Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 20:48   #871
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
bylismy w Ikei i kupilismy lozeczko

zdecydowalismy sie na biale bo takie bede jej pozniej pasowac do mebli

no i oczywiscie musialam je juz skrecic ale narazie postawilismy u mamy w pokoju bo musimy dokupic materac ale i tak Maja jest w nim zakochana
super łóżko!

A ja po weekendzie w szkole... uff zostakl ostatni zjazd- ciężkiiii z zaliczeniami i sesja... więc może mnie tu za dużo nie być.
Już jestem w piżamce
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:56   #872
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

zapraszam na rurki kakaowe
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:56   #873
Malensstfo
Zakorzenienie

Heja!!

Byliśmy ze znajomymi w lesie...na spacerku, a potem posiedzieliśmy u nas! Było fajnie!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:57   #874
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku już odpisałam

Ana oo to zaraz koniec semestru.

Dziewczyny jak w ciąży w ogóle mnie od seksu odrzucało tak od wczoraj normalnie mam taką ochotę, że zaraz będę po ścianach chodziła. Dziś już to mężowi powiedziałam, ale co z tego jak w połogu nie wolno. Masakra.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
zapraszam na rurki kakaowe
a dla mnie co masz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:00   #875
metkaa
Zakorzenienie

o ziemniaczkach mi nikt nie odpisal wiec zrobilam z pierwszego lepszego przepisu z netu, smaczne bylo

kotekk81
co do łozeczka to jakos szczegolnie mi sie nie podoba ale jakbym miala wybierac to czarne,
wazne ze Maja zadowolona

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Już jestem w piżamce
ja tez

dzis byli u nas znajomi, kolega jest chrzestnym mojego dziecka i poprosili zebym ja zostala ich corci chrzestna, takze szykuje sie imprezka
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:03   #876
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metka super, to kiedy macie chrzciny?? My z mężem jeszcze nie jesteśmy chrzestnymi u nikogo.

Stary 2012-06-03, 21:16   #877
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
super łóżko!

A ja po weekendzie w szkole... uff zostakl ostatni zjazd- ciężkiiii z zaliczeniami i sesja... więc może mnie tu za dużo nie być.
Już jestem w piżamce
ja też po weekendzie w szkole i tez jeszcze jeden zjazd mi został na szczęście ja egzaminów nie mam, tylko jedno koło i to wszystko, ale za to kilka konspektów do oddania mam i jakiś prace plastyczne
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Metka super, to kiedy macie chrzciny?? My z mężem jeszcze nie jesteśmy chrzestnymi u nikogo.
my do zeszłego roku też nie byliśmy chrzestnymi, a jak już zostaliśmy to oboje w tym samym roku i to miesiąc po miesiącu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:18   #878
Malensstfo
Zakorzenienie

Mykam spaciu...jutro trzeba wstać
Stary 2012-06-03, 21:19   #879
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas na razie nic się nie szykuje. Nikt w ciąży nie jest

Mój mąz ma teraz zjazd (za 2 tyg) + od razu ćw. terenowe. Więc na 1,5 tyg mi wyjedzie . Maskara. Majki potem nie pozna A potem jeszcze 2 tyg sesji i masa egzaminów.

Stary 2012-06-03, 21:30   #880
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mykam spaciu...jutro trzeba wstać
dobranoc

Cytat:

Mój mąz ma teraz zjazd (za 2 tyg) + od razu ćw. terenowe. Więc na 1,5 tyg mi wyjedzie . Maskara. Majki potem nie pozna A potem jeszcze 2 tyg sesji i masa egzaminów.
spokojnie, na pewno będziecie jeszcze chrzestnymi, to fajna rzecz ale i obowiązek jednak, szczególnie jak się ma dużo chrześniaków
długo twojego męża nie będzie ale przynajmniej nie będziesz sama wróci i pewnie niedługo będzie miał już wakacje. A ile lat studiów mu zostało?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:31   #881
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko wyprowadzam sie wtedy do rodziców

Studia jego trwają 7 semestrów a to jest dopiero drugi, ale podobno najgorszy (szczególnie ze względu na fizykę).

Stary 2012-06-03, 21:33   #882
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
5 sierpnia
my mamy po jednym chrzesniaku,

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

Studia jego trwają 7 semestrów a to jest dopiero drugi, ale podobno najgorszy (szczególnie ze względu na fizykę).
oo ludzie to jeszcze duzo mu zostalo
Stary 2012-06-03, 21:41   #883
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dużo, dużo ech....

Stary 2012-06-03, 21:46   #884
metkaa
Zakorzenienie

dobrze ja tez juz spadam,

dobranoc
Stary 2012-06-03, 22:27   #885
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak w ciąży w ogóle mnie od seksu odrzucało tak od wczoraj normalnie mam taką ochotę, że zaraz będę po ścianach chodziła. Dziś już to mężowi powiedziałam, ale co z tego jak w połogu nie wolno. Masakra.[COLOR="Silver"]
I po co powiedzialas?Tylko go nakrecilas
Jeszcze troszke musicie odczekac...
ale przyznam,ze ja po porodzie bardziej sie balam niz za pierwszym razem

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

Spokojnie, to 1,5 tyg, a nie 1,5 miesiaca
Fajnie,z e bedziecie u rodziców a nie same

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Żyję. Tylko się melduję, ale odezwę się jutro.

Cytat:
Ja z mezem mamy po 1 chrzesniaku
Stary 2012-06-03, 23:10   #886
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde a co ja mam tylko po ścianach chodzić??
Tez się boję.

Stary 2012-06-04, 03:39   #887
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej
właśnie wyjeżdżamy nad morze na 2 tygodnie. Do usłyszenia później, nie piszcie za dużo choć i tak wiem, że was nie nadrobię D
paa
Stary 2012-06-04, 07:20   #888
Malensstfo
Zakorzenienie

Witam z poniedziałku!
Stary 2012-06-04, 07:28   #889
onyks
Zakorzenienie

Witam się

Ja po pracowitym weekendzie, egz pozaliczane
Mam dużo pracy, ale postaram się zaglągać

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 07:32   #890
Malensstfo
Zakorzenienie

onyks brawa za egzaminy!
Stary 2012-06-04, 07:58   #891
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia, ładna bransoletka. I bardzo fajnie Ci waga spada

Gosia,
Cytat:
Coś mi się o uszy obiło że ma być konkurs dla dzieci w łowieniu rybek dzisiaj na stawach (starsze ze stawe, małe z wiaderka sztuczne rybki) ale pewności nie mam.
fajne to u nas też takie coś robią, nawet ja jeszcze jeździłam z dziadkiem na takie zawody a teraz jeździ mój brat No i tata się wciągnął w wędkarstwo przez to więc pewnie i mój syn będzie z nim jeździć jak podrośnie

Nikita,
Cytat:
A my wczoraj zaliczyslimy ta sredniowieczna karczme tylko powiem wam, ze tak mnie tam rozbolal jajnik, ze myslalam ze umre. W ogole jakis taki cykl mam z du.py, temp i objawy w ogole do siebie nie pasuja...
Ja się zaczynam o Ciebie martwić. Byle do czwartku.

Tomalinko, Filip mi się bardzo podoba

Madzia,
Cytat:
strong super, że zajęcia się udały.
nie wiem o co chodzi

metka, ja przepisu na ziemniaki nie znam
będziesz mamusią chrzestną super ja w tym roku też zostałam

Onyks, gratuluję zaliczonych egzaminów

Żabcia, przytulasz jeszcze Dominika od środka ? Czy niebawem nam dają dziewczyny znać że już przytulasz do piersi?

Agnusku, where are you?

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

W sobotę Wam pisałam że ze szwagierką ciasto robiliśmy, pograliśmy w karty i szczepiliśmy tuje, a koło 21 jechaliśmy na te Varius Manx, było bardzo fajnie, pośmialiśmy się trochę z TŻ, zjedliśmy drogie a mało warte jedzenie jak to na festynie, i pospacerowaliśmy trochę. No i trzebabyło wracać. Ale weszliśmy jeszcze do Tesco, po napoje bo nie mieliśmy nic w domu a mi się zachciało białej czekolady. Szybkie zakupy, kasy dwie tylko czynne i pełno ludzi. Nie wiem co oni o 1 w nocy robią takie duże zakupy, no i plus pełno ludzi z alkoholem bo może na festynie za drogo no to stoimy w kolejce i stoimy. A pierwsza kasa jest "kasą pierwszeństwa" dla kobiet w ciąży i inwalidów. To zechciałam skorzystać bo staliśmy i staliśmy. I poszłam, weszłam przed jakiegoś mężczyznę z piwem i mówię że korzystam z pierwszeństwa. A on na mnie z pyskiem " a jak ja mam grubą du.pę to gdzie mam iść?", "niech sobie oani idzie do innej kasy a nie się tu wpycha" mówię mu że to jest kasa pierwszeństwa, i mam prawo przejść przed nim. A facet był pijany trochę, i ciągnie dalej, ale jak na mnie zaczął sklinać to TŻ się wkurzył, i też mu zaczął chamsko odpowiadać. Skasowaliśmy się i poszłam a facet za mną krzyczy i wyzywa mnie od najgorszych i to przeklinając, ale olewam a TŻ już się w ogóle nie odzywał i pod sklepem mówi mi że zaczekamy w aucie na chwilę, i wiecie co on debil na niego czekał, bo powiedział że nie chce scen robić w sklepie. Ugh, i kłóci się z tamtym kolesiem, ja myślałam że się pobiją, ale naszczęście, jak mu TŻ wszystko wygarnął to wsiadł do auta, i odjechaliśmy ale oczywiście TŻ jeszcze musiał specialnie koło niego przejchać żeby go postraszyć.On był tak nerwowy na niego że szok, i mu mówię że nie musi się tego emocjonować bo to debil z chłopa i szkoda nerwów, a TŻ że nie prawda i że on mnie nie będzie obrażał itp. No i z tego wszystkiego, z głupiej "kasy pierwszeństwa" się pokłóciliśmy no i cała niedziela z głowy, nie gadaliśmy ze sobą prawie wcale, ale na szczęście byłam w szkole długo i jakoś to przeszło, a wieczorem zrobił mi obiad, ja mu kolacje i powoli zaczynaliśmy się godzić, no i już jest git ale wiecie co, już nie skorzystam nigdy z żadnych przywilejów bo za dużo nerwów mnie to kosztowało, nie dziwię się TŻ że się zdenerwowała bo może ma słabsze nerwy ale tamtego faceta i panią Kasjerkę która w ogóle nie zareagowała to podziwiam w negatywnym znaczeniu bo.. tak być nie powinno.

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-06-04 o 08:00
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:13   #892
tomalinka
Wtajemniczenie

Strong współczuję nieprzyjemnej sytuacji. Dlatego ja chyba też bym z tego pierwszeństwa nie korzystała bo ludzie niestety nie mają kultury. Oczywiscie nie wszyscy ale trafisz na takiego idiotę , który Ci zepsuje caly dzień. A na Tz sie nie gniewaj - prawdziwy rycerz z niego

Onyks a rodzicom i znajomym juz powiedzieliscie?

Gosiu miłych wakacji! I ladnej pogody..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:14   #893
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana oo to zaraz koniec semestru.
jeszcze trochę za 2 tyg najbliższy zjazd, a potem koniec czerwca/początek lipca sesja...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja też po weekendzie w szkole i tez jeszcze jeden zjazd mi został na szczęście ja egzaminów nie mam, tylko jedno koło i to wszystko, ale za to kilka konspektów do oddania mam i jakiś prace plastyczne
wolałabym porobić konspekty

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
właśnie wyjeżdżamy nad morze na 2 tygodnie. Do usłyszenia później, nie piszcie za dużo choć i tak wiem, że was nie nadrobię D
paa
miłego wypadu!!!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Witam się

super! zazdroszczę

Cytat:

W sobotę Wam pisałam że ze szwagierką ciasto robiliśmy, pograliśmy w karty i szczepiliśmy tuje, a koło 21 jechaliśmy na te Varius Manx, było bardzo fajnie, pośmialiśmy się trochę z TŻ, zjedliśmy drogie a mało warte jedzenie jak to na festynie, i pospacerowaliśmy trochę. No i trzebabyło wracać. Ale weszliśmy jeszcze do Tesco, po napoje bo nie mieliśmy nic w domu a mi się zachciało białej czekolady. Szybkie zakupy, kasy dwie tylko czynne i pełno ludzi. Nie wiem co oni o 1 w nocy robią takie duże zakupy, no i plus pełno ludzi z alkoholem bo może na festynie za drogo no to stoimy w kolejce i stoimy. A pierwsza kasa jest "kasą pierwszeństwa" dla kobiet w ciąży i inwalidów. To zechciałam skorzystać bo staliśmy i staliśmy. I poszłam, weszłam przed jakiegoś mężczyznę z piwem i mówię że korzystam z pierwszeństwa. A on na mnie z pyskiem " a jak ja mam grubą du.pę to gdzie mam iść?", "niech sobie oani idzie do innej kasy a nie się tu wpycha" mówię mu że to jest kasa pierwszeństwa, i mam prawo przejść przed nim. A facet był pijany trochę, i ciągnie dalej, ale jak na mnie zaczął sklinać to TŻ się wkurzył, i też mu zaczął chamsko odpowiadać. Skasowaliśmy się i poszłam a facet za mną krzyczy i wyzywa mnie od najgorszych i to przeklinając, ale olewam a TŻ już się w ogóle nie odzywał i pod sklepem mówi mi że zaczekamy w aucie na chwilę, i wiecie co on debil na niego czekał, bo powiedział że nie chce scen robić w sklepie. Ugh, i kłóci się z tamtym kolesiem, ja myślałam że się pobiją, ale naszczęście, jak mu TŻ wszystko wygarnął to wsiadł do auta, i odjechaliśmy ale oczywiście TŻ jeszcze musiał specialnie koło niego przejchać żeby go postraszyć.On był tak nerwowy na niego że szok, i mu mówię że nie musi się tego emocjonować bo to debil z chłopa i szkoda nerwów, a TŻ że nie prawda i że on mnie nie będzie obrażał itp. No i z tego wszystkiego, z głupiej "kasy pierwszeństwa" się pokłóciliśmy no i cała niedziela z głowy, nie gadaliśmy ze sobą prawie wcale, ale na szczęście byłam w szkole długo i jakoś to przeszło, a wieczorem zrobił mi obiad, ja mu kolacje i powoli zaczynaliśmy się godzić, no i już jest git ale wiecie co, już nie skorzystam nigdy z żadnych przywilejów bo za dużo nerwów mnie to kosztowało, nie dziwię się TŻ że się zdenerwowała bo może ma słabsze nerwy ale tamtego faceta i panią Kasjerkę która w ogóle nie zareagowała to podziwiam w negatywnym znaczeniu bo.. tak być nie powinno.

ale pogoda ;/ od rana jestem połamana... pochmurno, deszczowo, zimno brrr

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-06-04 o 08:35
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:17   #894
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ana, jak taka pogoda, to najlepiej poleżeć w łóżeczku z kubkiem kakao napisz mężusiowi że jak tylko wrócisz z pracy to ma na Ciebie taki komplet czekać

Tomalinko, i powiedz jaki ma sens robienia takich kas ? ja się ich teraz boję a nie traktuję jako przywilej.
Stary 2012-06-04, 08:18   #895
Malensstfo
Zakorzenienie

strong współczuje...z tej kasjerki jakaś niemota, skoro kasa oznaczona, to ona ma prawo, a wręcz obowiązek przepuścić...heh..no ale wiadomo..są ludzie i parapety...

Ana..u nas też do kitu pogoda...teraz też mi się jakoś zimno zrobiło
Stary 2012-06-04, 08:19   #896
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Maleństwo, ale kasjerka bez problemu mi skasowała bez kolejki tylko, liczyłam że "tłumacząc" temu Panu z jakiego prawa korzystam, stanie po mojej stronie i poprze albo go uspokoi, a nie odezwała się słowem
Stary 2012-06-04, 08:23   #897
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo, ale kasjerka bez problemu mi skasowała bez kolejki tylko, liczyłam że "tłumacząc" temu Panu z jakiego prawa korzystam, stanie po mojej stronie i poprze albo go uspokoi, a nie odezwała się słowem
strong ale ja właśnie o tym mówię, że to ona powinna dyskutować, a raczej uciąć waszą dyskusję z tym panem..a nie wy... tylko że mogło być tak..że sama się bała odezwać, bo była noc, a ten koleś jak sama mówisz był po %...
Stary 2012-06-04, 08:26   #898
Nikita...
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dobrze, że idziesz do lekarza ja w tym miesiącu też się wybiorę do gina bo trochę martwią mnie plamienia przed @ i niedawno też zaobserwowałam znowu, że jak nacisnę sutek to leci mi siara a wiem, że to dobre nie jest. I dzisiaj zakupiłam termometr owulacyjny i tez będę mierzyć temperaturę
O to super, ze tez masz termometr, ja taki owulacyjny z prawdziwego zdarzenia bede miala od piatku wiec juz niedlugo, na razie mierze takim normalnym. No i te objawy co ty masz, to tez jak najbardziej udaj sie do gina!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
paa
Milego wypoczynku!!!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
za egzaminy kochana! W tym tyg juz zobaczysz serducho!!!

Cytat:
Nikita, Ja się zaczynam o Ciebie martwić. Byle do czwartku.
Powiem ci, ze w ogole nie wiem, co sie dzieje i bardzo sie ciesze, ze sie zpisalam do gina.
Twoja historia z kasa, wiesz musisz TZ zrozumiec, ze ktos obrazil jego kobiete i dla niego to byla sprawa honoru, faceci sa inczej skonstruowani niz my, maja testosteron i adrenaline i od pradawna sa nauczeni walczyc o swoje. A ty zamiast mu podziekowac to mu wygarniasz . Zartuje bo wiem, ze nie wolno byc agresywnym ale rozumiem tutaj postawe TZ. (twoja zreszta tez).
Powodzenia dzis na egzaminie!!!

A ja wczoraj upieklam muffiny z czekolada oraz kanadyjskimi borowkami booooze jakie to bylo dobre, pisze bylo bo ja oraz TZ wszystko pozarlismy

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:26   #899
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Maleństwo, też o tym pomyślałam że mogła się bać dyskutować... uhm,... trudno, ważne że się to gorzej nie skończyło bo wiadomo... a raczej nie wiadomo co jeszcze mogło się wydarzyć.

Musze dom ogarnąć i się uczyć a jakoś mam przeczucie że Teściu zadzwoni że ma dla mnie kurs.
o 16.30 mam egzamin dziewczynki będzie piąteczka
Stary 2012-06-04, 08:27   #900
agnusek22
Wtajemniczenie

Heloł Stronguś, jestem, jestem Przez weekend tylko podczytywałam czy Żabcia nasza nie urodziła, ale widzę, ze trzyma się dzielnie - jak festyn kochana?

Strong, ale miałaś niefajną sytuację i masz rację te wszystkie przywileje można o kant dupy rozbić...

Kotek, super łóżko i super Maja

Madzia, czy to srebrna bransoletka? Skąd to cudo? Super z kilogramami, że tak spadają! I mówisz, że chcica Ci się załączyła? A to ponoć fakt, że jak mama nerwowa, to dziecko też, więc pewnie Twój stres związany z egzaminem z ang. nie jest bez znaczenia...

Emilka, to już tylko 6 tyg!

Butter, biedna psinka, ale mam nadzieję, że zastrzyk pomoże

Strippi - udanego urlopu!

Nasz weekend był baaardzo udany I upłynął pod znakiem Dnia Dziecka - rozpieszczaliśmy się Trochę wypoczęliśmy, choć wstawanie przy takiej pogodzie nie należy do przyjemności.
W piątek spontanicznie spotkaliśmy się ze znajomymi (ale nie tymi od Chorwacji) i wiecie co, zna się ludzi całe życie, a czasem dziwię się jak mocno potrafią się nasze drogi rozjeżdżać...przykre to...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości