|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Mam zakwasy takie, że szok
Wczoraj mnie tylko nogi bolały, a dziś wstanie z krzesła mi sprawia trudność Ale z parkietu właściwie nie schodziliśmy, tylko na przerwy A ja całą noc wytrzymałam w 10cm szpilkach Co u mnie jest nieprawdopodobne, bo zawsze minimum 3 razy buty zmieniam. A wiecie dlaczego? Miałam rajstopy. I stopy mi się nie poodparzały i nie obcierały mnie buty dzięki temu. Więc rajstopy obowiązkowo. Można kupić takie 8den i ich wcale nie widać, nawet do butów z odkrytymi palcami, najlepsze są z Gatty. Zastanawiam się czy można kupić pończochy samonośne 8 den z białą koronką? Widziałyście gdzieś? Bo nie jestem przekonana co do białych pończoch i odkrytych palców, a beżowa koronka przy cielistych mi się nie podoba.
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochodzę z Kielc i tam mam zamiar wyjść za mąż |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do winietek to my też jesteśmy zdecydowani. Byliśmy na kilku imprezach bez winietek i było tragicznie. Raz nie miałam gdzie siedzieć, innym razem para młoda stała zakłopotana na środku bo goście zamiast śpiewac "sto lat" szukali sobie miejsc...porażka. Dziwne, jeśli jesteś zameldowana tam gdzie jest Twoja parafia to do niej właśnie należysz. Ja też mieszkam gdzie indziej, ale zameldowana jestem w rodzinnej miejscowości i wszelkie formalności muszę załatwiać właśnie tam. |
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
grubość rajstop
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
czasem coś tam skrobnę, ale tamten wątek traktuję raczej informacyjnie, na pogaduchy wpadam tu
|
|
|
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoją parafią jest ta parafia, w której mieszkasz. Nie ważne jest to, gdzie jesteś zameldowana. Cytat:
Teraz już chyba we wszystkich lokalach pakują Nie liczę, że mi zostanie coś z ciepłych dań. Liczę na to co na stołach - sałatki, wędliny. Może chociaż część z tego będzie się nadawała do podania następnego dnia. A coś ciepłego musi być, no bo przecież z wesela raczej nic do podania na ciepło nie zostanie, a jeśli już, to nie w takich ilościach Większość osób po weselu raczej nie gotuje obiadu jeśli idą na poprawiny, więc coś ciepłego być musi![]() I tutaj obstawiam bigos, strogonow, klopsiki z pieczarkami - tanie, podzielne, szybkie do odgrzania
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję
Ale ze mnie kobieta ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-06-04 o 13:25 |
|
|
|
|
#610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkam w mieście B i muszę mieć pozwolenie od księdza z parafii w mieście B na wzięcie ślubu w mieście A (no bo tu przyjmuję kolędę, chodzę na niedzielne msze itd.) tak mi ksiądz wytłumaczył EDIT: widzę, że dziewczyny tu są dobrze poinformowane, mnie to zaskoczyło
Edytowane przez acidka Czas edycji: 2012-06-04 o 13:28 |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz różne grubości rajstop - 600 den, 40 den, 20 den, 15 den, a 8 den, to są najcieńsze
Takie, że ich praktycznie nie widać i nie świecą się Ja teraz tylko takie kupuję![]() Cytat:
Adres zameldowania nie ma nic wspólnego z przynależnością do parafii!! Należy się do tej parafii, w której się mieszka od min. 2 lub 3 miesięcy. Nie pamiętam dokładnie.
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana, ale jak to?
![]() Witam i ja po sobotnim weselu. Widziałam relację Mell i jestem pod wrażeniem, ja na takie szczegóły aż nie zwracam uwagi. Wszystko mi się naprawdę podobało i muszę powiedzieć, że czułam się wyróżniona tym zaproszeniem na wesele i wielokrotnie słyszałam, że się cieszą, że jesteśmy. Momentami aż się wzruszałam. Ogólnie 90 osób nie potwierdziło obecności. W sumie spodziewali się, że sporo nie przyjdzie, ale nie myśleli, że aż tyle. Ostatecznie 79 osób potwierdziło obecność, a 9 osób z i tak nie przyjechał, ba nawet nie raczyli zadzwonić, ani nie odbierali telefonu od młodych. Jak młodzi wchodzili do kościoła, to dziewczynko sypała kwiaty. Młoda miała co prawda sukienkę nie w moim stylu, ale wyglądała prześlicznie, normalnie byłam zakochana w niej. Dekoracja sali była minimalna i to mi się podobało, bo sama sala w sobie jest naprawdę piękna. Na stołach była organza haftowana, świeczniki, kilka bukietów w takich dużych kielichach, w tych kielichach były też konwalie zatopione w wodzie, a na wierzchu pływały świeczki-podgrzewacze. Była też podświetlona dekoracja za PM, ale taka delikatna, biała. Zespół grał na prawdę ładnie. Były 2 facetów i kobietka. Jedzenia było bardzo dużo i duże kawałki, w sumie jak dla mnie to nawet za duże, ale ja rzadko kiedy zjadam całą porcję, ale TZ sam mówił, że kawałki były bardzo duże. Na ciepło był rosół, żurek i flaki. Do tego co jakiś czas wymieniali na ciepłe te wszystkie mięsa, które na stole były,a było tego bardzo dużo. Ciasta prawie wcale nei szły. Surówki były pyszne. Co mi się podobało, to to, że był gotowany kalafior. Był też wiejski stół, ale nikt z tego prawie nie korzystał, bo jedzenia na stołach było bardzo dużo. Do tej pory zastanawiałam się czy brać zespół na poprawny i umocniłam się w przekonaniu, że lepiej puścić muzykę z wieży, bo mało osób wtedy tańczy, a tysiąc złotych można zaoszczędzić. Wszyscy są zmęczeni i bardziej zajęci rozmową i jedzeniem, a momentami miałam wrażenie, że głośna muzyka nawet przeszkadzała. Jako, że koleżanka z mojej wioski, z tej samej parafii, to się przy okazji dowiedziałam, że u nas spokojnie wystarczy jak się pójdzie pół roku przed. Oni byli 4 m-ce przed załatwiać. Tylko ksiądz jednak sobe liczy. Jak sie spytali ile, to zaczął im wymieniać co on to zrobił w kościele, co powymieniał i jak koleżanka się zaśmiała, że chce zerżnąć z nich kasę to ucichł i zmienił temat. Ostatecznie powiedział im nie co łaska, a minimum 1000 zł. |
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może myślałam inaczej ze względu na to, że ja nie chodzę do kościoła tu gdzie mieszkam i nie przyjmuję tu kolędy. Nikt nigdy nie odnotował mojej przeprowadzki itd. więc to jest tak jak gdybym nigdy nie wyjechała z domu ![]() Cytat:
Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-04 o 13:32 |
||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież potwierdzić lub zrezygnować z obecności można nawet smsem
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do księdza... Cóż... U mnie też się tak cenią. Ale ja uważam, że nie warto się targować, bo co mi po tym, że te 200zł zaoszczędzę, jak może mi odbębnić mszę na odwal się. Tego się boję.
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że jak pracowałam przy rajstopach, to własnie one najbardziej schodziły ![]() A są pończochy samonośne 8den? Bo my nie miałyśmy ich w asortymencie ![]() Połowa materiału na egzamin opanowana, tzn tak myślę
|
|
|
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U koleżanki winietek nie było i nie było problemu z miejscami. Zresztą nie byłam na weselu, gdzie był problem z miejscami, szukaniem sobie miejsc, więc u nas winietek na pewno nie będzie. |
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Standardowo - ja zawsze wymyślę coś, czego później za cholerę nie mogę dostać
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Edit: Sprawdziłam - są takie
|
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ja nie
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo klientek było dużooo, ale odchodziły, bo nie było tego co chciały. Ja mu zawsze pisałam, co ma zamówić, a on to zlewał ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...o%C5%9Bne+8den są
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2012-06-04 o 13:39 |
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście że są takie
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hihi, teraz wszystkie uzupełniamy braki w wiedzy i sprawdzamy Są i 8den i beżowe z białą koronką
Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-04 o 13:43 |
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jest któraś z okolic Katowic(Mysłowice)??
Tam znajduje się siedziba firmy u której chcę zamówić namioty, z tym ze nie wiem czy jest sens w ogóle tam jechać tyle kilometrów, bo nie wiem czy jest to normalna firma czy jakaś ''ERDOL weź sie pan odpi.....'' |
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam będę się targować. Im ksiądz nie odbębnił mszy na odwal się, wszystko było normalnie, ładnie jak zawsze. Dla mnie 200 zł to dużo. Chyba, że do tego czasu u mnie pojawi się nowy ksiądz, bo ten ma już ok 80 lat, a jest sam na parafii.
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie takie znalazłaś?
|
|
#630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaliczysz, zobaczysz. My się już o to postaramy z naszymi kciukami. Będzie 5 nawet.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Wczoraj mnie tylko nogi bolały, a dziś wstanie z krzesła mi sprawia trudność
A ja całą noc wytrzymałam w 10cm szpilkach

) I wtedy nawet gotowaniem nie musiałabyś sie przejmować
od dawna nie spotkałam się na weselu z ich brakiem i nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby ich nie było. a kiedyś się obywano bez - ech te przyzwyczajenia 

przecież potwierdzić lub zrezygnować z obecności można nawet smsem
Nasz najpiękniejszy dzień
Gdzie takie znalazłaś?
Będzie 5 nawet.