Majowe Panny Młode - cz. VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 21:51   #2701
alwa
Wtajemniczenie

Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
A ja chcę mieć taki plener, nawet jak nie będę wyglądała tak jak w dniu ślubu, pamiątka będzie ładna
no ja też chciałam plener, dlatego właśnie robiliśmy przed restauracja (ona w zasadzie w polu jest położona, w tle są pagórki), a pisałam że w inny dzień to tylko dla mnie nie ma sensu, (wiem że wszyscy tak robią, tylko ja jakaś inna jestem ). No i dlatego też szukaliśmy takiego miejsca, żeby od razu dało się zdjęcia porobic nawet znaleźliśmy żabę w trawie jestem ciekawa jakie zdjęcia z nią powychodziły
a co do mojego szefa i jego pomysłów, to można by książkę napisac

też się muszę dokumentami zając, ale coś mnie na twarzy wysypało i nie mam ochoty isc robic sobie zdjec może w sobotę w końcu się wybiorę, bo zaraz miesiąc minie a ja nic nie załatwiłam.

Myska0 a czy mi się wydaje, czy pytałaś kiedyś o materac, jaki kupic? moze to wina materaca, że się nie wysypiacie? za twardy, albo za miękki?
nam się zawsze spało dobrze, nawet na jednoosobowym łóżku

ewuszkaaa, _bagheera_ witamy wśród Żonek

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:39   #2702
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!!! A raczej ŻONKI dzisiaj się tylko przywitam, a juto wszystko opowiem, powiem teraz tylko, że było bajkowo
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Cześć Żonki !!!
Właśnie wróciliśmy z Zakopanego, relacja będzie dopiero we wtorek (bo wracam do pracy )

Było CUDOOOOOOWNIEEEEEE! Każdy jeden moment od 5 rano w sobotę, aż po 5 rano w niedzielę
Witajcie Żonki wypoczywajcie z mężami i zbierajcie się do relacji! :
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:05   #2703
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

no i od jutra chyba nie bedzie wypadalo nam zajmowac tego watku;( toz my stare wyjadaczki sie tu zrobilysmy

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:55   #2704
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki!!! A raczej ŻONKI dzisiaj się tylko przywitam, a juto wszystko opowiem, powiem teraz tylko, że było bajkowo
Gratuluję i czekam na relację

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Cześć Żonki !!!
Właśnie wróciliśmy z Zakopanego, relacja będzie dopiero we wtorek (bo wracam do pracy )

Było CUDOOOOOOWNIEEEEEE! Każdy jeden moment od 5 rano w sobotę, aż po 5 rano w niedzielę
Szczęściara z tym Zakopanym My na urlop dopiero w Boże Ciało..

Czekam na relację

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
no ja też chciałam plener, dlatego właśnie robiliśmy przed restauracja (ona w zasadzie w polu jest położona, w tle są pagórki), a pisałam że w inny dzień to tylko dla mnie nie ma sensu, (wiem że wszyscy tak robią, tylko ja jakaś inna jestem ). No i dlatego też szukaliśmy takiego miejsca, żeby od razu dało się zdjęcia porobic nawet znaleźliśmy żabę w trawie jestem ciekawa jakie zdjęcia z nią powychodziły
a co do mojego szefa i jego pomysłów, to można by książkę napisac

też się muszę dokumentami zając, ale coś mnie na twarzy wysypało i nie mam ochoty isc robic sobie zdjec może w sobotę w końcu się wybiorę, bo zaraz miesiąc minie a ja nic nie załatwiłam.

Myska0 a czy mi się wydaje, czy pytałaś kiedyś o materac, jaki kupic? moze to wina materaca, że się nie wysypiacie? za twardy, albo za miękki?
nam się zawsze spało dobrze, nawet na jednoosobowym łóżku

ewuszkaaa, _bagheera_ witamy wśród Żonek
Fajnie z tym plenerem przy sali (2 w 1 ) A żabkę całowałaś i wyszedł z niej Twój Mężuś?

No ja zdjęcia do tej pory nie zrobiłam.. Dziś muszę to zrobić... :/ Ależ nie chce mi się zabierać za papierologię..

Tak to ja pytałam o materac i go kupiliśmy..
My na ogół też (na wyjazdach czy jak się zdarzyło) spaliśmy bez problemu na jednoosobowym łóżku.. Nigdy nie mieliśmy z tym problemu.. Nawet jak było niewygodne.. Więc myślę, że to nie wina materaca.. Może po prostu jesteśmy przemęczeni.. Jutro się wyśpię, mąż ma na 7 do pracy, a ja sobie zalegnę

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no i od jutra chyba nie bedzie wypadalo nam zajmowac tego watku;( toz my stare wyjadaczki sie tu zrobilysmy
Oj tam, oj tam.. Ja tam w wątku zostaje i mam nadzieję, że Wy też

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

I jeszcze jedno.. Kupiliśmy pralkę.. Robiliśmy pierwsze pranie bez wsadu i było ok, robiliśmy drugie pranie z wsadem zaczęła normalnie wychodzić z łazienki Pomyśleliśmy, że może za dużo napchaliśmy i za duże obroty ustawiliśmy.. Ale kolejne pranie które nastawiłam było leciutkie, obroty nie za duże i normalnie znowu to samo.. Miałyście może taki przypadek?
Co może być nie tak?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 09:17   #2705
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
I jeszcze jedno.. Kupiliśmy pralkę.. Robiliśmy pierwsze pranie bez wsadu i było ok, robiliśmy drugie pranie z wsadem zaczęła normalnie wychodzić z łazienki Pomyśleliśmy, że może za dużo napchaliśmy i za duże obroty ustawiliśmy.. Ale kolejne pranie które nastawiłam było leciutkie, obroty nie za duże i normalnie znowu to samo.. Miałyście może taki przypadek?
Co może być nie tak?
Prawdopodobnie jest źle wypoziomowana, sprawdźcie z poziomicą w 3-4 płaszczyznach, sprawdźcie czy się nie kiwa. A jeżeli jest dobrze wypoziomowana, to reklamujcie bo to znaczy że jest zepsuta (nie pamiętam co to sie psuje i sprawia że pralka skacze, ale u moich rodziców jest taka awaria).
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-06-01, 09:25   #2706
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie jest źle wypoziomowana, sprawdźcie z poziomicą w 3-4 płaszczyznach, sprawdźcie czy się nie kiwa. A jeżeli jest dobrze wypoziomowana, to reklamujcie bo to znaczy że jest zepsuta (nie pamiętam co to sie psuje i sprawia że pralka skacze, ale u moich rodziców jest taka awaria).
Kurde.. No niby się nie kiwa.. Dziś z poziomicą sprawdzimy..
Jak to nie pomoże to reklamacja i znowu zostaniemy bez pralki

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-06-01, 10:14   #2707
Duusiia
Rozeznanie

Czesć żonki

czy Wam tak dni galopują od ślubu? Ja się wciąż nie mogę ogarnąć i na wszystko nam brakuje czasu. Do dziś nie zrobiliśmy sesji ale już się wstepnie na wtorek przyszły umówiliśmy. Skończyliśmy remontować i urządzać pokój i jestem bardzo zadowolona z efektów. Muszę przyznać, że bardzo brakuje mi przygotowań do ślubu, tego czekania i całej otoczki z tym związanej

https://www.facebook.com/pages/Rozko...68697883271953
Duusiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:38   #2708
santom
Zakorzenienie

Dusia wlasnie siedzialam io tym myslalam az mnie taki zal za zoladek sciska, ze chcialabym jeszcze raz i teraz jak slysze, ze ktos za maz wychodzi to jestem zazdrosna

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-01, 10:43   #2709
iceflower
Przyjaciółka KWC

A ja bym chyba drugi raz nie chciała, chociaż było cudownie, ale raz wystarczy. Fajne były przygotowania, ale teraz żyję naszym jutrzejszym wyjazdem, siedze w pracy i w głowie przeglądam zawartość szafy i obmyślam z czym zrobić kanapki na drogę.

Plener przełożyliśmy na 17 czerwca, więc zdjęcia i album będę mieć dopiero w lipcu.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-06-01, 10:59   #2710
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duusiia Pokaż wiadomość
Czesć żonki

czy Wam tak dni galopują od ślubu? Ja się wciąż nie mogę ogarnąć i na wszystko nam brakuje czasu. Do dziś nie zrobiliśmy sesji ale już się wstepnie na wtorek przyszły umówiliśmy. Skończyliśmy remontować i urządzać pokój i jestem bardzo zadowolona z efektów. Muszę przyznać, że bardzo brakuje mi przygotowań do ślubu, tego czekania i całej otoczki z tym związanej
Mamy dokładnie tak samo.. Dni uciekają, nic nie można zrobić..
My sesję będziemy mieć dopiero pod koniec czerwca.. :/

Ja bym tam drugi raz tego wszystkiego nie chciała przeżywać, ale to samo uczucie bycia przed i tego oczekiwania było miłe

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
A ja bym chyba drugi raz nie chciała, chociaż było cudownie, ale raz wystarczy. Fajne były przygotowania, ale teraz żyję naszym jutrzejszym wyjazdem, siedze w pracy i w głowie przeglądam zawartość szafy i obmyślam z czym zrobić kanapki na drogę.

Plener przełożyliśmy na 17 czerwca, więc zdjęcia i album będę mieć dopiero w lipcu.
Mi też starczy
My plener mamy umówiony na któryś z dni 20.06.,23.06. lub 24.06.
Także na zdjęcia też sobie poczekamy...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-06-01, 11:50   #2711
santom
Zakorzenienie

no my niestety podroze musielismy odlozyc na za jakis czas, bo MAZ (jak to fajnie brzmi) nie dostanie wiecej urlopu, mamy jeszcze wrzesien, ale jedziemy wtedy na wesele mojej przyjaciolki i tym sposobem caly urlop rozejdzie sie po kosciach;( stad tez pewnie moja chec powrotu do 1 maja kiedy jeszcze wszystko bylo w fazie planowania. moze to dlatego, ze teraz mam za duzo czasu na myslenie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-01, 11:51   #2712
oska_m
Raczkowanie

My plener zaplanowaliśmy na 10.06 Myślę, że postawimy na balony z helem i mam dwa wyjścia; jest firma na Śląsku która zajmuje się dekoracją balonami i pompuje je również druga opcja to podjechać do Parku Ślaskiego i ugadać się z którymś ze sprzedawców na napompowanie balonów

Ja dziś zrobiłam krok w dobrą stronę, złożyłam wniosek o nowy dowód. Macie gdzieś listę instytucji gdzie trzeba zgłosić nowe nazwisko ?

05.05.2012
oska_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:39   #2713
_bagheera_
Wtajemniczenie

Oto moja obiecana relacja:

CZWARTEK:
tego dnia za bardzo nie pamiętam, ale wiem, że się jeszcze odzywałam na wizażu
PIĄTEK:
Spało mi się wspaniale poleżałam mniej więcej do 7, poszłam pod prysznic, zjadłam śniadanko i na 9 do fryzjera. Po drodze weszłam jeszcze do kwiaciarni po kwiaty do włosów - miałam dwie jasnoróżowe róże. Dwie godziny tam spędziłam, ale efekt był dokładnie taki jaki miał być!! Byłam bardzo zadowolona Kiedy przyjechałam do domu zaczęli schodzić się sąsiedzi i znajomi, którzy nie mogli dotrzeć do kościoła. Przyszedł między innymi syn sąsiadki i złożył mi życzenia tak: "wszystkiego najlepszego, bo wiem, że masz dzisiaj ślub" , a jak już byłam ubrana przyszedł drugi raz z jeszcze jednym telegramem od sąsiadów i powiedział mi "ale ładnie wyglądasz" Słodkie to było, więc dostał buziaka. Nerwów nie miałam prawie wcale, aż mnie to zaczęło zastanawiać dlaczego! Około godziny 15.20 przyjechał tż z kamerzystą. Najpierw kamerzysta filmował tylko mnie, a potem poprosił tż-ta, który jak wszedł to szepnął mi do ucha BOMBA! Błogosławieństwo i szybko do kościółka. Tż wszedł pierwszy ze świadkowymi, a mnie wprowadzał tata, było bardzo wzruszająco Przysięga poszła nam ładnie, mówiliśmy głośno i wyraźnie. Flecistka pięknie grała, po przysiędze przeleciało mi nawet nie wiem kiedy Wyszliśmy z kościoła, wystrzeliły tuby i zawyły trąby i klaksony, bo stały i czekały na nas trzy tiry, pięknie ubrane, które prowadziły nas na salę i przez całą drogę robiły hałas gości pod kościołem było mnóstwo, ale poszło w miarę sprawnie. Kiedy dojechaliśmy na salę wszyscy już na nas czekali. Zabawa była bardo udana, ponad połowa gości została do samego końca!!! Zespół dał takiego czadu, że wódki zeszło bardzo mało, bo goście tak się bawili, że nie mieli kiedy pić Na oczepinach były pończochy na głowę i kareta, a oprócz tego jeszcze w międzyczasie list od przyjaciół z klubu starego kawalera z włoch podziękowania dla rodziców mega wzruszające, wszyscy goście płakali, tak im się piosenka podobała, a była ona jedną wielką improwizacją Po skończonej zabawie wspólna kąpiel w wielkiej wannie i cudowna noc poślubna
SOBOTA:
rano czekało na nas królewskie śniadanko, a w drodze powrotnej zatrzymała nas policja za prędkość i nie mieliśmy w dodatku dokumentów. Przywiozła siostra tż i pojechaliśmy do mojego chrzesnego, który w wyniku ciężkiej choroby nie mógł przyjść na wesele. Potem były poprawiny u mnie, pogoda była piękna, więc na dworze, mieliśmy fajerwerki i było wspaniale. Bawiliśmy się do 2.
NIEDZIELA:
zleciała na odpoczynku, a w...
PONIEDZIAŁEK:
pojechaliśmy w tajemnicy przed wszystkimi na wspaniałą sesję nad morzem!! pogoda była idealna

Zdjęcia i film będą za dwa tygodnie
to było moje wymarzone wesele

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:50   #2714
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez oska_m Pokaż wiadomość
Ja dziś zrobiłam krok w dobrą stronę, złożyłam wniosek o nowy dowód. Macie gdzieś listę instytucji gdzie trzeba zgłosić nowe nazwisko ?
Hmm, jak sobie wtępnie spisywałam to - praca, bank, US, OFE, no i wymiana dokumentów - po dowodzie prawo jazdy, dowód rejestracyjny, jeżeli masz samochód, paszport jeżeli masz, KW jeżeli posiadasz nieruchomości. Chyba tyle.

_bagheera_ gratulacje, super że wszystko się udało
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-06-01, 18:24   #2715
magdziaS
Podróżniczka

Gratuluje Wszystkim Majowym żonkom !!
Dziewczyny dałyśmy radę Tyle czasu spędzone na przygotowaniach tego jedynego dnia w życiu i wszystko minęło
Iceflower, świetna relacja
Bagheera, Tylko, że ta policja Was złapała...

Nasza sesja plenerowa już za dwa tyg. Mężulek załatwił sesję na polu golfowym, którego właścicielem jest jego szef Już nie mogę się doczekać. Później sesja nad zalewem - mam nadzieję, że zdjęcia będą piękne i że dostaniemy je jeszcze przed wyjazdem na podróż poślubną
Film z wesela już w przyszłym tyg.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:16   #2716
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję i czekam na relację

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Szczęściara z tym Zakopanym My na urlop dopiero w Boże Ciało..

Czekam na relację

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Fajnie z tym plenerem przy sali (2 w 1 ) A żabkę całowałaś i wyszedł z niej Twój Mężuś?

No ja zdjęcia do tej pory nie zrobiłam.. Dziś muszę to zrobić... :/ Ależ nie chce mi się zabierać za papierologię..

Tak to ja pytałam o materac i go kupiliśmy..
My na ogół też (na wyjazdach czy jak się zdarzyło) spaliśmy bez problemu na jednoosobowym łóżku.. Nigdy nie mieliśmy z tym problemu.. Nawet jak było niewygodne.. Więc myślę, że to nie wina materaca.. Może po prostu jesteśmy przemęczeni.. Jutro się wyśpię, mąż ma na 7 do pracy, a ja sobie zalegnę

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Oj tam, oj tam.. Ja tam w wątku zostaje i mam nadzieję, że Wy też

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Co może być nie tak?
a my urlop dopiero pod koniec sierpnia, eh

co do pralki to też myślę że może byc źle wypoziomowana. my też kupilismy pralkę, już chyba z 3 tyg temu i cały czas nie ma czasu, żeby ją podłaczyc :/

my kupiliśmy materac jakiś czas temu i na początku było mi twardo i plecy bolały, ale widzę że jest coraz lepiej, chyba się przyzwyczaiłam

a co do żaby to mąż trzymał ją na dłoniach, a ja niby całowałam ale z daleka, bo żaba się trochę "rzucała" do ucieczki i nie chciałam, żeby w czasie takiego skoku wylądowała rozpłaszczona na mojej twarzy

Cytat:
Napisane przez Duusiia Pokaż wiadomość
Czesć żonki

Mi przygotowań nie brakuje ale bardzo bym chciała przeżyc wszystko jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez oska_m Pokaż wiadomość
My plener zaplanowaliśmy na 10.06 Myślę, że postawimy na balony z helem i mam dwa wyjścia; jest firma na Śląsku która zajmuje się dekoracją balonami i pompuje je również druga opcja to podjechać do Parku Ślaskiego i ugadać się z którymś ze sprzedawców na napompowanie balonów

to ja mam tak:
jak odbiorę dowód (przed dowodem jeszcze się muszę przemeldowac) to zmienię prawo jazdy, potem z dowodem po kolei zgłaszam się do banków, US, pracy, sądu (zmiana w księdze wieczystej), elektrowni, ery, jak masz internet, lub inne rachunki na swoje nazwisko, to tam też. jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę
Cytat:
fajna relacja, tylko trochę krótka

a co do wątku to mozemy założyc nowy pt "majowe żonki 2012".
swoją drogą dziwne, że się jeszcze nie pojawiła żadna przyszłoroczna majowa PM

no i przypomniałam sobie, że jeszcze do nowej przychodni musze się zapisac,

❤️❤️❤️
K+H+Z

Edytowane przez alwa
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:20
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 20:15   #2717
MARGIDA
Wtajemniczenie

majóweczki, które się nie udzielają na wątku ogólnym - dla Was relacja

nadszedł czas pisania relacji z mojego ślubu

piątek
piąteczek był lajtowy, umyliśmy i zatakowaliśmy auto, byliśmy u rodziców męża na kolacji, wypiliśmy po kieliszeczku, pośmialiśmy się, wróciliśmy do domku, poprasowałam góry ciuchów: na ślub, na wyjazd, mojej córce na czas, kiedy nas nie będzie (poszła na tydzień "na służbę" do mojej mamy), spakowaliśmy się na wyjazd i poszliśmy spać

sobota
obudziłam się 04.30 i nie mogłam już usnąć, zaraz potem wstała moja córka, dostałam prezent z okazji Dnia Mamy, pogadałyśmy sobie, poszła spać, a ja zrobiłam sobie kawusię, grzankę, siadłam do kompa, potem wzięłam prysznic, wysuszyłam włosy ( zapomniałam spakować suszarkę na wyjazd ), wstał Pan Narzeczony, pogadaliśmy co kto ma zrobić i pojechałam z córką do mojej fryzjerki Anetki ;
miałam włosy nakręcone na termoloki, w międzyczasie mojej córce robiła loki prostownicą, moją woalkę pocięła na części: grzebyk wywaliła, a siateczkę i fifolka z tiulu przypinała wsuwkami
całość trwała prawie 2 godziny, już był czas na makijaż i w dodatki nie kupiłam biletu na parking, więc z córką biegłyśmy do auta i deptałam ile można, żeby się nie spóźnić
w tym momencie zaczął mi się włączać stres, a czas zaczął przyśpieszać
makijaż trwał jakieś 40 minut, byłam mile zaskoczona jakością kosmetyków, jakie miała moja pani, oraz efektem końcowym

w międzyczasie stwierdziłam, że koniecznie potrzebuję tabletki p/bólowe i w pełnym makijażu i fryzurze poszłam do apteki
farmaceutka pochwaliła moją fryzurę

miałam taką umowę z moim TŻ-tem, że zobaczymy się dopiero, jak będziemy gotowi, przy czym ja zrobiłam to wcześniej i czekałam na niego, a on nie mógł uporać się z zawiązaniem krawatu, bo niestety krawat był miękki i węzeł się nie układał - zresztą na zdjęciach to widać
moja córka zrobiła taa daammm! a mój TŻ tak: - najpierw go zamurowało, potem " już rozumiem, dlaczego zbierałaś zdjęcia fryzur i makijażu i innych bzdur - wyglądasz jak z katalogu

nasi świadkowie się ciut spóźnili, mój TŻ zszedł z bagażami do auta, zarządził, jak ma być przystrojone auto, w tym bałaganie ( ściągałam pranie z balkonu ) wrócił jeszcze do domku, wręczył mi bukiet, ja przypięłam mu butonierkę i zeszliśmy do auta

w bramie spotkaliśmy sąsiada, ale chyba mnie nie poznał

zanim jeszcze dojechaliśmy, zadzwoniła do mnie koleżanka, że ponoć USC jest w innym miejscu, pogadałyśmy, my dojechaliśmy a tu jej nie ma więc tylko powiedziałam wszystkim gościom "dzień dobry" i zaczęłam do niej dzwonić, nie odbierała, TŻ mnie woła, że trzeba dać dowody, że już czas...
ostatecznie weszliśmy do urzędu, załatwiliśmy urzędowe sprawy, przeszliśmy do poczekalni, była chwila dla fotografa no i zaraz weszliśmy na salę

wiecie, do tej pory mam dziwne uczucie jak o tym myślę - ślubu udzielała nam pani, która w czasie, kiedy chodziłam do szkoły podstawowej, była tam sekretarką

najpierw była krótka przemowa, potem oświadczenie i było tak:
pani powiedziała"Proszę, pan powtarza: Świadomy praw i obowiązków.."
wtedy ja "świadomy praw.." i się zorientowałam, że to nie ja mam mówić
oczywiście wszyscy się śmiali

później już wszystko poszło tak, jak trzeba
życzenia, prezenty, całusy

przy wyjściu wystrzeliły tuby - mieliśmy z banknotami 200 zł, ale one są malutkie, jak 1/3 normalnego banknotu -wszyscy byli baaardzo tymi tubami zaskoczeni - u mnie w rodzinie to była nowość

po małym średnio przyjemnym incydencie ( zaczepiły nas dzieciaki i zażądały 40 zł, bo mają dużo rodzeństwa ) pojechaliśmy zrobić trochę zdjęć na tarasach zamku Książ - strażnik ganiał mojego męża za chodzenie po murkach

przyjechaliśmy do restauracji, goście już na nas czekali, mój teść wzniósł toast szampanem

potem obiadek, po obiedzie chwila przerwy, kawa/herbata i tort który podobał mi się najbardziej (oprócz męża oczywiście ) z całego dnia
goście śmiali się z nas, że na sali nastąpiła konsumpcja związku, bo zjedliśmy z TŻ-tem sowy z dekoracji

dzieciaki (no i dorośli też ) okupowały fontannę czekoladową - mieliśmy do niej owoce w kawałeczkach

kolejnym zaskoczeniem było nieznane u nas drzewko do odbijania paluchów - odbijane były palce, nosy i usta oraz dostała jedną reklamację, że większe rzeczy się nie zmieszczą

około 23 goście zaczęli się wykruszać powoli, a my z mężulkiem poszliśmy do naszego pokoju, zostałam przeniesiona przez próg i nastąpiła noc poślubna

niedziela

wstaliśmy około 8, zeszliśmy na śniadanie, spakowaliśmy prezenty i ruszyliśmy w podróż

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

w klubie zdjęcia

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:19   #2718
Alejka13
Zadomowienie

Bagheera i Margida, gratuluję ślubów i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Margido, a Ty miałaś może przyjęcie zamiast wesela? Wstaw sówki!
Któraś pisała, że nie pojawiły się PMki z maja 2013, być może ja nią będę

Edytowane przez Alejka13
Czas edycji: 2012-06-02 o 21:22
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:26   #2719
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Bagheera i Margida, gratuluję ślubów i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Margido, a Ty miałaś może przyjęcie zamiast wesela? Wstaw sówki!
Któraś pisała, że nie pojawiły się PMki z maja 2013, być może ja nią będę
oto moje sówki
zdjęcie trochę rozmazane, ale w tej chwili nie dysponuję lepszym

tak, ja miałam przyjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP6312.jpg (58,1 KB, 37 załadowań)

no i mam córkę
i męża - czarodzieja

Edytowane przez MARGIDA
Czas edycji: 2012-06-02 o 21:28
Stary 2012-06-02, 21:40   #2720
Alejka13
Zadomowienie

Cudowne te sówki! A na ile osób? Mogłabyś opisać mi przebieg, jak to wyglądało godzinnie? Bo też chciałabym się na to zdecydować.
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:24   #2721
Myska0
Zakorzenienie

Witajcie

Właśnie Mężulek (nie mogę się jeszcze przyzwyczaić ) poszedł do pracy, a ja się jeszcze wyleguję...
W środę jedziemy w Bieszczady i już się nie mogę doczekać.. Czeka mnie jeszcze jedna delegacja we wtorek i prawie będę myślami w górach
Okazało się, że chyba będę miała skrócony urlop.. Jak nie znajdzie się osoba, która mogłaby za mnie pojechać w delegację to będę musiała wrócić na 14-15.06., a mam wypisany urlop od 8-15.06. Jestem wściekła, bo sobie kurde przełożyli szkolenie akurat na ten tydzień co mnie nie ma

Cytat:
Pięknie Fajnie, że wszystko się udało Zazdroszczę kąpieli w tej wannie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA
nadszedł czas pisania relacji z mojego ślubu
Tort cudny Zdjęcia również

Cytat:
Napisane przez alwa
a my urlop dopiero pod koniec sierpnia, eh

co do pralki to też myślę że może byc źle wypoziomowana. my też kupilismy pralkę, już chyba z 3 tyg temu i cały czas nie ma czasu, żeby ją podłaczyc :/

my kupiliśmy materac jakiś czas temu i na początku było mi twardo i plecy bolały, ale widzę że jest coraz lepiej, chyba się przyzwyczaiłam

a co do żaby to mąż trzymał ją na dłoniach, a ja niby całowałam ale z daleka, bo żaba się trochę "rzucała" do ucieczki i nie chciałam, żeby w czasie takiego skoku wylądowała rozpłaszczona na mojej twarzy
Z pralką jest już lepiej.. Wczorajsze pranie obeszło się bez wychodzenia pralki z łazienki Okazało się, że chyba z tyłu nie odkręciliśmy takich śrub, może to było przyczyną.. No i ustawiona została ponownie na nóżkach..

Na materacu ogólnie śpi mi się baaaardzo dobrze, więc nie wydaje mi się, żeby to zmęczenie wynikało właśnie z tego..

No ciekawe jak to zdjęcie z żabką wyjdzie

Ja też zrobiłam listę gdzie trzeba zgłosić zmianę nazwiska:
- praca, US, bank, Fundusz Emerytalny, dowód osobisty, prawo jazdy, dowód rejestracyjny, przenieść telefon na siebie i zmienić sieć i chyba tyle..
Zdjęcie do dowodu i prawka już mam (swoją drogą wyszłam na nich beznadziejnie), jutro zanoszę wnioski. Reszta do załatwienia jak będę miała nowy dowód.

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-06-03, 18:50   #2722
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Cudowne te sówki! A na ile osób? Mogłabyś opisać mi przebieg, jak to wyglądało godzinnie? Bo też chciałabym się na to zdecydować.
poszła PW

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-06-03, 18:58   #2723
santom
Zakorzenienie

dziewczyny, mam pierwsze zdjecia z pleneru;D;D;D

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-03, 19:03   #2724
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pierwsze zdjecia z pleneru;D;D;D
ale ich nie widać, nawet w klubie

no i mam córkę
i męża - czarodzieja
Stary 2012-06-03, 19:13   #2725
santom
Zakorzenienie

juz wrzucam, tylko mam wolnego neciocha

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

kurcze, sto lat mi zajmie w klubie wrzuce link

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-03, 21:35   #2726
kiriii
Raczkowanie

dodałam kilka zdjęć do klubu

pozdrawiam

kiriii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:47   #2727
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiriii Pokaż wiadomość
dodałam kilka zdjęć do klubu

pozdrawiam

Kirii, prześlicznie wyglądałaś

Mieliśmy mieć dzisiaj plener, a tu doooopa z pogodą, może w piątek się uda, chociaż przewidujemy być na kacu po weselu koleżanki

Ja się tam z tego wątku nie wynoszę, czekam na nowe majówki, a my stare-młode już nie panny, a mężatki będziemy dzielnie służyć radą i doświadczeniem

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:55   #2728
LaLoca
Zakorzenienie

Cześć ponieważ jesteście świeżo po to chciałabym prosić Was o radę.
Dostałam dzisiaj maila od wizażystki z prośbą przesunięcie o godzinę później makijażu. Doradźcie mi proszę, czy godz. 12:00 na makijaż w domu to nie za późno, jeśli o 15 jest ślub. Makijaż potrwa max 1h. Póxniej godzina na ubranie się, bo o 14 planuję przyjazd narzeczonego i błogosławieństwo. Do kościoła mam 5 minut pieszo. Ile trwa błogosławieństwo? Nie wiem, czy nie zapomniałam o czymś ważnym pomiędzy. Bram w mieście raczej nie powinno być na tym odcinku do kościoła.
Jak to widzicie wykonalne?

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2012-06-04 o 14:57
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:39   #2729
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Cześć ponieważ jesteście świeżo po to chciałabym prosić Was o radę.
Dostałam dzisiaj maila od wizażystki z prośbą przesunięcie o godzinę później makijażu. Doradźcie mi proszę, czy godz. 12:00 na makijaż w domu to nie za późno, jeśli o 15 jest ślub. Makijaż potrwa max 1h. Póxniej godzina na ubranie się, bo o 14 planuję przyjazd narzeczonego i błogosławieństwo. Do kościoła mam 5 minut pieszo. Ile trwa błogosławieństwo? Nie wiem, czy nie zapomniałam o czymś ważnym pomiędzy. Bram w mieście raczej nie powinno być na tym odcinku do kościoła.
Jak to widzicie wykonalne?
Skoro masz tak blisko to wykonalne błogosławieństwo to dosłownie chwila, jeśli ktoś będzie pomagał Ci się ubierać, to też nie zajmie to wiele czasu, także wg mnie dasz radę

Witajcie w ogóle dziewczynki
Rzadko się odzywam, przyzwyczajam się do mieszkania z teściową ... Jestem z nią cały czas sama, bo mojęga męża w tygodniu nie ma - jest kierowcą... Może za jakiś tydzień będę miała zdjęcia i film, to obiecuję wrzucić coś do klubu

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:23   #2730
Myska0
Zakorzenienie

Witajcie ŻONKI (i nie pmki )

Ja tylko na chwilkę..

Wrzuciłam świeże zdjęcia do klubu

LaLoca - powinnaś zdążyć.. Jeśli suknia nie jest 'wymagająca'

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości