Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 22:01   #1471
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
ForbidenFruit, ale masz fajny kolor włosów I jakie długie
Nie wiem co z nimi począć do końca. Mają strukturę jak falowane, jak ich nie rozczesuje, to się falują. Ale chciałabym takie super proste, gładkie... Tak trudno mi się z nimi pogodzić w takiej postaci. Bo narazie to ani fale ani proste :P
Mi się nie podoba kolor taki nijaki

Ja mam ten sam problem. Kiedy je rozczeszę to są w miarę proste ale nie do końca, a jak zostawię to się falują ale też nie są to takie prawdziwe fale

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

masz naprawdę ładne włosy więc weź się do nich uśmiechnij nie narzekaj na nie tyle

:
Dziękuję Ale kurczę jak patrze na włosy niektórych z was to

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a i nie mam rudego tylko zdjecie tak wyszło, cały czas mam ten sam blond
A to dobrze bo jest przepiękny
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:34   #1472
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chomiG Pokaż wiadomość
a moje cieniowanie odrosło na tyle, że spróbowałam dziś pierwszy raz w życiu zrobić poziomy warkocz i trzymał się na razie nie powala, ale jeszcze kilka tygodni i będzie wyglądał lepiej, poza tym na pewno lepiej go zaplotę niż teraz
trudny jest do zrobienia?

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Miękko, ślisko, blyszcząco i zero przyklapu
A jutro biegnę po żel intymny kusicielki
Hehe najpierw była maść sutkowa teraz będzie szał na żel intymny, znowu się w rossie będą dziwić co tak te dziewczyny latają po ten żel

Blackberry i ForbiddenFruit za mówienie takich rzeczy o swoich pięknych włosach

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-06-03 o 22:58
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:48   #1473
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Boję się przyklapu.
Mi się wydaję, że warto spróbować Ja ma tą odżywkę Nivea z dimethicone i nie zauważyłam, aby obciążała włoski

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
widziałyście plusssz na włosy? http://www.plussszlady.pl/produkty/r...sy-i-paznokcie

myślicie, że lepiej pić takiego plusza z witaminami czy łykać tabletki?
O to coś dla mnie Mój żołądek nie akceptuje tabletek, przez to, że jestem ich wrogiem i nie biorę od lat, ale takie coś picia

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Od dawna oszczędzam im protein, bo źle reagują, tylko raz na jakiś czas jakaś odżywka lub mgiełka Nie wiem czego im może brakować
Spróbuj je bardziej nawilżać Aloes, miód, d-pantenol, HA itp.

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
O i postanowiłam wstawić zdjęcie moich włosów. Tylko się nie przestraszcie To ma być raczej zdjęcie pod tytułem "na razie są brzydkie, ale za kilka miesięcy wstawię zdjęcie pięknych włosów". No i właśnie nie wiem co mogę z nimi zrobić, bo wydają mi się takie bez życia, bezkształtne i nie wiem po prostu brzydkie. Do tego myślałam, ze są ścięte na równo bo o to prosiłam fryzjerkę i z przodu wyglądają tak, a teraz jak patrzę na zdjęcie to bardziej to wygląda jak V. Mam nadzieję, że kiedyś będą wyglądały jak włosy niektórych z was
grzeszysz Kochana
Masz bardzo ładne włoski, dbaj o nie dalej, a będą jeszcze piękniejsze

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Już jestem po fryzjerze, idę cykać fotki do porównania. Ścięłam z 5cm i czuje się jakbym była łysa
Za to jak po nich przejadę ręką to nie czuję granicy suszu tylko na całej długości są mięciusie
Nie żałuję, po prostu muszę się przyzwyczaić.

Ok, obfociłam się i wrzucam porównanie. W rzeczywistości U wyszło bardzo równo. Fotka z lampą z powodu paskudnej pogody
1 foto miesiąc temu, 2 dzisiaj po ścięciu + 2 tygodnie temu nakładałam farbę

Idealne, nic dodać, nic ująć

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
czy objawem przeproteinowania będą suche, szorstkie, matowe włosy? dodałam keratynę do odżywki i coś takiego się zrobiło po każdym myciu psikam żółtym gliss kurem, tam w sumie jest keratyna... możliwe, że przesadziłam dodając ją do odżywki?
Moje włoski takie się robiły po psikaczach samorobionych z keratyną i po dłuższym stosowaniu sprayu Gliss Kura tego czarnego . Wychodzi na to, że nie lubią nadmiaru protein

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
A ja jutro ścinam moje włosy po tym fatalnym ombre. Z długości za stanik będę musiała ściąć do ramion
Nie wiem, na równo, czy cieniować? Nie chce mieć uklepanych i przylizanych, co może być przy ściętych na równo, a przy cieniowaniu by się lepiej układały. A z kolei chciałabym dążyć do takiej tafli równej...

Ja bym nie cieniowała póki co, poczekałabym aż trochę odrosną
Długość do ramion jest ciężka w pielęgnowaniu, a do tego cieniowanie, to już w ogóle
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:56   #1474
chomiG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
trudny jest do zrobienia?
do połowy głowy idzie nieźle, ale potem już nie wiadomo, jak ułożyć ręce, trzeba się wyginać, oczywiście w skupieniu język wypięty i mina niczym "", ale myślę, że można się tego szybko nauczyć, jak ktoś umie francuza to pójdzie lekko, na szczęście

Forbidden, nawet sobie nie zdajesz sprawy w jak komfortowej sytuacji jesteś! długość masz idealną, wystarczy Ci teraz raz na miesiąc/dwa podcinać końcówki i będą zdrowieć w oczach, a z tą pielęgnacją, którą zaczęłaś efekty są już tuż tuż i mi się Twój kolor bardzo podoba
chomiG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 23:01   #1475
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe najpierw była maść sutkowa teraz będzie szał na żel intymny, znowu się w rossie będą dziwić co tak te dziewczyny latają po ten żel
I jam Ci sprawą zamieszania

Mam prosty włos do talii Kręcony może do połowy łopatek
Kiedy one tak urosły?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 23:05   #1476
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
do połowy głowy idzie nieźle, ale potem już nie wiadomo, jak ułożyć ręce, trzeba się wyginać, oczywiście w skupieniu język wypięty i mina niczym "", ale myślę, że można się tego szybko nauczyć, jak ktoś umie francuza to pójdzie lekko, na szczęście
Aha, ja się szybko uczę wiec dam radę ale na razie nie mam na czym robić warkoczy

Dzisiaj na noc Khadi w skalp, bo to co mi wypadło przy myciu głowy to istny koszmar, perukę nową można by zrobić, pocieszam się tym, że dwa dni nie myłam więc może nadrabiały
I idę pooglądać przemiany włosowe u Anwen, muszę się zmotywować do dalszej pielęgnacji

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-06-03 o 23:08
Stary 2012-06-03, 23:05   #1477
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Maść sutkowa, balsam do kąpieli dla mam, teraz żel
A niech się dziwią
Ale przyznają...ciekawość mnie zżera jak na włosach się spisze
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Kiedy one tak urosły?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 23:11   #1478
Lethie
Zadomowienie

Cytat:

Kiedy one tak urosły?
Będziesz się tłumaczyć portfelom wizażanek przydałoby się jakiś fundusz założyć na potrzeby włosowe
Do talii? O takich marzę

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Maść sutkowa, balsam do kąpieli dla mam, teraz żel
A niech się dziwią
Ale przyznają...ciekawość mnie zżera jak na włosach się spisze

Widzę w tym sens wszystkie Polki zaszły w ciążę, niedługo będą rodzić, robią zapasy i dbają o higienę, jakie to logiczne

Moje włosy
Stary 2012-06-03, 23:50   #1479
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:

Blackberry i ForbiddenFruit za mówienie takich rzeczy o swoich pięknych włosach

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
grzeszysz Kochana
Masz bardzo ładne włoski, dbaj o nie dalej, a będą jeszcze piękniejsze
Cytat:

Forbidden, nawet sobie nie zdajesz sprawy w jak komfortowej sytuacji jesteś! długość masz idealną, wystarczy Ci teraz raz na miesiąc/dwa podcinać końcówki i będą zdrowieć w oczach, a z tą pielęgnacją, którą zaczęłaś efekty są już tuż tuż i mi się Twój kolor bardzo podoba

Czyli nie jest z nimi aż tak źle Będę nad nimi pracować i mam nadzieje, że za jakiś czas będę miała się czym pochwalić

A ten żel intymny to jak używacie? I który to dokładnie?
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 23:58   #1480
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
mam odżywkę artiste, użyłam 2 czy 3 razy w odstępach czasu i miałam po niej sztywne włosy itp. Nie wiem, uważacie, że powinnam dać jej szansę jeszcze czy spisać juz na straty?
Spróbuj krócej trzymać a jak i to nic nie da, to na wymiankę
Cytat:
Mi się wydaję, że warto spróbować Ja ma tą odżywkę Nivea z dimethicone i nie zauważyłam, aby obciążała włoski
Long Repair?

Cytat:
O to coś dla mnie Mój żołądek nie akceptuje tabletek, przez to, że jestem ich wrogiem i nie biorę od lat, ale takie coś picia
Ja jestem zaprawiona w boju z problemami trawiennymi i te plussze zwykle działają jeszcze gorzej, niż tabletki, więc uważaj.

Cytat:
Spróbuj je bardziej nawilżać Aloes, miód, d-pantenol, HA itp.
Właśnie od kilku tygodni nawilżałam je maksymalnie jak tylko się dało. Muszę jeszcze raz przeprowadzić zmasowany atak. No i dziś zauważyłam, że mam stępione nożyczki i pewnie dlatego tak szybko się rozdwoiły Po obcięciu od razu jest lekka biała kropka, ale widać to tylko w mocnym świetle dziennym, którego to nie było w marcu, jak obcinałam sobie włosy. Pewnie dlatego tak krótko wytrzymały.
Generalnie mam włosową depresję

I jak widzę, że narzekacie na piękne, długie lśniące włosy, to mam ochotę Wam nastukać

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Aha a do swoich krostek-dziwolągów na skalpie przyłożyłam kilka razy spirytus salicylowy i zasuszyły się, póki co (odpukać!) nie pojawiają się nowe. Ale boję się nakładać Vatikę na skalp i chyba sobie to odpuszczę.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:06   #1481
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Long Repair?

Ja jestem zaprawiona w boju z problemami trawiennymi i te plussze zwykle działają jeszcze gorzej, niż tabletki, więc uważaj.

Właśnie od kilku tygodni nawilżałam je maksymalnie jak tylko się dało. Muszę jeszcze raz przeprowadzić zmasowany atak. No i dziś zauważyłam, że mam stępione nożyczki i pewnie dlatego tak szybko się rozdwoiły Po obcięciu od razu jest lekka biała kropka, ale widać to tylko w mocnym świetle dziennym, którego to nie było w marcu, jak obcinałam sobie włosy. Pewnie dlatego tak krótko wytrzymały.
Generalnie mam włosową depresję
Mam Intense Repair, ale zmienili skład, na KWC jest inny
Dałam do analizy, ale nikt nie odpowiedział, tutaj jest skład https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2922
Na początku średnio się sprawdzała, ale z każdym użyciem lubię ją coraz bardziej

Z tym plusssem, to jeszcze nigdy nie próbowałam, ale myślałam, że to będzie fajne zastępstwo dla tabletek. Chociaż znając moje nastawienie, pewnie by i tak mnie żołądek bolał po pewnym czasie

Spróbuj z tym nawilżeniem jeszcze, ale pamiętaj o zrównoważeniu z nim protein, aby nie przenewilżyć włosków
Co do nożyczek, to miałam to samo, pełno białych kropek zaraz po podcięciu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-04, 00:18   #1482
chomiG
Rozeznanie

dziewczyny, a jaką odżywkę b/s polecacie?
czytałam, że najczęściej używana jest Joanna mleko&miód, ale na KWC ma kiepską opinię, jak to w końcu jest?
(ze starej pielęgnacji mam pooonad połowę Mythic Oil L'Oreal, używać dalej czy oddać mamie?)

misz-masz na włosach po poziomym warkoczu :p
gdyby same się tak kręciły, to ok, ale na co dzień są nie wiadomo czym.. eh, tak się wzbraniam przed CG, bo nigdy nie chciałam kręconych, a falowane ciężko uzyskać (?) no i stoję tak w martwym punkcie :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0435.jpg (71,1 KB, 89 załadowań)

Edytowane przez chomiG
Czas edycji: 2012-06-04 o 00:21
Stary 2012-06-04, 00:32   #1483
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Intense Repair, ale zmienili skład, na KWC jest inny
Dałam do analizy, ale nikt nie odpowiedział, tutaj jest skład https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2922
Na początku średnio się sprawdzała, ale z każdym użyciem lubię ją coraz bardziej
Ja bardzo lubię tą Long Repair To intense też w sumie ciekawe, następnym razem wezmę jak trafię

Cytat:
Spróbuj z tym nawilżeniem jeszcze, ale pamiętaj o zrównoważeniu z nim protein, aby nie przenewilżyć włosków
Co do nożyczek, to miałam to samo, pełno białych kropek zaraz po podcięciu
Właśnie się zastanawiałam czy dawać dzisiaj mgiełkę pod Vatikę, czy nie Następnym razem dam, teraz mam na suche. W sumie Vatika mnie troche puszy, ale jak ma coś zdziałać, odżywić, to niech puszy, ja mogę w warkoczu chodzić Chyba, że puszenie jest oznaką zaszkodzenia?
A co do nożyczek, to ja dlatego teraz idę do fryzjerki, już tego badziewia nie tykam Tylko powstaje pytanie, czy ona będzie wiedziała co to jest 1cm, 2 to moje ostatnie słowo

Cytat:
czytałam, że najczęściej używana jest Joanna mleko&miód, ale na KWC ma kiepską opinię, jak to w końcu jest?
(ze starej pielęgnacji mam pooonad połowę Mythic Oil L'Oreal, używać dalej czy oddać mamie?)
Ja uzywam tylko odzywek w sprayu b/s.
A tego loreala to podaj skład, to pomyślimy
Stary 2012-06-04, 00:33   #1484
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

gdyby same się tak kręciły, to ok, ale na co dzień są nie wiadomo czym.. eh, tak się wzbraniam przed CG, bo nigdy nie chciałam kręconych, a falowane ciężko uzyskać (?) no i stoję tak w martwym punkcie :p
Wyglądają cudnie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:59   #1485
chomiG
Rozeznanie

Cytat:
ja uzywam tylko odzywek w sprayu b/s.
A tego loreala to podaj skład, to pomyślimy
a jakich? masz jakieś naj naj naj?
skład: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, C12-15 Alkyl Benzoate, Persea gratissima oil/Avocado oil, Vitis vinifera seed oil,/Grape seed oil, Limonene, Hexyl cinnamal, Coumarin, Linalool, Butylphenyl, Methylopropional, Benzyl alcohol, Hydroxycitronellal, Amyl cinnamal, Geraniol, Alpha-isomethyl ionone, Isoeugenol, Benzyl benzoate, Cinnamyl alcohol, Citronellol, Parfum
silikon na pierwszym miejscu.. ale podobno można go zmyć samą odżywką (tak czytałam..) nadaje się taki olejek na końcówki? tyle tylko, że jak widać na zdjęciu powyżej moje końcówki ciężko połapać, więc z reguły nakładam go od uszu w dół :p

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Wyglądają cudnie
Stary 2012-06-04, 01:05   #1486
almondfairy
seriously? no.

Cytat:

chcesz się zamienić? ja to mam dopiero nie wiadomo co. Twoje świetnie wyglądają
bardzo podoba mi się kolor jaki to kolor/odcień/farba/cokolwiek?

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 01:09   #1487
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
a jakich? masz jakieś naj naj naj?
skład: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, C12-15 Alkyl Benzoate, Persea gratissima oil/Avocado oil, Vitis vinifera seed oil,/Grape seed oil, Limonene, Hexyl cinnamal, Coumarin, Linalool, Butylphenyl, Methylopropional, Benzyl alcohol, Hydroxycitronellal, Amyl cinnamal, Geraniol, Alpha-isomethyl ionone, Isoeugenol, Benzyl benzoate, Cinnamyl alcohol, Citronellol, Parfum
silikon na pierwszym miejscu.. ale podobno można go zmyć samą odżywką (tak czytałam..) nadaje się taki olejek na końcówki? tyle tylko, że jak widać na zdjęciu powyżej moje końcówki ciężko połapać, więc z reguły nakładam go od uszu w dół :p

Nie mam właśnie nic takiego super hiper Podszedł mi póki co różowy Gliss Kur (ale nie próbowałam tego żółtego). A ten loreal całkiem nie najgorszy, taka silikonowa odżywka, ale ma coś pożytecznego też. Na końcówki dobrze się nadaje, ja bym z tego robiła użytek na jakieś imprezy itd - ja wtedy zawsze używam silikonów. A jak Ci się ta odżywka sprawdza?
Stary 2012-06-04, 01:48   #1488
chomiG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
chcesz się zamienić? ja to mam dopiero nie wiadomo co. Twoje świetnie wyglądają
bardzo podoba mi się kolor jaki to kolor/odcień/farba/cokolwiek?
o dziwo ta w załączniku nałożona pod koniec stycznia tego roku, więc przebija mi już naturalne coś z rudawym odblaskiem, a tak bardzo chciałam chłodny jasny brąz, eh..
wstawiam zdjęcie ze stycznia 2 tygodnie po farbowaniu, więc 'na świeżo'
i też nie wyszło jak na opakowaniu

Cytat:
Nie mam właśnie nic takiego super hiper Podszedł mi póki co różowy Gliss Kur (ale nie próbowałam tego żółtego). A ten loreal całkiem nie najgorszy, taka silikonowa odżywka, ale ma coś pożytecznego też. Na końcówki dobrze się nadaje, ja bym z tego robiła użytek na jakieś imprezy itd - ja wtedy zawsze używam silikonów. A jak Ci się ta odżywka sprawdza?
no właśnie jako upiększacz stosowany od czasu do czasu w większych ilościach (2 pompki na mokre, potem 3 pompki na suche) sprawdza się znakomicie, a na co dzień to już zależy od włosów - czasem przesusza, innym razem poprawia wygląd, dlatego ciągle szukam czegoś, co będzie ZAWSZE dobre. istnieje taki produkt?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Natural-Easy-560-Kaszmirowy-jasny-braz-59714-big.jpg (52,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farba.jpg (12,9 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-06-04, 03:34   #1489
Fubizka
Zakorzenienie

chomiG - wg mnie nie istnieje

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ----------

Próbowała któraś z Was masek z Bioarpu, jajecznej albo drożdżowej? Składowo wyglądają bosko Tylko jak wiemy, to się nie zawsze przekłada na efekt
Stary 2012-06-04, 06:37   #1490
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
chomiG - wg mnie nie istnieje
tylko trzeba ją zaleźć

- 25 kg
Stary 2012-06-04, 09:00   #1491
Lethie
Zadomowienie

Cytat:

Fajny misz masz Co do odżywek b/s to ja używam joanna miód i cytryna i nie jest jakaś super, jak nałożę za dużo to obciąża włosy, możesz spróbować balsamów z apteczki babuni, włosy po nich się ładnie rozczesują albo jak pisałay dziewczyny psikaczy gliss kura z silikonami dla ochrony bo chyba o to chodzi w odżywkach b/s

Moje włosy
Stary 2012-06-04, 09:05   #1492
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie się zastanawiałam czy dawać dzisiaj mgiełkę pod Vatikę, czy nie Następnym razem dam, teraz mam na suche. W sumie Vatika mnie troche puszy, ale jak ma coś zdziałać, odżywić, to niech puszy, ja mogę w warkoczu chodzić Chyba, że puszenie jest oznaką zaszkodzenia?
Po co przeżywać puch, jak można innym olejem odżywić włosy, który nie puszy?
Pewnie masz wyższą porowatość
Cytat:

Ej, jeśli nie masz ku temu tendencji to CG nie zrobi Ci z fal korkociągów (nie wiem, czemu to pokutuje).
Fale ciężko uzyskać? Skoro po samym warkoczu masz takie to myślę, że uzyskasz bez większych problemów.

Co do odżywki - jak dla mnie dobry zabezpieczacz na końcówki, ale odżywka b/s moim zdaniem powinna mieć jakieś dobroci PRZED silikonami
Mi tam Joanny służą(najbardziej len i rumianek) Pamiętaj też, że gros opinii piszą dziewczyny, które myślą, że ten kosmetyk wystarczy za całą pielęgnację (no powiedzmy jeszcze szampon do tego)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:21   #1493
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak dziewczyny pisały, ta odżywka b/s bardziej nada się w celu zabezpieczania końcówek

A włoski masz piękne

Cytat:
Ja bardzo lubię tą Long Repair To intense też w sumie ciekawe, następnym razem wezmę jak trafię

A co do nożyczek, to ja dlatego teraz idę do fryzjerki, już tego badziewia nie tykam Tylko powstaje pytanie, czy ona będzie wiedziała co to jest 1cm, 2 to moje ostatnie słowo
Ja miałam kupić tą Long Repair, ale przez pomyłkę wzięłam Intense

A masz jeszcze jakieś inne oleje oprócz Vatiki?

Co do nożyczek, to tez musiałam iść do fryzjera, byłam zła, bo sama podcięłam, pojawiły się białe kropki i musiałam jeszcze dodatkowo ściąć

Cytat:
Próbowała któraś z Was masek z Bioarpu, jajecznej albo drożdżowej? Składowo wyglądają bosko Tylko jak wiemy, to się nie zawsze przekłada na efekt
Noseknosek zachwalała tą jajeczną
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-04, 11:00   #1494
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
[/COLOR]Próbowała któraś z Was masek z Bioarpu, jajecznej albo drożdżowej? Składowo wyglądają bosko Tylko jak wiemy, to się nie zawsze przekłada na efekt
Jajeczna jest super, zwłaszcza jako kompres na godzinę pod reklamówkę i ręcznik. Mam jeszcze łopianową, ale nie miałam czasu wypróbować.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:28   #1495
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Po co przeżywać puch, jak można innym olejem odżywić włosy, który nie puszy?
Pewnie masz wyższą porowatość
Bo pięknie pachnie i mam jeszcze całą buteleczkę
A tak serio, to mnie dużo rzeczy puszy, albo nie puszy i zmienia mi się to co chwilę. Mnie nawet odżywka z silikonem potrafi spuszyć A innym razem zrobić taflę
Cytat:
A masz jeszcze jakieś inne oleje oprócz Vatiki?
Mam jeszcze lniany, oliwę z oliwek i Amlę Ale staram się nie używać wszystkiego na raz, bo potem nie widzę co jaki dało efekt.
W każdym razie te pozostałe 3 na mnie świetnie działają, Vatika tak różnie - raz piękny blask, raz puch.

A co do Bioarpu to zastanawiam się właśnie nad jajeczną i drożdżową, nie wiem czy ta jajeczna nie ma za dużo protein jak dla mnie.

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-06-04 o 11:29
Stary 2012-06-04, 11:35   #1496
alex1989
Zadomowienie

Cytat:

piękne
czemu nie chcesz spróbować CG? przecież ta pielęgnacja nie będzie się różnić od tej którą teraz prowadzisz

JOaśki b/s są super zwłaszcza mak/ bawełna i ten jej zapach
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:38   #1497
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, te wszelkie plusze i inne musujące witaminy wcale nie są czymś delikatniejszym od tabletek i wcale nie zawierają wystarczających ilości witamin. Zwykła tabletka jest mniej inwazyjna od takiej musującej

Cytat:
Na innym wątku dziewczyna pisała o odżywce z drożdżami, ją się kładzie na skalp no i właśnie odczuwała szczypanie
Ja się zastanawiałam nad tymi maskami, ale jednak zamówię same szampony, bo masek mam jednak za dużo...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:41   #1498
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Mam żel intymny, zaraz testy

Kusicie tymi maskami z Bioarpu okropnie, ale nie...będę twarda przynajmniej przez kilka miesięcy
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:01   #1499
olguska
Raczkowanie

jestem tu nowa i obserwuje wasze włosy. są tak piękne! ja nie wiem co robie źle, że moje włosy są strasznie przesuszone. olej nakładam raz w tyg na noc i raz na kilka godzin, maseczki, mycie odzywka lub ziołowymi szamponami. odzywki bez silikonu ale serum na konce silikonowe. czy moze powinnam dołączyć cos silikonowego? lub to moze działa tak na mnie szampon ziołowy...
Stary 2012-06-04, 12:02   #1500
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez olguska Pokaż wiadomość
jestem tu nowa i obserwuje wasze włosy. są tak piękne! ja nie wiem co robie źle, że moje włosy są strasznie przesuszone. olej nakładam raz w tyg na noc i raz na kilka godzin, maseczki, mycie odzywka lub ziołowymi szamponami. odzywki bez silikonu ale serum na konce silikonowe. czy moze powinnam dołączyć cos silikonowego? lub to moze działa tak na mnie szampon ziołowy...
pewnie ziołowe szampony sprawiaja ten susz.

- 25 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości