|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Witam się i żegnam jednocześnie
![]() Cały dzień się uczę, więc nawet nie miałam czasu, żeby tu chwilkę z Wami posiedzieć. Jtr. niestety mam egzamin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Co do jedzenia to ja jem podobnie i naprawde sie dziwie co z tymi kilogramami mam, chociaż wcale mi do przybierania nie śpieszno ![]() A kocyk zamówiony ten zielony z żabą i niebieski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Konto usunięte
|
ja chciałam bardzo do szpitala w ktorym chce rodzić sie zapisac na sr ale jak dzwoniłam na poczatku ciąży to nie było już miejsc i rezerwowa była juz cała obwarowana
![]() zastanawiałam sie nad koalą ale kosztuje 4 stówy i sama nie wiem.bardzo bym chciała sie nauczyc dobrze oddychac,reszte wiem albo i tak zapomne.wiec na innych tematach mi tak bardzo nie zależy.nie wiem co zrobic.zal mi tyle kasy wydać.wole coś za to małemu kupić.a Ty? |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34435111]ja chciałam bardzo do szpitala w ktorym chce rodzić sie zapisac na sr ale jak dzwoniłam na poczatku ciąży to nie było już miejsc i rezerwowa była juz cała obwarowana ![]() zastanawiałam sie nad koalą ale kosztuje 4 stówy i sama nie wiem.bardzo bym chciała sie nauczyc dobrze oddychac,reszte wiem albo i tak zapomne.wiec na innych tematach mi tak bardzo nie zależy.nie wiem co zrobic.zal mi tyle kasy wydać.wole coś za to małemu kupić.a Ty?[/QUOTE] ja własnie tez sie zastanawiam nad Koalą, bo znajomi własnie skonczyli tam chodzi i byli bardzo zadowoleni. ale wciaz sie waham bo własnie te 400....ile ja bym za to dla małej kupiła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w weekend mam dwa i we wtorek jeden ... ![]() Cytat:
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
na odstresowanie przed egzaminem zakupiłam dla Giulii takie cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
maleńka będzie ślicznie wyglądać ... piękne !!!
#2558 |
Zakorzenienie
|
Kasiam ale cudeńka
![]() Mała będzie super wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |||||
Zakorzenienie
|
Piękne
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko prośba, mogłabyś dać post z samą wyprawką? No chyba, że nie przeszkadza Ci taka wersja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34434552]gratulacje ![]() dziewczyny odpowiedznikiem octeniseptu jest asept.wiele tańszy jest ale mi kurna dzis tchu brakuje[/QUOTE] O, super. Bo octenisept jest faktycznie drogi.. ![]() Dziękuje dziewczyny za odzew w sprawie tej wyprawki! ![]() Na pierwszej stronie ląduje już lista tamlin ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
wszystko sliczne ale te skarpetki w kropyyyyyyy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Iwcia wybierasz się do szkoły rodzenia ??
kurcze ja miałam iść i się nie zapisałam .. muszę po egzaminach przysiąść do tego by pójść do jakiejś na pewno będzie przydatne doświadczenie nie ?
#2564 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Konczi ja nie ide bo jak znam siebie to przy tych bólach i tak będe sapać po swojemu chyba że położna bedzie mną dyrygować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
WYPRAWKA DLA MALUSZKA UBRANKA ROZMIAR , ILOŚĆ
1. 6 szt body z długim rękawem 56-62 2 6 szt.body z krótkim rękawem 56-62 3 . 6 szt. śpioszki 56-62 4 . 4 szt. koszulki 5 . 6 szt. kaftaniki 62 6 . 4 szt. pajacyki rozpinane w kroku 56-62 7 . 2 szt. czapeczki bawełniane cienkie 8 . 1 szt. czapeczka welurowa 9 . 6 par skarpetki 10. 2 pary rękawiczki bawełniane (niedrapki) 11 . 2 szt. bluza lub sweterek 12 2 szt. .śliniak 13 . 2 szt. pajacyk welurowy / polarowy 62 14 . 1 szt. kombinezon ciepły PIELUCHY I POŚCIEL 1 .pieluchy tetrowe 30 szt. 2 .pampersy 3 .prześcieradło z membraną 2 szt. 4 .kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy) 5 .rożek 6 .śpiworek 7 .pościel do łóżeczka 2 szt. 8 .pieluchy flanelowe 6 szt. KĄPIEL I PIELĘGNACJA 1 .wanienka 2 .ręczniki z kapturkiem 3 szt. 3 .myjka 2 szt. 4 .mydło dziecięce (bambino) lub oilatum 5 l.inomag / sudocrem 6 .krem do brodawek (maltan, bephanten) 7 .chusteczki nawilżające 8 .płatki kosmetyczne 9 .szczotka do włosów miękka 10 .nożyczki do paznokci zaokrąglone 11 .proszek (jelp, lowella) 12 .butelki (canpol, avent, tomme tippee) 2 szt. 13 .szczotka do mycia butelek 14 .smoczki 2 szt. APTECZKA 1 .octenisept (do przemywania pępuszka) 2 .jałowe gaziki 3 .sól fizjologiczna 4 .woda morska 5 .gruszka / frida 6 .apap w czopkach 7 .termometr 8 .herbatka koperkowa 9 .rumianek 10 .maść nagietkowa 11 .spirytus lub octenisept MEBLE 1 .łóżeczko 2 .materac 3 .przewijak 4 .lampka nocna 5 .wózek 6 .parasolka do wózka 7 .osłona przeciwdeszczowa 8 .moskitiera do wózka 9 .fotelik samochodowy 10 .termos na butelkę DLA MAMY 1 .biustonosze do karmienia 2 szt. 2 .wkładki laktacyjne 3 .podpaski 4 .podkłady poporodowe 60x60 5 .ręczniki papierowe 6 .majtki jednorazowe 6 szt. 7 .koszula do szpitala 8 .szlafrok 9 .klapki pod prysznic 10 l.aktator (Medele Swing) 11 .ręczniki 12 .przybory toaletowe 13 .płyn do higieny intymnej 14 .koszula nocna do karmienia 2szt.
#2567 |
Zakorzenienie
|
maggie - Wyprawka w pierwszym poście już jest
![]() Super ![]() Któraś z dziewczyn jeszcze chętna podzielić się swoją listą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Wyprawka zapisana, teraz tylko kupować
![]() Idę spać. Do jutra kobietki ![]()
#2569 |
Konto usunięte
|
ja sie podziele tylko pojde po mój magiczny notes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
przesłodkie
![]() w reserved od 30.05 do 3.06 jest zniżka 30% na asortyment dziecięcy http://shoppingnews.pl/promocje/rese...ecka,1402.html i 20 % zniżki w f&f w tesco (choć niemowlęcych ubranek chyba nie ma) http://shoppingnews.pl/promocje/f-f-...ieci,1396.html
#2571 | |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny ![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34436013]haha ktoś tu choruje na kubusia puchatka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() tylko, że w reserved ja tam nigdy nie widziałam nic dla takich maluszków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm muszę zapoznać się z tematyką zajęć i zobaczę wówczas
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Ja już dziołszki ide w podusie
![]() Kolorowych snów życzę - papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Konto usunięte
|
dla mamy do szpitala:
szlafrok koszulka do porodu 3,4 koszule nocne przybory toaletowe płyn lactacid tantum rosa(wczesniej przygotowany)do przemywania krocza wkładki laktacyjne klapki pod prysznic pantofle podkłady hartmana molimed 2 ręczniki nakładki na wc podkłady pod pupe Dzidkowe rzeczy(zapisałam bez ubranek) wózek łóżeczko materac lateks przewijak na komode przescieradlo 3 szt+kołdra i poszewka kocyki 3 szt duża wanienka ręczniki z kapturkiem 3 szt recznik kąpielowy bez kapturka pieluszki tetrowe 30 szt gruszka woda morska asept gaziki środek do kąpieli i mycia włosków(najlepiej 2 w 1) waciki do uszu z ogranicznikiem płatki higieniczne awaryjnie na odparzenia np sudocrem krem nawilzający do kąpieli np emolium,oliwka chusteczki nawilzające nożyczki do paznokietek z zaokrąglonymi koncówkami pieluszki termometr dla dzidków np do czoła proszek szczoteczka i grzebyk(miękkie włosie) butelki 1x240 ml,2x 120 ml+smoczki z różnymi przepływami szczoteczka do butelek 2,3 smoczki najamniejsze mleko mata edukacyjna bujaczek pieluchy flanelowe 4 sztuki parafina ciekła kropelki na wzdecia nawilzacz powietrza olejek mentolowy ochraniacz na szczebelki fotelik samochodowy chusta sól fizjologiczna termoopakowanie linomag apap w czopkach krem do buzi poduszka do karmienia |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Też idę spac, dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
![]() dobrej nocy
#2578 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, strasznie dużo pieluch tetrowych macie na listach. Z mojego doświadczenia to z 15 wystarczy. No chyba, że chcecie używać zamiast pampersów?
![]() A tak apropos rożków to nie są konieczne, ale mają tą przewagę nad kocykami w poszewkach, że często są usztywniane. Dzięki temu mozna bardzo wygodnie dziecko w nich przenosić. Później taki rożek można wykorzysytać jako kołderke do kołyski np. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-05-31 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34437258]a ile według Ciebie wystarczy?[/QUOTE]
Napisałam, że 15. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.