|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że teraz jest już lepiej? Uszy do góry i ruszaj w bój!
|
|
|
#2943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu nie piszesz? Napisz wiadomość do Nebuli, żeby wysłała Ci zaproszenie do naszej grupy. Tam piszemy więcej, są różne wątki i jest bardziej prywatnie. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. A i my możemy skorzystać z Twoich doświadczeń. |
|
|
|
|
#2944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dziękuję!
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
Moze to mnie zmobilizuje :
TO DO: Chyba tyle, najwyzej cos dopisze Tempo wykonywania zadan -zabojcze. Chyba nawet slimak bylby szybszy niz ja.
staram się być miłą dziewczyną nie obgryzam paznokci ![]() systematycznie pracuje nad angielskim ![]() najwyższy czas nauczyć się gotować 5/50 Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2012-06-02 o 14:56 |
|
|
|
#2946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pisałam, bo.. dotychczas było tak, że planowałam coś zmienić, ale szybko się zniechęcałam, moje złe nastawienie mnie przytłaczało, wątpiłam. Spadek motywacji pojawiał się prawie do razu. Dodam, że to nastawienie, przyszło z czasem. Kiedyś byłam realistką, trochę optymistką, wierzyłam w siebie, swoje możliwości. Teraz powiedziałam sobie naprawdę dość, bo nie mogę znieść tego stanu, tego, że tak długo niszczyłam sobie życie. Ale aż się boję o swoją motywację. Bardzo mi miło, że zaproponowałaś dołączenie do klubu, bardzo dziękuję.
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny szukam i szukam wpisu jednej z Was na temat prokrastynacji i znaleźć nie umiem :P. Jakiś czas temu któraś dodała ciekawy wpis ze swoimi spostrzeżeniami na temat odkładania wszystkiego w czasie. Pamiętam, że chciałam sobie to ładnie przepisać ale oczywiście zostawiłam to "na później" i teraz tego nie umiem znaleźć!
Jakby to coś pomogło to pamiętam, że było coś napisanego o wstawaniu godzinkę wcześniej. Świetne to było i bardzo zależy mi żeby jeszcze raz to przeczytać i zapisać sobie gdzieś w zeszycie Jak któraś z Was pamięta, która to była strona to bardzo proszę
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Od rana zbieram się do nauki!
![]() Niemiecki!!!!! Będę raportować. Jakiś senny dzień, kawa mi nie pomaga.. :/ 15:45 Pouczyłam się, ale tempo zdecydowanie za wolne. 16:45 godzinna przerwa była, w międzyczasie zrobiłam i zjadłam obiad Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2012-06-02 o 16:47 |
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ślimak to ma dobrze, nosi swój dom ze sobą, nie może sobie pozwolić na zagracanie.
Można by się od niego uczyć minimalizmu ![]() Taka, luźna myśl. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Kupiłam zeszyt z lwicą: free life - fight for survive ![]() To będzie mój zeszyt do programu zmian. Jeśli któraś z Was już jest ciekawa mojego programu zmian, to zapraszam na blog. Zaczynam rozpisywać, jak to kolejno widzę. Link: http://matbaza.blogspot.com/2012/06/...change_02.html A tak w ogóle to mam świra na punkcie zeszytów, bloków, ryz papieru. Mam 15 czystych zeszytów w domu, ale kupiłam następny. Musiałam go mieć!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-02 o 20:10 |
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
Halo Kobietki! Czytam Was od czasu do czasu, w miarę możliwości. Przyglądałam się do tej pory biernie, ale kochana Patri
![]() Od 4 czerwca zaczynam z Wami odgruzowywanie życia. Tak jak większość z Was mam zaległości we wszystkim tak naprawdę. Z dnia na dzień jakoś egzystuję, ale nic z tego nie wynika. Już mnie to wszystko po prostu wku...a. A nawet nie tyle wku...a, co niszczy życie. Dosłownie. Zawaliłam z pierdylion spraw, nie ruszam do przodu, a cofam się. Mam sto problemów, a nikogo do wyżalenia się. I tak mogłabym pisać i pisać... ale lepiej chyba działać i dlatego idę właśnie COŚ zrobić. Jeszcze nie wiem co, bo tyle tego jest, że głowa boli od samych spraw logistycznych Ale będzie to DZIŚ, a nie JUTRO.
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja zdycham nad tłumaczeniem. Czy ktoś wie co to właściwie jest "wyprowadzenie tunelu" i, more important, jak to do cholery powiedzieć po angielsku ?Aha, czy któraś z Wątkowiczek Warszawianek gra w tenisa (ale nie za dobrze ?). Chętnie bym sobie poodbijała raz na jakiś czas i zupełnie nie mam z kim...---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Patri ostatnio ma mega tendencję zwyżkową Oby jej to zostało już na zawsze
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Pomysł z tym 30 days to change x 7 jest rewelacyjny
![]() Pierwszy tydzień z odgruzowywaniem trochę przeraża, ale faktycznie to b. ważne, ja mam zawsze niesamowity bałagan w szafie, chociaż staram się generalnie ścielić łóżko i nie robić dużego bałaganu, ale mogłoby być czyściej... Bardzo fajnie brzmi plan 11 celów, muszę się nad nimi jeszcze zastanowić, bo nie robiłam listy 100 :P No i tydzień robienia czegoś nowego BTW. Patri odpisałam w końcu w klubie, ale nie ma pośpiechu z odczytaniem tych wypocin, tylko informuję, że się w końcu zabrałam ![]() I cieszę sie, że nie tylko ja widzę te olbrzymią zmianę w tobie, nawet sygnaturka na wizażu zmieniona i nie ma tego podpisu do bloga "błogie tylko w tytule", bo jesteś ostatnio tak super pozytywna i nawet wpisy pełne samoświadomosci tworzysz, na pewno nam się udzieli ten entuzjazm równiez, już go czuje
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w tą piękną sobotę
! Długo mnie tutaj nie było, ale to dlatego, że NARESZCIE wziełam się za siebie -zaczełam ostro oszczędzać -zgłosiłam się na konkurs związany z moją pasją -zrobiłam projekt na biologię o mechaniźmie uzależnień -zaczęłam ćwiczyć -odkurzyłam rower i jeżdżę -zaczęłam projekt denko, ponieważ zaniegługo przechodzę na naturalną pielęgnację a przynajmniej twarzy i włosów-udało mi się opanować 3 czasy w niemieckim -dbam o siebie -poprawiam relacje z innymi ludźmi -staram się jak najwięcej pomagać rodzicom w domu -powolutku uczę się gotowania -ciągle trzymam się diety ![]() Patri również lubie kolekcjonować zeszyty, a wynika to z tego że jestem zwyczajnie pedantyczna i musze mieć wszystko czyste widze w tym nawet jakąs przyjemność patrzeć na niezapisane kartki i zastanawiać się jak mogę je dobrze wykorzystać. Na zapisane kartki już nie lubie patrzeć. Wydaje mi się do krzywe i nieperfekcyjne.Jeszcze parę słow dla Ciebie. Przeczytałam Twój program zmian, jak dla mnie super świetny pomysł z tym i miło jest patrzeć, że można mieć tyle pozytywnej energi pierwsze co rzuciło mi się w oczy gdy tu weszłam, to Twój podpis. Ma taki pozytywny wydźwięk, że aż chce się zabrać od razu do działania ![]() Najważniejszy projekt na wakacje: przeczytać blog Life Skills Academy od deski do deski ![]() Życzę wszystkim dążenia do wymarzonych celów miłego wieczoru
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Cię tu widzieć kobieto!! Cieszę się, że zdecydowałaś dołączyć, będzie ostro, będzie się działo! Tworzymy ten plan wszystkie razem kochane kobietki!!! Wrzucajcie swoje propozycje, tu, w komentarzach bloga lub do mnie na maila lub gg. Chcę zrobić z tego coś naprawdę solidnego, żeby z życiowej matury każdy kto uczy się z nami miał minimum 4. Ale mam power kobiety!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-02 o 19:03 |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
Bura Kocurko ja też po prosze arkusz skoro Tygrysek tak poleca i z góry dziękuję
mail -> igby_goes_down@o2.plz
|
|
#2956 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dostałam komentarz na blogu, Wy jesteście chętne do powalczenia, nagle, sprzężeniem zwrotnym nakręciłam się jak bączek!
Wiem, że to nie jest jeszcze gotowy plan, on wyjdzie w praniu, mam każdy kolejny miesiąc na doszlifowanie go, żeby w efekcie dostać coś, co się po prostu sprawdza. = tunel exit? po prostu? wpisz "tunel exit" w google i sprawdź czy obrazki pasują sensem do tekstu, który tłumaczysz... Cytat:
![]() Cytat:
Nie mówię, że nie, ale póki dobrze robi to korzystajmy wszyscy! Zaleczać będę fazę depresyjną... I nazwę wymyśliłaś ekstra! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
!!!Cytat:
Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-02 o 20:10 |
|||||||||
|
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
Jezuu...
Porażka, porażka... Dzisiaj miałam zaliczenie z ekonomiki-udało się(5) Dzisiaj też miałam zaliczenie z pracowni-udało się(4) Na jutro muszę zrobić: -obliczenia dynamiki zmian/struktury aktywów -przepisanie notatek z finansów -nieco się pouczyć na egzamin z finansów( -nieco się pouczyć na egzamin z rachunkowości( Dowiedziałam się jeszcze, że jeśli jutro powinie mi się noga to mogę sobie przyjść w sierpniu, a egzamin zawodowy za 3 tygodnie mogę sobie w d...wsadzić w takiej sytuacji. Jestem totalnie zestrowana,a od poniedziałku czeka mnie zap....l bo za niecały miesiąc mam 9 egzaminów na studiach, więc będzie strasznie zabawnie. Tz dzisiaj ma urodziny, więc sobie poszedł na koncert. Mam ochotę rozłożyć się jak żaba i pojęczeć trochę, ale zaraz zbieram się do opisywania dynamiki zmian. Jezuuu... |
|
|
|
#2958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje![]() Patri, to jutro ustawimy tenisa
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się !
|
|
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
czarno czarna szczeka mi opadła.....no poprostu rowniez inspiracja
![]() ja dzis poszalałam w kuchni... -posprzatalam w szafkach az 2! -suszarka do ładu -piekarnik wyczyszczony -zrobione prasowanie -zupka ugotowana
|
#2961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie ciepło witam kolejną łodziankę - mnożą się nam W ogóle...jaki tu ruch! Widzę entuzjazm, optymizm! Chociaż pogoda nie nastraja Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dawaj go na pw ![]() Change - Tobie już wysłałam ![]() Tygryyyys! Wszystkiego najlepszego
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2012-06-02 o 20:56 |
||||
|
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wącham zawsze nowe książki z zeszytami tak ekstremalnie nie jest .Kiedy stąd odchodziłam widziałam wszędzie same smuty, to było przytłaczające i mi się udzielało, a teraz to wreszcie przypomina wątek walki z prokrastynacją oby tak dalej dla Was wszystkich
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
Bura kocurka- haha
no naprawdę niezły zbieg okoliczności Patri- A wiesz, że ja też wprost uwielbiam notatniki i zeszyty? Od zawsze Niedługo chyba wybiorę się po jakiś, hmm... Czytałam dzisiaj tego bloga Edyty. A jutro mam w planach stworzenie listy 100 marzeń i celów. Wszystkim gratuluję dzisiejszych sukcesów!
Edytowane przez Mariposa3 Czas edycji: 2012-06-02 o 21:45 |
|
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
ja też zdecyduje się na 30 days to change ale nie jestem jeszcze pewna czy tak jak Wy do końca roku
ale zaczynam z Wami od poniedziałku jak już mam zmienić swoje życie to trzeba próbować wszystkiego
|
|
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
Tygrysie...
porażką będą moje dwa jutrzejsze egzaminy. Obliczyłam struktury aktywów i inne pierdoły. Dostałam jeszcze 3 zadania,które musze na 9 rano na jutro rozwiązać.(bez komentarza nawet). Zaraz kładę się spać z notatkami z finansów i pewnie do północy będę czytać te przeklęte notatki. Do egzaminów na admi i studia mam zamiar zacząć się uczyć od najbliższego poniedziałku bo nie chcę zejść na zawał ze stresu. Tż mnie wkurzył jeszcze... Jego mama straciła pracę i rozmawialiśmy na temat jej pomocy. Rozmawialiśmy też o wykupie mieszkania i Tż stwierdził, że on chce aby jego mama wykupiła to mieszkanie(a on potem by jej spłacał) bo w razie gdyby nam nie wyszło to miałby jakieś zabezpieczenie. W chwili obecnej mam ochotę zdjąć z palca pierścionek i rzucić mu prosto w twarz skoro nie będąc jeszcze małżeństwem słyszę coś takiego. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Kiedy stąd odchodziłam widziałam wszędzie same smuty, to było przytłaczające i mi się udzielało, a teraz to wreszcie przypomina wątek walki z prokrastynacją oby tak dalej dla Was wszystkich [/QUOTE]No to chyba powinnam się wynieść z wątku,żebym czasem dla innych nie była przytłaczająca. Psia mać. Może rzeczywiście to dobre rozwiązanie, dzięki za podpowiedź!! |
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2967 |
|
Konto usunięte
|
Witam Was! Dawno nie pisałam ale na bieżąco starałam się śledzić wątek. W wyniku sesji dieta odeszła w zapomnienie a ja tyję coraz bardziej.
Moja matka stwierdziła że już nie może na mnie patrzeć. Zresztą sama mam problem z przeglądaniem się w lustrze. Na szczęście mój TŻ jest wyrozumiały i bardzo mnie wspiera. Sesja poszła kiepsko. Jak cały ten semestr. Ewidentnie widać że dzieję się ze mną coś niedobrego, z czym sama nie mogę sobie poradzić. Na razie zwalam to wszystko na niedoczynność tarczycy (senność, przybieranie na wadzę, rozdrażnienie) ale ile można! Jestem na siebie taka zła, że nie potrafię się nawet zmusić do tego aby zrobić badania i pójść do lekarza. Oczywiście zamierzam przyłączyć się do tego trzydziestodniowego projektu. Znając życie wytrwam z 2 dni. Maksymalnie 5. |
|
|
|
#2968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wykorzystam tę chęć do zmian i ten Wasz niesamowity napęd! Cytat:
Cytat:
![]() [1=5f1447851d3ba77d64f785e d4a041c7f75da4f2c_6000db0 2776ef;34472679] zrobić badania i pójść do lekarza. Oczywiście zamierzam przyłączyć się do tego trzydziestodniowego projektu. Znając życie wytrwam z 2 dni. Maksymalnie 5.[/QUOTE] Cześć Riva. Pamietam Twój avatar, bardzo mi się podoba. Zadanie na najbliższy czas masz wyznaczone. Że dwa dni wytrzymasz? Dobre i dwa! A tak serio, to myślę, że wyciągniesz minimum trzy.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||||
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
lasubmersion nawet tak nie mów... jesteś cudowna osoba i tak samo ważną w tym watku i napedzajac reszte
dajesz nam tutaj niesamowity przyklad, ze jak sie chce to można i trzymam za Ciebie mocno kciuki jutro! mysli pozytywnie moja droga!nastepnym razem dziewczyny zrobia spotkanie w łodzi i wybija Ci z glowy takie glupie myslenie...!!
|
|
#2970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Avatar to obraz Henri de Toulouse-Lautrec. Właśnie tego mi było trzeba! Żeby ktoś powiedział mi co mam zrobić ![]() Z racji tego, że zamierzam przeistoczyć się w trzydzieści dni w kogoś innego utworzyłam blog w którym codziennie mam zamiar pisać o moich poczynaniach. Mam nadzieję, że to pomoże mi dobiec do mety. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Od 4 czerwca zaczynam z Wami odgruzowywanie życia. Tak jak większość z Was mam zaległości we wszystkim tak naprawdę. Z dnia na dzień jakoś egzystuję, ale nic z tego nie wynika. Już mnie to wszystko po prostu wku...a. A nawet nie tyle wku...a, co niszczy życie. Dosłownie. Zawaliłam z pierdylion spraw, nie ruszam do przodu, a cofam się. Mam sto problemów, a nikogo do wyżalenia się. I tak mogłabym pisać i pisać... ale lepiej chyba działać i dlatego idę właśnie COŚ zrobić. Jeszcze nie wiem co, bo tyle tego jest, że głowa boli od samych spraw logistycznych

Gratulacje
bo jak nie to: