|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() ![]() Ide spac bo mi sie oczy kleją, moje dziecko jeszcze samo nie umie chodzic a ciagle cos broi, dzis robilam jej zupe, ona sobie raczkowala, nagle zbyt dluga cisza ide do pokoju a ona otworzyla szuflade u moich rodzicow i powyciagala papiery-jakies faktury, rachunki itd., potem rozloczyla kabel w tel stacjonarnym-ja tego nie zauwazylam i nikt nie mogl sie dzis do na dodzwonic na domowy, pojechalismy do obi wybierac płytki, na sekunde odkrecilam sie bo tz cos mowil a tu huk...oczywiscie moje dziecko stracilo reka małe płytki....no i tak ciagle cos....ale czasem mi sie smiac juz z tego chce, np wtedy jak zobaczylam ja w kuchni posrod rozsypanej mąki, makaronów i ryzu- na poczatku bylam zla ale jak potem niunia sie odkrecila i sie tak super usmiechnela to nie mialam serca nawet na nia podniesc glosu...coz to tylko dziecko, chcoc czasem nie mam juz sily ciagle po niej czegos sprzatac
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
dzień dobry
padnięta jestem ostatnio niesamowicie. oczy same mi się zamykają. od pon. Mateusz budzi się ok. 5:30 i za nic w świecie nie chce dalej spać ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym to znów poszło nam kółko od wózka. przebiła się opona po raz enty. wnerwia mnie ten wózek strasznie. no i dziś albo będziemy uziemieni w domu albo będzie spacer na nóżkach, który nie wiem czy psychicznie wytrzymam ![]() lecę na śniadanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas jelitówka ![]() ![]() ![]() W wolnej chwili poczytam co tam naskrobałyście ![]()
![]() |
#274 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoje jeszcze lepsze bo chociaż chodzic nie umie to wszędzie się dostanie ![]() Też tak mam jak cos napsoci, czyli bardzo często. Zaglądam co tak dziwnie cicho a dziecko albo - porozrzucało książki z regału - powyjmowała wszystkie chusteczki nawilżane ![]() - zdjęła oleje z półki w kuchni i puszki, i zrzuciła sobie na stopki i płacze ![]() - biega po remontowanym pokoju i zdecydowanie robi cos niedozwolonego ![]() - rozrzuca złożone dopiero pranie itd. itp. Cytat:
![]() Czy Wy macie X-landera? Bo o tych wózkach słyszałam opinie co do kółek ( wyglądowo jest fajny) Powiem Ci że na nóżkach też można 2 godziny przełazić ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj niedobrze z tym kółkiem Żurawinka o ja pitolę jakie śliczne loczki ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
żurawinka- sliczne loczki ma niunia! a z przodu ma proste włoski? Bo moja ma identyczne loczki ale tylko z boku i z tylu, bo z przodu ma proste włoski i prosta grzyweczkę- podcinałam jej ostatnio bo juz jej w oczy wchodzila, myslalam ze bedzie plakac, ale jak jej mowilam "ciach ciach" to sie chichrała i dalysmy jakos rade
![]() izunia- oby szybko przeszło! Ja to bym panikowala zaraz, bo mojej kolezanki dzieci trafily przez tą jelitowke do szpitala... Oby Majeczka szybko wyzdrowiała! Pediatra mojej szwagierce kazala podawac małej łyzkami (jak miala jelitowke) wygazowana coca cole, no ale miała wtedy ponad 3 lata, wiec chyba w przypadku małych dzieci to nie ma zastosowania...
Nasza księżniczka ![]() Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-05-31 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
izunia- oj to nie ciekawie, kurujcie sie
![]() zurawinka- sliczne loczki ![]() marta- zycze konsekwencji ![]() Jak juz pokazujemy loki ![]()
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
tajka- mega loki!
![]()
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Super loczki, moja ma własnie tylko z tyłu głowy, z przodu zaglądająca w oczy grzywa
![]() ![]() Mik23 dwaj focię loczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Ale super
![]() tajka a Lenki loczki już nie raz podziwiałam,bajera! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
jeju..moje dziecko od godz 12 spi.... a ja nie moge sobie znaleźć miejsca... to takie glupie bo powinnam wykorzystac czas na relaksowanie sie, ale ja przyzwyczailam sie ze prawie wszystko robie w biegu, jak ona idzie spac robie dla niej obiad, wypijam kawe i niunia wstaje...a dzis juz 3 godz spi, juz kilka razy wlazilam do pokoju sprawdzic czy na pewno spi i czy oddycha
![]() ![]()
![]() |
#284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczne ma włoski i takie ciemne Cytat:
wygazowaną przez słomkę po łyczku popijała, chociaż tego dnia ani ja ani ona nie miałyśmy na nią ochoty ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- ja pożegnałam Zuzię, położyłam Oliwię spać i ogarnęłam mieszkanie. Czekam na tż bo po pracy ma przywieźć obiad, w lodówce świeci pustkami. Dobrze, że Oliwia miała obiadek ze słoiczka w zapasie. Chce oduczyć mała od cyca. Wczoraj piła tylko rano i potem przed snem. Ale jak mnie widziała to zaraz było marudzenie, na rączki i grzebała pod bluzką. Dziś też piła z rana a teraz mnie molestuje. Jak jej nie dam to chociaż przytulić się musi na chwilę i to jej pomaga. Ech! tak mi jej szkoda.
![]() |
![]() |
#285 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej ... ![]() ![]() oby szybko przeszło ![]() cudeńka .. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mordka dlaczego chcesz odstawic??? ![]() ![]() przepraszam dziewczyny tylko parę postów przeczytałam ..jutro nadrobię... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Dodaje fotki do albumu.
Mlodamiala dzis goraczke 39C ale chyba troszke juz zeszla
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki.
Ja na krotko, bo zaraz ide spac. Wszystkie zdjecia loczkow - cudowne!! ![]() Nino ma proste jak druty - jak w ogole je ma, he he. I stoja mu jak naelektryzowane, nawet jak sa dlugie ![]() Dzis Ninek mial szczepienie - 3 wklucia ![]() ![]() Dobranoc!
![]() |
#288 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
my wczoraj mieliśmy nieciekawą nockę, przepłakana przez zęby, do tego kataru dostała na zęby i oddychać nie może ![]() Całe szczęście dzisiaj juz lepiej, nocka przespana 20:30-7:20, i to nawet bez mleka. Cytat:
i pisała, że jak młoda przychodziła na cyca, nie w tej porze co go powinna dostać, to ją przytulała i proponowała wodę do pica ![]() Pisała, że u niej to fajnie zdało egzamin. Cytat:
![]() moja ma proste włosy ![]() aaa też pokażę http://img707.imageshack.us/img707/8769/p1060099z.jpg ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
ale dzielny chłopak ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
ja zup młodej nie robię ![]() je tylko drugie danie, bo my z tż nie jadamy zup
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-06-01 o 07:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() na początek bardzo optymistycznie ![]() ![]() Miłego dnia wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza blondyneczka po Mamie ![]() U nas ok, mała spała a my ... byliśmy bardzo niehrzeczni ![]() Za oknem tak ciekawie że nic sie nie chce po za spaniem. Miłego dnia ![]() A zaraz zaraz, nie no... zapomniałabym Naszym pociechom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!! Macie jakies plany na uczczenie tego dnia? My chyba tylko się wybierzemy do ZOO ale nie w tym tyg. tylko jak się zrobi cieplej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Lenki buziak wielki ![]() Cytat:
![]() boje sie również objawów poszczepiennych.. dla Ninka ![]() czy już dobrze dziś jest??.. Cytat:
![]() u nas też leje od rana i też nudy straszne ![]() Cytat:
![]() ![]() też myślałam o zoo.. ale tak jak Ty poczekamy na cieplejsze dni.. byłam wczoraj w pepko i obkupiłam moje dzieci w ubranka na lato.. po za tym moje starsze kończyło 30 maja 15 lat więc i tort a nawet dwa zrobiłam.. i obchodziliśmy sobie dzień dziecka i jego urodziny razem trochę wcześniej ![]() wszystkiego najlepszego maluchy!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
ada- nie mam pojecia mysle ze od zebow bo jej 3 4rki wychodza
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego co najlepsze dla naszych kochanych dzieci z okazji Dnia Dziecka!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym ze względów zdrowotnych, ponieważ przez karmienie nie mogę zastosować pewnych leków ani prześwietlenia zrobić. I wszystko czeka i czeka na później.... Wczoraj i przedwczoraj dobrze nam poszło. Było karmienie rano, 6-7 i potem ok 20 przed spaniem. Tylko cały dzień się martwię czy nie jest głodna, no i muszę się zmobilizować do urozmaiconych dań. Ostatnio smakują jej płatki z krowim mlekiem i znowu pomału zaczyna jeść jogurty. Dziś rano zauważyłam, że mam bardzo mało mleka w piersiach. Jak zawsze po nocy były ogromne i twarde tak dzisiaj dwa flaczki. Mała się wkurzała i skakała od jednego do drugiego bo nie leciało. Może problem laktacji sam się rozwiąże i nie będzie trzeba brać tabletek. izabelaa- dokładnie te przytulanie działa. Może ten cyc to właśnie z potrzeby bliskości był. Teraz mała co chwilę do mnie przylatuje i obiema rączkami mnie obejmuje i przytula się mocno kilka minutek i leci dalej. To jest takie słodkie ![]() Dziś wyskoczyłam z małą do lumpa ale oczywiście nie dała mi nic obejrzeć, muszę iść później jak tż wróci z pracy. Po drodze poszłam do żłobka zobaczyć czy się dostała............... jest na liście rezerwowej, ale na 4 miejscu więc nie jest źle. Może ktoś się wykruszy w międzyczasie i jeszcze się dostanie. Dobra idę piec murzynka. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ach, zapomniałam się pochwalić, że w poniedziałek wyszedł Oliwce 3 ząbek - górna jedynka i już następna się przebija. ![]()
![]() |
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje za nowe ząbki ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | ||||||||
Raczkowanie
|
hej
u nas też dziś pada ![]() poza tym Lusia ma katar, a mnie boli gardło więc nigdzie się nie wybieramy też planujemy wizytę w ZOO ale poczekamy na weekend z ładną pogodą ja po kolejnej wizycie u lekarza, maluszka rośnie, a z okazji Dnia Dziecka odwróciła się do mamy 4 literami ale przynajmniej kręgosłup było pięknie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak już tyle dni poszło bez smoka to się musi udać a co do wózka to współczuję ![]() ja też czasem nie mam cierpliwości na spacery na nóżkach Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jak się dziś czuje? Cytat:
![]() ale jak najbardziej rozumiem, bo jak się patrzy za okno to wszystkiego się odechciewa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łucja na początku odstawiania nie jadła zbyt dużo, ale jak się już przyzwyczaiła, że piersi nie ma to zaczęła takie ilości jedzenia pochłaniać, że robiłam wielkie oczy powoli Oliwka przestawi się na inne jedzenie, a wydaje mi się, że przynajmniej w ciągu dnia to bardziej chodzi o bliskość niż o jedzenie ja przy odstawianiu nic nie brałam, pierwsze 3 dni były trudniejsze, a potem piersi same się uregulowały i pokarm przestał się pojawiać ![]() Żurawinka, Tajka śliczne loki mają dziewczyny ![]() Iza u Idalki też śliczna fryzurka ![]() u nas loki ale bardziej z tyłu i z boku a z przodu włosy lekko falowane to ja też wrzucam zdjęcie chociaż dziś bardziej niż na loki wygląda to na niesforne kędziorki ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2012-06-01 o 13:40 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leni bardziej kreca sie z tylu i po bokach grzywka mniej, ale jak tylko sie spoci czy cos to wyglada jak baranek heeh dzis obudzila sie rano glowa wilgotna i zastanawialam sie czy to baranek czyu lenka ![]() Kudre moje dziecko ma tyle tych kudlakow ze masakra w porownaniu do reszty, no nie liczac Oliwki ehehe twarz zakryta bo nie chce dawac fotek an forum:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2012-06-01 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
no dużo ma
![]() ale też ma ciemniejsze włoski to inaczej trochę widać Łucja jak się urodziła to była czarnulka i włosków sporo potem jej się wytarły i zaczęły odrastać dużo jaśniejsze teraz przy takich jasnych włosach to prześwity ma momentami córka koleżanki też ma tak dużo włosów jak Oliwka i Lenka tamtej w ogóle się nie powycierały włosy jak była mała więc teraz można jej kucyki robić, a grzywkę miała już kilka razy obcinaną bo nic nie widziała przez nią
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Oliwce już się włosy prostują, w zasadzie ma pokręcone po myciu a potem same końcówki.
Ale baaardzo jej zjaśniały.
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
chciałam zapytać czy któraś z was ma albo widziała te rowerki
http://allegro.pl/puky-pukylino-rowe...365965008.html podoba mi się ale nie wiem jak jakościowo i czy warto kupić
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.