|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34437364]a poźno jest,slepne w ciązy
![]() :d |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Rozeznanie
|
A czy przy każdym przewijaniu trzeba smarować pupę jakimś preparatem na odparzenia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Właściwie dobry wieczór. Późno z pracy wróciłam ![]() Dearlie urodziny 31 maja? A które? Bo ja też dzisiaj/ Magiczna 3 z przodu. Cytat:
![]() ![]() Ja mam gryczano - kokosowy. Cytat:
Ale ze spokojem. Jak uznasz, że masz za mało to z chęcią w ramach odskoczni pójdziesz na małe zakupy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w domu w ogóle nie używałam. Prześcieradło może być i takie i takie. Kup oba rodzaje. Cytat:
A w ogóle co to jest za sklep C&N? Kolorowych snów wszystkim życzę ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
A jak byś chciała używać pieluch wielorazowych to na pewno nie. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam
![]() Dziewczyny z krk ja bardzo chciałam iść do koali na szkołę rodzenia, ale niestety nie mam możliwości i czasu żeby być aż na 6 spotkaniach. Dzwoniłam do kilku szkół i dowiedziałam się, że w ecopartusie jest darmowa szkoła- w środy 1h, kilka spotkań, nie pamiętam już ile. Może skorzystacie, ja nie dam rady. Dobrej nocki Wam życzę aaa i napiszcie mi jesli coś wiecie o wózkach emmaljunga
#2586 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziołskzi, ja od 5:40 na nogach, córka też zaraz po mnie wstała, obejrzy bajki zje śniadanko i pomkniemy do przedszkola - co prawda miały mieć dzieci dzisiaj swoje swieto na ogrodzie przedszkolnym ale z racji pogody będą siedzieć w budynku (ha ważne ze plecak ze słodyczami przygotowany)
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny obejrzyjecie sobie to mówią o świadomym porodzie http://dziendobry.tvn.pl/video/porod...est,46970.html Ja się zgadzam z paniami, mój poród w większości przebąblowałam w domu a jak przychodziły skurcze to sobie oddychałam, a do szpitala przyjechałam jak już kiedyś pisałam załatwić sprawę ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-06-01 o 06:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Raczkowanie
|
Hej
![]()
#2588 |
Raczkowanie
|
hej!
wczoraj bardzo późno wróciliśmy z tego usg i nie miałam już siły pisać. jestem rozczarowana. zapłaciliśmy 250zł, wszystkie narządy wewnętrzne sprawdzone, wszystko ok, jedyne odstępstwo od normy to BPD, jest za małe ale to tylko kształt głowki że za płaski jest ale to ponoć nic strasznego, głowka jeszcze zmieni kształt, najważniejsze że przepływy w półkulach i półkule są ładne. A rozczarowana jestem bo chciałam płytkę żeby mi nagrali ale mała tak się położyła ze ja tam nic nie widziałam w sumie. az sam lekarz mówi że chyba nie ma sensu kasy tracić na płytę bo mała się położyła na brzuchu i w sumie nic nie widać. no i trochę mi było smutno bo niby ją widziałam ale w sumie nie widziałam bo i tak nie kumałam co jest co... no nic, mam nadzieję że ta głowka nabierze odpowiedniego kształtu i może jeszcze w 30 tc tam pojadę, sama nie wiem, to spory wydatek bo 200 km dojechać jeszcze musimy. no to Wam się wyżliłam. aa to jeszcze wam sie wypłacze że wczoraj dyrektorka dzwoniła do mnie 14 razy! ona chce mnie chyba zgnębić na maxa. nawet powiedziała żę powinnam być w pracy i pracować (tzn robic to co nalezy do niej tylko ze zawsze zwala to na mnie) a teraz musi to robić sama i uważa że to ja powinnam i powinnam chociaż tam do niej przyjść i jej pomóc. nie poszłam. coś mi się wydaje że po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Jak mi sie cudnie spałoooo ![]() Ale tylko do 6:50 bo zerwał sie wiatr, a po obu stronach mieszkania okna uchylone i jak d.upło mi w pokoju to jakimś cudem najpierw usiadłam, a potem oczy otwarłam ![]() Pogoda deszczowa a mi tak w brzuchu burczy że musze sie zwlec z wyra i zjeść cosik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() kasiam ślicznie wyglądałaś ![]() ![]() anusia, tamlin dziękuję kochane ![]() dearlie super prezent, tylko pozazdrościc ![]() ![]() sandra witam kolejną dziewczynkę wśród nas ![]() ![]() ![]() co do wózków nic nie doradzę, bo kompletnie się nie znam. Sama nadal nie wiem jaki kupię, tym bardziej, że na taki co bym chciała to mnie nie stac ![]() mala_mysz dzidzi na pewno się jeszcze wszystko unormuje, a co do płytki to ja miałam nagrac teraz jak byłam ale lekarz mówi, że lepiej poczekac, jak będzie malutka większa, wtedy wyraźniej widac ![]() ![]() śliczne brzuszki kochaniutkie macie ![]() a co do mężusia to wczoraj z pracy już wrócił w lepszym humorze i sam powiedział, że w weekend usiądziemy i pomyślimy nad imieniem dla córy. Nadal jakiś taki trochę dziwnawy jest ale już mniej. Tylko podkreślił, żeby wszystko różowe nie było, bo oślepnie ![]() ![]() a tak w ogóle antybiotyk super działa ![]() ![]() zaraz uduszę psa ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle to wszystkiego naj naj najlepszego dla dzieciaczków, tych które macie w domku i tych w naszych brzuszkach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- moja niuńka chyba polubiła leżenie w łóżku całymi dniami ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-06-01 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
Mała Mysz - wszystko będzie dobrze, wiesz co dziwię się z tym USG płacisz tyle kasy za to a oni robią ci łaskę że płytkę nagrają, przecież sama płytka kosztuje grosze a nic nie stoi na przeszkodzi by ten lekarzyna włączył program do nagrywania, to tam gdzie ja robiłam w dodatku z NFZ byłam zaskoczona bo o płytkę nie prosiłam, a jak otrzymałam papiery z opisówka to w środku również była płyta - nie ukrywam że byłam nieźle zaskoczona.
Ja już po śniadanku, córcia do przedszkola odprowadzona z plecakiem słodyczy - a zaraz będę prezent pakować i otrzyma od nas ![]()
#2592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki!! mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik. wkraczamy dziś w 26 tydzień ![]() z tej okazji coś słodkiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440183]czytałam że po każdym
a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki!! mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik. wkraczamy dziś w 26 tydzień ![]() z tej okazji coś słodkiego[/QUOTE] gratuluje kolejnego tygodnia ![]() ja biorę czekoladowy ![]()
#2594 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie teraz mały kopnął 4 razy tak że aż cały tyłek mi lambade tańczył
![]() Właśnie śniadanko zjadłam i maluch też coś pewnie skrobnął to szczęśliwy i fika ![]() No właśnie... Dzisiaj Dzień Dziecka to wielkie buziaki dla Waszych pociech już na świecie i tych w brzuszkach - żeby zdrowe były zawsze ![]() A tak w ogóle ciekawe czy od rodziców dostane coś na dzien dziecka ![]() No co, w końcu ja ich dzidzia jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków które buszują w waszych brzuszkach .. i dla tych które buszują w domkach bądź odstawione do przedszkoli ![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj pospałam do 8 .. niesamowite nie _ jak ja to zrobiłam to nie wiem .. ale za to na dzień dziecka przyśniła mi się moja mama, że przyszła do niuni bo tyle na nią czekała - piękny sen ehhh ale trzebabyło się obudzić ... dzisiaj muszę się dalej uczyć ![]() ale najpierw Was nadrobię, a później zrobię sobie śniadanko i będzie cudnie mimo deszczowego poranka ![]() Cytat:
![]() w tym zestawie też jest gryka-kokos ... a jak oceniasz go ??? ja myślę że zawsze lepiej mieć dwie pary więcej niż dwie pary za mało ciuszków dla maluszków ![]() Cytat:
Kochana najważniejsze, że maleństwo zdrowe jest, a sama wiem że rożnie się układa... nasza też ma filmik ale króciutki i zapłaciliśmy za niego 10 zł .. łącznie może jest 3 minuty na płycie bo samych pomiarów i przepływów nie nagrał nam tym razem tylko samą niunie ... nie smutaj się więc tym tylko ciesz, że dziecięcie zdrowe !
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
![]() my też dzisiaj wchodzimy w 26 tydzień ![]() a więc ![]() ![]()
#2598 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Apropo snów... Boże co za głupoty znowu były.
Snilo mi sie że szłam tą glukoze robic i zapomniałam jej wziąśc i wracałam sie 3km piechotą ![]() ![]() Co za pierdoły... A przed chwilą szło dziecko z kimś tam i darło sie w niebogłosy "ja chce nalewke!!!" Ja mówie, już mały alkoholik rosnie czy co??? A potem zrozumiałam że "chce na ręce" ![]() Konczi gratuluje nowego tygodnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, mam w ogóle jakiś smutny dzień taki, może przez ten deszcz za oknem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440473]gratuluje
![]() gdzie jest anusia?ona też dziś 26 zaczyna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale nalewka mogłaby być ![]() Cytat:
![]() jem śniadanko .. dzisiaj 2 grahamki z szynką, żółtym serem, sałatą i pomidorem do tego kubek kawy zbożowej ... mniam ...
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki po długiej przerwie
![]() Nie mam siły Was nadrobić, mam nadzieję, że wszystkie jesteście zdrowe a maluszki rosną w siłę. Dziś dzień jakiś beznadziejny, spać się chce... nie wiem co mam ze sobą zrobić, zmęczenie po całym aktywnym tygodniu mnie dopada chyba dopiero teraz... Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, trzymajta mnie żebym znowu nie zamówiła czegoś na all bo jak wczoraj te kocyki zaklepałam to znowu nachodzi mnie na kolejny zakup
![]() I spać mi sie chce jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co teraz zamawiasz ![]()
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ale mialam nadrabiania od wczoraj ![]() Chyba z dwie godz siedzialam i nadrabialam. wczoraj juz nie mialaam sily czytac i pisac. bylam u siostry,potem mamcia wpadla,a potem po osiedlu bląkal sie pies i wzielam go do domku,myslalam ze komus sie zgubil,ale chyba tak nie jest bo od wczoraj dalam ogloszenie na necie i nikt nie dzwoni. A to chyba maltanczyk jakis,na meiila wrzuce jego zdj ![]() ![]() widze,że poruszalyscie rozne temaaty ![]() wiec to co pamietam to odpisze ![]() jesli chodzi o wychowanie,to ja osobiscie nie uznaje bicia. Czyli klapsow tez nie. Moj synek nie wie co to klaps i nie uważam,że to źle. Tlumacze,mu,moge krzyknac ale nie uderze. dzieci sa rozne. Fakt sa czasami nie do wytrzymania i sa nie posluszne,ale moim zdanieem niee wiem co dziecko mialoby zrozumiec jak dostanie. Chyba to,że jak zrobi cos znowu zle to dostanie drugi raz. Mnie moja mama nigdy nie uderzyla i moze dlatego mam takie zdanie ale zle na tym nie wyszlam ![]() moja ssiostra tez nigdy corce klapa nie dala i dziewczyna ma 13 lat i jest naprawde dobrze wychowana ![]() ale to moje zdanie tylko ![]() co do pielegnacji pepka to tak jak pisalyscie polecam octenisept czy jak mu tam ![]() ![]() co do smarowania pupki po przewijaniu to ja smarowalam za kazdym razem malemu ale nie kremem na odparzenia tylko przeciw. jest taka z ziaji masc posladkowa przeciw odparzenia i swietnie sie sprawdzala,teraz tez kupie ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dziewczyny z okazji dnia dziecka ![]() ![]() W ogole okazalo sie,że mojemu mezowi wlepili urlop dwa tyg od poniiedzialku. I ciesze sie bardzo,ale nie wiadomo czy teraz na wakacje dostanie ![]() ![]() gratuluje coreczek bo teraz dziewczynki same widze ![]() u Nas leje deszcz i jest pochmurno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |||||
Rozeznanie
|
Wstałam kochane, nadrabiałam, bo ja muszę być na bieżąco i czytam ze zrozumieniem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440183]czytałam że po każdym a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki!! mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik. wkraczamy dziś w 26 tydzień ![]() z tej okazji coś słodkiego[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440473]gratuluje ![]() gdzie jest anusia?ona też dziś 26 zaczyna ![]() Tyle skrobiecie, że zanim nadrobie to mija 2 godziny ![]()
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
Anusia przynajmniej będziesz miała męża w domku a na wakacje coś wymyślicie
![]() co do wychowania dzieciątka to ja jestem za tym aby rozmawiać ale czasem klaps nie jest przestępstwem i poniekąd rozumiem rodziców którzy np w sklepie wyjdą już z siebie i trzepną łobuza po gaciach ale nie jest to przemoc tylko delikatny klapsior .. chociaż mam nadzieje, że moje dziecię nigdy ode mnie takiego nie zazna ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ![]()
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
hejka mamusie!
u nas dzisiaj tez pochmurno ale ja sie bardzo ciesze bo juz mnie meczyl ten upal. na weekned zapowiadaja 30 stopni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bafi: bardzo fajny filmik, podoba mi sie to co oni tam mowia. zreszta ja lubie takie klimaty i na pewno duzo mi to da. musze sie zaglebic w temat.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
tak sobie myślę że za chwile zaczną się pierwsze rozpakowywania bo pewnie jak minie ten 36t to już nam poleci
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Aniu śliczny ten piesio ... no i synuś jest boski ... schrupać to mało!!! Kasia widziałam Twoje zdjęcia ślubne piękne są !!!!!!!!!!!!!!!! bukiet rewelacyjny podoba mi się a suknia ... śliczności .. całość oceniam na 6 ! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.