Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 20:35   #961
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Leżałam w łóżku Za leżenie dostałam czekoladę i loda Chciałam pozamiatać w pokoju to TŻ się na mnie wydarł
dla tż!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Jesteśmy po wizycie i wszystko jest ok Szyjka utrzymana, zamknięta Boli mnie najprawdopodobniej od harców Małego Ale na szczęście trzyma się i nie muszę leżeć Następna wizyta dopiero za 4 tyg... Luteinę mam zużyć tę co mam i koniec. Czyli jeszcze jakieś 3 tyg... Mam skierowania na wymazy i wyniki mam mieć na następną wizytę.

Wszystkim dziękuje bardzo za kciuki
Robiła już któraś z Was już ten GBS? Ile to kosztuje i jak długo czeka się na wynik?
To świetna wiadomość!

U nas GBS to dwa dni - nie wiem, ile kosztuje, bo robię na NFZ.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Naprawdę żadna z Was nie ma zebranej listy zakupów aptecznych?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:36   #962
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w pokoikach maluchów macie rolety czy firanki?
My mamy roletę.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
super wiadomosci
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
nooo super wieści
Ja GBS będę miała robiony dopiero w następną sobotę, nie wiem ile kosztuje, bo ja mam to w pakiecie. I ile się czeka na wynik też niestety nie wiem

EDIT: w lux medzie wymaz z pochwy kosztuje 50zł, z odbytu tyle samo. Nie wiem, jak to się ma do cennika laboratoriów, ale lux med generalnie tani nie jest z tego co wiem
Dziękuję

Cytat:
No to super wieści
Ja luteinę dzisiaj kończę
Dzięki!
Ja się trochę boję tego odstawienia lutki... bo całą ciążę ją biorę...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super wieści
Cytat:
No to super wieści
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
super wieści !
Dzięki!

Cytat:
Wlewają w odbyt rurką płyn...i potem latasz do kibelka. Oby raz, a dobrze więc weźmy więcej papieru toaletowego ze sobą do szpitala!!!!! ja chyba skorzystam z chusteczek nawilżających mojego Franka
Mi wlewali 2 razy, a do kibelka goniłam z 10 razy... ale jak się potem lekko czułam, super na prawdę!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:36   #963
agunia82
Zakorzenienie

Rozmawiałam właśnie z mamą. Że ja się przed terminem 3 tyg urodziłam, to wiedziałam, ale że całe moje rodzeństwo (sztuk: 3) też się wypchało na świat około 2 tygodnie przed terminem, to nie wiedziałam. Oj coś czuję, że i ja urodzę wcześniej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:40   #964
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Mi wlewali 2 razy, a do kibelka goniłam z 10 razy... ale jak się potem lekko czułam, super na prawdę!
łoo matko! a czemu dwa?? Moja mama mi mówiła, że z porodu najgorzej wspomina lewatywę!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:41   #965
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku i szyjka jest ok
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Irmusia w Diagnostyce wymaz z pochwy kosztuje 25 zł, tyle samo z dupki na wyniki czeka się 5 dni, ale słyszałam też że czasem są już po 3 dniach. Pobierają na fotelu ginekologicznym, nie trzeba się wypinać tyłkiem
[
Ooo dzięki za info Zadzwonię sobie do diagnostyki i się dopytam jak to jest w konkretnej placówce.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To świetna wiadomość!

U nas GBS to dwa dni - nie wiem, ile kosztuje, bo robię na NFZ.

Dziękuję! I za info też

Ja nie mam listy: ale mam kupić gaziki jałowe, octenisept, sól fizjologiczną, wodę morską... Co jeszcze... nie pamiętam teraz
Stary 2012-05-31, 20:42   #966
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
dla tż!

nie powiem mu bo się ucieszy

Ja mam tak:
woda morska do noska
sól fizjologiczna do przemywania oczek
Asept do pępuszka
gaziki jałowe
paracetamol w czopkach na gorączkę

Jak trzeba będzie coś jeszcze to będę TŻ wysyłać do apteki
Cytat:
Dzięki!
Ja się trochę boję tego odstawienia lutki... bo całą ciążę ją biorę...

ja biorę od 23 tygodnia

Jedna lewatywa i z 5 kg mniej

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:43   #967
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
łoo matko! a czemu dwa?? Moja mama mi mówiła, że z porodu najgorzej wspomina lewatywę!
Nie wiem czemu... tak mi zrobili i już. Zresztą wszystkie pacjentki, które miały mieć zabieg miały tę przyjemność 2 razy (w odstępach 3 godzinnych).
Stary 2012-05-31, 20:45   #968
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wróciliśmy z urodzin mojego brata - dzisiaj tylko króciutkie spotkanko, impreza w sobotę

Miałam okazję być dzisiaj w Biedronie i kupiłam proszek Lovela - 2,8 kg za 25,99, no i przepłaciłam. W Lidlu jest złocisza taniej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mandi ja też podchodzę pozytywnie do porodu Moze boleć, będzie boleć, akceptuję to. Oby tylko dla dziecka było szczęśliwie. No i jedyne co mnie wkurza to rutynowe nacinanie krocza
Planuję kupić i przeczytać książkę "Dziecko - aktywny uczestnik porodu"
Ah no to nieszczęsne nacięcie krocza... Niby chronią - znaczy tak mówią a tną jak leci.
Chociaż o tym, mimo wszystko wolę też myśleć pozytywnie - tym bardziej, że pewnie jest to nieuniknione. Ostatnio koleżanka opowiadała mi o swoich porodach - rodziła dwa razy, za każdym razem ją pocięli. I w sumie o cięciu nie powiedziała złego słowa.

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Kontrolowanie ruchów płodu jest bardzo ważne ale nie należy popadać w paranoję. Każda mama inaczej odczuwa ruchy maleństwa i z inną częstotliwością więc jakieś internetowe wzory i liczenia są dla mnie śmieszne.Moim zdaniem problem do zmartwień, który wymaga skonsultowania z lekarzem jest wtedy kiedy dziecko rusza się z określoną częstotliwością a z dnia na dzień ta intensywność się zmniejsza, albo ruchy są nieodczuwalne. Żona mojego brata mówiła mi, że ona praktycznie przez całą ciążę nie czuła swojego malucha. Dał kopa raz na dwa dni i tyle. A są mamy, które od momentu przebudzenia czują swoje dziecko do momentu aż zasną. Wiadomo, że jeżeli to dziecko nagle stanie się leniwe to jest powód do niepokoju. Ale żeby 10 ruchów na godzinę i takie tam.. mój gin nie kazał mi w taki sposób tego kontrolować
Ja czuję moją małą codziennie, ale stosunkowo nie wiele - nie czułam nigdy bolesnych kopniaków, żadnego obijania żeber, odbytu czy czego tam jeszcze. Często bardziej widzę, że Amelka się rusza - brzuch mi faluje niż to czuję. Jak bym miała liczyć ruchy i ciągle się na tym skupiać to bym wpędziła się w jakąś paranoję.
Oczywiście jeśli nie będę czuć ruchów typowych dla mojego dzieciaczka to będę reagować

Cytat:
Miałam wstawić fotki leżaczka, więc wstawiam
Super leżaczek Też chcę taki

Cytat:
prawda jest taka, że ani w foteliku ani w leżaczku dziecko nie powinno za długo leżeć, najzdrowsze dla kręgosłupa jest całkiem płaskie podłoże.
Racja
Położna ze szkoły rodzenia nas na to bardzo uczulała. Na początku dzieciątko ma tylko leżeć na płasko. Wiadomo, jak trzeba gdzieś jechać to dzieciaczka wkładamy to fotelika, ale w żadnym wypadku nie należy używać fotelika jak chcemy potem z dzieckiem iść na zakupy albo na spacer. Co niestety teraz robi wielu rodziców.

Cytat:
Ad2. jestem, jestem ale kiedyś mi już taki jeden mądry powiedział, że dentyści i weterynarze to nie są prawdziwi lekarze Puściłam mimo uszu, biorąc pod uwagę, że koleś lubi być we wszystkim "najmądrzejszy" a prawda jest zgoła inna
Oh zdecydowanie jesteś lekarzem Co nas bardzo cieszy
Uwielbiam takich najmądrzejszych kolesi, którzy w rzeczywistości g... wiedzą. Znam paru takich
A swoją drogą na ogół są to faceci

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u mojego diabetyka. Cukier spada, jednak na czczo i po śniadaniu jest lekko ponad max albo blisko max... Zmodyfikowali mi dietę i jeżeli za dwa tygodnie przy kolejnej kontroli okaże się, że nie spada to skończy się na insulinie na noc... . Bardzo bym nie chciała do tego dopuścić, bowiem wtedy będę musiała rodzić w Bydgoszczy (50 km ode mnie). Ale nie ma co się spinać, może będzie dobrze. W ciągu 2 tyg. z Gośką przytyłyśmy 700 gram, wyniki krwi i moczu ok, ciśnienie ok.
Wizytę u gina mam 12 czerwca, jestem ciekawa ile moja dzidźka waży i jak się ma.
Byłam też u okulisty. Poszłam prywatnie, bo państwowo kolejka na przyszły rok. Okazało się, że powinnam jechać na specjalistyczne badania do prywatnej kliniki okulistycznej, gdzie koszt tych badań wyniesie ok. 500 zł! Okulista, u którego byłam mógł zbadać tylko wadę i ciśnienie, a odnośnie porodu powinno zbadać się siatkówkę... Nie wiem co zrobić, pojeżdżę po innych okulistach, może któryś będzie tańszy. Szczerze mówiąc to olałabym tą sprawę, ale jak podczas porodu pogorszy mi się wada czy coś w tym stylu to będę pluła sobie w twarz... .

Dobra, nie zanudzam Was, idę nadrobić zaległości w wątku.

Na koniec dobra wiadomość: zaczęłyśmy 31 tydzień!
Oh żeby po zmianie dietki cukier zaczął dalej spadał
500 za konsultację u specjalisty. Wow nieźle sobie liczą... A czy lekarz u którego byłaś mówił, że musisz zbadać siatkówkę bo istnieje ryzyko jej odklejenia?
Za 31 tydzień

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
a
ja już po wizycie, dr zadowolona z wyniku usg. nie mogę zacząć rodzić 20czerwca-6lipca bo moja dr będzie na urlopie więc muszę wytrzymać do 6 lipca
przyszły wyniki posiewu i nie mam paciorkowca ale mam jakieś 2 inne bakterie,nie groźne ale dostałam globulki. pierwszy raz w życiu. i mam dokupić ochronnie pałeczki kwasu mlekowego-polecicie jakieś dobre?
więc za poród po 6 lipca.
Super, że nie masz paciorkowca. Na bakteriach się nie znam bo nie miałam, ale dobrze słyszeć, że są nie groźne.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:46   #969
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam właśnie z mamą. Że ja się przed terminem 3 tyg urodziłam, to wiedziałam, ale że całe moje rodzeństwo (sztuk: 3) też się wypchało na świat około 2 tygodnie przed terminem, to nie wiedziałam. Oj coś czuję, że i ja urodzę wcześniej
wow mozliwe
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:51   #970
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Dobra to teraz odpowiedzcie mi na ważniejszą, nieczekającą zwłoki kwestię:
Czy w pokojach dzieci macie rolety czy firanki?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Depoison proszę:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gchWIbeVn0w
Założę się, że ten kot robi to specjalnie
Ad 1 - moje dziecko spać będzie w sypialni, gdzie dotychczas mieliśmy zasłony, ale mamy zamiar wymienić je na dniach na rolety albo żaluzje. Bo raz, że zasłonki chętniej kurz i włosy (ocierającego się o nie kota) łapią, a dwa, że chciałabym móc wykorzystać powierzchnię parapetu

Ad 2 - świetne! jaka praktyczna zabawka
I po co wydawać pieniądze na jakieś karuzelki czy pałąki z zabawkami, jeśli ma się kota?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:52   #971
Soleilka
Zakorzenienie

Boziu zakochałam się w tych butach ale pomarzyć sobie mogę o nich bo by mnie obtarły
http://moda.allegro.pl/sliczne-baler...358868351.html
http://moda.allegro.pl/lniane-baleri...364741026.html

Bloguję
Stary 2012-05-31, 20:54   #972
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam listy: ale mam kupić gaziki jałowe, octenisept, sól fizjologiczną, wodę morską... Co jeszcze... nie pamiętam teraz
Też tak właśnie mam mniej więcej Dziękuję

Cytat:
nie powiem mu bo się ucieszy

Ja mam tak:
woda morska do noska
sól fizjologiczna do przemywania oczek
Asept do pępuszka
gaziki jałowe
paracetamol w czopkach na gorączkę

Jak trzeba będzie coś jeszcze to będę TŻ wysyłać do apteki
W sumie jest całodobowa, to tż może lecieć, jakby co
Znalazłam w apteczce Octanisept! Zawsze coś do przodu.
Właśnie myślę o czymś w razie gorączki, w sensie, czy nabywać. No i czy kupić MM jakąś małą puszeczkę w razie 'w'.
Stary 2012-05-31, 20:56   #973
Soleilka
Zakorzenienie

Co sądzicie o tych butelkach? http://allegro.pl/butelka-easystart-...365581615.html

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
W sumie jest całodobowa, to tż może lecieć, jakby co
Znalazłam w apteczce Octanisept! Zawsze coś do przodu.
Właśnie myślę o czymś w razie gorączki, w sensie, czy nabywać. No i czy kupić MM jakąś małą puszeczkę w razie 'w'.
Ja wolę mieć jakby Małego w nocy złapało...
A po co Ci MM? Jakbyś miała problemy z karmieniem to już w szpitalu będziesz widzieć pewnie

A termometr masz? Ja muszę kupić osobny dla Małego i się zastanawiam czy taki zwykły czy ten w smoczku

Bloguję
Stary 2012-05-31, 20:57   #974
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
I tą rurkę wkłada zapewne położna? Bleee już wolę pokazywać moją piękną waginę przed studentami niż odbyt przed położną i mieć tam coś wkładane

Kupię sobie 2 rolki papieru

wbrew pozorom to nie jest takie straszne ja tam 100 razy wole to niż niespodziankę na fotelu a poza tym często przy skurczach przed porodem organizm sam się oczyszcza, ja tak miałam, natura wie co robi
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 20:58   #975
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem o jakim modelu myślisz, ale oni chyba w wsiększości mają te z małymi kółkami jak w spacerówkach, więc zacytuję opinię z ceneo.pl, bo mam dokładnie to samo zdanie:
"jak potrzebujesz lekkiego wózka na gładkie i równe drogi to jest ok"
No i wydaje mi sie że zimą może być ciężko
no bo ja właśnie mam okazję kupić używany wózek, ale wygląda jak nowy, ma te małe kółka, mam nadzieję że będzie ok.

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Moja siostra w 36 tc miała cc i Młody ważył 3500. I jak tu się nie bać skoro mój Teść ważył ponad 5 kg a moja mama ponad 4 w chwili porodu??
Właśnie ja się zaczynam coraz bardziej obawiać, bo mój mąż w chwili porodu ważył ponad 4kg, a moje dziecko wzrost już odziedziczyło po nim, bo lekarz powiedział, że dzidziol już jest duży i to nie po mnie, bo ja malutka

Cytat:
Zgadzam się
Do połowy ciąży brałam regularnie witaminy, teraz sporadycznie, dziecko rozwija się dobrze, a nadmiar witamin może być przyczyną urodzenia wielkiego dziecka.
O to tego nie słyszałam.. No ja od początku biorę witaminy i dzięki nim ledwo uchroniłam się od anemii, ponieważ do 5go miesiąca wszystko co zjadłam to . A np po rybach, które mają to cenne DHA wymiotuję do dziś...

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Kontrolowanie ruchów płodu jest bardzo ważne ale nie należy popadać w paranoję. Każda mama inaczej odczuwa ruchy maleństwa i z inną częstotliwością więc jakieś internetowe wzory i liczenia są dla mnie śmieszne.Moim zdaniem problem do zmartwień, który wymaga skonsultowania z lekarzem jest wtedy kiedy dziecko rusza się z określoną częstotliwością a z dnia na dzień ta intensywność się zmniejsza, albo ruchy są nieodczuwalne. Żona mojego brata mówiła mi, że ona praktycznie przez całą ciążę nie czuła swojego malucha. Dał kopa raz na dwa dni i tyle. A są mamy, które od momentu przebudzenia czują swoje dziecko do momentu aż zasną. Wiadomo, że jeżeli to dziecko nagle stanie się leniwe to jest powód do niepokoju. Ale żeby 10 ruchów na godzinę i takie tam.. mój gin nie kazał mi w taki sposób tego kontrolować
To zależy głównie od dziecka. Mój jednego dnia jest nadpobudliwy aż, a następnego raz na jakiś czas się ruszy...

Byłam dziś w rossmannie i zakupiłam dwie paczki pampersów, 6-pak chusteczek nawilżanych, mydło Bambino i balsam z Nivea Baby
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 21:00   #976
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Co sądzicie o tych butelkach? http://allegro.pl/butelka-easystart-...365581615.html

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ja wolę mieć jakby Małego w nocy złapało...
A po co Ci MM? Jakbyś miała problemy z karmieniem to już w szpitalu będziesz widzieć pewnie

A termometr masz? Ja muszę kupić osobny dla Małego i się zastanawiam czy taki zwykły czy ten w smoczku
Butelka wygląda dobrze, ale ja się nie znam
No właśnie ostatnio koleżanka rodziła, miała problemy z karmieniem i młody całą noc płakał, bo nie chciał ssać i nie mieli mleka mm, a w szpitalu nakarmili go butelką - podobno tak robią jak dziecko ma żółtaczkę, jak i ten malec.
Termometr mam w smoczku, no i mam jeszcze elektroniczny - jakoś mu nie potrafię jednak zaufać. Małż chce kupić jakiś lepszy.
Stary 2012-05-31, 21:01   #977
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
wbrew pozorom to nie jest takie straszne ja tam 100 razy wole to niż niespodziankę na fotelu a poza tym często przy skurczach przed porodem organizm sam się oczyszcza, ja tak miałam, natura wie co robi
No słyszałam, że jak babka parła to jej wyleciało i aż na ścianę poszło

Mam nadzieję, że mi się tak organizm oczyści Jak nie to zjem ogórków i popije mlekiem, zawsze mnie po tym czyści

Bloguję
Stary 2012-05-31, 21:02   #978
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
prawda jest taka, że ani w foteliku ani w leżaczku dziecko nie powinno za długo leżeć, najzdrowsze dla kręgosłupa jest całkiem płaskie podłoże.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
w tym "naszym" moja siostra kładła nawet wcześniaka i się sprawdził
Dzięki za opinie.
Cytat:
Dobrze dziewczyny. Zrobicie jak będziecie chciały. (...) To prędzej wy oceniacie osoby, które są szczepic jako te naiwne i łatwo podlegające presjom koncernom farmaceutycznym
Źle zrozumiałaś.
Chyba żadna z nas nie chce zupełnie rezygnować ze szczepień.
Większość dziewczyn pisała tylko o zachowaniu umiaru i rezygnacji ze szczepionek skojarzonych na rzecz "pojedynczych" (czyt. więcej stresu i płaczu dziecka, ale mniejsze ryzyko powikłań) czy szukaniu szczepionek nowszej generacji. W artykule polecanym przez Linkę i Karolinę przeczytałam jeszcze o odkładaniu szczepień na później, czyli czas, w którym dziecko będzie już miało silniejszy układ immunologiczny.
Cytat:
Dobry wieczór

Jesteśmy po wizycie i wszystko jest ok Szyjka utrzymana, zamknięta Boli mnie najprawdopodobniej od harców Małego Ale na szczęście trzyma się i nie muszę leżeć
Super!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:03   #979
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Butelka wygląda dobrze, ale ja się nie znam
No właśnie ostatnio koleżanka rodziła, miała problemy z karmieniem i młody całą noc płakał, bo nie chciał ssać i nie mieli mleka mm, a w szpitalu nakarmili go butelką - podobno tak robią jak dziecko ma żółtaczkę, jak i ten malec.
Termometr mam w smoczku, no i mam jeszcze elektroniczny - jakoś mu nie potrafię jednak zaufać. Małż chce kupić jakiś lepszy.
No właśnie niby antykolkowa, ciekawe jak na żywo wyglądają

Wiesz, jak wyjdziesz popołudniu i raz nakarmisz malucha w domu, to będziesz widzieć, jakby był problem to bym kupiła, ale tak to po co? Chyba, że się bardzo boisz, to kup na zaś Tylko dobrze przemyśl jaką, bo często dzieciaczki są uczulone na te Bebilony i Nany

Bloguję
Stary 2012-05-31, 21:06   #980
blueberry88
Zakorzenienie

O, tu ktoś pozbierał trochę info.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:

Wiesz, jak wyjdziesz popołudniu i raz nakarmisz malucha w domu, to będziesz widzieć, jakby był problem to bym kupiła, ale tak to po co? Chyba, że się bardzo boisz, to kup na zaś Tylko dobrze przemyśl jaką, bo często dzieciaczki są uczulone na te Bebilony i Nany
Tak sobie myślę, że może lepiej nie mieć jednak, bo jak będą problemy, to może zamiast walczyć pójdę na łatwiznę niepotrzebnie
Stary 2012-05-31, 21:09   #981
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w pokoikach maluchów macie rolety czy firanki?
Mam rolety i firanki - mieszkamy na parterze, przy ruchliwej ulicy i nie widzę innej możliwości.

Cytat:
Dobry wieczór

Jesteśmy po wizycie i wszystko jest ok Szyjka utrzymana, zamknięta Boli mnie najprawdopodobniej od harców Małego Ale na szczęście trzyma się i nie muszę leżeć Następna wizyta dopiero za 4 tyg... Luteinę mam zużyć tę co mam i koniec. Czyli jeszcze jakieś 3 tyg... Mam skierowania na wymazy i wyniki mam mieć na następną wizytę.
Super wiadomości

Cytat:
przerażają mnie te wymazy z odbytu..potem lewatywa...
W sumie lewatywka to dobrowolna "przyjemność"

Cytat:
Ja tak głupio zapytam, ale wolę wiedzieć. Jak wygląda lewatywa? Czy ja mam wypiąć tyłek przed położną czy jak?
Położysz się wygodnie i pielęgniarka - jak to opisała położna ze sr, wepcha Ci patyk w tyłek Szpitalne lewatywy mają pojemność do 2 litrów - ale sama decydujesz ile Ci potrzeba. Może Cię ruszyć po połówce, a możesz chcieć jeszcze dokładkę.
W tym czasie Tż to niech pilnuje kibla, bo będzie bardzo potrzebny
Ah ale z lewatywką to i tak lepiej niż bez - no chyba, że nie będzie czasu na lewatywę.

Cytat:

Ja nie mam, kieruję się tylko tym co jest na naszej liście wyprawkowej

Stary 2012-05-31, 21:17   #982
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ja nie mam, kieruję się tylko tym co jest na naszej liście wyprawkowej
Ok, dzięki

Tak patrze na te czopki przeciwgorączkowe, to są chyba od 1 miesiąca...
Stary 2012-05-31, 21:23   #983
nicki86
Zadomowienie

Aha straszna ta lewatywa musi być, ale już wolę się wypiąć przed obcą babą,która i tak przez kilka godzin będzie mi krocze oglądała i dla niej taka rurka w tyłku to nic dziwnego tylko chleb powszedni... niż przed mężem... ona o tym zapomni zaraz, a biedny mąż by pamiętał całe życie
Położna na sr pokazywała nam wszystko, łącznie z pokojem gdzie się robi tą lewatywę. Stała taka kozetka, a na szczęście z dwa metry dalej był kibelek w tym samym pomieszczeniu, więc nie trzeba zaklepywać kolejki... myślę że lepiej się poddać takiemu obrzydliwemu zabiegowi niż się podczas porodu ze*srać...

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Ok, dzięki

Mnie uczono, że takie czopki to jakaś tam dalsza ewentualność(ciężka altyleria)... na stan podgorączkowy nie reagować, a jak jest już gorączka to kąpiel w chłodniejszej wodzie, okłady na czoło i dużo picia... a gorączka to normalny stan, gdzie ciało walczy z chorobą... a zbijając temp. maskuje się tylko objawy tej walki.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Ja przechodziłam jak miała 6 lat i mama się ode mnie zaraziła - jako dorosła cierpiała o wiele bardziej. Nie wiem niestety, czy mój mąż przechodził, bo jego rodzice oczywiście takich SZCZEGÓŁÓW nie pamiętają.
Ja przechodziłam w wieku szkolnym, moze 3-4klasa... jakoś nie wspominam tego bardzo źle... już gorsza była ospa bo wszystko swędziało
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:26   #984
muminek82
Wtajemniczenie

Kochane jestem padnięta ale zadowolonanie dałam rady wcześniej się odezwać bo mieliśmy niezapowiedzianych gości
Wózek kupionyzdecydowaliś my się na 4runnera podobno pierwszy wybór najlepszy,mam nadzieje że się sprawdzikupiliśmy też bujaczek ale nie fisher price tak jak planowaliśmy tylko bright stars jutro jak wszystko złożymy to wkleje foty
nie dam rady już dzisiaj nadrobić padam ze zmęczenia
do jutra spokojnych snów mamusie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:27   #985
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo część zamówiłam przy okazji innych zakupów na aukcji dziecięcej i w Rossmannie.

Dokupię:
Linomag na odparzenia,
kryształki nadmanganianu potasu do pierwszej kąpieli (mogą mnie odesłać do chemicznego, a poza tym skoro mam płyn od 1 dnia, to może zrezygnuję),
octenisept,
sól fizjologiczną,
wodę z solą morską,
lewatywę (chociaż to raczej na all z podkładem na materac),
podpaski i waciki, (raczej w Rossmannie).

Mam:
Alantan,
Bephanten,
chusteczki nawilżane,
patyczki do uszu (z ogranicznikiem, ale na początku wystarczą waciki),
maść majerankową na katar,
kosmetyki Hipp.

Ostatnio z asortymentu drogeryjno - aptecznego (ale na allegro) zamówiłam:
Aspirator do noska,
Majtki siatkowe,
Kompresy jałowe i niejałowe z gazy
Wkładki laktacyjne,
Herbatka BOCIANEK na laktacje,
Termometr elektroniczny z miękką końcówką
Bezpieczny komplet do paznokci 3cz.
Płatki kosmetyczne dla dzieci
Zestaw szczoteczek do zębów i masażu dziąseł
ZIAJKA LANO MAŚĆ do pielęgnacji brodawek OKAZJA
ZIAJKA słoneczna emulsja dla dzieci SPF 30 125ml
ZIAJKA krem do pielegnacji dzieci i niemowląt
Sudocrem - krem na odparzenia odpieluszkowe 250g
Hipoalergiczne mydło naturalne Biały Jeleń 200g
Biały Jeleń żel do higieny intymnej z korą dębu
Podkłady do przewijania 5szt.- rozmiar 60x60cm
Superchłonne poporodowe podkłady dla Kobiet 10szt.
Pieluchy Pampers

Chyba to wszystko.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-05-31 o 21:32
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:32   #986
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Aha straszna ta lewatywa musi być, ale już wolę się wypiąć przed obcą babą,która i tak przez kilka godzin będzie mi krocze oglądała i dla niej taka rurka w tyłku to nic dziwnego tylko chleb powszedni... niż przed mężem... ona o tym zapomni zaraz, a biedny mąż by pamiętał całe życie
Położna na sr pokazywała nam wszystko, łącznie z pokojem gdzie się robi tą lewatywę. Stała taka kozetka, a na szczęście z dwa metry dalej był kibelek w tym samym pomieszczeniu, więc nie trzeba zaklepywać kolejki... myślę że lepiej się poddać takiemu obrzydliwemu zabiegowi niż się podczas porodu ze*srać...
Święte słowa
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:35   #987
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sobie myślę, że może lepiej nie mieć jednak, bo jak będą problemy, to może zamiast walczyć pójdę na łatwiznę niepotrzebnie
Dobrze myślisz Pewnie na początku będziemy płakać z bólu itp. ale myślę, że warto walczyć
Cytat:

Położysz się wygodnie i pielęgniarka - jak to opisała położna ze sr, wepcha Ci patyk w tyłek Szpitalne lewatywy mają pojemność do 2 litrów - ale sama decydujesz ile Ci potrzeba. Może Cię ruszyć po połówce, a możesz chcieć jeszcze dokładkę.
W tym czasie Tż to niech pilnuje kibla, bo będzie bardzo potrzebny
Ah ale z lewatywką to i tak lepiej niż bez - no chyba, że nie będzie czasu na lewatywę.
Nie wiem czy nie będę sama rodzić, bo może być tak, że TŻ w robocie... Wtedy będę leciała na ginekologię do kibla bo mają 2
Cytat:
Od 3 z tego co patrzyłam... Ale pewnie mniejszym dzieciom daje się mniejszą dawkę

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane jestem padnięta ale zadowolonanie dałam rady wcześniej się odezwać bo mieliśmy niezapowiedzianych gości
Wózek kupionyzdecydowaliś my się na 4runnera podobno pierwszy wybór najlepszy,mam nadzieje że się sprawdzikupiliśmy też bujaczek ale nie fisher price tak jak planowaliśmy tylko bright stars jutro jak wszystko złożymy to wkleje foty
nie dam rady już dzisiaj nadrobić padam ze zmęczenia
do jutra spokojnych snów mamusie
Wg mnie bardzo dobry wybór I pochwal się fotkami koniecznie

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 21:36   #988
Mandragorrka
Zakorzenienie

Maciejka to dość sporo masz tego
Ja mam na razie Alantan i pamersy. Do tego próbki z Johnsona i sudocream A i proszek Lovela.
Cała moja wyprawka apteczno-drogeryjna Ale biorąc pod uwagę fakt, że mogę rodzić za jakieś 6 tygodni to sporo zakupów przede mną

Uciekam spać, dobranoc Brzuchatki

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-06-01 o 05:45
Stary 2012-05-31, 21:43   #989
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam takich najmądrzejszych kolesi, którzy w rzeczywistości g... wiedzą. Znam paru takich
A swoją drogą na ogół są to faceci
właśnie.
rany, jak mnie takie typy irytują, jak nic na świecie

Maciejka_ - imponująca kolekcja!
ja w tej chwili mam tylko 4 różne kosmetyki Penaten, proszek do prania, Sudocrem, aspirator Katarek i komplet do obcinania paznokietków. Nic więcej
(czyli jeszcze sporo shoppingów przede mną )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:47   #990
Soleilka
Zakorzenienie

Ja mam w sumie
- krem na odparzenia HIPP
- próbki J&J
- krem ochronny Bambino
- krem nawilżający Bambino
- oliwka Babydream
- patyczki do uszu Babydream
- żel + szampon do mycia Nivea Baby
- aspirator
- próbkę balsamu przeciwsłonecznego z Perfekty
- 4 paczki chusteczek nawilżanych
- proszek Lovela

I jeszcze trochę mi brakuje

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości