Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 12:41   #1981
wariateczka88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

goldika oswiecisz mnie o czym wy gadac,ze sie bo szyneczki porownujesz?:haha ha::hahah a:

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:45   #1982
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Goldi a próbowałaś z termometrem na te zaparcia ?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
spryciula

ja bym sobie siebie w tym wyobrazala jak w zalaczniku ta 2calkiem apetyczna ale jestem blada jak ta pierwsza

: hahaha::h ahaha: nie mogę - poległam

Jak pierwsze co zobaczyłam załącznik - moja pierwsza myśl, pewnie chcesz Princ pomysł na obiad dać, dopiero później przeczytałam : hahaha:

lece na dwór
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:46   #1983
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldi
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:46   #1984
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
goldika oswiecisz mnie o czym wy gadac,ze sie bo szyneczki porownujesz?:haha ha::hahah a:
gadamy o erotycznych siateczkowych fatalaszkach:haha ha:
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:48   #1985
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny to co dzis w parku ujrzalam to szok-ale od razu mowie,nie oceniam babki bo moje dziecko tez mnie czasem wkurzy,wtedy zazwyczaj placze razem z nia ale to co ona zrobila...
ide sobie przede mna idzie babeczka w moja strone,dziecko wrzeszczy w nieboglosy,nachyla sie nad nim i drze sie czego ty tak wrzeszczysz,w koncu wyjela go,klapsa zasadzila i tak nim potrzepala ze az mi sie na glos wyrwalo"o jezus maria",w koncu sie opamietala dziecko przytulila i mowi masz spac...ciagle o tym mysle bo kurde sama juz lapalam dola przez moja malutka ale nigdy przenigdy bym jej nic nie zrobila(dziecko na oko poltorej roczku)
no niestety, nieczęsto, ale też zdarzylo mi się widziec taki obrazek nie rozumiem tego zwłaszcza w stosunku do takich maluchów - i jeszcze ten tekst "masz spac!" moze mogła pstryknac palcami i czary mary dziecię by usnęło
więcej napisze w klubie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:48   #1986
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Goldi a próbowałaś z termometrem na te zaparcia ?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

: hahaha::h ahaha: nie mogę - poległam

Jak pierwsze co zobaczyłam załącznik - moja pierwsza myśl, pewnie chcesz Princ pomysł na obiad dać, dopiero później przeczytałam : hahaha:

lece na dwór
: hahaha:

nie probowalam bo sie boje
Stary 2012-06-04, 12:48   #1987
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
gadamy o erotycznych siateczkowych fatalaszkach:haha ha:

haha no niezle
gratuluje pomysłu na upojna noc

Wymianka

Stary 2012-06-04, 12:49   #1988
pokszyfka
Zadomowienie

goldi nie przesadzaj w szyce pomiędzy sznureczkami cos wypływa, u ciebie nie ma szans
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:51   #1989
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
: hahaha:

nie probowalam bo sie boje
nie masz czego,ja raz tak pomagalam corecze,ale tylko raz z racji takiej ze kupy 3 dni nie bylo,a jak zrobila z pomoca i tak byla normalna,wiec odpuscilam
nawilzylam koncowke oliwka dla dzieci,wsunelam do tylka,ale nie duzo,ja tak 0,5cm gora,i ruszasz haha az Ci kupsko wyskoczy
to tak sie wtracilam bo widzialam ze baha cos o termometrze pisala
chyba ze to dodatek do waszych siateczek : hahaha:

Wymianka

Stary 2012-06-04, 12:54   #1990
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oliveira sls to silny detergent myjacy w szamponach, moze wysuszac wlosy, pelna nazwa to: Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate
OMO to metoda mycia gdzie O-odwyzka, M-mycie, O-odzywka.
Ja stosuje w ten sposob ze po zmoczeniu wlosow nakladam na nie prosta skladowo odzywke i myja nia wlosy na dlugosci, nie splukuje jej tylko na sama skore glowy daje szampon i myje sama czache, splukuje wszystko i nakladam jakas tresciwsza odzywke i potem ja splukuje

jako pierwsze O madaje sie np odzywka Issana z babassu, Bingospa, gloria, alterra.
fotek nie mam aktualnych po hennie
http://2.bp.blogspot.com/-H3dUseWEke...1600/wlosy.jpg tu z mojego bloga fotka z poprzedniego nieudanego farbowania, farba mocno wysuszyla mi wlosy:/

--
brzmi super, musze wypróbować - ale ta odzywka na poczatku to może być ta sama co potem, czy musi byc inna i prosta składowo?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
wbpizamie na tel mam cale wlosy ale zeby zgrac musze znalezc adapter
na zywo sa chyba troche ciemniejsze.

aaa w swietle odbijaja swiatlo dlatergo wygladaja miejscami na jasniejsze i ciemniejsze
goldi śliczne - ale masz piekne zdrowe włosy

Stary 2012-06-04, 12:55   #1991
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
brzmi super, musze wypróbować - ale ta odzywka na poczatku to może być ta sama co potem, czy musi byc inna i prosta składowo?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

goldi śliczne - ale masz piekne zdrowe włosy
potem moze byc ta sama wazne zeby miala jakis tam skladnik ktorego nie pamietam aaa moze byc jeszcze odzywka garnier z awokodo

Wariateczko u nas kupki sa 3xdziennie ale twarde wiec chyba gorzej byloby jakby wcale ich nuie bylo
termometr faktycznie moze przydac sie do stylizacji na pielegniarke
Stary 2012-06-04, 12:56   #1992
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

ja bym sobie siebie w tym wyobrazala jak w zalaczniku ta 2calkiem apetyczna ale jestem blada jak ta pierwsza
poniosło Cie siostro

Stary 2012-06-04, 13:03   #1993
goldika
Zakorzenienie

Oliveira dzieki ale jeszcze daleko im do wymarzonego stanu. papatrz na re wlosy, ona tylko henna farbuje od jakiegos czasu http://www.idaliablog.com/2011/11/cz...ku-efekty.html

a do mycia wlosow tez polecam te balsam o ktorym Ona pisze http://www.idaliablog.com/2012/03/pi...y-marcowa.html

ale to juz nie do OMO uwywam go na zmiane z metoda OMO.

Domi ja Cie kojarze z wlosowego!!! pamietam jak napisalas w stylu "to lece na watek mam" bo wyszly Ci 2kreski potem Cie na wosowym nie widzialam.
mozliwe?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

przyszla moja pasta cukrowo do depilacji.... cala sie nia uwalilam a usunelam moze ze 3 wloski?
Stary 2012-06-04, 13:11   #1994
fatal21
Wtajemniczenie

U Nas dzis kupa ideał))))Ale wczoraj tylko mm i gruszke dostała.
Goldi ja tez nie byłam co do termometru przekonana.Aha daje małej lacidobaby rano to tez podobno działa odkorkowujaco))
Stary 2012-06-04, 13:13   #1995
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:

przyszla moja pasta cukrowo do depilacji.... cala sie nia uwalilam a usunelam moze ze 3 wloski?
moja młodsza sis tez miała taką pastę niedawno, tylko nie wiem czy ona sobie sama jej nie ukręciła tragedia...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

uciekam do jutra. muszę nastawić obiad i się poprawić, bo jak tż wróci z pracy jedziemy do zębologa i na jakiś szoping
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:14   #1996
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
U Nas dzis kupa ideał))))Ale wczoraj tylko mm i gruszke dostała.
Goldi ja tez nie byłam co do termometru przekonana.Aha daje małej lacidobaby rano to tez podobno działa odkorkowujaco))
lekarz Ci to polecil czy sama podalas?
Stary 2012-06-04, 13:21   #1997
Oliveira79
Zadomowienie

oswiadczam wszem i wobec że KOOPA DAY nastał u nas
myslę że to zasługa lactulosum (dzięki fatal ) - będę dalej podawać 1 raz dziennie bo idealna ta koopa nie była, ale od razu widać ze to to!

Cytat:

Wariateczko u nas kupki sa 3xdziennie ale twarde wiec chyba gorzej byloby jakby wcale ich nuie bylo
termometr faktycznie moze przydac sie do stylizacji na pielegniarke
goldi z czystym sumieniem polecam lactulosum - sprobuj podac Olkowi Bianeczce jak widac pomoglo a przypadek identyczny jak u Was

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Oliveira dzieki ale jeszcze daleko im do wymarzonego stanu. papatrz na re wlosy, ona tylko henna farbuje od jakiegos czasu http://www.idaliablog.com/2011/11/cz...ku-efekty.html

a do mycia wlosow tez polecam te balsam o ktorym Ona pisze http://www.idaliablog.com/2012/03/pi...y-marcowa.html
o jaaaaaaaaaaaa ale piękne
nie mam czasu żeby śledzić cały blog - jak szybko ona osiągneła taki efekt? tylko dzięki hennie? no przepiekne ma te włosy i ten blask

Stary 2012-06-04, 13:23   #1998
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
oswiadczam wszem i wobec że KOOPA DAY nastał u nas
myslę że to zasługa lactulosum (dzięki fatal ) - będę dalej podawać 1 raz dziennie bo idealna ta koopa nie była, ale od razu widać ze to to!

goldi z czystym sumieniem polecam lactulosum - sprobuj podac Olkowi Bianeczce jak widac pomoglo a przypadek identyczny jak u Was

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

o jaaaaaaaaaaaa ale piękne
nie mam czasu żeby śledzić cały blog - jak szybko ona osiągneła taki efekt? tylko dzięki hennie? no przepiekne ma te włosy i ten blask

mozna podac go bez konsultacji z lekarzem?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Oliveira henna sama w sobie wysusza wlosy ale daje ten blask Ta Dziewczyny stosuje mnostwo specifikow ale chyba zawsze miala dosyc ladne wlosy, a teraz po prostu ma cudowne

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Oliveira ktory masz doklanie ten syrop bo sa 3 rodzaje
Stary 2012-06-04, 13:26   #1999
fatal21
Wtajemniczenie

Ja konsultowałam z lekarzem z moja sis nie pediatra ale pozwoliła.Ja dałam 2,5ml w soczku.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

To pomaranczowo niebieskie opakowanie.Sprobuj dac tez lacido baby jak masz.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

To działa w jelitach nie w całym organizmie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Goldi jak sie boisz to idz do pediatry.
Stary 2012-06-04, 13:30   #2000
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

mozna podac go bez konsultacji z lekarzem?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Oliveira henna sama w sobie wysusza wlosy ale daje ten blask Ta Dziewczyny stosuje mnostwo specifikow ale chyba zawsze miala dosyc ladne wlosy, a teraz po prostu ma cudowne

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Oliveira ktory masz doklanie ten syrop bo sa 3 rodzaje
goldi spokojnie mozna - w ulotce jest dawkowanie dla niemowląt 2,5 ml na dobę

ja mam ten:

http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=1667

a fatal ten:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...rop-150ml.html

ale myślę że to nie ma znaczenia - mają ten sam skład

Stary 2012-06-04, 13:58   #2001
nettka_
Zadomowienie

Witam

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:00   #2002
owieczka86
Zadomowienie

Witam
od razu mówię że nie nadrobie tego co napisałyście ... nie było mnie od piątku...
u nas wszytsko dobrze...
w nocy z piątku na sobotę Fifi wstał o 3 i bawił się do 6 rano nie dając mi spać, kręcił się z plecków na brzuszek i odwrotnie ... a ja całą sobotę nie wyspana.
zrobiłąm sobie w sobote tatuaż na plecach wreszcie Tż zostal z Filipem,jestem zadowolona z opieki tżta nad synkiem,nawet na spacr wyszli
wczoraj byliśmy u chrześniaka tzta bo to przecież dzień dziecka był B.cieszył się że przyjechaliśmy spędziliśmy fajnie dzień za miastem
dziś chcialam się zarejestrować w urzędzie pracy,kolega tam pracuje wyciągnął mi numerek dopchałam sie o 12.30 i się w☠☠☠☠iłam bo szefo nie dał mi świadectwa pracy i ☠☠☠☠a w środę od początku czekanie na rejestrację... ehhh
jak jechałam do "bidy" to nie miałam wjścia i musiałam zostawić Filipka z teściową... jak wróciłam to Fifi mega śpiący,płakał oczka tarł teściowa źle wózkiem bujała i nie mógł zasnąć ale muszę przyznać że jak narazie innych zastrzeżeń nie mam... aż się dziwie hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:05   #2003
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Nettka a w tym szpitalu to na miejscu przecinaja czy jak? Kurcze martwie sie tym cycye, zastoj sie zrobil w czwartek po poludniu, w piatek od rana antybiotyk wiec niby szybko ale poki co nadal twardy guz, cyc czerwony i boli. A w nocy tak sie pocilam az musialam pizame zmenic bo mokrutenka byla

Tak na miejscu pod narkozą..musisz mieć skierowanie od gina. Robią tobie dwa nacięcia i zakładają sączek wiem jak to boli dla mnie to było gorsze niż poród

Ja schudłam przez to zapalenie i ropniak 12kg

Trzymam kciuki żeby obyło się bez nacinania

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-04, 14:05   #2004
dominej
Raczkowanie

No jakoś Was doczytałam - zamiast pracować Jutro kontrola, a ja nic nie przygotowałm - no bo musiałam doczytać wszystko A teraz idę do domu :P
Miłego popołudnia do jutra
Glam mam nadzieje, że z piersią lepiej - obejdzie się bez nacięcia - tzn. nie ma ropy

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-06-04 o 14:07
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:13   #2005
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
mamy kuny teraz beda zachodzic w glowe nad kolejnym tytułem rurki z biedry nowym hitem na wizazu

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Princ fajego masz tzta moj to by powiedzial- zaj... Wygladam co nie?

Stary 2012-06-04, 14:21   #2006
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi ja Cie kojarze z wlosowego!!! pamietam jak napisalas w stylu "to lece na watek mam" bo wyszly Ci 2kreski potem Cie na wosowym nie widzialam.
mozliwe?

tak to ja to ja! to było z 3 lata temu bo jeszcze w ciąży z Polusią ładną masz pamięć

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:25   #2007
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
tak to ja to ja! to było z 3 lata temu bo jeszcze w ciąży z Polusią ładną masz pamięć
wiesz, ze czesto o Tobie wtedy myslalam!!! i zastanawialam sie kiedy ja znikne z jednego dzialu na korzysc dzialu ciazowego no i zdjecie to co dalas skojarzylam bo juz je "kiedys gdzies widzialam", nic Domi pamietalam dobrze i wszystko mi sie w calosc poskladalo

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

dzieki Fatal i Oliveira za ten lek wysle moze Tzta do przychodni najpierw, on umie ladnie sie wepchnac i niech chociaz zapyta lekarza co i jak.
Stary 2012-06-04, 14:45   #2008
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
jak ja moglam zapomniec

Fifi dzis stawia mleko

klask i:
mleczko z %??

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Chlopcy mecze bardo lubia, komentuja, krzycza, hwizdza- pelen doping. Znaczy siatkowke lubia

A zazwyczaj obaj spia kolo 20. Dzis w ciagu dnia domis pospal moze z 40 min w sumie. Przy 3 podejsciach
Adam niewiele lepiej... Dobra spadam spac, ciekawe ile na tej kaszy wytrzymaja
mali kibole

Stary 2012-06-04, 14:46   #2009
owieczka86
Zadomowienie

Zapomniałam się pochwalić że Filipek kończy dziś 7 miesięcy nie dawno z brzuchem chodziłam a tu dziecko ma 7 miesięcy....jejku ale ten czas leci
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:49   #2010
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ze czesto o Tobie wtedy myslalam!!! i zastanawialam sie kiedy ja znikne z jednego dzialu na korzysc dzialu ciazowego no i zdjecie to co dalas skojarzylam bo juz je "kiedys gdzies widzialam", nic Domi pamietalam dobrze i wszystko mi sie w calosc poskladalo

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

dzieki Fatal i Oliveira za ten lek wysle moze Tzta do przychodni najpierw, on umie ladnie sie wepchnac i niech chociaz zapyta lekarza co i jak.
wow, super, że mnie pamiętałaś, szok to fajnie, że fotke wstawiłam jak odeszłam z tych wątków włosowych, to już potem nie miałam czasu powrócić :P a na wizażu nic się nie ukryje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości