Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 09:11   #2491
Kejthx
Zadomowienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Buuu, zostaje w staraczkach
Dzieki za pamieć.
Do tego ta koszmarna pogoda, wiecie co? Myślałam, że przyjmę to lżej.
Kurcze, nawet nie cieszy mnie ten wyjazd, myślę o papierosach i w ogóle seryjnie mam dość.
Ale dziekuje Wam kochane jesteście, ze pamietacie o mnie

Monini liczę na Ciebie , to co my mamy czekać cały weekend jak tam z Tobą bedzie? Ja chyba nie wytrzymam! Jak bedziesz mogła od razu pisz, jak tam teśior wyjdzie. Oczywiście przyjmuję tylko II

Dziewczyny, miałam sobie darować z tymi testami owu, ale moze jednak się skuszę. Choć nie mam przekonania do końca. Także pyt do Was - jakie używacie ewentualnie, jakiś link do ofert

Miłego dnia życzę, chociaż pogoda psuje wszelkie (bynamniej moje ) próby poprawienia sobie nastroju
Stary 2012-06-01, 10:03   #2492
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

wiem że rzadko bywam ale cóż przez kompa.. od chwili gdy coś wgrałam nawet nie wiem co , ciągle tnie i zawiesza a nie mamy kiedy go zawieść na naprawy. U mnie to już 10 tydzień.
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:22   #2493
Luna0
Zakorzenienie

Kejthx na pocieszenie przynajmniej masz wakacje i pewnie tak zafasolkujesz ja wrocilam po # do papierosow i mam to gdzies.. na swoim zdrowiu mi nie zalezy, w ciazy rzucilam odrazu ale teraz..

Jestem wsciekla! Znow kogos spotkalo to co mnie. Niedlugo to beda watki aniolkowe a nie staraczkowo mamusiowe. I to jeszcze dziewczyna ktora zaszla zaraz po mnie.. tak sie cieszylam, tak jej kibicowalam ze normalnie sie poryczalam. Teraz mam spieprzony dzien co za podle zycie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:32   #2494
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Moja prezeska to, że tak ładnie powiem niezamężna starsza (60 lat) Pani... wrrrr

Mój mąż to na takie mówi, że nikt jej porządnie nie wyruch...ł, więc może to prawda a może zwyczajnie Ci zazdrości, bo ją to ominęło a czasu nie da się cofnąć. Skojarzenia mam od razu z taką baba - stara, zasuszona, z oczami jak szparki i zero uśmiechu na twarzy. Brrr...

Evelinka dobrze Ci napisała, łącznie z punktem 5 Monini się zgadzam. Olej babsztyla i idź na L4. Należy Ci się, po co masz się przez nią denerwować???

U mnie z objawów to może te zaparcia mogłabym sobie Kwitka tak wytłumaczyć, ale w środku sucho. A większość miała mokro jak miały fasolki. Zobaczymy jak będzie, prawda?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez lukinia Pokaż wiadomość
melduje, ze u nas dzien dziecka swietujemy w tym roku wyjatkowo - sa II bez watpliwosci ide dzis do gin ciekawa jestem co powie i kiedy kaze mi przyjsc znowu, bo normalnie to 2 mies sie tam czeka, ale musza chyba byc gotowi na takie sytuacje

GRATULUJĘ!!!kl aski:

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:42   #2495
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Cytat:
melduje, ze u nas dzien dziecka swietujemy w tym roku wyjatkowo - sa II bez watpliwosci ide dzis do gin ciekawa jestem co powie i kiedy kaze mi przyjsc znowu, bo normalnie to 2 mies sie tam czeka, ale musza chyba byc gotowi na takie sytuacje
Gratuluje kochana ja dzis ide znow do lekarza moze ten cos mi powie konkretnego
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:51   #2496
IsiaG
Zadomowienie

Ale doła laski załapały - nieładnie, oj nieładnie!!!
Nie poddawać się, nie tracić nadziei. Trzeba mieć o czym marzyć. Luna - fakt, to co Cię spotkało i nie tylko Ciebie to z pewnością traumatyczne przeżycie. Nikomu tego nie życzę. Ja swoją pierwszą ciążą nie umiałam się cieszyć. Czułam się winna, że zaszłam. W sumie to była wpadka. 9 miesięcy po zaręczynach, rok przed planowanym ślubem domyśliłam się, że jestem w ciąży. Nie miałam jak się cieszyć z ciąży, na wariata rodzice załatwiali nam ślub. To było koszmarne, jak się dowiedziałam, że teściowa powiedziała do mojego męża, że ma się ze mną ożenić, bo potem w razie rozwodu, będzie łatwiej dziecko mi zabrać. Co za suka!!! Nigdy jej nie lubiłam, mieszkamy nad morzem i jak ją zapraszałam to mówiłam, że ma się do piachu przyzwyczajać. Zresztą nigdy nie ukrywałyśmy, że się nie lubimy. Ona traktuje mnie jak rywalkę a powinna jak osobę przy której syn jest szczęśliwy. Zerwaliśmy z nimi wszelki kontakt, tylko żal, bo córka ma tylko moją mamę, jedną babcię. Tamtych niedługo zapomni.
No, to teraz ja się trochę wysmuciłam Wam w rękaw. Ale jest lżej.

Tutaj też pogoda do bani. Pada, jest 14 st, wiatr zimny. Brrr....
jak pójdę na basen to znowu z jacuzzi nie wyjdę, tam jest tak ciepło. Potem na bicze wodne, potem lecimy na tlenoterapię, później mamy obiad, kapsuła SPA i chyba pojedziemy do Stronia Ślaskiego po kąpielówki dla męża - popsuł. Jutro jedziemy do Skalnego miasta w Czechach a w niedziele Praga. Ogólnie atrakcji mi tu nie brakuje. JA NIE CHCĘ STĄD WYJEŻDŻAĆ. NIGDY, NIGDY, NIGDY......

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-06-01, 11:04   #2497
lukinia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kejthx na pocieszenie przynajmniej masz wakacje i pewnie tak zafasolkujesz ja wrocilam po # do papierosow i mam to gdzies.. na swoim zdrowiu mi nie zalezy, w ciazy rzucilam odrazu ale teraz..
Luna przestan natychmiast - nie chcialam Was straszyc, ale jak ma kogos zmotywowac to musicie wiedziec ZADNA kobieta, ktora mysli o dziecku nie powinna palic! mam troche wspolnego z medycyna i na ostatniej konferencji onkolog trabil, ze substancje smoliste kumuluja sie w... piersiach a zwlaszcza sutkach, bo sa rozpuszczale w tluszczach, a tam go sporo - dzidzia potem to wszystko wysysysa i razem z mlekiem dostaje dawke toksyn na cale zycie! w Hiszpani jest teraz wielka kampania informacyjna na ten temat, a u nas cisza
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:29   #2498
dusia7
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.

Nie pisałam trochę czasu ale na bieżąco Was podczytywałam.

Lunao bardzo mi przykro że się tym razem nie udało. Podziwiam Cię że tak sobie radzisz. Wierzę że następnym razem się uda.

a co u mnie? Idę na pierwszą wizytę w poniedziałek. Według moich obliczeń kończy się 7 tydzień., Strasznie się boję. Powinnam się cieszyć ale mam w sobie taki niepokój że szok. Trzymajcie za mnie kciuki aby było ok.
Fizycznie czuje się w porządku. Pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu, czasem mdli, piersi bolą a poza tym bez zmian. No i śpię sporo. W pracy mam taki młyn że jak wracam to płakać mi się chce ze zmęczenia.

Pozdrawiam.
dusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:43   #2499
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny, można się przyłączyć do Was?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:53   #2500
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Jasne, witaj
Napisz coś o sobie

Dziewczyny ja mam doła. Dziś zwalniam się z pracy wczesniej, mam już to gdzieś (nastroj @ u mnie zawsze jest bojowy ) i na weekend gdzieś wyskoczymy z meżem, bo w taką pogode w domu się zanudzę i tylko będę myśleć. A i poza miastem taniej kupię coś moze fajnego na wyjazd, hmmm ale mi brak optymizmu maskara!

Monini, czekam na wiadomość, będę podgladać co u Was, ale nie bedę pisać bo z tel to nienawidzę odpisywać na posty...

Buziaki i milego weekendu
Stary 2012-06-01, 13:01   #2501
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Jasne, witaj
Napisz coś o sobie

Dziewczyny ja mam doła. Dziś zwalniam się z pracy wczesniej, mam już to gdzieś (nastroj @ u mnie zawsze jest bojowy ) i na weekend gdzieś wyskoczymy z meżem, bo w taką pogode w domu się zanudzę i tylko będę myśleć. A i poza miastem taniej kupię coś moze fajnego na wyjazd, hmmm ale mi brak optymizmu maskara!

Monini, czekam na wiadomość, będę podgladać co u Was, ale nie bedę pisać bo z tel to nienawidzę odpisywać na posty...

Buziaki i milego weekendu

W tym roku skończę 24 lata, z Tż postanowiliśmy że zaczniemy starania o dzidzie, ten cykl starań był w sumie taki na luzie... ponieważ tylko raz się przytulaliśmy (przez delegacje Tż) w 19 dc przy 33 dniowych cyklach (wcześniej zamówiłam testy owulacyjne z allegro) i w tym dniu wyszły 2 krechy, czyli możliwe że była owu..., za trochę ponad tydzień powinnam dostać @, więc jeżeli teraz się nie uda to następny cykl działamy już w pełnej gotowości

Apropo testów, widziałam że wyżej o nich pisałaś... mogę Ci polecić sprzedawcę na allegro

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-01, 13:03   #2502
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Tutaj też pogoda do bani. Pada, jest 14 st, wiatr zimny. Brrr....
jak pójdę na basen to znowu z jacuzzi nie wyjdę, tam jest tak ciepło. Potem na bicze wodne, potem lecimy na tlenoterapię, później mamy obiad, kapsuła SPA i chyba pojedziemy do Stronia Ślaskiego po kąpielówki dla męża - popsuł. Jutro jedziemy do Skalnego miasta w Czechach a w niedziele Praga. Ogólnie atrakcji mi tu nie brakuje. JA NIE CHCĘ STĄD WYJEŻDŻAĆ. NIGDY, NIGDY, NIGDY......
To super że wyjazd się udaje
Co do tesciowej to masakra jakaś.. ale lepiej że Twoja córcia nie ma drugiej babci niz by miała taką co by ją nastawiała przeciwko Tobie, albo dołowała.. oj lepiej.

Cytat:
Luna przestan natychmiast - nie chcialam Was straszyc, ale jak ma kogos zmotywowac to musicie wiedziec ZADNA kobieta, ktora mysli o dziecku nie powinna palic! mam troche wspolnego z medycyna i na ostatniej konferencji onkolog trabil, ze substancje smoliste kumuluja sie w... piersiach a zwlaszcza sutkach, bo sa rozpuszczale w tluszczach, a tam go sporo - dzidzia potem to wszystko wysysysa i razem z mlekiem dostaje dawke toksyn na cale zycie! w Hiszpani jest teraz wielka kampania informacyjna na ten temat, a u nas cisza
Lukinia bardzo dobrze że piszesz takie rzeczy
Ja np nigdy o czyms takim nie słyszałam.. wiesz teraz po poronieniu i przy tej głupiej sesji mam tyle stresu że poprostu musze sobie jakos ulżyć, ale przynajmniej wiem ze nie szkodze tylko sobie. Do konca sesji niestety nie rzuce ale to jeszcze jakies dwa tyg, pale 2-3 pamierosy dziennie wiec nie bedzie mi ciezko. Po sesji rzuce napewno i to dzięki Tobie wiec Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez dusia7 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Nie pisałam trochę czasu ale na bieżąco Was podczytywałam.

Lunao bardzo mi przykro że się tym razem nie udało. Podziwiam Cię że tak sobie radzisz. Wierzę że następnym razem się uda.

a co u mnie? Idę na pierwszą wizytę w poniedziałek. Według moich obliczeń kończy się 7 tydzień., Strasznie się boję. Powinnam się cieszyć ale mam w sobie taki niepokój że szok. Trzymajcie za mnie kciuki aby było ok.
Fizycznie czuje się w porządku. Pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu, czasem mdli, piersi bolą a poza tym bez zmian. No i śpię sporo. W pracy mam taki młyn że jak wracam to płakać mi się chce ze zmęczenia.

Pozdrawiam.
szerze Dusia to sama siebie podziwiam..
Jesli chodzi o Ciebie to przestań sie stresować, mi pomagało myślenie że jak sie bede trzesła to nie uchroni mnie to przed wiadomosciami na wizycie. Niby sie nie stresowalam a i tak nie bylo dobrze. Lepiej sie nie denerwowac na zapas i wydaje mi sie ze ten caly internet to jeszcze bardziej podkręca. Dlatego że to po wizycie takie jak ja sie tu wyplakują i pewnie sie boisz ze moze byc tak samo.
Uwierz mi ze nie moze. Jest nas tak duzo że więcej aniołków sie w niebie nie zmiesci dlatego Twój będzie je reprezentował na ziemi
Trzymam za Ciebie kciuki!

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Oczywiscie. Napisz wiecej o sobie staraczka? Bo ten wątek to już ma wszystkie fazy wiec czy staraczka czy zafasolkowana to i tak zapraszamy

A no to juz wszystko wiem to narazie zostało Ci tylko czekac

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-06-01 o 13:05
Stary 2012-06-01, 13:09   #2503
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
To super że wyjazd się udaje
Co do tesciowej to masakra jakaś.. ale lepiej że Twoja córcia nie ma drugiej babci niz by miała taką co by ją nastawiała przeciwko Tobie, albo dołowała.. oj lepiej.

Lukinia bardzo dobrze że piszesz takie rzeczy
Ja np nigdy o czyms takim nie słyszałam.. wiesz teraz po poronieniu i przy tej głupiej sesji mam tyle stresu że poprostu musze sobie jakos ulżyć, ale przynajmniej wiem ze nie szkodze tylko sobie. Do konca sesji niestety nie rzuce ale to jeszcze jakies dwa tyg, pale 2-3 pamierosy dziennie wiec nie bedzie mi ciezko. Po sesji rzuce napewno i to dzięki Tobie wiec Dzięki za info

szerze Dusia to sama siebie podziwiam..
Jesli chodzi o Ciebie to przestań sie stresować, mi pomagało myślenie że jak sie bede trzesła to nie uchroni mnie to przed wiadomosciami na wizycie. Niby sie nie stresowalam a i tak nie bylo dobrze. Lepiej sie nie denerwowac na zapas i wydaje mi sie ze ten caly internet to jeszcze bardziej podkręca. Dlatego że to po wizycie takie jak ja sie tu wyplakują i pewnie sie boisz ze moze byc tak samo.
Uwierz mi ze nie moze. Jest nas tak duzo że więcej aniołków sie w niebie nie zmiesci dlatego Twój będzie je reprezentował na ziemi
Trzymam za Ciebie kciuki!

Oczywiscie. Napisz wiecej o sobie staraczka? Bo ten wątek to już ma wszystkie fazy wiec czy staraczka czy zafasolkowana to i tak zapraszamy

A no to juz wszystko wiem to narazie zostało Ci tylko czekac

Staraczka, kiedyś.. udzielałam się trochę na innym wątku staraczkowym(po czym tymczasowo zawieśiliśmy starania)na którym wiem,że czasami też się udzielasz bo czasami podczytuję tamten wątek więc wiem co Cię przykrego spotkało kochana... Ehh i jak tu być spokojnym o swoją ciąże..., przesyłam

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-01, 14:21   #2504
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cześć Dziewczyny,
Czy mogę się dołączyć? Szczerze to podczytuje Was intensywnie chyba od 2 tygodni ;-) Serdecznie gratuluje zafasolkowanym i życzę wytrwałości dla wszystkich staraczek

Nazywam się Malwina, za miesiąc przestane być narzeczoną i wychodzę za mąż. Pod koniec poprzedniego cyklu na spontanie przytulaliśmy się bez zabezpieczniea i powiem Wam, że coś mnie tak nawet zasmuciło jak dostałam @ że postanowiliśmy starać się o dzidzię
17tego maja dostałam więc @ jest to pierwszy cykl w którym się staramy, więc trochę z Wami zabawię dopóki maluszka nie zobaczę
Stary 2012-06-01, 15:27   #2505
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Czy mogę się dołączyć? Szczerze to podczytuje Was intensywnie chyba od 2 tygodni ;-) Serdecznie gratuluje zafasolkowanym i życzę wytrwałości dla wszystkich staraczek

Nazywam się Malwina, za miesiąc przestane być narzeczoną i wychodzę za mąż. Pod koniec poprzedniego cyklu na spontanie przytulaliśmy się bez zabezpieczniea i powiem Wam, że coś mnie tak nawet zasmuciło jak dostałam @ że postanowiliśmy starać się o dzidzię
17tego maja dostałam więc @ jest to pierwszy cykl w którym się staramy, więc trochę z Wami zabawię dopóki maluszka nie zobaczę
Witamy witamy opowiadaj nam co i jak
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:40   #2506
IsiaG
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny . Piszcie nam co tam u Was, bo my tu bardzo lubimy sobie poplotkować.
A ja dziś się w końcu normalnie wysr.... Co za ulga.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-06-01, 15:58   #2507
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja dostałam okres, pierwszy po odstawieniu tabletek.
także czekam na kolejną owulację i dalej będziemy próbować

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 16:28   #2508
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Witam nowe dziewczyny . Piszcie nam co tam u Was, bo my tu bardzo lubimy sobie poplotkować.

Kobieto jak Ty mnie tym "wysr..." rozbawiłaś, boska jesteś A swoją drogą, fajnie się ten wątek rozwija i chyba stajemy się sobie coraz bliższe, bo czasem opowiadamy o takich sprawach o których się tylko najbliższym mówi

Ja rozpoczynam starania od dziś Dziś 10 dc, ziółka piję, kwas foliowy jem, wiesiołka też, i generalnie się luzuję, bo wczoraj skończyłam staż i jestem nauczycielem kontraktowym Bo u nas nauczycieli awans zawodowy nas obowiązuje, i mam drugi stopień Mogę teraz bez stresu zachodzić w ciążę, bo dostanę umowę na czas nieokreślony
Stary 2012-06-01, 16:47   #2509
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Kobieto jak Ty mnie tym "wysr..." rozbawiłaś, boska jesteś A swoją drogą, fajnie się ten wątek rozwija i chyba stajemy się sobie coraz bliższe, bo czasem opowiadamy o takich sprawach o których się tylko najbliższym mówi

Ja rozpoczynam starania od dziś Dziś 10 dc, ziółka piję, kwas foliowy jem, wiesiołka też, i generalnie się luzuję, bo wczoraj skończyłam staż i jestem nauczycielem kontraktowym Bo u nas nauczycieli awans zawodowy nas obowiązuje, i mam drugi stopień Mogę teraz bez stresu zachodzić w ciążę, bo dostanę umowę na czas nieokreślony
oooo to gratuluje!!

Też czekałam z dzidziulkiem, aż otrzymam umowę na czas nieokreślony.

Wtedy masz pewny powrót na minimum rok, od zakończenia maciezyńskiego.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 17:19   #2510
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
ja też czuje się z wami coraz lepiej.. nie mysle co napisac tylko pisze kiedy mi sie chce i co chce. tak wszystko na luzie i w milej atmosferze

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Miałam tak samo.. jak bralam antybiotyk na tabletkach to myslalam ze moze nie zadzialaja i jak @ przyszla to mi bylo smutno. Wiec odłożyłam je całkiem No niestety jesli nas podczytujesz to wiesz co mi sie przytrafiło

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-01, 18:02   #2511
anna2007
Raczkowanie

hej moje dziewuchy

byłam na wizycie,we wtorek mam się stawić do szpitala na badania na dwa dni

Edytowane przez anna2007
Czas edycji: 2012-06-01 o 18:07
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:05   #2512
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj skończyłam staż i jestem nauczycielem kontraktowym Bo u nas nauczycieli awans zawodowy nas obowiązuje, i mam drugi stopień Mogę teraz bez stresu zachodzić w ciążę, bo dostanę umowę na czas nieokreślony
dmoc, gratulacje Ja też jestem nauczycielem kontraktowym i za rok mogę już zacząć staż na mianowanego, także bardzo chciałabym zajść w ciążę i po macierzyńskim w miarę możliwości wrócić i wziąć się do roboty
Stary 2012-06-01, 20:37   #2513
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Gratuluje umowy! Ja również mam umowę na czas nieokreślony (pierwszą taką) Jak szef spytał czy chce następną umowę na rok i później rozwijać się gdzieś indziej czy na nieokreślony od razu powiedziałam, że na nieokreślony, bo już miałam w głowie dzidzię

Cytat:
Miałam tak samo.. jak bralam antybiotyk na tabletkach to myslalam ze moze nie zadzialaja i jak @ przyszla to mi bylo smutno. Wiec odłożyłam je całkiem No niestety jesli nas podczytujesz to wiesz co mi sie przytrafiło
Kochana wiem Dbaj teraz duuuużo o siebie
Ja najchętniej to bym chciała aby wszyscy jak chcą to od razu w pierwszym cyklu i żeby wszystko pomyślnie przebiegało... a życie życiem niestety
Stary 2012-06-01, 20:46   #2514
djmoniska
Raczkowanie

słuchajcie kochane, szukam i szukam takiego jakiegoś albumy albo pamiętnika ciążowego z miejscem na test ciążowy chciałabym mieć pamiątkę gdzie szukać czegoś takiego w necie???

djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:14   #2515
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
No to mnie rozbawiłaś tym ostatnim wersem Hhehe.
Oczywiście zamierzam się "czynnie" udzielać na wątku w miarę możliwości bo sama lubię plotkować,jak każda kobieta z resztą

Cytat:

Ja niestety mam umowę na czas określony... przeważnie na miesiąc, 3 a teraz na 5 i tak ciągle od 3 lat... Ehh.. zero stabilizacji..

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
słuchajcie kochane, szukam i szukam takiego jakiegoś albumy albo pamiętnika ciążowego z miejscem na test ciążowy chciałabym mieć pamiątkę gdzie szukać czegoś takiego w necie???
Widziałam coś podobnego w Empiku, ale czy było tam miejsce na test ciążowy to nie wiem...,a szukałaś na allegro?

My właśnie wróciliśmy z Tż z zakupów, kupiłam sobie ładną bluzeczkę i jestem zadowolona i w dodatku opchałam tyłek w Mc,Donalds
A jutro do pracy niestety...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-06-01 o 21:15
Stary 2012-06-01, 21:41   #2516
djmoniska
Raczkowanie

kupiłam sobie takie cos http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62

ma 60 stron będę pisać i wklejać najpierw zdjęcia z usg testy też jakoś powklejam dla chcącego nic trudnego hehe do tego mam wiersz... zanim zaszłam o tym jak bardzo pragnę nosić maluszka pod sercem i też go tam wpiszę może napiszę drugi o tym że już jest pod sercem co wy na to???

a potem na środku NARODZINY I ciąg dalszy hihi

PAMIĄTKA SUPER NIE?!

Edytowane przez djmoniska
Czas edycji: 2012-06-01 o 21:43
djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:43   #2517
aigrene
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że mi pomożecie i podzielicie się swoimi doświadczeniami, bo mój cykl chyba zwariował, a staramy sie z mężem o dzieciątko od stycznia.

Mam cykle ŚREDNIO 34-dniowe. Średnio bo nie są idealnie regularne. Ostatni cykl trwał - UWAGA- 69 dni!Jeden jedyny raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło. Już prawie byłam pewna, że nic tylko ciąża. No ale ostatecznie nic z tego nie wyszło.

Dzisiaj jestem w 33dc.
Ale w 23 i 24 dc miałam jakieś dziwne plamienie.Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie przydarzyło a mam 29 lat. Było to coś jakby galaretowata wydzielina ale raczej rzadkiej konsystencji w środku z maleńkimi jakby żyłkami w kolorze brunatno-brązowym, ale bardziej jasnym niż ciemnym kolorze. Na bieliźnie objawiało się to niewielką plamką jasnobrązową. Było tego niewiele, ale bardzo mnie to zdziwiło. Od tego czasu mam też nabrzmiałe i obolałe piersi, ale nie sutki.

W 27dc zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny, w 28 dc równiez pozytywny, w 30dc test LH równiez pozytywny->tym razem kreska była dużo grubsza i dużo ciemniejsza od tej ze strefy kontrolnej. W poprzednich też była mocniejsza i wyraźna, ale nie aż tak. W 31dc kreska była już nieco słabsza, 32 dc również -czyli test negatywny. W tym czasie baraszkowaliśmy z mężem mniej wiecej co dwa dni.

Dodam, że w czasie tego plamienia odczuwałam kłucie w prawym jajniku, a nigdy mi się to nie zdarza i uczucie ściagnięcia brzucha, jakby mi ktoś założył jakis gruby gumowy pas od jednej do drugiej pachwiny.

Co o tym myślicie? Tak późno owulacja? i to plamienie?

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY

Edytowane przez aigrene
Czas edycji: 2012-06-01 o 21:46
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 07:34   #2518
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że mi pomożecie i podzielicie się swoimi doświadczeniami, bo mój cykl chyba zwariował, a staramy sie z mężem o dzieciątko od stycznia.

Mam cykle ŚREDNIO 34-dniowe. Średnio bo nie są idealnie regularne. Ostatni cykl trwał - UWAGA- 69 dni!Jeden jedyny raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło. Już prawie byłam pewna, że nic tylko ciąża. No ale ostatecznie nic z tego nie wyszło.

Dzisiaj jestem w 33dc.
Ale w 23 i 24 dc miałam jakieś dziwne plamienie.Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie przydarzyło a mam 29 lat. Było to coś jakby galaretowata wydzielina ale raczej rzadkiej konsystencji w środku z maleńkimi jakby żyłkami w kolorze brunatno-brązowym, ale bardziej jasnym niż ciemnym kolorze. Na bieliźnie objawiało się to niewielką plamką jasnobrązową. Było tego niewiele, ale bardzo mnie to zdziwiło. Od tego czasu mam też nabrzmiałe i obolałe piersi, ale nie sutki.

W 27dc zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny, w 28 dc równiez pozytywny, w 30dc test LH równiez pozytywny->tym razem kreska była dużo grubsza i dużo ciemniejsza od tej ze strefy kontrolnej. W poprzednich też była mocniejsza i wyraźna, ale nie aż tak. W 31dc kreska była już nieco słabsza, 32 dc również -czyli test negatywny. W tym czasie baraszkowaliśmy z mężem mniej wiecej co dwa dni.

Dodam, że w czasie tego plamienia odczuwałam kłucie w prawym jajniku, a nigdy mi się to nie zdarza i uczucie ściagnięcia brzucha, jakby mi ktoś założył jakis gruby gumowy pas od jednej do drugiej pachwiny.

Jak dla mnie jestes w ciazy
Kochana ja też mam długie cykle ok 33 dni i rowniez mialam to plamienie czyli implantacyjne. Z takimi zylkami krwi brązowo rozowe takie niewiadomo co Jest mozliwosc ze to plamienie z owulacji ale mnie sie nie wydaje, jak dla mnie sprawa jasna
Odczekalas juz z 10 dni od tego plamienia wiec rob test
Mi zaraz po tym plamieniu nawet beta nie wyszla trzymam kciuki

i brawa za podpis

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-06-02 o 07:35
Stary 2012-06-02, 09:25   #2519
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
kupiłam sobie takie cos http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62

ma 60 stron będę pisać i wklejać najpierw zdjęcia z usg testy też jakoś powklejam dla chcącego nic trudnego hehe do tego mam wiersz... zanim zaszłam o tym jak bardzo pragnę nosić maluszka pod sercem i też go tam wpiszę może napiszę drugi o tym że już jest pod sercem co wy na to???

a potem na środku NARODZINY I ciąg dalszy hihi

PAMIĄTKA SUPER NIE?!
Bardzo fajne, tak jak pisałam wcześniej widziałam coś podobnego w Empiku tylko w sumie to chyba był bardziej album po narodzinach, a stylu mój pierwszy ząbek itp... Fajne, jak będe miała dzidzie to też planuje coś takiego kupić, piękna pamiątka

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość

Dzisiaj jestem w 33dc.

Zrób test ciążowy i wszystko się wyjaśni, 3mam kciuki!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-02, 09:39   #2520
aigrene
Raczkowanie

Myślicie, że nie jest za wcześnie na test? Boje się, że jak go zorbię i będzie negatywny to zacznę się nakręcać, że zrobiłam test za wcześnie i znów polecę do apteki, by za 2-3 dni znów robić kolejny i żyć nadzieją....
Dzisiaj jest 34 dc ale ta moja długość cyklu wyliczona jest ze średniej: raz jest to 34, innym razem 36 a jeszcze innym 28 dc. Co robić?

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości