|
|
#1861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
hello
my juz o 5;07 na nogACh mam nadzieje ze o 8 pojdziemyna drzemkę ![]() pranie juz zrobione, zmywanie sie pierze, obaid gotowy, tz zaraz przyniesie zakupy tylko planow brak pogoda dupaaa, wszyscy pracuja..ehhh mufff i co ze zlobemZ? laski co sadzają na nocnik, łapiecie tylko kupki czy siuski też?? bo ja nie wiem zupełnie kiedy ona siusia, a kupę robi zawsze wtedy kiedy karmie ją, wiec jak wtedy sadzać/? PS> WŁĄSNIE ODKYRYŁAM DRUGĄ DOLNĄ JEDNYNKE może to nasz winowajca/??
Czas na marzeń spełnianie, czas na to co najlepsze.. http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210 Edytowane przez zmyslkobiety Czas edycji: 2012-06-04 o 07:31 |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Trzecia
Noc po kaszce bez szalu, pospali do polnocy czyli w zasadzie jak po cycku Pobudka 7.45, w miedzyczasie z 4 karmienia Cycek lepiej, guzek sie zmniejsza Tez szukam fryzury Wariateczka u mnie tez az tak wesolo nie jest zagladaj to posmecimy razem
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
my też od 5 ale mała padła już przed 7.
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo się napaliłam hehe ale to nie pierwszy ani ostatni raz..A potem i tak nic z tego nie wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- superowsko!
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to nie przeszkadza ze Wy siostry ? witamy z rana moja księżniczka jak to ma w zwyczaju zasneła o 19, cycek o 4 i spanie do 5.30 teraz przed 7 juz ledwo żywa, tarła oczęta, więc dostała cyca i hop do wyrka (swego) .... ale śpiewa i śpiewa do maskotek już 40 min i nie zanosi się by miała spać ![]() kurde ostatnio jak się budzi o tej 4 to biore ją do siebie do wyrka i tak dosypiamy do rana... a tak ładnie te 6 mcy spała tylko u siebie w łóżeczku ![]() princ - super że TŻet cały i zdrowy powrócił wariateczko- wbijaj sie i nie patrz na nic... cokolwiek pisz ![]() a gdzie reszta warty ? glam, nikaa, fatal ??? czyzby dziś pospały ??? oby tak ![]() edit: jak zaczełam pisac było pare postów mniej ![]() glam gratki za cycka :brawo: Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-06-04 o 07:39 |
|
|
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
Princ ja miałam z czarnych ściągany kolor tzn. balejaż raz wyszły rude a teraz fajny blond
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() U nas pobudka juz o 7.25 ![]() Dziś mam ambitny plan- sprzątanie generalne ![]() Cytat:
ja to też co jakiś czas mam faze, ale nigdy się nie odważe chyba ale nie jestem pewna a na czarnych włosach pasowałyby refleksy Ja trochę żałuję, że ściełam włosy rok temu. Miałam juz takie długie do pasa. I tak ścinałam, ścinałam aż sciełam lekko za ramiona. Choć wczoraj patrze i już mam prawie do łopatek no ale jak ocham długie włosy i to był błąd mój
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie same jak miałam mam ich dużo i mało podatne na niszczenie wszystko zależy od fryzjera czym Ci robi. Ja od lat chodzę do mojej koleżanki z podstawówki na włosy do jej do domu. Wiadomo nie od razu się ściągnie kolor z umiarem. Bo jak by od razu to mur beton popalone włosy
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałek!
Jak weekend szybko minął I znowu w pracy....Zmykam poczytać co tam w weekend napisałyście i oczzywiście dobudzam sie kawą, bo moja Dobrusia prawie całą noc nie spała - coś jej się przestawiło ?
|
#1871 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez sensu...moja nie upchnie w siebie więcej niż 1/3 słoiczka. chociaż nie, tego małego gerbera jarzynki z delikatną rybkę to może wszamać nawet cały Cytat:
Seona gratuluję rocznicy a tżta![]() Cytat:
moja pani od wczoraj namiętnie mówi tata tata i to z taka subtelnością, ciuchutko |
|||
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Moja cierpliwosc jest dzis wielkosci ziarenka maku. Wstali wyspani, nakarmieni, kupy byly ai tak od rana marudzenie i jazgot. No o co tym srulom chodzi? Wyjatkowo zle te zeby znosza i to obaj
|
#1873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój to jeszcze dumny jak paw ze mną idzie ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Ja nie mam obecnie kogoś. Mam koleżanke fryzjerke, ale ona ma mało czasu po pracy,a w salonie to ceny z kosmosu. Ale zadzwonie do niej, może akurat
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-06-04 o 07:57 |
|||
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
eloł
wstałysmy o 6:30, w nocy chyba dwie pobudki...wczoraj podałam lactulosum i dzisiaj w pampku znowu bobek wprawdzie większy, ale jednak bobek, no może bob teraz lezy na brzuszku i baczki lecą czy podac jej po południu znowu to lactulosum?pogoda do ![]() super, wiedziałam ze bedzie lepiej ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- my siostry forumowe-duchowe
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1877 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale mam super pamięć..... jednak
![]() Cytat:
kurcze wspołczuje tych zaparć....a przypomnij mi jak długo nei robiła? bo gdzies czytałam, że na początku to normalne że sa zaparcia bo ukl pokarmowy przyzwyczaja się do nowych produktów no my dzisiaj 3.dzień zaczynamy "bez" ale bąki lecą ostro to moze coś się ruszy.... po drzemce zetrę jabłuszko![]() a z tymi kaszkami to co lekarz to poinia... każdy mówi co innego i matki robią różnie.... my jedziemy na jaglance i owsianej... na początku tez manny dawałam- a teraz zamierzam dosypywać do zupek-obiadu... ale jeszcze ich nie wporwadzam...najpierw zobacze czy będzie tolerował ziemniaczka ![]() kuzynka powiedziała, ze do jego diety biorę się jak pies za jeża i żebym uważała bo mi alergik wyrośnie ![]() Cytat:
my jemy i starte owoce przeze mnie i ze sloiczka- te ze słoiczka to są przetarte na jednolita masę a jak ja ścieram to nie jest takaa jednorodna masa-ale mały na szczeście się nie krztusi ![]() Cytat:
))))i jaka ona śliczna, dama z ta opaską na główce Cytat:
![]() jak to zoribłaś? taką zarąb.ista używkę wyczaić? ![]() Cytat:
![]() ja swojemu tez daje kaszke ale na wodzie z owockiem ok 18tej tak 1h przed kapiela moze pół godzinki i nie spi jakos po niiej dłuzej ![]() kl aski: Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesz sie ze przesypia ci tak duzo-przynajmniej z mojego punktu widzenia ja ze swoim juz od północy spie hehehehe nawet kaszka nie pomaga![]() ale pogoda bleh lece na drzemke bo maruda straszliwie
|
|||||||
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rewelacja. Mojej koleżanki synek miał zatwardzenie dała od razu 10kropli nie zdążyli dojść do domu (500m) i kupa brzuszek nie boli
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie nie szczesciara- bo to takie duperelki (krem, szalik kibica , ksiązka, ta bransoletka, album na zdjęcia)![]() ![]() nikaa to faktycznie podobnie jedzą to spoko ja tez od północy ze swoim spie
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
witam.pierwsza to ja bylam ale nie pisalam.Mala 5.51 wstala.Oliveira najlepiej rano lactulosum dawac.
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Dalia dobry zarcik z tym Naszym spaniem.Nika dzis zamowie bo sis tez cos chciala i przesylka bedzie free. U nas kupy 3dni nie bylo tylko bobki i wiecej nie dopuszcze do tego po tym co moje dziecie przezywalo.moj chrzestny syn 3mce na lactulosum byl codziennie rano i teraz jak zegarek robi ja dzis lacido juz dalam bo wieczorem i w nocy stekala.jak'nic nie bedzie to lactulosum dostanie
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
olać ulotkę? i zapodać jej teraz znowu?
|
|
#1883 |
|
Rozeznanie
|
eh miałam pisać coś.. ale dziecko wstało po az 23 minutach drzemki
(( nie udało mi sie do niej dołączyć w zwiazku z tym idziemuy na zakupy, moze powioetrze ją zmeczy (o ja nawina)
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie. Nasz był tylko do 10kg, więc kawaler od razu po wyjsciu ze sklepu do nie gozasiadł. Dlatego juz musielismy kupic. |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
zmysł... moja od 7mej trze oczy i marudzi na spanie.... a tu 9 a ona wciąż walczy ze sobą.... dałam jej cyca, wsadziłam w łóżeczko... narazie coś tam protestuje, ale zobaczymy co dalej, bo mogłaby się kimnąć... prysznic trzeba wziąć
no i inne plany mamy
|
|
|
|
#1886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć po weekendowo
Cytat:
Na początku też kibicowałam Marcinowi, ale on jakiś taki strasznie pewny siebie mi się wydawał. Choć przystojny i już na castingach wpadł mi w oko Ale jak Dawid zaśpiewał na żywo tą piosenkę I love you babe... No to mnie oczarował Coś jak Kamil Bednarek z Mam TalentCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze życzenia tylko? 400g miesięcznie to chyba dużo? ja sadzam małą po drzemkach, czasem jak ją przebieram. Sadzać możesz często, nie ważne czy coś złapiesz czy nie - ważne, że maluch przyzwyczaja się do nocnika i do siedzenia na nim. Mi rano czasem uda się złapać siuśki i kup.sko. |
|||||
|
|
|
#1887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle piszecie że szok ![]() My cały dzień na spacerkach Biogaja to to samo co dikoflor .... może zatwardzać!!!! Podaje się w przypadku biegunek i alergii. Na pewno to nie jest na zaparcia!!!! Nam nawet na kilka dni kazali odstawić (albo zmniejszyć ilość kropki) przy zaparciach jakie Martynka miała na początku wprowadzania nowości do diety. Na zaparcia najlepsza suszona śliwka i często leżenie na brzuszku i masowanie plecków wówczas. Nam to polecała położna i kilku lekarzy Glam ... łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o dzieciaczki i ich marudzenie. Ja średno w nocy wstaję 5 razy ... tak już od 2 miesięcy. Koszmar. Wczoraj mała nie chciała zasnąć do 22 i marudziła i w końcu dałam jej panadol. Jeeeeezu ile tego syropu się daje ... biedna nie mogła tego wypić, więc dzis muszę kupić coś nowego bardziej stężonego. Dodam że po syroku pobudek było 4 ...także takie mam dziecko ... tż sie smieje ... Martynka robi wszystko by być jedynaczką ![]() Baha ... super fotelik... my chcemy kupić też racaro, bo bazę isofix już mamy z nosidełka. Ale chcemy ten jeden model wyżej z rozsuwaną szyną. Z zakupem czekamy do targów Mother&Baby Znajomy pan z recaro moze znowu da duzą znizkę. Rok temu od cen producenta tz wynegocjował aż 250 zł zniżki. Ale on to negocjowanie cen ma chyba w genach ![]() Idę się ogarniać, ubrać jak na zimę, bo w piatek sie zaziębiłam i teraz smarkam i gardełko boli ...i wychodzimy na spacer. Niestety moje dziecko tylko śpi na świeżym powietrzu. A jak nie wyjdę to marudzi na potęgę
|
|
#1888 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas lezaczek tez szalu nie robil, tylko do karmie nia jak jeszcze nie siedziala, ale ja mialam podarowany- uzywany wiec zalu nie ma ![]() Kasia juz w ogole wytrzymuje chwile stojac bez trzymania sie czegokolwiek, ale to doslownie sekunde jak cos przeklada z reki do reki. Kupilam nakladki na rogi z baby ono, bo mamy taki niski stoliczek i sa bez sensu, bo ona sobie je sciaga i sie nimi bawi. ![]() Cytat:
ja na razie lapie tylko siku na nocnik, jak sie obudzi to ja daje na nocnik i zazwyczaj ok 1 minuty i jest siku, gorzej jak trzeba dluzej czekac. Widze kiedy robi kupke, ale za szybko jej to idzie, jak rozbieram to juz po zazwyczaj ![]() u nas tez dzis pobudka po 5, ale Mloda ominela wczoraj 1 drzemke i padla o 18:30 wiec nie powiem, ze sie tego nie spodziewalam. Swoja droga jaki dlugi jest wieczor jak dziecko tak szybko spac idzie
|
|||||
|
|
|
#1889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Glam w ogole to ja Cie podziwiam
ja mam jedno dziecko a juz mnie kur.....wica bierze,nie wiem co jej sie stalo,od 4 dni nic tylko marudzi,nikomu sie nie da zabawic,nawet tacie(chociaz wczoraj juz jej przeszlo) tylko mama i raczki ![]() nie wiem o co z cycem chodzilo ale jak lepiej to dobrze ![]() no i niestety to tyle na dzis,bo moj jeczus wzywa wiec moze zajrze wieczorem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

może to nasz winowajca/??

oby tak 

no ale jak ocham długie włosy i to był błąd mój 
I znowu w pracy....
bez sensu...
a tżta

kl aski: