Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 18:57   #691
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
U nas dziś to samo Sebuś śpi praktycznie od 12, był wybudzony na jedzonko i ubieranie bo do moich rodziców szliśmy, tam z godzinke pogadał z babcią i znowu kima, ubraliśmy go na śpiocha nakarmiłam na śpiocha i do domu, nawet go założenie folii na wózek nie obudziło bo u nas niestety pada... no i śpi dalej, aż się boję tej nocki bo on w dzień to ma drzemki max do 40 min
A ja ci powiem,ze dwa razy juz tak mialam,ze Eryk przespal praktycznie caly dzien i w nocy tez spal ladnie i na odwrot: jak nie spal w dzien to noc tez kiepska byla.
Stary 2012-06-03, 19:49   #692
natkulec
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Hej! my już w domku i Madzia śpi wreszcie we "własnym" rodziców łóżku
Dziękuję wszystkim za kciuki, napisane, później okaże się co z tego wyszło
w drodze powrotnej byliśmy u chrzestnego Madzi i dostała taką zabawkę http://www.ramiz.pl/multifunkcyjny-l...nki-p-267.html wygląda bardzo fajnie, ale jutro uruchomimy bo nie mamy baterii.
Nadrobię Was jutro jak Madzia pozwoli

Przez tą pogodę czuję że mnie coś za gardło łapie i chyba zaczyna się katar obym tylko Madzi nie zaraziła... Nie wiecie jakie tabletki na gardło można brać gdy się karmi???

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-06-03 o 19:55
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:14   #693
Zia_
Zadomowienie

Gosia i Alegna, u nas tez dzien mega spiocha! Ale wlasnie pogoda rwz do bani- TZ smieje sie ze rosnie nam meteopatka
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:18   #694
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dzis juz jest spokojnie Mały śpi dłuzej i nie marudzi tak jak wczoraj i przedwczoraj

konia to poszalalas Tego papieroska to chyba z godzine paliłas
A ile godzin w karmieniu trzeba miec przerwy zeby nie dac tego w mleczku? Bo ja tez bym sie skusila, chociaz u mnie to raczej nie ma zbyt dlugich przerw
U nas dzisiaj wlasnie tez o niebo lepiej ... Duzo spala, mniej marudkowala.. A juz myslalam ze nastepne tyg beda wyjete z zycia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:33   #695
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Hej! my już w domku i Madzia śpi wreszcie we "własnym" rodziców łóżku
Dziękuję wszystkim za kciuki, napisane, później okaże się co z tego wyszło
w drodze powrotnej byliśmy u chrzestnego Madzi i dostała taką zabawkę http://www.ramiz.pl/multifunkcyjny-l...nki-p-267.html wygląda bardzo fajnie, ale jutro uruchomimy bo nie mamy baterii.
Nadrobię Was jutro jak Madzia pozwoli

Przez tą pogodę czuję że mnie coś za gardło łapie i chyba zaczyna się katar obym tylko Madzi nie zaraziła... Nie wiecie jakie tabletki na gardło można brać gdy się karmi???
Gdzies na necie czytalam,ze bardzo duzo tabletek mozna,ale nie pamietam jakie,cholinex chyba i jeszcze inne.
Stary 2012-06-03, 21:22   #696
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Pentelka witaj
pol dnia bylismy u rodzicow moich mlody popisowo podnosil glowke lezac na brzuszku zdjecia na mailu wiecej napisze jutro bo dzis was poczytam i ide spac o ile moje kochane dziecko zasnie ladnie
Stary 2012-06-03, 21:57   #697
gosia261282
Gang Iren

Przez ta pogode (8st i deszcz) mam dzis totalnie brak humoru!Nie lubie siedziec w domu caly dzien

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 22:09   #698
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Znałazlam fajne zdjecie Filipa jak mial pol roczku

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Aguska wyczytalam,ze nikotyna spada do zera w trzy godziny po wypaleniu papierosa
hmm ciekawe czy tak jest
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Najbezpieczniejsze sa leki ktore dzialaja miejscowo wiec tamtum verde chyba mozna no i na pewno mozesz plukac szałwią.
Ja tak robilam jak mnie gardlo bolalo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB163103.jpg (63,7 KB, 37 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-06-03 o 22:13
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:54   #699
Flowerbombka
Zadomowienie

Evcia przykro mi z powodu dziadka Tż

Panelka witaj !

Aguśka super Filipkowe zdjęcie...słodziaczek

Konia zaszalałaś

U nas leniwy dzionek a pogoda do duszy..
W nocy syncio 2 razy przesikał pamperaka Pampersa wraz z ubrankiem i rożkiem...dziś na noc dostanie Dady i zobaczymy czy lepiej będzie...wogóle mam wrażenie że od 2 dni jakoś więcej sika hm..a jutro znów go będą kłuc
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:31   #700
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Evcia przykro mi z powodu dziadka Tż

Panelka witaj !

Aguśka super Filipkowe zdjęcie...słodziaczek

Konia zaszalałaś

U nas leniwy dzionek a pogoda do duszy..
W nocy syncio 2 razy przesikał pamperaka Pampersa wraz z ubrankiem i rożkiem...dziś na noc dostanie Dady i zobaczymy czy lepiej będzie...wogóle mam wrażenie że od 2 dni jakoś więcej sika hm..a jutro znów go będą kłuc
A jakie pampersy uzywacie?New Baby?Nam nie zdarzylo sie przesikanie,tylko w New Baby gdzies bokiem wylatywalo,a teraz mamy Baby Dry rozm 2 i tez nie przeciekaja,a Eryk sika ostro i czasem ten pampers mam wrazenie,ze tone wazy,chociaz przewijam co 3 godz minimum.Ale dwojki juz malawe sie robia,a mamy jeszcze na jakis tydzien.Kupilam juz rozm 3,ale Pampers Active Fit.
Stary 2012-06-04, 06:15   #701
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

my po chrzcinach imprezka się udała ze wszystkim się wyrobiłam w sobotę, goście dopisali. W kościele Ania spała i miała wszystkich w nosie
O godzinie 20 zostali juz tylko moi rodzice żeby nam pomóc. No i wczoraj przyjechali nasi znajomi i było sympatycznie bo były to dwie pary i każdy z nas ma dwójkę dzieci. Spotykamy się z nimi 4 razy w roku ale zawsze jest sympatycznie i zawsze mamy o czym rozmawiać.

Dzisiaj Ania pobiła rekord spała w nocy 8 godzin oby tak jej zostało. Antka nie puściłam jeszcze do przedszkola niech sobie posiedzi w domu tym bardziej że w tym tygodniu w czwartek jest wolne
Idę Was nadrobić.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:23   #702
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzięki dziewczyny za dobre słowa
chciałam więcej popisać, ale mała akurat się obudziła jedziemy dziś na Mazury, przełożyłam egzamin środowy. Czekam właśnie na kolegę, bo ma nas zabrać - dobrze, jest mieć przyjaciół, zawsze poratują. I dobrze jest mieć Was!

Z tego wszystkiego plus tylko taki, że się dziś wyspałam. Ale pogoda dalej tragedia

Pewnie teraz będę więcej znów na off, ale jak się skończy ten zły sen to mam nadzieję, że będę już na bieżąco.

Miłego dnia i tygodnia Paniom życzę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:23   #703
gosica502
Wtajemniczenie

Fajnie dziewczyny że nocki udane Moja też meteopatka chyba bo tej jakiś taki większy śpioch się w niej odzywa

Wiecie co w końcu napisałam opis mojego porodu

Jako że byłam po terminie, lekarz kazał 26 marca zgłosić mi sie rano na oddział żeby coś pomyśleć o wywoływaniu. 25 marca wieczorem spakowałam się, przygotowałam i zasiadłam z mężem przed TV, podczas oglądania 'Rancza' co chwilkę twardniał mi brzuch z lekkim okresowym bólem, stwierdziłam że może pomierzę odstępy czasowe między twardnieniami i wychodziły tak co 7 minut mniej więcej no ale później jakoś tak się rozjechały te odstępy więc stwierdziłam że nie ma co sie nakręcać, lepiej iść spać i poczekać do jutra. Nastawiłam budzik na 6 i poszłam spać. O 4 obudziłam się na siku, nie było w tym nic dziwnego bo co noc budziłam się i szłam do łązienki. No ale tym razem ledwo wstałam z łóżka a tu CHLUP wody mi odeszły Poszłam spokojnie do łazienki zalewając sypialnię, korytarz i łazienkę, usiadłam na wc i zaczęłam myśleć co by tu robić. Postanowiłam powiedzieć mężowi no ale poleżeć jeszcze z godzinkę a potem szykować się do szpitala gdyż lekarz powiedział że po odejściu wód po 2-3 godzinach muszę się znaleźć w szpitalu. Pojechaliśmy z mężem do szpitala tak jakoś na luzaka, czułam ogromne podekscytowanie że już niedługo zobaczę moją córeczkę ale jakoś tak się nie bałam. Zarejestrowałam się w izbie przyjęć i pani zabrała mnie na porodówkę. Tam pożegnałam się z mężem (nie mieliśmy porodu rodzinnego gdyż w naszym szpitalu trzeba ukończyć szkołę rodzenia a praca męża na to nie pozwalała ). Przyszła pani doktor, zbadała mnie, powiedziała że rozwarcie na palec no ale że dziś rodzimy już, jakoś tak jeszcze radośniej mi się zrobiło. Skurczów jako takich nie czułam pomimo wcześniejszego pęknięcia pęcherza. Pani Położna zaprowadziła mnie do bardzo ładnego pokoiku z łazienką i powiedziała że tu będę rodzić, później jeszcze zawołała mnei na lewatywę a potem wróciłam do swojego pokoiku. Po jakimś czasie podłączono mnie pod kroplówkę z oksytocyny i pani położna (bardzo fajna i miła kobieta) kazała mi spacerować po pokoju wokół tej kroplówki. Godziny mijały a mój poród się niestety nie rozkręcał. Podawano mi zastrzyki z papaweryny żeby ruszyć coś szyjkę a ja nie dostawałam bóli praktycznie, czułam jedynie coś jak na miesiączkę, troszkę bolesne bóle podbrzusza ale bez hardcorów porodowych. No i tak leciał dzień, nabijanie kilometrów z kroplówką, prysznic, ktg, znów kilometry, prysznic, ktg i co jakiś czas badanie szyjki które nie wskazywało rozwarcia . W międzyczasie jeszcze przyszedł mój mąż i przyniósł mi wodę mineralną bo się mi skończyła, wyszłam do niego i powiedziałam że na drugi poród idzie ze mną choćby nie wiem co bo się zanudzę inaczej. Około 20, po 16 godzinach od odejścia wód i po tym jak cała kroplówka z oksytocyną zeszła przyszedł lekarz i mnie zbadał, ze smutkiem stwierdził że robią co mogą ale rozwarcie jest tylko na dwa palce i że on podejmuje decyzję o cięciu cesarskim bo się robi niebezpiecznie dla dzieciątka. Z jednej strony troszkę mi się smutno zrobiło że nie dam rady urodzić mojej córeczki sn ale z drugiej strony się ucieszyłam bo już się martwiłam o nią i tak bardzo chciałam ją zobaczyć... Przyszedł więc pan anestezjolog z dokumentami, porozmawialiśmy sobie, wybrałam znieczulenie podpajęczykówkowe i gdzieś przed 21 zabrano mnie na salę do cięć cesarskich. Ogromna strasznie sala i jasna, pełno ludzi Posadzili mnie na łóżku, kazali się mocno bardzo nachylić i mnie znieczulili. PO pierwszym wkłuciu pan anestezjolog (bardzo fajny i miły, pomimo że cały personel był ok to jego zapamiętałam jako taką dobrą duszę mojego porodu ) stwierdził że jeszcze raz się musi wkłuć bo chyba znieczulenie nie zadziała. Ja zaczęłam się trząść całą jakbym normalnie jakiś atak miała, normalnie mi rękoma i nogami rzucało, w ogóle nie potrafiłam tego opanować (potem na necie gdzieś wyczytałam że to może być od tego znieczulenia) no i zrobili parawan i zaczęło się cięcie Ogólnie nie bolało ale wszystko czułam, np w momencie gdy mi przecinali brzuch czułam jakby mi ktoś patykiem po brzuchu przejechał Później chwilę ciągnięć i szarpań, w tym czasie pan anestezjolog ze swoją asystentką mnie zagadywali o jakichś głupotach żebym nie myślała o zabiegu, pytali się o imię dla córeczki i w ogóle taką miłą pogawędkę próbowali utrzymywać. MInęło kilka chwil i potem pan doktor położył mi coś na brzuchu nad cięcięm! To coś zaczęło się ruszać, zacharczło troszkę a potem zaczęło płakać!!! Moja córcia!!!!! <3<3<3:love : Strasznie się wzruszyłam kiedy ją usłyszałam i czułam taką radość że szok, pan doktor (mój prowadzący) podniósł ją i pokazał i mówi: dziewczynka, nie pomyliłem się Zabrali ją do zważenia, mierzenia i zbadania, potem owinęli w coś i przystawili mi do buzi, pomiziałam ją noskiem, przywitałam a ona przestała płakać <3<3 cudowny moment, była taka śliczna Z tych emocji roztłukło mnie jeszcze bardziej Później lekarze powyjmowali resztę hehe, zszyli mnie, wyczyścili i zawieziono mnie na salę poporodową, tam spędziłam całą noc leżąc na płaściutko, co chwilkę mi wymieniały pani położne kroplówki i dostawałam zastrzyki z morfiny, rano nastąpiła pionizacja pocesarkowa no i dogorywanie, córeczkę mi przyniesiono niestety dopiero tego dnia popołudniu a wcześniej nie miałam siły dojść na neonatologię gdzie była żeby ją zobaczyć, próbowałam kilka razy ale niestety słabłam i musiałam do łóżka wracać.

Edytowane przez gosica502
Czas edycji: 2012-06-04 o 08:08
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:58   #704
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A Ania kończy dzisiaj 7 tygodni

Stary 2012-06-04, 08:01   #705
gosica502
Wtajemniczenie

Graulacje nowaken!!!! Moja Gabi dziś kończy 10 Ale dopiero o 21.20
Stary 2012-06-04, 08:02   #706
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie pampersy uzywacie?New Baby?Nam nie zdarzylo sie przesikanie,tylko w New Baby gdzies bokiem wylatywalo,a teraz mamy Baby Dry rozm 2 i tez nie przeciekaja,a Eryk sika ostro i czasem ten pampers mam wrazenie,ze tone wazy,chociaz przewijam co 3 godz minimum.Ale dwojki juz malawe sie robia,a mamy jeszcze na jakis tydzien.Kupilam juz rozm 3,ale Pampers Active Fit.
my też kupiliśmy już 3 active baby, ale są jednak za duże i wróciliśmy do 2 choć mały już ma 6 kg
Stary 2012-06-04, 08:10   #707
gosica502
Wtajemniczenie

Ja mojej kupowałam 3 babydream a ostatnio kupiłam jej 3 pampers active baby właśnie i już dwa razy je przekupkowała na wylot Nie wiem czy to wina dużej kupki czy za małego pampersa ale te babydream jakieś takie troszkę większe były i ich nigdy nie przemoczyła ani nie przekupkała na wylot...
Stary 2012-06-04, 08:24   #708
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Graulacje nowaken!!!! Moja Gabi dziś kończy 10 Ale dopiero o 21.20
Gratulacje no Ania o 19.47

Stary 2012-06-04, 08:36   #709
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie?

Ostatnio pisałam z Wami jak Tymuś skończył 2 m-ce a w środe kończy już 3... więc prawie miesiąc mnie nie było...a to dlatego, że zmienialiśmy ofertę i firmę internetową...i tak wyszło, że miesiąc byliśmy bez neta! jak już bardzo tęskniłam to wchodziłam przez tel i Was podczytywałam...ale chyba nigdy nie nadrobię mam tylko nadzieję, że u Was i waszych dzieciaczków wszystko jest dobrze!

Mam nadzieję, że uda mi się znowu tu udzielać...bo Was uwielbiam...ale fakt jest taki, że teraz czasu jest znacznie mniej na przyjemności...wstaję rano...zajmuję się Małym potem zasypia ( właśnie teraz obok mnie już mruży oczka) na jakąś godzine a ja przygotowuję obiad, ogarniam się i szykuje Nas na spacer...a po spacerku czyli 3 godz...jest obiad i mąż...no a Tymuś po spacerku zazwyczaj nie śpi kilka godzin...no i usiąć do kompa to naprawdę wyczyn zresztą wiecie jak jest! Podziwiam i zazdroszczę, że Wy nadal tak regularnie klikacie ale może uda się i mi

Tymuś rośnie jak na drożdzach waży ponad 6 kg ...w środę mamy szczepienie i dokladnie sprawdze jego wagę! jest grzeczny (odpukać!!! ) i najkochańszy na świecie...co dziennie obdarza mnie milionem uśmiechów i cudowności... wkleję jakąś fotkę na e-mail

pozdrawiam mocno Was i Wasze maluszki

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 08:38   #710
natkulec
Zadomowienie

Madzia dziś kończy 3 miesiące

U nas też paskudna pogoda
Dzięki za rady odnosnie gardła, wzięłam cholisept który miała w domu, on właśnie działa miejscowo.
Stary 2012-06-04, 08:46   #711
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
julliczka jesli te krostki znikaja jak jest np chlodniej w mieszkaniu lub na dworze- to polozna mi mowila- ze to tradzik niemowlecy. Pojawiaja sie jak jest cieplo lub policzek odcisnie sie na naszym reku, itp. czytalam o tym i to sie zgadza u nas. Ale ropiejace krostki to nie wiem, przyznam ze my mielismy jeden raz takie na czubku glowy, ale jak umylam glowke i posmarowalam oliwka to wszystko zeszlo i juz sie nie pojawilo.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
N

Dida, ja kapalam w krochmalu kilka razy i posypywalam zmiany maczka ziemniaczana i nie zauwazylam poprawy

Juliczka- z tym saczeniem to zmiany alergiczne wlasnie sie sacza i nie widac miejsc zranienia czy cos!
Ja z moimi alergiami mam czasami wlasnie takie saczace sie zmiany!
Strasznie irytujace sa takie zmiany, dlatego tak bardzo zal mi Viki
Wczoraj mieliśmy gości i kolejna osoba stwierdziła, że te zmiany skórne u Julki to nie skaza. Szukaliśmy powodu i wyszło, że to może być od zupy pomidorowej którą zjadłam w piątek a potem skończyłam ją w sobotę i to by się zgadzało, bo nasiliło się w nocy z soboty na niedzielę.

Poza tym jeśli o sączenie to tylko na małżowinach usznych tak się działo. Kilka dni temu na lewym uszku tylko tak było, ale delikatnie i teraz te uszko jest bez problemów (w zeszłym tygodniu zdarzało mi się zjeść pomidory na kanapce). Za to drugie-prawe ucho w niedzielę się pogorszyło, ale teraz już sączenie ustępuje i widać znaczną poprawę. A wczoraj jeszcze armagedon był.
Na pewno przemywanie i smarowanie oilatum soft poprawiło sytuację. Ten kremik jest rewelacyjny. Naprawdę dziś buźka Julci jest śliczna, jak się na nią patrzy to zupełnie inna dziewczynka niż przez ostatnie dni. Myślę, że to trądzik przechodzi powoli i policzki się już wygładzają, a z tymi uszkami i krosteczkami koło uszu to było spowodowane pomidorami. Bo nawet wczoraj rano kupka była ciut z większą ilością śluzu. A dziś kupka już normalna. A gdyby to było od mleka krowiego to by te pierwsze uszko się nie wyleczyło, bo cały czas piję inkę z mlekiem, nawet do 4 kubków dziennie i jem nabiał.

Ale i tak do przychodni się wybierzemy, ale jutro bo jutro jest nasza lekarka i jeszcze poobserwujemy czy całkiem przejdzie do jutra te sączenie z prawego uszka. Jeśli przejdzie, to będzie wiadomo, że to pomidory.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

zaraz robię koktajl truskawkowy
Normalnie szalejesz
Zjadłabym truskawki i wypiła koktajl, ale boję się ryzykować

Jolka super, że Twój TŻ tak sobie radzi.
Mamy fajnych TŻtów bo mój też super się Małą zajmuje, a jak do niej mówi, wczoraj słyszałam jak ją usypiał: "Kochana moja córeczko, oczka już ci się kleją, tatuś kładzie ciebie do łóżeczka i idziesz spać." I Julka odleciała po tym tekście i spała do 3:40

A w ogóle mamy teraz piękne nocki, w dzień ma krótsze drzemki, za to w nocy śpi elegancko.

desia o widzę, że i u Ciebie zmiany na lepsze jeśli chodzi o skórę Viki - super

Cytat:
No na pewno musisz isc do lekarza.
Ale mnie to troszke wyglada jak taka wieksza ciemieniucha. Bo z poczatku ciemieniucha wyglada jak łupież ale potem robia sie z tego żółtawe skorupy na skorce. Ja bym sprobowala natluscic np oliwa z oliwek, zalozyc czapke na 20 minut, umyc uszka w cieplej wodzie przegotowanej i zetrzec pieluszka tetrowa. Jesli bedzie schodzic to moze byc ciemieniucha? Ciekawe co powie Ci lekarz.
Też myślałam o tym, ale na główce tylko miała (już nie ma) w niektórych miejscach zaczerwienia, ale żadnych krostek czy łuszczącej się skóry nie miała i nie ma, na czole też nic. Tylko te sączenie na uszku było. Ale już znika, przetarłam dziś wacikiem zmoczonym w wodzie i się nie sączy już. Zobaczymy za parę godzin, teraz Julcia smacznie śpi .
A do lekarki idziemy jutro, dziś mojej nie ma a do innej babki nie chcę iść (bo jest bee), gdyby było dalej masakrycznie ze skórką Julci to bym już dzisiaj poszła, ale jest znaczna poprawa to idziemy jutro.

Cytat:
O to poszalalas matka

Ja tez mialam ochote na fajeczke ostatnio,ale jest to raczej pewne,ze wrocilabym do nalogu,wiec nie ryzykuje nawet maszka,szkoda mi tych czterech lat niepalenia
No no konia szalejesz na całej linii ale fajnie, trzeba odreagować hihi. Ja też miewam chęć na papieroska, a też jak gosia już 4 lata nie palę, ale czasem mnie korci hyyh

Aguśka ale fajny Filipek, mata fajna też

gosica no no brawo za napisanie opisu porodu, przypomniało mi się, że i ja nie napisałam
Jeju ale opis, przypomniał mi się mój poród...
gratulacje z okazji 10 tygodni Gabi

nowaken gratulacje z okazji 7 tygodnia Ani
Mała jak fajnie że do nas wróciłaś ale Tymuś rośnie jak na drożdżach, oblookam potem foteczki, ciekawa jestem jak się zmienił

natkulec gratulacje z okazji 3 miesięcznicy Madzi

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2012-06-04 o 08:48
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:53   #712
emigra
Zakorzenienie

Gratuluje maluszkom 3 miesiaca

Ciekawa jestem ile Juliska moja wazy dzisiaj przesiurala pampersa wzdluz i w szerz iedny nie wytrzymal napiecia chybe tak jak Karolca polecala zaopatrze sie w jedna pake Pampers Premium Care i bede uzywac ich na noc bo juz 2 czy nawet 3 raz ostatnio pamperek Baby Dry 2 nie dal rady w nocy

Zastanawiam sie czy moje dziecko sie najada przed snem wczesniej dawalam jej mieszanke 4 miarki zageszczonego i jedna miarka zwyklego humana od urodzenia i czesto przesypiala mi nocki, a jak sie budzila na jedzenia to dopiero kolo 4-5 a od kilku dni daje jej 3 miarki gestego i 2 zwyklego i budzi mi sie 00:00 - 1:00 w nocy na jedzenie ... chyba dzisiaj na noc dam jej stara dawke, zobaczymy.
Przyszly mi jeansy z C&A ... rozm. 44 ale sa troche niskie w stanie i mi sie brzuch z nich wylewa nosze je teraz zeby rozchodzic bo sa ze strech'em i mam nadzieje ze bedzie to troche lepiej wygladalo ... ech. Dolujace to jest
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-04, 09:15   #713
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Najbezpieczniejsze sa leki ktore dzialaja miejscowo wiec tamtum verde chyba mozna no i na pewno mozesz plukac szałwią.
Ja tak robilam jak mnie gardlo bolalo.
a szałwia nie hamuje laktacji?
też bym obstawiała na tantum, bo można było w ciąży wiec i teraz chyba też. chyba jeszcze septolete było dozwolone, płukanie dentoseptem i homeopatia.
Stary 2012-06-04, 09:15   #714
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
No i po chrzcinach. Trochę obawialiśmy się jak będzie w kościele po Oskara przed południem taki atak kolki złapał że szok. Więc daliśmy mu tą rurkę potem sab simplex i pomogło bo zasnął i spał do ok 15. Obudził się i wielki płacz znów kropelki karmienie i do kościoła na 15.30 z wielkim kołatającym sercem co to będzie. Ale w kościele był bardzo grzeczny Trochę podrzemał a tak to patrzał na tatę
W sumie mieliśmy 17 gości zaproszonych ale było 16 bo mój młodszy brat obraził się że nie zaprosiłam go z dziewczyną i jej synem. No sory ale to rodzinna impreza i chrzest a nie wesele że z osobami towarzyszącymi się zaprasza.
Oskar dostał fajne prezenty:
Od chrzestnego i jego żony - leżaczek z fisher price i ładnie zapakowaną paczkę w której jest kocyk , buciki, pampersy i miś zdj w załączeniu
Od moich rodziców - matę, misia pandę i buciki
Od młodszego brata- odcisk bobasa ( ramki z gliną)
A od reszty pieniądze , które pójdą na książeczkę oszczędnościową którą zamierzamy mu założyć no i kupimy jeszcze tylko karuzelę.

Większość gości zmyła się o 20 zostali tylko domownicy i w sumie wkurzyłam się bo Oskar śpiący i marudny a teściowa wymyśliła sobie sesje i że każdy miał go brać na ręce a on już tak płakał a ich to nie ruszało. W końcu go zabrałam i poszłam z nim na dół go uspać.

W sumie w sobotę teściowa też mnie wkurzyła bo zabrała Oskara na spacer i miała być za godz w domu tak obiecywała a zjawiła się po ponad 2. A ja od zmysłów odchodziłam chyba z 10 razy próbowałam się do niej dodzwonić i nic. Więc tym bardziej nerwy i niepokój.
A po drugie zabrała na spacer dzieci od sąsiadki - gdzie wie że nie życzę sobie aby kręciły się przy Oskarze bo mają taki syf w domu - psy spią w łóżkach jedzenie w łóżku, na podłodze kurz i brud , nieposprzatane itp. czyli jeden wielki SYF i ZARAZKI!!.
Powiedziałam TŻ że więcej jego matka nie dostanie Oskara na spacer.

No jeżeli chodzi o nockę to super zasnął po 21 potem pobudka o 2 i o 5. Z rana znów marudny a teraz śpi. Wiecie ja na serio nie mam pomysłu bo Oskar najedzony, przebrany i płacze i już próbowałam wszystkiego a czy to nie za ciepło lub zimno a może coś uwiera i nic to nie daje....

Oki lecę Was poczytać

PS. w załączeniu również zdjęcie Oskara z dzisiaj jak śpi i zdjęcie w sweterku po tacie który ma 32lata
Zdjęcia z chrzcin dodam na meila jak dostanę od szwagra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 001.jpg (108,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 002.jpg (110,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 003.jpg (102,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia 009.jpg (98,3 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-06-04, 09:26   #715
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
No i po chrzcinach. Trochę obawialiśmy się jak będzie w kościele po Oskara przed południem taki atak kolki złapał że szok. Więc daliśmy mu tą rurkę potem sab simplex i pomogło bo zasnął i spał do ok 15. Obudził się i wielki płacz znów kropelki karmienie i do kościoła na 15.30 z wielkim kołatającym sercem co to będzie. Ale w kościele był bardzo grzeczny Trochę podrzemał a tak to patrzał na tatę
W sumie mieliśmy 17 gości zaproszonych ale było 16 bo mój młodszy brat obraził się że nie zaprosiłam go z dziewczyną i jej synem. No sory ale to rodzinna impreza i chrzest a nie wesele że z osobami towarzyszącymi się zaprasza.
Oskar dostał fajne prezenty:
Od chrzestnego i jego żony - leżaczek z fisher price i ładnie zapakowaną paczkę w której jest kocyk , buciki, pampersy i miś zdj w załączeniu
Od moich rodziców - matę, misia pandę i buciki
Od młodszego brata- odcisk bobasa ( ramki z gliną)
A od reszty pieniądze , które pójdą na książeczkę oszczędnościową którą zamierzamy mu założyć no i kupimy jeszcze tylko karuzelę.

Większość gości zmyła się o 20 zostali tylko domownicy i w sumie wkurzyłam się bo Oskar śpiący i marudny a teściowa wymyśliła sobie sesje i że każdy miał go brać na ręce a on już tak płakał a ich to nie ruszało. W końcu go zabrałam i poszłam z nim na dół go uspać.

W sumie w sobotę teściowa też mnie wkurzyła bo zabrała Oskara na spacer i miała być za godz w domu tak obiecywała a zjawiła się po ponad 2. A ja od zmysłów odchodziłam chyba z 10 razy próbowałam się do niej dodzwonić i nic. Więc tym bardziej nerwy i niepokój.
A po drugie zabrała na spacer dzieci od sąsiadki - gdzie wie że nie życzę sobie aby kręciły się przy Oskarze bo mają taki syf w domu - psy spią w łóżkach jedzenie w łóżku, na podłodze kurz i brud , nieposprzatane itp. czyli jeden wielki SYF i ZARAZKI!!.
Powiedziałam TŻ że więcej jego matka nie dostanie Oskara na spacer.

No jeżeli chodzi o nockę to super zasnął po 21 potem pobudka o 2 i o 5. Z rana znów marudny a teraz śpi. Wiecie ja na serio nie mam pomysłu bo Oskar najedzony, przebrany i płacze i już próbowałam wszystkiego a czy to nie za ciepło lub zimno a może coś uwiera i nic to nie daje....

Oki lecę Was poczytać

PS. w załączeniu również zdjęcie Oskara z dzisiaj jak śpi i zdjęcie w sweterku po tacie który ma 32lata
Zdjęcia z chrzcin dodam na meila jak dostanę od szwagra
O to byłyśmy we dwie zalatane z okazji chrzcin Ania dostała w większości pieniądze bo te wszystkie leżaczki itp to my mamy po Antku a mieli dublować albo kupować coś bez sensu to dawali pieniądze.
Super że Wam się imprezka udała. My mieliśmy 21 osób

A ja się nie mogę doczekać niedzieli bo jadę z koleżanką na termy maltańskie bo dostałam od tż karnet na 3 godziny

Stary 2012-06-04, 09:26   #716
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
też bym obstawiała na tantum, bo można było w ciąży wiec i teraz chyba też. chyba jeszcze septolete było dozwolone, płukanie dentoseptem i homeopatia.
Hamuje ale trzeba ja pic conajmniej 3 razy dziennie (mocny wywar) - mi pomogla po 2-3 dniach picia na zahamowanie. Plukanie gardla to nie to samo co picie mocnego wywaru
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-04, 09:28   #717
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez panelka Pokaż wiadomość
witam. Mój Błażejek co prawda jakby zimowy bo na początku marca ale dołaczam sie tu do was dzisiaj kończy 3 miesiące jak to szybko leci pozdrawiam
Witaj Panelka i dla Błażejka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 09:30   #718
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Hej,

hamuje , ale jak się ją pije i to większej ilości

u nas nocka super, kimałyśmy do 9 , wieczorne karmienie z cyca super, ta radosc ze to nie flaszka

i musze spadac bo Nina chce malowac farbkami i musze jej sprzet naszykowac
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:41   #719
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja zapomniałam Wam się pochwalić że sernik mi na imprezę nie wyszedł myslałam że mnie trafi co nieco ale potem stwierdziłam że tort wystarczy i kupiłam pączki bo u nas są przepyszne i nie ma nikogo w rodzinie kto by ich nie lubił

Stary 2012-06-04, 09:44   #720
koniakonia
Zakorzenienie

przyjechała dostawka kurna a taka pogoda z du...y i chyba dzisiaj nie wypróbuje ,Nina porzuciła farbki na rzecz kartonów

Nikki super,że Oskar grzeczny w kościele
super prezenty, z leżaczka będziesz zadowolona, u nas już od dwóch lat jest na okrągło używany, jeździ z nami na wakacje, leżaczek z fp i karuzela z fp bardzo to były trafne zakupy u nas, wykorzystane na maksa i moim zdaniem dobrze zrobione miłego użytkowania
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości