Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 22:23   #2281
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
no właśnie, też zauważyłam
Lucy- a amilcia jest dopiero przed urlopem nad morzem
mulatka wróci
Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
szybko sie opalam, mam ciemną karnację a i ze 4 razy na solarium byłam
zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Amilcia Ty czarnulo
aaa nie mowilam Wam wczoraj mialam wizyte u gina dalej l4 do 19 czerwca, i odradzal podroz nad morze , wiec Tz sam jedzie na mecz...tylko nie wiem jak z noclegiem - mam tam rodzine, ale wiadomo jak to z rodzina latwiej by bylo jak bym z nim pojechala (a rodzine tylko zna znaszego slubu, pogrzebu i urodzin u dziadka) - mam nadzieje ze sie zgodza na jeden nocleg dla niego...
a wogole dziewczyny kiedy robi sie usg genetyczne, przeziernosc karkowa itp?? czy robilyscie jakies dodatkowe badania genetyczne na wlasny koszt (ja sie zastanawiam ze wzgledu na moj wiek)...
Kundziu, ja badania genetyczne miałam w 13albo 14tygodniu (dokładnie nie pamiętam, musiałabym zerknąć w dokumenty, ale mi się nie chce )Była badana m.in przezierność karkowa. Moja ginka załatwiła mi również badanie genetyczne z krwi - test PAPP-A. Ok. 20t. miałam powtarzane usg w poradni genetycznej (kontrola). Podczas tego badania lekarz wypatrzył w główce Małej torbiel i od tego czasu co 4tygodnie miałam powtarzane badania w poradni genetycznej (wizyta u mojej ginki prowadzącej swoją drogą)
wszystko na szczęście za darmo, w szpitalu.

mąż poszedł na nockę. z Emilą okupujemy łóżko

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Kundzia,ja właśnie miałam wczoraj takie usg 4D,to był 12t6d a wg usg 13t2d,termin porodu mam na 4.12.2012,dzidzia rośnie ma już 6,10 cm
serduszko pięknie bije,gin powiedziała,że wszystko jest ok,dzidzia tak szalała nie chciała się dac pomierzyć,no ale w końcu jakoś się udalo,ma nózki ,raczki i wszędzie 5 paluszkównastepna wizyta 28.06
wspaniałe wiadomości

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2012-06-01 o 22:22
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:36   #2282
czarnula 1982
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Lucyy
Kurcze tak mi net zamula,że nie moge nic napisać bo jedna strona otwiera sie 10 minut
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 00:23   #2283
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dober!

JUTRO LECIMY

Oglądam sobie koncert Kultu i mam ochotę poskakać

Znalazłam jedną z przyczyn uczulenia Julka... nie zgadniecie Oilatum

ostatnio pięknie gładki, wczoraj wykąpany po dwóch tygodniach w Oilatum i już w trakcie kąpieli było drapanie. Dziś cały dzień Julek czerwonogęby i swędzący

Piszecie o rozszerzaniu diety... ja się cykam bardzo, po powrocie musimy zacząć i nie wiem jak się za to zabrać

Natalia
ale Szczypior wyrósł, hihi, ale kurna, waży pewnie tyle ile mój wypasiony Julek
Nita ja mam motylka na łopatce i teraz jakbym miała robić to wybrałabym inny wzór. A ten który pokazałaś mi się podoba
Ja swego czasu myślałam o czymś małym za uchem albo na karku
Agusia aaale Mikuś piękny, zazdroszczę sesji. Widać wszystkie nasze dzieci to grzeczne Aniołki. U nas wszyscy się dziwią jak to jest że Julek spokojny i przesypia noce z taką swędzącą skórą (wczoraj spał od 21 do 7 ) jak mały przybiera to jest najlepszy dowód na to że pokarmu dużo i wystarcza a 700g w dwa tygodnie to super wynik
Perse
jak tam?

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Kacperek raczkuje
poka poka

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja nie rodzę , auto nam przeglądu nie przeszło musimy kupić nowe opony
hahaha już takie były co planowały porody (hmmm, znam jedną dobrze) i z tych planów nic nie wyszło

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
u mnie zimno. ja zła, zmęczona, smutna. i co najwazniejsze nienawidzę swojej pracy
przytulam

Cytat:
coś się udało:
super panienki nie wiedziałam, że to Ty A Darka drobnica na zdjęciach
(wysłałam kocyk)
kunegunda w takim razie niech tż jedzie i się dobrze bawi a Ty odpoczywaj ja miałam w 12 tc przecierność (zresztą usg miałam na każdej wizycie i przezierność kilka razy sprawdzał, bo tak wychodziło). potem niby połówkowe po 20 tc ale mój gin nie nazywał usg, po prostu zawsze sprawdzał to co trzeba

Cytat:
Kundzia,ja właśnie miałam wczoraj takie usg 4D,to był 12t6d a wg usg 13t2d,termin porodu mam na 4.12.2012,dzidzia rośnie ma już 6,10 cm
serduszko pięknie bije,gin powiedziała,że wszystko jest ok,dzidzia tak szalała nie chciała się dac pomierzyć,no ale w końcu jakoś się udalo,ma nózki ,raczki i wszędzie 5 paluszkównastepna wizyta 28.06
Stary 2012-06-02, 06:58   #2284
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzien dobry!!!

Pierwsza nie wierze
Stary 2012-06-02, 08:44   #2285
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie

Ja dziś byłam oddać krew do badania, ale nici z tego bo laboratorium jest zamknięte A na ich stronie internetowej pisze, że jest czynne całodobowo Więc będę musiała znowu jechać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:49   #2286
BERBIE
Zakorzenienie

jestem i ja. nie jadę dzisiaj na uczelnie, nie dam rady. jestem przemęczona, chora i jeszcze @ przyszła. jak sobie pomyślę, że mam w taim stanie siedzieć na zajęciach do 21.00 i nocować u kogoś to zostaję w domu i kuruję się. ogarnę trochę dom i podwórek jak pogoda będzie. a jak nie to poleżakuję z książką. Idę robić kawę... Komu Latte?
Stary 2012-06-02, 09:36   #2287
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Nita tatuaż piękny podoba mnie się ale sama bym się nie odważyła z resztą nawet Tż by się nie zgodził....

AMILCIA jakaś Ty ładna i jaka opalona aaa....

INUTIL ale macie fajnie zazdroszczę wylotu.....bawcie się dobrze!! Biedny Juleczek

BERBIE ja poproszę latte

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:44   #2288
amilcia
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
super panienki nie wiedziałam, że to Ty A Darka drobnica na zdjęciach
(wysłałam kocyk)
- kochana, wyślij mi Twoje dane na na priv a zrobie Ci przelew
No widzisz, czasem to co wydaje się najlepsze to okazuje się najgorsze W czym teraz będziesz kąpać Julka? Z dietą pewnie będzie ciężko ale poradzicie sobie. Bezglutenowe i bezmleczne są produkty Hippa.

Cytat:
jestem i ja. nie jadę dzisiaj na uczelnie, nie dam rady. jestem przemęczona, chora i jeszcze @ przyszła. jak sobie pomyślę, że mam w taim stanie siedzieć na zajęciach do 21.00 i nocować u kogoś to zostaję w domu i kuruję się. ogarnę trochę dom i podwórek jak pogoda będzie. a jak nie to poleżakuję z książką. Idę robić kawę... Komu Latte?
odpoczywaj, ja kawe poproszę.

Agatka - dziękuję.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-06-02 o 09:46
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:46   #2289
Nita6
Zakorzenienie

no wlaśnie z tatoo jest tak że dobrze jak TŻ akceptuje a to w sumie on go będzie najwięcej oglądał bo na plecahc to ciezko samemu.
jemu się podoba i to on zaakceptował wybór.
wiec raczej na niego się zdecyduje

Amilcia - a ty juz nie czeszesz grzywki na prosto ?

Inutil - i kto by pomyslal ze oilatum moze uczulić ....

Sylwia nie spała w nocy , coś jej dokuczało , nie wiem czy zęby , brzuch czy coś innego.

nie wyspana juz wtrąbiłam dwie kawy.

piorę , gotuję,
pogoda nie bardzo

p.s jutro mamy piknik rodzinny w przedszkolu , ściągam teściową do siebie bo jak będzie lało to zostanie z maluchem a ja musze isc bo beda wystepy na dzien matki .
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:58   #2290
BERBIE
Zakorzenienie

proszę dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg latte.jpg (22,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-06-02, 09:58   #2291
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość

Amilcia - a ty juz nie czeszesz grzywki na prosto ?

p.s jutro mamy piknik rodzinny w przedszkolu , ściągam teściową do siebie bo jak będzie lało to zostanie z maluchem a ja musze isc bo beda wystepy na dzien matki .
- nie bo zaczęła mi do oczu wchodzić, zaczesuje ja na bok.
My właśnie wczoraj mieliśmy taki dzień ale piknik sie nie udał bo padało cały dzień z małymi przejaśnieniami

Ja zbieram się za pranie i naleśniki

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:05   #2292
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

nita, juz nie moge doczekac sie efektu koncowego. kiedy planujesz zrobic ten tatoo?

amilcia, taki urok grzywek:/ szybko rosna. mnie tez w2kurza, gdy cos mi do oczu leci...

