez tak i co .. i trudno. Na każdą z sytuacji jestem przygotowana. A to pozwala mi przyjmować wszystko na klatę !
O!!
Idę gotowac obiad jak prawdziwa kura domowa !!!!
w zasadzie to juz wieloryb!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:45   #4250
rinco
Wtajemniczenie

Ktoś tu pisał o podrażnieniach: na podrażnione brodawki najlepsze jest smarowanie własnym mlekiem i wietrzenie!!! Ja miałam Bepanthen, ale użyłam go tylko kilka razy na początku, bo wkurzające jest to zmywanie przed każdym karmieniem - od nowa się podrażniały jak trzeba było zmywać. Nieraz było tak, że się posmarowałam i za pół godz musiałam zmywać. Potem przestałam go używać, smarowałam mlekiem i chodziłam po domu z gołymi cycami ile się da i wszystkie podrażnienia (a miałam strupki) zniknęły w ciągu 2 dni bezpowrotnie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:47   #4251
Dasti80
Zakorzenienie

hej

Gratulacje dla rozpakowanych mamuś

Nie mam czasu na wizaż bo jest u mnie mama i każdy dzień mamy zaplanowany po brzegi. Mój mąż też teraz mało w domu przebywa ;( ale to ze względu na obecność teściowej ostatnio się z nim o to kłócę

Dzisiaj idziemy na pierwszą wizytę do lekarza, ciekawe ile mój mały przytył

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:52   #4252
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Coś innego - pieluszkę tetrową. To takie miejsce, które stosunkowo często się brudzi, a nawet jeśli nie, to i tak dla higieny wymianiam często.
Dzięki racja, to jakby stosować prześcieradła, to trzeba by ich mieć sporo oj sporo

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Idę gotowac obiad jak prawdziwa kura domowa !!!!
w zasadzie to juz wieloryb!
Oj tam oj tam od razu wieloryb

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-31, 14:52   #4253
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wczoraj mi Kaj zwymiotował Ulewa mu się dość często, ale to było już takie konkretne chluśnięcie. Neonatolog mi potwierdził, że tak jednorazowo to nic nie znaczy i nie ma się czym martwić, ale oczywiście ja się martwię... Zwłaszcza, żeby się to nie powtórzyło i żeby się nie zachłysnął, jak mnie nie będzie w pokoju

Kotku, ja nie chciałam powiedzieć, że Wy jakieś błędy popełniliście, tylko że po prostu właśnie nie wszystkie dzieci mają ten bunt jakiś mocny, a Ty wcześniej pisałaś o tym jak o rzeczy nieuniknionej. Konsekwencja jest ważna przy każdym dziecku nie tylko ze względu na wychowanie, ale też dla poczucia bezpieczeństwa dziecka. Maks nie był wcale taki, że mu wystarczyło raz czy dwa powiedzieć (są takie dzieci w ogóle?), w każdym razie w okolicach 2 lat wcale jego złości czy płaczów nie było więcej niż wcześniej czy później.
Ależ ja wcale tak nie pomyślałam! tylko mówię, że niestety można być konsekwentnym, a dziecię i tak miesiącami będzie próbować swoje robić swoją drogą ja go podziwiałam w sumie, bo jakby mnie ktoś 150 tysięcy razy za każdym razem zabierał klocek, jak nim walę w podłogę, to kolejny raz nie chciało by mi się próbować, a Michał był nie do zdarcia po prostu...taki temperament... a takie dzieci, co się im raz powie, naprawdę istnieją - moja koleżanka ma taką córcię... po prostu opad szczęki... zero buntu, jak posadzisz, tak siedzi, łatwy egzemplarz do hodowli a mój to w drugą stronę z kolei - dzień bez kilku awantur absolutnie o wszystko, co tylko możliwe to dzień stracony no i wybiegać go trzeba, aż padnie, jak psa - bo jak niewybiegany, to z domu gruzy i nie, nie ma ADHD
Jak Kaj będzie Ci chlustał częściej mleczkiem, możesz zagęścić Nutritonem - naprawdę działa - to taki preparat, który dodaje się do mleka dziecku i on zagęszcza mleko w żołądku - przy piersi trudno - trzeba rozrobić ociupinkę na łyżeczce z mlekiem i podać dziecku dosłownie przed samą piersią. W butli łatwiej, bo po prostu się wsypuje, ale działa. Nas ratował przy refluksach - Michał zdecydowanie mniej ulewał i mniej lało mu się do nosa.
A a tym barkiem Kaja to on tak po prostu się zrasta??? Nic nie trzeba usztywniać? Jej...bo tak normalnie to zawsze nogę czy rękę się usztywnia...a bark zrasta się prosto bez niczego? tam nie ma potem jakichś przesunięć? Przepraszam, że tak dopytuję, ale nie wiem nic na ten temat i tak się zdziwiłam, jak pisałaś, że samo się zrasta.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:55
Stary 2012-05-31, 14:52   #4254
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej!
Piszę do Was tego posta od rana Jestem do tyłu z czytaniem dzisiejszych postów, ale wysyłam co naskrobałam

My po wczorajszej wizycie u neonatologa zdrowi, uspokojeni i z pozwoleniem leżenia na każdej stronie Fakt, że Kaj mniej rusza tą ręką, ale wszystkie odruchy są prawidłowe i symetryczne, i w ogóle na 10tą stronę Kajko przez lekarza oglądnięty, więc wszystko będzie dobrze, tylko musimy tą lewą stronę rozruszać.

Co do nowego wątku to myślę, że większość jest za jednym wątkiem i nie ma co już nad tym myśleć. A gdzie on będzie założony...? Zawsze będą jacyć "poszkodowani" Jak zostaniemy tu, to mamy rozpakowane piszą w poczekalni, a jak pójdziemy do odchowalni, to będę tam pisać ciężarówki. I dobrze!!! Bo do jasnej ciasnej chyba to nie ma większego znaczenia, gdzie piszemy tylko właśnie to, że będziemy sobie dalej razem miło plotkować!
Przede wszystkim myślę, że zwolnimy przynajmniej tymczasowo Gabi z prowadzenia wątku, żeby mogła spokojnie iść urodzić i pięknie jej podziękujemy! I teraz pytanie czy ktoś ma chęć prowadzić nowy wątek? Ja mogę oczywiście się tym zająć, ale może ktoś inny jeszcze miałby chęć?
Fajnie że Kaj może juz leżeć sobie na każdej stronie no i że się zagoiło
Mój Szymon zwymiotował w sumie trzy razy. Pomyślałam,przeanalizował am i doszłam do wniosku że wymiotuje wtedy kiedy mu się nie odbiło,tzn ja go trzymałam itd.Było karmienie(nie odbiło mu się) spanie wstał i najadł się i chlust.Teraz nie odpuszczam mu trzymam tak długo aż mu się odbije,chociaż teraz trzymałam go pół godziny a mu się nie odbiło mam nadzieję że nie zwymiotuje.Niepokojące są częste wymioty.

Ale miałam akcjeFilip wył że go brzuch boli ale jak płakał-jeny Poprzytulałam,pomasowałam i przeszło.Pózniej mi powiedział że brzuszek wcale go nie bolał tylko chciał się poprzytulać.Jeny ja mam za mało czasu dla niego.Szymon teraz dopiero zasnął od 8 rano ciekawe jak długo będzie spał

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-31, 14:55   #4255
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja idę pod prysznic, mam dziś wizytę muszę się dogolić Z tej wizyty chyba cieszę się najbardziej, chociaż jak mi powiedział że dwa tyg wizyta to byłam zła bo znowu 120zl muszę dupkowi dać. A teraz się cieszę, bo może się dowiem czy dzidzia szykuje się na ten świat czy jeszcze nie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-31, 14:57   #4256
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ależ ja wcale tak nie pomyślałam! tylko mówię, że niestety można być konsekwentnym, a dziecię i tak miesiącami będzie próbować swoje robić swoją drogą ja go podziwiałam w sumie, bo jakby mnie ktoś 150 tysięcy razy za każdym razem zabierał klocek, jak nim walę w podłogę, to kolejny raz nie chciało by mi się próbować, a Michał był nie do zdarcia po prostu...taki temperament... a takie dzieci, co się im raz powie, naprawdę istnieją - moja koleżanka ma taką córcię... po prostu opad szczęki... zero buntu, jak posadzisz, tak siedzi, łatwy egzemplarz do hodowli a mój to w drugą stronę z kolei - dzień bez kilku awantur absolutnie o wszystko, co tylko możliwe to dzień stracony no i wybiegać go trzeba, aż padnie, jak psa - bo jak niewybiegany, to z domu gruzy i nie, nie ma ADHD
Heh ja też muszę zawsze gdzieś Filipa energię rozładować,jak chodzi do przedszkola to tam to robi.jak nie to zawsze chodzimy na plac zabaw.Bo on w domu wariuje,bardzo lubi wieś,spędzać czas na świeżym powietrzu,w niedzielę był z tatą na rybach.On w domu się marnuje

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-31, 14:57   #4257
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ale miałam akcjeFilip wył że go brzuch boli ale jak płakał-jeny Poprzytulałam,pomasowałam i przeszło.Pózniej mi powiedział że brzuszek wcale go nie bolał tylko chciał się poprzytulać.Jeny ja mam za mało czasu dla niego.Szymon teraz dopiero zasnął od 8 rano ciekawe jak długo będzie spał
Może te dolegliwości Filipa są spowodowane właśnie jakimś takim brakiem bliskości, zazdrosny może jest i objawia się to jakimiś bólami itp.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-31, 15:02   #4258
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh ja też muszę zawsze gdzieś Filipa energię rozładować,jak chodzi do przedszkola to tam to robi.jak nie to zawsze chodzimy na plac zabaw.Bo on w domu wariuje,bardzo lubi wieś,spędzać czas na świeżym powietrzu,w niedzielę był z tatą na rybach.On w domu się marnuje
Anulka - jak urodzę i maluchy troszkę nam podrosną, żeby je można było wziąć, to musimy się kiedyś wybrać z chłopakami do Loopy's World, to się wyszaleją! obaj padną i będzie spokój
Stary 2012-05-31, 15:02   #4259
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dziekuje z aodpowiedzi dziewuszki
oby Waszych maluszkow nie bolal brzuszek bo to cos strasznego
no ale pdoobno kolki maja wiekszosc dzieci
co do smoka- daje mu na sile, walcze z nim jakis czas bo nim pluje no ale mu wpycham i trzymam:P inaczej by z nim na spacer nawet nie wyszloby sie
ale samochodem jezdzic to lubi- odrazu usypia
co do lezaczka- mam jeden jakis bright starts nowy, ale nie da sie na nim hustac, magluje tz zeby mlodemu na dzien dziecka kupic ten wlasnie do 18 kg
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...359248772.html podobno dlugo dziecko go uzywa i ogolnie mozna go bujac w nim :_)
mlody usnal, troche powalczylismy ze smokiem
chcialam mu ladnych zdjec porobic no ale ma mega wysypke na calej buzi
dr powiedziala, zeby nie uzywac kosmetykow z jonsona.
uzylam w sumie 2 razy oliwki do masazu brzuszka,
no i odstawilam ten nabial, a tak lubie jogurciki, ser zolty i kefir eh
ide sobie poczytac opisy porodow Wasze bo jestem w dalekim tyle
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 15:05   #4260
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
To co zjadłaś 2 doby wstecz, może alergizować dziecko. I u dziecka utrzymuje się dyskomfort przez kolejne 2 doby od momentu, w którym dziecko zje pokarm więc jeżeli to była środowa noc, to musisz odliczyć 2 pełne doby wstecz i sprawdzić, co jadłaś.
położna mi mówiła że patrzeć 8h wstecz

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Cytat:
Krem emla pewnie? ja nie stosowałam, bo z tego, co wiem, przy szczepionce to nie chodzi o ból przy wkłuciu igły, tylko potem jak już jest wstrzykiwana sama szczepionka to jest to nieprzyjemne uczucie rozpierania czy szczypania, a emla działa niestety tylko na samo uczucie wkłucia, nie działa, że tak powiem "pod skórą". Ale jeżeli pomogło, to pewnie, że można kupić wiem, że emla jako maść jest na receptę, ale chyba są jakieś plasterki emla bez recepty do przyklejania na miejsce iniekcji, prawda?
racja
karola wczoraj sie tak darła jak tylko się przez przypadek dotknęło miejsce szczepienia

Cytat:
Ktoś tu pisał o podrażnieniach: na podrażnione brodawki najlepsze jest smarowanie własnym mlekiem i wietrzenie!!! Ja miałam Bepanthen, ale użyłam go tylko kilka razy na początku, bo wkurzające jest to zmywanie przed każdym karmieniem - od nowa się podrażniały jak trzeba było zmywać. Nieraz było tak, że się posmarowałam i za pół godz musiałam zmywać. Potem przestałam go używać, smarowałam mlekiem i chodziłam po domu z gołymi cycami ile się da i wszystkie podrażnienia (a miałam strupki) zniknęły w ciągu 2 dni bezpowrotnie
maltanu nie trzeba zmywac
no ale oszczedniej smarowac mlekiem swoim

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości