Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 21:34   #2581
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Napisałam, że 15.
a poźno jest,slepne w ciązy
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:35   #2582
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34437364]a poźno jest,slepne w ciązy[/quote]

:d
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:48   #2583
martusia26
Rozeznanie

A czy przy każdym przewijaniu trzeba smarować pupę jakimś preparatem na odparzenia ?
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:03   #2584
katiem
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!
Właściwie dobry wieczór.
Późno z pracy wróciłam
Dearlie urodziny 31 maja? A które? Bo ja też dzisiaj/ Magiczna 3 z przodu.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, jak mnie to denerwuje.... teściówka mówi, że za rok będą latać dwie dziewczyny (u jej pierwszego syna) i chłopak u nas. Nikt nie wie co będzie, a już taka pewność że chłopak. W domu to czasem mi się wydaje że mam obowiązek urodzić syna, bo wszyscy mówią że MA BYĆ chłopak. Nie mówię, że nie chcę chłopczyka, bo będę kochać i to i to, chociaż wolałabym mieć teraz córkę, ale wkurza mnie to okropnie, że każdy mówi, że musi być chłopak. To co, jak będzie córka u nas, to będzie gorsza czy jak? W ogóle to mam ochotę wszystkim powiedzieć, że to nie koncert życzeń, ale szkoda moich i dziecka nerwów, lepiej przemilczeć.
Nie denerwuj się niech się wszyscy odpie.....

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jeszcze zadam pytanko i mykam ..
jaki wybrać najlepiej materacyk ???
Ja mam gryczano - kokosowy.

Cytat:
Cieszę się, jeśli mogłam pomóc Najgorszy problem miałam z ilością ubranek, bo wszędzie inaczej było.... Ale może któraś doświadczona mama zaproponuje jakieś poprawki, jeśli coś jest nie tak
Co do ubranek to jest tak, że na początku wszyscy mówią, że nie kupować za dużo bo mały nie wynosi. I pomimo, że dostałam sporo ciuszków od bratowej, kuzynki i sama kupiłam to jeszcze musiałam dokupić. Zdarzało się, że w ciągu dnia kilka razy musiałam małego przebierać bo to kupka bokiem, to ulał itp.
Ale ze spokojem. Jak uznasz, że masz za mało to z chęcią w ramach odskoczni pójdziesz na małe zakupy

Cytat:
Iwoncia ja jak kiedyś próbowałam po języku sobie szczoteczką przejechać, to aż mnie zaczęło rwać :/
Pokaż kocyki jakie Ci się podobają, bo ciekawa jestem
Mnie coś takiego wpadło w oko: http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...361204285.html co myślicie? Fajny jest beżowy i waniliowy, bo oczywiście kupując muszę się kierować tym, że nie znamy jeszcze płci....

Dearlie jeśli tylko pomogę swoją listą, to bardzo się cieszę
Mam ten beżowy z zajączkiem. On jest bardzo cieniutki, ale też bardzo mięciutki.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki czas po porodzie można zacząć ćwiczyć?
Przypuszczam, że po połogu, ale mniej więcej ile czasu po?
Zależy też od tego czy będziesz nacinana. Moja koleżanka po 2 tygodniach zaczęła na rowerze jeździć. A ja czułam krocze chyba przez jakieś 2, 3 miesiące.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Colds, Kaczuszka, Kalpana, Marta1986222, Zielona dzięki za podpowiedzi, a czy nie będzie za bardzo pstrokato kolorystycznie jak będzie zielony kocyk, a wózek niebiesko-szary i łóżeczko błękitne
Jakoś tak przyłożyłam fotke do wózka i wydaje mi sie że CHYBA nie
Może bajtel nie dostanie oczopląsu
I tak dostaniesz jeszcze od znajomych i rodziny jakieś prezenciki i wszystko będzie pstrokate

Cytat:
Ile rożków ma być? Jeden wystarczy? Czy więcej?
Prześcieradło bawełna czy frota?
Mieliśmy jeden na wyjście ze szpitala bo w szpitalu mają swoje.
A w domu w ogóle nie używałam.

Prześcieradło może być i takie i takie. Kup oba rodzaje.

Cytat:
Napisane przez pola_21Sept Pokaż wiadomość
a czy to nie jest tak, że zaraz po porodzie i tych wszystkich testach, wkłada się dzidziusia do rożka? bo jeśli tak, to ja bym się zastanawiała nad dwoma rożkami, bo czasami zdarza się tak, że dzidziusia nie domyją, i wtedy przy jednym rożku leży w takim syfiku. gdzieś mi się taka sytuacja kołacze po głowie, ale może ktoś to zweryfikuje?
W szpitalu moim nie mogłam używać swoich ciuszków, ani rożka. Mieli swoje. Ale zawsze był czyściutki.

A w ogóle co to jest za sklep C&N?

Kolorowych snów wszystkim życzę

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
A czy przy każdym przewijaniu trzeba smarować pupę jakimś preparatem na odparzenia ?
W sumie nie trzeba. Sama poznasz po pupci maluszka.
A jak byś chciała używać pieluch wielorazowych to na pewno nie.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 22:47   #2585
m_moni
Zadomowienie

Nadrobiłam

Dziewczyny z krk ja bardzo chciałam iść do koali na szkołę rodzenia, ale niestety nie mam możliwości i czasu żeby być aż na 6 spotkaniach.
Dzwoniłam do kilku szkół i dowiedziałam się, że w ecopartusie jest darmowa szkoła- w środy 1h, kilka spotkań, nie pamiętam już ile. Może skorzystacie, ja nie dam rady.

Dobrej nocki Wam życzę

aaa i napiszcie mi jesli coś wiecie o wózkach emmaljunga
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 05:56   #2586
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie dziołskzi, ja od 5:40 na nogach, córka też zaraz po mnie wstała, obejrzy bajki zje śniadanko i pomkniemy do przedszkola - co prawda miały mieć dzieci dzisiaj swoje swieto na ogrodzie przedszkolnym ale z racji pogody będą siedzieć w budynku (ha ważne ze plecak ze słodyczami przygotowany)

Cytat:
Dziewczyny, jaki czas po porodzie można zacząć ćwiczyć?
Przypuszczam, że po połogu, ale mniej więcej ile czasu po?
Co do ćwiczęń po porodzie, to ja musze dorwać książeczekę którą mi sprezentowała położna przy pierwszym porodzie, i tam już są prostę ćwiczenia od doby po porodzie, na początek są to ćwiczenia które wykonujesz leżąc w łózku i polegają na wciąganiu brzucha i wypychaniu (przypomina to oddychanie) - żeby pobudzić mięśnie i codziennie jakieś inne ćwiczenie, które nie zagraża zdrowiu. Moja koleżanka, która jest instruktorką stepu + wuefistka, jest 3 tygodnie po porodzie i zrobiła sobie 5-6 brzuszków skośnych i skończyło się to tym, że zaczęła silniej krwawić a już ładnie zanikało. Więc chyba wszystko powoli trzeba robić.

Cytat:
Napisane przez pola_21Sept Pokaż wiadomość
a czy to nie jest tak, że zaraz po porodzie i tych wszystkich testach, wkłada się dzidziusia do rożka? bo jeśli tak, to ja bym się zastanawiała nad dwoma rożkami, bo czasami zdarza się tak, że dzidziusia nie domyją, i wtedy przy jednym rożku leży w takim syfiku. gdzieś mi się taka sytuacja kołacze po głowie, ale może ktoś to zweryfikuje?
Pola - dziecko nie leży w syfiku, szpital w którym ja rodziłam, dawał wszystko swoje łącznie z rożkami i możesz mi wierzyć, moja córcia była czysta i pachnąca - rożek był czyściutki, kąpana była codziennie dzięki temu nas mamy uczono jak wykonywać tę czynność

Cytat:
To są stare sposoby naszych mam

Moja mama przy podejrzeniu o stopę cukrzycową miała wycinaną taką dziurę przy kostce, u jednej stopy. Rana goić się nie chciała, więc zalecili okłady z octeniseptu. Od tego czasu jest u nas w domu . Rany goją się z nim o wiele szybciej.
Właśnie mam świeże wiadomości na ten temat i faktycznie rewelacyjny środek

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj po bardzo zapracowanym dniu!

Bafi to ci mężul pociągnął z grubej rury tekstemja bym się chyba śmiertelnie obraziła bo to w końcu nie od nas zależy - kobiet- tylko od męskich plemników
No normalnie jak to przeczytałam, to aż mi się w twojej obronie ciśnienie podniosło
Oj pociągnął pociągnął - byłam zaskoczona swoim spokojem i tym, że spokojnie z nim rozmawiałam - stwierdziłam, że co ma być to będzie a on ... no cóż usłyszy ode mnie gorzkie słowa bo mam przygotowane

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
Konczi: ja mam teorie ze na dziewczynke sie wiecej tyje. tak wiec sie nie przejmuj. ja tez malo jem i mi wpadaja kg od samego patrzenia jak napisalas.

chociaz od kilku dni mam dziwne poranki. miedzy 5 a 6 nad ranem sie budze bo mi w brzuchu zacznyna burczec i musz cos zjesc bo inaczej nie zasne. no to wstaje i pije kaka i jem bulke i ide spac dalej. mialam tak w pierwszym trymestrze i teraz znowu. no ale zrobic.

moj tz mi obliczyl bo kupilam 3 opakowanie 500g kaka ze wypilam do tej pory 100 kakau. dobre co!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

ja tez jestem sama. mam tylko tz na miejsci. tesciowa i moja mama przejada tylko na pocztku mi pomuc i tyle. ale ja sie jakos tym nie martwie. damy rade ja to sie juz nie moge doczekac!
Axxa - nie wiem jak z tym tyciem, ja z młodą miałam mały brzuszek, taką piłkę przytyłam w całej ciąży niecałe 9 kg - moja córka miała wybredny gust przez pierwsze 4,5 miesiąca nie mogłam patrzeć na mięso i wszelkie jego produkty przy zyciu trzymała mnie bułka pszenna z żółtym serem i pomidory z cebula i śmietaną. A potem pomału jadłam mięsko ale nie w jakimś zachwycie tylko troszkę byle by skubnąć za to owoce i warzywa kilogramami. A pod koniec ciąży nie zasnęłam jak nie zjadłam talerza mlecznej zupy z kaszką taką jak dla dzieci koniecznie bananowa

Dziewczyny obejrzyjecie sobie to mówią o świadomym porodzie

http://dziendobry.tvn.pl/video/porod...est,46970.html

Ja się zgadzam z paniami, mój poród w większości przebąblowałam w domu a jak przychodziły skurcze to sobie oddychałam, a do szpitala przyjechałam jak już kiedyś pisałam załatwić sprawę

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-06-01 o 06:21
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 06:48   #2587
coventry
Raczkowanie

Hej dziewczyny, które poszukują lekkiego wózka podpowiedzcie na jakie modele zwrócić uwagę, bo jutro po wizycie mam zamiar troszkę pooglądać różne rodzaje na żywo i chciałabym troszkę dziś pooglądac wirtualnie - ja myśle obecnie o tutku lub coletto ich waga około 11,5 kg spacerówka i gondola podobnie, a no i bardzo zależy mi na pompowanych kołach, trójkołowce też odpadają i malutkie bardzo zwężone kołeczka przednie podobnie, bo wkoło mnie bardzo dużo podjazdów o wątpliwej jakosci, dlatego szukam tez cos stabilnego
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 06:51   #2588
mala mysz
Raczkowanie

hej!
wczoraj bardzo późno wróciliśmy z tego usg i nie miałam już siły pisać.
jestem rozczarowana. zapłaciliśmy 250zł, wszystkie narządy wewnętrzne sprawdzone, wszystko ok, jedyne odstępstwo od normy to BPD, jest za małe ale to tylko kształt głowki że za płaski jest ale to ponoć nic strasznego, głowka jeszcze zmieni kształt, najważniejsze że przepływy w półkulach i półkule są ładne.
A rozczarowana jestem bo chciałam płytkę żeby mi nagrali ale mała tak się położyła ze ja tam nic nie widziałam w sumie. az sam lekarz mówi że chyba nie ma sensu kasy tracić na płytę bo mała się położyła na brzuchu i w sumie nic nie widać.
no i trochę mi było smutno bo niby ją widziałam ale w sumie nie widziałam bo i tak nie kumałam co jest co...
no nic, mam nadzieję że ta głowka nabierze odpowiedniego kształtu i może jeszcze w 30 tc tam pojadę, sama nie wiem, to spory wydatek bo 200 km dojechać jeszcze musimy.
no to Wam się wyżliłam.
aa to jeszcze wam sie wypłacze że wczoraj dyrektorka dzwoniła do mnie 14 razy! ona chce mnie chyba zgnębić na maxa. nawet powiedziała żę powinnam być w pracy i pracować (tzn robic to co nalezy do niej tylko ze zawsze zwala to na mnie) a teraz musi to robić sama i uważa że to ja powinnam i powinnam chociaż tam do niej przyjść i jej pomóc. nie poszłam. coś mi się wydaje że po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:09   #2589
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dobry
Jak mi sie cudnie spałoooo
Ale tylko do 6:50 bo zerwał sie wiatr, a po obu stronach mieszkania okna uchylone i jak d.upło mi w pokoju to jakimś cudem najpierw usiadłam, a potem oczy otwarłam

Pogoda deszczowa a mi tak w brzuchu burczy że musze sie zwlec z wyra i zjeść cosik
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:13   #2590
angel166
Zakorzenienie

Dzień dobry ale naskrobałyście od wczoraj

kasiam ślicznie wyglądałaś jak grecka bogini ale cuda dla malutkiej, gdzie kupiłas??
anusia, tamlin dziękuję kochane
dearlie super prezent, tylko pozazdrościc W ogóle to wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzinek
sandra witam kolejną dziewczynkę wśród nas no to już różowiutko u nas na maxa ale już duża ta Twoja księżniczka, moja na razie 650 gram

co do wózków nic nie doradzę, bo kompletnie się nie znam. Sama nadal nie wiem jaki kupię, tym bardziej, że na taki co bym chciała to mnie nie stac

mala_mysz
dzidzi na pewno się jeszcze wszystko unormuje, a co do płytki to ja miałam nagrac teraz jak byłam ale lekarz mówi, że lepiej poczekac, jak będzie malutka większa, wtedy wyraźniej widac moja tez na brzuszku leżała podczas usg, na chwilę się na boczek ułożyła i pokazała kawałek buzki

śliczne brzuszki kochaniutkie macie

a co do mężusia to wczoraj z pracy już wrócił w lepszym humorze i sam powiedział, że w weekend usiądziemy i pomyślimy nad imieniem dla córy. Nadal jakiś taki trochę dziwnawy jest ale już mniej. Tylko podkreślił, żeby wszystko różowe nie było, bo oślepnie Jak wyzdrowieje muszę nadrobic różowych ubranek, bo dotychczas nic różowego nie kupiłam i większośc niebieskich i żółtych mała ma pościel do łóżeczka, wózek itp będziemy kupowac unisex, żeby było w przyszłości dla drugiego bobasa.

a tak w ogóle antybiotyk super działa czuję się o niebo lepiej, jeszcze trochę kaszle tylko. Nudzi mi się w domu jak cholera, ale jak mus to mus - trzeba zdrowiec dla dobra niunki

zaraz uduszę psa szczeka jak nienormalna już o 6:30 na szafkę grrrrr zaraz mi głowa wybuchnie, coś sobie ubzdurała, że tam jest coś jej i już ją nawet włożyłam do środka, żeby jej pokazac, że nic tam nie ma a ona dalej szczeka

w ogóle to wszystkiego naj naj najlepszego dla dzieciaczków, tych które macie w domku i tych w naszych brzuszkach:ro za: niech rosną zdrowo, jak na drożdżach

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

moja niuńka chyba polubiła leżenie w łóżku całymi dniami wczoraj cały dzień dyskotekę miała, aż miałam nagrac filmik mojego tańczącego brzucha, ale baterie miałam nie naładowane xD

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-06-01 o 07:23
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:15   #2591
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Mała Mysz - wszystko będzie dobrze, wiesz co dziwię się z tym USG płacisz tyle kasy za to a oni robią ci łaskę że płytkę nagrają, przecież sama płytka kosztuje grosze a nic nie stoi na przeszkodzi by ten lekarzyna włączył program do nagrywania, to tam gdzie ja robiłam w dodatku z NFZ byłam zaskoczona bo o płytkę nie prosiłam, a jak otrzymałam papiery z opisówka to w środku również była płyta - nie ukrywam że byłam nieźle zaskoczona.

Ja już po śniadanku, córcia do przedszkola odprowadzona z plecakiem słodyczy - a zaraz będę prezent pakować i otrzyma od nas

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 07:28   #2592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
czytałam że po każdym

a tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki!!

mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik.
wkraczamy dziś w 26 tydzień
z tej okazji coś słodkiego
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:30   #2593
angel166
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440183]czytałam że po każdym

mój dzidek juz wie że dziś jego dzień bo mi tak skacze w brzuchu,wypina sie i szaleje wariacik.
z tej okazji coś słodkiego[/QUOTE]
gratuluje kolejnego tygodnia
ja biorę czekoladowy

Jagódka
Stary 2012-06-01, 07:33   #2594
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ale mnie teraz mały kopnął 4 razy tak że aż cały tyłek mi lambade tańczył
Właśnie śniadanko zjadłam i maluch też coś pewnie skrobnął to szczęśliwy i fika

No właśnie... Dzisiaj Dzień Dziecka to wielkie buziaki dla Waszych pociech już na świecie i tych w brzuszkach - żeby zdrowe były zawsze

A tak w ogóle ciekawe czy od rodziców dostane coś na dzien dziecka
No co, w końcu ja ich dzidzia jestem stara bo stara, ale dzidzia
Stary 2012-06-01, 07:38   #2595
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry

wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków które buszują w waszych brzuszkach .. i dla tych które buszują w domkach bądź odstawione do przedszkoli

a ja dzisiaj pospałam do 8 .. niesamowite nie _ jak ja to zrobiłam to nie wiem .. ale za to na dzień dziecka przyśniła mi się moja mama, że przyszła do niuni bo tyle na nią czekała - piękny sen ehhh ale trzebabyło się obudzić ...

dzisiaj muszę się dalej uczyć jestem odmóżdżona i jakoś mi ciężko ...
ale najpierw Was nadrobię, a później zrobię sobie śniadanko i będzie cudnie mimo deszczowego poranka

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Właściwie dobry wieczór.
Późno z pracy wróciłam
Dearlie urodziny 31 maja? A które? Bo ja też dzisiaj/ Magiczna 3 z przodu.

Ja mam gryczano - kokosowy.

Co do ubranek to jest tak, że na początku wszyscy mówią, że nie kupować za dużo bo mały nie wynosi. I pomimo, że dostałam sporo ciuszków od bratowej, kuzynki i sama kupiłam to jeszcze musiałam dokupić. Zdarzało się, że w ciągu dnia kilka razy musiałam małego przebierać bo to kupka bokiem, to ulał itp.
Ale ze spokojem. Jak uznasz, że masz za mało to z chęcią w ramach odskoczni pójdziesz na małe zakupy
a więc wszystkiego najlepszego z okazji tej 3 z przodu - 100 lat !!!

w tym zestawie też jest gryka-kokos ... a jak oceniasz go ???
ja myślę że zawsze lepiej mieć dwie pary więcej niż dwie pary za mało ciuszków dla maluszków

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej!
wczoraj bardzo późno wróciliśmy z tego usg i nie miałam już siły pisać.
jestem rozczarowana. zapłaciliśmy 250zł, wszystkie narządy wewnętrzne sprawdzone, wszystko ok, jedyne odstępstwo od normy to BPD, jest za małe ale to tylko kształt głowki że za płaski jest ale to ponoć nic strasznego, głowka jeszcze zmieni kształt, najważniejsze że przepływy w półkulach i półkule są ładne.
A rozczarowana jestem bo chciałam płytkę żeby mi nagrali ale mała tak się położyła ze ja tam nic nie widziałam w sumie. az sam lekarz mówi że chyba nie ma sensu kasy tracić na płytę bo mała się położyła na brzuchu i w sumie nic nie widać.
no i trochę mi było smutno bo niby ją widziałam ale w sumie nie widziałam bo i tak nie kumałam co jest co...
no nic, mam nadzieję że ta głowka nabierze odpowiedniego kształtu i może jeszcze w 30 tc tam pojadę, sama nie wiem, to spory wydatek bo 200 km dojechać jeszcze musimy.
no to Wam się wyżliłam.
aa to jeszcze wam sie wypłacze że wczoraj dyrektorka dzwoniła do mnie 14 razy! ona chce mnie chyba zgnębić na maxa. nawet powiedziała żę powinnam być w pracy i pracować (tzn robic to co nalezy do niej tylko ze zawsze zwala to na mnie) a teraz musi to robić sama i uważa że to ja powinnam i powinnam chociaż tam do niej przyjść i jej pomóc. nie poszłam. coś mi się wydaje że po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić

Kochana najważniejsze, że maleństwo zdrowe jest, a sama wiem że rożnie się układa... nasza też ma filmik ale króciutki i zapłaciliśmy za niego 10 zł .. łącznie może jest 3 minuty na płycie bo samych pomiarów i przepływów nie nagrał nam tym razem tylko samą niunie ... nie smutaj się więc tym tylko ciesz, że dziecięcie zdrowe !

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:39   #2596
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle ciekawe czy od rodziców dostane coś na dzien dziecka
No co, w końcu ja ich dzidzia jestem stara bo stara, ale dzidzia
hehe ja też się zastanawiam czy coś od mamy dostanę, nadal jej dzidzią jestem

Jagódka
Stary 2012-06-01, 07:44   #2597
Konczita
Zakorzenienie

choco gratulejszyn !!

my też dzisiaj wchodzimy w 26 tydzień
a więc soczek dla wszystkich
Stary 2012-06-01, 07:49   #2598
Konto usunięte

Cytat:
choco gratulejszyn !!

gratuluje
gdzie jest anusia?ona też dziś 26 zaczyna
Stary 2012-06-01, 07:54   #2599
Iwoncia81
Zakorzenienie

Apropo snów... Boże co za głupoty znowu były.
Snilo mi sie że szłam tą glukoze robic i zapomniałam jej wziąśc i wracałam sie 3km piechotą jak już ją miałam to baba mi w ręke wbiła jedną igłe która wyglądała jak cieniutki drucik i sie wyginała, a zaraz obok drugą taką grubą jak palec. A nic mnie nie bolało jakoś
Co za pierdoły...

A przed chwilą szło dziecko z kimś tam i darło sie w niebogłosy "ja chce nalewke!!!"
Ja mówie, już mały alkoholik rosnie czy co???
A potem zrozumiałam że "chce na ręce"

Konczi gratuluje nowego tygodnia ja w poniedziałek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 07:58   #2600
mala mysz
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, mam w ogóle jakiś smutny dzień taki, może przez ten deszcz za oknem.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:01   #2601
Konczita
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440473]gratuluje
gdzie jest anusia?ona też dziś 26 zaczyna[/QUOTE]

pewnie śpi .. ale jak wstanie to pewnie nam soczkiem zaserwuje forum hyhyhy

Cytat:
Apropo snów... Boże co za głupoty znowu były.
Snilo mi sie że szłam tą glukoze robic i zapomniałam jej wziąśc i wracałam sie 3km piechotą jak już ją miałam to baba mi w ręke wbiła jedną igłe która wyglądała jak cieniutki drucik i sie wyginała, a zaraz obok drugą taką grubą jak palec. A nic mnie nie bolało jakoś
Co za pierdoły...

A przed chwilą szło dziecko z kimś tam i darło sie w niebogłosy "ja chce nalewke!!!"
Ja mówie, już mały alkoholik rosnie czy co???
A potem zrozumiałam że "chce na ręce"

Konczi gratuluje nowego tygodnia ja w poniedziałek
hehe sen totalnie nieprzyjemny jak o igły chodzi ...
ale nalewka mogłaby być

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, mam w ogóle jakiś smutny dzień taki, może przez ten deszcz za oknem.

kochana ja wczoraj i przed wczoraj tak miałam .. a czy dzisiaj będzie lepiej? nie wiem .. pewnie hormony buzują i tak się to okazuje ...

jem śniadanko .. dzisiaj 2 grahamki z szynką, żółtym serem, sałatą i pomidorem do tego kubek kawy zbożowej ... mniam ...
Stary 2012-06-01, 08:15   #2602
Orchid_87
Raczkowanie

Witam Mamuśki po długiej przerwie

Nie mam siły Was nadrobić, mam nadzieję, że wszystkie jesteście zdrowe a maluszki rosną w siłę.

Dziś dzień jakiś beznadziejny, spać się chce... nie wiem co mam ze sobą zrobić, zmęczenie po całym aktywnym tygodniu mnie dopada chyba dopiero teraz...

Miłego dnia życzę
Stary 2012-06-01, 08:17   #2603
Iwoncia81
Zakorzenienie

Wiecie co, trzymajta mnie żebym znowu nie zamówiła czegoś na all bo jak wczoraj te kocyki zaklepałam to znowu nachodzi mnie na kolejny zakup

I spać mi sie chce jeszcze...
Stary 2012-06-01, 08:18   #2604
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, trzymajta mnie żebym znowu nie zamówiła czegoś na all bo jak wczoraj te kocyki zaklepałam to znowu nachodzi mnie na kolejny zakup

I spać mi sie chce jeszcze...

co teraz zamawiasz ?
Stary 2012-06-01, 08:19   #2605
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
ale mialam nadrabiania od wczoraj
Chyba z dwie godz siedzialam i nadrabialam.
wczoraj juz nie mialaam sily czytac i pisac.
bylam u siostry,potem mamcia wpadla,a potem po osiedlu bląkal sie pies i wzielam go do domku,myslalam ze komus sie zgubil,ale chyba tak nie jest bo od wczoraj dalam ogloszenie na necie i nikt nie dzwoni. A to chyba maltanczyk jakis,na meiila wrzuce jego zdjzobaczycie jaki ladny.

widze,że poruszalyscie rozne temaaty
wiec to co pamietam to odpisze

jesli chodzi o wychowanie,to ja osobiscie nie uznaje bicia. Czyli klapsow tez nie. Moj synek nie wie co to klaps i nie uważam,że to źle. Tlumacze,mu,moge krzyknac ale nie uderze.
dzieci sa rozne. Fakt sa czasami nie do wytrzymania i sa nie posluszne,ale moim zdanieem niee wiem co dziecko mialoby zrozumiec jak dostanie. Chyba to,że jak zrobi cos znowu zle to dostanie drugi raz. Mnie moja mama nigdy nie uderzyla i moze dlatego mam takie zdanie ale zle na tym nie wyszlam.
moja ssiostra tez nigdy corce klapa nie dala i dziewczyna ma 13 lat i jest naprawde dobrze wychowana
ale to moje zdanie tylko

co do pielegnacji pepka to tak jak pisalyscie polecam octenisept czy jak mu tammialam przy synku i sprawszil sie swietnie.

co do smarowania pupki po przewijaniu to ja smarowalam za kazdym razem malemu ale nie kremem na odparzenia tylko przeciw.
jest taka z ziaji masc posladkowa przeciw odparzenia i swietnie sie sprawdzala,teraz tez kupiea sudocrem tylko w razie odparzen,bo kiedys polozna mi powiedziala,że on dziala wysuszajaco na skore i nie nalezy z Nim przesadzac

Wszystkiego Najlepszego dziewczyny z okazji dnia dzieckaduzo buziakow dla waszycch dzieciaczkow

W ogole okazalo sie,że mojemu mezowi wlepili urlop dwa tyg od poniiedzialku. I ciesze sie bardzo,ale nie wiadomo czy teraz na wakacje dostanieale zaznaczyl,że jak nie dostanie to zalatwi sobie.d. Takze mam meza w domku dwa tygodnie

gratuluje coreczek bo teraz dziewczynki same widze

u Nas leje deszcz i jest pochmurno

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:41   #2606
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Wstałam kochane, nadrabiałam, bo ja muszę być na bieżąco i czytam ze zrozumieniem Dziś już 26 tydzień

Cytat:
jejku ale ten czas ucieka jutro zacznę wg usg 26 tydzień a wg OM 27 ... a dopiero był 5 później 7 ... 11 to już był szczyt wszystkiego a tu proszę bliżej niż dalej ... i zaczynam mieć jakieś wewnętrzne obawy jak ja sobie poradzę z moją niunią ... jestem tu sama ... jedynie teściowa do pomocy ale nie chciałabym wielce jej angażować i zresztą w innym mieście mieszka .. ehh będzie jazda coś czuję
Jakoś sobie musimy poradzić. Podobno najlepiej jest samemu opiekować się dzidzią na początku, bo wedy uczysz się i przestajesz się obawiać, że zrobisz mu krzywdę Mężusie nam pomogą.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
w szpitalu co ja bede rodzic daja szpitalne rożki własnie takie poszewka z kocykiem w srodku tak mówiła połona powiedziała zemozna swój sobie miec potem na owinięcie dzidziusia ale nie trzeba bo wymieniają te rozki i daja cvzyste albo mozna zawijac w kocyk
A powiedz Lucia gdzie będziesz rodziła? Na Kościuszki???

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Witam się i żegnam jednocześnie.
Cały dzień się uczę, więc nawet nie miałam czasu, żeby tu chwilkę z Wami posiedzieć. Jtr. niestety mam egzamin. To pa.
To trzymam kciukaski za ten egzamin.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
[/COLOR]moja niuńka chyba polubiła leżenie w łóżku całymi dniami wczoraj cały dzień dyskotekę miała, aż miałam nagrac filmik mojego tańczącego brzucha, ale baterie miałam nie naładowane xD
Ja jak leże to mam wrażenie, że mały w ogóle nie śpi. Bryka jak szalony. Mam też wrażenie, że mój brzuch jest trochę krzywy, w zależności na którym boku śpię to młody tam spada

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440183]czytałam że po każdym

z tej okazji coś słodkiego[/QUOTE]

26 tydzień - jak to poważnie brzmi... Wypije sobie ten truskawkowy

Cytat:
choco gratulejszyn !!

już bliżej niż dalej...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34440473]gratuluje
gdzie jest anusia?ona też dziś 26 zaczyna[/QUOTE]

Tyle skrobiecie, że zanim nadrobie to mija 2 godziny ale już jestem, wszystko wiem...
Stary 2012-06-01, 08:43   #2607
Konczita
Zakorzenienie

Anusia przynajmniej będziesz miała męża w domku a na wakacje coś wymyślicie

co do wychowania dzieciątka to ja jestem za tym aby rozmawiać ale czasem klaps nie jest przestępstwem i poniekąd rozumiem rodziców którzy np w sklepie wyjdą już z siebie i trzepną łobuza po gaciach ale nie jest to przemoc tylko delikatny klapsior .. chociaż mam nadzieje, że moje dziecię nigdy ode mnie takiego nie zazna

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Anusia gratulejszyn .... jak się czujesz? kiedy masz wizytę?
Stary 2012-06-01, 08:45   #2608
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
choco gratulejszyn !!

gratuluję, my 26 jutro zaczynamy

Jagódka
Stary 2012-06-01, 08:47   #2609
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hejka mamusie!

u nas dzisiaj tez pochmurno ale ja sie bardzo ciesze bo juz mnie meczyl ten upal. na weekned zapowiadaja 30 stopni

wszytskiego najlepszego dla naszych pociech! niech beda zdrowe i szczesliwe!

Bafi: bardzo fajny filmik, podoba mi sie to co oni tam mowia. zreszta ja lubie takie klimaty i na pewno duzo mi to da. musze sie zaglebic w temat.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 08:51   #2610
Konczita
Zakorzenienie

tak sobie myślę że za chwile zaczną się pierwsze rozpakowywania bo pewnie jak minie ten 36t to już nam poleci

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Aniu śliczny ten piesio ... no i synuś jest boski ... schrupać to mało!!!

Kasia widziałam Twoje zdjęcia ślubne piękne są !!!!!!!!!!!!!!!! bukiet rewelacyjny podoba mi się a suknia ... śliczności .. całość oceniam na 6 !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości