|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Iustyna, Carmela dla kolejnych chodzących panienek
![]() Cytat:
![]() Brumek fajna okazja z tym garnuszkiem... Cały czas mnie korci to cudo ![]() Marzena ta torebka świetna, nie wiedziałam, że fp coś takiego ma. Może kupię Mai na dzień dziecka bo na razie Maja nic nie dostała bo tż całymi dniami pracuje a ja nie miałam nawet kiedy sama wyskoczyć i coś poszukać dostanie najwyżej zaległy prezent ![]() Z okazji Dnia Dziecka wszystkim naszym dzieciaczkom życzę wszystkiego najlepszego!!!! Telik zdrówka dla Jasia! |
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Beatka - no mnie tez czasem tak plecy bola, ze az nie moge spac, co przy moim wiecznym niedoborze snu jest naprawde hardocorowe
![]() Julka jak aniolek! Patiku - brawa dla tej Pani cudownie jak dziecko przesypia nockarolinee - ja tez nie wiem kiedy sie tego doczekam. Starsza cora spala juz do 6tej rano jak miala 10 miesiecy, a ten moj maly szkut to tak daje popalic, ze ja czasem nie mam sily na nic... monia - serio z tym papierem?? ![]() ![]() Marzenka - jedziemy jutro na 2 tyg wiec w jakies dni i tak musimy miec ladnie, ale poczatek zapowiada sie niedobrze Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-06-01 o 11:48 |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
niestety serio... weszla dzis do wc. zwykle bawi sie zamknieciem od smietnika. ja bylam w łazience obok wiec slysze ze go zamyka. nagle cisza. wchodze i widze usmiechniete dziecko z mokrym papierem w dłoni, uwieszone muszli klozetowej
ciesze sie ze nie zjadła, bo ostatnio ma tendencje do konsumpcji czegokolwiek wczoraj zasmakwala w skorupce slimaka z ledwoscia z buzi ja wyciagnelam, mimo protestów Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-01 o 11:54 |
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki wszystkiego najlepszego!
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi mała Francuzka ci rośnie ![]() tak ciasto rośnie Beciu jak ciasto na pierogi?a mały śpi a rosołek już na niego czeka z makaronem i mięskiem gotowanym
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Nie jestem wstanie nadrobić. Kursuje się nadal, wczoraj miałam mały test sprawdzający, jakoś poszło... Byłam na ostatnim pożegnaniu wujka I jakoś tak dzień za dniem leci. Dla zainteresowanych chodząca dama, oczywiście gdziekolwiek wstanie to się puszcza i maszeruje, nie raz wręcz biegnie.Siniaki,odarcia nawet ją nie demotywują wstaje i idzie dalej.Wspina się po schodach może schudnę za nie długo ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
umarłam ze smiechu http://komediowo.pl/title,Kilka-powo...jqticaid=6e8d4
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już dzwonił P. po wizycie z Julcią u pediatry i ma ZDROWE SERDUSZKO ![]() ![]() Waży 9500![]() Kamień z serca-teraz będę się martwić jak Julcia przetrwa noc u teściów i ranek..... |
||
|
|
|
#1959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No super! |
|||
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
i cos dla mam dziewczynek http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...ym_stylu_.html
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Karolineee właśnie co raz mniej się chwieje,
na tym filmie wyszło tak jakby popiła ![]() A INNEJ BECZKI ? Co się napiję muszę iść za potrzebą do wc, w dniu potrafię iść dosłownie 20 razy. Mam parcie, ale nie zawsze jest tak że coś leci;/ Nic mnie nie szczypie, nie swędzi, nie kuje nic. Tylko po prostu chce mi się wiecznie siurać Czy to może być przez anty? |
|
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamole
Zaległe życzenia dla Agadus Uli Buziaki Kobitki,nudzi uśmiechu, przesłanych nocy, pomocnych mężów i zdrowych dzieci Oj ktoś się budzi Zerkne pózniej Aga a ty nie w samolocie?
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta ja tak mam a nie biorę anty :/. Może coś się w środku obniżyło i ciśnie na pęcherz? nie mam pojęcia, gin nie mówił, że w środku coś nie tak... też mnie to wpienia!
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze chciałam napisać,
dzieciaki które piją z bidonów, polecam zwykła butelkę z KUBUSIA WATERR o taką nie wylewa się z niej kiedy się przechyla, dziubek jest twardy i jest pojemna. Miałam rożne bidony, ale ta butelka jest dla damy najlepsza. Wypija z niej zawartość a potem nalewam do niej wody i tak noszę ![]() Super sprawa dla mnie. Jak butelka się zniszczy to kupuje nową ![]() przy bidonach te silikony mi jakoś za często pękały :/ ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Co pójdę do wc to nie raz nie mija 5 min i znowu muszę a tam 5 kropelek, ale mi lżej CO by się miało obniżyć? Mam tak od tygodnia. W ciąży chyba nie jestem Dosłownie co wypije to zaraz przelatuje przeze mnie
|
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj kinga ciągnęła sok przez słomkę. wprawdzie tylko raz ale zawsze
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Monia byłas w tej restauracji FREGATA, gdzie Gesslerowa wczoraj robiła rewolucje
?
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
osobiscie nic tam nie jadłam, bylam tylko na chwilke. ogolnie malo tam sie zmieniło z tego co wiem. raz mielismy tam nawet spotkanie (akurat chora bylam) dla przedsiebiorców. ogolnie ta restauracja jest od roku-dwóch, bo wczesniej zamknieta wiele lat byla. to taka perełka prlu - wtedy byla sławna, teraz znowu kiełkuje.
|
|
|
|
#1968 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
![]() Tak ohydnej pogody to dawno nie było. U nas zimno i leje. Dosłownie LEJE ![]() Dzieci - całusy dla Was wszystkich Będziesz moim mistrzem ![]() A Julci jak zwykle niewypowiedzianie słodka i urocza A te rumieńce na jej buzi wyglądają jak namalowane Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Telik, ja się czuję porzucona Tak mało bywasz, coraz mniej...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Żaneta, pękaj z dumy, bo masz ekstra córę! ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
#1969 |
|
BAN stały
|
Brumku ,dizękuję!Maksowi dobrze poszło na egzaminach
![]() Teraz psychicznie się nastawiamy na pójście do gimnazjum. Szym idzie do I klasy bo radzi sobie dobrze i nie odbiega od dzieci rok-półtora starszych ![]() Ijka(tak mówi na nią Krystian) ma sie dobrze.Rośnie,cieszy sie. Własnie wlazła na krzesełko uczydełko a z niego wielkim krokiem na fotel wiklinowy Dumna siediz jak paw bo fotel wysoki i nie mogła wleźc z podłogi,to sobie krzesełko podstawiła. Zdrówka dla dzieciaczków zakatarzonych A dla wszystkich spełnienia marzeń dizecięcych
|
|
|
|
#1970 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kupa śmiechuCytat:
![]() Heloł u nas tak: 1) dwa dni temu kot pogryzł/podrapał Karolcię w buzię i rączkę ![]() No zaczepiała go, więc nie ma co się dziwić, ale trochę mocno ja dziabnął na buzi - i to koło oczka. Ech...będziemy musieli ich bardziej pilnować. Jak się powtórzy ...a sama nie wiem co robić... ![]() 2) dzisiaj Karolcia nie spała od 1-3:30 Zęby jej dokuczają strasznie, tak żałośnie popłakiwała. Dałam jej w końcu nurofen, to jak przestało ja boleć to takiego małpiego rozumu dostała, że zaczęla brykać po łózku, krzyczec, bic nas, śmiać się - innymi słowy plac zabaw.Dopiero po 3iej padła i spała z nami resztę nocy (pierwszy raz nie pamiętam od jak dawna - bałam się ze ja przygniotę). 3) No i przez to o mały włos a spóźniłabym się do pracy - zaspałam i miałam tylko 6 minut zeby się zebrać i wyjśc z domu na pociąg Udało się, ale wyglądam dziś jak ![]() No to tyle... |
||||||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszczcze nie, w poniedziałek zamówie, potrzebny nam jest na przyszłą sobote. Sara dostanie taki stoliczek od dziadków na roczek-tylko że Fishera. Filmik z dzisiejszego wypadu na plac zabaw, zawsze napadna Sareke dzieciaki, dziś z tekstem: będę twoim starszym bratem Starszaki są spoko ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Ju1kh...ature=youtu.be |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam też kilka innych filmików i piasek mnie rozbroił ![]() Uciekam. Do poniedziałku kochane. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-01 o 13:46 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Z piaskiem już nieaktualne, alergia mineła |
|
|
|
#1975 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz poprosić o odwołanie, może to uzna... A ząbków gratuluję! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dzięki miałam tą gazetkę a nie zauważyłam Patik ![]() za noc!Cytat:
![]() Cytat:
Super!!!!! Zaneta, Carmela, Beatko, świetne filmiki!
|
|
|
#1976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, niesamowita jesteś, że przy czwórce dzieci dbasz solidnie o każde z nich, pilnujesz... Że nad tym panujesz A ten wyraz dumy na buzi malucha dobrze znam Coś pięknego!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Baw się dobrze i wyszalej za wszystkie czasy
|
|
#1977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to chrupkiem ją zajmę chwilę albo biszkoptem - generalnie musi mieć zajęcie - jak już nic nie pomaga to puszczam ją na dywan w przedpokoju i sobie chodzi po mieszkaniu czasem się zabawi gdzieś dłużej. Cytat:
![]() ale fajnie - ja już zapomniałam jak to było dziękuję w Imieniu Gracji ![]() Cytat:
u nas chyba znów ząbki ruszyły, bo Julka w nocy pojękiwała przez sen a dziś obejrzałam paszczę jej i górne dziąsło czerwone, napuchnięte i takie widać że bolesne, i mam wrażenie że i dwójki i jedynki się pchają na świat... Cytat:
za tatę Cytat:
Patik: to straszne co musi przeżywać mama tego dziecka... nie chcę sobie nawet tego wyobrażać.. i gratuluje przespanej nocki ![]() ![]() klask i: mnie nie dane już od ponad 10 miesięcy niestety... ale może dożyje i ja tej chwalebnej chwili ![]() lecę nadrobić resztę
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim dzieciaczkom samych radości !!
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- wyczuwam kobiecą solidarność tyle dziewczynek w ciągu kilku dni postanowiło że będą raźnie chodzić - gratuluje Zaneta, iustyna, Carmela i super filmiki a Zuzi zdjęcie cudaśne kolorowe już mowiłam ze uwielbiam urode i w nowej fryzurze na pewno też! Beatko dla was tez gratulacje, Julka też umiejętnościami dołącza w stronę kroczących dziewczynek ![]() kogo by tu jeszcze pochwalić ![]() no Patik! za przespanie nocy! Marzena sliczna Hanula Agadus&Youyou spóznione ale szczere sto lat!! Karoline miłego weekendu za wielkim miastem ![]() to może jeszcze jakiegoś chlopca ![]() no Tymek kulfon mistrz! Brumek - super to zrobił! ![]() Madziulka mata widać służy wszystkim Szymkowi też ![]() Kajol jestem pod wrażeniem waszego przyjęcia i Szymek jest cudownym roczkowym chłopcem super!![]() Jasiu duzo zdrówka dla Ciebie do Telikowa! Jaciee co nowego dziś u lekarza? jak wysypka? Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-06-01 o 16:45 |
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Patik
za przespana nocke!Oliweczko super, ze z serduszkiem w porzadku! Beata, Zaneta, Carmela urocze Wasze dziewczynki! W niedziele dopiero. Bralas wit. D3 na Majorke? Cytat:
Nerola ![]() ![]() klask i: Brawa dla Ciebie, ze tak wspaniale wychowujesz swoja czworeczke.
|
|
|
|
|
#1980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kolejne chodzące dziecko na forum ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
dla Maksa za egzaminy![]() pokaż nam Izie ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
cudne wieści Oliweczko nie mogło być inaczej z naszą mocą kciuków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

bo tż całymi dniami pracuje a ja nie miałam nawet kiedy sama wyskoczyć i coś poszukać
dostanie najwyżej zaległy prezent 

ciesze sie ze nie zjadła, bo ostatnio ma tendencje do konsumpcji czegokolwiek
wczoraj zasmakwala w skorupce slimaka
z ledwoscia z buzi ja wyciagnelam, mimo protestów 

CO by się miało obniżyć? Mam tak od tygodnia. W ciąży chyba nie jestem
zębole

klask i: mnie nie dane już od ponad 10 miesięcy niestety... ale może dożyje i ja tej chwalebnej chwili