inutil, szerokich lotów i udanego wypoczynku!!
jak dobrze, ze znalazłas przyczyne swedzenia skory Julka kto by pomyslał,ze to srodek do delikatnej skóry

berbie, poprosze kawke odpocznij Kochana
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:14   #2293
BERBIE
Zakorzenienie

chwilkę lepiej się poczułam i pożałowałam, że do szkoły nie pojechałam... ale już mi przeszło, głowa mi pęka i ledwo na oczy widzę kto mi posprząta w domu?
Stary 2012-06-02, 10:17   #2294
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
chwilkę lepiej się poczułam i pożałowałam, że do szkoły nie pojechałam... ale już mi przeszło, głowa mi pęka i ledwo na oczy widzę kto mi posprząta w domu?
A masz może atak migreny Jeśli tak to wyślij TŻta do apteki po Solphadeine Mi zawsze pomaga
Stary 2012-06-02, 10:23   #2295
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A masz może atak migreny Jeśli tak to wyślij TŻta do apteki po Solphadeine Mi zawsze pomaga
dziękuję za troskę ale to pewnie przeziębienie mnie dalej męczy., mam stan podgorączkowy i do tego @ przyszła tż w pracy jak zwykle
Stary 2012-06-02, 10:28   #2296
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za troskę ale to pewnie przeziębienie mnie dalej męczy., mam stan podgorączkowy i do tego @ przyszła tż w pracy jak zwykle
Spróbuj wziąść coś na przeziębienie to szybciej Ci przejdzie
Szkoda się męczyć. Na dodatek @ pasuje do przeziębienia jak kwiatek do kożucha
Stary 2012-06-02, 10:39   #2297
agatkaa1
Zakorzenienie

AMILCIA

NITKA jeśli Tż zaakceptował to nie ma nad czym sie zastanawiac tylko robić czekamy na efekty Biedna Sylwusia

BERBIE ojj jaka pyszna ta kawka mniam łączę się z Tobą w bulu mnie od wczoraj katar trzyma...wieczorem też miałam stan podgorączkowy ;/

Też mam lenia miałam wczoraj sprzątać ale nie miałam siły zrobiłam tylko mięsko na dziś...zaraz lecę obierać ziemniaki a później na zakupy spożywcze pojedziemy....
Pogoda też pod psem niby nie pada ale jakoś tak ciemno jest ;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:47   #2298
BERBIE
Zakorzenienie

zakochałam się muszę to mieć http://allegro.pl/charms-lub-zawiesz...368071290.html
Stary 2012-06-02, 11:09   #2299
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, najdłużej to ja 10 minut siedziałam, znaczy leżałam
ja nie widzę dasz mi linka do mulatkowatego zdjęcia (hmmmm włażę i włażę i nic )

Cytat:
:brzyda l: faaajjjnnna tematyczna

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:51   #2300
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

wczoraj jakoś nie udało mi się wejść, bo po pracy trochę pospałam, a później do znajomych pojechaliśmy.

Berbie w moje klasie teraz są 2 w ciąży, jedna taka dumna chodzi i mnie denerwuje...
Zawieszka świetna

Pani co postanowiłaś z lekarzem?

Czarnula super, że mogłaś maleństwo podejrzeć

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 12:12   #2301
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
dziś może skończę pakować torbę i niech sobie siedzi w szafie
póki co mi się jeszcze nie śpieszy
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 12:31   #2302
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
a wogole dziewczyny kiedy robi sie usg genetyczne, przeziernosc karkowa itp?? czy robilyscie jakies dodatkowe badania genetyczne na wlasny koszt (ja sie zastanawiam ze wzgledu na moj wiek)...
Ja miałam dwa , 12 tc i 22 ze względu na wiek choć jeśli nie załapałam sie na darmowe genetyczne to chyba wiek nie aż tak posuniety
Za serduszko
Cytat:
ja miałam w 13 tygodniu to badanie. Innych badań nie robiłam a też do młodych nie należe (33lata)
Kolejna staruszka
Cytat:
dzidzia rośnie ma już 6,10 cm

Cytat:
jestem i ja. nie jadę dzisiaj na uczelnie, nie dam rady. jestem przemęczona, chora i jeszcze @ przyszła. jak sobie pomyślę, że mam w taim stanie siedzieć na zajęciach do 21.00 i nocować u kogoś to zostaję w domu i kuruję się. ogarnę trochę dom i podwórek jak pogoda będzie. a jak nie to poleżakuję z książką.

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
no wlaśnie z tatoo jest tak że dobrze jak TŻ akceptuje a to w sumie on go będzie najwięcej oglądał bo na plecahc to ciezko samemu.
jemu się podoba i to on zaakceptował wybór.
wiec raczej na niego się zdecyduje
.
Ja mam tatuaż tam gdzie kończą sie plecy ale taki malutki
Cytat:
proszę dziewczynki

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Na dodatek @ pasuje do przeziębienia jak kwiatek do kożucha
@ i ospa to dopiero połączenie

Witam Dziewczynki

Która pytała o spacerówke ? Ja mam x landera x go , fajna jest ale nie za leciutka

Zeberka Ty ostatnio zastanawiałas sie nad laktatorem elektrycznym napisze Ci tak że laktator to taka rzecz która moze uratować życie a może być zupełnie nie potrzebny i co najgorsze to okazuje sie dopiero w praniu ja miałam ręczny Tomie tipie ( chyba źle napisalam ) i dał rade . A wózek też miałam tako warior
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 12:38   #2303
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Berbie w moje klasie teraz są 2 w ciąży, jedna taka dumna chodzi i mnie denerwuje...
Ja na taką rzuciłabym się i wydrapała jej oczy u mnie w liceum (rocznik jeden liczył 330 osób) to max 3 na raz były w ciąży także nie było tak tragicznie, może dlatego że to bardzo dobre liceum i ludzie na naukę stawiali
Ty też niedługo dumnie z brzuszkiem będziesz paradować

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 12:51   #2304
Maga83
Zakorzenienie

alonka ja jakoś tak źle do tego nie podchodzę, raczej bardziej razi ta jej beztroska... W sumie ani pracy nie ma, ledwo co szkołę skończy. Jej chłopak to samo

Stary 2012-06-02, 13:02   #2305
BERBIE
Zakorzenienie

valiniowa co u ciebie? jak w pracy?
Stary 2012-06-02, 13:14   #2306
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga, wiesz nie życzę źle tej dziewczynie, ale przejrzy na oczy jak dziecko się urodzi i spadnie na nią nawał obowiązków.. Oby tylko temu podołała dla dobra tego dziecka
Stary 2012-06-02, 13:47   #2307
eseska
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki! pamiętacie mnie jeszcze? skonczy mi sie net u rodziców i prawie przez tydzien byłam odcieta od świata. wczoraj wrócił i zaczełam nadrabiać, ale nie zdązyłam wszystkiego, dzis doczytałam. Przepraszam, ze nie wszytko zapamietałam

LUNAO! pytałas mnie o płeć aniołka- to tylko moje przeczucie!
ZEBERKA! ale piekne pranie się u Ciebie w ubiegły weekend suszyło! Jak po dzisiejszej wizycie? udało się Kasię podglądnąć?
KUNDZIA! objawy są dobre, ja schizuje bo mi zanikły juz ! I super ze serduszko widziałaś!!!!! ze jest git!
BERBIE! Gdansk w perspektywie - super! I dobrze ze dzis nie pojechałas na zajęcia! Tylko nie bierz się za jakieś prace domowe- łózka, herbatka i ksiązeczka!
NITA! ja podziwiam Cie za zorganizowanie! Dobrze ze Sylwusi choroba przeszła!
ANUSIA! to ja zaciskam - bo gin potwierdził owulke!
AMILCIA! spóznione ale najlepsze zyczenia imieninowe!!!!
INUTIL! a to nowosc ze Ci dziecko rosnie!A Juleczek sliczny i duzy! Miłego wypoczynku!
NATALIA! ale Cię choroba i Mikiego rozlozyła. mam nadzieje ze juz lepiej!
AAAGGUSIA! ale śliczny Twój Mikołaj! Fajne zdjęcie z sesji!
PANICZKA! z prolaktyny cos wyszło to trzyumam kciuki by cos ruszyło!
CZARNULA! szkoda ze ty tak rzadko bywasz. Super ze przeziornośc ok wyszła!
LUCY! remont u sąsiadów się skończył? Jak tam Emilka?
MAGUSIA!, FIO! jak się czujecie!?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 13:51   #2308
Maga83
Zakorzenienie

Fiol no by jej się udało

Esia miałam ciężkie 2 tygodnie, ale jest trochę lepie. Żołądek zaczął pracować, piję len, ale odstawiłam mleczne produkty bo mi po nich bardzo źle. A Ty jak się czujesz?

Stary 2012-06-02, 14:02   #2309
eseska
Zakorzenienie

MAGUŚ! oj tonie dobrze ze zoadek dokucza. jak Ty przy tym wszystkim do pracy chodzisz? a kiedy powiesz ze w ciązy jestes? A kaszel Ci przeszedł?
a my sie dobrze czujemy - zgaga czasami się zjawia ale nie narzekam i juz mi troszeczke brzuszek widac (rodzinka orzekla, ze od wczoraj)

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:09   #2310
Maga83
Zakorzenienie

Esia przynajmniej mnie praca mobilizuję, żeby wstać z łóżka. W pracy powiem dopiero jak L4 zaniosę, na koniec roku szkolnego a u Ciebie jak to daleko juz jest? Kaszel lekki jest, ale już co raz lepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości