Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 22:14   #4561
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Hmm, to najwyżej urodzę no problem

najpierw odpadł Ci czop a potem były skurcze?
najpierw skurcze potem czop
Stary 2012-06-01, 22:17   #4562
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
najpierw skurcze potem czop
U mnie na odwrót, jakaś pokręcona jestem

Źle napisałam...przecież ja jeszcze nie mam skurczów

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:30   #4563
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Gratuluje
Wszystkie się rozpakowują, gratulację, ja jeszcze muszę poczekać...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:31   #4564
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Wszystkie się rozpakowują, gratulację, ja jeszcze muszę poczekać...
Na kiedy masz termin??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-01, 22:40   #4565
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Na kiedy masz termin??
5 odstawiam luteinę potem zobaczymy ale termin mam na 26 czerwca, choć gin mówi, że dobrze będzie jak wytrzymam do odstawienia tej luteiny, dodatkowo mam już jakieś skurcze co jakiś czas mimo brania leków, no zobaczymy Ja się tam kiepsko znam na objawach. ;/ Panikuję, że nie będę potrafiła rozpoznać kiedy mi się zacznie, bo te bóle które wcześniej wywołały rozwarcie i obniżenie szyjki wcale nie były mocne, te obecne potrafią być bardziej dokuczliwe,,,
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:52   #4566
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
5 odstawiam luteinę potem zobaczymy ale termin mam na 26 czerwca, choć gin mówi, że dobrze będzie jak wytrzymam do odstawienia tej luteiny, dodatkowo mam już jakieś skurcze co jakiś czas mimo brania leków, no zobaczymy Ja się tam kiepsko znam na objawach. ;/ Panikuję, że nie będę potrafiła rozpoznać kiedy mi się zacznie, bo te bóle które wcześniej wywołały rozwarcie i obniżenie szyjki wcale nie były mocne, te obecne potrafią być bardziej dokuczliwe,,,
ja mam takie same obawy, że nie rozpoznam że się zaczęło,

teraz rozmawiałam z koleżanką i ona nie miała regularnych skurczy ... myślała że to jeszcze nie to ale pojechała do szpitala a to już było TO

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Idę spać. Dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-01 o 22:46
Stary 2012-06-01, 23:54   #4567
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Urodzilam dzis syneczka. Jestem szczesliwa. Opisze wszystko jak mnie wypuszcza.W poniedzialek maly ma miec usg nerek i jak bedzie ok to do domu. Troche bede was podczytywala ale na pisanie mam za slaby telefon. Buziole
no to się doczekałaś !! gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie Ci odpisać
pisz na forum, ja ci wkleiłam w pw tylko dlatego, żebyś wiedziała czego szukać

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Przewijam go w nocy i rzeczywiście jest marudzenie, ale jak jest w fazie snu to jak tylko przystawię go do cyca to zasypia zanim coś uciągnie więc na nic to budzenie się nie przydaje
zaczynam troszkę trząść pośladami przed tym, że w ogarnie mnie jakas niemoc jak juz będe miała dziecko przy sobie i po prostu trząchnę ramionkami , powiem : "pierd... nie robię ! " , odwróce się i wyjdę z bezsilności
próbuje ogarnąć wszystko co tu piszą świeże mamy, ale no po prostu nie idzie mi jakoś. Liczę na to, że faktycznie po porodzie włącza się guzik z napisem "instynkt" i większość rozwiązań i poczynań przyjdzie sama z siebie. Nie chciałabym zrobić dzidzi krzywdy....

Mama dziś dzwoni wieczorem : " dziecko co tu się dzieje, bociany latają nad naszym domem , krążą!" i cieszy michę :"przyniosą nam wnuczka!! i jak tu nie wierzyć w boćki?" więc pytam : "ALE CO ??? TERAZ ??? DZISIAJ??? " , mama: " a skąd mam wiedzieć?? nie pytałam przecież !!"
szczerze? padłam ! Ojciec opluwał kąty, mama zaganiała boćki....
ale miłe to było ! odkąd rodzice tam mieszkają nigdy nie pojawiły się bociany, nigdy. A mama twierdzi, że latały bardzo nisko trzy sztuki przez jakieś 15 minut. NO ZOBACZYMY !!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 01:20   #4568
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A dlaczego u Was te godziny aż tak się różnią??
Bo jak mi łobuz np. zaśnie o 18:30, to go nie budzę specjalnie na tą dla przykładu 19:30 albo jak skończy jeść o 19:15, to też nie wsadzę go do kąpieli o 19:30. Po prostu kąpiemy, jak się obudzi z jakiejś krótszej drzemki, żeby nie był jeszcze bardzo głodny, albo jak nie usypia po jedzeniu, to odczekujemy tak min. pół godz. i wtedy do kąpieli obojętnie która to godzina

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
CO do temperatury - błogosławię termostat pod prysznicem Odkręcam wodę i nie martwię się o temperaturę
Ale to żaden problem nalać odpowiednią wodę do wanienki przy użyciu termometru, dolać ciut ciepłej czy zimnej. Rzecz była o tym, jaką wodę lubi dziecko
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:20   #4569
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Ja od rana sprzątam.
Noc minęła średnio, bo chyba z 4 razy wstawałam siku
Wczoraj wieczorem jakaś chandra mnie złapała i już miałam dosyć wszystkiego. Bolał mnie brzuch (nadal boli), nogi jak balony, non stop ucisk na pęcherz, jeszcze jakieś durne upławy Już normalnie zwariować można. Odstawiłam jakiś czas temu duphaston więc hormony znowu mi szaleją na maxa i boję się, że będzie coraz gorzej z moim samopoczuciem. Jutro odstawiam wszystkie tabletki, to może zacznie się na dobre...aż się boję.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
mi odpadł czop w tym dniu jak mnie skurcze wzieły i jak na porodówke jechałam
Mnie jeszcze czop nie odpadł, ale jak to może być tak tuż przed porodem, to luzik
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dzięki.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
zaczynam troszkę trząść pośladami przed tym, że w ogarnie mnie jakas niemoc jak juz będe miała dziecko przy sobie i po prostu trząchnę ramionkami , powiem : "pierd... nie robię ! " , odwróce się i wyjdę z bezsilności
próbuje ogarnąć wszystko co tu piszą świeże mamy, ale no po prostu nie idzie mi jakoś. Liczę na to, że faktycznie po porodzie włącza się guzik z napisem "instynkt" i większość rozwiązań i poczynań przyjdzie sama z siebie. Nie chciałabym zrobić dzidzi krzywdy....
Mam dokładnie takie same myśli. Boję się, że siądę i będę płakała z bezsilności, albo będę chciała uciec z domu. Najwyżej zrobię sobie jakiś mały gigancik, a co
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:22   #4570
asiula_n
Rozeznanie

Dzień dobry

Grtaulacje dla wszystkich nowych mamusiek trochę kolejkę odblokowalo.

Zdaję się, ze teraz jednym z zamulaczy jestem ja i to już 3 dzień
No ale cóż, gin chciał mnie położyc do szpitala w pon. ale się nie zgodziłam, bo poszłabym sobie tylko poleżeć, to ja taki układ mam gdzieś, wole poleżeć w domu i być z synkiem Jeśli nic się nie ruszy to grzecznie się zgloszę 11, tak akurat 2 tyg. po terminie

Wczoraj zrobiliśmy sobie dzień dziecka, byliśmy z synkiem na wycieczce, pozniej na zakupach, więc nachodziłam się jak wariat, myslałam, że w nocy nogi mi odpadną, ale porodu nie przyspieszyło...

Mam dziś ambitny plan wysprzątać szafki w kuchni. Kupiłam sobie wczoraj nowe talerze, a od kilku dni latają mi po kuchni mole, więc będę szorować wszystkie zakamarki.

Miłej soboty! Trzymajcie się

I jeszcze oklaski dla wszystkich pieknych wizażowych dzieciaczków
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:04   #4571
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Mam dokładnie takie same myśli. Boję się, że siądę i będę płakała z bezsilności, albo będę chciała uciec z domu. Najwyżej zrobię sobie jakiś mały gigancik, a co
kochana, w razie co ...spotkamy się na jakimś zakręcie i zwiejemy razem !!

Wczoraj wypełzłam z domu na kawę z koleżanką na miasto. Pokłóciłam się z tż, bo ten to by mnie trzymał w klatce, bo mam na siebie .. uważać. Ale jak trzeba paczkę wysłać to już nie musze uważać bo poczta przecież blisko i zawsze moge podejść jak nie będzie kolejki mniejsza z tym. No po prostu uparł się, że on ma złe przeczucia i ze wolałby żebym nie wychodziła, dlaczego nie chce zaprosić koleżanki do domu i w ogóle w ogóle... Wściekłam się jak cholera. Przez tyle tygodni leżalam w domu, teraz mam ostatnie kilka dni tylko dla siebie ( i jakby chciał to dla niego też, ale widzę, że coś nie reflektuje), za kilka dni zostanę uziemiona przez małego słodkiego srającego człowieka i po prostu pragnę iść na kawę z tłustą śmietanką i serduszkiem na piance, którą poda mi pani kelnerka!
To mi odpowiedział, żebym pamiętała, że nie jestem samotną matką i że dziecko tez będzie miało ojca i że przesadzam! Boże jak on nic nie rozumie ! Ale zrozumie, juz niedługo
W każdym razie jak widać nic mi się nie stało. Żyję !!!

Mam coraz większe nerwy! Strasznie napięta atmosfera w naszym mini gniazdku. W zasadzie codziennie coś jest nie tak. Mój mąż chyba po prostu zaczął się mega stresować ! Ja nie powiem - też nie odstaję od normy, chociaż udaję twardziela, ale gdzieś tam w głębi duży na prawde bardzo się boję !
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Wczoraj zrobiliśmy sobie dzień dziecka
ja też memu dziecku zrobiłam dzień dziecka, zeżarłam ciacho w kawiarni !!! (cukrzyca). Tak stałam przed tą ladą i stałam i stałam.... i śliniłam się i uśmiechałam do ciastek, zaczełam rozmawiać z panią sprzedającą, ze bym zjadła, ale ta cukrzyca, sama nie wiem, i w ogóle.. a koncu zaczełyśmy się śmiać, a kobieta mówi : "mamuśka, dzień dziecka jest, zróbże dzidzi prezent i daj coś słodkiego". Nie kazałam się bardziej przekonywać

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ale cisza.. poszłyście rodzić wszystkie , czy co.....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:07   #4572
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Urodzilam dzis syneczka. Jestem szczesliwa. Opisze wszystko jak mnie wypuszcza.W poniedzialek maly ma miec usg nerek i jak bedzie ok to do domu. Troche bede was podczytywala ale na pisanie mam za slaby telefon. Buziole
Gratulacje

Mam męża w domkuPiję kawkę,Szymon wstał dziś o dziwo o 8dał mamusi pospać 5 godzin w jednym ciąguMężo robi śniadanko jajecznicę na boczku

Ja będę tą nie dobra mamusią która budzi swoje dziecko do kapaniaKąpałam go najpierw przed 20 ale on sie tak rozbudzał że chodził spać przed 24 nawet więc zmieniłam godzinę kąpania przed 19 i jest ok.Zasypia pomiędzy 21-22,choć wczoraj zasnął po 20 Karmię po kapaniu głównie choć czasami ok godziny przez zależy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:38   #4573
niunia32
Zakorzenienie

cześć

wczoraj sobie uświadomiliśmy dlaczego mała tak piszczy... Biedna ma zatwardzenie. jak jej się udało z kupką to od razu lepiej było i była bardzo grzeczna...
masujemy brzuszek...

kurde. no i nie wiem po czym...
mleko i przetwory jem od szpitala, coś słodkiego zawsze wpadło do buzi, nawet z czekoladą.
tak dziwnie, bo te piski, bóle zaczęły się jak zaczęliśmy podawać jej witaminy... kurde, może po parówce. nie mam pojęcia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:43   #4574
inwytka
Raczkowanie

Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mam!
Dziękuję w imieniu Kalinki za wszystkie pochwały
agata faktycznie włochacze nam się trafiły. Wszyscy jak ją zobaczyli, pytali się czy miałam zgagę w ciąży. Na szczęście poza paroma incydentami ominęła mnie
stokroteczka777 mi czop w ogóle nie odszedł, tzn. na porodówce już musiał jak rodziłam, bo dopiero jak przebili mi pęcherz, to zaczęłam krwawić. Myślę, że u każdej kobiety może to inaczej wyglądać.

Wczoraj miałyśmy męczący dzień. Poprzedniej nocy mała przespała 3 godziny i wczoraj w dzień max 4 godziny się zdrzemnęła. A tak przez cały dzień marudzenie i płacze. Dałam jej koperku na te wzdęcia, wypiła całą butlę, a potem tak jej się ulało, że aż chlusnęło. Już zaczęłam się martwić. Dzisiejsza noc za to bardzo spokojna, Kalina dała pospać prawie 8 godzin z małą przerwą na karmienie. Dziś rano znów marudzenie i płacz. Mam wrażenie, że w ogóle nie rozumiem potrzeb swojego dziecka

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-06-02 o 09:46
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:45   #4575
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ale mnie mąż wkurzył. Idziemy dzisiaj do restauracji i kina i przymierzałam rzeczy sprzed ciazy zeby sprawdzic co pasuje i on do mnie zebym wzieła sie za jakas diete bo jak tak dalej bedzie to bede gruba. A jeszcze sam mi mowił ostatnio zebym była cierpliwa bo jestem 3 tyg po porodzie... Tak mnie wkurzył, że własnie zjadłam kolejny kawałek napoleonki

Dziewczyny po cc, dalej macie brzuch jak w 5 miesiacu ciazy? jest szansa zeby sie wchłonął? Ja pod koniec ciazy miałam 110cm w pasie wiec miałam naprawde duzy brzuszek.
Ja pod koniec ciązy miałam w obwodzie 117cm teraz już praktycznie nie mam brzucha wcale cesarke miałam 22 maja tyle że ja wcale nie jem kawa to moje paliwo a apetyt straciłam zupełnie
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
co ludzi to tyle zdań

ja tam się boje tych kolek i wolę drogę eliminacji
Ja też nie jadłam wszystkiego tylko rosołki,krupniczki i gotowane a dziś już nie mam pokarmu wcale karmię Bebiko i mogę sobie pozwolić tyle że apetytu brak a waga leci jak szalona jak tak dalej pójdzie będę wygladała jak wieszak
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moze to takie nierozsadne pytanie, ale jestem prawie 4 tyg po cc i w sumie to krwawie malutko, prawie wcale. Myslicie, ze moglabym sie z mezem poprzytulac czy czekac na pozwlenie od lekarza???
ja jestem 11 dni po cc i nie krwawie już od wczoraj a przytulanki planuje na dziś
a tu zdjęcie mojego szkraba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120601_123727.jpg (43,8 KB, 44 załadowań)
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:50   #4576
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć

wczoraj sobie uświadomiliśmy dlaczego mała tak piszczy... Biedna ma zatwardzenie. jak jej się udało z kupką to od razu lepiej było i była bardzo grzeczna...
masujemy brzuszek...

kurde. no i nie wiem po czym...
mleko i przetwory jem od szpitala, coś słodkiego zawsze wpadło do buzi, nawet z czekoladą.
tak dziwnie, bo te piski, bóle zaczęły się jak zaczęliśmy podawać jej witaminy... kurde, może po parówce. nie mam pojęcia
Ja mam ten sam problem tyle że ja karmię mieszanką tylko ,i tez zaczęło się jakos jak zaczęłam podawać witaminę D teraz przepajam koperkiem i jest lepiej wczoraj była mega kupa i dziś rano też

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mam!
Dziękuję w imieniu Kalinki za wszystkie pochwały
agata faktycznie włochacze nam się trafiły. Wszyscy jak ją zobaczyli, pytali się czy miałam zgagę w ciąży. Na szczęście poza paroma incydentami ominęła mnie
stokroteczka777 mi czop w ogóle nie odszedł, tzn. na porodówce już musiał jak rodziłam, bo dopiero jak przebili mi pęcherz, to zaczęłam krwawić. Myślę, że u każdej kobiety może to inaczej wyglądać.

Wczoraj miałyśmy męczący dzień. Poprzedniej nocy mała przespała 3 godziny i wczoraj w dzień max 4 godziny się zdrzemnęła. A tak przez cały dzień marudzenie i płacze. Dałam jej koperku na te wzdęcia, wypiła całą butlę, a potem tak jej się ulało, że aż chlusnęło. Już zaczęłam się martwić. Dzisiejsza noc za to bardzo spokojna, Kalina dała pospać prawie 8 godzin z małą przerwą na karmienie. Dziś rano znów marudzenie i płacz. Mam wrażenie, że w ogóle nie rozumiem potrzeb swojego dziecka
Spokojnie damy radę ja tez mam takie wrażenie czasem gdy mały płacze sama mam ochotę wyć z bezsilności w dodatku mam straszne wahania humoru Tż mnie straszy że do lekarza mnie wyśle bo zaczyna się o mnie martwić
Stary 2012-06-02, 09:53   #4577
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
NO PROSZĘ NIE W DZIEŃ MAMY A W DZIEŃ DZIECKA GRATULUJE WAM I Z CAŁEGO SERCA ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO

Szmaragdowykotku Wszystkiego Najlepszego z okazji podwójnej osiemnastki
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Przede wszystkim gratulacje dla świeżo upieczonych mam!! i Najlepsze życzenia dla Kotka i wszystkich naszych (przecudnych) wątkowych dzieciaczków
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
no to się doczekałaś !! gratulacje !!!

pisz na forum, ja ci wkleiłam w pw tylko dlatego, żebyś wiedziała czego szukać

Tak właśnie będzie

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-02 o 09:54
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:59   #4578
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem tyle że ja karmię mieszanką tylko ,i tez zaczęło się jakos jak zaczęłam podawać witaminę D teraz przepajam koperkiem i jest lepiej wczoraj była mega kupa i dziś rano też

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Spokojnie damy radę ja tez mam takie wrażenie czasem gdy mały płacze sama mam ochotę wyć z bezsilności w dodatku mam straszne wahania humoru Tż mnie straszy że do lekarza mnie wyśle bo zaczyna się o mnie martwić
położna mi powiedziała, że jak mała będzie dostawała więcej mieszanki (ja karmię mieszanie w tej chwili), to można też wodą przegotowaną przepajać i nie będzie problemu z kupką. A z tymi witaminami muszę poobserwować. Wcześniej dawałam jej jakąś K+D. Od 3 dni ze względu na to, że dostaje więcej mm niż wcześniej, daję jej Devikap i zaczęły się płacze.

Też już mam chwile, że mam ochotę płakać razem z dzieckiem, ale jeszcze nie daję się i robię dobrą minę do złej gry, żeby nie wyczuła mojego złego humoru, bo to się ponoć małemu dziecku udziela.

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-06-02 o 10:04
Stary 2012-06-02, 10:06   #4579
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czy to ma jakiś związek z zaparciami...
mała w końcu usnęła. mogę trochę ogarnąć mieszkanie...

wczoraj Malwinka dostała maskotkę kotka, piłkę, wiatraczek i opaskę na dzień dziecka od dziadków
będzie jak znalazł jak podrośnie

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Szerylka fajny dzieciaczek

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-02, 10:09   #4580
szerylka
BAN stały

Cytat:
położna mi powiedziała, że jak mała będzie dostawała więcej mieszanki (ja karmię mieszanie w tej chwili), to można też wodą przegotowaną przepajać i nie będzie problemu z kupką. A z tymi witaminami muszę poobserwować. Wcześniej dawałam jej jakąś K+D. Od 3 dni ze względu na to, że dostaje więcej mm niż wcześniej, daję jej Devikap i zaczęły się płacze.

Też już mam chwile, że mam ochotę płakać razem z dzieckiem, ale jeszcze nie daję się i robię dobrą minę do złej gry, żeby nie wyczuła mojego złego humoru, bo to się ponoć małemu dziecku udziela.
Mi kazała położna odstawić całkowicie witaminę K a wtedy też karmiłam mieszanie z tym że więcej mieszanki dostawał a mniej piersi , powiedziała że jeśli karmię częściej mieszanką witamina K jest kompletnie nie potrzebna i zabroniła podawania ,kazała tylko podawać witaminę D ,teraz karmię tylko mieszanką i podaje tylko D wieczorkiem po kąpaniu , ja próbowałam z woda przegotowaną ale niestety nie dała ona takich efektów jak koper mały na wodzie nie robił mi kupki czasem i cały dzień i całą noc cierpiał bardzo szkoda mi go było jak cholera po koprze jest lepiej ,wydaje mi się że może mały musi się przyzwyczaić do mieszanki tym bardziej że karmię Bebiko a to jedno z najtłustszych mlek jak to połozna powiedziała "golonka oblana syropem" w wersji dla dzieci
Stary 2012-06-02, 10:33   #4581
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Mi kazała położna odstawić całkowicie witaminę K a wtedy też karmiłam mieszanie z tym że więcej mieszanki dostawał a mniej piersi , powiedziała że jeśli karmię częściej mieszanką witamina K jest kompletnie nie potrzebna i zabroniła podawania ,kazała tylko podawać witaminę D ,teraz karmię tylko mieszanką i podaje tylko D wieczorkiem po kąpaniu , ja próbowałam z woda przegotowaną ale niestety nie dała ona takich efektów jak koper mały na wodzie nie robił mi kupki czasem i cały dzień i całą noc cierpiał bardzo szkoda mi go było jak cholera po koprze jest lepiej ,wydaje mi się że może mały musi się przyzwyczaić do mieszanki tym bardziej że karmię Bebiko a to jedno z najtłustszych mlek jak to połozna powiedziała "golonka oblana syropem" w wersji dla dzieci
Z tą wit K wiem, ja dawałam K+D jak młoda dostawała maksymalnie 90ml sztucznego dziennie. A od paru dni dostaje więcej mm i tym samym nie dostaje K.
Faktycznie jak Twoje dziecko miało problemy z wypróżnieniem, to lepiej dać koperek. My jeszcze regularnie robimy kupkę, więc sama przegotowana nam starcza. I też dajemy jej Bebiko, może w tym mleku a nie w Devikapie tkwi problem. Cholera wie, muszę poobserwować jeszcze małą.

Zuzka
Stary 2012-06-02, 10:36   #4582
niunia32
Zakorzenienie

a tą wodę to słodzicie glukozą?
bo mi położna powiedziała, że jak będziemy dawać wodę to z glukozą

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-02, 10:43   #4583
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Słodziak!!!

Codziennie wieczorem kładę się z nadzieją że w nocy się coś ruszy a tu nic. Kompletna cisza. Hania się przestawiła, teraz rano siedzi cichutko a popołudniami buszuje jak szalona.
Biorę się za sprzątanie, potem obiad u rodziców.
Stary 2012-06-02, 10:47   #4584
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Ja nie wiem, co te niektóre położne z tą glukozą!!! to jak powiedzenie, że zawsze należy naciąć przy porodzie, bo tak jest lepiej... no szkoda jeszcze, że krowiego mleka z kartonu nie zalecają tyle się teraz mówi o tym, zwłaszcza w obliczu cukrzycy u małych dzieci, że ja jestem zwolenniczką czystej wody, po co dziecko przyzwyczajać do słodkiego??? przecież glukoza to WYŁĄCZNIE czyste, puste kalorie, które dziecku kompletnie nic nie dają ponad to, że będzie potem chciało pić wyłącznie słodkie napoje no i nie będzie chciało jeść, bo glukoza daje poczucie sytości, a składników mineralnych ZERO. Myśmy tylko dosładzali glukozą Nutramigen, bo Michał nie mógł pić normalnego mleka - Nutramigen jest strasznie gorzki w smaku i po prostu śmierdzi, więc dosładzaliśmy trochę na zalecenie pediatry, bo nie było wyjścia. Wiele dzieci po prostu nie chce tego pić.

Szerylka - ale słodziak!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-02 o 10:48
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:48   #4585
szerylka
BAN stały

Cytat:
Mam glukozę ale nie dosładzam podaję sam koper bądź samą wodę raz tylko dosłodziłam glukozą ,nie wiem czemu może dlatego tak mało wypija pićka
Stary 2012-06-02, 10:55   #4586
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko samo nie rozumie swoich potrzeb

Nie ma się co dziwić, że rano marudzi Maciek też ładnie śpi w nocy, a rano marudzi. Nie można oczekiwać, że dziecko będzie spało 24 godziny na dobę Musi się porozglądać, trochę pokwękać.

Cytat:

ja jestem 11 dni po cc i nie krwawie już od wczoraj a przytulanki planuje na dziś
Ja bym się jednak wstrzymała. Jestem ponad 3 tygodnie po cesarce, i kilka dni temu dopiero zaczęłam porządnie krwawić. Nie bez powodu jest czas połogu...

Cytat:
A powiedziała czemu ta glukoza ma służyć?
Ja dziecku, jeśli będę podawała coś poza swoim pokarmem, to jedynie przegotowaną wodę bez dodatków.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:03   #4587
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja pod koniec ciązy miałam w obwodzie 117cm teraz już praktycznie nie mam brzucha wcale cesarke miałam 22 maja tyle że ja wcale nie jem kawa to moje paliwo a apetyt straciłam zupełnie

Ja też nie jadłam wszystkiego tylko rosołki,krupniczki i gotowane a dziś już nie mam pokarmu wcale karmię Bebiko i mogę sobie pozwolić tyle że apetytu brak a waga leci jak szalona jak tak dalej pójdzie będę wygladała jak wieszak

sliczny
Stary 2012-06-02, 11:06   #4588
rozowa1987
Zadomowienie

mamy już miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0036.jpg (73,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0087.jpg (109,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-06-02, 11:07   #4589
aga_bre
Rozeznanie

Szmaragdowy kotku gratuluję!!!!!!!!!

Hej dziewczyny. Normalnie jazda bez trzymanki. Mikołaj albo ssie albo śpi albo płacze. Generalnie ma tylko te 3 opcje na razie. No czasami zdarza mu się chwilka aktywności pod postacią zajmowania się sobą. Ja walczę z laktacją.

Przedstawiam Wam Mikołaja, który chyba zostanie filozofem, bo na wiekszości zdjęć wygląda tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-05-30-047.jpg (124,0 KB, 59 załadowań)
Stary 2012-06-02, 11:12   #4590
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Szmaragdowy kotku gratuluję!!!!!!!!!

Hej dziewczyny. Normalnie jazda bez trzymanki. Mikołaj albo ssie albo śpi albo płacze. Generalnie ma tylko te 3 opcje na razie. No czasami zdarza mu się chwilka aktywności pod postacią zajmowania się sobą. Ja walczę z laktacją.

Przedstawiam Wam Mikołaja, który chyba zostanie filozofem, bo na wiekszości zdjęć wygląda tak:
słodki

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

dziewczyny czy wasze dzieci trzymaja cały czas głowe w jedną strone, moja liwka cały czas ja daje na prawą strone ile się omęcze z przestawianiem jak tak dalej będzie to mamy iść na cwiczenia;(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości