|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Ja mam ten sam problem. Kiedy je rozczeszę to są w miarę proste ale nie do końca, a jak zostawię to się falują ale też nie są to takie prawdziwe fale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Blackberry i ForbiddenFruit za mówienie takich rzeczy o swoich pięknych włosach
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-06-03 o 22:58 |
||
|
|
|
#1473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaję, że warto spróbować
![]() Cytat:
Mój żołądek nie akceptuje tabletek, przez to, że jestem ich wrogiem i nie biorę od lat, ale takie coś picia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
grzeszysz Kochana ![]() Masz bardzo ładne włoski, dbaj o nie dalej, a będą jeszcze piękniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym nie cieniowała póki co, poczekałabym aż trochę odrosną Długość do ramion jest ciężka w pielęgnowaniu, a do tego cieniowanie, to już w ogóle
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
do połowy głowy idzie nieźle, ale potem już nie wiadomo, jak ułożyć ręce, trzeba się wyginać, oczywiście w skupieniu język wypięty i mina niczym "
", ale myślę, że można się tego szybko nauczyć, jak ktoś umie francuza to pójdzie lekko, na szczęście Forbidden, nawet sobie nie zdajesz sprawy w jak komfortowej sytuacji jesteś! długość masz idealną, wystarczy Ci teraz raz na miesiąc/dwa podcinać końcówki i będą zdrowieć w oczach, a z tą pielęgnacją, którą zaczęłaś efekty są już tuż tuż i mi się Twój kolor bardzo podoba
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam prosty włos do talii Kręcony może do połowy łopatek![]() Kiedy one tak urosły?
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na noc Khadi w skalp, bo to co mi wypadło przy myciu głowy to istny koszmar, perukę nową można by zrobić, pocieszam się tym, że dwa dni nie myłam więc może nadrabiały ![]() I idę pooglądać przemiany włosowe u Anwen, muszę się zmotywować do dalszej pielęgnacji
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-06-03 o 23:08 |
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niech się dziwią ![]() Ale przyznają...ciekawość mnie zżera jak na włosach się spisze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przydałoby się jakiś fundusz założyć na potrzeby włosowe![]() Do talii? O takich marzę ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
wszystkie Polki zaszły w ciążę, niedługo będą rodzić, robią zapasy i dbają o higienę, jakie to logiczne
|
|
#1479 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli nie jest z nimi aż tak źle Będę nad nimi pracować i mam nadzieje, że za jakiś czas będę miała się czym pochwalić ![]() A ten żel intymny to jak używacie? I który to dokładnie? |
|||
|
|
|
#1480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po obcięciu od razu jest lekka biała kropka, ale widać to tylko w mocnym świetle dziennym, którego to nie było w marcu, jak obcinałam sobie włosy. Pewnie dlatego tak krótko wytrzymały. Generalnie mam włosową depresję ![]() I jak widzę, że narzekacie na piękne, długie lśniące włosy, to mam ochotę Wam nastukać ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Aha a do swoich krostek-dziwolągów na skalpie przyłożyłam kilka razy spirytus salicylowy i zasuszyły się, póki co (odpukać!) nie pojawiają się nowe. Ale boję się nakładać Vatikę na skalp i chyba sobie to odpuszczę. |
||||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam do analizy, ale nikt nie odpowiedział, tutaj jest skład https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2922 Na początku średnio się sprawdzała, ale z każdym użyciem lubię ją coraz bardziej ![]() Z tym plusssem, to jeszcze nigdy nie próbowałam, ale myślałam, że to będzie fajne zastępstwo dla tabletek. Chociaż znając moje nastawienie, pewnie by i tak mnie żołądek bolał po pewnym czasie Spróbuj z tym nawilżeniem jeszcze, ale pamiętaj o zrównoważeniu z nim protein, aby nie przenewilżyć włosków ![]() Co do nożyczek, to miałam to samo, pełno białych kropek zaraz po podcięciu
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, a jaką odżywkę b/s polecacie?
czytałam, że najczęściej używana jest Joanna mleko&miód, ale na KWC ma kiepską opinię, jak to w końcu jest? (ze starej pielęgnacji mam pooonad połowę Mythic Oil L'Oreal, używać dalej czy oddać mamie?) misz-masz na włosach po poziomym warkoczu :p gdyby same się tak kręciły, to ok, ale na co dzień są nie wiadomo czym.. eh, tak się wzbraniam przed CG, bo nigdy nie chciałam kręconych, a falowane ciężko uzyskać (?) no i stoję tak w martwym punkcie :p Edytowane przez chomiG Czas edycji: 2012-06-04 o 00:21 |
|
|
|
#1483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To intense też w sumie ciekawe, następnym razem wezmę jak trafię ![]() Cytat:
Następnym razem dam, teraz mam na suche. W sumie Vatika mnie troche puszy, ale jak ma coś zdziałać, odżywić, to niech puszy, ja mogę w warkoczu chodzić Chyba, że puszenie jest oznaką zaszkodzenia? ![]() A co do nożyczek, to ja dlatego teraz idę do fryzjerki, już tego badziewia nie tykam Tylko powstaje pytanie, czy ona będzie wiedziała co to jest 1cm, 2 to moje ostatnie słowo ![]() Cytat:
A tego loreala to podaj skład, to pomyślimy
|
|||
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() skład: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, C12-15 Alkyl Benzoate, Persea gratissima oil/Avocado oil, Vitis vinifera seed oil,/Grape seed oil, Limonene, Hexyl cinnamal, Coumarin, Linalool, Butylphenyl, Methylopropional, Benzyl alcohol, Hydroxycitronellal, Amyl cinnamal, Geraniol, Alpha-isomethyl ionone, Isoeugenol, Benzyl benzoate, Cinnamyl alcohol, Citronellol, Parfum silikon na pierwszym miejscu.. ale podobno można go zmyć samą odżywką (tak czytałam..) nadaje się taki olejek na końcówki? tyle tylko, że jak widać na zdjęciu powyżej moje końcówki ciężko połapać, więc z reguły nakładam go od uszu w dół :p
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ja to mam dopiero nie wiadomo co. Twoje świetnie wyglądają bardzo podoba mi się kolor
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podszedł mi póki co różowy Gliss Kur (ale nie próbowałam tego żółtego). A ten loreal całkiem nie najgorszy, taka silikonowa odżywka, ale ma coś pożytecznego też. Na końcówki dobrze się nadaje, ja bym z tego robiła użytek na jakieś imprezy itd - ja wtedy zawsze używam silikonów. A jak Ci się ta odżywka sprawdza?
|
|
|
|
|
#1488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wstawiam zdjęcie ze stycznia 2 tygodnie po farbowaniu, więc 'na świeżo' ![]() i też nie wyszło jak na opakowaniu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
chomiG - wg mnie nie istnieje
![]() ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Próbowała któraś z Was masek z Bioarpu, jajecznej albo drożdżowej? Składowo wyglądają bosko
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odżywek b/s to ja używam joanna miód i cytryna i nie jest jakaś super, jak nałożę za dużo to obciąża włosy, możesz spróbować balsamów z apteczki babuni, włosy po nich się ładnie rozczesują albo jak pisałay dziewczyny psikaczy gliss kura z silikonami dla ochrony bo chyba o to chodzi w odżywkach b/s
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie masz wyższą porowatość ![]() Cytat:
). Fale ciężko uzyskać? Skoro po samym warkoczu masz takie to myślę, że uzyskasz bez większych problemów. Co do odżywki - jak dla mnie dobry zabezpieczacz na końcówki, ale odżywka b/s moim zdaniem powinna mieć jakieś dobroci PRZED silikonami ![]() Mi tam Joanny służą(najbardziej len i rumianek) Pamiętaj też, że gros opinii piszą dziewczyny, które myślą, że ten kosmetyk wystarczy za całą pielęgnację (no powiedzmy jeszcze szampon do tego )
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A włoski masz piękne Cytat:
![]() A masz jeszcze jakieś inne oleje oprócz Vatiki? Co do nożyczek, to tez musiałam iść do fryzjera, byłam zła, bo sama podcięłam, pojawiły się białe kropki i musiałam jeszcze dodatkowo ściąć ![]() Cytat:
|
|
#1494 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, to mnie dużo rzeczy puszy, albo nie puszy i zmienia mi się to co chwilę. Mnie nawet odżywka z silikonem potrafi spuszyć A innym razem zrobić taflę ![]() Mam jeszcze lniany, oliwę z oliwek i Amlę Ale staram się nie używać wszystkiego na raz, bo potem nie widzę co jaki dało efekt. W każdym razie te pozostałe 3 na mnie świetnie działają, Vatika tak różnie - raz piękny blask, raz puch. A co do Bioarpu to zastanawiam się właśnie nad jajeczną i drożdżową, nie wiem czy ta jajeczna nie ma za dużo protein jak dla mnie. Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-06-04 o 11:29 |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu nie chcesz spróbować CG? przecież ta pielęgnacja nie będzie się różnić od tej którą teraz prowadzisz ![]() JOaśki b/s są super zwłaszcza mak/ bawełna i ten jej zapach |
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się zastanawiałam nad tymi maskami, ale jednak zamówię same szampony, bo masek mam jednak za dużo... |
||
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Mam żel intymny, zaraz testy
![]() Kusicie tymi maskami z Bioarpu okropnie, ale nie...będę twarda przynajmniej przez kilka miesięcy
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
jestem tu nowa i obserwuje wasze włosy. są tak piękne!
ja nie wiem co robie źle, że moje włosy są strasznie przesuszone. olej nakładam raz w tyg na noc i raz na kilka godzin, maseczki, mycie odzywka lub ziołowymi szamponami. odzywki bez silikonu ale serum na konce silikonowe. czy moze powinnam dołączyć cos silikonowego? lub to moze działa tak na mnie szampon ziołowy...
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

I jakie długie 

tylko zdjecie tak wyszło, cały czas mam ten sam blond 

Nie wiem czego im może brakować
grzeszysz Kochana 
po każdym myciu psikam żółtym gliss kurem, tam w sumie jest keratyna... możliwe, że przesadziłam dodając ją do odżywki?