Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 20:56   #1351
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
dlaczego?
Mokre uczesane falowane włosy są proste jak drut.
Cięcie ma być dobre tak czy siak, czy się prostuje czy nie. Ja bardzo długo prostowałam włosy, teraz zresztą też tak raz w tygodniu używam prostownicy i nigdy nikt mi nie ścinał włosów wcześniej je prostując, a bywałam na prawdę u różnych fryzjerów - i takich lepszych, droższych też. Jak miałam dobre cięcie to nie miało znaczenia, czy prostuję włosy czy nie... dobrze układały się zarówno pofalowane jak i wyprostowane... (jak miałam krótsze i bardziej wycieniowane to miały tendencje do falowania się)
No to masz duże szczęście, że ci tak dobrze obcięła
Moim zdaniem sposób cięcia powinien być dostosowany do włosów. Moje np naturalnie są lekko falowane, a były ścinane na mokro (wtedy jak mówisz są proste jak drut) no i kiedy wysychały naturalnie (nie na szczotkę czy jakoś inaczej układane) to wyglądały po prostu źle. Dlatego teraz już nie robię żadnych wymyślnych cięć, cieniowań, tylko po prostu ścinam wszystkie włosy na równo bo bardzo trudno trafić na dobrego fryzjera..
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:11   #1352
visionAM
Zakorzenienie

Nie zawsze miła dobrze ścięte, pewnie tak jak piszesz - to zależy
Ale zazwyczaj było OK...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:12   #1353
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Szczerze to ja nie widzę problemu w takiej technice obcinania włosów. W salonach goldwell też się z tym spotkałam i pani się pyta, czy zgadzam się na obcinanie po prostowaniu. Niektórym obcinają na mokro, niektórym na sucho, niektórym z prostowaniem, innym nie. Dobierają technikę cięcia do rodzaju włosa i tego jak się układa. 2 razy obcinałam w tamtym salonie i to były 2 najlepsze cięcia w moim całym życiu.
nie wiem jak inne dziewczyny ale ja nie kwetionuję tego że obcinanie po prostowaniu jest złe
Ale tu na forum pytanie zadała dziewczyna ktora dba o włosy i ich nie prostuje do tego chciała nakłądac kokosa do obcinania żeby jej ta prostownica nie popsula włosów. Więc w tym wypadku nie widzę sensu prostowania i tak jak pisałam na jej miejscu nie zgodziłabym sie na to
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:16   #1354
vyenna
Zadomowienie

Szukam jakiegoś delikatnego delikatnego szamponu. Bo teraz to już się pogubiłam - sls mocno myje, als (?) też, a w takim dziecięcym liliputzie jest scs (coś takiego?) i to też jest mocno myjące. To czy jest jakiś szampon taki delikatny, bez tych wszystkich "gratisów"?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:30   #1355
Dinulka
Zakorzenienie

już wszystko prostuję
nie nałożyłam kokosa. Włosów mi nie prostował w końcu, bo stwierdził, że ładnie wszystko widać i bez tego. A miał taki zamiar jak się dowiedział, że chcę zrównać włosy, a mam kilka różnorakich warstw, ale zobaczył, że mam proste i po szczotce i było spoko. Miałam ścinane na sucho, bo na mokro nie będę widziała rzeczywistej długości, po wysuszeniu się rozczaruję i będzie niedobrze (tak mi wytłumaczył), uznał, ze ta metoda będzie lepsza mimo że dłużej się schodzi. Generalnie chłopak miał wiedzę o włosach jak z nim rozmawiałam, więc byłam spokojna, na koniec nawet olejkiem arganowym mnie posmarował :-D No i naprawdę ścinał co trzeba a nie ciachał bez namysłu, jak sam powiedział on frajdy nie ma w psuciu ludziom humoru
Nie wiem jak to wszystko wygląda od strony technicznej, bo pewnie ile ludzi, tyle opinii, jednakże ja wyszłam zadowolona z efektu włosy mam zrównane w większości (te najkrótsze dalej są krótsze, ale nie wyróżniają się), chociaż nie wyglądają jakby ktoś mi nałożył garnek i ciął od linijki Są łagodne przejścia, nie widać, zebym bardzo dużo straciła na długości, chociaz ja to widzę jak przejadę ręką (jednak pamiętam, że dalej mi ręka sięgała ) no i co tam jeszcze... kolor też mi się podoba...
Usłyszałam, ze mam dużo włosów :d moje narzekania skwitował, że są ładne włosy, tylko końce do ścięcia. I że przylizane sa dlatego, ze są cienkie i długie, przez co ciężkie. Proponował tylnią warstwę jakoś tam inaczej ściąć żeby się podnosiły, ale się nie zgodziłam. Hmm... nie mógł uwierzyć, ze 2 lata nie obcinałam włosów i... generalnie było przyjemnie, opinie innych też są pozytywne
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:30   #1356
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Szukam jakiegoś delikatnego delikatnego szamponu. Bo teraz to już się pogubiłam - sls mocno myje, als (?) też, a w takim dziecięcym liliputzie jest scs (coś takiego?) i to też jest mocno myjące. To czy jest jakiś szampon taki delikatny, bez tych wszystkich "gratisów"?
myj odżywką
Stary 2012-06-02, 21:34   #1357
Dinulka
Zakorzenienie

a no i miałam spryskiwane wodą jeszcze
generalnie nie wiem jak się kosztowo rozkłada, ja poszłam z polecenia, więc stawkę miałam z góry ustaloną nieco niższą, wiem, ze obcinanie na mokro jest łatwiejsze dla fryzjera i szybsze, tak mi wytłumaczył ten gostek
Stary 2012-06-02, 21:39   #1358
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Usłyszałam, ze mam dużo włosów :d moje narzekania skwitował, że są ładne włosy, tylko końce do ścięcia. I że przylizane sa dlatego, ze są cienkie i długie, przez co ciężkie
też tak mam... włosy niby gęste, ale nie wyglądają na takie...
Stary 2012-06-02, 21:48   #1359
AnnetteK
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to AnnetteK

Podczytuję czasem wątek i mam pytanie. Otóż potrzebuję dobrej maski do włosów przesuszonych i nieco zniszczonych, co byłoby najlepsze?
AnnetteK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:54   #1360
Kinga_Jana
Raczkowanie

Dziewczyny złożyłam zamówienie w sklepie "kalina"
Wiecie może ile czeka się na paczkę?

Wszyscy jesteśmy architektami losu. Więc nie patrz żałośnie w przeszłość. To już nie wróci.
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:03   #1361
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
myj odżywką
jeśli ktoś stosuje silikony to chyba ciężko je zmyć odżywką (nie wiem czy jest to w ogóle możliwe?)
jeśli stosuję silikony, np. CHI, raz na 2tyg umyję szamponem z sls dla oczyszczenia a w międzyczasie będę myła odżywką to stworzą one od razu warstwę nieprzepuszczalną dla składników odżywczych z masek? czy oczyszczanie raz na tydzień czy dwa wystarczy żeby się ich pozbyć?

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:05   #1362
visionAM
Zakorzenienie

ja też już z tym oczyszczaniem i sls-ami ostatnio wariuję i gubię się co i jak, przydałaby się opinia kogoś kto się zna albo jakiś link to bloga/artykułu/pigułki/czegokolwiek
Stary 2012-06-02, 22:15   #1363
maracuy
Raczkowanie

A co sądzicie o tym składzie? Z takimi substancjami myjącymi się jeszcze nie spotkałam
Niby jest alkohol benzylowy, ale dość daleko w składzie...

Skład: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Oleate, Sodium Lauroyl Gluta Mate, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Citric Acid, Olea Europaea Leaf Extract, Allantoin, Glycerin,Lavendula Angustifolia Oil, Parfum, Linalol,Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oc.html&next=1
maracuy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:23   #1364
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Hipp, Babydream(uwaga na pH), Facelle Sensitive, ruskie szampony z kalina-sklep(uwaga na przesuszenie odziołowe).
Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
jeśli ktoś stosuje silikony to chyba ciężko je zmyć odżywką (nie wiem czy jest to w ogóle możliwe?)
jeśli stosuję silikony, np. CHI, raz na 2tyg umyję szamponem z sls dla oczyszczenia a w międzyczasie będę myła odżywką to stworzą one od razu warstwę nieprzepuszczalną dla składników odżywczych z masek? czy oczyszczanie raz na tydzień czy dwa wystarczy żeby się ich pozbyć?
Silikony to nie beton, przy oczyszczaniu raz na dwa tygodnie szamponem krzywdy nie zrobią
Cytat:
ja też już z tym oczyszczaniem i sls-ami ostatnio wariuję i gubię się co i jak, przydałaby się opinia kogoś kto się zna albo jakiś link to bloga/artykułu/pigułki/czegokolwiek
SLS, SLeS, ALS i SCS mają bardzo podobną moc, bo ich budowa różni się niewiele lub w ogóle. Odczucia w różnicy mocy poszczególnych z tych detergentów wynikają najprawdopodobniej jedynie z wrażliwości osobniczej na dany detergent lub substancji sąsiadujących.

Z łagodnych detergentów można wyróżnić betainę kokamidopropylową(czasem podrażnia), Lauryl Glucoside, Coco Glucoside.

Oczyszczanie? Jak włosy potrzebują - u jednego będzie to tydzień - dwa tygodnie(u mnie: włosy niskoporowate, łatwe do obciążenia), a znam przypadki, które oczyszczają włosy mocnym szamponem raz na dwa miesiące (przy pielęgnacji bezsilikonowej i włosach trudnych do obciążenia).

Z oczyszczaniem jak ze zwykłym myciem - stosujemy, gdy włosy potrzebują, gdy "coś im jest" - obciążenie, przenawilżenie...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez maracuy Pokaż wiadomość
A co sądzicie o tym składzie? Z takimi substancjami myjącymi się jeszcze nie spotkałam
Niby jest alkohol benzylowy, ale dość daleko w składzie...

Skład: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Oleate, Sodium Lauroyl Gluta Mate, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Citric Acid, Olea Europaea Leaf Extract, Allantoin, Glycerin,Lavendula Angustifolia Oil, Parfum, Linalol,Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,39608,schlecker-babysmile-good-night-bath-plyn-do-kapieli-na-dobranoc.html&anext=1
Przyjemny, bo bezsiarczanowy Ustawiłabym go jako szampon o mocy średniej w kierunku niższej
W czym przeszkadza Ci alkohol benzylowy? Jesteś uczulona?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:32   #1365
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp, Babydream(uwaga na pH), Facelle Sensitive, ruskie szampony z kalina-sklep(uwaga na przesuszenie odziołowe).
co jest nie tak z pH w Babydreamie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 22:33   #1366
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Silikony to nie beton, przy oczyszczaniu raz na dwa tygodnie szamponem krzywdy nie zrobią
dzięki za odp teraz ze spokojnym sumieniem będę myła pottersem. moje włosy go uwielbiają w roli "szamponu"

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:35   #1367
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
co jest nie tak z pH w Babydreamie?
Nie będę tego przepisywać, prosim: klik!
Stary 2012-06-02, 22:42   #1368
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a ja zakochałam się w olejku Gliss Kura...... Bardzo
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:48   #1369
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę tego przepisywać, prosim: klik!
dzięki
Stary 2012-06-02, 22:55   #1370
maracuy
Raczkowanie

Cytat:
Przyjemny, bo bezsiarczanowy Ustawiłabym go jako szampon o mocy średniej w kierunku niższej
W czym przeszkadza Ci alkohol benzylowy? Jesteś uczulona?
Wiem, że może wysuszać/podrażniać skalp, który mam niestety bardzo wrażliwy. Szukam czegoś delikatnego, po SLeSach od razu mam swędzącą skórę głowy, więc staram się unikać mogących podrażnić substancji

Używałam BD, nie pasował mi, dość mocno plątał włosy i ma ten nieszczęsny rumianek w składzie. Teraz powoli kończę Hippa. Jest ok, ale to jeszcze nie to. Próbowałam kilka razy myć odżywką. Początkowo efekt wooow, super miękkie włosy, ale za pięknie być nie może, na drugi dzień miałam klasyczny przyklap
Stary 2012-06-02, 22:59   #1371
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maracuy Pokaż wiadomość
Wiem, że może wysuszać/podrażniać skalp, który mam niestety bardzo wrażliwy. Szukam czegoś delikatnego, po SLeSach od razu mam swędzącą skórę głowy, więc staram się unikać mogących podrażnić substancji

Używałam BD, nie pasował mi, dość mocno plątał włosy i ma ten nieszczęsny rumianek w składzie. Teraz powoli kończę Hippa. Jest ok, ale to jeszcze nie to. Próbowałam kilka razy myć odżywką. Początkowo efekt wooow, super miękkie włosy, ale za pięknie być nie może, na drugi dzień miałam klasyczny przyklap
To jak dla Ciebie odpada i Facelle(ma rumianek) i ruskie specyfiki - ekstraktów tyle, że pewnie coś Cię uczuli.
Stary 2012-06-02, 23:01   #1372
Dinulka
Zakorzenienie

a ja tak się zastanawiam właśnie. Skoro zmieniłam kolor w odstawkę na pewno pójdą moje szampony do włosów blond, zostanie mi sam BD - czy warto żebym myła czyms jeszcze prócz niego w sensie na zmianę czy ten 1 szampon mi starczy?
Stary 2012-06-02, 23:01   #1373
maracuy
Raczkowanie

No właśnie. I bądź tu człowieku mądry chyba pozostaje mi Hipp, tylko po nim nie mam problemów ze skalpem
Stary 2012-06-02, 23:04   #1374
visionAM
Zakorzenienie

Też mam problemy z tymi szamponami - rumianek u mnie także średnio pasuje, chociaż teraz jeszcze przez najbliższe dwa tygodnie mogę używać, bo farbuję dopiero w połowie czerwca...

Myłam Isaną - nie sprawdziło się na dłuższą metę. Mycie balsamami GP - też nie. Potters - nie...

Moje włosy najlepiej czują się po szamponach z sls i najlepiej wyglądają
A co do ziół to używam w sumie sporo ziołowych preparatów - Sesa, Jantar, eliksir GP, maska Bingo z ekstraktami ziołowymi, olejek łopianowy... i w sumie boję się o jakieś przesuszenie, dlatego nawilżam masłem shea i maskami nawilżającymi. Więc mam nadzieję, że te rosyjskie szampony będą dobre dla mnie.

Ale najbardziej zadowolona byłam z Pharmaceris H i Farmony Herbal Care... no i ta Alterra teraz też się u mnie dobrze spisuje. Ale każdy z nich ma mocny detergent.
Stary 2012-06-02, 23:15   #1375
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam problemy z tymi szamponami - rumianek u mnie także średnio pasuje, chociaż teraz jeszcze przez najbliższe dwa tygodnie mogę używać, bo farbuję dopiero w połowie czerwca...

Myłam Isaną - nie sprawdziło się na dłuższą metę. Mycie balsamami GP - też nie. Potters - nie...

A co do ziół to używam w sumie sporo ziołowych preparatów - Sesa, Jantar, eliksir GP, maska Bingo z ekstraktami ziołowymi, olejek łopianowy... i w sumie boję się o jakieś przesuszenie, dlatego nawilżam masłem shea i maskami nawilżającymi. Więc mam nadzieję, że te rosyjskie szampony będą dobre dla mnie.

Ale najbardziej zadowolona byłam z Pharmaceris H i Farmony Herbal Care... no i ta Alterra teraz też się u mnie dobrze spisuje. Ale każdy z nich ma mocny detergent.
Rzadko, bo rzadko, ale niektóre włosy po prostu potrzebują mocnych czyścicieli Oprócz Ciebie znam tylko jedną dziewczynę, która ma odczucia takie jak Ty.
Ewentualnie możesz jeszcze spróbować mycia Hegronem - to najlżejsza odżywka do mycia jaką znam.
Stary 2012-06-02, 23:18   #1376
visionAM
Zakorzenienie

Ja mam przetłuszczający się skalp, myślałam że jak przestanę używać mocne detergenty to przetłuszczanie się zmniejszy - niestety nie. Niweluję to jedynie Bingo z glinką ghassoul, nawet glinka zielona tak na mnie nie działa...

Wszystko poza szamponami z sls/sles powoduje u mnie obciążenie i ogólnie kończy się to tym, że włosy po kilku godzinach wyglądają jak tłuste strąki. Dzisiaj umyłam BabyDreamem, zobaczymy jak jutro będę wyglądała, ale już widzę że są jakieś sianowate

Jedynie po tych standardowych szamponach jestem w stanie uzyskać gładką taflę włosów A porowatość mam niską.
Stary 2012-06-02, 23:28   #1377
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam przetłuszczający się skalp, myślałam że jak przestanę używać mocne detergenty to przetłuszczanie się zmniejszy - niestety nie. Niweluję to jedynie Bingo z glinką ghassoul, nawet glinka zielona tak na mnie nie działa...

Wszystko poza szamponami z sls/sles powoduje u mnie obciążenie i ogólnie kończy się to tym, że włosy po kilku godzinach wyglądają jak tłuste strąki. Dzisiaj umyłam BabyDreamem, zobaczymy jak jutro będę wyglądała, ale już widzę że są jakieś sianowate

Jedynie po tych standardowych szamponach jestem w stanie uzyskać gładką taflę włosów A porowatość mam niską.
skoro pasują CI SLeSy to czemu nie chcesz ich po prostu uzywać? nie rozumiem skoro coś CI pasuje to po co to odstawiać? Po uzyciu Slsu masz problem ze skalpem że boisz się go uzywać?
Ja myje długość odzywką a skalp zawsze SLesem i nie widze powodu żeby o zmieniać No czasem myje całe włosy odżywką
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 23:29   #1378
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Witam Chciałam się pochwalić moimi włosami Wczoraj je farbowałam, po farbowaniu użyłam odżywki dołączonej do opakowania, zapewne napakowaną silikonami. Wydaje mi się, że chyba nie powinnam od nich uciekać, bo bez nich moje włosy się plączą i puszą. Chociaż wolałabym ich nie używać, ale chyba robię coś źle, bo moje włosy wciąż nie wyglądają tak jak powinny (niedawno pisałam o moich kosmetykach bez silikonów ) Co o tym myślicie?

Poza tym załączam moje zdjęcia z 3.03 i z dzisiaj. Co myślicie o moim przyroście? Macie bardziej wprawne oko ode mnie, oceńcie czy jest dobrze, średnio czy słabo?
Masz bardzo ładne włoski i śliczny kolor na tym drugim zdjęciu
Przyrost też ładnie widać

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kiedyś eiri odpowiedziala mi w tym watku, ze oba (SLS i SCS) sa z oleju kokosowego, tylko ze SCS jest mniej oczyszczone, wiec jest slabsze.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja dziś obejrzałam włosy w słońcu i powycinałam trochę porozdwajanych. trochę, bo jest ich normalnie całe mnóstwo I to najgorsze, że te dolne nie są rozdwojone, tylko te krótsze - widać się połamały Masakra, bo wizyta u fryzjera tu nic nie da, musiałabym ściąć do ucha Nie wiem co mam teraz zrobić Dbam o nie na okrągło, ludzie się w głowę pukają i chyba słusznie, bo co z tego, że dbam, jak one wyglądają w ten sposób i są totalnie zniszczone
Ja mam ten sam problem Co prawda nie mam pocieniowanych włosków, ale moje niektóre bejbiki są już długie i właśnie z nimi się męczę.
Jedyne co robię, to kupiłam jedną odżywkę d/s z dimethicone, aby trochę zabezpieczyć, stosuję ją co drugie mycie i po każdym myciu psikam Schaumą

Cytat:
btw. nie kupiłam żelu Facelle, bo zawiera rumianek, a przecież BB też zawiera
No właśnie miałam Ci pisać, ale przeczytałam ten post

Cytat:
Napisane przez pink_pocket Pokaż wiadomość
Ja od pewnego czasu obcinam włosy u fryzjera na sucho. Teraz zapuszczam pocieniowaną górę wiec ścinam tylko końcówki i nie chce mi się zazwyczaj siedzieć długo a na sucho trwa to wszystko minutkę ;p nie zauważyłam żadnej różnicy ani na lepsze ani na gorsze więc moim zdaniem jak kto woli
Ja tez obcinam na sucho, jestem prostowłosa, i zawsze podcinam tylko minimalnie końcówki na równo. Jedynie co to fryzjerka psiknie troszkę wodą, czasami nie, ale nie widzę różnicy tak jak Ty w ścinaniu mokrych włosów, po umyciu, a takim jak teraz

Cytat:
Wysoko? Niżej niż BD. Bisabolol słabiej rozjaśnia niż rumianek, ale też może.
Tutaj skład Lilliputza: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-drachen.html

A tu dla porównania BD: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html

Cytat:

Jeżeli SLeSy Cię nie podrażniają i nie wysuszają, to dlaczego na siłę z nich rezygnujesz?
Ja nie jestem ich przeciwniczką Na mnie nigdy źle nie działały i często sięgam po takie szampony. Jest wiele włosomaniaczek, które z powodzeniem stosują takie szampony
Dla mnie idealnym rozwiązaniem okazał się żel 2w1 Liliputz ten biały, wyżej link do niego
Dzięki niemu pozbyłam się łupieżu, który dostałam po innym szamponie i moje włoski wytrzymują dwa dni, a nie jeden jak wcześniej
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-06-02 o 23:32
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:33   #1379
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli SLeSy Cię nie podrażniają i nie wysuszają, to dlaczego na siłę z nich rezygnujesz?
Ja nie jestem ich przeciwniczką Na mnie nigdy źle nie działały i często sięgam po takie szampony. Jest wiele włosomaniaczek, które z powodzeniem stosują takie szampony
Chyba wpadłam w lekką obsesję, bo dużo dziewczyn tak negatywnie wypowiada się o sles i sls, że po prostu zgłupiałam od tego wszystkiego i na siłę próbuję znaleźć szampon bez tych detergentów
Już nie wspomnę o tym ile razy zostałam delikatnie "zakrzyczana" za polecanie szamponu z sles Także tego....chyba musze mniej kierować się wątkami na Wizażu, a bardziej zadbać o to co sprawdza się na moich włosach...
Stary 2012-06-02, 23:36   #1380
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wpadłam w lekką obsesję, bo dużo dziewczyn tak negatywnie wypowiada się o sles i sls, że po prostu zgłupiałam od tego wszystkiego i na siłę próbuję znaleźć szampon bez tych detergentów
Już nie wspomnę o tym ile razy zostałam delikatnie "zakrzyczana" za polecanie szamponu z sles Także tego....chyba musze mniej kierować się wątkami na Wizażu, a bardziej zadbać o to co sprawdza się na moich włosach...
Dokładnie, nie ma co siać paniki Na każdego działa co innego i niektóre skalpy potrzebują mocniejszego oczyszczania
A doczytałaś o tym szamponie Lilliputz co Ci napisałam?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości