|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Dziewczyny póki co miałam raz przeżycie z zatwardzeniem u Michałka, w 12 dobie jak musiałam przejść na parę dni na mm. Porażka. Pomógł tylko termometr zamoczony w oliwce. Raz drugi powtykałam i poszło. Bez żadnych leków. Tylko jak będziecie to robić nóżki muszą być w gorze jak np przy zmianie pieluszki.
Co do fotelika po zniżce przyznam że też tanio nie wyszedł, ale Michaś dostał tysiaczka jeszcze za to, że się urodził, dlatego mogliśmy sobię pozwolić Pierwszy raz byłam w Smyku, jakie tam są piękne rzeczy Sukienusie dla dziewczynek jak marzenie Idę spać Mamuśki, jutro będę wieczorem. Obiad u Babci (Dla Michasia pra Babci) a poźniej odwiedziny u drugiej pra ..... Adios :heej: |
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
jaki tu spokój nanana nic się nie dzieje nanan
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aj cholera cos minsie chrzani wizazUO
Seona uzzywalas tonjednak wiesz ![]() Nettka a co sie robi z ropniakiem bo sie boje ze to mam. Ten guz w piersi wielki i twardy, nienda sie go rozmasowac ani nic zrobic Nie wiem zy moge liczyc ze sie sam wchlonie??? Btw babyKarmiace- jak wspominam caly okres karmienia soni mialam ochote tztu lapy odrabac jak tylko m sie do cyckow dotykal. Po urodzeniu chlopcow to samo, tez tak macie???? Po prostu piany na ustach od tego dostawalam TE=glamourous;34471125]Zmysl u nas tez bardzo kiepski dzien Nie chce watku zasmiecav ale szuje male oczywiscie spaly kazdy w swoim Czasie ani 5 minut razem A przez tego bolacego cyca utrudnione noszenie dwojki na raz ![]() O wyspaniu sie to ja juz nawet nie marze predzej szostke w totka wygram niz noc przespie. Ciekawe jak ja bede w pracy funkcjonowac...Baha gratuluje zakupow Co do zabawek mysle ze do pewnych rzeczy dzieci musza dorosnac i tyle. U nas ostatnio szal na drewniane klocki, wyciagaja z pudla, gryza, wyrywaja sobie nawzajem ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Przypomnialo mi sie- sonia sie Bawila lalka i dawala jej butelke a potem mowi" moja coreczka bardzo malo zjadla. Tylko 5 litrow" Smiesznie jak gdzies cos uslyszy i potem uzywa nie wiedzac co mowi dokladnie [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
|
|
#1774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec z jednej strony szkoda, ze tak szybko maly wstal itd, bo jak byl mniej mobilny to sie fajnie nia bawil. Zastanawiam sie , czy sprzedac czy zostawic? W sumie duzo miejsca nie zajmuje... jutro lezaczek wystawiam, 3x uzywany, mi sie bardziej niz mlodemu podobal![]() A dzisiaj schowalam karuzele i tak mi sie smutno zrobilo, ze maly jest juz taki ''dorosly'' ![]() Fifi tez pod wieczor mniej ''sie kontroluje''. No ale mnie pocieszylas, ze bedzie niedlugo lepiej ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Nie mam kochana gdzie go rozstawic : narazie zainwestowalam w antyposlizgowe skarpetki a tz rozlozyl gruby dywan na podloge![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
bo nawet jak sie obudzi wczesniej, to sie bawi i nie wola o jedzenie![]() a tym razem puscil stol i polecial do tylu jak kloda wiecej nie puszcza![]() ladna waga wiecej niz Fifi
|
||||
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idziesz do szpitala na cięcie ![]() Jak długo masz zapalenie piersi to robi się ropniak....ja masowałam cyca, okładałam kapustą , brałam antybiotyk ale było już za późno i musiałam mieć cięcie żeby wyleciała ta ropa i niestety nie wyleciało wszystko i do dzisiaj jeszcze trochę mam ale sporo się wchłonęło ![]() Ponoć wchłonie się z czasem.
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly zabawek ma po kokarde, tz kupil mlodemu ksiazeczki wydajace odglosy zwierzat, wzniebowziety byl wpisac cie na liste z powrotem
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Goldinko kochana jeżeli tylko chcesz pisz na priv ja ci chętnie oddam swój bo ja i tak go nie wykorzystam a szkoda żeby sie zmarnował bo dla mnie nawet z rabatami to za drogi sklep
Kurde Miko też juz drugi dzień mleko beee na szczęście jeszcze cycki dojne a chciałam go odstawiać po mały nie wiem co by to sie działo ![]() wogóle strasznie jakiś marudny chyba zęby idą znowu bo rąk nie da sie z buzi wyciągnąć i wogóle płacze jak mu cycka daje i wogóle
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
zetrzyj na tarce i wycisnij przez sciereczke
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
juz nic nie ma, glowke myje pianka ze skarbu matki (i reszte Filipa tez )
|
|
|
|
|
#1779 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Elu zdrowka Miloszkowi
glam mam nadzieje, ze juz lepiej nikaa tak mi sie przypomnialo: Jak sie siostrze podobal prezent? A moze sie nie podobal, bo nic nie mowisz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- ![]() ![]() moze sie troche uspokoja po tych zabkach ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
E+M ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Przylaczam sie do zyczen: Domiks spelnienia marzen ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- ja tez drugi dzien w domu siedze malo lba nie urwie, dobrze, ze chociaz mielismy dzis gosci, to chociaz ludzi zobaczylam![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- 1,5h nadrabialam, baby wsciekle
|
||
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
NIby my pierwsze dzis??
A wiec młoda do północy spała, a pozniej na mnie, czyt. ja siedziałam ona kimała, na sdzczęscie jeszcze pare takich nocy i sie naucze tak spać, od 5 szalejemy, mała puszcza glutowe bańki nosem, nawet wyciąganie co pare minut nie daje rezulatu, ani woda morska, ani krople ani masc... jakies pomysy?
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
kup euphorbium krople mi i Dalii pomogly wciskalam rano i wieczorem
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- nasivin od 3mca.ja moczylam piluche i 2kroplr olejku eukaliptusowego wlewalam i wieszalam w pokoju.masc majerankowa ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- jakie Wy macie grzeczne dzieci!do tej godziny spac no no ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- pyt z innej beczki jakiej firmy lodowke polwcacie bo tz jedzie dzis kupic a jest zielony.najlepiej srebrna niebrudzaca z tym systemem no frost czy jakos tak do 180cm.chodzi o firme
|
#1784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Roksanka poszła spać wczoraj 20:30 i wstała o 7 Tż pojechał na uczelnie. Ja poczytałam, co u Was, bo wczoraj już nie miałam kiedy do Was zajrzeć..X-factora oczywiście oglądaliśmy i wiedziałam, ze Dawid wygra ![]() Moja nunka wczoraj cały dzień postękiwała,nie mogła zrobić, a po południu taką kuuuuuupę strzeliła wielką, że babcia była pod wrażeniem ![]() Byłam przed uczelnią w Baby Fant - kupiłam parasolkę do wózka, czapeczkę dla małej cieniutką taką i klipsa do smoka - tylko cholercia potem w Realu zakupiliśmy nowego smoka, takiej samej firmy, ale w domu po wyjęciu zobaczyłam, że nie ma tego dzyndzelka i nie ma jak klipsa przyczepić. I w ogóle nie wiem, czy to błąd produkcyjny czy to taki model..Eh Następnym razem kolejny kupie z dzyndzlem. Pogoda do d..., wiatrzysko głowę urywa. Jak będzie tak wiało to odpuszczę spacer, bo żadna przyjemność. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Aniu dobrze, że Lilka zdrowiutka, a jej waga to piórkowa - moja ma 6,5m-ca i 8kg klusek waży |
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Glam oby ta ropa sie wchlonela
![]() Basiula wyslalam PW moj jak widzi butle z mlekiem to wpada w ryk! ale ALLELUJA rano zjadl mleczku ufff. Fajnie, ze awaryjnie masz cycki jeszcze, moje juz splajtowaly w tej kwestii ![]() Princ sa takie smoki bez dzyndzla. my mamy dzyndzlowe
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Elf soczewica czerwona ( koniecznie ! Inne maja wiecej blonnika i moga wzdecia powodowac) namoczona na jakies 30 min, dokladnie wyplukana. Gotowalam jak zupke razem z utarta marchewka, pietruszka i manna. Im smakowalo, kupy ladne, nie bylo bakow ani nic
Jak sie gotuje soczewica to sie zbiera taka szumowina, mozesz ja lyzka sciagac ale nie musisz Kurde niech mnie ktos dobije moze byc brutalnie i tepym narzedzim sonia wczoraj usnela o 22.15 a dzis mi obudzila chlopcow o 5.12Adama mi sie chwile temu udalo uspic a domino za cholere sie nie daje A w nocy pobudki byly rowniusienko co godzine. Ja juz jestem tak wykonczona ze ledwo laze ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Nettka a w tym szpitalu to na miejscu przecinaja czy jak? Kurcze martwie sie tym cycye, zastoj sie zrobil w czwartek po poludniu, w piatek od rana antybiotyk wiec niby szybko ale poki co nadal twardy guz, cyc czerwony i boli. A w nocy tak sie pocilam az musialam pizame zmenic bo mokrutenka byla Kur........ Udalo mi sie uspic Doma i w tej samej chwili Adam sie podniosl. A juz mialam nadzieje na 5 minut snu
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam współczuję i przesyłam mega moc
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sonia jak zwykle... made my day
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Wczoraj zaszalałam sama na zakupach z Tz został z dziećmi, kupiłam sobie pare rzeczy ![]() Agnieszka, Dalia dziękuję za życzenia urodzinowe Glam a kto Cie teraz tak namiętnie maca po cycach jak tz nie ma? ale temperatury juz nie masz? ja jak mialam zapalenie i temp, to ledwo żywa byłam :/podziwiam Cie jak zwykle ... nie pamietam czy to od razu ten guz zszedł, ale raczej przez kilka dni się utrzymywał ból i czerwony cyc mimo antybiotyku... no nic oby szybko przeszło
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-06-03 o 08:51 |
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby sie sprawdziła
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Metoda bujania w kocyku faktycznie cuda czyni, wczoraj w desperacji tez probowalam ale niestety w jedna osobe to nie to samo
|
#1792 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulko... myslalam wlasnie jak tam noc u Ciebie... polecam wszystko co pisała Fatal , czyli Cytat:
![]() inhalacja z pieluchą, albo sama inhalacja... ostatnio któras z dziewczyn (muff?? ) musiala inhalowac.... nasivin u nas niespecjalnie dzialal :/ ale mam jak cos ![]() aaa... te krople euphoribium to niby dla starszaka, ale pediatra pow. ze są homeopatyczne, ze kiedys byly od 3 mca, ale weszly dyrektywy ze na takich malych dzieciach sie nie testuje i trzeba podac starszy wiek, wiec dont worry Cytat:
ja mam 180cm, no frost, A+, srebrną gorenje.... ale kupowana z 5-6 lat temu nie zespuła się nigdy, b.dobrze chłodzi i mrozi, mozna samemu regulowac temp tu i tu, b. pojemna
|
|||
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
glam no nie to samo, ale czasem przy zebach czy uszach to tylko to pomaga ![]() matko z tym cycem, mialam nadzieje, ze juz lepiej... |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temp mialam wczoraj juz tylko 37,5 i bez dreszczy wiec to na pewno poprawa. W nocy chyba mialam i stad to pocenie bo w domu upalu ni ma. No i zaczal mnie bolec wezel chlonny pod pacha A propos listonosza to nasz zawsze dzwoni do nas ( bo u nas prawie zawsze ktos jest) i mowi "poczta wejsc chce" z czego my sie cala rodzina nabijamy- bo odzywka wyjatkowo glupawa, zwlaszcza powtarzana codziennie Kiedys ide z sonia ulica i do kamienicy dzwonil domofonem inny listonosz. Przedstawia sie " poczta" a sonia na to- mowi sie poczta wejsc chce A wczoraj sonia myje zeby, nalozyla paste na szczotke, nalala wody do kubeczka i mowi " chiba o niczym nie zapomnialam". Ona czasem tak smiesznie gada jak cos robi albo sie bawi ze boki zrywac
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idąc sladami glam.... ojjjjj bydlaku zastoju, zostaw cycka glam w spokoju... opusc go szybciutko by mamusia pospala,chociazby króciutko - a kysz a kyyyyyysz |
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
dalia ja musialam, ale to na oskrzela, nie na katar, ale mysle, ze nawet sama para troche dac malej pooddychac mogloby pomoc, a na pewno nie zaszkodzi
fatal moi rodzice maja samsunga (taka jakiej szukasz), jakies 3 lata, do tej pory niezawodna |
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a familia gdzie???? no ofense, ja wiem ze na codzien pomagaja jak moga i pewnie tez czasem chca odpocząc, ale... Ty sie teraz jeszcze z tym cycolem meczysz, to mogliby ciut pomoc, hę ???? |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy kuny teraz beda zachodzic w glowe nad kolejnym tytułem
|
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
nie maja ryzu w sobie,100% owoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

predzej szostke w totka wygram niz noc przespie. Ciekawe jak ja bede w pracy funkcjonowac...
suuper
wiec z jednej strony szkoda, ze tak szybko maly wstal itd, bo jak byl mniej mobilny to sie fajnie nia bawil. Zastanawiam sie , czy sprzedac czy zostawic? W sumie duzo miejsca nie zajmuje... jutro lezaczek wystawiam, 3x uzywany, mi sie bardziej niz mlodemu podobal

: narazie zainwestowalam w antyposlizgowe skarpetki
bo nawet jak sie obudzi wczesniej, to sie bawi i nie wola o jedzenie
wiecej nie puszcza

czego używacie do mycia główki?