|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Takie prezenty są najlepsze
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
Dla Naszych rodziców i dziadków też planuję taki album zrobić, ze zdjeciami z dzieciństwa, przez młodość, studia sesje narzezceńską i ślub tylko nie wiem czy samej robić czy dać naszemu fotografowi
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiamy się z tż nad poprawinami... Czy jest sens robić je w lokalu. Planujemy ok. 50 osób. Zastanawiamy się bo jak siedzieliśmy wczoraj popołudniu po tym weselu, to nikomu się nic nie chciało
I nie wiemy czy jest sens... Na pewno nie wszyscy nam na te poprawiny przyjdą. Na salę trzeba jechać 30km, co znów może być problemem, bo nie wszyscy będą mieć tu samochody, a busa na drugi dzień nie mamy zamiaru brać. Koszty - w lokalu to 2000zł za gości + ok. 1000zł za muzykę. Bo już nie liczę napoi i alkoholu, bo czy w domu, czy w lokalu, to i tak to trzeba kupić. W domu to jakiś bigos, sałatka, pewnie grill, wędlinka, jakiś śledzik, no wiadomo... A resztę z wesela przecież zostanie. Więc koszt tego jedzenia to powiedzmy będzie maks te 500zł. Chociaż nie sądzę, żeby tyle to wyszło. Musielibyśmy wcześniej przygotować stoły, ławki. Trzeba by to było pożyczyć skądś. Z jakiejś szkoły albo remizy. Nie byłoby to problemem Szkliwo też można by wypożyczyć skądś, albo po prostu pozbierać po rodzinie. Chociaż takie rzeczy jak szklanki czy kieliszki, to na pewno by trzeba kupić, bo to się zawsze przyda. Sztućce by się skombinowało od rodziny. A na grilla to przecież tacki albo plastikowe talerzyki wystarczą. Muzyka z laptopa. Stoły w garażu a tańce na podwórku![]() Byłam wielką przeciwniczką poprawin w domu, ale teraz jak o tym myślę, to jednak 3000zł, a 500zł to jest ogromna różnica. Poza tym takie poprawiny w lokalu też mogą być wielkim niewypałem, bo ludziom nie będzie się chciało przyjechać i bawić już. A ja zapłacę 1000zł za muzykę i ludzie mi od stołu nie wstaną. No i w lokalu jest też sztywno - wiadomo. Tak myślę, że przecież stoły, krzesła, obrusy, szkliwo można naszykować i ustawić już w piątek przed weselem, bo garaż mamy zamykany. No a w niedzielę tylko jedzenie szykować. Bigos się odgrzeje, resztę się na półmiski wrzuci i będzie
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm nie widzę tego
ale na pewno wyjdzie swietnie![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Jeżeli tak to opcja 2 zdecydowanie luźniej i taniej po prostu
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
wiecznie - pokaż efekt końcowy
![]() Bardzo ciekawa jestem Szczególnie tego dziecięcegoMy mamy do wyboru - album z 50 zdjęciami lub chyba 100 odbitek. I raczej wybierzemy odbitki, bo mi się podobają takie skórzane albumy w starym stylu z wytłaczanymi naszymi imionami i naszym zdjęciem na okładce Ale zobaczymy jaki nam nasza fotografka w tej cenie zaproponuje
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/baza-album-do-scra...370948098.html wizualnie mniej więcej coś takiego
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko okłada jest drewniana z wierszem który będzie też na zaproszeniach i motywem konwalii |
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dochodzę do takiego wniosku teraz... Zaraz policzę o ile mi się koszty zmniejszą jak zredukuję to wszystko o pewne rzeczy
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dziś jak mi się uda to pójdę do sklepu i kupię już kilka rzeczy. Oby tylko bazy były takie jak chce, bo ostatnio nie było, a dostawa miała być za 2 tygodnie ![]() melleczko, co do poprawin, to ja bym wybrała tę opcję luźną, a nie w lokalu. Może dlatego że ja nie lubię poprawin w lokalu
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pomysłu na zdobienie nie mam. Nie wiem co byś chciała. Pomyślałam o tapecie jakiejś. Teraz są takie piękne wzory. Albo o Waszym zdjęciu, tylko musiałabyś chyba to na jakiejś folii drukować w drukarni. Mogłyby być też kwiaty albo plastikowe albo ususzone w jakiejś małej kompozycji, żeby się nie niszczyło można by to takim plastikiem nakryć(nie wiem jak sie nazywa takie coś). Mozna też kupić kawałek materiału i samemu oprawić. Można też zrobić małego motylka origami i przykleić. |
|
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podliczyłam - po redukcji pewnych kosztów, poprawin i doliczeniu pokrowców na krzesła, o których wcześniej zapomniałam zamiast 51 735zł wychodzi 48 000zł Czyli chyba decyzja zostanie podjęta... Ta kwota jest już bardziej do zaakceptowania, bo jest bliższa naszemu wstępnemu budżetowi, który wynosił 45 000zł bez poprawin i nie uwzględniał pewnych kosztownych drobiazgów
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i muszę Ci powiedzieć ze zabawa bęzdie lepsza niz na weselu
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na poprawiny musiałabym zapraszać wszystkich, a tak powiemy o obiedzie osobom, które nocują w hotelu i w naszych domach. Jeśli miałabym już robić poprawiny to w lokalu, w którym mam wesele bo to dla nas lepsze pod względem logistycznym
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tyle wiem jak na razie . Inspiracji poszukam w sklepie
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak byłam, to byłam za mała, żeby to zapamiętać![]() Ja myślę, że jednak koszt i kwestie logistyczne będą tutaj czynnikiem decydującym ![]() Cytat:
Z tą tapetą super
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
kupię gotową albo na spirali albo a'la książkę. Bo samej nie chce się bawić w takie kółeczka do spinania bo one nie są trwałe i się często rozpinają.
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię majstrować sama różne rzeczy doniczki, kwiatki, biżuterię, nawet kwiatka na ścianie sobie namalowałam
|
|
|
|
|
#589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale weź... Wydam kilkadziesiąt tysięcy na wesele, a potem się okaże, że na poprawinach w moim ogródku się lepiej bawili? ![]() :hahaha :Cytat:
![]() Jest też część osób, których bym na tych poprawinach nie chciała, ale oni nas prosili na poprawiny, więc musimy ich zaprosić... Może nie tak, że bym nie chciała, ale nie są to wystarczająco bliskie osoby. Poprawiny bym raczej widziała jako imprezę w gronie rodzinki. Być może znajomych - ja z koleżanek będę prosić tylko starszą, tż starszego i może kilku kolegów będzie chciał zaprosić. Chociaż wstępnie znajomych na poprawiny nie planowaliśmy. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam nawet, że można taką gotową bazę kupić
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja mam szczęście że mam sklep z takimi rzeczami w mieście, bo na allegro bym się nie wypłaciła za same przesyłki
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bym miała z 70 osób w takim małym ogródku![]() Planuję sobie na to wrześniowe wesele kupić jakieś wystrzałowe szpilki, które będę mogła wykorzystać na naszej sesji plenerowej po ślubie Bo na ślub chcę niskie buciki, a takie nie wyglądają zbyt zgrabnie i na sesję wypadałoby mieć wysokie ładne szpilki Więc żeby nie wydawać 2 razy kasy, to planuję teraz jakieś kupić. Najlepiej brokatowe Tylko gdzie ja takie znajdę na max 10cm obcasie![]() Miałam na ślub kupować 2 pary butów, ale teraz nie widzę w tym sensu. Muszę po prostu znaleźć ładne białe butki na 5-6cm obcasie w ROZSĄDNEJ cenie i je dobrze rozchodzić. Bo jak mi w takich będzie niewygodnie, to mi zostają tylko balerinki, które mam A białe nie są zbyt praktyczne, więc drugich takich nie będę kupować, tylko po to, żeby były nowe. Jakby coś to zawsze można tańczyć w boso W sobotę na weselu PMka jako pierwsza pozbyła się butów i tańczyła boso cały czas
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2012-06-04 o 13:09 |
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
wiecznie może coś takiego ?
http://www.oursbiz.com/Products/b/54...der-180016.jpg Pomyślałam jeszcze o tym żeby zrobić ramkę ze sztucznych margaritek taka dookoła szeroka armka z gęsto poprzypinanymi kwatkami ![]() dobra kończę już z tym |
|
|
|
#594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/scrapki-komplet-4-...375789867.html http://allegro.pl/trinket-tt-scrapki...379962989.html
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze no wszystko jest na plus dla poprawin w domu
Minusem jest organizacja, ale da się jakoś załatwić to. Nie musielibyśmy się martwić o stroje Kupiłabym tylko jakąś zwiewną kiecuszkę. Bo do lokalu, to znowu jakaś wystrzałowa kiecka by była potrzebna.
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem jakoś sceptycznie nastawiona do idei koloru przewodniego, nie bardzo ją rozumiem na weselach, na których ostatnio byłam nie mogłam tego wypatrzyć, a sala mimo to zawsze była pięknie przystrojonaidei winietek zawsze bronię jak niepodległości od dawna nie spotkałam się na weselu z ich brakiem i nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby ich nie było. a kiedyś się obywano bez - ech te przyzwyczajenia ![]() ja bardzo bym chciała zostać obsypana płatkami przy wyjściu z kościoła - bajecznie to wygląda np. na zdjęciach. u mnie obsypują dodatkowo pieniążkami i ryżem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mnie ksiądz ostatnio powiedział, że godzinę będzie można ustalić dopiero po nowym roku, a nawet później, bo to katedra i zawsze może być potrzebna na jakieś większe uroczystości, które są na teraz niezaplanowana. zaczęłam zastanawiać się nad zmianą kościoła, zwłaszcza że okazało się, że nie jestem już jego parafianką, pomimo zameldowania na stałe w ich "rejonie" (bo mieszkam teraz w innym mieście i z automatu jestem tam, gdzie mieszkam). może wezmę ślub w parafii moich rodziców? też muszę mieć zaświadczenie stąd, gdzie teraz mieszkam a przynajmniej nie musiałabym tak długo czekać na rezerwację godziny w kościele ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) I wtedy nawet gotowaniem nie musiałabyś sie przejmować![]() acidka Ty też ze Świętokrzyskiego jesteś?? Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-06-04 o 13:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

super

. Gorzej ze ślubnym. Będę musiała pooglądać materiały w sklepie i może mnie coś natchnie 

Bardzo ciekawa jestem

Z tą tapetą super