Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 21:42   #1651
nettka_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
No i stało się, dałam Lenie około 18 pudding ryżowy więc około 19 po kąpieli nie była bardzo głodna i zaczęła mi nagryzać sutek ... ałłłłłł jak to boli, normalnie bałam się jej dać ten sutek do ssania
Wymęczyłam ją trochę i jak już była naprawdę śpiąca i zaczynała ssać moje ramię to dopiero jej dałam i ssała już normalnie. Pisałam ostatnio, że chciałabym ją do jakiś 14 miesięcy karmić ale jak tak będzie robiła to niestety zakończymy to dobre, bo ja się zwyczajnie boję jak tymi swoimi dwoma kasownikami naciśnie to ból jak chol...ra

kochana znam ten ból
dlatego ja daje cyca jak mała jest naprawdę głodna wtedy od razu je a tak to gryzie

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:58   #1652
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Oliveira czy ten Twoj wozek jest naprawde superrr???Bo ja musze cos kupic ale nie mam go gdzie sprawdzic i czy wytrzyma piaskowe drogi?
ja jestem bardzo zadowolona piasek, wyboje, wertepy mu nie straszne przekladane siedzisko - na razie młoda jeździ przodem do mamy może buda mogłaby być troche większa, tzn bardziej zachodzić do przodu, bo przy oparciu na płasko czasem musimy sie wspomagać kocykiem co chcesz jeszcze wiedzieć? pytaj

ja brałam od tego sprzedawcy:
http://www.3kropki.pl/p/5/3/1/jane_s...ogi_gratis.php

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:03   #1653
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
wysusza?? ajj

a wasze dzieciaczki mają jeszcze ciemieniuszkę? mojej pani ostatnio się pojawia i to coraz więcej czego używacie do mycia główki?
ja myłam główke tym szamponem w piance z mustelii i główke mamy już długo długo czystą...
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Glam zart swietny ja bym przerobila tylko poczatek: idze Glam i Goldi do lekarza a dalej tak jak pisalas
a ja jak tak dalej pójdzie to dopisała bym siebie i:
a doktor patrzy na basiule i pyta: "a Pani gdzie ma te cycki?"

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Mam znow 39,4 i trzesiawki, chlopcy wrzeszcza ze zmeczenia. Zgadnijcie ile mam osob do pomocy
oj bidulko żebym miała bliżej to bym cie poratowała

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:23   #1654
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja myłam główke tym szamponem w piance z mustelii i główke mamy już długo długo czystą...

padłam

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
No z nocnego tiru riru nici. Tż pojechał do kolego bo mu jakieś tarcze załatwił no i pewnie relaksują się przy piwie...szlag
Wprowadzę chhyba karny celibat, za to, że mnie wystawił ... sesese
na szczęście mój mi takich niespodzianek nie robi - wie że mu się nie opłaca mój foch się nikomu nie oplaca

Cytat:
Pragnę sprostować. W poprzednim poście napisałam czym myję Michałka i że mamy ciemieniuchę. Owszeem mamy, bo miałam na myśli tą niezrośniętą kość na głłówce, a nie łupież

Stary 2012-06-01, 22:31   #1655
domi7ks
Zakorzenienie

Mój mąż wrócił, ale Polusia go tak wymęczyła, że przy jej usypianiu padł... a ja nie mam libida go budzić bo by mi kazał bodystocking założyć hehe

i chyba sobie zrobie wieczór spa i pomaluje panzokcie OMBRE ciekawe czy mi wyjdą

a my dziś kupilismy rowerek Polusi

Cytat:
Licze na to ze przez to zapalenie schudne jeszcze ze 2 kilo i jak tzt przyjedzie to jakis wyrzut sumenia poczuje ze ja taka zmarnowana meczennica
Chociaz oczywiscie zapewne chlopy takiego myslenia nie maja
oj bidaku mam nadzieje, ze Ci szybko minie to zapalenie :/

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ela, Glam , zdrówka

Sozaa, Owieczka, wiecie już jaki był powód tych strasznych tragedii, o których pisałyście? nie może mi to wyjść z głowy
serce się raja, naprawde

Cytat:

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:33   #1656
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

a my dziś kupilismy rowerek Polusi

dawaj foty

Stary 2012-06-01, 22:43   #1657
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze ja:
przychodzi seona do lekarza i mówi, że ma problem z cyckami. A lekarz: "to proszę pokazać". Seona pokazuje a dr: "na pryszcze to jest Clean & Clear".

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:53   #1658
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
to jeszcze ja:
przychodzi seona do lekarza i mówi, że ma problem z cyckami. A lekarz: "to proszę pokazać". Seona pokazuje a dr: "na pryszcze to jest Clean & Clear".

Stary 2012-06-01, 22:54   #1659
OlusiaS
Wtajemniczenie

dziewczyny przestancie,bo siku mi sie chce.

Glam z racji,ze ja watkowa czarownica (cos tam kiedys mialam czarowac,nie pamietam co,do tego mam pieprzyki na twarzy :brzydal),czaruje Twojego cycka,zeby zapalenie sobie poszlo kszszszszszsz

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-06-01 o 22:55
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:01   #1660
janeczka7891
Zadomowienie

och ale naskrobałyście
Melduję się, że jutro wyjeżdzam i wracam za tydzień w niedziele. Nie zdziwię się jak już nowy wątek będzie w takim tempie

Moje dzieciątko dziś się wymęczyło, był troszkę zmierzły ale padnął jak kawka o 19.30 a o 5 muszę go budzić bo tak będziemy wyjeżdzać mamy 600 km przed sobą

Pozdrowionka i całuski dla wszystkich

Lęce was poczytać co to popisalyscie
Stary 2012-06-01, 23:20   #1661
Seona
Zakorzenienie

Janeczka, szczęśliwej podróży

Pati dzisiaj weszła do wc i zobaczyła jak tatuś sika na stojąco i pyta się:
"czemu sikasz na stojąco" a on jej odpowiedział "bo mi tak wygodnie"

Mógł powiedzieć, że chłopczyki sikają na stojąco i on jest chłopczykiem

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:23   #1662
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
dawaj foty
http://hulajnogi.istore.pl/pl/rowere...-8-rozowy.html taki tylko siedzenie czerwone ( u nas 219 zł ale nie opłacało nam się juz zamawiać)
Potem zostanie dla Michałka , choć rama rózowa, ale nie jest taki typowo dziewczecy
Cytat:
to jeszcze ja:

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:25   #1663
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
http://hulajnogi.istore.pl/pl/rowere...-8-rozowy.html taki tylko siedzenie czerwone ( u nas 219 zł ale nie opłacało nam się juz zamawiać)
Potem zostanie dla Michałka , choć rama rózowa, ale nie jest taki typowo dziewczecy
fajniutki

Stary 2012-06-02, 06:04   #1664
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
DOCZYTAŁAM
Wrócilismy z zakupow kupiłam sobie jeansy i to nie najwieksze jakie były))i tshirt a małej jak wpadłam do reserved to chciałam wszystko kolejno brac ale Tz mnie na ziemie sprowadziłi skonczyło sie na 2 swterekach bluzie polarowej spodniach dresowych leginsach i tshircie))Mała jest jak ja UWIELBIA zakupy była taaakkka grzeczniusia

Princ jak czytam o Tobie to jakbym o sobie sprzed kilku lat))Jejku jak sie zestarzałam((
Zakupy A malutka po prostu jest kobietą prawdziwą, zakupy to "mega fun"

Fatal to ile Ty masz lat, że taka stara jesteś? dobijasz do 40stki? I w czym podobne jesteśmy, jak w jakiś shizach to poproszę o rady, jak je unicestwić

WITAMY SIĘ Z RAŃCA

Tż na uczelnie pojechał, my z malutką w łóżeczku. Możemy sobie jeszcze poleżeć, bo gotowe musimy być dopiero na 9

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja pierdziele to ja mojego tzta wysylam do twojego na jakieś szkolenie! to jest cud nie chłop! moj był dzis w domu hmm policzmy...cale 2 godz, teraz go oczywiscie nie ma. No a moj plan z zajmowaniem sie sobą i olaniem porządku narazie lezy i kwiczy... wiec zbieram sie myć gary

Nie wiem jaki byłby efekt takiego szkolenia...Dwóch samców w rękawicach do sprzątaniaJa jak tylko zamieszkaliśmy razem to mojemu powiedziałam, że oczekuję pomocy w ogarnianiu domu. Teraz jak pracuje 8-17 to wiadomo, że ma mniej czasu na pomoc, ja w dzień odkurze itd, ale jak jest weekend bez szkoły to dom jest na jego głowie, albo np jak wczoraj wcześniej wrócił ok 13 to domyślił się, że ja chce mieć dzień dziecka I mi pomógł. Ale na mokro ja przeleciałam podłogę, żeby nie było, że on tak wszystko sam Aż taki ideał nie jest

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Cytat:
No z nocnego tiru riru nici. Tż pojechał do kolego bo mu jakieś tarcze załatwił no i pewnie relaksują się przy piwie...szlag
Wprowadzę chhyba karny celibat, za to, że mnie wystawił ... sesese
Nie rozumiem tego chłopa... Dlatego właśnie zawsze mi się podobało, że mój rzadko pijący Nie muszę się martwić, że po piwie wróci

I jak nocka? Michałek przespał całą?

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Cytat:
Fajny pojazd Jej, ja się doczekać nie mogę aż moja będzie taka duuuża i będzie biegać, skakać, jeździć na rowerze itd.. Wiem wiem, że potem będę tęsknić za tym, jak była maluteńka..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 06:48   #1665
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ale ja nie mam sokowirówki, a innego sposobu nie znam
zetrzyj na tarce szklanej lub plastikowej i w gaze i wyciśnij
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
teoretycznie na mm, ale ja robię na wodzie i dodaję owoc
piszesz o kaszce? to ja robię identico

Cytat:
Mam znow 39,4 i trzesiawki, chlopcy wrzeszcza ze zmeczenia. Zgadnijcie ile mam osob do pomocy
omg
ja tez cycochy twoje zaczaruję a co!

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej.

Jeju nie moge doczytac.

U nas 3 dni goraczki, 3dniowka chyba. maly ciagle na cycu wisi. dzis niby lepiej.

odezwe sie jak sie powyrabiam.
ojej! u młodego? czy u starszego? wytrwałosci życze i nie choróbsko odejdzie!

Cytat:
Mój mąż wrócił, ale Polusia go tak wymęczyła, że przy jej usypianiu padł... a ja nie mam libida go budzić bo by mi kazał bodystocking założyć hehe

witamy się i spadamy bo młody już maruda na drzemkę klasyczne zagranie

my coś tam tiru riru ale bez excesów bo z młodym sypiamy albo mega blisko ma łóżeczko kurde kiedy ja sobie takie coś założę na siebie?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 07:26   #1666
fatal21
Wtajemniczenie

Princ o tiru riru mowie!a teraz masakra....Zapomnialam sie przywitac.Mala jadla trylion razy w nocy i koooopyyy brak.Dzis to juz jej chyba jakis czopek zapodam bo tyle dni to nie jest ok.

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Prins tiru riru i kuszenie spodenki itp.Oliveira a po co ten kocyk?czyli ta budka nie ochroni przed sloncem?
Stary 2012-06-02, 07:36   #1667
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ o tiru riru mowie!a teraz masakra....Zapomnialam sie przywitac.Mala jadla trylion razy w nocy i koooopyyy brak.Dzis to juz jej chyba jakis czopek zapodam bo tyle dni to nie jest ok.
yhy

Witaj

Jeżeli maluch długo nie robi kupki to rzeczywiście lepiej zapodać czopek. Moja na szczęście robi, ale raz dziennie teraz, wczesniej to dwa, trzy potrafiła.

Kochana na kuszenie nigdy nie jest za późno - wkładaj jakiś ciuszek czy nawet leginsy (mój tz uwielbia) i do dzieła

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-02 o 07:37
Stary 2012-06-02, 07:51   #1668
mol_aa
Zadomowienie

Witam

Nocka bez szału, standardowo 2 pobudki, podejrzewam że byśmy spali do 7, ale mój tępy sąsiad od 5,20 puszcza swoje przyśpiewki ludowe
i cham nie raczy otworzyć drzwi, bo nie tylko my próbowaliśmy interweniować i nikt sie nie moze dodzwonić do tego dupka

Leciice jak szalone, podczytałam wszystko i postaram się coś tam odpisać

Fatal nam położna i pediatra mówiła, jeśli mały nie robi kupki przez 3 dni to, żeby mu pomóc (ale nie dawać czopek, bo to bardzo szybko uzależnia i dzieciaczkowi rozleniwiają się jelitka) termometrem nasmarowanym oliwką.. Raz musiałam tak zrobić, bo czopek nie pomógł i po 5 min był turbo koopal

Oliveira
np mojego Piotrusia surowe jabłuszko zatwardza i to bardzo, nie ważne czy miąższ czy sam soczek, więc na zatwardzenie u nas śliweczka

Wy tu piszecie o fatałaszkach sexy, nie powiem bo mam jakieś 2 kompleciki ale co z tego jak teraz są na mnie za duże i nawet jakbym bardzo chciała się poprzebierać to bym wyglądała jak wieszak

Glam
jak cycochy?? Mam nadzieje, że gorączka przeszła??
BTW kawał dobry, mam też inne zakończenie
Przychodzi mol_aa do lekarza i mówi panie doktorze mam problem z cyckami
doktor na to "to proszę pokazać"
mol_aa pokazuje i mówi "widzi pan"
dr" nic nie widzę, a gdzie je pani ma"
mol_aa " w skarpetkach"

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Wczoraj na dzień dziecka mały dostał bardzo dużo prezencików i żadnym sie nie bawi (oprócz prezentu od rodziców ) bo najlepszą zabawką jest dziadek lub pilot

A jak Wasze dzieciaczki zareagowały na prezenty>>
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:12   #1669
ela3010
Zadomowienie

Hej.

ySYYDSYP
żYYYYF VKYYYYsYYYY YYYYYYYYaYXYYYYYó
y<xAęX<
yyyyayyy<y<yyyyyYY
śyyyyy
óyYyyyy

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Hej

Dzieki dziewczyny za wsparcie

Niku

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Hej

Dzieki dziewczyny za wsparcie

Nikus 3dniowke mial Milosz, o ile to trzydniowka,dzi eci maja ja do pierwszego roku zycia, choc sa wyjatki. Dziecko wysoko goraczkuje, i tyle, po 3 dniach schodzi tempka i wyskakuja plamki na calym ciele, u nas tych plamek brak wlasnie, i moze to od zebow ta tempka. Najwiecej bylo 38.5kreseczek.

Poza tym ok, noce tylko z 3-4 pobodkami, miodzio.

Zaraz sniadanko jemy, potem porzadki bo w lesie z nimi siedze.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Bosh skad to sie wzielo w poprzednim poscie

Chyba tz tu byl.

Zaraz go przemagluje
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:21   #1670
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej.

Jeju nie moge doczytac.

U nas 3 dni goraczki, 3dniowka chyba. maly ciagle na cycu wisi. dzis niby lepiej.

odezwe sie jak sie powyrabiam.
Współczuje.
Błagam dobij mnie ktoś wczoraj zero snu i cała nioc nioszenia małej... dzis...do 23 kombinowalismy z tz jak ja uspic i pomogl dopiero koło pólnocy wozek tj spacerowka z kyórej jej giry wylazily, wiec tz bujal do 2;45 ja spalam potem zmiana, ja bujałam do 7 bo tz o 6 do pracy... mloda dalej zagilana nawet sobie nocha na zewnatrz zdarlsa do krwi, a mnie z nudow oskalpowala, bno probowalam ja do łozka wcisnac... nie zyjeeeee boli mnie wszystko od ciaglego targania jej.. jezeli to kuzwa zeby to mnie trafiiiiii

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:34   #1671
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam

no świetne dowcipy z rana dziewuszki a juz myslalam ze tylko moje takie sFlaczałe pryszcze w skarpetkach

dziecko powrocilo poszlo spac o 20, jak sie kladlam po 22 to marudzila przez sen, ale nie plakala...po 5-10 min jej przeszlo i zasnela... i wstala dopiero po 4 cyc i śpioch do 5, potem 6.30 się obudzilam, cyc, i jakos po 7mej juz lezalysmy w łóżeczku

Maja tak uwielbia kota ze na jego widok cala sie trzesie chciałam to nagrac, ale za słabe video bo efektu nie widac ale trzesawe ma ze ho ho... na kota i na chrupka

u nas ziiiiiimno ze szoook... znaczy jakies 6-8 st na +, ale .... mogloby byc z 15 wazne ze nie pada i jak narazie niebo śliczne...

ktos pytał o zadowolenie dzieciaczkow z prezentow- mloda dostala 2 ksiazeczki i pampersy książeczki narazie jej nie ineteresują, pampersy się przydadzą :P

zmysł ... współczuje przeprawy z Ninką... trzymam kciuki by to była ostatnia taka noc !!!

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-06-02 o 08:41
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:34   #1672
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczęta

U nas nocka w miarę. Maruda jest, żeby idą, płacze byle czego, smarki u nosa

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Współczuje.
Błagam dobij mnie ktoś wczoraj zero snu i cała nioc nioszenia małej... dzis...do 23 kombinowalismy z tz jak ja uspic i pomogl dopiero koło pólnocy wozek tj spacerowka z kyórej jej giry wylazily, wiec tz bujal do 2;45 ja spalam potem zmiana, ja bujałam do 7 bo tz o 6 do pracy... mloda dalej zagilana nawet sobie nocha na zewnatrz zdarlsa do krwi, a mnie z nudow oskalpowala, bno probowalam ja do łozka wcisnac... nie zyjeeeee boli mnie wszystko od ciaglego targania jej.. jezeli to kuzwa zeby to mnie trafiiiiii
Współczuję
Stary 2012-06-02, 08:47   #1673
princessskaa
Wtajemniczenie

Rodzice już są, więc wył kompa. Wieczorem postaram się zajrzeć do Was Miejcie litość z pisaniem, żeby dała radę nadrobić Ciao
Stary 2012-06-02, 08:50   #1674
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze ja:
: hahaha: udusilam sie prawie hahahahahaha
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:55   #1675
glamourous
Zakorzenienie

Kuzwa wykoncze sie dzisiaj
Znow jestem sama ze srulami bo moja mama pojechala do swojej mamy
Maluchy tak marudne ze mam ochote oknem wyskoczyc, tancze na rzesach od 7 rano i ciagle wrzask . W miare dobrze jest jedynie jak nosze podrzucam itd ale rozdwoic sie nie moge
A zaraz wsranie sonia i bedzie- baw sie ze mna poloz ich i kolejne marudzenie

A najgorsze ze znow deszcz i wietrzysko wiec opcja xabrania calej trojki gdzies w swiat odpadaDomis ma nowy zab

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-06-02 o 08:57
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:56   #1676
goldika
Zakorzenienie

Oliveira czy za te male pieniadze mozliwe jest dostac wozek w dobrtym stanie:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzeda...AdIdZ383990184
http://tablica.pl/oferta/wozek-space...817e56e0;r:;s:
mysle czy umawiac sie na obejrzenie. nowka w sklepie niecale 1200zl kosztuje.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:01   #1677
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry mamcie
pełnia idzie i mała w nocy swieruje, tzn budzi się co 2 godz

dzisiaj kisnę w domu, pogoda jak wszędzie...nic mi się nie chce
mam zaległe Prawo Agaty czekam aż mała pójdzie kimać i zasiadam

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

oglądacie ddtvn? jakaś ta Kinga taka ponaciągana ? przypomina mi teraz Natalię Lesz
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:06   #1678
ela3010
Zadomowienie

Ojeju Zmysl, duuuzo sily do malej
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:06   #1679
Oliveira79
Zadomowienie

witamy i my po ciężkiej nocce

mlodą męczyl brzuszek i budziła się bardzo często a od czwartej to praktycznie nie spałysmy już nie wiem co mam robic, od wczoraj jest tylko na cycu i słoiczku suszonych sliwek i dalej nic nawet jej czopka zapodałam, to tylko trzy bobki po nim zrobiła (czy ten czopek powinien sie w środku rozpuścicć? bo jak jej włożyłam to ona od razu go wydaliła razem z bobkiem - to znowu jej dałam tego samego i tak trzy razy )
kurcze, nie ma tragedii, bo nie mogę powiedzieć ze nie robi koopy, bo robi - tylko od kilku dni te nieszczesne bobki, strasznie się męczy no i ją boli...

nikaa2
pisałas o tarce szklanej albo plastikowej - a dlaczego nie na metalowej? nie zadziała? no a szklanej ani plastikowej oczywiscie nie mam

Cytat:

Oliveira a po co ten kocyk?czyli ta budka nie ochroni przed sloncem?
chodziło mi o to, że nieraz slońce jest niżej, a że mala jeszcze mała i leży trochę niżej w wozku i po prostu czasem ją razi - brakuje tak doslownie z 5 cm tej budki wiec wieszam pieluche albo kocyk - ale myslę że pewnie w wielu wózkach tak jest

Stary 2012-06-02, 09:09   #1680
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
dziewczyny przestancie,bo siku mi sie chce.

Glam z racji,ze ja watkowa czarownica (cos tam kiedys mialam czarowac,nie pamietam co,do tego mam pieprzyki na twarzy :brzydal),czaruje Twojego cycka,zeby zapalenie sobie poszlo kszszszszszsz
To jak juz bedziesz czarowala to wez od razu ujedrnij, podnies z okolic kolan chocby do pasa najlepiej oba cycochy
Bo ja je juz niedlugo chyba zaczne wkolo szyi upinac zeby sie ciagle nie potykac

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Dziewczynki dziekuje wszystkim za wsparcie moralne i duchowe

Tzt dostal wczoraj wize

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości