![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas GBS to dwa dni - nie wiem, ile kosztuje, bo robię na NFZ. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Naprawdę żadna z Was nie ma zebranej listy zakupów aptecznych? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
My mamy roletę.
Cytat:
![]() Dzięki! Ja się trochę boję tego odstawienia lutki... bo całą ciążę ją biorę... Dziękuję ![]() Dzięki! Mi wlewali 2 razy, a do kibelka goniłam z 10 razy... ale jak się potem lekko czułam, super na prawdę!
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam właśnie z mamą. Że ja się przed terminem 3 tyg urodziłam, to wiedziałam, ale że całe moje rodzeństwo (sztuk: 3) też się wypchało na świat około 2 tygodnie przed terminem, to nie wiedziałam. Oj coś czuję, że i ja urodzę wcześniej
![]()
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie mam listy: ale mam kupić gaziki jałowe, octenisept, sól fizjologiczną, wodę morską... Co jeszcze... nie pamiętam teraz ![]()
![]() |
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam tak: woda morska do noska sól fizjologiczna do przemywania oczek Asept do pępuszka gaziki jałowe paracetamol w czopkach na gorączkę Jak trzeba będzie coś jeszcze to będę TŻ wysyłać do apteki ![]() Cytat:
![]() Jedna lewatywa i z 5 kg mniej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu... tak mi zrobili i już. Zresztą wszystkie pacjentki, które miały mieć zabieg miały tę przyjemność 2 razy (w odstępach 3 godzinnych).
![]() |
#968 | ||||||
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z urodzin mojego brata - dzisiaj tylko króciutkie spotkanko, impreza w sobotę
![]() Miałam okazję być dzisiaj w Biedronie i kupiłam proszek Lovela - 2,8 kg za 25,99, no i przepłaciłam. W Lidlu jest złocisza taniej ![]() Cytat:
Chociaż o tym, mimo wszystko wolę też myśleć pozytywnie - tym bardziej, że pewnie jest to nieuniknione. Ostatnio koleżanka opowiadała mi o swoich porodach - rodziła dwa razy, za każdym razem ją pocięli. I w sumie o cięciu nie powiedziała złego słowa. Cytat:
Oczywiście jeśli nie będę czuć ruchów typowych dla mojego dzieciaczka to będę reagować ![]() Super leżaczek ![]() ![]() Cytat:
![]() Położna ze szkoły rodzenia nas na to bardzo uczulała. Na początku dzieciątko ma tylko leżeć na płasko. Wiadomo, jak trzeba gdzieś jechać to dzieciaczka wkładamy to fotelika, ale w żadnym wypadku nie należy używać fotelika jak chcemy potem z dzieckiem iść na zakupy albo na spacer. Co niestety teraz robi wielu rodziców. Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam takich najmądrzejszych kolesi, którzy w rzeczywistości g... wiedzą. Znam paru takich ![]() A swoją drogą na ogół są to faceci ![]() Cytat:
![]() 500 za konsultację u specjalisty. Wow nieźle sobie liczą... A czy lekarz u którego byłaś mówił, że musisz zbadać siatkówkę bo istnieje ryzyko jej odklejenia? Za 31 tydzień ![]() Cytat:
![]() Super, że nie masz paciorkowca. Na bakteriach się nie znam bo nie miałam, ale dobrze słyszeć, że są nie groźne. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ad 2 - świetne! jaka praktyczna zabawka ![]() I po co wydawać pieniądze na jakieś karuzelki czy pałąki z zabawkami, jeśli ma się kota? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Boziu zakochałam się w tych butach
![]() ![]() http://moda.allegro.pl/sliczne-baler...358868351.html http://moda.allegro.pl/lniane-baleri...364741026.html |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Znalazłam w apteczce Octanisept! Zawsze coś do przodu. Właśnie myślę o czymś w razie gorączki, w sensie, czy nabywać. No i czy kupić MM jakąś małą puszeczkę w razie 'w'. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o tych butelkach? http://allegro.pl/butelka-easystart-...365581615.html
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
A po co Ci MM? Jakbyś miała problemy z karmieniem to już w szpitalu będziesz widzieć pewnie ![]() A termometr masz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wbrew pozorom to nie jest takie straszne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś w rossmannie i zakupiłam dwie paczki pampersów, 6-pak chusteczek nawilżanych, mydło Bambino i balsam z Nivea Baby ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ostatnio koleżanka rodziła, miała problemy z karmieniem i młody całą noc płakał, bo nie chciał ssać i nie mieli mleka mm, a w szpitalu nakarmili go butelką - podobno tak robią jak dziecko ma żółtaczkę, jak i ten malec. Termometr mam w smoczku, no i mam jeszcze elektroniczny - jakoś mu nie potrafię jednak zaufać. Małż chce kupić jakiś lepszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mi się tak organizm oczyści ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba żadna z nas nie chce zupełnie rezygnować ze szczepień. Większość dziewczyn pisała tylko o zachowaniu umiaru i rezygnacji ze szczepionek skojarzonych na rzecz "pojedynczych" (czyt. więcej stresu i płaczu dziecka, ale mniejsze ryzyko powikłań) czy szukaniu szczepionek nowszej generacji. W artykule polecanym przez Linkę i Karolinę przeczytałam jeszcze o odkładaniu szczepień na później, czyli czas, w którym dziecko będzie już miało silniejszy układ immunologiczny. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, jak wyjdziesz popołudniu i raz nakarmisz malucha w domu, to będziesz widzieć, jakby był problem to bym kupiła, ale tak to po co? Chyba, że się bardzo boisz, to kup na zaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
O, tu ktoś pozbierał trochę info.
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Mam rolety i firanki - mieszkamy na parterze, przy ruchliwej ulicy i nie widzę innej możliwości.
Cytat:
![]() W sumie lewatywka to dobrowolna "przyjemność" ![]() Cytat:
![]() W tym czasie Tż to niech pilnuje kibla, bo będzie bardzo potrzebny ![]() Ah ale z lewatywką to i tak lepiej niż bez - no chyba, że nie będzie czasu na lewatywę. Ja nie mam, kieruję się tylko tym co jest na naszej liście wyprawkowej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak patrze na te czopki przeciwgorączkowe, to są chyba od 1 miesiąca... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zadomowienie
|
Aha straszna ta lewatywa musi być, ale już wolę się wypiąć przed obcą babą,która i tak przez kilka godzin będzie mi krocze oglądała i dla niej taka rurka w tyłku to nic dziwnego tylko chleb powszedni... niż przed mężem... ona o tym zapomni zaraz, a biedny mąż by pamiętał całe życie
![]() Położna na sr pokazywała nam wszystko, łącznie z pokojem gdzie się robi tą lewatywę. Stała taka kozetka, a na szczęście z dwa metry dalej był kibelek w tym samym pomieszczeniu, więc nie trzeba zaklepywać kolejki ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Mnie uczono, że takie czopki to jakaś tam dalsza ewentualność(ciężka altyleria)... na stan podgorączkowy nie reagować, a jak jest już gorączka to kąpiel w chłodniejszej wodzie, okłady na czoło i dużo picia... a gorączka to normalny stan, gdzie ciało walczy z chorobą... a zbijając temp. maskuje się tylko objawy tej walki. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Wtajemniczenie
|
Kochane jestem padnięta ale zadowolona
![]() ![]() Wózek kupiony ![]() ![]() ![]() nie dam rady już dzisiaj nadrobić padam ze zmęczenia ![]() do jutra spokojnych snów mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Nie,
![]() Dokupię: Linomag na odparzenia, kryształki nadmanganianu potasu do pierwszej kąpieli (mogą mnie odesłać do chemicznego, a poza tym skoro mam płyn od 1 dnia, to może zrezygnuję), octenisept, sól fizjologiczną, wodę z solą morską, lewatywę (chociaż to raczej na all z podkładem na materac), podpaski i waciki, (raczej w Rossmannie). Mam: Alantan, Bephanten, chusteczki nawilżane, patyczki do uszu (z ogranicznikiem, ale na początku wystarczą waciki), maść majerankową na katar, kosmetyki Hipp. Ostatnio z asortymentu drogeryjno - aptecznego (ale na allegro) zamówiłam: Aspirator do noska, Majtki siatkowe, Kompresy jałowe i niejałowe z gazy Wkładki laktacyjne, Herbatka BOCIANEK na laktacje, Termometr elektroniczny z miękką końcówką Bezpieczny komplet do paznokci 3cz. Płatki kosmetyczne dla dzieci Zestaw szczoteczek do zębów i masażu dziąseł ZIAJKA LANO MAŚĆ do pielęgnacji brodawek OKAZJA ZIAJKA słoneczna emulsja dla dzieci SPF 30 125ml ZIAJKA krem do pielegnacji dzieci i niemowląt Sudocrem - krem na odparzenia odpieluszkowe 250g Hipoalergiczne mydło naturalne Biały Jeleń 200g Biały Jeleń żel do higieny intymnej z korą dębu Podkłady do przewijania 5szt.- rozmiar 60x60cm Superchłonne poporodowe podkłady dla Kobiet 10szt. Pieluchy Pampers Chyba to wszystko. ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-31 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Maciejka to dość sporo masz tego
![]() Ja mam na razie Alantan i pamersy. Do tego próbki z Johnsona i sudocream ![]() Cała moja wyprawka apteczno-drogeryjna ![]() ![]() Uciekam spać, dobranoc Brzuchatki ![]() Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-06-01 o 05:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
rany, jak mnie takie typy irytują, jak nic na świecie ![]() Maciejka_ - imponująca kolekcja! ja w tej chwili mam tylko 4 różne kosmetyki Penaten, proszek do prania, Sudocrem, aspirator Katarek i komplet do obcinania paznokietków. Nic więcej ![]() (czyli jeszcze sporo shoppingów przede mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w sumie
- krem na odparzenia HIPP - próbki J&J - krem ochronny Bambino - krem nawilżający Bambino - oliwka Babydream - patyczki do uszu Babydream - żel + szampon do mycia Nivea Baby - aspirator - próbkę balsamu przeciwsłonecznego z Perfekty - 4 paczki chusteczek nawilżanych - proszek Lovela I jeszcze trochę mi brakuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.