|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Sory ze ja dzisiaj tak tylko przelotem, ale mam zakrecony weekend..
Ksiadz Nas ladnie przepytal ale nie typowo z pamięciowi ale na rozumienie tego wszytskiego ![]() Wiecie jaka wtope zrobilismy? Powiedzial ze nie wymagaj oplat ze jezeli ktos ma ZYCZENIE to moze dac. I my mowimy ze no owszem damy. I pokazuje TZ pod stolem 2 palce (w moim rozumieniu 2 banknoty po 50 zl)ale on chyba nie zaczail i wyciagnal 50 zl i go kopie ale chyba w tym stresie wogole nie kontaktowalismy :pI strasznie mi glupio ze tak malo dalismy.... wstyd mi niesamowity ale nie chcialam przy tym ksiedzu drzec sie na TZ aby dawal jeszcze jeden banknot 50.. nie wiem co teraz zrobic i czy nie dac przy nastepnym spotkaniu jeszcze raz 50 zl? Aha... i spisalismy tylko polowe protokolu, reszte mamy dokonczyc na 2 tyg., przed slubem..
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-06-02 o 23:03 |
|
|
|
#1412 |
|
Konto usunięte
|
ja po pracy ide lulac.ladystar fajna etola
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko.. .teraz zauwazylam ze to Ty mu pokazywalas, a nie ksiadz zakrecilam sie chyba powinnam pojsc spac ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- poza tym wydaje mi sie ze 50 zl powinno wystarczyc - wiec mozesz spac spokojnie, uwazam ze nie ma co przesadzac z tymi oplatami. My za zapowiedzi nie dalismy nic pisalam juz tutaj kiedys... ksiadz powiedzial ze nie bedziemy sie rozdrabniac i zaplacimy jak przyjdziemy ustalac przebieg mszy (czyli 1,5 tyg. przed slubem ) Dziwnie troche ale sam chcial... ![]() A zapowiedzi juz wisza
07.07.2012 JA+ON 25.04.2015 ONA Edytowane przez ladystar Czas edycji: 2012-06-02 o 23:14 |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wazne. W sumie mowil ze nie musimy nic placic i ze mozemy jesli tylko czujemy taka potrzebe
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Super relacja
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny, jakie macie lub miałyście pieśni na ślubie ? Jutro idziemy do organisty - powiedział, że chce z nami pogadać w 4 oczy i nie wiem o co kaman. Może właśnie o pieśni ? A szczerze powiedziawszy poza Ave Maria i marszem Mendelsona to nie mam pojęcia co jeszcze może być.
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Są różne piękne pieśni, np. wg mnie "Bo nie ma większej miłości" "Jest jedno ciało", "Chlebie najcichszy". Te sama bym chciała u siebie
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
![]() Koocurku przytulam Cię mocno ![]() Gratuluję zestawień, zakupów, zdanych egzaminów ![]() Dziękuję za relację (Margidzie Padam, babcię mam chorą, więc dziś oprócz normalnych obowiązków, sprzątałam jeszcze u niej i ogólnie się nią zajmowałam, teraz powinnam sprawdzać zeszyty, ale padam. Dlatego tylko powiem, że byliśmy dziś z Tż na ślubie mojego sąsiada i Pmka wyglądała ślicznie, miała piękny bukiet. Dostaliśmy też ciastka i wódkę za życzenia ( ). A nawet udało się pogadać z panią, która będzie nam stroić kościół i moją inną sąsiadka, z którą wystrój będziemy płacić na pół. W tej kwestii zostało tylko wymyślić jakie kwiatki i gdzieO! jeszcze wczoraj kupiłam zielone (pięknie zielone jak moje buty ślubne) szelki dla Tż, już go widzę w nich an sesji ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Aj! zapomniałabym, życzyć dzisiejszym Żonom i ich Mężom, by zawsze świeciło nad nimi słońce a wspólne życie było wypełnione miłością i dawało im mega dużo satysfakcji i radości! ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Dobranoc, może jutro znajdę więcej czasu by tu być
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Warszawy - jest 10 miejsc na nauki weekendowe 9-10 czerwca!
http://www.slub.aidg.pl/ ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Ogłoszenie parafialne z głowy, więc teraz trochę o mnie. ![]() Ominęłam kilka części, ale miałam straszny kocioł w życiu i jakoś nie mogłam się na tyle ogarnąć, żeby wygospodarować czas na buszowanie po Internecie. Teraz jeszcze mam kocioł z Dniem Dziecka - wczoraj festyn dla dzieciaków, jutro też. Ale brakowało mi naszych pogawędek, a od przyszłego tygodnia powinnam mieć nieco więcej czasu. Więc jestem dobrej myśli. Plan minimum: nadrobić ślubne relacje. ![]() Ze spraw ślubnych, oprócz zwykłego ciasta zamawiam bufet słodki w kolorach przewodnich (jesiennych). Będą mini pączki z dziurką Przyszła ta krótka sukienka z Internetu - jest bardzo ładna! Dobrze wykonana, wykończona i idealnie pasuje. Postaram się wrzucić razem z zaległymi zdjęciami na pocztę. Bolerko kiepskie, ale na bolerku mi nie zależało. Umówiłam kolejny makijaż próbny na 9 czerwca - idziemy wtedy na wesele. Miałam mieć też od razu fryzurę próbną (dziewczyna robi cały pakiet), ale przed chwilą zapisałam nas na te skrócone nauki przedmałżeńskie (na ostatnią chwilę oczywiście Rozdaliśmy już część zaproszeń i ustaliliśmy harmonogram na rozdanie pozostałych. W poniedziałek/wtorek wysyłam te, które idą pocztą. Chodzimy na kurs tańca - byliśmy już na dwóch lekcjach i jesteśmy bardzo zadowoleni. Płacimy krocie, ale jest sympatycznie, dużo się uczymy, grupa jest niewielka (5 par). Naprawdę nam ten kurs pomaga. Byłą duża różnica już między pierwszą, a drugą lekcją. No i mój M. też jest zachwycony! Przed nami jeszcze 6 lekcji.Chcę zamówić kilka spersonalizowanych znaczków pocztowych z naszym zdjęciem na pamiątkę. Okropne są te moje fanaberie. 50zł tu, 50zł tam i majątek idzie. ![]() Ze spraw nie-ślubnych: złożyłam wniosek o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Jeśli są jakieś wolne kciuki do ściskania, to będę wdzięczna. Decyzja ma być w ciągu miesiąca. Nie chcę zdradzać, żeby nie zapeszyć, ale jeśli dostanę kaskę, to na pewno wszystko Wam napiszę na poczcie.
|
|
#1419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Margidko super relacja
![]() Odbijanie różnych części ciała hit! ![]() Cytat:
Kompletnie się tym nie przejmuj. Jak już Cię sumienie gryzie to za ślub dajcie więcej i spokój ![]() Właśnie skończyłam I część Insygniów Śmierci HP, w przerwie ""ululuałam"" TŻta żeby szybciej zasnął teraz śpi, a ja odpalam II część.Głowa mnie boli cholernie, ale wytrzymam
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Hej Laski :p
Tak, noc (świt :p?) straszna mnie nastała, ale co ja poradzę, że się stresuję :P Myślę cały czas o ślubie i weselu i z tych stresów wszystkich aż bałam się tu do Was zaglądać, bo wiem że nie ogarniam tego wszystkiego Mięliśmy z TŻem dziwnej maści przejście na początku maja, które wytrąciło mnie trochę z równowagi i skłoniło do refleksji nad związkiem, miłością i życiem w ogóle - ale nie bójcie się, TŻ nic mi nie zrobił i jest już wszystko jak najbardziej okey Problem w tym, że NIE OGARNIAM TEJ KUWETY ![]() NAJWAŻNIEJSZE! MOJE DROGIE KOCHANE ŚWIEŻOUPIECZONE ŻONECZKI Przepraszam, że tak ogólnie, ale chciałabym Wam życzyć wszystkiego przenajcudowniejszego na wspólnej, małżeńskiej, nie do zdarcia drodze Aby MIŁOŚĆ w Was kwitła i niosła samo szczęście do Waszego życia Relacje są przecudowne, bardzo Wam dziękuję za taką porcję wzruszeń - w dodatku patrząc na zdjęcia mam wrażenia, że byłam tam z Wami Żyjcie 1000 lat wraz ze swoimi MĘŻAMI Kochane proszę Was, nie zapominajcie o mnie nawet jeśli długo mnie nie ma... bo nawet gdy tak faktycznie jest, to ja nie zapominam o Was Ściskam Was mocno i trzymam kciuki Kochane!A teraz idę się przespać, bo od rana muszę uporządkować mieszkanko (no tak - dzień święty święcić, ale niestety zabrakło mi tygodnia...) i porobić coś ślubnego bo oszaleję Mua
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Wstawac spiochy nie spac ![]() My juz w drodze do Pl. Wstalismy skoro swit, zapakowalismy manatki po sam dach i jedziemy. Rany, ledwo sie zabralismy z tym wszystkim. Tz sie mnie pyta czy sie do Pl przeprowadzamy czy jak. Suknia niby niepozorna a sporo miejsca zajmuje. No ale udalo sie bagaznik zamknac wiec jest ok. Pogode mamy paskudna, leje jak z cebra, mam nadzieje ze te 12h jakos zleca. No i nie wiem czy uda mi sie was jeszcze odwiedzic przd tym wielkim dniem, wiec od razu zycze PM ktore tez w tym dniu slubuja aby ten tydzien byl dla was w miare spokojny, byscie sie nie stresowaly bo na pewno wszystko bedzie pieknie, to bedzie najpiekniejszy dzien w waszym zyciu a najwspanialsze jest przynajmmiej dla mnie, ze skoncza sie wreszcie te przygotowania, koszmary slubne, stres i bwdziemy tutaj zaglac i juz tylko wspierac te Pm ktore maja ten wielki dzien przed soba Mam nadzieje ze pogoda nam dopisze, choc prognozy sa rozne. Ale mam to w nosie co ma byc to bedzie, na pewno bedzie pieknie ![]() Caluje was wszystkie mocno, przytulam i myslami jestem z wami! A i oczywiscie gdyby ktoras byla w poblizu i miala ochote to zapraszam serdecznie slub o 14:00 w kosciolku w Kamesznicy Gornej
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2012-06-03 o 07:48 |
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozdaliśmy wczoraj zaproszenia naszym babciom, oczywiście były wzruszenia ![]() Dzisiaj ciąg dalszy, jedziemy do mojej rodzinki. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że nasz peugocik się rozkraczył.. . Dobrze, że TŻ ma jeszcze drugie auto, starą, poczciwą fieściorę . Powiem Wam, że jest już wiekowe a mimo wszystko nigdy nie zawodzi. Drugie autko jest znacznie młodsze ale ile z nim problemów |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam się z myślą, że chcę mieć barmana. Jutro dzwonię i zaklepuję. Tylko nie wiem co zrobić, mam dwie opcje: 1) dac facetowi 1.600 zł i to on się wszystkim zajmuje (kupuje % soki, syropy i owoce) 2) dać facetowi tylko wynagrodzenie 600 zł i resztę kupić sama. Przydałaby się Kindzia...jeśli gdzieś tu jesteś, to powiedz kochana ile wydaliście na alkohole dla barmana, bo pamiętam że sami kupowaliście. Blacky - super że wszystko jakoś się układa, strasznie jestem ciekawa jak sukienka wygląda na żywo, bo ostatnio się na nią natknęłam na allegro i pomyślałam o Tobie. Jak tam noga, w porządku wszystko? Trzymam kciuki za firmę (u Jagodzi podziałały, więc u Ciebie musi być tak samo). Sztuczuś - ach Ty marnotrawna wizażanko. Oczywiście pamiętamy o Tobie i tęsknimy
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszym PMkom życzę samych szczęśliwych dni w małżeństwie! Sto lat!
![]() Wczoraj miałam strasznie zaganiany dzień ![]() Wczorajsze zakupy były nawet udane ![]() Najpierw odebraliśmy mamę, byliśmy u krawca i marynarka Tż wygląda super, ale spodnie są jeszcze do poprawki (wiszą na pupie). Moją suknią mama jest ponownie oczarowana i stwierdziła, że to jest to i wielkie WOW Miło ![]() Poza tym kupiliśmy moją bieliznę ![]() No i załączam ozdobę na drzwi wejściowe. Jak Wam się podoba? Będziemy stroić ogrodzenie (kwiaty z kokardą) i drzwi (ta zawieszka). Żadnych balonów! Zamówiliśmy też księgę gości i tablice rejestracyjne
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
a mam dzisiaj tyle do zrobieniaCytat:
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłaś w Intimissimi w Galerii Echo w Kielcach? ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Nena ja również wybrałabtm opcję nr 1 z tego samego względu co Jamee - już w tym momencie nie mam siły na nic i najchętniej zaplaciłabym komuś, żeby zorganizował całą resztę za mnie
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
mam do Was pytanie odnośnie strojenia kościoła. mamy sami ślub w tym dniu, zatem sami musimy go przystroić. z tego, co orientowałam się w kwiaciarni ceny za dekorację kościoła wahają się od 600-1000 zł (już z kwiatami). szukam jakiejś tańszej alternatywy. na allegro jest multum organzy na dekoracje, widziałam fantastyczne lampiony na świece w sklepie, mam dostęp do tanich kwiatków ciętych, ale nie wiem czy się w to wszystko bawić i kogo w to zaangażować (trzeba to najpierw rozstawić, a później posprzątać). a Wy jak rozwiązujecie sprawę z dekoracją kościoła? jak się kształtują u Was ceny? czy któraś z Was kupuje może dekoracje? pozdrawiam |
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
mozecie mi podpowiedziec, u kogo kupowalyscie winietki? Zapomniałam o nich zupełnie.... |
|
|
|
#1430 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję! Było cudownie, lepszego nie mogłam sobie wymarzyć
Bardzo ładna;D Świetna relacja, najbardziej mi się bieganie przed ślubem podoba, apteka i tekst Męża (z tym katalogiem) Cytat:
![]() Też chciałam tę księgę kiedyś;D Jak się prezentuje na żywo? Cytat:
![]() Przepraszam, że tak nieskładnie piszę, ale chyba nie wytrzeźwiałam jeszcze;D |
||
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocurku ja nie pomogę bo zamówię same plany stołów bez winietek .
Co u Ciebie? Jak się czujesz? ![]() Dziewczyny znalazłam fajną stronkę i mają calkiem ładne plany stołów, zaproszenia itp. http://fontanessi.abc24.pl/default.a...048&pro=644666
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#1433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ale mialam noc. Wczoraj z Tz wzielismy sie za malowanie, przy okazji saczylismy, probowalismy wino. Jak przyszła do domu to jeszcze jakis program oglądałam, obudziłam sie po 2 i patrze leci to samo pierwsza mysli, tak krotko spałam zanim sie zorientowałam, ze to powtorka a ja nie nastawiłam wyłącznika tv, to sie rozbudzialam i zasnęłam przed 5. A w tym czasie wlazłam na neta, kupiłam chrzesiakowi prezent obejrzałam zaległy film. A jak juz zasnęłam to wstałam po 8 i czuje sie nawet wyspana ![]() Cytat:
sama robiłas? jesli tak to kupowalas specjalna gąbkę?---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
za załatwione sprawy i kciuki jak najbardziej sa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- piekna relacja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
sliczna suknia
|
|||
|
|
|
#1434 | |||
|
Zakorzenienie
|
dokladnie z tej
Cytat:
za zakupy ja jestem na intimissimi odwiecznie obrazona Cytat:
Cytat:
tez myslalam o tym ze taniej wyjdzie jak zrobie to sama, ale... pytanie kiedy mialabym to zrobic? Poza tym po slubie trzeba to wszystko posprzatac i nie mialam takiej osoby, ktora by to zrobila wiec jest dekoratorka
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja długo się zastanawiałam czy kupić czy zrobić i postanowiłam sama zrobić zawieszki i winety ![]() Zawieszki już mam a nad winetami pracuje,będą w tym samym stylu tak samo zrobione ![]() Za 25 kartek papieru wizytówkowego zapłaciłam 9 zł,za wstążke 6 zł(32 metry) Także sporo zaoszczędzilismy
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Post Blue księga do mnie dopiero jedzie, bo wczoraj zamówiłam
![]() ona8686 ozdobę kupiłam w nanu nana za 25 zł ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ladystar na mnie też ich staniki nie pasują - mają strasznie szerokie obwody. Ale za to majtki braziliany mają boskie i kocham je miłością bezgraniczną Wczoraj kupiłam 3 sztuki koronkowych ( w tym 2 na ślub).
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2012-06-03 o 11:36 |
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w Intimi jak już jest obwód 65 to jest miseczka A, a wtedy cycki wypływają mi nawet pod pachami Ale też bardzo lubię ich majtki i bokserki męskie, drogie mają jak na majty dla faceta, bo z tej serii co ja kupuje TŻtowi koło 70zł, ale mam znajomą i wbija mi zniżkę 40% ![]() Carmi a gdzie kupiłaś to serce białe? Przydałyby mi się takie do kościoła ok 20...
|
|
#1438 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba mam dejavu![]() Cytat:
piękna relacjaCytat:
|
|||
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do męskich bokserek to właśnie kliknęłam Tżtowi te: http://allegro.pl/ck-calvin-klein-bo...362176280.html. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

i go kopie ale chyba w tym stresie wogole nie kontaktowalismy :p

zakrecilam sie 
pisalam juz tutaj kiedys... ksiadz powiedzial ze nie bedziemy sie rozdrabniac i zaplacimy jak przyjdziemy ustalac przebieg mszy (czyli 1,5 tyg. przed slubem 

Przepraszam, że tak ogólnie, ale chciałabym Wam życzyć wszystkiego przenajcudowniejszego na wspólnej, małżeńskiej, nie do zdarcia drodze

. Dobrze, że TŻ ma jeszcze drugie auto, starą, poczciwą fieściorę