Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 18:07   #2521
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Kalpana dzięki za listę,wreszcie mnie zmotywowałaś i napisałam swoją.
A co do przemywania kikuta pępowiny (pytałam położnej ze szpitala,w którym planuję rodzić) zaleca się teraz nie ten rozcieńczony 70%spirytus,tylko specjalny płyn octenisept(do kupienia w aptece)http://www.schulke.pl/octenisept-dez...h-i-skory.html Kiedyś chyba o nim też Anusia wspominała

O matko,a ja dziś zaczynam 25tydzień!!!to mnie zaskoczyło

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-05-31 o 18:11
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:07   #2522
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Są oczkami w głowie tatusiów, potwierdzam bo mój mimo swojego występku bardzo kocha naszą małą - świata za nią widzi szkoda tylko, że teraz po tym połówkowym powiedział jedno zdanie - że będzie tę farsę ciągnął przez kolejne lata swojego życia że zamiast kasy na moją wymarzoną kuchnię mogliśmy przeznaczyć na tzw sztuczne zapłodnienie plemnikami męskimi.

Witam się dzisiaj po bardzo zapracowanym dniu!

Bafi to ci mężul pociągnął z grubej rury tekstemja bym się chyba śmiertelnie obraziła bo to w końcu nie od nas zależy - kobiet- tylko od męskich plemników
No normalnie jak to przeczytałam, to aż mi się w twojej obronie ciśnienie podniosło
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:08   #2523
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A więc dziewczynki, pokazuje Wam kocyki i tak:
- który kolor Wam sie podoba najbardziej jeśli chodzi o wzór z żabką???
pierwsze to seledyn, drugie to soczysta zieleń no i szary
- i czy fajny ten niebieski kocyk z łódką??

ten niebieski chyba kupie i tak, ale kolor z żabami nie wiem jaki wybrać
Podpowiedzcie
śliczne te kocyki sama bym chciała taki milutki
Stary 2012-05-31, 18:16   #2524
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Moja bratowa dokładnie tak robiła zaoszczędziła bo nie kupowała rożków wcale
To są stare sposoby naszych mam

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A co do przemywania kikuta pępowiny (pytałam położnej ze szpitala,w którym planuję rodzić) zaleca się teraz nie ten rozcieńczony 70%spirytus,tylko specjalny płyn octenisept(do kupienia w aptece)http://www.schulke.pl/octenisept-dez...h-i-skory.html Kiedyś chyba o nim też Anusia wspominała

Moja mama przy podejrzeniu o stopę cukrzycową miała wycinaną taką dziurę przy kostce, u jednej stopy. Rana goić się nie chciała, więc zalecili okłady z octeniseptu. Od tego czasu jest u nas w domu . Rany goją się z nim o wiele szybciej.
Stary 2012-05-31, 18:23   #2525
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

sa takie specjalne gaziki w aptece ze spirytusem-mialam przy Oskarze i bylo ok
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:25   #2526
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Nadrobiłam Was w końcu. Ale naprodukowałyście

Wczoraj bylismy w Ustce po moją Mame, pospacerowaliśmy troche po plaży. Szum morza potrafi zrelaksować.

Kaplana listę zapisałam i musze w końcu stworzyć swoją.

Kocyki śliczne. Mnie się podoba ten brązowy http://allegro.pl/bobas-kocyk-koc-po...341775623.html

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:31   #2527
Kalpana
Zakorzenienie

Kaate dzięki Zapisałam. Fajnie że się zmotywowałaś

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 18:35   #2528
zielona1911
Zakorzenienie

a ja czuje ze padam na twarz juz i chyba sie poloze.
U mnie w miescie jutro w sklepach C&N jest znizka na wszystkie ubrania 20%.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:35   #2529
Katee27
Zadomowienie

Byłam na mailuKasiaM i anesh piękne z Was panny młode
Wszystkie brzuszki piękne,Iwonki też znalazłama Anusi syncio jest prześlicznym kręconym blondaskiemPamiętam jego poprzednie zdjęcie w bluzce ciut przydużej-siostrzenicy?
Naszego synka też zawsze brali za dziewczynkę jak był mały i tak do roczku,dopóki nie poszliśmy z nim do fryzjera obciąć jego loków.Fakt,szkoda mi ich było(pukle schowane w woreczku),ale strasznie się pocił,teść nawet związywał mu w kucyki mimo,że ubierałam go jak na chłopca przystało,wiele osób myślało,że to córeczka
Pokaże Wam na mailu jak zeskanuje,bo od dysku nie wiem,gdzie jest kabel.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-05-31 o 18:41
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:44   #2530
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
To są stare sposoby naszych mam
Moja mama to mnie chyba w kocu trzymała
A bratowa 14 lat temu mojego chrześniaka własnie w takim kocu z poszewką bo pamiętam jak mi sie wiercił w tym strasznie

Zamówiłam sobie jednak dwa kocyki, z tych co Wam pokazywałam
Mogły by już przyjść bo sama sie poprzytulam do nich
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:46   #2531
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Iwoncia ja jak kiedyś próbowałam po języku sobie szczoteczką przejechać, to aż mnie zaczęło rwać :/
Pokaż kocyki jakie Ci się podobają, bo ciekawa jestem
Mnie coś takiego wpadło w oko: http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...361204285.html co myślicie? Fajny jest beżowy i waniliowy, bo oczywiście kupując muszę się kierować tym, że nie znamy jeszcze płci....

Dearlie jeśli tylko pomogę swoją listą, to bardzo się cieszę
ja ten kocyk jeden z misiem na pewno kupie, ale nie opłaca sie na allegro gdyz jest w smyku tej samej firmy za 28 zł , no chyba, że zamówisz wiecej rzeczy od tego sprzedajacego

Cytat:

Podpowiedzcie
ten niebieski szczególnie ładny

Cytat:

octenisept jest bardzoo dobry, ja go normalnie w domu używam do dezynfekcji ran, nie szczypie nic, super rzecz

Cytat:
Byłam na mailuKasiaM i anesh piękne z Was panny młode
Wszystkie brzuszki piękne,Iwonki też znalazłama Anusi syncio jest prześlicznym kręconym blondaskiemPamiętam jego poprzednie zdjęcie w bluzce ciut przydużej-siostrzenicy?
Naszego synka też zawsze brali za dziewczynkę jak był mały i tak do roczku,dopóki nie poszliśmy z nim do fryzjera obciąć jego loków.Fakt,szkoda mi ich było(pukle schowane w woreczku),ale strasznie się pocił,teść nawet związywał mu w kucyki mimo,że ubierałam go jak na chłopca przystało,wiele osób myślało,że to córeczka
Pokaże Wam na mailu jak zeskanuje,bo od dysku nie wiem,gdzie jest kabel.
dziękuje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 18:57   #2532
colds
Zakorzenienie

Mam pomysł. Może i Wam przypadnie do gustu
Może te dziewczyny, które mają wyprawki już dopracowane w 100% dałyby je tutaj?
W sensie, napisały post, a ja później umieściłabym na pierwszej stronie odnośnik do każdego osobno? Co Wy na to?
Stary 2012-05-31, 19:01   #2533
Iwoncia81
Zakorzenienie

Taaaaaaaaak, jestem ZA bo już ciarki mnie z tym pisaniem oblatują
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:17   #2534
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie, napisały post, a ja później umieściłabym na pierwszej stronie odnośnik do każdego osobno? Co Wy na to?
ja też jestem za
Stary 2012-05-31, 19:19   #2535
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą pracą mogłaś do mnie przyjechać i byś nie musiała tyle jeździć

Taaaak, kredyt spłace jak mój Alanek albo Damianek sam już będzie miał mieszkanie swoje

A dziękuje apropo fotek
No zbytnio duży ten domek nie jest dla malucha bo ja kurka dzisiaj sie ważąc nadal mam tyle samo kg.
A coś częściej głodna sie robie, ale zatykam sie jogurtami i owocami między obiadem a kolacją
masakra jakaś ale mam i to jest już połowa sukcesu teraz aby przez dziekanat przeszła ehhh
a zazdroszczę że kg nie przybywa .. ja chyba tyje od samego patrzenia na jedzenie .. bo jak sobie popisałam co dzisiaj zjadłam to wiele tego nie było ... bo jem I śniadanko z rana później około południa jakieś owocowe coś ... obiad jednodaniowy po 16 i po 18 zjadam coś owocowego bądź jak głodna jestem to jogurtowego ... no a kg lecą

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
wygląda bardzoo dobrze, i ma 10 cm, a nie jak nie ktore 6 moj tz chyba wlasnie tej firmy HEVEA mi pokazywał ostatnio, bo nawet cena była podobna

o znalazłam ten co mi pokazywał : http://allegro.pl/materac-lateks-hev...365577035.html
u nas cena większa bo potrzebujemy 140x70
muszę pomyśleć bo w komplecie z łóżeczkiem tam jest jakiś materacyk hmmm

Cytat:

Podpowiedzcie
mi się podoba ten zielony śliczny jest

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
dla mnie brak skrętnych kół i ta gondola chyba też nie za duża

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
zakochałam sie .... http://allegro.pl/arus-7-elem-poscie...386905999.html chce tą z krówką albo kotkiem, drogie to... drozsze niz łózeczko hahaha ale od kiedy zobaczyłoam to zadena posciel mi sie juz nie podoba

też oglądałam ... i chyba sobie podobną zapodamy dla niuni
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:21   #2536
lidka0308
Zadomowienie

nadrobiłam wszystkie dzisiejsze wpisy

Myślę dziewczyny, że już na serio najwyższy czas na kompletowanie tych wyprawek, bo nawet się nie obejrzymy a lato nam przeleci

A jutro znowu wyjeżdżam, z mężulem tym razem do teściów na wieś, więc pewnie jak wrócę w niedzielę, to znowu dwa dni przesiedzę nadrabiając wasbo tam internet komórkowy niby jest, ale jak mąż zasiądzie ze szwagrem swym to raczej sobie nie pokorzystam a mam też pakiet w tel, ale tam akurat moja sieć słabiutki zasięg ma i albo wcale się nie łączy z netem, albo co kilka sekund zrywa połączenie

Dziewczynkowym mamusiom gratuluję córeczek, a chłopcowym synków

No i zgadzam się w pełni z Maggie i Kalpaną i Tamlin odnośnie wychowania

A dla wszystkich tatusiów niezadowolonych z płci swoich maluszków:gu n:

Zmykam się myć, bo dziś miałam mocno zajęty dzień i to fizycznie i umysłowo, więc podwójnie wyczerpana jestem, no ale to koniec miesiąca, więc wielu osobom na ostatnią chwilę się przypomina, że jeszcze to by chcieli lub tamto, więc dowalili mi roboty "na wczoraj". A jutro z kolei pierwszy i też dużo rzeczy trzeba dopilnować, żeby się nowy miesiąc dobrze zaczął a później Euro się zaczynabardzo jestem ciekawa, co w tej Warszawie będzie się działo i jak to wpłynie na moją pracę, czy będzie spokój czy zadymy w sklepie, cóż niedługo się dowiem.

Dobranocka kochane!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:22   #2537
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej dziewczyny, po dwudniowej nieobecnosci bylo co czytac!
buszowalam po sklepach ale kupilam tylko dla siebie kilka rzeczy. ta pizamka co wam pisalam to chyba bedzie jednak za krotka do szpitala chyba ze spodnie do tego albo leginsy. ja i tak mysle ze w leginasach bede chodzila bo jak trzeba w tych podkladach chodzic to tak dziwnie w samej koszuli.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym łóżeczku??

http://allegro.pl/hit-roku-lozeczko-...381813958.html

widze ze wyprawki ruszyly pelna para. ja tez tak mam ze jak patrze na te lisy co jest do kupienie to mnie to przeraza ze tyle tego jest. choc co poniektórzy twierdza ze jeszcze mam czas na kupowanie. a ja mam juz stresa ze sie nei wyrobie.

co do plci i reakcji tz-tow. to moj tez sie mnie zapytal czy ja to sobie zaplanowalam i cza mozna by dorobic siuska. ale mysle ze to pierwsza reakcja byla i tak sie chlopy beda cieszyc. ja od zawsze chcialam dziewczynke i sie ciesze jak glupia!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:29   #2538
Konczita
Zakorzenienie

jejku ale ten czas ucieka jutro zacznę wg usg 26 tydzień a wg OM 27 ... a dopiero był 5 później 7 ... 11 to już był szczyt wszystkiego a tu proszę bliżej niż dalej ... i zaczynam mieć jakieś wewnętrzne obawy jak ja sobie poradzę z moją niunią ... jestem tu sama ... jedynie teściowa do pomocy ale nie chciałabym wielce jej angażować i zresztą w innym mieście mieszka .. ehh będzie jazda coś czuję
Stary 2012-05-31, 19:31   #2539
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Konczi: ja mam teorie ze na dziewczynke sie wiecej tyje. tak wiec sie nie przejmuj. ja tez malo jem i mi wpadaja kg od samego patrzenia jak napisalas.

chociaz od kilku dni mam dziwne poranki. miedzy 5 a 6 nad ranem sie budze bo mi w brzuchu zacznyna burczec i musz cos zjesc bo inaczej nie zasne. no to wstaje i pije kaka i jem bulke i ide spac dalej. mialam tak w pierwszym trymestrze i teraz znowu. no ale zrobic.

moj tz mi obliczyl bo kupilam 3 opakowanie 500g kaka ze wypilam do tej pory 100 kakau. dobre co!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jejku ale ten czas ucieka jutro zacznę wg usg 26 tydzień a wg OM 27 ... a dopiero był 5 później 7 ... 11 to już był szczyt wszystkiego a tu proszę bliżej niż dalej ... i zaczynam mieć jakieś wewnętrzne obawy jak ja sobie poradzę z moją niunią ... jestem tu sama ... jedynie teściowa do pomocy ale nie chciałabym wielce jej angażować i zresztą w innym mieście mieszka .. ehh będzie jazda coś czuję
ja tez jestem sama. mam tylko tz na miejsci. tesciowa i moja mama przejada tylko na pocztku mi pomuc i tyle. ale ja sie jakos tym nie martwie. damy rade ja to sie juz nie moge doczekac!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:32   #2540
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja czuje ze padam na twarz juz i chyba sie poloze.
U mnie w miescie jutro w sklepach C&N jest znizka na wszystkie ubrania 20%.
u mnie niestety nie ma a takie łądne i niedrogie sukienki widziałam na stronce
Cytat:
proszę bardzo moja lista

WYPRAWKA DLA MALUSZKA UBRANKA LP ROZMIAR , ILOŚĆ
1. 6 szt body z długim rękawem 56-62
2 6 szt.body z krótkim rękawem 56-62
3 . 6 szt. śpioszki 56-62
4 . 4 szt. koszulki
5 . 6 szt. kaftaniki 62
6 . 4 szt. pajacyki rozpinane w kroku 56-62
7 . 2 szt. czapeczki bawełniane cienkie
8 . 1 szt. czapeczka welurowa
9 . 6 par skarpetki
10. 2 pary rękawiczki bawełniane (niedrapki)
11 . 2 szt. bluza lub sweterek
12 2 szt. .śliniak
13 . 2 szt. pajacyk welurowy / polarowy 62
14 . 1 szt. kombinezon ciepły

PIELUCHY I POŚCIEL
1 .pieluchy tetrowe 30 szt.
2 .pampersy
3 .prześcieradło z membraną 2 szt.
4 .kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy)
5 .rożek
6 .śpiworek
7 .pościel do łóżeczka 2 szt.
8 .pieluchy flanelowe 6 szt.

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
1 .wanienka
2 .ręczniki z kapturkiem 3 szt.
3 .myjka 2 szt.
4 .mydło dziecięce (bambino)
5 l.inomag / sudocrem
6 .krem do brodawek (maltan, bephanten)
7 .chusteczki nawilżające
8 .płatki kosmetyczne
9 .szczotka do włosów miękka
10 .nożyczki do paznokci zaokrąglone
11 .proszek (jelp, lowella)
12 .butelki (canpol, avent, tomme tippee) 2 szt.
13 .szczotka do mycia butelek
14 .smoczki 2 szt.

APTECZKA
1 .octenisept (do przemywania pępuszka)
2 .jałowe gaziki
3 .sól fizjologiczna
4 .woda morska
5 .gruszka / frida
6 .apap w czopkach
7 .termometr
8 .herbatka koperkowa
9 .rumianek
10 .maść nagietkowa
11 .spirytus lub octenisept

MEBLE
1 .łóżeczko
2 .materac
3 .przewijak
4 .lampka nocna
5 .wózek
6 .parasolka do wózka
7 .osłona przeciwdeszczowa
8 .moskitiera do wózka
9 .fotelik samochodowy
10 .termos na butelkę

DLA MAMY
1 .biustonosze do karmienia 2 szt.
2 .wkładki laktacyjne
3 .podpaski
4 .podkłady poporodowe 60x60
5 .ręczniki papierowe
6 .majtki jednorazowe 6 szt.
7 .koszula do szpitala
8 .szlafrok
9 .klapki pod prysznic
10 l.aktator (Medele Swing)
11 .ręczniki
12 .przybory toaletowe
13 .płyn do higieny intymnej
14 .koszula nocna do karmienia 2szt.

Rany, jaka czuję się napompowana, jakby mi zaraz brzuch miało rozsadzić. W ciagu miesiąca tak mi brzuszek "wywaliło" i czuję, że mi ciasno w mojej skórze i swędzi całe szczęście na razie rozstępów brak.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-05-31 o 20:00
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:33   #2541
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
Konczi: ja mam teorie ze na dziewczynke sie wiecej tyje. tak wiec sie nie przejmuj. ja tez malo jem i mi wpadaja kg od samego patrzenia jak napisalas.

chociaz od kilku dni mam dziwne poranki. miedzy 5 a 6 nad ranem sie budze bo mi w brzuchu zacznyna burczec i musz cos zjesc bo inaczej nie zasne. no to wstaje i pije kaka i jem bulke i ide spac dalej. mialam tak w pierwszym trymestrze i teraz znowu. no ale zrobic.

moj tz mi obliczyl bo kupilam 3 opakowanie 500g kaka ze wypilam do tej pory 100 kakau. dobre co!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

ja tez jestem sama. mam tylko tz na miejsci. tesciowa i moja mama przejada tylko na pocztku mi pomuc i tyle. ale ja sie jakos tym nie martwie. damy rade ja to sie juz nie moge doczekac!
heheh no to nieźle ... ale jak Ci smakuje to nie ma co żałować nie ?
ehhh oby tylko niunia zdrowa była a później się jakoś zmobilizować trzeba będzie ...
Stary 2012-05-31, 19:33   #2542
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

też oglądałam ... i chyba sobie podobną zapodamy dla niuni
śliczne te pościele ja chyba zakupię z mini mini http://allegro.pl/3cz-posciel-mini-m...368294698.html

widzę że coraz mniejszy wybór mają bo to kolekcja 2011... ale na stronie są wszystkie http://mini-mini.com.pl/kolekcja_2010/girl.html
Stary 2012-05-31, 19:35   #2543
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jaki czas po porodzie można zacząć ćwiczyć?
Przypuszczam, że po połogu, ale mniej więcej ile czasu po?
Po 6 tygodniach można wprowadzić lekkie ćwiczenia.

Cytat:
Tamlin dzięki za rady Listę robiłam sugerując się innymi z internetu i wątków wizażowych, bo ja jestem żółtodziób, więc skoryguję je tak jak mówisz....
A frida ma do żołądka to, że mogę
Proszę bardzo. A Frida - ciągniesz jak przez słomkę piwko, tylko ciut mocniej, nie pożygasz się na pewno. No chyba że z obrzydzenia, ale tam są filtry i żaden glut nie ma prawa przejść poza bezpieczną strefę

Cytat:

Tamlin a powiedz mi jeśli możesz czy jak kupię 4op. gigantów podpasek, to ile kupić tych zwykłych, albo takich półgrubych? Bo właśnie o to mi chodziło w liście, ale sama nie wiem, bo raz na listach były i takie i takie, a raz same giganty, że powinny wystarczyć i nie mam zielonego pojęcia....
U mnie giganty w szpitalu dawali, więc nie było potrzeby brania, w domu używałam już zwykłych podpasek, tak z 2 tygodnie, później wkładki.

Cytat:
Ile rożków ma być? Jeden wystarczy? Czy więcej?
Prześcieradło bawełna czy frota?
Jeden wystarczy i kocyk jakiś milutki i będzie ok. A prześcieradło i takie i takie jest fajne.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym łóżeczku??

http://allegro.pl/hit-roku-lozeczko-...381813958.html
Śliczne

Cytat:
Napisane przez pola_21Sept Pokaż wiadomość
a czy to nie jest tak, że zaraz po porodzie i tych wszystkich testach, wkłada się dzidziusia do rożka? bo jeśli tak, to ja bym się zastanawiała nad dwoma rożkami, bo czasami zdarza się tak, że dzidziusia nie domyją, i wtedy przy jednym rożku leży w takim syfiku. gdzieś mi się taka sytuacja kołacze po głowie, ale może ktoś to zweryfikuje?
Rożek dziecko dostaje szpitalny. Tak samo jak ubranka.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
sa takie specjalne gaziki w aptece ze spirytusem-mialam przy Oskarze i bylo ok
Leko - już się nie stosuje według nowych wytycznych WHO.

Cytat:
Ja już pisałam w poprzedniej części. Sojka miała wrzucić, ale jakoś został mój post pominięty.
Stary 2012-05-31, 19:36   #2544
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
śliczne te pościele ja chyba zakupię z mini mini http://allegro.pl/3cz-posciel-mini-m...368294698.html

widzę że coraz mniejszy wybór mają bo to kolekcja 2011... ale na stronie są wszystkie http://mini-mini.com.pl/kolekcja_2010/girl.html
boskie sa te pościele ... nasze dzieciaczki będą miały śliczne łóżeczka i kolorowe sny
Stary 2012-05-31, 19:40   #2545
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
boskie sa te pościele ... nasze dzieciaczki będą miały śliczne łóżeczka i kolorowe sny
ja choruje na ich pościel odkąd się staraliśmy o dziecko piękne są
Stary 2012-05-31, 19:48   #2546
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_21Sept Pokaż wiadomość
a czy to nie jest tak, że zaraz po porodzie i tych wszystkich testach, wkłada się dzidziusia do rożka? bo jeśli tak, to ja bym się zastanawiała nad dwoma rożkami, bo czasami zdarza się tak, że dzidziusia nie domyją, i wtedy przy jednym rożku leży w takim syfiku. gdzieś mi się taka sytuacja kołacze po głowie, ale może ktoś to zweryfikuje?
w szpitalu co ja bede rodzic daja szpitalne rożki własnie takie poszewka z kocykiem w srodku tak mówiła połona powiedziała zemozna swój sobie miec potem na owinięcie dzidziusia ale nie trzeba bo wymieniają te rozki i daja cvzyste albo mozna zawijac w kocyk

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 19:48   #2547
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

gratulacje

dziewczyny odpowiedznikiem octeniseptu jest asept.wiele tańszy jest

ale mi kurna dzis tchu brakuje
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 19:57   #2548
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
ja choruje na ich pościel odkąd się staraliśmy o dziecko piękne są

ja bardzo chciałam mieć ten zestaw mamo-tato ale nie wiem czy już mi nie przeszło
Stary 2012-05-31, 19:57   #2549
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
my tez jesteśmy w krk samiutcy, damy rade

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
u mnie sie nie sprawdza

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34434552]gratulacje

dziewczyny odpowiedznikiem octeniseptu jest asept.wiele tańszy jest

ale mi kurna dzis tchu brakuje[/QUOTE]

Choco idziesz do szkoły rodzenia? wybrała jakas? gdzie?

colds tutaj jest link gdzie tamlin pisała swoją liste, wrzuc moze na 1 strone, ja sie wlasnie na niej wzorowałam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post33696566

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-05-31 o 19:58
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:02   #2550
Konczita
Zakorzenienie

widzę, że więcej nas samych w świecie hyhy ... jakoś damy radę ale taki niepokoju mi się pojawił ... i obawa ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości