|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
![]() Cytat:
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej! my już w domku i Madzia śpi
![]() ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki, napisane, później okaże się co z tego wyszło ![]() w drodze powrotnej byliśmy u chrzestnego Madzi i dostała taką zabawkę http://www.ramiz.pl/multifunkcyjny-l...nki-p-267.html wygląda bardzo fajnie, ale jutro uruchomimy bo nie mamy baterii. Nadrobię Was jutro jak Madzia pozwoli ![]() Przez tą pogodę czuję że mnie coś za gardło łapie i chyba zaczyna się katar ![]()
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-06-03 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
Gosia i Alegna, u nas tez dzien mega spiocha! Ale wlasnie pogoda rwz do bani- TZ smieje sie ze rosnie nam meteopatka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Pentelka witaj
![]() pol dnia bylismy u rodzicow moich mlody popisowo podnosil glowke lezac na brzuszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Gang Iren
|
Przez ta pogode (8st i deszcz) mam dzis totalnie brak humoru!Nie lubie siedziec w domu caly dzien
![]()
![]() |
#698 | ||
Zakorzenienie
|
Znałazlam fajne zdjecie Filipa jak mial pol roczku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak robilam jak mnie gardlo bolalo.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-03 o 22:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Evcia przykro mi z powodu dziadka Tż
![]() Panelka witaj ! Aguśka super Filipkowe zdjęcie...słodziaczek ![]() Konia zaszalałaś ![]() U nas leniwy dzionek a pogoda do duszy.. W nocy syncio 2 razy przesikał pamperaka Pampersa wraz z ubrankiem i rożkiem...dziś na noc dostanie Dady i zobaczymy czy lepiej będzie...wogóle mam wrażenie że od 2 dni jakoś więcej sika hm..a jutro znów go będą kłuc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Hej,
my po chrzcinach ![]() ![]() O godzinie 20 zostali juz tylko moi rodzice żeby nam pomóc. No i wczoraj przyjechali nasi znajomi i było sympatycznie bo były to dwie pary i każdy z nas ma dwójkę dzieci. Spotykamy się z nimi 4 razy w roku ale zawsze jest sympatycznie i zawsze mamy o czym rozmawiać ![]() Dzisiaj Ania pobiła rekord spała w nocy 8 godzin ![]() ![]() Idę Was nadrobić. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa
![]() chciałam więcej popisać, ale mała akurat się obudziła ![]() ![]() ![]() Z tego wszystkiego plus tylko taki, że się dziś wyspałam. Ale pogoda dalej tragedia ![]() Pewnie teraz będę więcej znów na off, ale jak się skończy ten zły sen to mam nadzieję, że będę już na bieżąco. Miłego dnia i tygodnia Paniom życzę ![]()
#703 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie dziewczyny że nocki udane
![]() ![]() ![]() Wiecie co w końcu napisałam opis mojego porodu ![]() ![]() Jako że byłam po terminie, lekarz kazał 26 marca zgłosić mi sie rano na oddział żeby coś pomyśleć o wywoływaniu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia ![]() ![]() Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-06-04 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
A Ania kończy dzisiaj 7 tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Graulacje nowaken!!!! Moja Gabi dziś kończy 10
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
Ja mojej kupowałam 3 babydream a ostatnio kupiłam jej 3 pampers active baby właśnie i już dwa razy je przekupkowała na wylot
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Ostatnio pisałam z Wami jak Tymuś skończył 2 m-ce ![]() ![]() Mam nadzieję, że uda mi się znowu tu udzielać...bo Was uwielbiam...ale fakt jest taki, że teraz czasu jest znacznie mniej na przyjemności...wstaję rano...zajmuję się Małym potem zasypia ( właśnie teraz obok mnie już mruży oczka) na jakąś godzine a ja przygotowuję obiad, ogarniam się i szykuje Nas na spacer...a po spacerku czyli 3 godz...jest obiad i mąż...no a Tymuś po spacerku zazwyczaj nie śpi kilka godzin...no i usiąć do kompa to naprawdę wyczyn ![]() ![]() ![]() Tymuś rośnie jak na drożdzach waży ponad 6 kg ![]() ![]() pozdrawiam mocno Was i Wasze maluszki ![]()
#710 |
Zadomowienie
|
Madzia dziś kończy 3 miesiące
![]() ![]() ![]() U nas też paskudna pogoda ![]() Dzięki za rady odnosnie gardła, wzięłam cholisept który miała w domu, on właśnie działa miejscowo.
#711 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym jeśli o sączenie to tylko na małżowinach usznych tak się działo. Kilka dni temu na lewym uszku tylko tak było, ale delikatnie i teraz te uszko jest bez problemów (w zeszłym tygodniu zdarzało mi się zjeść pomidory na kanapce). Za to drugie-prawe ucho w niedzielę się pogorszyło, ale teraz już sączenie ustępuje i widać znaczną poprawę. A wczoraj jeszcze armagedon był. Na pewno przemywanie i smarowanie oilatum soft poprawiło sytuację. Ten kremik jest rewelacyjny. Naprawdę dziś buźka Julci jest śliczna ![]() Ale i tak do przychodni się wybierzemy, ale jutro bo jutro jest nasza lekarka i jeszcze poobserwujemy czy całkiem przejdzie do jutra te sączenie z prawego uszka. Jeśli przejdzie, to będzie wiadomo, że to pomidory. Normalnie szalejesz ![]() Zjadłabym truskawki i wypiła koktajl, ale boję się ryzykować ![]() Jolka super, że Twój TŻ tak sobie radzi. ![]() Mamy fajnych TŻtów ![]() ![]() ![]() A w ogóle mamy teraz piękne nocki, w dzień ma krótsze drzemki, za to w nocy śpi elegancko. ![]() desia o widzę, że i u Ciebie zmiany na lepsze jeśli chodzi o skórę Viki - super ![]() Cytat:
![]() A do lekarki idziemy jutro, dziś mojej nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Aguśka ale fajny Filipek, mata fajna też ![]() gosica no no brawo za napisanie opisu porodu, przypomniało mi się, że i ja nie napisałam ![]() Jeju ale opis, przypomniał mi się mój poród... ![]() gratulacje z okazji 10 tygodni Gabi ![]() nowaken gratulacje z okazji 7 tygodnia Ani ![]() Mała jak fajnie że do nas wróciłaś ![]() natkulec gratulacje z okazji 3 miesięcznicy Madzi ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-06-04 o 08:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje maluszkom 3 miesiaca
![]() ![]() Ciekawa jestem ile Juliska moja wazy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam sie czy moje dziecko sie najada przed snem ![]() Przyszly mi jeansy z C&A ... rozm. 44 ale sa troche niskie w stanie i mi sie brzuch z nich wylewa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym obstawiała na tantum, bo można było w ciąży wiec i teraz chyba też. chyba jeszcze septolete było dozwolone, płukanie dentoseptem i homeopatia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() No i po chrzcinach. Trochę obawialiśmy się jak będzie w kościele po Oskara przed południem taki atak kolki złapał że szok. Więc daliśmy mu tą rurkę potem sab simplex i pomogło bo zasnął i spał do ok 15. Obudził się i wielki płacz znów kropelki karmienie i do kościoła na 15.30 z wielkim kołatającym sercem co to będzie. Ale w kościele był bardzo grzeczny ![]() ![]() W sumie mieliśmy 17 gości zaproszonych ale było 16 bo mój młodszy brat obraził się że nie zaprosiłam go z dziewczyną i jej synem. No sory ale to rodzinna impreza i chrzest a nie wesele że z osobami towarzyszącymi się zaprasza. Oskar dostał fajne prezenty: Od chrzestnego i jego żony - leżaczek z fisher price i ładnie zapakowaną paczkę w której jest kocyk , buciki, pampersy i miś ![]() Od moich rodziców - matę, misia pandę i buciki Od młodszego brata- odcisk bobasa ( ramki z gliną) A od reszty pieniądze , które pójdą na książeczkę oszczędnościową którą zamierzamy mu założyć ![]() Większość gości zmyła się o 20 zostali tylko domownicy i w sumie wkurzyłam się bo Oskar śpiący i marudny a teściowa wymyśliła sobie sesje i że każdy miał go brać na ręce a on już tak płakał a ich to nie ruszało. W końcu go zabrałam i poszłam z nim na dół go uspać. W sumie w sobotę teściowa też mnie wkurzyła bo zabrała Oskara na spacer i miała być za godz w domu tak obiecywała a zjawiła się po ponad 2. A ja od zmysłów odchodziłam chyba z 10 razy próbowałam się do niej dodzwonić i nic. Więc tym bardziej nerwy i niepokój. A po drugie zabrała na spacer dzieci od sąsiadki - gdzie wie że nie życzę sobie aby kręciły się przy Oskarze bo mają taki syf w domu - psy spią w łóżkach jedzenie w łóżku, na podłodze kurz i brud , nieposprzatane itp. czyli jeden wielki SYF i ZARAZKI!!. Powiedziałam TŻ że więcej jego matka nie dostanie Oskara na spacer. No jeżeli chodzi o nockę to super zasnął po 21 potem pobudka o 2 i o 5. Z rana znów marudny a teraz śpi. Wiecie ja na serio nie mam pomysłu bo Oskar najedzony, przebrany i płacze i już próbowałam wszystkiego a czy to nie za ciepło lub zimno a może coś uwiera i nic to nie daje.... Oki lecę Was poczytać ![]() PS. w załączeniu również zdjęcie Oskara z dzisiaj jak śpi i zdjęcie w sweterku po tacie który ma 32lata ![]() Zdjęcia z chrzcin dodam na meila jak dostanę od szwagra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super że Wam się imprezka udała ![]() ![]() A ja się nie mogę doczekać niedzieli bo jadę z koleżanką na termy maltańskie bo dostałam od tż karnet na 3 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hamuje , ale jak się ją pije i to większej ilości ![]() u nas nocka super, kimałyśmy do 9 ![]() ![]() i musze spadac bo Nina chce malowac farbkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam Wam się pochwalić że sernik mi na imprezę nie wyszedł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
przyjechała dostawka
![]() ![]() ![]() ![]() Nikki super,że Oskar grzeczny w kościele ![]() super prezenty, z leżaczka będziesz zadowolona, u nas już od dwóch lat jest na okrągło używany, jeździ z nami na wakacje, leżaczek z fp i karuzela z fp bardzo to były trafne zakupy u nas, wykorzystane na maksa i moim zdaniem dobrze zrobione ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.