|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Kalpana dzięki za listę
![]() A co do przemywania kikuta pępowiny (pytałam położnej ze szpitala,w którym planuję rodzić) zaleca się teraz nie ten rozcieńczony 70%spirytus,tylko specjalny płyn octenisept(do kupienia w aptece)http://www.schulke.pl/octenisept-dez...h-i-skory.html Kiedyś chyba o nim też Anusia wspominała ![]() O matko,a ja dziś zaczynam 25tydzień!!!to mnie zaskoczyło ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-31 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Witam się dzisiaj po bardzo zapracowanym dniu! Bafi to ci mężul pociągnął z grubej rury tekstem ![]() No normalnie jak to przeczytałam, to aż mi się w twojej obronie ciśnienie podniosło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nadrobiłam Was w końcu. Ale naprodukowałyście ![]() Wczoraj bylismy w Ustce po moją Mame, pospacerowaliśmy troche po plaży. Szum morza potrafi zrelaksować. Kaplana listę zapisałam i musze w końcu stworzyć swoją. Kocyki śliczne. Mnie się podoba ten brązowy http://allegro.pl/bobas-kocyk-koc-po...341775623.html
#2528 |
Zakorzenienie
|
a ja czuje ze padam na twarz juz i chyba sie poloze.
U mnie w miescie jutro w sklepach C&N jest znizka na wszystkie ubrania 20%. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Byłam na mailu
![]() ![]() Wszystkie brzuszki piękne,Iwonki też znalazłam ![]() ![]() Naszego synka też zawsze brali za dziewczynkę jak był mały i tak do roczku,dopóki nie poszliśmy z nim do fryzjera obciąć jego loków.Fakt,szkoda mi ich było(pukle schowane w woreczku ![]() ![]() ![]() Pokaże Wam na mailu jak zeskanuje,bo od dysku nie wiem,gdzie jest kabel.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-31 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama to mnie chyba w kocu trzymała ![]() A bratowa 14 lat temu mojego chrześniaka własnie w takim kocu z poszewką bo pamiętam jak mi sie wiercił w tym strasznie ![]() Zamówiłam sobie jednak dwa kocyki, z tych co Wam pokazywałam ![]() Mogły by już przyjść bo sama sie poprzytulam do nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Mam pomysł. Może i Wam przypadnie do gustu
![]() Może te dziewczyny, które mają wyprawki już dopracowane w 100% dałyby je tutaj? W sensie, napisały post, a ja później umieściłabym na pierwszej stronie odnośnik do każdego osobno? Co Wy na to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Taaaaaaaaak, jestem ZA bo już ciarki mnie z tym pisaniem oblatują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zazdroszczę że kg nie przybywa .. ja chyba tyje od samego patrzenia na jedzenie .. bo jak sobie popisałam co dzisiaj zjadłam to wiele tego nie było ... bo jem I śniadanko z rana później około południa jakieś owocowe coś ... obiad jednodaniowy po 16 i po 18 zjadam coś owocowego bądź jak głodna jestem to jogurtowego ... no a kg lecą Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też oglądałam ... i chyba sobie podobną zapodamy dla niuni ![]()
![]() |
#2536 |
Zadomowienie
|
nadrobiłam wszystkie dzisiejsze wpisy
Myślę dziewczyny, że już na serio najwyższy czas na kompletowanie tych wyprawek, bo nawet się nie obejrzymy a lato nam przeleci ![]() A jutro znowu wyjeżdżam, z mężulem tym razem do teściów na wieś, więc pewnie jak wrócę w niedzielę, to znowu dwa dni przesiedzę nadrabiając was ![]() Dziewczynkowym mamusiom gratuluję córeczek, a chłopcowym synków ![]() No i zgadzam się w pełni z Maggie i Kalpaną i Tamlin odnośnie wychowania A dla wszystkich tatusiów niezadowolonych z płci swoich maluszków ![]() ![]() ![]() Zmykam się myć, bo dziś miałam mocno zajęty dzień i to fizycznie i umysłowo, więc podwójnie wyczerpana jestem, no ale to koniec miesiąca, więc wielu osobom na ostatnią chwilę się przypomina, że jeszcze to by chcieli lub tamto, więc dowalili mi roboty "na wczoraj". A jutro z kolei pierwszy i też dużo rzeczy trzeba dopilnować, żeby się nowy miesiąc dobrze zaczął a później Euro się zaczyna ![]() Dobranocka kochane! |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, po dwudniowej nieobecnosci bylo co czytac!
buszowalam po sklepach ale kupilam tylko dla siebie kilka rzeczy. ta pizamka co wam pisalam to chyba bedzie jednak za krotka do szpitala chyba ze spodnie do tego albo leginsy. ja i tak mysle ze w leginasach bede chodzila bo jak trzeba w tych podkladach chodzic to tak dziwnie w samej koszuli. Cytat:
![]() widze ze wyprawki ruszyly pelna para. ja tez tak mam ze jak patrze na te lisy co jest do kupienie to mnie to przeraza ze tyle tego jest. choc co poniektórzy twierdza ze jeszcze mam czas na kupowanie. a ja mam juz stresa ze sie nei wyrobie. co do plci i reakcji tz-tow. to moj tez sie mnie zapytal czy ja to sobie zaplanowalam i cza mozna by dorobic siuska. ale mysle ze to pierwsza reakcja byla i tak sie chlopy beda cieszyc. ja od zawsze chcialam dziewczynke i sie ciesze jak glupia!
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
jejku ale ten czas ucieka jutro zacznę wg usg 26 tydzień a wg OM 27 ... a dopiero był 5 później 7 ... 11 to już był szczyt wszystkiego a tu proszę bliżej niż dalej ... i zaczynam mieć jakieś wewnętrzne obawy jak ja sobie poradzę z moją niunią ... jestem tu sama ... jedynie teściowa do pomocy ale nie chciałabym wielce jej angażować i zresztą w innym mieście mieszka .. ehh będzie jazda coś czuję
#2539 | |
Zadomowienie
|
Konczi: ja mam teorie ze na dziewczynke sie wiecej tyje. tak wiec sie nie przejmuj. ja tez malo jem i mi wpadaja kg od samego patrzenia jak napisalas.
chociaz od kilku dni mam dziwne poranki. miedzy 5 a 6 nad ranem sie budze bo mi w brzuchu zacznyna burczec i musz cos zjesc bo inaczej nie zasne. no to wstaje i pije kaka i jem bulke i ide spac dalej. mialam tak w pierwszym trymestrze i teraz znowu. no ale zrobic. moj tz mi obliczyl bo kupilam 3 opakowanie 500g kaka ze wypilam do tej pory 100 kakau. dobre co! ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WYPRAWKA DLA MALUSZKA UBRANKA LP ROZMIAR , ILOŚĆ 1. 6 szt body z długim rękawem 56-62 2 6 szt.body z krótkim rękawem 56-62 3 . 6 szt. śpioszki 56-62 4 . 4 szt. koszulki 5 . 6 szt. kaftaniki 62 6 . 4 szt. pajacyki rozpinane w kroku 56-62 7 . 2 szt. czapeczki bawełniane cienkie 8 . 1 szt. czapeczka welurowa 9 . 6 par skarpetki 10. 2 pary rękawiczki bawełniane (niedrapki) 11 . 2 szt. bluza lub sweterek 12 2 szt. .śliniak 13 . 2 szt. pajacyk welurowy / polarowy 62 14 . 1 szt. kombinezon ciepły PIELUCHY I POŚCIEL 1 .pieluchy tetrowe 30 szt. 2 .pampersy 3 .prześcieradło z membraną 2 szt. 4 .kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy) 5 .rożek 6 .śpiworek 7 .pościel do łóżeczka 2 szt. 8 .pieluchy flanelowe 6 szt. KĄPIEL I PIELĘGNACJA 1 .wanienka 2 .ręczniki z kapturkiem 3 szt. 3 .myjka 2 szt. 4 .mydło dziecięce (bambino) 5 l.inomag / sudocrem 6 .krem do brodawek (maltan, bephanten) 7 .chusteczki nawilżające 8 .płatki kosmetyczne 9 .szczotka do włosów miękka 10 .nożyczki do paznokci zaokrąglone 11 .proszek (jelp, lowella) 12 .butelki (canpol, avent, tomme tippee) 2 szt. 13 .szczotka do mycia butelek 14 .smoczki 2 szt. APTECZKA 1 .octenisept (do przemywania pępuszka) 2 .jałowe gaziki 3 .sól fizjologiczna 4 .woda morska 5 .gruszka / frida 6 .apap w czopkach 7 .termometr 8 .herbatka koperkowa 9 .rumianek 10 .maść nagietkowa 11 .spirytus lub octenisept MEBLE 1 .łóżeczko 2 .materac 3 .przewijak 4 .lampka nocna 5 .wózek 6 .parasolka do wózka 7 .osłona przeciwdeszczowa 8 .moskitiera do wózka 9 .fotelik samochodowy 10 .termos na butelkę DLA MAMY 1 .biustonosze do karmienia 2 szt. 2 .wkładki laktacyjne 3 .podpaski 4 .podkłady poporodowe 60x60 5 .ręczniki papierowe 6 .majtki jednorazowe 6 szt. 7 .koszula do szpitala 8 .szlafrok 9 .klapki pod prysznic 10 l.aktator (Medele Swing) 11 .ręczniki 12 .przybory toaletowe 13 .płyn do higieny intymnej 14 .koszula nocna do karmienia 2szt. Rany, jaka czuję się napompowana, jakby mi zaraz brzuch miało rozsadzić. W ciagu miesiąca tak mi brzuszek "wywaliło" i czuję, że mi ciasno w mojej skórze i swędzi ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-05-31 o 20:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh oby tylko niunia zdrowa była a później się jakoś zmobilizować trzeba będzie ...
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
śliczne te pościele
![]() widzę że coraz mniejszy wybór mają bo to kolekcja 2011... ale na stronie są wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już pisałam w poprzedniej części. Sojka miała wrzucić, ale jakoś został mój post pominięty. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo chciałam mieć ten zestaw mamo-tato ale nie wiem czy już mi nie przeszło ![]()
#2549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34434552]gratulacje ![]() dziewczyny odpowiedznikiem octeniseptu jest asept.wiele tańszy jest ale mi kurna dzis tchu brakuje[/QUOTE] Choco idziesz do szkoły rodzenia? wybrała jakas? gdzie? ![]() colds tutaj jest link gdzie tamlin pisała swoją liste, wrzuc moze na 1 strone, ja sie wlasnie na niej wzorowałam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post33696566 Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-31 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
widzę, że więcej nas samych w świecie hyhy ... jakoś damy radę ale taki niepokoju mi się pojawił ... i obawa ...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.