Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 09:29   #1801
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a familia gdzie????

no ofense, ja wiem ze na codzien pomagaja jak moga i pewnie tez czasem chca odpocząc, ale... Ty sie teraz jeszcze z tym cycolem meczysz, to mogliby ciut pomoc, hę ????
No wiem ale mam pijechala do swojej matki bo zostala sama ( ciotka ktora sie nia opiekuje musiala ze swoim mezem jechac do gdanska bo jest ciezko chory)
Ojciec sie oderwal od tv na cale 15 minut zebym mogla obiad zjesc no a sis sie uczy do sesji, ugotowala obiad co zajelo jej 2 godz (45 minut obieranie ziemniakow, 30 krojenie ogorkow na mizerie. Ogorki obrala sonia). No i pomogli mi w wyjsciu z maluchami na spacer znaczy wniesc i zniesc z gory. I tyle. Nie bede prosic o pomoc jak oni sami nie pomysla ze mogliby cos zrobic
Stary 2012-06-03, 09:33   #1802
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mamy kuny teraz beda zachodzic w glowe nad kolejnym tytułem rurki z biedry nowym hitem na wizazu
kuny

a jakie rurki? Przeoczyłam coś?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Wczoraj mierzyłam w La Vantil dwa stroje kąpielowe - jeden śliczny panterkowy i był dobry, fajowo leżał, ale jakoś mnie czerwień kusi i mierzyłam śliczny czerwony i góra idealna, ładniutko biust wygląda, a majtki za małe, bo bez regulacji
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:38   #1803
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
kuny

a jakie rurki? Przeoczyłam coś?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Wczoraj mierzyłam w La Vantil dwa stroje kąpielowe - jeden śliczny panterkowy i był dobry, fajowo leżał, ale jakoś mnie czerwień kusi i mierzyłam śliczny czerwony i góra idealna, ładniutko biust wygląda, a majtki za małe, bo bez regulacji

muff wkleiła tytuł z wizażu :

Cytat:
Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

glam.... no ja wiem ze najgorzej poprosić :/ współczuje Ci bardzo.... juz niedługo tżet bedzie to trzasniesz drzwiami i tyle Cie widzieli odbijesz sobie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:56   #1804
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczynki u nas od rana deszcz oczywiście jak ja chciałam na carboot jechać i TZ by został z dzieciami i mogłabym sobie sama pochodzić, poszperać to nie musi padać no bo głupi to ma zawsze szczęście

No ale nie ma tego złego... pojedziemy do takiego małego centrum handlowego gdzie są outlety to może coś w końcu sobie wypatrzę

A po południu na roczek do znajomych idziemy także zapowiada się miło mimo pogody

Glam jak już spada tempka to powinno być lepiej, ale jak ten guzek się nie zmniejsza i czerwona jest to bym na szpital pojechała

Ja też chętnie bym kupiła sobie jakiś fajny strój ale czekam aż zrzucę troszkę z brzuch a dietka w toku i rezultaty są także czekam
Stary 2012-06-03, 10:25   #1805
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
muff wkleiła tytuł z wizażu :

Cytat:
Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
ALE POMYSŁOWE...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Baha fotelik widać, że porządny.. Ale dla mnie cena porażająca
Stary 2012-06-03, 10:34   #1806
glamourous
Zakorzenienie

Widzialam ten tytul o rurkach z biedry i mialam nawet o nim pisac ( ja czesto jestem na poczekalni na blizniakach). Bardzo kreatywne

Jak sie nie przespie to zaczne warczec

A tet dostanie chyba w ryj jak przyjedzie juz nie raz go przeklinalam ile wlezie i uwazam ze mu sie nalezy jak nue wiem
Stary 2012-06-03, 10:53   #1807
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej niedzielnie

Oli nadal Bianka się męczy?

Baha brawo za zakupy

Glam kochane masz te dzieci, ale dają Ci niezły wycisk

Agulan działaj tu i teraz a nie czekasz na rezultaty

Strasznie ucieszył mnie sukces Dawida w X-factor, miły, skromy chłopak. Genialnie śpiewał. A matka jaka była z niego dumna, aż się łezka w oku kręciła

Dziś może uda mi się chłopa wyciągnąć na zakupy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 11:26   #1808
Oliveira79
Zadomowienie

witam kochane moje
Bianka tradycyjnie od 5:30 się juz kręciła i od 6ej koniec spania - polezalysmy do 7ej i tz się nia zajął a ja moglam pospać do 9ej

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Nettka a w tym szpitalu to na miejscu przecinaja czy jak? Kurcze martwie sie tym cycye, zastoj sie zrobil w czwartek po poludniu, w piatek od rana antybiotyk wiec niby szybko ale poki co nadal twardy guz, cyc czerwony i boli. A w nocy tak sie pocilam az musialam pizame zmenic bo mokrutenka byla
Glam spokojnie - wszystko w normie - ja wysoką temp miałam dwa dni, ale kiepsko czułam się dłużej, ten guz w cycku, zaczerwienienie i ból, tez troche dlużej się utrzymują - też panikowałam, bo bałam się że mi się ropień zrobi więc doskonale Cię rozumiem, ale jak już zaatakowałaś antybiotykiem , to naprawdę będzie już tylko lepiej (ja zanim się zorientowałam że coś się dzieje to chyba z tydzień mnie cycek pobolewał przy karmieniu - myslałam że młodej moze ząb wyszedł i mnie gryzie, bo to w okolicy sutka było dopiero po długim czasie zakumałam że to zapalenie się robi)

Będzie dobrze

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

fatal moi rodzice maja samsunga (taka jakiej szukasz), jakies 3 lata, do tej pory niezawodna
ja tez mam samsunga, też jakieś 3 lata i też jestem zadowolona (fajne opcje to "no frost", możliwośc niezależnej regulacji temp zamrażalnika i chłodziarki, kostkarka do lodu - swietny bajer, i dystrybutor wody )

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Glam jak już spada tempka to powinno być lepiej, ale jak ten guzek się nie zmniejsza i czerwona jest to bym na szpital pojechała
a ja jednak nie mi się to wszystko dobry tydzień chyba trzymalo, a z tego co glam pisała to od czwartku-piątku dopiero... ale żeby nie było Glam to Twoja decyzja, w końcu ze szpitala Cie nie wygonią, a przynajmniej będziesz spokojniejsza

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
No wiem ale mam pijechala do swojej matki bo zostala sama ( ciotka ktora sie nia opiekuje musiala ze swoim mezem jechac do gdanska bo jest ciezko chory)
Ojciec sie oderwal od tv na cale 15 minut zebym mogla obiad zjesc no a sis sie uczy do sesji, ugotowala obiad co zajelo jej 2 godz (45 minut obieranie ziemniakow, 30 krojenie ogorkow na mizerie. Ogorki obrala sonia). No i pomogli mi w wyjsciu z maluchami na spacer znaczy wniesc i zniesc z gory. I tyle. Nie bede prosic o pomoc jak oni sami nie pomysla ze mogliby cos zrobic
kurcze, współczuję że nie masz praktycznie żadnego wsparcia po prostu zero zrozumienia
dawaj tu nam dzieciaki na wizaż - my się zajmiemy a Ty sobie odeśpisz, odpoczniesz

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Hej niedzielnie

Oli nadal Bianka się męczy?
dziękuję za troskę ano męczy się, męczy ale tesciowa mi dzisiaj kupi ten lactulosum (bo nam sie nie chce z domu ruszac ) więc spodziewam się dzisiaj przełomu

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Strasznie ucieszył mnie sukces Dawida w X-factor, miły, skromy chłopak. Genialnie śpiewał. A matka jaka była z niego dumna, aż się łezka w oku kręciła
ja bardziej trzymałam kciuki za Marcina, ale w sumie to obydwaj zasłuzyli na wygraną - uważam że jeden i drugi mają rewelacyjne głosy więc z wygranej Dawida tez się cieszę;
bardzo mi się podobało wykonanie przez wszystkich piosenki „Moves Like Jagger” - zwykle nie lubię takich grupowych wykonów, ale przy tym aż same się nogi rwaly do tańca

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 11:56   #1809
mol_aa
Zadomowienie

Melduje sie niedzielnie

Glam bidulko może wybierz się na ip, żeby ktoś Ci obmacał ten zastój ???

10min snu i już stęka

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Wzięło mnie coś dzisiaj na pieczenie, jabłecznik (dla mnie bez mleka i masła) i babka budyniowa z truskawkami dla tża
Któraś ma ochotę to zapraszam na ciacho i kawkę

Oliveira
u nas tak jak u Bahy, przy zatwardzeniu nic nie pomagało, żadne kropelki (biogaja, acidolac baby i lacto coś tam) pomógł termometr Może i brutalnie brzmi, ale pomaga wręcz natychmiast a i maleństwo się nie męczy

Glam a na noc chłopcom dajesz kaszkę lub mm??? Mi się tak czesto budzi Piotrek jak pominiemy kaszę, to z góry wiem że pobudki będą co godzinę

Muffinko tytuł po bandzie, już nawet Biedronę w to mieszają ciekawe co tym razem kuny - mamy wymyslą, jaką kreatywnością się popiszą

Baha
fajne zakupy, z fotelika na pewno będziecie zadowoleni, a Michasia od kiedy przenosicie do prawdziwego fotelika, czy tak jak jest napisane na nosidłach będziecie czekać do 8-9mca???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 12:12   #1810
princessskaa
Wtajemniczenie

Właśnie dzwonił tż i już wraca Będzie w domku za dwie godz i mamy pojechać do babci w odwiedziny
Stary 2012-06-03, 12:15   #1811
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Wzięło mnie coś dzisiaj na pieczenie, jabłecznik (dla mnie bez mleka i masła) i babka budyniowa z truskawkami dla tża
Któraś ma ochotę to zapraszam na ciacho i kawkę
zaraz będę
Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Oliveira u nas tak jak u Bahy, przy zatwardzeniu nic nie pomagało, żadne kropelki (biogaja, acidolac baby i lacto coś tam) pomógł termometr Może i brutalnie brzmi, ale pomaga wręcz natychmiast a i maleństwo się nie męczy

dzisiaj spróbuje lactulosum , a jak to nie pomoże to sprobuje z termometrem

Stary 2012-06-03, 13:05   #1812
pokszyfka
Zadomowienie

Baha sprzęt że ho, tylko faktycznie jak na raz to spory wydatek, ale tak patrząc na dłuższą metę to te 6stówek nooo chyba warto dać...
a co do sukieneczek...ostatnio widziałam w sklepie dla dzieciaczków powiedzmy taką względną i wiecie cooo...ta ☠☠☠☠ułka kosztowała 89zł.rozm62

tż próbował małą nakarmić mm z butli. porażka, nic nie wypiła
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 13:16   #1813
glamourous
Zakorzenienie

Mam nowa inspirujaca zabawe dla chlopcow- kopanie nozkami w butelke po wodzie juz z 15 min tak wala
Stary 2012-06-03, 13:25   #1814
fatal21
Wtajemniczenie

GLAM Z. to uwielbia nadmuchaj jeszcze torebke snidaniowa i im daj
Stary 2012-06-03, 13:41   #1815
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nowa inspirujaca zabawe dla chlopcow- kopanie nozkami w butelke po wodzie juz z 15 min tak wala
hehehe moja uwielbia woreczek foliowy albo pasek od torebki
Stary 2012-06-03, 15:29   #1816
Oliveira79
Zadomowienie

my juz po obiadku
teraz czekamy na teściow i kawusia

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

ale się łikendujecie

Stary 2012-06-03, 15:35   #1817
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
GLAM Z. to uwielbia nadmuchaj jeszcze torebke snidaniowa i im daj
Torebka to nsz stary patent
Stary 2012-06-03, 15:39   #1818
fatal21
Wtajemniczenie

No to brak pomyslow
Stary 2012-06-03, 16:47   #1819
elf27
Zadomowienie

o mało do nadrabiania

dziewczyny, krosty wokół ust mogą byc od ślinienia i zebów??? bo już nie mam siły eleiminować kolejnych pokarmów
Stary 2012-06-03, 16:54   #1820
fatal21
Wtajemniczenie

Moga bo maluch bierze wszystko do buzi.
Stary 2012-06-03, 17:00   #1821
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
wygrzebalam ostatnio w szafce ksiazke,jak zainteresowac i rozwijac maluchy (skad ja mam nie mam pojecia !!),tam byl m.in.balonik powieszony na sznurku.
Musze w koncu ja poczytac i porobic takie patenciki malej.

Ale ona daje czadu .TZ nawet wysiadl...Zasnela o 16:30,za☠☠☠iscie...:kwasn y:
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 17:07   #1822
mol_aa
Zadomowienie

Elfik u nas krostki wokół ust są bardzo często, przeważnie od smoczka, bo mały ślini się na potęgę i pcha oprócz smoczka również łapki

U nas super zabawką jest woreczek śniadaniowy, butelka z małą ilością wody, mała puszka metalowa z ziarnami kawy (waniliowej :P) balon dmuchany helem i dziadka głowa ( mały uwielbia wyrywać ostatnie włosy dziadka i robić cacy cacy buch po glacy :P)

Glam jak cycek???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 17:14   #1823
OlusiaS
Wtajemniczenie

editka: na szczescie obudzila sie.Bo juz myslalam,ze pospi ze 3h i bedzie nam towarzyszyc do godzin nocnych
Stary 2012-06-03, 17:31   #1824
princessskaa
Wtajemniczenie

My po wizycie u babuni. Mała drzemie, tż wyrusza na rybki, a ja mam w planach obejrzeć najnowszą część Zmierzchu "Przed świtem" Najpierw jednak domowe SPA
Jak jechaliśmy do babci to obcasy założyłam do jeansów, idzie tz za mną pod blokiem i mówi "ale Ty za☠☠☠iście wyglądasz ah" Jak mi się samoocena poprawiła w sekunde

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

A minę miał bezcenną jak gapił się na mój tyłek - widziałam w szybie drzwi

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

I pyta się mnie przed wyjściem - obrączkę mogę w domu zostawić, bo bede brudził łapy w zanęcie, a ja ok, ale żeby tylko tam Cie żadna złota rybka nie złapała
Stary 2012-06-03, 17:40   #1825
glamourous
Zakorzenienie

Princ fajego masz tzta moj to by powiedzial- zaj... Wygladam co nie?

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-06-03 o 17:42
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 17:44   #1826
OlusiaS
Wtajemniczenie

edit edita ,jednak spi dalej....
Stary 2012-06-03, 18:02   #1827
Oliveira79
Zadomowienie

glam no jak tam cycoch?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
edit edita ,jednak spi dalej....

Stary 2012-06-03, 18:43   #1828
fatal21
Wtajemniczenie

A ja Wam musze powiedziec ze mam Bardzo dobra tesciowke.Fakt marze o wyprowadzce ale dzis tak sobie pomyslałam ze gdybysmy mieszkali sami to bym chyba nie ogarnełaTzn ona gotuje jak ja jjem to bawi mała jak chce gdzies jechac to tez ja bawi.Teraz zjadam urwane i umyte truskaweczkiaha wszystko Nam prasuje.Oczywiscie czasem mnie wkurza, ale w porównaniu do mnie to złota kobieta.Ja bym chciała tak synowa traktowac ale aktualnie mi to nie grozi))

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Aha nie wiem czy Wam pisałam, ze Tesciu ma marzenie...KUPIĆ KONIA i co własnie wraca z Tz bo byli juz ogladac))
Stary 2012-06-03, 18:44   #1829
nikaa2
Wtajemniczenie

witam prawie po weekendzie

fatal
dajesz owoce i kaszke tak? ile i jak czesto młoda je? tak ja od tygodnia podaje i mój zjada troche/mniej niz cierc/ jabłuszka startego +2łyzeczki kaszki jaglanej+łyzeczka owsianejz wodą na podwieczorek ok 18tej a rano ok.10tej niecałe pół słoiczka marchewki z jabłkiem i czasami w miedzy czasie troche startego jabłuszka
jeszcze nie dopajam

aa i gratki za koopke hehehe.. no ciekawe co pomogło

jutro was doczytam

wrócilismy ze wsi... serka nie zrobiłam bo nie miałam czasu moze nastepnym razem

glam
mam ndzzieje ze z cycochem juz ok i ze karmisz juz
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:45   #1830
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
My po wizycie u babuni. Mała drzemie, tż wyrusza na rybki, a ja mam w planach obejrzeć najnowszą część Zmierzchu "Przed świtem" Najpierw jednak domowe SPA
Jak jechaliśmy do babci to obcasy założyłam do jeansów, idzie tz za mną pod blokiem i mówi "ale Ty za☠☠☠iście wyglądasz ah" Jak mi się samoocena poprawiła w sekunde
wyślę mojego tż na przeszkolenie do twojego
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości