|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
to i jeszcze siebie pochwale
![]() zrobiłam wkoncu zebralam się tort, znalazłam okazje na dzień mamy ![]() najpierw całkiem niewychodzilo ale cieszę się że się nie poddalam i wkoncu się masa jakoś utworzyła, jeszcze nie idealnie gladki ale jestem zadowolona jak na pierwszy raz no i wszyscy zjedli wszystko stwierdzili że pyszne! a tort robiłam tiramisu z przepisu od Madzi no i naprawde jest pycha!!! nie miałam tylko żadnych barwników, bo na szybko tylko kakao mnie wspomogło więc jest taki prosty, pokaze Wam
|
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
A Wy nie wiecie, a ja wiem
. Dostałam super smsa! PIELESZKA I HANIA WYCHODZĄ DO DOMU!!!!!!!!!!
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy!
Cytat:
Cytat:
Marzena_s dziękuje za gazetke beata1988 Jak ona bosko przechodzi przez próg!Prawdziwa dama ![]() ![]() zaneta zasuwa jak torpeda! Szybko jej to wszystko idzie ![]() A właśnie-jak robisz Emi kakao? nerola Jacy Twoi chłopcy już dorośli...pierwszoklasist a!Jak to brzmi! i brawo za egzaminy![]() oliweczka zdrowe serduszko! ellika bidulka...a macie komu(w najgorszym przypadku)zostawić kota? U nas od rana dwie biegunki, Ewcia mało je...łudze sie jednak, że nie zaraziła sie od Michasi...dałam jej juz słoiczek z jagódkami, smecte i jeszcze mam marchwianke z Hippa...pierwszy raz Ewka ma odparzona dupke...nie wiem jak to sie mogło stac po dwoch rzadszych kupkach Zawsze smaruje ja kremem na odparzenia Johnssona ale na noc wysmaruje ja chyba czyms mocniejszym.Jeszcze ja troszeczke powietrze![]() Mimo to pierwszy dzien wpracy minął super!!!Brakowało mi...pracy!A jeszcze wczoraj byłam pewna, ze nigdy nie wypowiem tych słów
|
||
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Jakimś cudem odsubskrybowałam wątek i się dziwię czego nikt nie pisze.
![]() Justyna brakuje Ci 6 kliknięć żeby wskoczyć na 15. Klikam! Ja ledwo wiszę na dole ![]() Lilii jakim cudem wskoczyłaś o tyle miejsc do góry? Hurrra Hania w domu cieszę się.Carmela dobry filmik, SAra zafascynowana starszyzną ![]() Zanetaaa ale ona chodzi wow. Adrij fajnego posta napisałaś. ![]() Byliśmy dzisiaj w centrum zabaw dla dzieci, Sara miała szaaaał w kulkach, zjeżdżalni ciągle chichot na widok zabawy innych dzieci. Fajne miejsce, nieawno otworzyli, kameralnie, spokojnie... Wiecie jaka ze mnie torba. Coś mi się pokićkało że od dzisiaj te namioty w lidlu. Przegoniłam tż przez całe miasto na darmo. ![]() U nas też odparzona pupa.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-01 o 18:12 |
|
|
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja ostatnio namawiałam tż na kulki to stwierdził, ze Ewcie nam staranują...czyli Sarka sobie radziła sama? |
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja tez Ci klikam jak gady dają
. Brat wieczorem będzie klikał .
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Isia mało dzieci było ogólnie. Ja tam wlazłam razem z Sarą
Szkoda że aparatu nie miałam. To był taki nieplanowany wypad, z plakatu w mieście zobaczyłam że jest coś takiego i pojechaliśmy zobaczyć wracając z zakupów.
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim Dzieciaczkom, tym mniejszym i większym - radosnego, słonecznego, beztroskiego, słodkiego dzieciństwa!!
Cudne filmiki, dziewczynki nam się rozchodziły, że hej Teraz ta umiejętność będzie szła lawinowo, a jeszcze przed chwilą cieszyłyśmy się z pierwszych obrotów z plecków na brzuszek i odwrotnie![]() Cieszę się, że Haniołek wraz z rodzicami wraca dzisiaj do domu! (moja sąsiadka, od dwóch tygodni jest w szpitalu z miesięczną córeczką - zapalenie płuc, a dwa dni temu wyszło zapalenie mięśnia sercowego )Adrji za tort, na pewno smakowął wyśmienicie, pierwsze koty za płoty To na roczek Jasia też będziesz sama pichcić?Patik i ja byłam z małą w sali zabaw, ale wczoraj bo dzisiaj pewnie tam tłumy, tym bardziej, że pogoda nie dopisuje. Było rewelacyjnie, Ala przeszczęśliwa. Na pewno będziemy częściej takie miejsca odwiedzać. Oczywiście szął robiły dzieci, które przyszły na zorganizowane urodziny 7latka. Ala uciekała mi z kącika maluszka do starszaków ![]() Oliweczka cudnie, że z serduszkiem wszystko ok!! Poniżej zdjęcie z kulek ![]() |
|
|
|
#1990 |
|
BAN stały
|
oj tam,oj tam dziewuszki...mój obowiązek dbać o nich i pielęgnować ich rozwój
Zdjęcia Izy są w drodze,Brunetka je wklei do klubu. Cudne filmiki tu oglądam,ależ zdolne te nasze dizeciaczki!!! Wspaniałe |
|
|
|
#1991 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem Brumeczku, powodów jest kilka, przede wszystkim oddałam laptopa do firmy i został mi sam iPad na którym niestety nie idzie mi najszybciej opisywanie ( czuje się na aira ale drogie cholerstwo) Poza tym średnia organizacja powakacyjna( zaległości w pracy itd) Ale nie ma co się tłumaczyć - muszę się postarać być wiecej bo strasznie mi brakuje was Ach obejrzałem w końcu Twoje filmiki i mam następujące spostrzeżenia: - Tymonek jest Genialny, spryciasz mały tak potrafił się wykaraskac z łóżeczko - Ty jesteś genialna ze zmontowalas taki super filmik - mamy taka sama karuzela która wciąż wisi zamontowana Cytat:
![]() aha, Tak brałam , choć kilka razy zapomniałem dać Spakowałas już coś? Patik A zapomniałem powiedzieć ze lekarz mi powiedział ze niespokojny sen mojego dziecka to zabkowanie które widać gołym okiem I faktycznie dziś się przyjrzalam i widzę jedyneczki Jawne już prawie się przebija Pozatym mój syn bardzo dzielnieznosi pierwsza chorobę Dziś nie miał gorączki , został tylko lekki katarek Spaceru tylko jeszcze dziś sobie odmówilismy Ah i od 2 dni siedzimy cały dzień razem Więc takieszczescie w nieszczęściu ze w tej chorobie naciesze się moim skarbem. Aha i najważniejsze Wszystki dzieciom Małym i dużym Życzę dużo słońca i uśmiechu
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1993 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale piękny Cytat:
Cytat:
I fajnie że w pracy Ci było dobrze. To ważne ![]() Cytat:
![]() Nawet sobie nie wyobrażam, co taka matka czuje A Ala w kulkach w swoim żywiole chyba ![]() Cytat:
Ja bym go za nic nie oddała ![]() 2. Kochana jesteś, dziękujemy oboje A u nas karuzelki już nie ma Bo tego samego dnia, jak przykręcaliśmy na stałe te szczebelki, to ją zdjęliśmy Tak więc erę karuzelki uważam za zakończoną.3. Jak już widać, to jest nadziej Lada dzień się przebiją i może ulży mu choć na parę tygodni ![]() 4. Pewnie że dzielny! My na spacerze też dziś nie byliśmy, bo zwyczajnie NIE DAŁO się wyjść. Cały dzień równo lało.
|
|
#1994 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jeszcze nic nie spakowane. Zawsze to robie na ostatnia chwile, bo tego nie lubie. 2. Dobrze, ze Jas tak dzielnie znosi chorobe. I oby zabki szybko wyszly! |
||||
|
|
|
#1995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i oczywiscie brawa dla Emilie! ![]() a dziekuje ), sciane, sufit, smoczek itp, chowac jakis przedmiot i wyskakiwac z nim w raczce chichoczac (jak udaje, ze tego szukam), klaskac i tanczyc slyszac muzyke... no jest poprostu tak niesamowita jak i wszystkie nasze wizazowe dzieciaczkiCytat:
AgaG - udanego slonecznego urlopu zycze!!! Ja sie zegnam na 2 tygodnie, nie bede miala w Rabce lacznosci internetowej niestety |
||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka fotki już wstawiłam
|
|
|
|
#1997 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja zycze naszym kochanym bobasom wszytskiego najlepszego. U nas definitywny koniec z karmieniem UU, bo moim cyckiem Szymek sie po prostu bawil z czulym ugryzieniem na koniec. Dzisiaj w pogoni za czekolada zrobil kilka krokow ![]() Zimno i pada deszcz.
|
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka !!!!
Wszystkim dzieciaczkom z okazji tego wspanialego świeta spełnienia marzeń
dziewczyny kiedy beda wyniku z konkursu Bobovity? Moze wygralam 100.000 zł? wchodzilam na strone i wyniku losowania nie widzialam.... Iustyna kiedy ten szpital Cie czeka?? Madziulka gdzie jestes? jak Szymek dzis? aaaa Zaneta Emi cudna... i tak fajnie sie chwieje jak tupta ![]() moja paniusia odkryla stanie, nic innego by nie robila. Jak siedzi to wyciaga lapki zebym ja zlapala i sie sama podciaga do stania. Przy lozku sama potrafi postac, ale jeszcze sie chwieje i trzeba asekurowac. Krostki z buzki zeszly, pojawily sie za to troszke na raczce... ale takie delikatne, w porownaniu z tym co bylo na buzce prawie nie widoczne oooo Pieleszka na pasku, pewnie juz w domku sa z Hanyskiem naszym kochanym... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-01 o 22:53 |
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku w ten poniedziałek
![]() Patik wypadła z rankingu a ja spadłam za 15 ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Pieleszko widzę Cię na pasku
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miała któraś problem z Pobieraczkiem?
Kurczę, dziś po roku czasu dostałam pismo (to co ten młot otworzył) z wezwaniem do zapłaty. Trochę się cykam, nie powiem... Ktoś przebił nas na licytacji Garnuszka |
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
ojojoj... bede trzymac kciuki zeby wsio bylo dobrze... dlugo tam Cie beda trzymac, wiesz? co z dzieciakami przez ten czas?
Cytat:
ha ha głupi ma zawsze szczescie.... (Lili zartuje, nie moglam sie powstrzymac )
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-01 o 23:12 |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio znowu UOKiK nalozyl na nich kare. Chcialam powiedziec, ze tym razem zostane ciocia a nie wujkiem :P (tzn. bede miala siostrzenice )
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Boże uchroń) Ale co Ciebie tak rozśmieszyło? ![]() Cytat:
gratulacje ciotko.Dostałaś pocztą jakieś pismo od nich? |
||
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy z wawy w góry
mały zaliczył podłogę trzeci raz od wczorajciągle się wspina, a taki niestabilny jeszcze mam doła z tego powodu i mam ryk na końcu nosa
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku chyba jeden dzień tam będe. Rano maluchy zostaną 1-2h u teściowej jak tz mnie zawiezie, potem je odbierze i będzie z nimi siedział. Wziął wolne.
Kajool no to wielkie gratulacje! Będziesz i wujkiem i ciocia ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- kolina doła dlatego że upadł? Kochana przyzwyczaj się. Nie uchronisz go, nawet jakbyś stała 2 cm od niego. Z drugiej strony musi się nauczyć bezpiecznie przewracać, raz przyłoży, drug, trzeci i za którymś razem zaskoczy co trzeba zrobić, żeby nie bolało ale Ty wiesz o tym
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to miętka jestem, płakał za każdym razem tak histerycznie, a bardoz rzadko płacze i w takich chwilach serce mi pękaedit: dodam że te trzy razy to główką uderzył... oglądam Kult na żywo w tvp - na żywo musi być tam bosko, lubię ich, chociaż żadnej płyty nie mam.... na żywo, z werwą, nie jakieś udawanie z playbackiem
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-06-02 o 00:12 |
|
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna
Ja planuję kupić taki basenik z kulkami do domu ![]() Jestem, jestem Właśnie skończyłam robić zakupy internetowe w Asda ![]() Szymon - katar bez zmian, kaszel jakby gorszy, gorączkuje tylko na wieczór w dzień już nie, ale jest już troszkę spokojniejszy i mniej płaczliwy. Nie wiem, czy nie będziemy musieli iść na jeszcze jedną wizytę. Nie wiem, czy kłaść się spać, bo o 2 muszę podać mu antybiotyk i ściągnąć katar... Może pójdę chociaż poleżę, strasznie jestem niedospana w tym tygodniu... Dobranoc
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nigdy nie robilam zakupow przez internet w asda. tesco itp... musze sprobowac ile za przywiezienie licza ? Iustyna to jakos logistycznie uda sie ulozyc... a gdzie to nocny Brumek ? zaspala ?
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-02 o 01:10 |
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tymek tez od kilku dni ciągle ląduje na glebie. Z reguły nawet nie płacze, chyba że pod wieczór, jak już jest zmęczony. Wtedy taki upadek = rzewne łzy ![]() Ale zauważyłam, ze przez tych kilka dni nauczył się upadać bezpiecznie. Jak już leci, to jakoś tak się sprytnie obraca, że łagodzi upadek i ląduje na boczku albo tak się fajnie osuwa... Rzadko główką przywali. A takie coś (po mojej delikatnej sugestii , bo o mały włos kupiłaby mu drugi Garnuszek) dostał Tymuś od chrzestnej na dzień dziecka (jedyna osoba oprócz nas, która o nim pamiętała ):
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazla sie pani Brumkowa
![]() moja tez dzis zaliczyla maly wypadek, przwrocila na siebie maly stoliczek taki szklany, nic sobie nie zrobila, tylko sie wystraszyla biedaczka i placzu bylo co nie miara... trzeba sie przyzwyczaic... Fajna zabawke ma Tymek, my mamy takiego robaka ![]() uciekam do wyrka...dobranoc Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-02 o 01:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

tylko kakao mnie wspomogło więc jest taki prosty, pokaze Wam

Zawsze smaruje ja kremem na odparzenia Johnssona ale na noc wysmaruje ja chyba czyms mocniejszym.Jeszcze ja troszeczke powietrze

może schudnę za nie długo 

:pije my: