XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 22:57   #1411
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Sory ze ja dzisiaj tak tylko przelotem, ale mam zakrecony weekend..

Ksiadz Nas ladnie przepytal ale nie typowo z pamięciowi ale na rozumienie tego wszytskiego

Wiecie jaka wtope zrobilismy? On nam powiedzial na poczatku ze nam zapowiedzi wypisze i z tym mamy juz zalatwione i mamy sie ncizym nie martwic ( o kasie nic nie wspomnial co mnie zdziwilo) ale na koniec zapytalam go jak to jest z tymi zapowiedziami u nas czy sie nie placi? czy jak?
Powiedzial ze nie wymagaj oplat ze jezeli ktos ma ZYCZENIE to moze dac. I my mowimy ze no owszem damy. I pokazuje TZ pod stolem 2 palce (w moim rozumieniu 2 banknoty po 50 zl)ale on chyba nie zaczail i wyciagnal 50 zl a mowilam mu aby 100 dal i go kopie ale chyba w tym stresie wogole nie kontaktowalismy :p

I strasznie mi glupio ze tak malo dalismy.... wstyd mi niesamowity ale nie chcialam przy tym ksiedzu drzec sie na TZ aby dawal jeszcze jeden banknot 50..

nie wiem co teraz zrobic i czy nie dac przy nastepnym spotkaniu jeszcze raz 50 zl?

Aha... i spisalismy tylko polowe protokolu, reszte mamy dokonczyc na 2 tyg., przed slubem..

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-06-02 o 23:03
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 22:58   #1412
201705121336
Konto usunięte

ja po pracy ide lulac.ladystar fajna etola
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:17   #1413
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Ksiadz Nas ladnie przepytal ale nie typowo z pamięciowi ale na rozumienie tego wszytskiego

Wiecie jaka wtope zrobilismy? On nam powiedzial na poczatku ze nam zapowiedzi wypisze i z tym mamy juz zalatwione i mamy sie ncizym nie martwic ( o kasie nic nie wspomnial co mnie zdziwilo) ale na koniec zapytalam go jak to jest z tymi zapowiedziami u nas czy sie nie placi? czy jak?
Powiedzial ze nie wymagaj oplat ze jezeli ktos ma ZYCZENIE to moze dac. I my mowimy ze no owszem damy. I pokazuje TZ pod stolem 2 palce (w moim rozumieniu 2 banknoty po 50 zl)ale on chyba nie zaczail i wyciagnal 50 zl a mowilam mu aby 100 dal i go kopie ale chyba w tym stresie wogole nie kontaktowalismy :p

I strasznie mi glupio ze tak malo dalismy.... wstyd mi niesamowity ale nie chcialam przy tym ksiedzu drzec sie na TZ aby dawal jeszcze jeden banknot 50..

nie wiem co teraz zrobic i czy nie dac przy nastepnym spotkaniu jeszcze raz 50 zl?

Aha... i spisalismy tylko polowe protokolu, reszte mamy dokonczyc na 2 tyg., przed slubem..
ja mysle ze on Wam pokazywal 20 zł - bo sama w zyciu bym nie wpadla ze 2 palce moga oznaczac 100 zl

o matko.. .teraz zauwazylam ze to Ty mu pokazywalas, a nie ksiadz zakrecilam sie chyba powinnam pojsc spac

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

poza tym wydaje mi sie ze 50 zl powinno wystarczyc - wiec mozesz spac spokojnie, uwazam ze nie ma co przesadzac z tymi oplatami.

My za zapowiedzi nie dalismy nic pisalam juz tutaj kiedys... ksiadz powiedzial ze nie bedziemy sie rozdrabniac i zaplacimy jak przyjdziemy ustalac przebieg mszy (czyli 1,5 tyg. przed slubem ) Dziwnie troche ale sam chcial...

A zapowiedzi juz wisza

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-06-02 o 23:14
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:22   #1414
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja mysle ze on Wam pokazywal 20 zł - bo sama w zyciu bym nie wpadla ze 2 palce moga oznaczac 100 zl

o matko.. .teraz zauwazylam ze to Ty mu pokazywalas, a nie ksiadz zakrecilam sie chyba powinnam pojsc spac

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

poza tym wydaje mi sie ze 50 zl powinno wystarczyc - wiec mozesz spac spokojnie, uwazam ze nie ma co przesadzac z tymi oplatami.

My za zapowiedzi nie dalismy nic pisalam juz tutaj kiedys... ksiadz powiedzial ze nie bedziemy sie rozdrabniac i zaplacimy jak przyjdziemy ustalac przebieg mszy (czyli 1,5 tyg. przed slubem ) Dziwnie troche ale sam chcial...

A zapowiedzi juz wisza
no sama tez nie wiem... mysle ze jak cos zaplacimy wiecej za "slub"... ale taki mi jest dziwnie glupio bo mieliśmy dac 100 albo 200 zlotych (gdyby sobie krzykneli jakas sume z kosmosu) i nie moglam pojac dlaczego on wyciagnal tylko 50 jak mu cala droge tluklam aby zaplacil za mnie i za siebie 2 x 50 zl No nie wazne. W sumie mowil ze nie musimy nic placic i ze mozemy jesli tylko czujemy taka potrzebe

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:30   #1415
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
nadszedł czas pisania relacji z mojego ślubu
Super relacja

Cytat:

50 zł wg mnie to wystarczająca kwota.

Dziewczyny, jakie macie lub miałyście pieśni na ślubie ? Jutro idziemy do organisty - powiedział, że chce z nami pogadać w 4 oczy i nie wiem o co kaman. Może właśnie o pieśni ? A szczerze powiedziawszy poza Ave Maria i marszem Mendelsona to nie mam pojęcia co jeszcze może być.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:36   #1416
Alejka13
Zadomowienie

Są różne piękne pieśni, np. wg mnie "Bo nie ma większej miłości" "Jest jedno ciało", "Chlebie najcichszy". Te sama bym chciała u siebie
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 23:55   #1417
Cierpliwosc
Zadomowienie

wszystkim

Koocurku przytulam Cię mocno

Gratuluję zestawień, zakupów, zdanych egzaminów

Dziękuję za relację (Margidzie) i półrelację (Muffin)

Padam, babcię mam chorą, więc dziś oprócz normalnych obowiązków, sprzątałam jeszcze u niej i ogólnie się nią zajmowałam, teraz powinnam sprawdzać zeszyty, ale padam. Dlatego tylko powiem, że byliśmy dziś z Tż na ślubie mojego sąsiada i Pmka wyglądała ślicznie, miała piękny bukiet. Dostaliśmy też ciastka i wódkę za życzenia (). A nawet udało się pogadać z panią, która będzie nam stroić kościół i moją inną sąsiadka, z którą wystrój będziemy płacić na pół. W tej kwestii zostało tylko wymyślić jakie kwiatki i gdzie
O! jeszcze wczoraj kupiłam zielone (pięknie zielone jak moje buty ślubne) szelki dla Tż, już go widzę w nich an sesji heh w sklepie dla emo je kupiłam, kto by pomyślał

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Aj! zapomniałabym, życzyć dzisiejszym Żonom i ich Mężom, by zawsze świeciło nad nimi słońce a wspólne życie było wypełnione miłością i dawało im mega dużo satysfakcji i radości!

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Dobranoc, może jutro znajdę więcej czasu by tu być
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 00:18   #1418
Blacky
Zadomowienie

Dziewczyny z Warszawy - jest 10 miejsc na nauki weekendowe 9-10 czerwca!

http://www.slub.aidg.pl/

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Ogłoszenie parafialne z głowy, więc teraz trochę o mnie.

Ominęłam kilka części, ale miałam straszny kocioł w życiu i jakoś nie mogłam się na tyle ogarnąć, żeby wygospodarować czas na buszowanie po Internecie. Teraz jeszcze mam kocioł z Dniem Dziecka - wczoraj festyn dla dzieciaków, jutro też. Ale brakowało mi naszych pogawędek, a od przyszłego tygodnia powinnam mieć nieco więcej czasu. Więc jestem dobrej myśli. Plan minimum: nadrobić ślubne relacje.

Ze spraw ślubnych, oprócz zwykłego ciasta zamawiam bufet słodki w kolorach przewodnich (jesiennych). Będą mini pączki z dziurką i mini deserki. Próbną partię zamówiłam na 27 czerwca - jestem dobrej myśli.

Przyszła ta krótka sukienka z Internetu - jest bardzo ładna! Dobrze wykonana, wykończona i idealnie pasuje. Postaram się wrzucić razem z zaległymi zdjęciami na pocztę. Bolerko kiepskie, ale na bolerku mi nie zależało.

Umówiłam kolejny makijaż próbny na 9 czerwca - idziemy wtedy na wesele. Miałam mieć też od razu fryzurę próbną (dziewczyna robi cały pakiet), ale przed chwilą zapisałam nas na te skrócone nauki przedmałżeńskie (na ostatnią chwilę oczywiście ) i one są tego samego dnia. Więc makijaż przesunęłam na 7.45 rano - w kiecce/garniturze jedziemy na nauki i prosto stamtąd na ślub znajomych. A z wesela, następnego dnia o 9 rano znów na nauki. Masakra, ale tak to jest, jak się na ostatnią chwilę ważne rzeczy zostawia.

Rozdaliśmy już część zaproszeń i ustaliliśmy harmonogram na rozdanie pozostałych. W poniedziałek/wtorek wysyłam te, które idą pocztą.

Chodzimy na kurs tańca - byliśmy już na dwóch lekcjach i jesteśmy bardzo zadowoleni. Płacimy krocie, ale jest sympatycznie, dużo się uczymy, grupa jest niewielka (5 par). Naprawdę nam ten kurs pomaga. Byłą duża różnica już między pierwszą, a drugą lekcją. No i mój M. też jest zachwycony! Przed nami jeszcze 6 lekcji.

Chcę zamówić kilka spersonalizowanych znaczków pocztowych z naszym zdjęciem na pamiątkę. Okropne są te moje fanaberie. 50zł tu, 50zł tam i majątek idzie.

Ze spraw nie-ślubnych: złożyłam wniosek o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Jeśli są jakieś wolne kciuki do ściskania, to będę wdzięczna. Decyzja ma być w ciągu miesiąca. Nie chcę zdradzać, żeby nie zapeszyć, ale jeśli dostanę kaskę, to na pewno wszystko Wam napiszę na poczcie.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 00:38   #1419
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Margidko super relacja
Odbijanie różnych części ciała hit!

Cytat:

No co Ty, zwariowałaś?
Kompletnie się tym nie przejmuj. Jak już Cię sumienie gryzie to za ślub dajcie więcej i spokój

Właśnie skończyłam I część Insygniów Śmierci HP, w przerwie ""ululuałam"" TŻta żeby szybciej zasnął teraz śpi, a ja odpalam II część.
Głowa mnie boli cholernie, ale wytrzymam
Stary 2012-06-03, 03:45   #1420
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej Laski :p

Tak, noc (świt :p?) straszna mnie nastała, ale co ja poradzę, że się stresuję :P Myślę cały czas o ślubie i weselu i z tych stresów wszystkich aż bałam się tu do Was zaglądać, bo wiem że nie ogarniam tego wszystkiego Mięliśmy z TŻem dziwnej maści przejście na początku maja, które wytrąciło mnie trochę z równowagi i skłoniło do refleksji nad związkiem, miłością i życiem w ogóle - ale nie bójcie się, TŻ nic mi nie zrobił i jest już wszystko jak najbardziej okey

Problem w tym, że NIE OGARNIAM TEJ KUWETY Jestem strasznie słabo zorganizowana i zamiast wziąć się w garść to denerwuję się, że czas leci a ja nie wszystko mam jeszcze przygotowane, dopracowane... Tak chciałam mieć wszystko dograne dużo wcześniej żeby się nie stresować, ale jak zwykle zostaliśmy ze wszystkim na ostatnią chwilę... AAAAA! Jak załatwię i uporządkuję niektóre najbardziej stresujące mnie sprawy to oczywiście zamelduję

NAJWAŻNIEJSZE! MOJE DROGIE KOCHANE ŚWIEŻOUPIECZONE ŻONECZKI Przepraszam, że tak ogólnie, ale chciałabym Wam życzyć wszystkiego przenajcudowniejszego na wspólnej, małżeńskiej, nie do zdarcia drodze Aby MIŁOŚĆ w Was kwitła i niosła samo szczęście do Waszego życia Relacje są przecudowne, bardzo Wam dziękuję za taką porcję wzruszeń - w dodatku patrząc na zdjęcia mam wrażenia, że byłam tam z Wami Żyjcie 1000 lat wraz ze swoimi MĘŻAMI

Kochane proszę Was, nie zapominajcie o mnie nawet jeśli długo mnie nie ma... bo nawet gdy tak faktycznie jest, to ja nie zapominam o Was Ściskam Was mocno i trzymam kciuki Kochane!

A teraz idę się przespać, bo od rana muszę uporządkować mieszkanko (no tak - dzień święty święcić, ale niestety zabrakło mi tygodnia...) i porobić coś ślubnego bo oszaleję Mua
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 07:45   #1421
marylka80
Zadomowienie

Wstawac spiochy nie spac
My juz w drodze do Pl. Wstalismy skoro swit, zapakowalismy manatki po sam dach i jedziemy. Rany, ledwo sie zabralismy z tym wszystkim. Tz sie mnie pyta czy sie do Pl przeprowadzamy czy jak. Suknia niby niepozorna a sporo miejsca zajmuje. No ale udalo sie bagaznik zamknac wiec jest ok. Pogode mamy paskudna, leje jak z cebra, mam nadzieje ze te 12h jakos zleca.
No i nie wiem czy uda mi sie was jeszcze odwiedzic przd tym wielkim dniem, wiec od razu zycze PM ktore tez w tym dniu slubuja aby ten tydzien byl dla was w miare spokojny, byscie sie nie stresowaly bo na pewno wszystko bedzie pieknie, to bedzie najpiekniejszy dzien w waszym zyciu a najwspanialsze jest przynajmmiej dla mnie, ze skoncza sie wreszcie te przygotowania, koszmary slubne, stres i bwdziemy tutaj zaglac i juz tylko wspierac te Pm ktore maja ten wielki dzien przed soba
Mam nadzieje ze pogoda nam dopisze, choc prognozy sa rozne. Ale mam to w nosie co ma byc to bedzie, na pewno bedzie pieknie
Caluje was wszystkie mocno, przytulam i myslami jestem z wami!

A i oczywiscie gdyby ktoras byla w poblizu i miala ochote to zapraszam serdecznie slub o 14:00 w kosciolku w Kamesznicy Gornej

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-06-03 o 07:48
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:42   #1422
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
juz mi troszke lepiej... wymoczylam sie tak ze az mam zmarszczki na dloniach i stopach

Witaj Deborah widze ze juz wszystko prawie ogarniete

JA - wrzucalam juz foto, ale wrzucam ponownie
Tiul jest miekki i elastyczny, moglby byc odrobine wezszy, ale ujdzie

Margidko cudowna, radosna i wesola relacja maz pieknym komplementem Cie przywital
Lady to jest etola dokładnie z tej aukcji? Super wygląda

Rozdaliśmy wczoraj zaproszenia naszym babciom, oczywiście były wzruszenia
Dzisiaj ciąg dalszy, jedziemy do mojej rodzinki. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że nasz peugocik się rozkraczył.. . Dobrze, że TŻ ma jeszcze drugie auto, starą, poczciwą fieściorę . Powiem Wam, że jest już wiekowe a mimo wszystko nigdy nie zawodzi. Drugie autko jest znacznie młodsze ale ile z nim problemów

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:10   #1423
nena1984
Zakorzenienie

obudziłam się z myślą, że chcę mieć barmana. Jutro dzwonię i zaklepuję. Tylko nie wiem co zrobić, mam dwie opcje:
1) dac facetowi 1.600 zł i to on się wszystkim zajmuje (kupuje % soki, syropy i owoce)
2) dać facetowi tylko wynagrodzenie 600 zł i resztę kupić sama.
Przydałaby się Kindzia...jeśli gdzieś tu jesteś, to powiedz kochana ile wydaliście na alkohole dla barmana, bo pamiętam że sami kupowaliście.

Blacky - super że wszystko jakoś się układa, strasznie jestem ciekawa jak sukienka wygląda na żywo, bo ostatnio się na nią natknęłam na allegro i pomyślałam o Tobie. Jak tam noga, w porządku wszystko? Trzymam kciuki za firmę (u Jagodzi podziałały, więc u Ciebie musi być tak samo).

Sztuczuś - ach Ty marnotrawna wizażanko. Oczywiście pamiętamy o Tobie i tęsknimy

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:11   #1424
carmelova
Zakorzenienie

Wczorajszym PMkom życzę samych szczęśliwych dni w małżeństwie! Sto lat!

Wczoraj miałam strasznie zaganiany dzień

Wczorajsze zakupy były nawet udane
Najpierw odebraliśmy mamę, byliśmy u krawca i marynarka Tż wygląda super, ale spodnie są jeszcze do poprawki (wiszą na pupie). Moją suknią mama jest ponownie oczarowana i stwierdziła, że to jest to i wielkie WOW Miło
Poza tym kupiliśmy moją bieliznę W intimissimi jest świetna promocja - recycling bielizny. Można przynieść zużyty stanik majtki i skarpety dowolnej firmy i dostaniemy bony na zakupy (12 zł za stanik, nie pamiętam ile za resztę ale chyba ok. 5 zł). Można przynosić hurtowo
No i załączam ozdobę na drzwi wejściowe. Jak Wam się podoba? Będziemy stroić ogrodzenie (kwiaty z kokardą) i drzwi (ta zawieszka). Żadnych balonów!
Zamówiliśmy też księgę gości i tablice rejestracyjne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02521.jpg (45,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B69C738D-CE6C-4A7F-A76B-2093C8FC1D99.jpg (10,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szampan1.jpg (38,6 KB, 29 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:18   #1425
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry Umieram przez @ a mam dzisiaj tyle do zrobienia

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

obudziłam się z myślą, że chcę mieć barmana. Jutro dzwonię i zaklepuję. Tylko nie wiem co zrobić, mam dwie opcje:
1) dac facetowi 1.600 zł i to on się wszystkim zajmuje (kupuje % soki, syropy i owoce)
2) dać facetowi tylko wynagrodzenie 600 zł i resztę kupić sama.
Przydałaby się Kindzia...jeśli gdzieś tu jesteś, to powiedz kochana ile wydaliście na alkohole dla barmana, bo pamiętam że sami kupowaliście.

Blacky - super że wszystko jakoś się układa, strasznie jestem ciekawa jak sukienka wygląda na żywo, bo ostatnio się na nią natknęłam na allegro i pomyślałam o Tobie. Jak tam noga, w porządku wszystko? Trzymam kciuki za firmę (u Jagodzi podziałały, więc u Ciebie musi być tak samo).

Sztuczuś - ach Ty marnotrawna wizażanko. Oczywiście pamiętamy o Tobie i tęsknimy
Ja bym chyba wybrała opcję nr 1 ale to dlatego, że ostatnio jestem strasznie leniwa

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:35   #1426
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Poza tym kupiliśmy moją bieliznę W intimissimi jest świetna promocja - recycling bielizny. Można przynieść zużyty stanik majtki i skarpety dowolnej firmy i dostaniemy bony na zakupy (12 zł za stanik, nie pamiętam ile za resztę ale chyba ok. 5 zł). Można przynosić hurtowo
No i załączam ozdobę na drzwi wejściowe. Jak Wam się podoba? Będziemy stroić ogrodzenie (kwiaty z kokardą) i drzwi (ta zawieszka). Żadnych balonów!
A do kiedy trwa ta promocja? Te rabaty łączą się? Jak przyniosę trzy biustonosze to dostanę 3 x 12zł? Kurcze, dziwnie będzie zanosić do sklepu swoją używaną bieliznę. Może dają później fetyszystom
Byłaś w Intimissimi w Galerii Echo w Kielcach?

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Nena ja również wybrałabtm opcję nr 1 z tego samego względu co Jamee - już w tym momencie nie mam siły na nic i najchętniej zaplaciłabym komuś, żeby zorganizował całą resztę za mnie

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:46   #1427
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
A do kiedy trwa ta promocja? Te rabaty łączą się? Jak przyniosę trzy biustonosze to dostanę 3 x 12zł? Kurcze, dziwnie będzie zanosić do sklepu swoją używaną bieliznę. Może dają później fetyszystom

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Nena ja również wybrałabtm opcję nr 1 z tego samego względu co Jamee - już w tym momencie nie mam siły na nic i najchętniej zaplaciłabym komuś, żeby zorganizował całą resztę za mnie
Podobno się łączą, czyli 12 zł za każdy biustonosz. Trwa chyba do końca sierpnia, ale muszę sprawdzić. Akcja nie jest zbyt rozpromowana, a info jest tylko na takiej niedużej tablicy przy kasie. Byłam w Intimissimi w galerii kazimierz w Krakowie
Stary 2012-06-03, 10:09   #1428
clara099
Raczkowanie

hej dziewczyny,
mam do Was pytanie odnośnie strojenia kościoła. mamy sami ślub w tym dniu, zatem sami musimy go przystroić. z tego, co orientowałam się w kwiaciarni ceny za dekorację kościoła wahają się od 600-1000 zł (już z kwiatami). szukam jakiejś tańszej alternatywy. na allegro jest multum organzy na dekoracje, widziałam fantastyczne lampiony na świece w sklepie, mam dostęp do tanich kwiatków ciętych, ale nie wiem czy się w to wszystko bawić i kogo w to zaangażować (trzeba to najpierw rozstawić, a później posprzątać). a Wy jak rozwiązujecie sprawę z dekoracją kościoła? jak się kształtują u Was ceny? czy któraś z Was kupuje może dekoracje?
pozdrawiam
clara099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:12   #1429
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki,

mozecie mi podpowiedziec, u kogo kupowalyscie winietki?

Zapomniałam o nich zupełnie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:33   #1430
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
udanego panieńskiego
Dziękuję! Było cudownie, lepszego nie mogłam sobie wymarzyć

Cytat:
I fryzurke tez miala calkiem ladna, zobaczcie:
Bardzo ładna;D

Cytat:

piątek

sobota

niedziela

Świetna relacja, najbardziej mi się bieganie przed ślubem podoba, apteka i tekst Męża (z tym katalogiem)

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

Wstawac spiochy nie spac
My juz w drodze do Pl. Wstalismy skoro swit, zapakowalismy manatki po sam dach i jedziemy. Rany, ledwo sie zabralismy z tym wszystkim. Tz sie mnie pyta czy sie do Pl przeprowadzamy czy jak. Suknia niby niepozorna a sporo miejsca zajmuje. No ale udalo sie bagaznik zamknac wiec jest ok. Pogode mamy paskudna, leje jak z cebra, mam nadzieje ze te 12h jakos zleca.
No i nie wiem czy uda mi sie was jeszcze odwiedzic przd tym wielkim dniem, wiec od razu zycze PM ktore tez w tym dniu slubuja aby ten tydzien byl dla was w miare spokojny, byscie sie nie stresowaly bo na pewno wszystko bedzie pieknie, to bedzie najpiekniejszy dzien w waszym zyciu a najwspanialsze jest przynajmmiej dla mnie, ze skoncza sie wreszcie te przygotowania, koszmary slubne, stres i bwdziemy tutaj zaglac i juz tylko wspierac te Pm ktore maja ten wielki dzien przed soba
Mam nadzieje ze pogoda nam dopisze, choc prognozy sa rozne. Ale mam to w nosie co ma byc to bedzie, na pewno bedzie pieknie
Caluje was wszystkie mocno, przytulam i myslami jestem z wami!

A i oczywiscie gdyby ktoras byla w poblizu i miala ochote to zapraszam serdecznie slub o 14:00 w kosciolku w Kamesznicy Gornej
W takim razie już teraz życzę wspaniałego ślubu, dużo szczęścia, żeby TŻ był grzeczny

Cytat:
Też chciałam tę księgę kiedyś;D Jak się prezentuje na żywo?

Cytat:
Swego czasu, chyba jeszcze pod koniec zimy byłam w Intimissi w Galerii Echo i rozmawiałam z ekspedientką. Powiedziała, że to nie jest jakoś ograniczona czasowo promocja. Mówiła mi, że z tego coś się potem wykonuje (za groma nie pamiętam co) i jest to transportowane do Afryki

Przepraszam, że tak nieskładnie piszę, ale chyba nie wytrzeźwiałam jeszcze;D
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:36   #1431
a u d r e y
Wtajemniczenie

Kocurku ja nie pomogę bo zamówię same plany stołów bez winietek .
Co u Ciebie? Jak się czujesz?

Dziewczyny znalazłam fajną stronkę i mają calkiem ładne plany stołów, zaproszenia itp.
http://fontanessi.abc24.pl/default.a...048&pro=644666
Stary 2012-06-03, 10:41   #1432
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczynki,

ja tutaj http://allegro.pl/show_user.php?uid=8931233

a tak w ogóle to dzień dobry
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:55   #1433
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry ale mialam noc. Wczoraj z Tz wzielismy sie za malowanie, przy okazji saczylismy, probowalismy wino. Jak przyszła do domu to jeszcze jakis program oglądałam, obudziłam sie po 2 i patrze leci to samo pierwsza mysli, tak krotko spałam zanim sie zorientowałam, ze to powtorka a ja nie nastawiłam wyłącznika tv, to sie rozbudzialam i zasnęłam przed 5. A w tym czasie wlazłam na neta, kupiłam chrzesiakowi prezent obejrzałam zaległy film. A jak juz zasnęłam to wstałam po 8 i czuje sie nawet wyspana

Cytat:

Najpierw odebraliśmy mamę, byliśmy u krawca i marynarka Tż wygląda super, ale spodnie są jeszcze do poprawki (wiszą na pupie). Moją suknią mama jest ponownie oczarowana i stwierdziła, że to jest to i wielkie WOW Miło
bardzo podoba mi sie ozdoba sama robiłas? jesli tak to kupowalas specjalna gąbkę?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

Ze spraw ślubnych, oprócz zwykłego ciasta zamawiam bufet słodki w kolorach przewodnich (jesiennych). Będą mini pączki z dziurką i mini deserki. Próbną partię zamówiłam na 27 czerwca - jestem dobrej myśli.

Przyszła ta krótka sukienka z Internetu - jest bardzo ładna! Dobrze wykonana, wykończona i idealnie pasuje. Postaram się wrzucić razem z zaległymi zdjęciami na pocztę. Bolerko kiepskie, ale na bolerku mi nie zależało.

Umówiłam kolejny makijaż próbny na 9 czerwca - idziemy wtedy na wesele. Miałam mieć też od razu fryzurę próbną (dziewczyna robi cały pakiet), ale przed chwilą zapisałam nas na te skrócone nauki przedmałżeńskie (na ostatnią chwilę oczywiście ) i one są tego samego dnia. Więc makijaż przesunęłam na 7.45 rano - w kiecce/garniturze jedziemy na nauki i prosto stamtąd na ślub znajomych. A z wesela, następnego dnia o 9 rano znów na nauki. Masakra, ale tak to jest, jak się na ostatnią chwilę ważne rzeczy zostawia.

Rozdaliśmy już część zaproszeń i ustaliliśmy harmonogram na rozdanie pozostałych. W poniedziałek/wtorek wysyłam te, które idą pocztą.

Chodzimy na kurs tańca - byliśmy już na dwóch lekcjach i jesteśmy bardzo zadowoleni. Płacimy krocie, ale jest sympatycznie, dużo się uczymy, grupa jest niewielka (5 par). Naprawdę nam ten kurs pomaga. Byłą duża różnica już między pierwszą, a drugą lekcją. No i mój M. też jest zachwycony! Przed nami jeszcze 6 lekcji.

Chcę zamówić kilka spersonalizowanych znaczków pocztowych z naszym zdjęciem na pamiątkę. Okropne są te moje fanaberie. 50zł tu, 50zł tam i majątek idzie.

Ze spraw nie-ślubnych: złożyłam wniosek o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Jeśli są jakieś wolne kciuki do ściskania, to będę wdzięczna. Decyzja ma być w ciągu miesiąca. Nie chcę zdradzać, żeby nie zapeszyć, ale jeśli dostanę kaskę, to na pewno wszystko Wam napiszę na poczcie.
za załatwione sprawy i kciuki jak najbardziej sa

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
piekna relacja

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

I dziekuje za kciuki
Rachunkowość zdana na 4

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Deborah85 Pokaż wiadomość
Witajcie drogie PMki
Pojawiłam się na tym forum pół roku przed mym ślubem, ale nie miałam czasu by was regularnie czytać, mam nadzieję, że teraz to się zmieni
Oto lista moich załatwionych i oczekujących na załatwienie spraw

Załatwione:
Ślub: 28.07.2012, godz. 17.00 Parafia pw. św. Barbary w Łęcznej, www.emaus.parafia.info.pl
Wesele: Restauracja, Dom Weselny „Emocja” w Łęcznej
Fryzjerka + paznokcie: Salon Fryzjerski Madeleine w Lublinie
Fotograf: nasz kolega Tomek http://thomasz.ownlog.com
DJ: www.djmarko.pl/
Suknia: Callidora Herm's
Buty: Menbur (załącznik)
Garnitur, mucha, koszula - Vistula
Buty PM i spinki do mankietów
Zaproszenia: www.zaproszenia-slubne.com
Bukiet: białe goździki
Obrączki: Pracownia Złotnicza Rafała Winiarskiego w Łęcznej, zrobiliśmy ze swojego złota
Alkohol: wódka Stock, wino: Tokaj, El Sol, Carlo Rossi, Chile Merlot
Pudełka na ciasto: www.pudelkaweselne.pl
Kwiaty do dekoracji kościoła i sali: białe mieczyki, białe, różowe goździki, eustomy
Protokół spisany
Czytania i pieśni wybrane
Wejście: To przykazanie
Ofiarowanie: Psalm 145 http://dudinx.wrzuta.pl/audio/12Ewsk..._panie_wielbia
Komunia: Witaj Pokarmie http://www.youtube.com/watch?v=DgwdukQ3Uvs
Zakończenie: Maryjo prześliczna Pani
Cukiernia: Staropolska Lublin
Kwiaciarnia: Rajski ogród w Łęcznej

Do załatwienia:
Wybrać piosenkę na pierwszy taniec
Wybrać piosenkę jako podziękowanie dla rodziców (sami będziemy śpiewać)
Kupić bieliznę (ale to po pierwszej przymiarce)
Znaleźć makijażystkę
Znaleźć karwcową do uszycia bolerka
Kupić tiul na welon
Zrobić winietki
Kupić biżuterię (w moim przypadku będą jedynie kolczyki) pakamera.pl
Transport dla gości
Dokumenty z USC

Gratuluję wszystkim nowo poślubionym
sliczna suknia

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 11:31   #1434
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Lady to jest etola dokładnie z tej aukcji? Super wygląda
dokladnie z tej

Cytat:
za zakupy
ja jestem na intimissimi odwiecznie obrazona bo maja piekne staniki tylko nie na mnie

Cytat:
u make my day

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam do Was pytanie odnośnie strojenia kościoła. mamy sami ślub w tym dniu, zatem sami musimy go przystroić. z tego, co orientowałam się w kwiaciarni ceny za dekorację kościoła wahają się od 600-1000 zł (już z kwiatami). szukam jakiejś tańszej alternatywy. na allegro jest multum organzy na dekoracje, widziałam fantastyczne lampiony na świece w sklepie, mam dostęp do tanich kwiatków ciętych, ale nie wiem czy się w to wszystko bawić i kogo w to zaangażować (trzeba to najpierw rozstawić, a później posprzątać). a Wy jak rozwiązujecie sprawę z dekoracją kościoła? jak się kształtują u Was ceny? czy któraś z Was kupuje może dekoracje?
pozdrawiam
mi dekoruje dekoratorka za 600 zl
tez myslalam o tym ze taniej wyjdzie jak zrobie to sama, ale... pytanie kiedy mialabym to zrobic? Poza tym po slubie trzeba to wszystko posprzatac i nie mialam takiej osoby, ktora by to zrobila wiec jest dekoratorka

Stary 2012-06-03, 11:31   #1435
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczynki,

Ja długo się zastanawiałam czy kupić czy zrobić i postanowiłam sama zrobić zawieszki i winety
Zawieszki już mam a nad winetami pracuje,będą w tym samym stylu tak samo zrobione
Za 25 kartek papieru wizytówkowego zapłaciłam 9 zł,za wstążke 6 zł(32 metry) Także sporo zaoszczędzilismy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (68,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-06-03, 11:37   #1436
carmelova
Zakorzenienie

Post Blue księga do mnie dopiero jedzie, bo wczoraj zamówiłam
ona8686
ozdobę kupiłam w nanu nana za 25 zł

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

ladystar na mnie też ich staniki nie pasują - mają strasznie szerokie obwody. Ale za to majtki braziliany mają boskie i kocham je miłością bezgraniczną Wczoraj kupiłam 3 sztuki koronkowych ( w tym 2 na ślub).

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2012-06-03 o 11:36
Stary 2012-06-03, 11:42   #1437
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

ladystar na mnie też ich staniki nie pasują - mają strasznie szerokie obwody. Ale za to majtki braziliany mają boskie i kocham je miłością bezgraniczną Wczoraj kupiłam 3 sztuki koronkowych ( w tym 2 na ślub).
U mnie jest to samo, ja muszę mieć 60D albo 65 C
A w Intimi jak już jest obwód 65 to jest miseczka A, a wtedy cycki wypływają mi nawet pod pachami
Ale też bardzo lubię ich majtki i bokserki męskie, drogie mają jak na majty dla faceta, bo z tej serii co ja kupuje TŻtowi koło 70zł, ale mam znajomą i wbija mi zniżkę 40%

Carmi a gdzie kupiłaś to serce białe? Przydałyby mi się takie do kościoła ok 20...
Stary 2012-06-03, 11:43   #1438
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
wszystkim

Koocurku przytulam Cię mocno

Gratuluję zestawień, zakupów, zdanych egzaminów

Dziękuję za relację (Margidzie) i półrelację (Muffin)

Padam, babcię mam chorą, więc dziś oprócz normalnych obowiązków, sprzątałam jeszcze u niej i ogólnie się nią zajmowałam, teraz powinnam sprawdzać zeszyty, ale padam. Dlatego tylko powiem, że byliśmy dziś z Tż na ślubie mojego sąsiada i Pmka wyglądała ślicznie, miała piękny bukiet. Dostaliśmy też ciastka i wódkę za życzenia (). A nawet udało się pogadać z panią, która będzie nam stroić kościół i moją inną sąsiadka, z którą wystrój będziemy płacić na pół. W tej kwestii zostało tylko wymyślić jakie kwiatki i gdzie
O! jeszcze wczoraj kupiłam zielone (pięknie zielone jak moje buty ślubne) szelki dla Tż, już go widzę w nich an sesji heh w sklepie dla emo je kupiłam, kto by pomyślał

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Aj! zapomniałabym, życzyć dzisiejszym Żonom i ich Mężom, by zawsze świeciło nad nimi słońce a wspólne życie było wypełnione miłością i dawało im mega dużo satysfakcji i radości!

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Dobranoc, może jutro znajdę więcej czasu by tu być
cholera już to gdzieś czytałam chyba mam dejavu

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy - jest 10 miejsc na nauki weekendowe 9-10 czerwca!

http://www.slub.aidg.pl/

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Ogłoszenie parafialne z głowy, więc teraz trochę o mnie.

Ominęłam kilka części, ale miałam straszny kocioł w życiu i jakoś nie mogłam się na tyle ogarnąć, żeby wygospodarować czas na buszowanie po Internecie. Teraz jeszcze mam kocioł z Dniem Dziecka - wczoraj festyn dla dzieciaków, jutro też. Ale brakowało mi naszych pogawędek, a od przyszłego tygodnia powinnam mieć nieco więcej czasu. Więc jestem dobrej myśli. Plan minimum: nadrobić ślubne relacje.

pamiętamy oczywiście o Tobie

Cytat:
piękna relacja

Cytat:

ozdoba bardzo fajna, księga nie w moim stylu ale może być
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 11:44   #1439
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

tak, bo oni wyznaja zasade: male miseczki - maly obwod, duze miseczki - duzy obwod. Nie wpadli jeszcze na to ze isnieja kobiety np. z malym obwodem i wiekszymi miseczkami

Stary 2012-06-03, 11:45   #1440
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo, ja muszę mieć 60D albo 65 C
A w Intimi jak już jest obwód 65 to jest miseczka A, a wtedy cycki wypływają mi nawet pod pachami
Ale też bardzo lubię ich majtki i bokserki męskie, drogie mają jak na majty dla faceta, bo z tej serii co ja kupuje TŻtowi koło 70zł, ale mam znajomą i wbija mi zniżkę 40%

Carmi a gdzie kupiłaś to serce białe? Przydałyby mi się takie do kościoła ok 20...
W Nanu-Nana w Bonarce

Co do męskich bokserek to właśnie kliknęłam Tżtowi te: http://allegro.pl/ck-calvin-klein-bo...362176280.html.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości