![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Co tu tak cicho dziś? Przez godzinę żadnej wiadomości?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- trzymaj sie ![]() no i gratuluje nowego tygodnia ![]() ![]() Cytat:
no i serdeczne zyczenia dla Dorotki ![]()
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Leżałam w łóżku
![]() ![]() ![]() dziękuję za gratki z okazji kolejnego tygodnia ![]() kathrina gratuluję 29 tygodnia ![]() modnisia gratuluję 32 tygodnia ![]() red_scorpio gratuluję 29 tygodnia ![]() Muminku mi się bardziej podoba 4runner, ma fajniejszą torbę i ten stelaż wózka jest fajny ![]() KarolinaPW fajne łóżeczko, my chcemy podobne ![]() Ando fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() Haniu gratuluję 35 tygodnia i złóż życzenia Dorotce ![]() Agunia super ten leżaczek ![]() Olllcciiaa ![]() bebe gratuluję 31 tygodnia ![]() Pisałyście o witaminach. Ja brałam kwas foliowy do 14 tygodnia, później opakowanie witamin i tyle. Od 20 tygodnia jestem czysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
obijacie sie
![]()
#905 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzenia dla mnie i Dorotki
![]() Uświadomiłam sobie, że to tp. zostało mi tylko 6 tygodni, a ponoć drugie dziecko rodzi się zwykle wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Wtajemniczenie
|
ale tu cicho
![]() ja już po wizycie, dr zadowolona z wyniku usg. nie mogę zacząć rodzić 20czerwca-6lipca bo moja dr będzie na urlopie ![]() ![]() przyszły wyniki posiewu i nie mam paciorkowca ale mam jakieś 2 inne bakterie,nie groźne ale dostałam globulki. pierwszy raz w życiu. i mam dokupić ochronnie pałeczki kwasu mlekowego-polecicie jakieś dobre? Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-05-31 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z paleczek ja stosowalam lacibios femina, ponoc dobry jest lactovaginal |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
CO do dziecka mojego kuzyna, to chorowała na mnóstwo różnych chorób. I on poszedł dalej bo nie pozwalał podawac dziecku antybiotyku ![]() P.s. Wanillka-a kogo ja oceniam?? TO prędzej wy oceniacie osoby, które są szczepic jako te naiwne i łatwo podlegające presjom koncernom farmaceutycznym . Jak to napisała Linka o tych decydujacych się szczepic przeciw rota-ciemny tłum kupi wszystko?
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-05-31 o 18:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Klebsiella spp - b.liczne kolonie dostałam globulki Macmiror dzięki za info o pałeczkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Mam truskawki
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w pokoikach maluchów macie rolety czy firanki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nie podawanie antybiotyków jeśli jest to KONIECZNE to jest zupełnie inny temat 3. Nie powiedziałam że nie będę szczepić tylko że nie będę szczepić na wszystko co się tylko da i szczepionkami skojarzonymi 4. Nikogo nie oceniłam tylko napisałam swoje zdanie, dwa razy napisałam że każdy zrobi jak uważa mogę napisać i trzeci ooolllccciiiaaa ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-31 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Ja rozmawiałam z TZ dzisiaj na temat tych szczepień i nie będziemy szczepić tymi5w1 6w1 itp... Jedyne szczepienia, które TŻ bardzo chce żeby Mały miał to świnka, odra i różyczka - świnka ze względu na komplikacje, odry TŻ nie przechodził, a różyczki ja nie przechodziłam (a chcemy kiedyś pomyśleć o powiększeniu rodziny)
Muszę jeszcze poczytać o tych szczepieniach i dowiedzieć się co i jak |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież żadna nie napisała, że nie zamierza w ogóle dziecka nie szczepić (a nawet gdyby, to jest to osobista sprawa każdego), a poza tym to po prostu na ten temat dyskutujemy, zastanawiamy się. To takie straszne? Że ktoś myśli, zbiera informacje? Że chce różnych lekarzy dopytać? Nawet środowisko lekarskie jest mocno podzielone w kwestii szczepionek i są tacy, którzy swoich dzieci nie szczepią w ogóle. Nie mówi się o tym głośno dlatego, że jeszcze do niedawna rodziców karało się dotkliwą grzywną za brak szczepień, a ostatnio były chyba pomysły, że jak jednak nie wolno rodziców, to ukarze się lekarzy. No i potem wychodzi, że oficjalnie niemal wszyscy lekarze są za szczepieniami, więc na pewno wszystko jest ok. Trzeba pamiętać, że szczepionki oprócz tego, że faktycznie pomagają zwalczać bardzo poważne choroby, to są też bardzo lukratywnym biznesem, a historia pokazuje, że koncerny farmaceutyczne nie zawsze grają fair. Moja babcia dostała zawału, bo brała lek przeciwreumatyczny, który długo był uważany za super bezpieczny. Lekarze go bardzo chętnie wypisywali. Po wielu latach wyszło na jaw, że koncern zataił dane, że lek bardzo silnie oddziałuje na układ krwionośny i serce. Mnóstwo osób zmarło z powodu zawału po wielu latach brania tego leku. Koncern pozwała masa ludzi, sami się zastanawialiśmy nad pozwem. Skąd mamy wiedzieć, że w kwestii najnowszych szczepionek na pneumokoki, rotawirusy, różyczkę, ospę, świnkę itp. itd. nie będzie podobnie? Czy naprawdę to są tak groźne choroby, że trzeba na nie szczepić? Bo raczej główna dyskusja dotyczy tutaj takich szczepień, z tego co czytam, chyba wszystkie z nas są raczej zdecydowane na szczepienie na te naprawdę niebezpieczne i wysoce śmiertelne choroby zakaźne jak przytoczona przez Ciebie gruźlica Ooolllccciiiaaa super wieści ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-31 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Mały mnie obkopuje po pępku i aż mnie tam kłuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- ja na temat szczepien nic nie wiem i nie czytałam, bede polegac na tym co zaleci pediatra czy lekarz rodzinny ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-05-31 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- P.s. a kuzyna będe oceniac bo to mój kuzyn i mogę.ehh z nim są w ogóle jaja. Sam choruje już od roku na boreliozę i odmawia przyjmowania leków ![]()
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-05-31 o 18:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny ten leżaczek
![]() tez musze jakis poszukac ![]() Cytat:
![]() no i zycze porodu po 6 lipca ![]()
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na temat szczepień sie jeszcze nie wypowiadam, bo nie wiem jak to tutaj w UK wygląda, musze sie podedukowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze Hania wie coś wiecej na ten temat ![]()
![]() |
#921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anna - nikt tu nie udaje mądrzejszego od lekarzy w kwestii szczepień, nikt też nie kwestionuje zasadności szczepienia przeciwko gruźlicy. Mówimy o szczepionkach skojarzonych i szczepionkach nie do końca sprawdzonych, gdzie nie są znane długofalowe skutki ich oddziaływania. Temat szczepień jest bardzo kontrowersyjny, chyba jest to jeden z tematów budzących największe kontrowersje w świecie medycyny. Ja uważam że jesli ktoś jest świadomy to będzie chciał zrobić jakiekolwiek rozeznanie i podejdzie do tego z pewną rezerwą, starając się wybierać mądrze. I tak - ciemny lud kupi wszystko co każą - to się odnosiło do ogółu społeczeństwa - niestety tak nas traktują wielkie koncerny i często rządy państw. Mogłabym odwrócić kota ogonem i zapytać skąd wiesz i skąd masz pewność że niemały ruch antyszczepieniowy na świecie się całkowicie myli. Ale nie zapytam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Dobra to teraz odpowiedzcie mi na ważniejszą, nieczekającą zwłoki kwestię:
Czy w pokojach dzieci macie rolety czy firanki? ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Depoison proszę: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gchWIbeVn0w Założę się, że ten kot robi to specjalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Jesteśmy po wizycie i wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim dziękuje bardzo za kciuki ![]() ![]() ![]() Robiła już któraś z Was już ten GBS? Ile to kosztuje i jak długo czeka się na wynik? Dziękuję! Super pomysł! ![]() Dziękuję! Dziękuję!
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomosci ![]() ![]()
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja GBS będę miała robiony dopiero w następną sobotę, nie wiem ile kosztuje, bo ja mam to w pakiecie. I ile się czeka na wynik też niestety nie wiem ![]() EDIT: w lux medzie wymaz z pochwy kosztuje 50zł, z odbytu tyle samo. Nie wiem, jak to się ma do cennika laboratoriów, ale lux med generalnie tani nie jest z tego co wiem
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-31 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja luteinę dzisiaj kończę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przerażają mnie te wymazy z odbytu..potem lewatywa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
Cytat:
Ja tak samo ![]() Dziękuję! Cytat:
![]() Gratulacje! ![]()
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Ja tak głupio zapytam, ale wolę wiedzieć. Jak wygląda lewatywa? Czy ja mam wypiąć tyłek przed położną czy jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.