|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
kot spi w stodole bo tak jak kiesy wspominalam mieszkam na wygnajewie i tu tylko lasy i kilka domow
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- o wlanie balon mialam z ross malej wziac i zapomnialam.moja dzis rechotala jak swojej suczce pilke rzucalam i odkladalam obok malej a ona musiala ja zabirac.to jak sie do Niej zblizaka to amiech na caly dom ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- wiem ze zabawki hiper asuper potrzebne nie sa bo moja na kilka minut zajmuje nadmuchana torebka lub plastik po nici taki stozek.
|
#1382 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bylam u teog laryngologa, ale jakis powalony ten gosc
no ale wazne, ze zajrzal w uszy i sa ok. Kazal mi zalewac mu wieczorem uszy woda utleniona do pelna na kilka minutCytat:
ross zaliczony, katra zarejestrowana ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Baha ale upolowalas ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
a'propo tego spadania z lozek- ciekawe ile razy my za dzieciaka polecielismy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- agulan mlody tak robil ![]() gdzie nocna zmiana? Sama sobie pisze
|
|||||
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za zebola
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem
tylko jakos nic twórczego do napisania nie mam
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Oli ja smaruje, mlody lubi te nasze masazyki
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
pytałam czy smarujecie czyms dzieci po kąpieli, bo ja nie - na szczeście Bianeczki skóra nie wykazuje takiej potrzeby
i chcialam Wam polecić plyn do kąpieli z oliwką Nivea - ten z białej serii sensitive - rewelacja! Bianka ma po tym piękną błyszczącą skórę, świetnie nawilżoną i natłuszczoną jakbym jej jakimś balsamem smarowała ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Bianeczka też lubi - a ubaw ma przy tym
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem, pisze wierszyk na konkurs, ale coś weny brak :/
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz go kiedys polecalam, jest bardzo fajny, tani i wydajny- ja juz ze 2 mce butli uzywam
Oli ty se smialas z mojego przekrecania glowki a tu adam zlapal cyckA i z nim w dziobie sie na brzuch obrocil a domis zasnal dzis w takiej malej kolysce- hamaczku- bujaczku i tez zaraz myk na brzuch. Moja wina bonie przypielam- az sie caly wygial w odwrotna strone Cytat:
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
uciekam, bo tż znowu ględzi że klikam
![]()
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po tych owocach to od razu u Kubusia kupol wielki idzie. Kupiłam mu kiedyś takie jabłko- gruszka. Jak weszło to po godzinie wyszło w takiej samej postaci Nawet zapach i konsystencja się zgadzały Polecam dla dzieci z problemami "kupowymi" |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dalam mu sliweczki z Hippa i od razu pieke kupki idą aż miło przebierać
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz sie tak chwalimy to moje dzieci tez robia przepiekne
Kupy, no osmy cud swiata doslownie ![]() A jak im dam sok z jabluszka to po prostu kupy jak zloto
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam parcie na masazyk po kapieli ale młody nie przepada za dotykiemdalia za zebolka... zuch dziewczynka z córunimuff woda utleniona? hehe ![]() witam rehab wczorajsza ok... trwała 1h pod koniec juz płakał młody ze zmeczenia.... ogólnie diagnoza brzmi tak: za mało wykształcone miesnie skosne brzucha- mam go turlac, inaczej podnosic, przewijac, miziac wszystko jego otwarta dłonią.....zapodała przypuszczenie ze dzieci to maja po oxytocynie i to ze sa nadpobudliwe i nadwrazliwe na dotyk :/ ... mój nie lubił na macie przebywac a ona go kazała kłasc b.czesto i go zmęczyć i ze wtedy bedzie lepiej spał nawet... do lezaczka jak najrzadziej itp.ale dzisiaj pogoda brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr spacer odpada a chciałam pójsc do labo ![]() aaa i narzekałam wczoraj na koopola a on przyszedł wieczorem w normalnej konsystencji i dzisiaj rano obesrał sie po uszy za przeproszeniem i wierzcie mi to perfumą nie pachniało - ale smrodki już robi bleh pokój musiałam wietrzyć ... no i oczywiście też jestem z ty koop dumna... zeby nie było
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-06-01 o 07:25 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mala spi a ja pisze.deszcz leje.jakie i gdzie te owoce mozna kupic w Polsce?ja nie spotkalam.jak ja bym chciala piekna kupe zobaczyc u Malej.Glam Ty to masz fajnie bo widziszpodwojnie
![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- nika ogolnie dzieci po lekach,lezacych ciazach,cc lub dlugich porodach,ciazach blizniaczych zwykle cos maja albo fizjoterapeuci sie dooszukuja na sile.nie przejmuj sie bedzie good.
|
#1395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DOBRY Pobudeczka 5:45, więc znośnie. My już po śniadanku. Ma niby padać dzisiaj w Lbn ![]() Nie wiem, czy któraś ogląda "na wspólnej", ale ja się poryczałam jak umarł ten Janusz - bo pisałam Wam kiedyś, że ja bez wczuwy nie umiem oglądać ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no dokładnie odrazu pytała o poród :/ bedzie dobrze... musi.... ech a koopol jeszcze nie wyszedł? hmmm a sok z jabłuszka? wiem ze sliwki były alepodaj co ci szkodziprinc lece bo młody padł ze zmeczenia prawie |
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Jak to fajnie, że dzisiaj piątek - jako mama pracująca odliczam dni do weekendu![]() Ogłaszam że mje dziecko od wczoraj znowu jest sobą (tfu tfu żeby nie zapeszyć). Okres marudzenia narazie się skończył - i mam nadzieję, że tak już zostanie ![]() U nas dzisiaj leje od samiutkiego rana i zimno i szaro i do du.y
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-06-01 o 07:43 |
|
|
|
#1398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Seonka tż chce wkupić się w Twe łaski - korzystaj Glam mitologiczna wilczyco |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal ciezko bedzie Ci uratowac te ptaszki
ptak musi jesc co godzine srednio, sama nie wykarmisz niestety. Chyba, ze masz cala dobe dla nich. Pisalyscie o pozapominaniu slow, lukach w pamieci. Jak sie ciesze, ze wiekszosc z nas tak ma nie moge sie wyslowic, lapie zawiechy---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Glam ale sie posmialam z Twoich tekstow mityczna wilczyco Princ ogladac czasami NW, przykra sprawa z Januszem ale teraz taki trend zeby pozabilac 80% bohaterow seriali.
|
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Dzień zły
chwale sie ze NIE SPAŁAM CAŁĄ NOC ![]() łep mi pęka ze zmeczenia, mała dostała glutów stąd na kilometr i spała jedynie w pozycji pionowej co sie równa mama na siedząco a tak nie potrtafię, wogole już o 4 ją ubrałam.. marudzi ze hohoho i ciągle ślini sie jak buldog... kto mnie dobije/? plisssssss
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla malejWszystkiego najlepszego, usmiechow na buzkach, zdrowych kup, bezbolesnych ząbków dla Naszych cudownych Dzieciaczków ![]() |
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Zadomowienie
|
hajka!
goldi jestes w końcu ![]() w temacie koop - dzisiaj dam mlodej czyste suszone sliwki Gerbera (tzn. w składzie same śliwki i woda) może to ją w końcu ruszy ![]() ale pogoda dzisiaj akurat na dzień dziecka ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
jak mała zaśnie to Ty też od razu w kimę ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z ranka
![]() U nas pobudki odpowiednio, młodsza - 5.05, starsza 5.55 także kawka już w użyciu ![]() Ja ogladam "NW" też mi smutaśno ![]() U nas dzisiaj będzie dzień piękności, znaczy się trzeba zrobić manikiur dziewczynom i ja też muszę, bo już mam za długie. TZ wraca wcześniej z pracy, weźmie starszą i pojadą na zakupy to może jak Lena będzie spała to ja jakiś peeling i maseczkę sobie strzelę a co ![]() ![]() Cytat:
Nie smaruję małej czasami tylko nivea baby kremem
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Oliveira wczoraj na spontanie pojechalam jeszcze raz ogladac wozki
Domi, Baha widzialam, ze rozmawialyscie o farbach do wlosow gdzie na fejsie sie ogladacie w kolorach farb? W Waszych zwyklych galeriach?
|
|
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Piotruś zrobił nam dzień dziecka i pięknie spał Elf z rozwojem u dzieci (dzieci z ciązy leżącej, cc itd) rychowym jak i alergiami to jest akurat prawda. Nasz z ciąży leżącej i cc i jest alergikiem, może mu przejdzie (oby ![]() ), ale jeśli chodzi o rozwój ruchowy to idzie normalnym tokiem, ostatnio badał go lekarz chirurg i byl zachwycony, że taki ruchliwy, ładnie zaczyna raczkować, nóżki układa do siadu, ale mówił, że jest dużo przypadków własnie po cc czy po długim leżeniu, że dzieci coś mają ze stawami biodrowymi lub mają wzmożone napięcie mieśniowe i trrzeba rehabilitować. Spokojnie przejdziecie szybko rehabilitację i oby bezboleśnie ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Kurcze to sama nie jestem z tym zawieszaniem, boshee czasami to aż mi głupio bo słów nie potrafie w głowie znaleźć. Jak ciąża otępia ![]()
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
a wracając do zasranego tematu - może Mlodej zapodam kawę
na mnie zawsze działa
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Mlody wlasnie dostal swoj prezent ode mnie z okazji DD. Basen z pilkami. I siedzi sobie w nim i slini kazda pileczke po kolei
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmysł współczuję przebojowej nocy. i zdróweczka dla maluszka
A DLA WSZYSTKICH POCIECH WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA ![]() ![]() ![]() w DDTVN był temat, że Polacy nie potrafią wychowywać dzieci i rosną sami egoiści.. A my obalimy ten mit, a co!
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Agulan to ja tez tak mam, powtarzam sie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

no ale wazne, ze zajrzal w uszy i sa ok. Kazal mi zalewac mu wieczorem uszy woda utleniona do pelna na kilka minut

no to 3 dni
2ga dolna jedyneczka gotowa do wyjścia
tylko jakos nic twórczego do napisania nie mam 

ze zmeczenia.... ogólnie diagnoza brzmi tak: za mało wykształcone miesnie skosne brzucha- mam go turlac, inaczej podnosic, przewijac, miziac wszystko jego otwarta dłonią.....zapodała przypuszczenie ze dzieci to maja po oxytocynie i to ze sa nadpobudliwe i nadwrazliwe na dotyk :/ ... mój nie lubił na macie przebywac a ona go kazała kłasc b.czesto i go zmęczyć i ze wtedy bedzie lepiej spał nawet... do lezaczka jak najrzadziej itp.

jak mała zaśnie to Ty też od razu w kimę