|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie dziwnie, smutno mi jakos strasznie. Upieklam ciacho ale nawet mi sie jego jesc nie chce
|
|
|
#1892 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dziewczyny co do Stapelki, od jakiegos czasu pracuje, do Zuzy przychodzi niania. Tu nie zaglada, bo brak czasu, a glupio jej bylo pisac o sobie, nie czytajac i nie odnoszac sie do postow. Mozna ja spotkac na FB, bo z racji pracy ma go wlaczonego.
Cytat:
My mamy 2 najzwyklejsze po dziewczynach, ale Antka jeszcze nie sadzalam. No raz tylko kiedys tak dla jaj, ale nie chcial nawet usiasc. Moje doswiadczenie jest takie, ze wszystko zalezy od dziecka. Tak jak dziewczyny pisza, dziecko zaczyna kumac w okolicy 18 m-cy, ale wczesniej mozna dziecko do tego wynalazku przyzwyczajac i powoli oszczedzac na pampersach. Wiki sama zainteresowala sie nocnikiem stojacym w lazience grubo po roczku, wczesniej jak probowalam ja sadzac, to sie sprezynowala. No i jakies tam siku bylo. W kazdym razie jak sie Zuzia urodzila (19 m-cy), to pieluch w dzien juz w zasadzie nie bylo, jedynie na dluzsze wyjscia, czy do samochodu. A Zuzka juz przed roczkiem zaczela ta przygode. Zaczynalismy od siku po spaniu, przed kapiela... Wiedzialam tez, kiedy bedzie kupka i wtedy sadzalam. Moze i dziecko nie kontroluje, ale dla nas juz jakas oszczednosc na pieluchach byla, no i dzieci nie byly przymuszane. Nie chcialy siedziec, to bralam. A z Antkiem jeszcze nie wiem jak bedzie. Cytat:
Jezuuu dobrze, ze nie mialam pojecia o komplikacjach po ospie jak moje dziewczyny chorowaly, zwlaszcza Zuzka, bo ona miala ospe na Krecie i juz 4 dnia kapala sie w morzu i basenie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Telik zdrowia dla Ciebie i Jasia! I nie miej wyrzutow sumienia! Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-05-31 o 20:43 |
|||||
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
co do nocnika, moje siedzą na nich, i się śmieją i wołają eeee jak widzą stojący nocnik... Ale my się nie spinamy, czasem się uda a czasem nie...
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciacho wygląda extra, moze i ja sie skusze ![]() A TE maty sa u nas w Lidlu cały czas ![]() (fotka z mata w tle |
|
|
|
|
#1895 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje dziecko jest genialne i rozbrajające Cytat:
Szczepi się po roku, wyczytałam że przeważnie między 13. a 23. miesiącem. A druga dawka po kilku tygodniach. Dorośli mogą się szczepić tą samą szczepionką. Ona chroni też przed półpaścem. 2. Może to jeszcze efekt ciąży? ![]() Napiosałam wyżej Patikowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty uważaj, żeby jutro sobie na kawę sama nie wyskoczyła ![]() 2. Nie radzę Tzn. kiedy boli, to cierpię i czekam aż przejdzie... Bo leki nie działają za bardzo. A u mnie nie na 3 się kończy, tylko z reguły biorę ok 6 paracetamolów i 4-6 ibuprofenów w ciągu dobry Ale tak mi lekarz pozwolił.
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dla Zuzyto i ja się pochwalę od tygodnia Julia nauczyła się sama siadać z pozycji stojącej - a robi to z taką gracją jak baletnica - bierze nóżkę do tyłu i klęka na jedno kolanko - i tak siada na dupkę - więc teraz mam tyle spokoju że sobie łazi przy meblach gdzie chce i nie krzyczy na mnie jak chce usiąść tylko sama siada i raczkuje dalej gdzieś. nie straszne jej już progi w mieszkaniu - bo nad progami czworakuje coby sobie o nie kolanek nie obijać i momentalnie z pokoju przyczłapie do kuchni. pięknie chodzi trzymana za obie rączki - w zasadzie to ona się trzyma wyłącznie moich palców wskazujących - che wszystko sama- sama - nie chce żeby ją trzymać za całe rączki tylko ona sama chce się trzymać za moje dwa palce - i ja ide tak za nią a ona mnie kieruje gdzie chce iść na dwóch nogach ![]() zaczyna się puszczać jak np. stoi przy łóżku ale tylko wtedy jak widzi że ja jestem obok i wie że ją złapię jak się zachwieje - i to wygląda czasem jak akcja pt. "Mamo łap mnie ja leeecę" i czasem ustoi sama bez podtrzymywania 2-3 sekundy - jak traci równowagę to się pochyla do przodu a dupkę do tyłu jakby kucała leciutko. no to się pochwaliłam ![]() ![]() Cytat:
poprawione już Ci odesłałam Śliczna Sarenka
|
|
|
#1897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak jak u nas... za chodzenie!Cytat:
![]() ![]() klask i:kupiłam w rossmanie, za pół ceny Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1 - 2 - biedaku umówiłaś się na badanie? Beatko, gratulacje dla Julki!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-05-31 o 22:06 |
||||
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba znalazłam już sposób
![]() Super jest ta mata
|
#1899 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki za program, sciagne i pobawie sie, bo ja uwielbiam takie zabawy. co do taty dziex Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam sie. Moje dziecie dzis w nocy postanowilo sie bawic od 1-4 pozniej obudzila nas po 9 i nie moglam sie pozbierac. O 12 zawiozlam TZ do pracy i pojechalam do taty. Tata juz zly, ze nic nie wie, szukalismy lekarza, ale wszyscy na operacji. A na obchodzie wieczornym mu powiedzieli, ze jutro maja zapasc decyzje w jego sprawie. Wiec prosze o kciuki, bo juz mnie serce boli po kazdej takiej wizycie. nie moge patrzec na tyle cierpienia....A teraz Marysia buszuje po podlodze nie chce spac i juz. Zjadla i nic. TZ poszedl spac, a ja bede siedziec z nia dopoki nie padnie. Poszlabym pod prysznic ale nie ma jak.
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko dziękuję! Kochana jesteś! własnie poprawiłam strony, bo się poprzestawiały, ale to nie był żadnen problem!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka
dla Juleczki Aniu a mata z Rossmana to jaki ma rozmiar? ![]() Ja jestem bardzo zadowolona z tej maty. Sąsiadka taką kupiła i bratowa, jak tylko u mnie zobaczyły to zaraz do Lidla poleciały Też są zadowolone
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są całe kosze, po 50zł (o ile dobrze pamiętam) |
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Eweeve
dla taty.Strasznie się cieszę, że wygrałaś sesję z Marysieńką. Mam w tym mały wkład Matę gorąco polecam ![]() Jak nie znajdziesz to mogę u nas kupić i Ci przesłać. Ona dość spora jest po złożeniu, są takie wielkie koperty?
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Shira staram sie poprawić, ale ostatnio kiepsko mi idzie pisanie
więc siedzę z torbą w krzakach.
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, Carmela, Beata, wow dziewczyny idą jak burza!
![]() Blondynko, pewnie że się chętnie spotkam. Trzeba będzie tylko wybrać jakiś weekend, żeby Piwnookiej pasowało. Kajool Eveewe, trzymam kciuki z całych sił! ![]() Widzę, że mata piknikowa rządzi. (Brumku, przyznaj się ile na tym zarobiłaś? )My też się skusiliśmy, nad morzem fajnie się sprawdziła.Planujecie coś ciekawego na dzień dziecka?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-05-31 o 22:49 |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaneta nie wiem - znalazlas dowod?? oliweczka jak zyjesz poza ekscesami z Tesciowa??
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba jeszcze się skusze na namiot plażowy z Lidla, chyba własnie do dziś miały być. Jutro pójdę obadać
![]() A teraz dobrej nocy. Pa |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasna sprawa, ze jak tylko bedzie owoc tej sesji to na bank was tu zasypie zdjecmi lece spac dobranoc kochane
|
|
#1910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że z gracją to wierzę - ona mi się zawsze wydaje w ogóle taka delikatniusia i ... jak dama ![]() [QUOTE=aania_20;34436615] biedaku umówiłaś się na badanie? nie Nie chciało mi się zadzwonić...Cytat:
To i ja się chwalę, choć z innej beczki: kupiłam Tymciowi używany garnuszek na klocuszek na allegro, bo tak mnie ostatnio Beatka natchnęła Dałam za niego - UWAGA UWAGA - 10,90! Bo był sprzedawany jako uszkodzony - nie grała melodyjka podczas wkładania jednego z klocków, reszta sprawna. Garnuszek dziś przyszedł, a mąż naprawił niesprawną rzecz w 3 minuty Aha, i gratis facet dorzucił też nową (choć bez opakowania) wywrotkę Fisher Price
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nasz garnuszek właśnie nie gra przy wkładaniu klocków, długo był nieużywany a jak dla Leny wyciągnęłam to już nie grał
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
brumek dla meza
my dostalismy garnuszek na mikolaja i robi furrore, ale ja dostaje juz wscieku jak slysze caly czas"pelny jest garnuszek twoj.........., mmmmmmmmm pyszne......" ha ha ha. Te interaktywne zabawki sa swietne, ale do czasu. A Marys uwielbia go.
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
prasuje
![]() tz jakiś nie w sosie, trzy zdania ze mną zamienił poszedł spać z małym a ja sie krzątam tu i tam
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem jutro mojemu G. żeby tam zajrzał, bo może nam sie jakiś kabelek poluzował, bo nam nie gra melodyjka jak się wkłada i wyciąga klocki przez górę, te melodyjki przy otworach do sortowania działają czasem zaskoczy i zagra, ale strasznie rzadko
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
coś się ostatnio nocna zmiana zaniedbuje ![]() nie wiem ale sprawdzę później ![]() Cytat:
[QUOTE=brumek;34438447 To i ja się chwalę, choć z innej beczki: kupiłam Tymciowi używany garnuszek na klocuszek na allegro, bo tak mnie ostatnio Beatka natchnęła Dałam za niego - UWAGA UWAGA - 10,90! Bo był sprzedawany jako uszkodzony - nie grała melodyjka podczas wkładania jednego z klocków, reszta sprawna. Garnuszek dziś przyszedł, a mąż naprawił niesprawną rzecz w 3 minuty Aha, i gratis facet dorzucił też nową (choć bez opakowania) wywrotkę Fisher Price [/QUOTE]ale szczęściara DZIECIACZKI NASZE KOCHANE, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KAŻDEJ I KAŻDEGO Z WAS!!!! a co do pytania Marzeny o Dzień Dziecka, dziś nic nie planujemy, dopiero jutro jak TŻ będzie, mamy w planie wyjazd na zorganizowany Dzień Dziecka do Krk. Zapowiada się fajnie, oby tak było
|
|
|
#1918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę że uczysz się ode mnie łapania okazji ![]() nam nie działał przyycisk kółko ale dokręciłam kabelek i działa SUPER OKAZJĘ ZŁAPAŁAŚ ![]() Cytat:
Cytat:
"znasz kształty?" ja już na pamięc znam piosenki garnuszka ![]() sprytny mąż
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja też niedawno zaczęłam licytować Garnuszek. Taka zdolna jestem, że dopiero teraz zauważyłam, że brakuje jednego klocka i coś tam jeszcze ma nie tak. Nikt więcej nie licytuje. Jest jakaś szansa, żeby się z tego wycofać? W nocy milion pobudek ![]() Mamy 8 ząbków. W niecałe 2 miesiące wszystkie wyszły
|
|
|
|
#1920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam sukni nie zakladam tylko tunikę/sukienkę, leginsy i szpilki. Elegancko, ale bez przesady...Oficjalny, niewiem w jakim znaczeniu? WOW-też bym chciała tyle spędzac czasu z Julcią na dworze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym że mnie właśnie czasem wkurzy, to jest wszystko ok Brumek super Ci się udało kupić ten garnuszek ![]() Kolina o tej porze się nie prasuje, tylko śpi ![]() WITAM. Dziękuje wszystkim za kciuki -wizyta dzisiaj o 11:45 ![]() Wczoraj spakowałam Julcię na noc do dziadków...trochę mi przykro było...spakowałam Ją w torbę, która miałam specjalnie kupioną na porodówkę i tak sobie pomyślałam-ale te dzieci szybko rosną, dopiero się pakowałam na porodówkę![]() Jula wczoraj dostała od teściowej takiego osiołka gumowego, na którego może usiąść i na nim skakać-bardzo fajny, ale co biedny Tofik przeżył, to jego. Strasznie się go boi-zaczął się trząść na jego widok , warczeć i szczekać!!!-a on BARDZO rzadko szczeka-Julka usłyszała ten szczek pierwszy raz w swoim życiu normalnie zaszczycił Ją![]() Dzisiaj po pracy szybkie dopakowywanie Julci i zawiezienie wszystkich rzeczy do teściów + gratis Tofik i jedziemy....Pogoda jakaś deszczowa-podobno będzie padać
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

zębole
Twoje dziecko jest genialne i rozbrajające
sypię się na starość..

Ty uważaj, żeby jutro sobie na kawę sama nie wyskoczyła
Ale tak mi lekarz pozwolił.
klask i:

dziękuję 
12.06.2010