|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Pierwszy raz słyszę żeby fryzjerka prostowała włosy przed ścinaniem
![]() Moja myje i na mokro ścina, nie wyobrażam sobie też ścinania na sucho, jak już to można popsikać wodą jak ktoś nie chce myć ![]() Byłam w Rossmanie, nie kupiłam żelu do hig.intymnej przez ten nieszczęsny rumianek... ale kupiłam BabyDreama, tym razem szampon, a nie płyn do mycia. Może szampon jakoś się lepiej u mnie sprawdzi... ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- czyli coś nie tak? |
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
ooo dobrz wiedzieć
![]() Cytat:
ale też nie każdy fryzjer to potrafi w sumie to mało który ale napewno nie prostowane pamietacie jak wrzucałam kiedys tą nową malinową serie z Mariona? że niby naturalna taaaa... PQ bardzo wysoko w skłądzie i Dimenthicone gdzies pod koniec podziękuje w takim razie za tą naturę |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam własnie jakiś czas temu, że ta Marionowa malina niezbyt ciekawa i śmierdzi chemią. I nie wiedziałam, że kręcone włosy się ścina na sucho... w zasadzie to u fryzjerki nawet widziałam parę razy dziewczyny z kręconymi ścinanymi na mokro :/
|
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Chciałam się pochwalić moimi włosami Wczoraj je farbowałam, po farbowaniu użyłam odżywki dołączonej do opakowania, zapewne napakowaną silikonami. Wydaje mi się, że chyba nie powinnam od nich uciekać, bo bez nich moje włosy się plączą i puszą. Chociaż wolałabym ich nie używać, ale chyba robię coś źle, bo moje włosy wciąż nie wyglądają tak jak powinny (niedawno pisałam o moich kosmetykach bez silikonów ) Co o tym myślicie?Poza tym załączam moje zdjęcia z 3.03 i z dzisiaj. Co myślicie o moim przyroście? Macie bardziej wprawne oko ode mnie, oceńcie czy jest dobrze, średnio czy słabo?
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi kiedys fryzjerka normalnie umyla wlosy, wysuszylam, wyprostowala i dopiero pozniej ciela. Ale w moim przypadku to byl akurat dobry pomysl, bo to bylo jeszcze w czasach, kiedy nagminnie uzywalam prostownicy i fryzura byla dopasowana wlasnie do prostowania. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-06-02 o 16:51 |
||
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś z Was używała Heenary albo Bhringhraj? http://www.helfy.pl/olejek-heenara-polysk-zdrowe-wlosy http://www.helfy.pl/bhringaraj-wzmocnienie-wlosow |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedys regularnie chodzilam do salonow Trendy - nie wiem czy to dobrze, czy zle, ale swego czasu wiekszosc fryzjerek tak tam scinalo. |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej oczywiste jest dla mnie, że fryzjerce się chce myć włosy, to jej zawód i za to dostaje pieniądze... jakby jej się nie chciało to by długo nie popracowała
Spotkałam się z tym, że ścinanie na sucho jest tańsze niż z myciem. Więc klient może sobie zadecydować. I nie wiem czy na sucho jest lepiej niż na mokro, nie mam pojęcia jak to działa
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() juz tyle raazy było pisane że nie trzeba uciekać od silikonów jeśli zmywa się je z głową ![]() ja osobiście ich nie używac dlatego że mi psują skręt ale jak już mówiłam to kwestia indywidualna ![]() Cytat:
![]() mokre włosy latwiej sie obcina bo są cięższę nie fruwają i nie zyją własnym życiem dlatego więkoszść fryzjerek obcina na makro tylko że kreciołki tego nie lubią i ciężko znależć fryzjerkę która się na tym zna ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś obejrzałam włosy w słońcu i powycinałam trochę porozdwajanych. trochę, bo jest ich normalnie całe mnóstwo I to najgorsze, że te dolne nie są rozdwojone, tylko te krótsze - widać się połamały Masakra, bo wizyta u fryzjera tu nic nie da, musiałabym ściąć do ucha Nie wiem co mam teraz zrobić Dbam o nie na okrągło, ludzie się w głowę pukają i chyba słusznie, bo co z tego, że dbam, jak one wyglądają w ten sposób i są totalnie zniszczone
|
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a o do ruskich kosmetyków to widziałam taki rumiankowy chyba go kupie jak cos w domu powykańczam
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam sese,ale dopiero raz uzylam, wiec ciezko mi porownac..
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny używała ktoras z was maseczek do skóry głowy dermaglin?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...aszetkach.html
|
#1337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
btw. nie kupiłam żelu Facelle, bo zawiera rumianek, a przecież BB też zawiera
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinni mnie wpuszczać na kacu do Rossmanna
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prostowania przed obcinaniem, to spotkałam się z taką techniką kiedyś
![]() Już więcej do tego salonu nie poszłam
|
#1342 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja to do fryzjera w ogóle rzadko chodzę, moja mama chociaż nie ma nic wspólnego z fryzjerstwem, to świetnie jej to wychodzi i obcina pół dzielnicy i mnie przy okazji
|
||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to ja nie widzę problemu w takiej technice obcinania włosów. W salonach goldwell też się z tym spotkałam i pani się pyta, czy zgadzam się na obcinanie po prostowaniu. Niektórym obcinają na mokro, niektórym na sucho, niektórym z prostowaniem, innym nie. Dobierają technikę cięcia do rodzaju włosa i tego jak się układa. 2 razy obcinałam w tamtym salonie i to były 2 najlepsze cięcia w moim całym życiu.
|
|
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że to wcale nie jest zła technika
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokre uczesane falowane włosy są proste jak drut. Cięcie ma być dobre tak czy siak, czy się prostuje czy nie. Ja bardzo długo prostowałam włosy, teraz zresztą też tak raz w tygodniu używam prostownicy i nigdy nikt mi nie ścinał włosów wcześniej je prostując, a bywałam na prawdę u różnych fryzjerów - i takich lepszych, droższych też. Jak miałam dobre cięcie to nie miało znaczenia, czy prostuję włosy czy nie... dobrze układały się zarówno pofalowane jak i wyprostowane... (jak miałam krótsze i bardziej wycieniowane to miały tendencje do falowania się) |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli na co dzień się prostuje włosy, to w wyprostowanych włosach cięcie jest ok W mokrych/nie wyprostowanych nie do końca może wyjść nam fryzurka, jak później je wyprostujemy
|
|
#1347 |
|
Rozeznanie
|
Ja od pewnego czasu obcinam włosy u fryzjera na sucho. Teraz zapuszczam pocieniowaną górę wiec ścinam tylko końcówki i nie chce mi się zazwyczaj siedzieć długo a na sucho trwa to wszystko minutkę ;p nie zauważyłam żadnej różnicy ani na lepsze ani na gorsze więc moim zdaniem jak kto woli
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajna rzecz, lubię bardzo, nie widzę różnicy z Sesą oprócz zapachu.. A tak btw mam nieotwartą buteleczkę (dostałam dwie na urodziny), a chcę popróbować innych olejów - jeśli jesteś zainteresowana to priv
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj przeglądałam końce, rozdwojone obcięłam i jest git, o dziwo mało ich było, a ostatni raz obcinałam je w styczniu.
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
Zamówiłam dzisiaj kurację wzmacniającą z Joanny!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

ale też nie każdy fryzjer to potrafi w sumie to mało który
podziękuje w takim razie za tą naturę
Chciałam się pochwalić moimi włosami 

i ciężko znależć fryzjerkę która się na tym zna