|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
[1=5f1447851d3ba77d64f785e d4a041c7f75da4f2c_6000db0 2776ef;34474349]Avatar to obraz Henri de Toulouse-Lautrec. Właśnie tego mi było trzeba! Żeby ktoś powiedział mi co mam zrobić
![]() Z racji tego, że zamierzam przeistoczyć się w trzydzieści dni w kogoś innego utworzyłam blog w którym codziennie mam zamiar pisać o moich poczynaniach. Mam nadzieję, że to pomoże mi dobiec do mety. a masz jakis adres tego bloga ![]() ![]() bo ja wczoraj zaczytałam sie w blogu patri i zasiedzialam do 1 w nocy a moje cudowne dziecko obudziło sie oczywiscie o 6 ...ciekawe jak bedzie dzis z moja energia...ile kawy wyżłopię ![]() blog Edyty ponownie zaczełąm czytac...wciągające również...a tu brak czasu wyczuwalny aby czytac sobie ze zrozumieniem ![]() to miłego spotkania dziewczynki..mam nadzieje ze jednak nie bedzie tu pusto dzis ![]()
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
Tak, tak, tak! Dokładnie chodziło mi o ten post! Dziękuję Ci bardzo ;*
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Coś czuję, że dzięki pomysłowi Patri nastąpi taki wątkowy coming-out i dużo czytaczek stanie się pisaczkami
I blackwood wśród nich. Po rocznym podczytywaniu i napisaniu ze dwóch postów witam ponownie.Idea zrobienia tego planu siedem razy do końca roku jest mega trafiona. Próbowałam już raz, zrobiłam listę 100, przebrnęłam przez tydzień 1, nawet przez trzy miesiące udało mi się zapisywać wydatki, ale np. lista celów sobie leży i kwiczy. Najbardziej mi się podoba Tydzień Próbowania Czegoś Nowego i już nie mogę się doczekać! Od jutra też ruszam z Tygodniem Wyrzucania Zbędnych Rzeczy. I tez muszę wystawić rzeczy na allegro .I określić te 11 celów z terminem realizacji. I w ogóle odnaleźć wśród stosu papierów tę Listę Stu i ją chyba na ścianie powiesić nad biurkiem, żeby motywowała codziennie. Iiii... pewnie jak dzisiaj nad tym usiądę, to się okaże, że jeszcze dużo innych rzeczy trzeba zrobić. Już się cieszę na to. PS. Kocurko, czy ja tez mogę prosić o ten piękny wzór na listę wydatków?
|
|
|
|
#2974 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
Cytat:
![]() Wątek podczytuję już od jakiegoś czasu i sporo rzeczy, o których piszecie, jest mi znanych aż za dobrze... Wieczne odkładanie na potem, unikanie, lęk przed nowymi wyzwaniami. Chciałabym poprawić swoje życie i mam nadzieję, że ten wątek mi pomoże ![]() Z chęcią dołączę do akcji 30 days to change x 7 PS. Też jestem wielbicielką nowych zeszytów, czystych kartek i pięknych okładek |
|
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, Tygrysek miał wczoraj urodziny!
Wszystkiego najlepszego, Tygrysku, oby spełniło się jak najwięcej punktów z Twojej listy 100! Przepraszam, ze dopiero dzisiaj, wczoraj w ogóle tutaj nie wchodziłam... a i muszę przyznać, że nie jest mi obcy dylemat jednej z Dziewczyn - nie wiem, jak się obczaja daty urodzin, czy trzeba poprostu wejść na profil tej osoby? |
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
własnie pije kawe dzisiejszy dzien nie jest juz produktywny -niewyspanie niestety dało mi si ewe znaki i zasnełam z młodym...teraz nie moge sie pozbierac i utkwilam przy kompie
![]() ale sa tez dobre strony..dla wszystkich które jutro zaczynaja odgruzowywanie polecam sobie przeczytac ten artykuł http://ekomama.pl/index.php?option=c...ykuy&Itemid=30 przydadza sie do walki z brudem ![]() dajcie znac wieczorkiem jak sie udało spotkanie ![]() :p rosi:Chcę zaprowadzić taki ład i porządek w moim domu, żeby nie bać się testu białej rękawiczki teściowej padłam ....to jest dopiero motywacja ![]()
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2012-06-03 o 16:27 |
|
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Właśnie Ty byłaś dla wielu z nas wzorem do naśladowania, doskonale to pamiętam i jestem pewna, że Twoja siła nie uciekła tak po prostu. Widzę, że masz natłok obowiązków, masz prowo być nie w humorze i każda z nas to rozumie . Głowa do góry i zostań tutaj, bo zaniedługo Tobie też się udzieli szampański humor ![]() Dilayla, dziękuję
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Ale speedzior z postami... Klub doczytam kiedy indziej.
Cytat:
[1=5f1447851d3ba77d64f785e d4a041c7f75da4f2c_6000db0 2776ef;34472679]Witam Was! Dawno nie pisałam ale na bieżąco starałam się śledzić wątek. W wyniku sesji dieta odeszła w zapomnienie a ja tyję coraz bardziej. Moja matka stwierdziła że już nie może na mnie patrzeć. Zresztą sama mam problem z przeglądaniem się w lustrze. Na szczęście mój TŻ jest wyrozumiały i bardzo mnie wspiera. Sesja poszła kiepsko. Jak cały ten semestr. Ewidentnie widać że dzieję się ze mną coś niedobrego, z czym sama nie mogę sobie poradzić. Na razie zwalam to wszystko na niedoczynność tarczycy (senność, przybieranie na wadzę, rozdrażnienie) ale ile można! Jestem na siebie taka zła, że nie potrafię się nawet zmusić do tego aby zrobić badania i pójść do lekarza. Oczywiście zamierzam przyłączyć się do tego trzydziestodniowego projektu. Znając życie wytrwam z 2 dni. Maksymalnie 5.[/QUOTE] Twój post mnie jakoś ruszył - idź, proszę koniecznie do lekarza. 2 dni zmiany - to zawsze są już 2 odmienione dni, a nie stały szary, ciąg dni. A co do diety - zrób sobie jeden "zdrowy dzień" w tygodniu (wolny od obowiązków) albo jeden zdrowy posiłek w dniu. A jak coś zjesz "zakazanego" to powiedz sobie (cytuję Tygrysa): "zjadłam chipsy i co mi zrobisz?" - w domyśle: trafiła się wpadka, ale to nie oznacza, że musisz się karać! Takich tekstów matki nie słuchaj - chyba, że martwi się o Twoje zdrowie. Trzymam kciuki za poprawę! Lasub - życzę sił do walki |
|
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, wszystko pięknie, ładnie, a co jutro planujecie konkretnie robić w ramach 30 dni? Od czego zaczynacie? Porządkowanie biurka/szaf na ubrania/dokumentów? Ja mam tyle tego, że nie wiem... Z każdej strony wyziera nędza.
|
|
|
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
Imprezowiczki koniecznie napiszcie jak bylo i wstawcie jakies zdjecia do klubu.
![]() Strasznie zaluje, ze nie moglam sie z Wami spotkac.
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe uczestniczki wątku
Wybaczcie, że tak się uniosłam, ale poziom mojego stresu wczoraj był nieco za duży. Dzisiaj stres też był ogromny bo przesądzał o moich dalszych zmaganiem z egzaminem na technika ekonomistę. Udało się!!!! ![]() Dzisiaj oficjalnie zakończyłam szkołę policealną na kierunku technik ekonomista. Za 2 tygodnie mam egzamin zawodowy i na tym zakończy się moja przygoda z tym kierunkiem. Za 2 tygodnie mam jednocześnie ostatnie zajęcia na które muszę rozwiązać 115 zadań.(strasznie, ale to strasznie zabawne). Najbardziej dumna jestem z oceny z finansów(4). Spędziłam naprawdę sporo czasu, a i egzamin był trudny(pytania typu PRAWDA/FAŁSZ, pytania testowe+5 zadań otwartych zawierających między innymi liczenie wskaźników, opisywanie ich i zadania z zakresu statystyki). Do zrobienia dzisiaj: -possessives -pets -test z całego modułu -size -comparative and superlative adjectives Of course wszystko z hiszpańskiego Jak tam dziewczyny spotkanie ?ps. kurde, no... wchodzę sobie na ulubioną stronkę językową i co? Skończył mi się ''darmowy okres'' korzystania z tej strony i połowa ćwiczeń jest nieaktywna. Niestety cele, które sobie założyłam(francuski/niemiecki/hiszpański) też zniknęły, więc chyba w tej sytuacji nie ma sensu korzystać dalej z tej strony bo żeby zaliczyć poziom trzeba zaliczyć wszystkie lekcje. A jak można zaliczyć wszystkie lekcje skoro ponad połowa z nich jest niedostępna? Szkoda...
Edytowane przez lasubmersion Czas edycji: 2012-06-03 o 21:19 |
|
|
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro startuję z ubraniami i dodatkami/butami. "przeszukaj szafę z ubraniami - które rzeczy są zniszczone? Czy można je jeszcze naprawić? Czy lepiej odłożyć na inny sezon (głęboko wierzę w to, że ubrań się nie powinno wyrzucać..)? Może coś przerobisz? Jeśli któryś ciuch nie budzi żadnych nadziei - nie wahaj się - jego miejsce jest w koszu. Pamiętaj również o butach, szalach, dodatkach. To wszystko to część Twojej szafy - skontroluj to. " (http://lifeskillsacademy.blogspot.co...yrzucania.html) Zamierzam przejrzeć ubrania, posegregować na noszone/do wyrzucenia/sprzedaż lub oddanie/do naprawy. I wyprasować tę stertę, która mi się zagnieździła w szafie i nie chce sama zniknąć .No i chciałabym jutro odnaleźć Listę Stu i ją dokończyć, bo celów miałam chyba około 70. Dołączam do życzeń dla Tygrysa |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, mówiłam, żeś zdolna i dasz radę Ale człowiek najwyraźniej musi się wcześniej odpowiednio podołować i postresować ![]() Jakieś 40 minut temu wróciłam ze spotkania - mnie się bardzo podobało Jak wychodziłam razem z Change to dziewczyny jeszcze się analizowały kolorystycznie...także nie wiem, może jeszcze to robią? ![]() A tymczasem...do nauki Ależ mi się nie chce Wszystkie dziewczyny, które chcą ode mnie arkusza na wydatki - wyślijcie mi pw z mailem
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro przyjezdza nowa lodowa i mam ochote miec posprzątane czyli-ogarnąć ,polkę na ktorej maja w przyszłości znaleźć się przetwory -ogarnac szafkę pod zlewem ![]() -ogarnąć za bokiem starej lodówki (czyli pod parapetem) -standardy codienne,naczynia,zlew kuchenka... -ogarnac szafki z garami(zrobic segrgacje )to na pierwszy dzien... nastepnie ide do łazienki ![]() pozniej przedpokoj z szafa...tam jest masakra(ale w tym tyg ma przyjechac również moja ulubiona szafa )-nastepnie sypialnia ![]() -duzy pokoj na koniec tyg pokoj dziecka ![]() zostanie jeden dzien na ksiazki i dokumenty.....zabsko masakryczne... ![]() to moj plan na pierwszy tydzien ...na dalsze jeszcze nie myslałam
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurko, a może wrzuć do klubu linka z dokumentem google ?
|
|
|
|
#2986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję z góry! Kiedyś zapisywałam wydatki w zeszyciku, jeden miesiąc - podliczenie, itd. Na końcu miesiąca następował zwykle szooook! "1) Wydaję więcej kasy, niż mam, 2) aż tyle się tego uzbierało, a to było tylko kino, kawka, bilecik, ciasteczko... "Ja zrobię tak: 1 dzień) ciuchy - rozprawa! Do wyrzucenia/oddania/krawczyni/zimowe/letnie. 2) notatki/dokumenty-> posegregować 3) kosmetyki (są w miarę uporządkowane) i buty (w pudełeczka ładnie nieużywane/do szewca/reszta ułożona) 4) pucowanie chałupy też się zalicza do tego tygodnia? 5,6,7) nawiedzę miejsca, w których gnieżdżą się pozostałości po mojej bytności
Edytowane przez uma_lucy Czas edycji: 2012-06-03 o 23:29 |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
rany...nadrobilam ostatnie 4 strony watku!
Witam wszystkie nowe dziewczyny, oraz te stare, ktore dopiero teraz postanowily sie ujawnic : ) Patri, dopiero dzis przeczytalam o Twoim planie od 4tego czerwca i jestem na TAK. ja tez przeprowadze lekkie zmiany w calym tym planie i z przyjemnoscia z niego skorzystam ogolnie - to byl bardzo udany i pozytywny dzien. Dziekuje ![]() apropos notowania wydatkow - co Wam to daje? notowalam wydatki od listopada do kwietnia. Nic to w moim zyciu nie zmienilo....nie potrafie jakos skorzystac z tej wiedzy, ile na co wydaje. zazwyczaj te kwoty sie nie zmienialy w roznych miesiacach (bazowe, nie licze np prezentow czy biletow lotniczych). Co Wy z tego macie? bo ja moze nie umiem tego pojac jakos.... Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2012-06-03 o 23:20 |
|
|
|
#2988 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=5f1447851d3ba77d64f785e d4a041c7f75da4f2c_6000db0 2776ef;34474349]Avatar to obraz Henri de Toulouse-Lautrec. [/quote]
Dzięki! ![]() [1=5f1447851d3ba77d64f785e d4a041c7f75da4f2c_6000db0 2776ef;34474349] Z racji tego, że zamierzam przeistoczyć się w trzydzieści dni w kogoś innego utworzyłam blog w którym codziennie mam zamiar pisać o moich poczynaniach. Mam nadzieję, że to pomoże mi dobiec do mety. Daj link, będziemy czytac i kibicować! Cytat:
Cytat:
Ja czerpię. Dzięki!! Cytat:
Tak się przysuwałyśmy do okna ...że w końcu się znalazłyśmy na balkonie. ![]() Super, bardzo mi się podobała. Analiza kolorystyczna jest fajoska! I Wy baby też!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cos jakbym mówiła podświadomości - tyle wydaje, więc potrzbuje zarobić tyle i jeszcze trochę. Po prostu zobaczyć na jakim poziomie wydatków żyjesz. Po tym ćwiczeniu nie sądziłam, że tyle wydaję - a co za tym idzie, że tyle zarabiam!! To był jakiś dobry miesiąc jeśli chodzi o korki. Poczułam się ...bogata? A zwykle myślałam o sobie jako o tej co ciągle nie ma pieniędzy albo musi się stale pilnować! Poza tym z tymi wydatkami mam taki plan, żeby zrobic spis wydatków stałych - Mieszkanie, Gaz, Prąd, Internet, Karta miejska, Przedszkole... i kwoty z miejscem na odhaczenie czy już zapłacone czy nie i ile do zapłacenia zostało w danym miesiącu. Excela kocham, uwielbiam, miłuję. Jeśli ktoś chce korki z excela, to mogę. ![]() Tak, ta tabelka bedzie w excelu.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||||
|
|
|
#2989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie malejący stan konta w banku świadczy o tym, że może trzeba przywrócić arkusz kalkulacyjny do użytku wydatkowego? Ale jak na to patrzę z innej strony, no to co to za życie, ciągle z ołówkiem w ręku, gdzie spontaniczne wypady zakupowe? Jakby mnie finansowo przycisnęło i nie wyrabiałabym od 1 do 1, to może bym zaczęła pisać, ale póki coś tam zaoszczędziłam, to hulaj dusza (w granicach rozsądku)---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
? Polecasz jakieś podręczniki, strony WWW do nauki samodzielnej?
|
||
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, dziękuję za liczne przybycie dziś, znakomite towarzystwo i znakomite smakołyki
![]() Właśnie skończyłam tłumaczenie o rozjazdach (Patri, dzięki za link na fb Dobranoc!
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lub na podstawie fotek? Czy muszę wejść na balkon jak książę po drabinie z warkocza? Ja pikole, głupota mnie chwyciła, a tu się właśnie rozpoczął nasz 30 dniowy proces zmian! Wznoszę więc za to toast wywarem z melisy! |
|
|
|
|
#2992 |
|
Konto usunięte
|
Linka daję http://days-to-change.blogspot.com/ ale ostrzegam, że kompletnie nie umiem pisać i będzie to ciężka lektura. W końcu maturę z polskiego ledwo zdałam.
Jestem totalnym ścisłowcem. ![]() Dzisiaj czeka mnie ciężki dzień. Wracam do Wrocławia i mam spotkanie odnośnie pracy. Moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna. |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() Uważam TYDZIEŃ I 30 Days to Change x7 oficjalnie za OTWARTY. Pierwszą zmianą, którą zacznę ćwiczyć w tym tygodniu jest wstawanie o 6 i ...ograniczenie komputera do 1 godziny (jeśli chodzi o wizaż, FB - w sumie mój komputer do niczego innego nie służy ) Postaram się zrobić z tego rutynę. Dziś się udało. ![]() Mimo, ze nie pracuję, uważam siebie z osobę, której ciągle brak czasu, a czasu mam 24 godziny jak każdy. Odgruzowywanie już raz robiłam, całkiem niedawno, zajęło mi to kilka dni - wypełnionych tylko sprzątaniem, niczym innym. Trudne dla kogoś kto pracuje, ma dzieci, ma własne zajęcia i dom na głowie. Dlatego w miejsce przekopywania się przez pawlacze do 4 rano podsuwam kilka pomysłów na szybkie uporanie się z bałaganem. Na dogłębne porządki przyjdzie kolej. Po pierwsze pomidor na 15 minut i ...sprint po pokojach, bez pustych przebiegów - szklanka z pokoju idzie do kuchni, brudna szmatka z kuchni do łazienki do prania, z łazienki suche ubrania do poszczególnych pokoi i tak dalej. Po tym sprincie macie wszystko mniej więcej w okolicy swojego miejsca. Jak rodzinie i Wam nie przeszkadza można zostawić i wrócić do tego gdy znajdziemy kolejne 15 minut. Pomidor na 15 minut i ...patrzymy oczami wchodzących do domu. Wcielamy się np. w sąsiadkę plotkarkę, męża pedanta, właścicielkę wynajętego mieszkania, teściową, która/y stoi u naszych drzwi. Żeby nie dać jej powodów do plot (albo mężowi do niezadowolenia) , trza by wysprzątać najpierw te miejsca, które jako pierwsze od drzwi rzucają się w oczy - czyli u mnie przedpokój... muszę pochować zimowe buty i zimowe kurtki - już śnieg chyba nie spadnie?? Następny pokój jaki widzę to dziecka, ale na wprost drzwi jest łózko, wystarczy je pościelić. Generalnie bałagan powierzchowny spychamy do mniej widocznych miejsc.Czekamy na kolejne wolne 15 minut. Może być i 5, 15 minut to maaasaaa czasu, powaga! Nastawiamy pomidor na 15 minut i ...robimy pozorny błysk , chowamy rzeczy do szaf, szuflad biurek, lodówki, upychać gdzie się da Robimy pozorny porządek, zbieramy ubrania, dokumenty, ścielimy łóżka, gary do zlewu, ciach bajera, bałagan znika.Ha! ale czad! ![]() Kolejne 15 minut wolne? Teraz się będzie trochę zastanowić. Przemyśleć gdzie co chcę trzymać. W szufladach zwykle jest... wszystko. Trzeba sobie postanowić, że w tej szufladzie trzymać będę to, a w tamtej to, żeby już więcej potrzebnych rzeczy nie szukać, tylko żeby wiedzieć gdzie je znaleźć. Można też sprzątać na żywioł, bez robienia takich decyzji, ale to będzie porządek na krótko zdaje mi się. OK, to 15 minut i ...sprzątamy w JEDNEJ szufladzie, szafce, półce. A może któraś pójdzie za ciosem i okna umyje? To z czego korzystamy, zostaje, to co nam się podoba, zostaje, to do czego mamy sentyment, zostaje, a reszta idzie ...do drugiej szuflady nieeeeee!!! ![]() Włączona pralka zawsze mnie mobilizuje - ścigam się z nią. No dobra. To wy sprzątajcie, a ja idę spać Nieeeeee, kawa i pozorny błysk - choć ja już odgruzowywanie zrobiłam, więc powkładam rzeczy na swoje miejsce. I zmyję gary. No to co? Pomodoros i sprzątamos? Ciao!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-04 o 06:52 |
|
|
|
#2994 | |
|
Paul's girl
|
Cytat:
zwykle jest to poranek między 6 a 7 (z przerwami, które "odrabiam" wieczorem) - ten czas poświęcam wizażowi i blogom. Natomiast ogólnie w necie spędzam więcej czasu (czytam w celach "naukowych" blog po angielsku i strony związane z moją ścieżką zawodową). Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny rozpoczynające dziś 30 days! Pomysł z 7 miesiącami uważam za świetny Ja też dziś zaczynam, chociaż mój Tydzień wyrzucania zbędnych rzeczy trwa od kilku miesięcy, odkąd stałam się fanką minimalizmu
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
Patri, przyznam szczerze, że Twój ostatni post jest niesamowicie energatyzujący! A już w poniedziałkowy, deszczowy poranek...
![]() Ja się bezustannie odgruzowuję ze względu na mój wrodzony talent do bałaganienia - no proszę, mam jakiś talent. Ciuchy z szafy uciekają w ekspresowym tempie. A najgorsze, że nie znoszę bałaganu! A wciąż go robię. ![]() Lasubmersion, gratuluję! Przesz do przodu! |
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Lasub gratulacjeeee!!!
Patri Te 15 minutowe ogarnianie domu to jest ekstra pomysł, czesto mi sie zdarzalo wyskoczyć gdzieś i zostawić ☠☠☠☠☠☠☠nik...a wystarczy znaleźć 15 minut, żeby przed wyjściem gdzieś pościelic lozko/schować ubrania/brudne naczynia i od razu jest inaczej Najlepiej, żeby później wpaść w rutyne.Co do wydatków, może cały czas nie trzeba takiego czegoś prowadzić, ale wystarczy zrobić coś takiego raz, żeby zobaczyć ile pieniędzy przepuszcza się w nieprzemyślany sposób, bo np. nie zjadło się śniadania czy kupuje rzeczy na wyprzedaży, przy mniejszym budżecie robi się bardziej przemyślane zakupy, ale wystarczy mieć wiecej na koncie i np. zawitać do rossmana Cytat:
Wreszcie mogę odnieść się do wczoraj ![]() To się podpinam i też dziękuję wszystkim dziewczynom za wczoraj, super, że mogłam was wszystkie poznać ![]() Bura Kocurka, Nebula, Fairy, Patri, Halimaa, Tygrys, Inga, czerwieclipiec , wizaż nawet w połowie nie oddaje tego jak fajne jesteście Mam nadzieje, że jeśli nastąpi powtórka to będzie jeszcze w większym gronie z tymi, które wczoraj z nami nie mogły być.![]() Tygryskowi dziękuję za profesjonalną analizę i za to, że nas tak ugościła ![]()
Edytowane przez change Czas edycji: 2012-06-04 o 08:56 |
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żałuję, że nie miałam okazji Was wszystkich spotkać ![]() U mnie weekend minął w podróży. W sumie 16 godzin w drodze, wyjazd o 4 rano, krótki pobyt u rodziny, następnego dnai komunia chrześnicy, powrót. Ale - kuchnia jest zrobiona! Jest cudna! odpowiada na moje potrzeby Jak na tak małą przestrzeń, udało się wyczarować wiele! Super.Teraz tylko brak czasu na to, by posprzątać i poukładać wszystko. Poza tym ktoś mi bliski bardzo mi pomógł w trudnej dla mnie sprawie - przyjaciółka zrobiła mi spore tłumaczenie (prawie 20 stron), dzięki czemu prawdopodobnie bez problemu złożę wniosek na czas. Myślałam, że sama z tym zdążę, okazało się, że raczej nie. Zdecydowała się poświęcić cały weekend, żebym zdążyła! |
||
|
|
|
#2998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jak tam dziś z ograniczeniem komputera? ![]() ![]() Przypomniała mi się Twoja wizualizacja ze szkolenia, ale czuję że tu to czysty żart. ![]() Pomidor!
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
Co do spisywania wydatków to głównym celem jest przyjrzenie się swoim wydatkom i zaplanowanie ich z wyprzedzeniem.
U mnie było tak, że spisywałam wszystkie wydatki i pod koniec analizowałam je. Jeśli uważałam, że na coś poszło za dużo to przycinałam w kolejnym miesiącu. Na chwilę obecną z Tż jesteśmy w takim momencie, który niejako zmusza nas do finansowej ascezy więc jeśli mam do wyboru: 2 wyjścia w miesiące na kawę i ciacho albo 1 książka do języków obcych to wolę wybrać to drugie. Jeśli ktoś nie czuję, że musi(chce) oszczędzać to nie będzie tego robił. Dla jednych ludzi komfort własnego życia jest ważniejszy niż posiadanie poduszki finansowej. Dla innych życie służy do tego, aby ilość zer na koncie wciąż się powiększała. Myślę, że trzeba samodzielnie znaleźć złoty środek w swoim życiu w kwestii finannsów. Oprócz spisywania wydatków robimy sobie jeszcze listy potrzebnych rzeczy(''kosmetyki'', ''ubrania'', ''rzeczy do domu'' itp) z tego względu, aby nie kupować niepotrzebnych rzeczy. Na chwilę obecną mamy do wyboru taką strategię albo życie na wiecznej karcie kredytowej...(bo dochody około 3,5 tys na nas dwoje nie są super wysokimi). |
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
-szafka pod zlewem ogarnięta
-szafka z garami ogarnięta -słoiczki na przetrwory ustawione narazie czuje brak sił...jednak spanie po 6 godz mi nie słiuży ![]() czekam na drzemke młodego i tez musze sie położyc aby dalej podzialac.. mam cisnienie 90/60 wie cprzy dzisiejszej pogodzie''nie żyję''
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

padłam ....to jest dopiero motywacja 

Widzisz, mówiłam, żeś zdolna i dasz radę 

Wreszcie mogę odnieść się do wczoraj