![]() |
#3391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Malla, ściemniaro, zacytowałaś moją wypowiedź ![]() Odkąd Ancij zjada Royala dla kastratów (ma duże chrupki) problem zniknął. Zdarza się to teraz tylko czasem po mokrej karmie. W ogóle zauważyłam że szybciej się najada. Nie chce się leniuchowi gryźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Nie depcze krokusów
|
Widocznie zacytowałam odruchowo, ale nie doczytałam postu - w pracy mam przeglądarkę zminimalizowaną do paru centymetrów.
Ach, kiedy pojawi się forum w nieirytującej wersji mobilnej?
![]() |
#3393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak? Kto? Czemu? Nie wiem, ale to było straszne. Kota nigdy nie rozumiesz do końca. Ma swój rozumek i cholera wie, gdzie go nogi poniosą nawet jeśli jest płochliwy i trzyma się swojego rewiru...
![]() |
#3394 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() A co na to wet? Wspominał coś o uśpieniu?
![]() |
#3395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, śmieję się ![]() Mam nadzieję że wkrótce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Nie miałam małych kotów (znaczy miałam, ale dawno), z tego co się orientuję, to kocięta przynajmniej do 4 tygodni są na mleku matki. Więc wychodzi na to, że kociak w ciągu nie 8, a 4 tygodni dostawał różną karmę. A kota masz z hodowli czy jak? ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Lecą później ze mną do łazienki i patrzą, jak się kąpię itd. Jak wychodzimy z łazienki, Cham leci do miski. Później różnie, przynoszę im jakiegoś chwasta do zabawy, ostatnio szyszki z parku, takie małe ( z modrzewia chyba). Cham sam sobie wynajduje zajęcie, zawsze znajdzie coś u mnie na biurku ![]() Pobawi się nakręcanymi myszkami, kulkami z papieru, ale największe zainteresowanie wzbudza w nim... natka koperku lub pietruchy ![]() Persilla dużo śpi, tak od 9-10 . 2. U moich kotów też nie zauważyłam zmian po kastracji. 3. Staram się, żeby miały jak najlepiej ![]() Z jednej strony chciałam ich rozdzielić do osobnych wolier, ale to odpada, bo: - przymierzam się do remonty altany w środku - nie po to raz ich rozmnożyłam, żeby teraz ich rozdzielać - mam 1 wolierę ogrodową, więc... ![]()
![]() |
#3397 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() Myślałam, że zawału dostanę, wchodzę do kuchni a tam suka (50cm w kłębie...) merda mi ze stołu, stojąc na nim wszystkimi czterema łapami ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3398 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Za to podoba mi się nowa aplikacja KWC. Żeby nie offtopować zbytnio - przydałaby się funkcja Karmy Wszech Czasów.
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() domyślam się, jaki masz telefon ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Właśnie, przypomniało mi się- mają Wasze koty śpiochy w oczach czasem?? Bo ja już wszędzie widzę koci katar ![]()
![]() |
#3400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj dokupilam kolejne rzeczy do wyprawki: - zwirek Cat's Best ekologiczny - sucha karme Applaws dla kociat - transporter - kocimietke - paste witaminowa - wapno - pasta malta soft - dywanik do drapania i domek o ten: http://www.zooplus.pl/shop/koty/lego...e/domki/135311 Mam nadzieje, ze sie spodoba ![]() ![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-06-01 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno cos polubi ![]()
![]() |
#3402 |
Zadomowienie
|
Jeśli takie zwykłe śpioszki to spoko, ale Ancijomak teraz ma takie gęste, duże glutki i to jest zapalenie spojówek.
Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-06-01 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czasem nawet jest mądry, ale to tylko czasem. Stasiek - piękna wyprawka! Jak nie polubi czegoś, to można sprzedać, żaden problem. Raczej nie powinien urządzić strajku głodowego. Warto na początek dosypywać do wybranej karmy taką, którą jadł w dotychczasowym domu.
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
super domek, myślę, że kot go pokocha, swietnie, że ma miejsce do ukrycia się i do obserwacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I przyszedł z kuwetki zlać mi się na plecak ![]() Nie wiem teraz, czy już lecieć do weta, czy poczekać do jutra, czy co. Chyba najlepiej do niego zadzwonię najpierw i niech radzi ![]() stasiek, piękna chałupka ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Nie depcze krokusów
|
A cóż mu tam nie pasowało?
![]() |
#3407 |
Zadomowienie
|
Żebym rozumiała co on do mnie gada to może bym wiedziała
![]() Żwirek od wielu miesięcy ten sam, zresztą strzelił chwilę przed tym kupkę a na siku przyszedł do mnie ![]() może bunt mi jakiś urządza za to trzymanie w domu?
#3408 |
Raczkowanie
|
Huh, dawno tu nie zagladalam, ale bylo troche klopotow (corka znajomej prawie sie zabila, bo matka poderwala jej chlopaka, ja zas stracilam znajoma, bo wzielam strone jej corki, ale coz to nieodpowiednie miejsce na tego typu historie).
W kazdym razie moja koteczka jest juz po sterylizacji. Nie bylo wiekszych problemow bezposrednio po zabiegu, ale teraz strasznie sie roztyla. Kupuje jej specjalne jedzonko dla kastratow, zjada i urzadza straszne wrzaski by nakarmic ja jeszcze. Kiedys jadla w malych ilosciach. Sucha karma caly dzien byla w misce, podchodzila skubala tak po trochu. Mokre jedzonko 2x dziennie jadla. Teraz caly czas jest glodna. Siedzi przy misce i drze ryja. Ja tylko zauwazy gdzies cos niedojedzonego, szybko to pochlania. Warzywa z rosolu, suche pieczywa, slodycze. Cokolwiek co nadaje sie do jedzenia. Musze wszystkiego bardzo pilnowac. Ostatnio nawet wsliznela mi sie do lodowki. Puscilam drzwi jak zawsze, zeby same sie zamknely. Nie zauwazylabym pewnie nawet kota w lodowce gdyby nie to, ze wrzasnela bo uszczypnelo ja w ogon chyba. No masakra jakas z nia. Nie mam juz pomyslu co z nia zrobic. Kiedys przesypialam z nia cala noc, teraz jest juz tak ciezka, ze mnie budzi jak zacznie lazic i sie gniezdzic na mnie. ![]()
#3409 |
Nie depcze krokusów
|
Olivvek - stawiałabym, że nie lubi sikać na kupie.
Hasuni - trzeba szybko działać, bo się utrwali i będzie duży problem. Dawaj jej jeść o określonych porach, trzymaj się dziennej porcji i nie zostawiaj nic w misce. Bądź konsekwentna. Ciężko odchudzić kota przez te wrzaski, ale da się - ignoruj ją. Jak odchudzałam teraz mojego i kręcił się z miaukiem pod nogami, to odwracałam jego uwagę zabawą. Jak był zmęczony zabawą, to bywało, że zasypiał z dala ode mnie, żebym dała mu spokój. Kot z nadwagą to niezdrowy kot.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Wtajemniczenie
|
Oto Muki, dzięki za info o karmie pytałyście co jadł w chodowli royala, purinę i coś na j ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć co. Generalnie nie jest wybredny za to to chodzący przewód pokarmowy. Ponieważ wiem że do choroby Charliego przyczyniła się karma nie chcę popełnić tego samego błędu z mukim. W przyszłym tyg. jedziemy do weta więc pewnie doradzi royala tak jak Charliemu ale ze względu na konserwanty chętnie wypróbowałabym coś bardziej naturalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawdopodobnie alergia na futro. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hasuni, może rozkładaj jej małe porcje suchego po całym domu, żeby musiała chodzić i polować na jedzenie, do tego jakieś kule- smakuje z chrupkami, wtedy będzie miała zajęcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Nie depcze krokusów
|
A to akurat nie powinien być wielki problem. Można zamykać pomieszczenie z jedzeniem, jeśli masz taką możliwość albo zamykać jedzenie. Ja kładę stygnące garnki do piekarnika - jego jeszcze nie umie otwierać.
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3416 |
Raczkowanie
|
Esfira -> na to nie wpadlam, dziekuje
![]() Malla -> no wlasnie jest problem, bo mieszkanie mam bezdrzwiowe (tylko do lazienki sa, a nie bede trzymac jedzenia w lazience), piekarnika nia mam, w szfkach nie mam miejsca, zreszta szafki otwiera nawet jak zwiaze raczki, nic sie przed tym moim potworem nie uchowa.
#3417 |
Nie depcze krokusów
|
To masz podobnie jak u mnie, tyle że mam piekarnik. A masz balkon? Jak nie, to pozostaje pilnowanie jedzenia przy kocie.
![]() |
#3418 |
Raczkowanie
|
Dołączę do wątku, jeśli pozwolicie
![]() ![]() Najlepszą zabawką okazał się karton po wyprawce, nie myszki, sznureczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Nie depcze krokusów
|
Madzik_2905 - ale słodka kicia!
Nie dawaj jej spać na laptopie, bo się zakłaczy i sfajczy.
![]() |
#3420 |
Wtajemniczenie
|
w jakim wieku powinno sie brac kocieta? gdzies czytalam, ze 6-8 tygodni, a pozniej w innym miejscu, ze absolutnie nie wczesniej niz przed 12 tygodniem zycia. Wszedzie chyba co innego mowia
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.