XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 10:02   #1531
chocolate muffin
Rozeznanie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Hej dziewoje

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Wesele: Klub 22 (miejsce schadzek moich Rodziców i trochę klub motocyklowy)

Witamy koleżankę z TG

Idę robić dalej raport... już tym a jeszcze jutro zaliczenie.
Stary 2012-06-04, 10:02   #1532
carmelova
Zakorzenienie

Dzień dobry Piękne

Nena dzięki z nazwę czcionki. Super jest! Ptaszki też s spoko

Dziewczyny myślałyście może o stomatologicznym wybielaniu zębów?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:03   #1533
kulla
Raczkowanie

Dzień dobry!

E87 jeśli chcesz mogę zapytać mojej Mamu ile goździków do takiej kulki jest potrzebne i zapytać ile to może mniej-więcej kosztować, bo ona się zna Ale wiadomo ceny wszędzie są różne. Chyba, że chcesz robić sama

Dziewczyny co myślicie o pudełkach smokingach i sukienkach? Planuję w ramach podziękowania zamiast łakoci dać magnesy na lodówkę i tam zmieściłyby się w sam raz

http://www.slubnaalejka.pl/_var/gfx/...180e09e3c0.jpg

Myślałam też o krzesełkach, ale ten frak mi się podoba!

Hej Chocolate Muffin

Carmelova ja na stomatologiczne się nie wybieram, ale polecam pastę Opalescence (pastę, nie sprzęt do wybielania). Jeśli nie masz większych przebarwień, to ona ładnie sobie daje radę
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash

Edytowane przez kulla
Czas edycji: 2012-06-04 o 10:11
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:07   #1534
(kicia)
Zakorzenienie

Hej laski wpadłam prosić o kciuki zaraz mam zerówkę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:07   #1535
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

E87 jeśli chcesz mogę zapytać mojej Mamu ile goździków do takiej kulki jest potrzebne i zapytać ile to może mniej-więcej kosztować, bo ona się zna Ale wiadomo ceny wszędzie są różne. Chyba, że chcesz robić sama

Dziewczyny co myślicie o pudełkach smokingach i sukienkach? Planuję w ramach podziękowania zamiast łakoci dać magnesy na lodówkę i tam zmieściłyby się w sam raz

Mi się ten frak i suknia podoba A jakie magnesiki?

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2012-06-04 o 10:08
Stary 2012-06-04, 10:10   #1536
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
żebyś zdała

Cytat:
Dzień dobry!

Fajne Zawsze mi sie podobały, ale my dajemy ciasto i alkohol wiec nie bylo sensu jeszcze kupowac te pudełeczka

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:15   #1537
kulla
Raczkowanie

Carmelova magnesy chcemy zamawiać z firmy NuVision Za większą ilość liczą sobie niewiele. Mam nadzieję, że mój Luby pokombinuje z grafiką, bo jest zdolny

Melod_y gdybym dawała ciasto to też bym nie myślała o takich pudełeczkach. To już byłoby za dużo dobrego Ale cieszę się, że Wam się podobają... Mam jeszcze dylemat czy nie zaprezentować gościom małych kaktusików. Tylko, że to jednak bardziej problematyczne

Johnny Cash
Stary 2012-06-04, 10:20   #1538
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:20   #1539
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Mam jeszcze dylemat czy nie zaprezentować gościom małych kaktusików. Tylko, że to jednak bardziej problematyczne
Oesu... ja się chyba jeszcze nie obudziłam całkiem bo za pierwszym razem przeczytałam coś zupełnie innego
Stary 2012-06-04, 10:23   #1540
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Właśnie jestem w trakcie i efekt jest genialny!! Nena też była i jeszcze idzie raz i też ma bialutkie ząbki - holyłódzki smajl będziemy mieć

Nena: zgapiam czcionkę, bo Monotype Corsiva fatalnie na winietkach wygląda

Mam pytanie.... Załatwiłam metrykę chrztu TŻa i wpis o bierzmowaniu ma, więc na protokół mamy wszystko - poza kartkami na zapowiedzi i tymi do spowiedzi: to się dostaje przy spisywaniu protokołu?? Bo ja się nie znam...

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Oesu... ja się chyba jeszcze nie obudziłam całkiem bo za pierwszym razem przeczytałam coś zupełnie innego
Przeczytałam tak samo...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:26   #1541
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Właśnie jestem w trakcie i efekt jest genialny!! Nena też była i jeszcze idzie raz i też ma bialutkie ząbki - holyłódzki smajl będziemy mieć

Nena: zgapiam czcionkę, bo Monotype Corsiva fatalnie na winietkach wygląda

Mam pytanie.... Załatwiłam metrykę chrztu TŻa i wpis o bierzmowaniu ma, więc na protokół mamy wszystko - poza kartkami na zapowiedzi i tymi do spowiedzi: to się dostaje przy spisywaniu protokołu?? Bo ja się nie znam...

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Przeczytałam tak samo...
A jeśli można wiedzieć, to ile kosztuje taka przyjemność? Bo w Krakowie jest groupon na wybielanie za 400 zł zamiast 1500

Kartki na zapowiedzi i do spowiedzi dostaliśmy podczas spisywania protokołu
Stary 2012-06-04, 10:26   #1542
kulla
Raczkowanie

Chocolate Muffin kształt mają podobny Freudyzmy, freudyzmy!

Wiktusiaczek my mamy kartki donieść z opieczętowaną ostatnią spowiedzią, a jak wiadomo protokół wcześniej. Mamy tylko zamachać księdzu, że nauki, poradnia, itd. z głowy już

Ja się boję stomatologicznego wybielania, bo mam mega wrażliwe zęby

Johnny Cash
Stary 2012-06-04, 10:29   #1543
melod_y
Zakorzenienie

Wiktusiaczek

jestem PO wiec sie mogę wypowiedziec
kartki dostaniecie na zapowiedzi i do poradni/ spowiedzi/ dni skupienia wtedy jak już spiszecie protokół czyli da Wam to ksiądz jak sie spotkacie. Nie zapomnij świadectwa ze szkoly i dowodu osobistego

Nas tez pytał malego katechizmu..

Stary 2012-06-04, 10:30   #1544
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

a probowalas drukowac na zlotym papierze? niektore drukarki nie daja rady, nawet laserowe, chyba ze ten zloty jest bardziej matowy niz moj

A ja jestem zalamana, ubralam wczoraj pierwszy raz buty ktore po domu byly bardzo wygodne i mialy byc moimi butami slubnymi na zmiane. Przez cale M1 dzielnie dawaly rade, ale juz w Bonarce odmowily posluszenstwa i obtarly mi cale stopy do tego stopnia ze musialam kupic klapeczki bo nie dalam rady w nich chodzic. Juz pomijam fakt ze jak przychodzi lato to obcieraja mnie wszystkie buty lacznie z japonkami (z reszta tak tez sie stalo, ze te nowe klapeczki tez mnie obtarly ) i teraz nie wiem czy je rozchodzic bo na wysokosc sa idealne, czy szukac kolejnych ktore jest ryzyko ze tez beda obcierac
Nie próbowałam... A moja drukarka jest zwykła, na tusz... A matowy złoty papier jakoś mi się nie rzucił w oczy... To po prostu kwestia połysku, tak?
A co do obcierania - mam ten sam problem;( Ozłocę człowieka, który znajdzie na to sposób...

Cytat:
Kciuki!!!
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:38   #1545
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
A jeśli można wiedzieć, to ile kosztuje taka przyjemność? Bo w Krakowie jest groupon na wybielanie za 400 zł zamiast 1500
Bardzo tanio z tą obniżką - ja mam tak: płacę 1200 zł, w cenie mam 4 sesje 2x15 minut lampą oraz nakładki wybielające i żel (zrobiony odlew zębów i powstają szyny do których daje się żel wybielający). gdyby nie moja kochana Mamusia nigdy bym na to nie poszła - ona sfinansowała całe leczenie moich zębów oraz połowę wybielania

Cytat:
Ja się boję stomatologicznego wybielania, bo mam mega wrażliwe zęby
Ja też, dlatego zabieg był w znieczuleniu, a później jeden dzień bolało ale przeszło i patrząc do lustra warto pocierpieć - teraz mam "żabę" na dole od szyn, bo ciągle grzebię paluchami w nocy w paszczy i też boli, ale czego się nie robi, żeby powalić ludzi uśmiechem...

Cytat:
Kartki na zapowiedzi i do spowiedzi dostaliśmy podczas spisywania protokołu
i:
Cytat:
Wiktusiaczek my mamy kartki donieść z opieczętowaną ostatnią spowiedzią, a jak wiadomo protokół wcześniej. Mamy tylko zamachać księdzu, że nauki, poradnia, itd. z głowy już
i:
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wiktusiaczek

kartki dostaniecie na zapowiedzi i do poradni/ spowiedzi/ dni skupienia wtedy jak już spiszecie protokół czyli da Wam to ksiądz jak sie spotkacie. Nie zapomnij świadectwa ze szkoly i dowodu osobistego

Dzięki wielkie!! Bo ja już zaczęłam panikować, że mi dokumentów brakuje Nas też będzie pytać, bo ja mam z religii celujący - były ku temu podstawy spore, miałam takiego księdza w LO, że go do dziś stawiam za wzór i szkoda, że Nam ślubu nie udzieli Więc mnie przemaglują, bo stwierdzą, że jakiś nawiedzeniec przyszedł
Stary 2012-06-04, 10:38   #1546
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej Dziewjoje!!!!!

Magdzia gratuluje panieńskiego a takie tory u nas króluja na 18skach. Nawet w grudniu jadłam niemal identyczny (tez z majchiochami KC) na 18stce przyjaciółki mojej siostry

Kuku uffff... jak dobrze, że nie byłas gościem na moim weselu
A tak serio, to kompletnie nie rozumiem jak mozna miec tak mało jedzenia Ja miałam tyle rodzajówróżnych dań, że się w pale nie mieści. Każdy sie najadł jak prosię (przepraszam za porównanie), to czego brakowało było donoszone na bierzacą, a do domu jeszcze dostaliśmy tele jedzenia, że wyprawiliśmy ciotce z tego urodziny, i jeszcze jedliśmy przez miesiąc. Tort na 100os- 5cio pietrowy, cisat, sałatek masa.
I co??? 3 kelnerki sobie poszły jeszcze przed północą???? WTF??? Nie zapłaciłabym za taką obsługę!
Ale to już wszystko lezy w kwestii Pm. Co sobie zamowili to mieli. Jak zapłacili- tak dostali...

Witam nowe PMki macie bardzo fajne wizje ślubów

Gratuluję wszystkim ddś i trzymam kciuki za potrzebujące!!!

Czytam Was w miarę często, ale by się odnosić na bieżąco do każdej- niestety czasu brak.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:40   #1547
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wiktusiaczek

ejjjjjj.... a ja nie dostalam zadnej kartki do spowiedzi
ten ksiadz to chyba jakis podrabiany byl... kasy nie wzial, kartek nie dal musze isc pod kosciol i sfotografowac zapowiedzi bo zaraz sie okaze ze to tez byl fake

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Nie próbowałam... A moja drukarka jest zwykła, na tusz... A matowy złoty papier jakoś mi się nie rzucił w oczy... To po prostu kwestia połysku, tak?
A co do obcierania - mam ten sam problem;( Ozłocę człowieka, który znajdzie na to sposób...
na KWC polecaja sztyft na odciski Compeed, musze go wyprobowac

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:41   #1548
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

a probowalas drukowac na zlotym papierze? niektore drukarki nie daja rady, nawet laserowe, chyba ze ten zloty jest bardziej matowy niz moj

moj stres przeszedl w kolejne stadium zaawansowania

a u mnie wszystko w folderkach nawet folder fryzury ma trzy podfoldery: kokoloko, lekko upiete i rozpuszczone Bukiety maja foldery zaleznie od rodzaju kwiatow Uwielbiam porzadek w folderach!! Moi szefowie zawsze byli ze mnie dumni bo jak nie bylo mnie w pracy to nie bylo problemu ze znalezieniem czegokolwiek

A ja jestem zalamana, ubralam wczoraj pierwszy raz buty ktore po domu byly bardzo wygodne i mialy byc moimi butami slubnymi na zmiane. Przez cale M1 dzielnie dawaly rade, ale juz w Bonarce odmowily posluszenstwa i obtarly mi cale stopy do tego stopnia ze musialam kupic klapeczki bo nie dalam rady w nich chodzic. Juz pomijam fakt ze jak przychodzi lato to obcieraja mnie wszystkie buty lacznie z japonkami (z reszta tak tez sie stalo, ze te nowe klapeczki tez mnie obtarly ) i teraz nie wiem czy je rozchodzic bo na wysokosc sa idealne, czy szukac kolejnych ktore jest ryzyko ze tez beda obcierac

Poza tym nic nie kupilismy, nie ma nigdzie takiego smokingu jak chce TZ, jeszcze Pierre Cardin ma dla nas sprowadzic odpowiedni rozmiar. Ja juz mam swojego faworyta, ale TZ ciagle szuka czegos wow!!

Ps. nie lubie poniedzialkow
Ps2. za 3 dni w koncu krotki urlopik
Oj wspolcuzje obtarc ja tak mialam 2 tyg temu, teraz w slubnych staram sie chodzic po domu zeby je rozchodzic, ale obawiam sie ze bedzie masakr ai chyba wezme na zmiane stare zlote sandalki, pod suknia az tak ich widac mam nadzieje nie bedzie...
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
witam się również prackowo

wzór drzewka w pdf-ie miałam z naszego wątku, poszliśmy do znajomego grafika i mieliśmy w takim formacie, jak chcieliśmy
tusze kupiłam w empik-u
Margidko przesliczna relacja slubna Smialam sie dzis do monitora jak to czytalam Super ze wszystko sie udalo!
Cytat:
Dzień dobry Piękne

Nena dzięki z nazwę czcionki. Super jest! Ptaszki też s spoko

Ja wybielam ale metoda nakladkowa, czyli Pan Stomatolog wzial odcisk moich zabkow i rpzez 14 dni spalam w tych nakladach z zelem, etraz mam super zabki, nie sa moze sniznobiale ale nie chcialam zeby to sztucznie wygladalo i jest idealnie, a Tż stwierdzil ze sie teraz do mojego bialego usmiechu nie moze przyzwyczaic
Cytat:
Dzień dobry!

Hej Chocolate Muffin

Carmelova ja na stomatologiczne się nie wybieram, ale polecam pastę Opalescence (pastę, nie sprzęt do wybielania). Jeśli nie masz większych przebarwień, to ona ładnie sobie daje radę
Piszesz o zywych gozdzikach? Jak mozesz to sie zapytaj Ja chcialam sama robic, nawet mam takie kule w domu tylko kwiatkow nie mam
Ja mam te same winietki sa super, wczoraj zamowilam http://allegro.pl/nowosc-foto-krowki...379567506.html i beda do srodka poczatkowo chcialam rafaello do sukni i ferrero do frakow, ale praktycznie to ta sama cena co foto-krowkii wolalam z nasza fotka zawsze to jakas nowosc na gosci
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:41   #1549
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Też tak mam i mam sposób... Do czółenek i balerinek wlewam kieliszek wódki i ubieram po domu, a resztę (balerinki bez palców, sandały) ubieram przyklejając wcześniej plastry i staram się je rozchodzić - plastry pomagają uniknąć otarć. A moja kuzynka używa talku do stóp, bo zawsze jak się jej przypoci noga to ją buty obdzierają nawet na bokach stóp - może to też jakiś sposób
Stary 2012-06-04, 10:45   #1550
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Carmelova magnesy chcemy zamawiać z firmy NuVision Za większą ilość liczą sobie niewiele. Mam nadzieję, że mój Luby pokombinuje z grafiką, bo jest zdolny
zerknelam na ich strone i maja tansze przypinki niz w tym miejscu gdzie ja znalazlam i sa z Krk chyba zamowie u nich jeszcze zapytam czy w jednej ilosci mozna zrobic rozne wzory, jesli tak to bedzie ekstra!!

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-06-04 o 10:50
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:47   #1551
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Tak rzadko tu ostatnio bywam...
Niestety cierpię na brak czasu. Dzisiaj muszę zredagować całą pracę magisterską bo mój promotor wyjeżdża 10 czerwca i wraca dopiero 25, a prace mam oddać do 30 czerwca, żeby móc się bronić w lipcu, a on nie chce nic sprawdzać i nie wiem kiedy zamierza to zrobić.

Powiedzcie mi, że da się wziąć tylko ślub kościelny, a cywilny później. Ja czytałam, że się da, że ślub nie musi być konkordatowy, ale dziewczyna na październikowych twierdzi, że nie i sama już nie wiem???

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:53   #1552
gosiulka22
Wtajemniczenie

hejka
dawno mnie nie było ale był mój TŻcik i został na tydzień aż
ze spraw ślubnych jednak nic nie ruszyło praktycznie do przodu. W zasadzie to zamówiłam wczoraj dekoracje na samochód
no i dostałam ostateczną listę gości od teściowej i oczywiście liczba magiczna znalazły się na niej osoby o których w ogóle nie było mowy że mamy ich zapraszac
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:53   #1553
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Margidooooooooooo relaca cudna taki dobry feeling z niej płynie i momentami jest bardzo śmiesznie
Cieszę się, że wszystko się udało!!!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-06-04, 10:55   #1554
kulla
Raczkowanie

Wiktusiaczek podziwiam wytrwałość w sprawie zębów. W dniu ślubu będziesz mogła błyskać bardziej od fleszy. Coś w stylu Ja mam naprawdę fobię zębową, więc pozostaje mi mina w stylu

Ladystar ta firma wydaje się mieć całkiem bogate portfolio, dlatego mam nadzieję, że nie zawiodą

Potwierdzam, że sztyft Compeed daje radę. Mam podobny 'obtarciowy' problem.

E87 a chcesz robić bukiet na jakimś stelażu? Ja chcę kulkę z samych kwiatów zrobionych. Ostatnio goździki były po dwa złe.

Krówki zdjęciowe mega fajne (bo ja uwielbiam krówki!). Jeśli dacie ciekawe zdjęcie, to bardzo dobry pomysł!

Johnny Cash
Stary 2012-06-04, 10:56   #1555
wloszka8
Raczkowanie

ojejeja nie nadążam kochane, bo nie było mnie tutaj cały weekend, przeczytałam tak pobieżnie
dzisiaj jadę załatwić akt urodzenia i fruu do urzędu stanu cywilnego później

poza tym wytrwałam sobotnie zakupy z mamcią i w jednym z wielu schodoznych, krakowskich butików, zakupiłyśmy jej kreację na wesele

generalnie to moje myśli krążą przy remoncie bo jeszcze tyle tego do zrobienia...

a w ogóle to zostanę chyba obgadana przez pół rodziny, bo moja babcia nie jest w stanie przeżyć moich chabrowych sandałków do sukni ślubnej i krawatu mojego TŻ w tym samym kolorze... ehhh

Post_Blue mam ten sam problem... planuję zakupić talk przeciw otarciom, bo żadne wkładki nie pomogą, bo mam sandałki i byłoby je widać

Magdzia gratuluje panieńskiego tort to rewelacja:

Gratulacje dla Wszystkich Szczęśliwych Już PMek

przyłączam się również do wszystkich tych dziewczyn, które własnoręcznie robią winietki, zobaczyłam co i ile, jak to wygląda na allegro i jestem pełna zapału

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:57   #1556
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Tak rzadko tu ostatnio bywam...
Niestety cierpię na brak czasu. Dzisiaj muszę zredagować całą pracę magisterską bo mój promotor wyjeżdża 10 czerwca i wraca dopiero 25, a prace mam oddać do 30 czerwca, żeby móc się bronić w lipcu, a on nie chce nic sprawdzać i nie wiem kiedy zamierza to zrobić.

Powiedzcie mi, że da się wziąć tylko ślub kościelny, a cywilny później. Ja czytałam, że się da, że ślub nie musi być konkordatowy, ale dziewczyna na październikowych twierdzi, że nie i sama już nie wiem???
Kiedyś tak było ale teraz nie można...

Witam i przepraszam, że w ten tragiczny dla mnie wtorek zamieszałam Wam niepotrzebnie głowe. I jeszcze raz dziękuje za słowa wsparcia.
W sobotę był pogrzeb jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam nigdy!!! było ponad 150 osób. Teraz próbujemy do siebie dojść ale to nie będzie takie łątwe. Pomimo tej tragedii rodzina chce aby nasz ślub się odbył natomiast ja sama na razie nie mam do tego głowy.

Bardzo Was proszę o kciuki na najbliższe 2 dni (wtorek i środe) bo mam ostanie dwa egzaminy.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:59   #1557
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Pytanie do mężatek-
Jak zwracacie się do teściowej???? Przez "mamo", "pani", bezosobowo, mowicie jej na "Ty", czy jeszcze jakoś inaczej???
Ja jestem po urodzinach teściowej i za cholerę nie przejdzie mi przez gardło słowo "mamo"...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-06-04, 11:03   #1558
wloszka8
Raczkowanie

rozumiem Cię... mam ten sam problem... nie wiem jak to zrobię, bo dla mnie mama jest tylko jedna, moja własna i nie wiem jak mi to przejdzie przez gradło... jeśli będzie możliwość to postaram się bezoosobowo... bo nie wyobrażam sobie inaczej...;/

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:07   #1559
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
ejjjjjj.... a ja nie dostalam zadnej kartki do spowiedzi
ten ksiadz to chyba jakis podrabiany byl... kasy nie wzial, kartek nie dal musze isc pod kosciol i sfotografowac zapowiedzi bo zaraz sie okaze ze to tez byl fake
No to nieciekawie w sumie... Nam dal 2 szt. jedna dla mnie , jedna dla TZ i tam mamy zbierac podpisy i pieczatki...
Najwyzej sami sobie zrobcie cos na wzor tych kartek i na wlasna reke zbierajcie potwierdzenia, albo zadzwoncie do ksiedza.. Przeciez chyba kazdemu daja te kartki i moim zdaniem to jest wazne.. w innym wypadku jak udowodnisz ksiedzu ze bylas na naukach czy tez przystapilas do spowiedzi?

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Pytanie do mężatek-
Jak zwracacie się do teściowej???? Przez "mamo", "pani", bezosobowo, mowicie jej na "Ty", czy jeszcze jakoś inaczej???
Ja jestem po urodzinach teściowej i za cholerę nie przejdzie mi przez gardło słowo "mamo"...
ja bede chyba bezosobowa ... chyba nie dam rady mowic do niej mamo

Stary 2012-06-04, 11:08   #1560
Alejka13
Zadomowienie

E87, a jaka cena tych nakładek na zęby?
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości