Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 21:59   #1771
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Dziewczyny póki co miałam raz przeżycie z zatwardzeniem u Michałka, w 12 dobie jak musiałam przejść na parę dni na mm. Porażka. Pomógł tylko termometr zamoczony w oliwce. Raz drugi powtykałam i poszło. Bez żadnych leków. Tylko jak będziecie to robić nóżki muszą być w gorze jak np przy zmianie pieluszki.

Co do fotelika po zniżce przyznam że też tanio nie wyszedł, ale Michaś dostał tysiaczka jeszcze za to, że się urodził, dlatego mogliśmy sobię pozwolić

Pierwszy raz byłam w Smyku, jakie tam są piękne rzeczy
Sukienusie dla dziewczynek jak marzenie

Idę spać Mamuśki, jutro będę wieczorem. Obiad u Babci (Dla Michasia pra Babci) a poźniej odwiedziny u drugiej pra .....

Adios :heej:
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:08   #1772
nettka_
Zadomowienie

jaki tu spokój nanana nic się nie dzieje nanan

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:13   #1773
glamourous
Zakorzenienie

Aj cholera cos minsie chrzani wizazUO
Seona uzzywalas tonjednak wiesz

Nettka a co sie robi z ropniakiem bo sie boje ze to mam. Ten guz w piersi wielki i twardy, nienda sie go rozmasowac ani nic zrobic
Nie wiem zy moge liczyc ze sie sam wchlonie???

Btw babyKarmiace- jak wspominam caly okres karmienia soni mialam ochote tztu lapy odrabac jak tylko m sie do cyckow dotykal. Po urodzeniu chlopcow to samo, tez tak macie???? Po prostu piany na ustach od tego dostawalam

TE=glamourous;34471125]Zmysl u nas tez bardzo kiepski dzien
Nie chce watku zasmiecav ale szuje male oczywiscie spaly kazdy w swoim
Czasie ani 5 minut razem
A przez tego bolacego cyca utrudnione noszenie dwojki na raz
O wyspaniu sie to ja juz nawet nie marze predzej szostke w totka wygram niz noc przespie. Ciekawe jak ja bede w pracy funkcjonowac...

Baha gratuluje zakupow
Co do zabawek mysle ze do pewnych rzeczy dzieci musza dorosnac i tyle. U nas ostatnio szal na drewniane klocki, wyciagaja z pudla, gryza, wyrywaja sobie nawzajem

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Przypomnialo mi sie- sonia sie Bawila lalka i dawala jej butelke a potem mowi" moja coreczka bardzo malo zjadla. Tylko 5 litrow"
Smiesznie jak gdzies cos uslyszy i potem uzywa nie wiedzac co mowi dokladnie[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
GLAM jak przyrządzałaś soczewicę swoim panom? jak zareagowali?
Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
suuper

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

karm jak najczęściej bo będziesz miała ropniaka tak jak ja miałam
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Stary 2012-06-02, 22:26   #1774
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

juz od miesiaca nie, lezy zwinieta w szafie, a kiedys lubila
MOja wczoraj walnela brwia w prowadnice od rolety w oknie balkonowym, strasznie plakala, dorbze,z e sobie oka nie wybila.
Ona jak jest zmeczona to mniej sie pilnuje, czesciej upada. Ale teraz upada zdecydowanie mniej niz 1- 2 tyg temu
U mnie tez wiec z jednej strony szkoda, ze tak szybko maly wstal itd, bo jak byl mniej mobilny to sie fajnie nia bawil. Zastanawiam sie , czy sprzedac czy zostawic? W sumie duzo miejsca nie zajmuje... jutro lezaczek wystawiam, 3x uzywany, mi sie bardziej niz mlodemu podobal

A dzisiaj schowalam karuzele i tak mi sie smutno zrobilo, ze maly jest juz taki ''dorosly''

Fifi tez pod wieczor mniej ''sie kontroluje''. No ale mnie pocieszylas, ze bedzie niedlugo lepiej

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość

zastanawiałaś się nad kojcem dla małego?
Nie mam kochana gdzie go rozstawic: narazie zainwestowalam w antyposlizgowe skarpetki a tz rozlozyl gruby dywan na podloge

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Domiks, Baha no, no, no...

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Filip od kilku dni jak mu zdejmiemy pieluche łapie i ciągnie się za siurka ,czasem łąpie całego w garść i ściska... później wszystko całe czerwone... nie zrobi sobie krzywdy???wasze maluchy też tak robią??? wcześniej robił to sporadycznie i nie aż tak a od kilku dni zawsze przed kąpaniem...
Moj tez, im mocniej ciagnie tym glupsza ma mine

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

e tam wyrodna, Helcia je koło 4-5 nad ranem.

maskra, co tym razem?

Mała waży 8,5 kg mierzy 67,5 i prawie nie płakała!!
to ja dopiero kolo 7:00 bo nawet jak sie obudzi wczesniej, to sie bawi i nie wola o jedzenie

a tym razem puscil stol i polecial do tylu jak kloda wiecej nie puszcza

ladna waga wiecej niz Fifi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:40   #1775
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Nettka a co sie robi z ropniakiem bo sie boje ze to mam. Ten guz w piersi wielki i twardy, nienda sie go rozmasowac ani nic zrobic

[/QUOTE]

Idziesz do szpitala na cięcie

Jak długo masz zapalenie piersi to robi się ropniak....ja masowałam cyca, okładałam kapustą , brałam antybiotyk ale było już za późno i musiałam mieć cięcie żeby wyleciała ta ropa i niestety nie wyleciało wszystko i do dzisiaj jeszcze trochę mam ale sporo się wchłonęło
Ponoć wchłonie się z czasem.

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:46   #1776
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane po długiej przerwie .
Wszystkiego najlepszego dla waszych maluszków z okazji dnia dziecka .
U nas w zasadzie wszystko oki,miałam troche problemów z e zdrowiem ale już coraz lepiej.
Maciuś dzisiaj dostał takie autka http://allegro.pl/fisher-price-4-aut...387149149.html i widze że trafiony zakup .

Jesteście zadowolone z wózków jakie uzywacie.
Ja używam spacerówke 13,5 kg -a nie moge zbytnio dzwigać , i szukam coś lżejszego ,ale w miarę stablilnego .
Fajne te autka

maly zabawek ma po kokarde, tz kupil mlodemu ksiazeczki wydajace odglosy zwierzat, wzniebowziety byl

wpisac cie na liste z powrotem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-02, 22:48   #1777
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kurde a ja zgubilam 20%znizki na smyka a fotelik chcielismy tam kupic
Goldinko kochana jeżeli tylko chcesz pisz na priv ja ci chętnie oddam swój bo ja i tak go nie wykorzystam a szkoda żeby sie zmarnował bo dla mnie nawet z rabatami to za drogi sklep

Kurde Miko też juz drugi dzień mleko beee na szczęście jeszcze cycki dojne a chciałam go odstawiać po mały nie wiem co by to sie działo
wogóle strasznie jakiś marudny chyba zęby idą znowu bo rąk nie da sie z buzi wyciągnąć i wogóle płacze jak mu cycka daje i wogóle

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:54   #1778
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ale ja nie mam sokowirówki, a innego sposobu nie znam
zetrzyj na tarce i wycisnij przez sciereczke

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
wysusza?? ajj

a wasze dzieciaczki mają jeszcze ciemieniuszkę? mojej pani ostatnio się pojawia i to coraz więcej czego używacie do mycia główki?
mlody dostal ze 2 tyg temu ferst tajm ciemieniuche, smaruje linomagiem na kilka h i do kapieli juz nic nie ma, glowke myje pianka ze skarbu matki (i reszte Filipa tez )

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-02, 22:59   #1779
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
spokojnie - jak od razu zaatakowałas antybiotykiem, to raczej ropnień Ci nie grozi

Cytat:
Btw babyKarmiace- jak wspominam caly okres karmienia soni mialam ochote tztu lapy odrabac jak tylko m sie do cyckow dotykal. Po urodzeniu chlopcow to samo, tez tak macie???? Po prostu piany na ustach od tego dostawalam
ojj tak a myslałam ze tylko ja tak mam

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:19   #1780
muffinka90
Zakorzenienie

Elu zdrowka Miloszkowi

glam mam nadzieje, ze juz lepiej

nikaa tak mi sie przypomnialo: Jak sie siostrze podobal prezent? A moze sie nie podobal, bo nic nie mowisz

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Współczuje.
Błagam dobij mnie ktoś wczoraj zero snu i cała nioc nioszenia małej... dzis...do 23 kombinowalismy z tz jak ja uspic i pomogl dopiero koło pólnocy wozek tj spacerowka z kyórej jej giry wylazily, wiec tz bujal do 2;45 ja spalam potem zmiana, ja bujałam do 7 bo tz o 6 do pracy... mloda dalej zagilana nawet sobie nocha na zewnatrz zdarlsa do krwi, a mnie z nudow oskalpowala, bno probowalam ja do łozka wcisnac... nie zyjeeeee boli mnie wszystko od ciaglego targania jej.. jezeli to kuzwa zeby to mnie trafiiiiii
My mamy patent na takie dni (uklony w strone glam ) mlodego w koc lapiemy za rogi i bujamy, szybko sie wycisza i po sprawie

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Domis ma nowy zab

moze sie troche uspokoja po tych zabkach

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:

Tzt dostal wczoraj wize

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Spóźnione życzenia z okazji dnia dziecka dla wszystkich naszych dzieciaczków

Nie nadrobię was 57 stron tego wątku i pewnie tyle samo starego nie mam czasu żeby was czytać w tygodniu a weekend mi się nieraz poprostu nie chce i nie mam sił wtedy muszę nadrobić wszystko co mam zrobić w domu plus opieka nad Lilką

Chyba będę musiała się od was wypisać albo sami mnie niedługo skreślicie

Po drugie miałam ostatnio nieprzyjemności bo pisałam o opiekunce wam i oni weszli tu i to czytali i pewnie dalej jestem podczytywana ludzie przecież pisałam tylko prawdę

Jak mnie czytacie (E+M) to mam gdzieś co powiecie ale nie mam zamiaru przez was nie pisać po prostu nie mam czasu
Aniulka nikt cie nie skresla, rozumiemy doskonale

E+M dla was, prawda w oczy kole...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

1000000 lat
Przylaczam sie do zyczen: Domiks spelnienia marzen

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
u mnie taka pizgawica że ja się nie ruszam z domu
ja tez drugi dzien w domu siedze malo lba nie urwie, dobrze, ze chociaz mielismy dzis gosci, to chociaz ludzi zobaczylam

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
No w wielkim skrócie wszystko. Aaa jeszcze próbuje wstać trzymając się czegokolwiek nieraz jej się udaje
No i drugie siada już normalnie sztywno wreszcie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-02, 23:28   #1781
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich koop

Aniu witaj, Lila to juz duza pannica, daj fotke

Goldi moj starszy w wieku 7mcy zbuntowal sie na mleko, zadnego nie chcial, wiec podawalam rozne inne rzeczy, zupy, jaja, czasem jogurt. Tak dr kazala.

Czy wasze pociechy tez juz swiadomie wyciagaja lapki do was? Moj tak, do mnie chce pojsc zawsze, do taty czasami, a do obcych to sie rwie jak szalony..

Dzis dal tacie szkole zycia bo ja polerowalam chate, farbowalam wlosy, kapalam sie, tz lezy zmeczony na dywanie- tak mu synio dal popalic, moje szczescie.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
A oto i mój skarb
Ważyłam ją 1,5 tyg temu waży 6980g jeszcze już prawie 7kg klocek waży
o ja pitole, jaka slodziutka

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

1,5h nadrabialam, baby wsciekle

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-03, 06:45   #1782
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

NIby my pierwsze dzis??
A wiec młoda do północy spała, a pozniej na mnie, czyt. ja siedziałam ona kimała, na sdzczęscie jeszcze pare takich nocy i sie naucze tak spać, od 5 szalejemy, mała puszcza glutowe bańki nosem, nawet wyciąganie co pare minut nie daje rezulatu, ani woda morska, ani krople ani masc... jakies pomysy?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 07:43   #1783
fatal21
Wtajemniczenie

kup euphorbium krople mi i Dalii pomogly wciskalam rano i wieczorem

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

nasivin od 3mca.ja moczylam piluche i 2kroplr olejku eukaliptusowego wlewalam i wieszalam w pokoju.masc majerankowa

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

jakie Wy macie grzeczne dzieci!do tej godziny spac no no

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

pyt z innej beczki jakiej firmy lodowke polwcacie bo tz jedzie dzis kupic a jest zielony.najlepiej srebrna niebrudzaca z tym systemem no frost czy jakos tak do 180cm.chodzi o firme
Stary 2012-06-03, 08:00   #1784
princessskaa
Wtajemniczenie

Hejka

Roksanka poszła spać wczoraj 20:30 i wstała o 7 Tż pojechał na uczelnie. Ja poczytałam, co u Was, bo wczoraj już nie miałam kiedy do Was zajrzeć..

X-factora oczywiście oglądaliśmy i wiedziałam, ze Dawid wygra

Moja nunka wczoraj cały dzień postękiwała,nie mogła zrobić, a po południu taką kuuuuuupę strzeliła wielką, że babcia była pod wrażeniem My z tż akurat w sklepie byliśmy na małych zakupach - wykorzystaliśmy, że rodzice są z małą i na spokojnie do Reala podjechaliśmy. Choć nie powiem, mała jest zawsze grzeczna, ale czasami fajnie i tak tylko we dwoje

Byłam przed uczelnią w Baby Fant - kupiłam parasolkę do wózka, czapeczkę dla małej cieniutką taką i klipsa do smoka - tylko cholercia potem w Realu zakupiliśmy nowego smoka, takiej samej firmy, ale w domu po wyjęciu zobaczyłam, że nie ma tego dzyndzelka i nie ma jak klipsa przyczepić. I w ogóle nie wiem, czy to błąd produkcyjny czy to taki model..Eh Następnym razem kolejny kupie z dzyndzlem.

Pogoda do d..., wiatrzysko głowę urywa. Jak będzie tak wiało to odpuszczę spacer, bo żadna przyjemność.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
mała puszcza glutowe bańki nosem, nawet wyciąganie co pare minut nie daje rezulatu, ani woda morska, ani krople ani masc... jakies pomysy?
lekarz?

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Aniu dobrze, że Lilka zdrowiutka, a jej waga to piórkowa - moja ma 6,5m-ca i 8kg klusek waży Co do podczytujących - żenada!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:07   #1785
goldika
Zakorzenienie

Glam oby ta ropa sie wchlonela

Basiula wyslalam PW
moj jak widzi butle z mlekiem to wpada w ryk! ale ALLELUJA rano zjadl mleczku ufff. Fajnie, ze awaryjnie masz cycki jeszcze, moje juz splajtowaly w tej kwestii

Princ sa takie smoki bez dzyndzla. my mamy dzyndzlowe
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:24   #1786
glamourous
Zakorzenienie

Elf soczewica czerwona ( koniecznie ! Inne maja wiecej blonnika i moga wzdecia powodowac) namoczona na jakies 30 min, dokladnie wyplukana. Gotowalam jak zupke razem z utarta marchewka, pietruszka i manna. Im smakowalo, kupy ladne, nie bylo bakow ani nic
Jak sie gotuje soczewica to sie zbiera taka szumowina, mozesz ja lyzka sciagac ale nie musisz

Kurde niech mnie ktos dobije moze byc brutalnie i tepym narzedzim sonia wczoraj usnela o 22.15 a dzis mi obudzila chlopcow o 5.12 po czym poszla spac
Adama mi sie chwile temu udalo uspic a domino za cholere sie nie daje

A w nocy pobudki byly rowniusienko co godzine. Ja juz jestem tak wykonczona ze ledwo laze

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Nettka a w tym szpitalu to na miejscu przecinaja czy jak? Kurcze martwie sie tym cycye, zastoj sie zrobil w czwartek po poludniu, w piatek od rana antybiotyk wiec niby szybko ale poki co nadal twardy guz, cyc czerwony i boli. A w nocy tak sie pocilam az musialam pizame zmenic bo mokrutenka byla

Kur........ Udalo mi sie uspic Doma i w tej samej chwili Adam sie podniosl. A juz mialam nadzieje na 5 minut snu
Stary 2012-06-03, 08:48   #1787
princessskaa
Wtajemniczenie

Glam współczuję i przesyłam mega moc Czary mary hokus pokus - żeby chłopcy drzemkę strzelili i mamie dali odpocząć Z tym cycem to nie zwlekaj tylko do szpitala, żeby tam się coś gorszego nie porobiło.
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:49   #1788
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmysl u nas tez bardzo kiepski dzien
Nie chce watku zasmiecav ale szuje male oczywiscie spaly kazdy w swoim
Czasie ani 5 minut razem
A przez tego bolacego cyca utrudnione noszenie dwojki na raz
O wyspaniu sie to ja juz nawet nie marze predzej szostke w totka wygram niz noc przespie. Ciekawe jak ja bede w pracy funkcjonowac...

Baha gratuluje zakupow
Co do zabawek mysle ze do pewnych rzeczy dzieci musza dorosnac i tyle. U nas ostatnio szal na drewniane klocki, wyciagaja z pudla, gryza, wyrywaja sobie nawzajem

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Przypomnialo mi sie- sonia sie Bawila lalka i dawala jej butelke a potem mowi" moja coreczka bardzo malo zjadla. Tylko 5 litrow"
Smiesznie jak gdzies cos uslyszy i potem uzywa nie wiedzac co mowi dokladnie

sonia jak zwykle... made my day

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:50   #1789
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Wczoraj zaszalałam sama na zakupach z Tz został z dziećmi, kupiłam sobie pare rzeczy

Agnieszka, Dalia dziękuję za życzenia urodzinowe

Glam a kto Cie teraz tak namiętnie maca po cycach jak tz nie ma?
ale temperatury juz nie masz? ja jak mialam zapalenie i temp, to ledwo żywa byłam :/podziwiam Cie jak zwykle ... nie pamietam czy to od razu ten guz zszedł, ale raczej przez kilka dni się utrzymywał ból i czerwony cyc mimo antybiotyku... no nic oby szybko przeszło

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-03 o 08:51
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:50   #1790
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Bianka dzisiaj dostała swoja hule-kule - wykazuje zainteresowanie myslę że się sprawdzi

oby sie sprawdziła

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-03, 08:54   #1791
glamourous
Zakorzenienie

Metoda bujania w kocyku faktycznie cuda czyni, wczoraj w desperacji tez probowalam ale niestety w jedna osobe to nie to samo
Stary 2012-06-03, 09:04   #1792
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
NIby my pierwsze dzis??
A wiec młoda do północy spała, a pozniej na mnie, czyt. ja siedziałam ona kimała, na sdzczęscie jeszcze pare takich nocy i sie naucze tak spać, od 5 szalejemy, mała puszcza glutowe bańki nosem, nawet wyciąganie co pare minut nie daje rezulatu, ani woda morska, ani krople ani masc... jakies pomysy?

bidulko... myslalam wlasnie jak tam noc u Ciebie...
polecam wszystko co pisała Fatal , czyli

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
kup euphorbium krople mi i Dalii pomogly wciskalam rano i wieczorem; nasivin od 3mca.ja moczylam piluche i 2kroplr olejku eukaliptusowego wlewalam i wieszalam w pokoju.masc majerankowa
ja krople 3xdziennie w krytycznych przypadkach zakraplam... ale tylko raz mialam , ze 1 dzien 3x, 2 dni 2x i po katarze
inhalacja z pieluchą, albo sama inhalacja... ostatnio któras z dziewczyn (muff?? ) musiala inhalowac....
nasivin u nas niespecjalnie dzialal :/ ale mam jak cos
aaa... te krople euphoribium to niby dla starszaka, ale pediatra pow. ze są homeopatyczne, ze kiedys byly od 3 mca, ale weszly dyrektywy ze na takich malych dzieciach sie nie testuje i trzeba podac starszy wiek, wiec dont worry

Cytat:
pyt z innej beczki jakiej firmy lodowke polwcacie bo tz jedzie dzis kupic a jest zielony.najlepiej srebrna niebrudzaca z tym systemem no frost czy jakos tak do 180cm.chodzi o firme

ja mam 180cm, no frost, A+, srebrną gorenje.... ale kupowana z 5-6 lat temu nie zespuła się nigdy, b.dobrze chłodzi i mrozi, mozna samemu regulowac temp tu i tu, b. pojemna

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-03, 09:07   #1793
muffinka90
Zakorzenienie

glam no nie to samo, ale czasem przy zebach czy uszach to tylko to pomaga
matko z tym cycem, mialam nadzieje, ze juz lepiej...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-03, 09:07   #1794
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Wczoraj zaszalałam sama na zakupach z Tz został z dziećmi, kupiłam sobie pare rzeczy

Agnieszka, Dalia dziękuję za życzenia urodzinowe

Glam a kto Cie teraz tak namiętnie maca po cycach jak tz nie ma?
ale temperatury juz nie masz? ja jak mialam zapalenie i temp, to ledwo żywa byłam :/podziwiam Cie jak zwykle ... nie pamietam czy to od razu ten guz zszedł, ale raczej przez kilka dni się utrzymywał ból i czerwony cyc mimo antybiotyku... no nic oby szybko przeszło
domi moj secret lover listonosz
Temp mialam wczoraj juz tylko 37,5 i bez dreszczy wiec to na pewno poprawa. W nocy chyba mialam i stad to pocenie bo w domu upalu ni ma. No i zaczal mnie bolec wezel chlonny pod pacha

A propos listonosza to nasz zawsze dzwoni do nas ( bo u nas prawie zawsze ktos jest) i mowi "poczta wejsc chce" z czego my sie cala rodzina nabijamy- bo odzywka wyjatkowo glupawa, zwlaszcza powtarzana codziennie
Kiedys ide z sonia ulica i do kamienicy dzwonil domofonem inny listonosz. Przedstawia sie " poczta" a sonia na to- mowi sie poczta wejsc chce

A wczoraj sonia myje zeby, nalozyla paste na szczotke, nalala wody do kubeczka i mowi " chiba o niczym nie zapomnialam". Ona czasem tak smiesznie gada jak cos robi albo sie bawi ze boki zrywac
Stary 2012-06-03, 09:09   #1795
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Glam współczuję i przesyłam mega moc Czary mary hokus pokus - żeby chłopcy drzemkę strzelili i mamie dali odpocząć Z tym cycem to nie zwlekaj tylko do szpitala, żeby tam się coś gorszego nie porobiło.

idąc sladami glam....

ojjjjj bydlaku zastoju, zostaw cycka glam w spokoju... opusc go szybciutko by mamusia pospala,chociazby króciutko - a kysz a kyyyyyysz

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-03, 09:09   #1796
muffinka90
Zakorzenienie

dalia ja musialam, ale to na oskrzela, nie na katar, ale mysle, ze nawet sama para troche dac malej pooddychac mogloby pomoc, a na pewno nie zaszkodzi

fatal moi rodzice maja samsunga (taka jakiej szukasz), jakies 3 lata, do tej pory niezawodna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-03, 09:11   #1797
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Metoda bujania w kocyku faktycznie cuda czyni, wczoraj w desperacji tez probowalam ale niestety w jedna osobe to nie to samo

a familia gdzie????

no ofense, ja wiem ze na codzien pomagaja jak moga i pewnie tez czasem chca odpocząc, ale... Ty sie teraz jeszcze z tym cycolem meczysz, to mogliby ciut pomoc, hę ????

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-03, 09:13   #1798
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
widzialyscie ten tytul? Mamy-kuny sie chowaja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-03, 09:15   #1799
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
widzialyscie ten tytul? Mamy-kuny sie chowaja

mamy kuny teraz beda zachodzic w glowe nad kolejnym tytułem rurki z biedry nowym hitem na wizazu

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-03, 09:25   #1800
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
OLUSIA czy te owowce hippa róznia sie czyms od tych słoiczkowych?Bo na all spotkałam i nie wiem czy zamowic?
nie maja ryzu w sobie,100% owoc
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości