|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ja na nogach od 6.30.
Dominikowi przyplątał się jakiś katar Od rana słuchamy "Lili i Plaf". Domek uwielbia ich piosenki Polećcie porządne buty dla dziecka. Myślałam o tych ale nie mogę ich dorwać w okolicy. http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
A my już wszyscy chorzy, zakatarzeni. Ja dalej, dziś M. i Igor. &$^@$ ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- zmalowana witaj! przychodz częściej kobieto! Al ładne nasze dzieci- Emi, Sara, Szymek i tak dalej. Czytam Was, ale totalnie nie mam weny na pisanie, ani cokolwiek innego. Zarosłam brudem w domu, masakra. Nie chce mi się nic.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Justyna chyba nic już nie wyjdzie z wskoczeniem na listę szkoda że nie widać ile mam głosów, czy jest szansa podgonić.Zmalowana o proszę kogo ja widzę Dziubek ale rozrabiaka Ci urósł. Szok! Tak wyskoczył w górę, i włosów mu przybyło. Maryś ślicznie, pamiątka na całe życie.. U nas pobudka o 7.30 - szok. Beata, Blondynka: co do mleka : przeciek od dziewczyny która pracuje w rossie. Nowa gazetka, chyba jeszcze niedostępna. ( śledzę wątek rossmaniaczek, tam wstawiała. ) Mam afty po wewnętrznej stronie wargi, tak przeszkadza w jedzeniu, myciu zębów, wogóle się nie goi już kila dni
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Mąż ma urlopik Na ścianie mam zwykłe gazety czarno-białe byle jakie, nie chciałam aby ściana była biała i wpadliśmy z mężem na pomysł właśnie dać gazetkę, przyklejona zwykłym klejem do tapet i pomalowana bezbarwną farbą czy czymś... Emi jak się urodziła miała ciemniejsze włosy, teraz jej się rozjaśniają nie raz nawet pod słońcem są złotem ![]() |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tradycyjnie pobudka po 7. Filip teraz padł bo jakiś niewyraźny. Będę Was trochę podczytywać
|
#2108 | ||
|
Rozeznanie
|
w razie konieczności ześlemy go do mojej mamy na wieś
![]() Ja podaję - czasem to mi uśnie na krzesełku całych nocy mi nie przesypia, ale i tak jest ok, no i nie karmię jej już UU na noc - co daje mi swobodę - mogę sobie gdzieś wyjść wieczorem, bo tż ją wykąpie, nakarmi i uśpi ![]() Polecam kaszkę Nestle o tą. Bobovita za słodka jak dla mnie. Cytat:
Cytat:
ona jest śliiiczna to nadrabiam dalej... |
||
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszlam sie pozegnac. Nie wiem, czy bede korzystac z internetu na wyspie, tak wiec do zobaczenia za 2 tygodnie
|
|
|
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też była pobudka o 5.30, ale wzięlam małą do siebie do łóżka, poszalała do 6.30 i zasnęła - spałyśmy do 9.15 Dzisiaj rano ugotowałam małej swoją owsiankę (z przepisu youyou) i wsunęła całą michę zbieram się - jedziemy do jednej a potem do drugiej babci, znowu dwa obiady ![]() Zapomniałam dodać, że w końcu wyszła K. górna jedynka, teraz zgrzyta zębami, już wiem o czym pisałyście
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-06-03 o 11:18 |
|
|
|
|
#2111 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunki
Cytat:
poszedł jużpo rozum do głowy czy dalej się focha? Cytat:
no wszelki duch Pana Boga chwali wreszcie ![]() mój ma takie same gatki w auchan kupiłaś? Cytat:
Cytat:
ale uffff to tylko wczasy---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
a jak robiłaś tę owisiankę dasz mi przepisik?? i za zębola
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika link z kaszką nie działa
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Shira tu owsianka wg youyou ![]() Owsiankę robię na zwykłych płatkach owsianych błyskawicznych o takie http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ne-Kupiec.html Robię tak z ok 210ml wody odlewam z niej ok 60ml w których rozrabiam MM Resztę wody wlewam do garnka i wsypuję płatki owsiane (+ czasem garść płatków kukurydzianych dla smaku) , tak żeby wyszło gęste Chwilę to się podgotuje i wlewam rozrobione mleko, mieszam. Ścieram jabłko + cynamon. |
|
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Cytat:
Cytat:
Moja tez przeciez czarnulka a na zdjeciach zlote wlosy i faktycznie na sloncu jest mega blondyna.---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A co do zdjec - dziewczyna ma naprawde pasje i super podejscie do dzieciakow. Dziekuje za mile slowa o Marysi. Polecam taka sesje na pamiatke
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
milo ze pytasz
Wiki bez zmian, goraczka skacze caly czas. W nocy miala prawie 39 stopni godzine po podaniu ibuprofenu Teraz ma 37,5 ale nie wyglada na jakos obloznie chora. |
|
|
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny do kiedy dokładnie trwa ten konkurs? do dzisiaj 23.59 czy do jutra 23.59?
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci duże i małe śpią już 3 h
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
no co Ty, wstała po 7.00 i znowu śpi? Zazdroszczę
Moje gady pojechały do teściów a ja w łóżku leżę i się kuruję
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek zdrówka dla Wiki! Rozłożyło mnie na całego - kaszel, katar, ból głowy, boli mnie każda kość. Nie mam siły nawet zająć się Szymonem - on też dalej zasmarkany i pokasłuje, na szczęście już nie gorączkuje. Mąż tradycyjnie siódmy dzień w tygodniu w pracy. Już teraz nawet w niedzielę pracuje i nie wiem o której wróci.
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze chorobska nas wszystkie dopadly.
Moja Marys tylko katar, ja juz prawie zdrowa. Wiki zdrowka dla ciebie -stronczku moze to przez zabki?? Tata obciety przed operacja, przywiezlismy na chwile go do nas do domu, szwagierka zajela sie jego wlosami i TZ juz go odwiozl do szpitala (taka ucieczka godzinna). Mam zle przeczucia co do jutra .............
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulko i Stronczku Zmalowana Jak tam Filip? Eve trzymam kciuki za jutro, Kolejne zdjęcia fenomenalne, bardzo profesjonalna sesja Aniu swietnie spędzony dzionek, wy zawsze macie fajne pomysły na spędzanie czasu. U nas leniwie dziś Atrakcja dnia ma być króciutki spacerek
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że to będą te kody do ustrzelenia po północy.
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna trzymam kciuki za jutro!!!
Spała prawie 4 h. Czasami jej się zdarzy takie cuś Dopadło i mnie z pęcherzem. Tylko mnie i boli i piecze. Wzięłam dzisiaj 2 furaginy i 4 żurawity, nadal czuję dyskomfort. Kupiłam sobie piwo, może troszkę wypłucze ![]() Evee musi być dobrze z tatą, myślałam dzisiaj o nim. Bądź dobrej myśli Zdrowia chorowitki. ![]() Nawet monia spadła w rankingu na szary koniec.
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
no, ja też myślę dziś o justynie. Musi być ok.
U mnie nadal dół.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Boshe dziewczyny nie wiem co juz mam robic. o 18 mierzylam Wiki goraczke bylo 39, dalam Ibum i za 40 minut zmierzylam znow. Zamiast spadac to jest 39.3 nie wiem co robic???? pomozcie
Czy taka wysoka goraczka jest grozna? zaczynam juz swirowac Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:50 |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Daj jej czopka może, choć nie wiem czy już można, ewentualnie zrób jej kąpiel
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:55 |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku, a jak Wiki się zachowuje? Może spróbuj zimnych okładów?
|
|
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, może do lekarza się udajcie....Rób zimne okłady, chłodniejsza kąpiel....Wygląda to na 3dniówke - wysoka trudna do zbicia temperatura, ale może warto by lekarz małą zobaczył...
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie wiem...
|
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie normalnie, apetyt tez ma tylko ta goraczka....probowalam wczoraj w nocy, zrzucala z siebie ten oklad na glowie i nie podobalo jej sie Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:59 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
robiłaś chłodne okłady?Masz tam jakiegos lekarza na telefon?Kompletnie nie wiem co Ci doradzic-nie chce wymyślać jak tez nie mam pojecia co jej jest...możliwe,że trzydniówka-nie ma zadnych wymiotów i biegunki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

wszyscy śpią, tylko ją nie 

szkoda że nie widać ile mam głosów, czy jest szansa podgonić.

), sprzęty, samochody, do tego różne pokazy, masa innych atrakcji dla dzieci. Adaś nie mógł się nadziwić samolotom
12.06.2010

zębole