|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Tak robiłam kilka dni temu i rzeczywiście super pomagało. A dziś rano z podwójną siłą jakby wróciło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Desia dzięki za info, 3mam kciuki, aby u Viki było ok. Ja też się martwię, że to skaza, ale mały nie ma innych objawów typowych dla skazy, zresztą najlepiej jakby go zobaczył lekarz, mam blisko przychodnię to jutro z nim pójdę.
Wczoraj te jego krostki na pyszczku nie dawały mi spokoju i szukałam info na necie o podobnych objawach. Wyczytałam, że takie krostki (czerwieniejące przy nerwach lub leżeniu na policzku na którym się znajdują) mogą mieć związek z ulewaniem lub wypływaniem mleczka w trakcie jedzenia. No i u nas to się zgadza, mały jak je to mu troszkę mleczka zawsze po policzku pocieknie, może też zleci za uszko, stąd te krostki, do tego dochodzi ciepło od cyca i robią się syfki. Ale co mnie niepokoi to że Alek od kilku dni jakby bardziej ulewa przy odbijaniu (a to znowu chyba objaw skazy), potrafi wylać tak ze 2-3 łyżki stołowe, wcześniej tak nie było, ale też czuję, że mam więcej mleka, może dlatego ulewa ??? No i w necie wyczytałam, że na takie krostki działa: wacik zmoczony w przegotowanej wodzie i posypany mąką ziemniaczaną czyli osławiony krochmal, tak tez przy kąpieli zrobiła, potem starłam czystym zmoczonym wacikiem i posmarowałam kremikiem nawilżającym z Musteli, w ogóle to mały ma prawie 2 miesiące i dopiero drugi raz mu pysio smarowałam, jakoś chciałam tak mniej chemii mu zapodawać, ale widzę że kremik nawilżający to dobry pomysł. No i te krostki zjaśniały i dziś przy jedzeniu tylko na szyjce się zaczerwieniły. Dziś też spróbuję krochmalu, a jutro podejdę do lekarza jak będzie pogorszenie stanu skóry. Z nabiału już tez prawie zrezygnowała, jem tylko 2 plasterki żółtego sera na śniadanie. Dziewczyny a produkty zawierające mleko w proszku, które jem, też przy skazie białkowej będą uczulały? Sorki za może głupie pytanie, ale nie wiem, a codziennie jadam kaszkę z Bobovity o smaku waniliowym, jem ją już od kilku lat ![]() ![]() Pozdrawiamy przy niedzieli. Edytowane przez DIDA22 Czas edycji: 2012-06-03 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przemywam przegotowana woda mineralna z odrobinka oilatum i potem ten kremik. Szkoda ze z kinem nie wyszlo, ale na swoj sposob pewnie randka i tak sie udala? W koncu pobyliiscie chwilke tylko we dwoje no i te lody! ![]()
![]() |
#664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- desia kurcze ale ci współczuje tych "atrakcji" z karmieniem ![]() ![]() Aguskaa ależ ci zazdroszcze ciut tej randki ![]() ![]()
Nasz wielki dzień: 26.06.2010 ![]() Sebuś 20.03.2012 ![]() Edytowane przez aalegna Czas edycji: 2012-06-03 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Witam , imprezowiczka wróciła na łono matkowe
![]() Było fajno, tż nie pił ![]() ![]() ![]() Evvcia przykro mi z powodu Dziadków, starość to jednak Bogu nie wyszla, zdecydowanie ![]() U nas w mieście też tragedia, dzieci pojechały w dzień dziecka ze szkołą na basen, takie z bajerami do Poznania i jeden chłopiec się topił, wyciągnęli go i udało się przywrócić akcję serca , ale jest w stanie krytycznym ![]() ![]() A jeszcze kuzwa inny pijany dureń jechał chyba 100 przez osiedle i na przejściu koło szkoły i przedszkola wpadł na barierki , złamał je i uderzył w slup od lampy, lampa się złamała i spadła na chodnik.Co za szczęście ,że nikt tam nie stał. Strach normalnie wyjść na ulice jak się takie coś slyszy.Ostatnio na parkingu pod lidlem też musiałam przystańąc z dziećmi bo jakiś wariat jechał tak szybko ,że bałam się ,że nie wyrobi na łuku i w nas walnie, wzięłabym takiego i po dupsku nakopała aż by mu .....nie wiem co ![]() Natkulec powodzenie w szkole ![]() Gosia ładnie Eryk nadrabia , będzie z Niego chłop jak dąb ![]() ![]() Desia biedna Viki i Ty też umęczona ![]() ![]() Julliczka mi to wygląda jak ta wydzielina z ucha, ale mówisz ,że to nie to ![]() ![]() Monia chyba powinnaś na parę dni zrobić przerwę w tej nauce, na dobre to wyjdzie i Hani i Tobie, ![]() ![]() Do skóry na buzi mam tez oilatum soft krem , dobry kremik , buźka jest gładziutka po nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skład tego kremu co ja mam: NNKT Arlasik Phospholipid GLA Trójglicerydy oleju z kukurydzy Urea Masło shea Nie mam zbytnio jak nadrobić ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co to prawda, że jak ktoś umiera to daje bliskim znać, bo u TŻta w kuchni jest taki piec na którym jego mama gotuje, ogólnie pali się praktycznie ciągle i siedzieli teraz przed południem i nagle w tym piecu coś huknęło, a za 5 min telefon, że dziadek zmarł ![]() Przepraszam, że tak smęcę ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
No a więc : Błażej urodził się 3.03.2012r. Godzina 14. Miał 56 cm, 3440 gram. Nie wiem co jeszcze mogę dodać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem wegetarianka i jestem na diecie bezmlecznej, nie jest latwo, ale daje rade bo musze! Ja we wtorek jade deo alergologa, nadal sie ludze ze to nie skaza, ale raczej tak! Mam nadzieje ze u Was to nie to! Ale do pediatry wybierz sie koneicznie!
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sie sprawuje ogolnie? o rany jaka ja jestem ciekawska.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń to: 1) ruszamy nóżkami udając jazdę na rowerku. 2)klaszczemy jej rączkami nad jej główką tak żeby zobaczyła swoje rączki 3) turlamy pupę małej łapiąc za kolanko - tak żeby kolanko dotknęło podłoża (tak jakby się miała przekręcić na brzuszek) 4)kładziemy na brzuchu kilka razy dziennie i prowokujemy je do pełzania. Stópki małej opierają się jakby o naszą dłoń a nóżki są zgięte. Wtedy mała odruchowo prostuje nogi i pełza w przód ![]() 5) Przekręcamy Elizę na boczki ale podpierając plecy i barki. Trzeba pamiętać żeby rączka nie wlokła się z tyłu tylko podążała za ciałem. 6) Prawą nóżkę zbliżamy do lewej rączki a potem lewą do prawej. Cytat:
![]() evvcia bardzo mi przykro z powodu dziadków - trzymam kciuki żeby udało się chociaż panewkę naprawić ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Gang Iren
|
Panelka witaj
![]() Desiu wspolczuje problemow ze skaza.To co w sumie mozesz jesc teraz?Chyba niewiele,prawda? Flower Eryk po skoku tez zaczal wydawac nowe dzwieki,juz takie poczatki gaworzenia sa,czasem zapiszczy gdy sie smieje.Wiec ogolnie coraz fajniej jest ![]() Konia super,ze dobrze sie bawilas!A podobno nie trzeba odciagac mleka po alkoholu(no chyba ze ma sie przepelnione piersi i trzeba),bo przeciez z krwi alkohol tez wychodzi,a jej sie nie odciaga i z mleka tak samo.Chyba,ze chce sie szybciej piers podac,to wtedy trzeba odciagnac i wylac.No i do mleka przechodzi 1/5 tego co do krwi,wiec ja mysle,ze po niewielkich ilosciach to w mleku alko nie ma wcale,ale lepiej dmuchac na zimne i troche odczekac. Evvcia wspolczuje kochana i przytulam mocno ![]()
#672 |
Rozeznanie
|
evvciu właśnie doczytałam o dziadku - tak mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przykro mi z powodu dziadka tz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() julliczka jesli te krostki znikaja jak jest np chlodniej w mieszkaniu lub na dworze- to polozna mi mowila- ze to tradzik niemowlecy. Pojawiaja sie jak jest cieplo lub policzek odcisnie sie na naszym reku, itp. czytalam o tym i to sie zgadza u nas. Ale ropiejace krostki to nie wiem, przyznam ze my mielismy jeden raz takie na czubku glowy, ale jak umylam glowke i posmarowalam oliwka to wszystko zeszlo i juz sie nie pojawilo. natkulec powodzenia na kolosie ![]() panelka witaj ![]() ![]() desia wspolczuje tych problemow z karmieniem, jestes dzielna, ze w ogole jeszcze karmisz piersia, bo ja slyszalam ze jak jest skaza to tylko sztuczne, a Ty jeszcze walczysz i odmawiasz sobie juz tylu rzeczy ![]() Aguska zazdroszcze randki, ale bardziej tych lodow z maca ![]() Koniakonia nie dosc zes popila to jeszcze i wyspala, Ty to masz dobrze ![]() evvcia przykro mi z powodu dziadka ![]() Moja corcia wczoraj dala mi wieczorem popalic... zasnela dopiero po polnocy, bo wieczorowa pora zebralo jej sie na kupy ![]() ![]() A poza tym nauczyla sie krzyczec, wiec jak czegos chce to juz nie placze, tylko wrzeszczy i piszczy na cale mieszkanie ![]() ![]() Milej niedzielki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Byliśmy wczoraj na rodzinnym zlocie (masa ludzi ![]() Był też rówieśnik Ewelinki, starszy o 4 dni... ale wyglądał jakby dzielił ich przynajmniej miesiąc. Albo on taki mały, albo Ewelinka taka duża ![]() Weszłam z nią dziś na wagę. i waży około 6 kg ![]()
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dam rade byleby Viki sie poprawilo, lykam witaminy i wapn 2 x dziennie zeby totalni sie nie wykonczyc! Evvciu- smutne co piszesz, bardzo mi przykro ![]() Konia - fajnie ze imprezka sie udala ![]() podladowalas troche aumulatory napewno ![]() Slyszalsm o tym chlopcu na basenie - masakra ![]() Strach rowniez na ulicach- masz racje! u nas tez po osiedlu jezdza jakby wyscigi sobie urzadzali! ![]() Aalegna- dzieki! Tez mam nadzieje ze szybko nam ta najgorsza wysypka minie! ![]() Dida, ja kapalam w krochmalu kilka razy i posypywalam zmiany maczka ziemniaczana i nie zauwazylam poprawy ![]() Juliczka- z tym saczeniem to zmiany alergiczne wlasnie sie sacza i nie widac miejsc zranienia czy cos! Ja z moimi alergiami mam czasami wlasnie takie saczace sie zmiany! Strasznie irytujace sa takie zmiany, dlatego tak bardzo zal mi Viki
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
![]() ja jak zwykle mam mnóstwo do czytania ![]() Michałek rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() dziewczyny czy jak Wam zaczął się okres to od razu widziałyście, że to okres czy może zaczynał się jakimiś plamieniami? Bo ja dziś dostałam minimalnego plamienia w odcieniu jak by jasny brąz i nie wiem czy mi się zacznie ten cholerny okres czy nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i się skusiłam jeszcze na coś innego ![]() ![]() Cycki nie były przepełnione , ale ja nie mam prawie nigdy nabrzmiałych, to mleko się w takich przestrzeniach rozchodzi gdzieś. Evvcia bardzo mi przykro ![]() Dessia to jest były wychowanek mojej Bratowej , tak mi szkoda tego chłopca, ponoć jeśli przeżyje to może być z Nim nieciekawie ![]() ![]() ![]() cześć PANELKA ![]() ![]() ![]() Zariah fajne te ćwiczonka, ja w sumie na czuja robię tak z Kają, fajne są takie zabawy ![]() Dida myślę,że kaszkę ze zwykłym mlekiem modyfikowanym będziesz musiała sobie odpuścić w razie alergii ( ale oby nie było potrzeby ![]() zaraz robię koktajl truskawkowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpółczuje ![]() ja wogóle nie rozumiem takiego zachowania i musze powiedzieć, że mój Mąż to chodzący skarb on uwielbia spędzać czas z Michałkiem i mogę ich razem zostawić zawsze kiedy tylko mam ochote i jechać spokojnie na miasto nie martwiąc się o nic. Mąż daje rade sobie świetnie ze wszystkim ![]() przedwczoraj pojechałam na miasto o 18 i wróciłam po 20 to mały był i najedzony i wykąpany i ubrany w piżamke i jeszcze ładnie się bawili ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Mój też ciągle pcha piąstki do buzi i jeszcze ostatnio często się ślini nie wiem czemu ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- zmykam dać Michałkowi jeść i może później dalej poczytam bo mam sporo do nadrobienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki facet to skarb ![]() Musze Wam powiedziec ze skorka Viki jest zdecydowanie lepsza! Rano jeszcze mialam watpliwosci, a teraz juz nie! Jak zdaze to cykne wieczorkiem zdjecia i wstawie, ale sie ciesze ![]() Konia, wlasnie jest u mnie siostra i sie zastanawiamy co z tym chlopcem i ze pewnie juz nie beda nic w gazecie pisac, ale w takiej sytuacji jesli to byly wychowanek bratowej to moze bedziesz miala jakies wiadomosci to napisz jakby co. ![]() Rybka, tyle ile wytrzymam to bede karmic, chcialabym jeszcze z 2 m-ce chociaz , dopoki jest taka malenka to chroni Ja moje mleczko przed roznymi chorobami. No ale jak juz nie dam rady to sobie odpuszcze. Czasami chcialam juz sobie oduscic, no ale zawsze jak pomysle to jednak sie wacham i pozostaje przy piersi ![]()
![]() |
#681 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A co pilas?
![]() |
#682 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie to troszke wyglada jak taka wieksza ciemieniucha. Bo z poczatku ciemieniucha wyglada jak łupież ale potem robia sie z tego żółtawe skorupy na skorce. Ja bym sprobowala natluscic np oliwa z oliwek, zalozyc czapke na 20 minut, umyc uszka w cieplej wodzie przegotowanej i zetrzec pieluszka tetrowa. Jesli bedzie schodzic to moze byc ciemieniucha? Ciekawe co powie Ci lekarz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A kremik jak dla mnie rewelka. ![]() Cytat:
![]() A Szymonka i Filipka kapiemy 19-20, mimo to i tak dopiero o tej 22 mamy czas dla siebie. Bo Szymon musi dobrze zjesc a je z 4 cyckow po kapieli przed snem, Filipa szybciej "załatwiamy" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Po prostu na bialym tle ponaklejalam czarne wzory ![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Gang Iren
|
O to poszalalas matka
![]() Ja tez mialam ochote na fajeczke ostatnio,ale jest to raczej pewne,ze wrocilabym do nalogu,wiec nie ryzykuje nawet maszka,szkoda mi tych czterech lat niepalenia ![]()
#685 |
Zakorzenienie
|
Aguska i jak dzisiaj Szymonek? Bo Jula pomarudzila troche miedzy 12-14 a potem jak zasnela tak spala do 18, teraz ja nakarmilam, przewinelam, przebralam i bawi sie pod karuzelka. A te marudzenie poludniowe to ewidentnie z bolu brzuszka bylo, bo po SS i masazu brzuszka ladnie zasnela spokojna.
Gosia ja mialam kilka tyg po porodzie taka CHCICE na papierocha ze bylam gotowa pety z popielniczek wyjadac ![]() ![]() Desiu ciesze sie ze ze skora Vikusi juz lepiej ![]() Konia, ladnie poszalalas hihi ja ostatnio wypilam szklanke piwa smakowego (2,5%) i czulam sie napita jak nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Przepraszam Dziewczynki, że ja tak zaglądam na chwilkę tylko, ale mam komputer w naprawie i mąż mi dał zatępczy i jedyne hasło jakie pamiętam to te do facebooka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() konia to poszalalas ![]() ![]() A ile godzin w karmieniu trzeba miec przerwy zeby nie dac tego w mleczku? Bo ja tez bym sie skusila, chociaz u mnie to raczej nie ma zbyt dlugich przerw ![]()
![]() |
#688 |
Gang Iren
|
A na Eryka chyba dziala deszczowa pogoda,bo spi caly dzien.Budzi sie tylko na karmienie i przewiniecie,potem jest usmiech i zapada w sen,ani na rekach go nie trzeba trzymac ani nic.Az mi przykro troche,ze nie mamy kiedy dzis "porozmawiac"
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Aguska wyczytalam,ze nikotyna spada do zera w trzy godziny po wypaleniu papierosa ![]()
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.