|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
wow! Włochacz jak mój mały Sliczna dziewuszka
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja żeby ją uśpić włączam odkurzacz Już nawet groźby, że wystawię ją w taką pogodę na balkon, nie pomagają |
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to się w sumie okaże Szczerze powiem, że drugiego też mogłabym mieć chłopca
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
agata jaki masz aparat
? w ubieglym roku kupilam nikona i obiektyw jeden, ale jeszcze nie zdazylam sie go ,,nauczyc,, ciagle czasu brakuje.Bardzo w tym roku na jesien chcialabym malego zostawic z babcia i pojechac w Bieszczady porobic zdjec w tamtym roku bylismy ale na wiosne, aparat wtedy mial swojk debiut i sie super spisal, ale nie opanowalam jeszcze 99% jego opcji ![]() co do kolek- dostalam na recepte- DEBRIDAT plus cos oslonowego na zoladek i wczoraj dostal pierwsza dawke, noc byla duzoooo spokojniejsza, Nie wiem czy to dlatego, ze odstawilam bialko plus JAJA czy po tym specyfiku, no ale jest lepiej. Kurde chcialam malemu strzelic ladna sesje to ma takie uczulenie na calym ciele ze ja pierdu!.... a czapeczka mis z allegro robi sie mala. Wieczor byl tragiczny, ale noc juz byla super. No ale dawalam mu cyca wiecej niz 15 min ....pol h wisial bo przez 15 min to sie nie najadal, robil dlugie przerwy mimo wybudzania. Moje dziecie najbardziej ulewa gdy dostaje czkawki, wtedy sie wsyztko cofa Nie zawsze mu sie odbekuje, musze go dlugoo trzymac na ramieniu zeby beknal, a jak go usypiam i je- juz go nie biore do odbekniecia bo by sie rozbudzil. Probowalam lekko przechylac, ale nie pomagalo. aha lek jakby nie pomoglo na kolke kazala dokupic krople- DELICOL, podobno dobre sa ale male i koszt 45 zl;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-01 o 11:43 |
|
|
|
#4445 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w paskudny dzień! Chyba przeleżę cały w łóżku...
Cytat:
![]() kism zrobiliście xero??? ![]() anulka Twoi też podobni, chociaż nie tak bardzo jak kism. Ale Filipek miał pultysie! Jak buldożek. A teraz jakim jest chłopcem? Ma potężną posturę?? agata Twój mały ma już taki "świadomy" wzrok. Tak poza tym to bardzo dobre zdjęcia. Pewnie macie jakiś super sprzęt co? Może w moim M. obudzi się znowu pasja robienia zdjęć jak się córa urodzi. Teraz trochę o niej zapomniał.... A aparat się kurzy. Bo ja to i tak wszystko na automacie lecę. ![]() inwytka bardzo ładne imię wybraliście. Córa jest śliczna!! U mnie cisza. Nie zbałamuciłam wczoraj męża bo był śpiący Dziś mu nie popuszczę!!! Ja już chcę to mieć za sobą i zobaczyć moją księżniczkę. W sensie że poród.
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień faktycznie paskudny. Ja póki co też leżę w łóżku. Śpię i jem na przemian
Właśnie pochłonęłam drugie śniadanie i piję koktajl truskawkowy
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
agata twój mały ma fajne włoski
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlabym truskawki
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
sms od begie13 z wczoraj:
"Cześć dziewczynki leżę na oddziale, cały czas mnie badają i robią ktg, kurcze są ale nie czuję ich a rozwarcia ponoć brak chociaż w niedzielę ta "moja" położna mówiła co innego. Jeśli w ciągu nocy nic się nie rozkręci to jutro pod oksytocynę... I muszę urodzić. Teraz pani Ania ma zmiane strasznie kłuje mnie w pipce już chyba od tych badań aż krew była na papierze...sorki za poemat. Pozdrawiam Was wszystkie Przepraszam, że dopiero teraz Wam przekazuję wiadomość, ale wczoraj, jak dostałam tego smsa byłam poza domem i wyleciało mi z głowy, że w ogóle go mam w telefonie
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
A myslalam wczoraj o begie. Trzymamy kciuki za szybki rozwój akcji.
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za szybki bezbolesny poród
|
|
#4452 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Miły prezencik!Cytat:
Biedny Filipek, ale go trzymają te choróbska Oby mu szybko przeszło! Kism tytuł mi się bardzo podoba A Maksiu i Kaj to kopie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przepiękna!!! Cytat:
Cytat:
zdjęcia bomba!!! A że Maciek puszcza takie bączki to bardzo dobrze![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie mąż wkurzył. Idziemy dzisiaj do restauracji i kina i przymierzałam rzeczy sprzed ciazy zeby sprawdzic co pasuje i on do mnie zebym wzieła sie za jakas diete bo jak tak dalej bedzie to bede gruba.
A jeszcze sam mi mowił ostatnio zebym była cierpliwa bo jestem 3 tyg po porodzie... Tak mnie wkurzył, że własnie zjadłam kolejny kawałek napoleonki![]() Dziewczyny po cc, dalej macie brzuch jak w 5 miesiacu ciazy? jest szansa zeby sie wchłonął? Ja pod koniec ciazy miałam 110cm w pasie wiec miałam naprawde duzy brzuszek. |
|
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
WIADOMOŚĆ OD Justysd
Hej, leze na patologii. W poniedzialek cewnik/balonik i we wtorek mam urodzic..Zobaczymy..Pozdr awiam
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
A cóż oni się tak spieszą? Przecież justysd ma termin na 7 czerwiec
![]() Trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Tak mi się nie chce jechać nigdzie po prezenty dla dzieciaków A jutro będę się z nimi widziała więc powinnam coś mieć Myślicie, że dużym nietaktem będzie, jak kupię dzieciom po czekoladzie, a rodzicom dam kasę, żeby sami kupili prezent? W dumie usprawiedliwienie mam- nie nadaję się już na chodzenie po sklepach |
|
|
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z zakupów
![]() Zdjęcia piękne, musisz mieć super aparat. My naszym to możemy sobie robić zdjęcia...ech chocby z komórki wyglądają Ładniutka ![]() Cytat:
no chyba nie wierzyłam, ale jak wróciłam, poszłam do toalety a tam znowu kawałek czopa...to...chyba już wierzę Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
położna na SR nam wspominała, że to się może zdarzyć i żeby się nie przerażać, chyba tłumaczyła to niedojrzałością układu krążenia u malucha
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Gin mi czopa wczoraj naruszył, ale czy to dobrze tego nie wiem
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
stokrotka na pewno skurczy nie przegapisz, uwierz ja też myślałam czy czasem nie urodzę w nocy podczas snu
![]() ![]() begi- trzymam kciuki i myślę o Tobie i sweetjoy, wyczekuje na info, że już po justy również trzymam kciuki ale my tu mamy śliczne dzieciaczki, powiem wam, że one są nawet do siebie podobne, takie ładniutkie u mnie była dziś położna druga wizyta z sześciu pytałam o to karmienie i mówiła , żeby karmić 15 min<intensywnego ssania> do 30 min góra takiego niemowlaka zaznaczyła też żeby nie zapominać o kładzeniu dziecka na brzuchu, że to bardzo ważne, bo jak się teraz nie będzie chciało to taki 3 miesięczny może tego nie lubić mały mój uczulił się na pampersy, zakładam mu teraz happy belly a tak śpię w nocy góra 2 godziny agatka- rada dla Ciebie dla małego o tych kolkach , może termofor mu pomoże, taki mniejszy na brzuszek mąż mi kupił muszle do wietrzenia na sutki z aventu, żebym nie chodziła po domu z cyckami na wierzchu, tym badziej, że są duże i ciężkie, mogą się rozciągnąć-przywiezie to przetestuje ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- truskawki mogą uczulić dziecko, tak samo jak wiele innych świeżych owoców, zaraz poszukam fajny link ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1 |
|
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam trzy truskawki nic nie było, wypiłam koktajl i zielona kupa była, koleżanka natomiast wpierdzielała i dziecku nic nie było, to zalezy o dziecka a nie że uczulają i nie dotykać, pomidory tez uczulają a jem codziennie i nic się nie dzieje od porodu chyba ze 5kg zjadłam
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- tak samo po kompocie truskawkowym nic jej nie było i po dżemie poza tym sama piszesz mogą uczulić a kto powiedział że muszą
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Ewunia a po cc jakos inaczej sie macica obkurcza i brzuch wchłania? ja podczas cc , jak bylam rozcieta,to lekarze mowili,ze juz widza jak w tym momecie macica sie obkurcza...Ja nie mam w ogole brzucha,bo przez cala ciąże przytylam ok 5kg,a w pasie mialam 89cm...myslalam,ze przytyje wiecej a tu znowu jestem szczypiorem (teraz mam 68..)W sumie nie wiem jak to moje 56centymetrowe dziecko sie tam w tym mini brzuchu zmiescilo Ponoc giry mial tak zaplatane,ze nie mogli go wyciagnac-bo stopkami byl do dolua teraz mój Kochany Osama spi O 5:30 zlozylam mu zyczenia i bylam bardzo zdziwiona,jak o 8 zadzwonili do mnie rodzice i mi skladali,przez to wszystko zpomnialam,ze i ja jeszcze kogos dzieckiem jestem
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powtórzyła się taka sytuacja i mam nadzieję, że się nie powtorzy, ale uspokoiłaś mnie dzięki
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
o przypomniało mi się w kompocie jak najbardziej można je jeść i pić , nawet wiśnie i czereśnie-to mówiła położna moja
![]() ja tam wole nie ryzykować, to dobrze śliweńko, że możesz je jeść ![]() stokrotka mi czop odszedł 2 tyg przed porodem a tydzień po tak zwanym" gwałceniu" gina rodziłam i też plamiłam |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no właśnie a skąd wiedzieć, jak nic trzeba przetestować
tylko w rozsądnej ilości
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj mial zielona kupe po moim mleku do 10 dnia, a potem jak juz stracilam swoje to po modyfikowanym tez ma zielona-do teraz, polozna mowila,ze jest ok, nawet zrobilam posiew i tez jest luz |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można jeść wszystko, tylko z umiarem. Nie trzeba zjeść kg truskawek, ale 5 szt na pewno nie zaszkodzi. I tak jest ze wszystkim. Bo niby dlaczego teraz truskawki, czy jogurty miałyby uczulać dzieciaka, a później nie? Trzeba przyzwyczajać dziecko do jedzenia wszystkiego A tak jeszcze mi się przypomniało, że położna mówiła, że nawet woda mineralna może źle wpłynąć na dzieciaka karmionego piersią, jeśli mama wcześniej nigdy jej nie piła Chodzi generalnie o to, że jeśli matka czegoś nie jadła wcześniej, a teraz na siłę wprowadza to do diety, bo karmi, to może bardziej zaszkodzić dziecku niż przypuszcza. Ważna jest reakcja organizmu matki na pewne produkty. Ja np nie toleruję mleka więc pić go nie będę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

mnie najbardziej bolało jak już miałam 8cm rozwarcia i potem jak już miałam parte, a położna nie pozwoliła mi przeć, bo głowka była jeszcze za wysoko
samo parcie to już szybka akcja była.
Sliczna dziewuszka 
ja żeby ją uśpić włączam odkurzacz
Już nawet groźby, że wystawię ją w taką pogodę na balkon, nie pomagają 
Dziś mu nie popuszczę!!! Ja już chcę to mieć za sobą i zobaczyć moją księżniczkę.
W sensie że poród. 

A Maksiu i Kaj to kopie
A jutro będę się z nimi widziała więc powinnam coś mieć

Nie powtórzyła się taka sytuacja i mam nadzieję, że się nie powtorzy, ale uspokoiłaś mnie