|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A węgle były do śniadania,obiadu i podwieczorku, do kolacji już nie dałam bo była późno i miałam zamiar iść nie długo spać. A że jednak nie poszłam to zjadłam posiłek namber 5 ,ale on to już tak po północy był, więc sama wiesz ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Ja też wczoraj założyłam ![]() tylko
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
juz dawno o tym myślalam tylko czasu troche mam mało
![]() juz nawet mam pomysł na nazwe:d
|
|
#815 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na bloga zawsze się czas znajdzie.
|
|||
|
|
|
#816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje uu I 10 mini placuszków jogurtowych (te od Ervishy ) z jabłkiem i cynamonem, kakao na mleku 2%;II dwie kromki razowca, jedna z sałatą, serkiem wiejskim i pestkami dyni, druga z masłem, polędwicą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką III duuże udko z kurczaka pieczone, dużo surówki z pekinki i warzyw IV twarożek domowy z rzodkiewką (duużo bo jest pyszny, chociaż nie powinnam jeść twarogu )V właśnie szamię orzechy włoskie i zaraz "wpadnie" kakao albo dwa
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czemu trzy ostatnie posiłki mocno okrojone...? jakościowo ok, ale jak na U po P to za mało wszystkiego ![]() i moje U ![]() I. owsianka z 5 łyżek i otrąb na mleku z truskawkami, bananem, morelami, nerkowcami, orzechami włoskimi, ricottą i miodem II. klopsy w sosie koperkowym, ziemniaki młode, sałata ze śmietaną III. dwa jajka kinder-niespodzianki IV. głęboki talerz warzyw gotowanych w sosie pomidorowym, mały gołąbek(bezryżowy) i dwa ziemniaki V. dwie kromki razowca słonecznikowego z masłem, sałatą, jajkiem, majonezem, szczypiorkiem i ogórki zielone ; marwitki może być?
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bellamy widze że faza na kakao dzisiaj ?
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-06-03 o 20:12 |
|
|
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ześwirowałam z tym P, gin też mi namieszała więc stwierdziłam że będę jeść normalnie, bo to raczej nie jest kwestia wagi że mam z @ problemy. w przyszłym tygodniu będę już brać tabletki.a jadłospis świetny! ciastka maślane ![]() Cytat:
od teraz nie ma przebacz
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 i 4 to nawet na eR by było ok.Teraz ja dam swoje U: i napiszę z godzinami tak mniej więcej około 12 : dwie kromki razowca grubo z masłem, dwa jajca na miękko+warzywa: pomidor, kawałek papryki,pekinka, trochę sałaty,rzodkiewki/kawa z mlekiem/ około 15 : duża owsianka na mleku: płatki+otręby+kakao+całe jajko po: wielkie słodkie jabłko około 19: sałatka: sałata lodowa,masłowa, troszkę pekinki, świeża pietruszka, cebulka, pomidory, pierś z kurczaka+przyprawy na deser: zjadłam niedawno : wielka ( naprawdę) micha lodów waniliowo- orzechowych wpadnie kawa i zaczynam naukę ( mam nadzieję, choć się miałam uczyć cały dzień, masakra)nie wiem o której, ale na pewno zjem: twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i coś tam jeszcze, może pestki dyni czy cuś
|
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bellamy, a mogę z ciekawości spytać jakie tabletki? Na priv jeśli chcesz bo aktualnie tez biorę.
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
niedzielne, leniwe U
![]() śniadanie dwie kromki chleba podpieczone w opiekaczu z pasztetową i musztardą; polędwicą sopocką; serkiem śmietankowym z ananasem i migdałami ciemne winogrona, truskawki domowe ciastka w wersji kakaowej i bez kakaowej ![]() II śniadanie- spacer i McDonald z przyjaciółką ![]() McFlurry z Daimem i polewą karmelową domowe ciacha obiad 2 gołąbki w sosie pomidorowym , sporo pszennej bagietki marchewka podwieczorek miseczka lodów śmietankowym z bakaliami i na to sypnięta granola cappuccino i pestki dyni kolacja talerz kalafiora i zielonych szparagów zapiekanych na patelni z sosem beszamelowym, makaron będzie: do serialu tradycyjnie: talerz warzyw-marchewki,papryka,ogórki do picia: herbaty czarne, owocowe, earl Grey; dwie czarne kawy, woda mineralna, wapno rozpuszczalne
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a bierze ktoras z was moze divine?
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, dziewczyny, nie udzielałam się tu ostatnio, ale chyba zaczynam się gubić
Pomożecie?R Śn: owsianka na wodzie (1 łyż pł owsianych, 1 łyż pł orkiszowych, 2 łyż mieszanki otrąb, łyżeczka siemienia lnianego) z połową jogurtu nat, małym jabłkiem i cynamonem; kawa z mlekiem IIśn: mała kromka razowca z serkiem wiejskim i truskawkami w plasterkach, reszta serka, miseczka truskawek Ob: kasza jęczmienna (pół torebki), pierś z kurczaka pieczona w ostrych przyprawach, surówka (pomidor, ogórek kiszony, kapusta pekińska, czosnek, oliwa) Pod: twarożek (z połowy kostki) z rzodkiewką i szczypiorkiem 45 min jogging, 8 min abs Kol: jajko na twardo, marchewka i pół małego brokuła gotowane na parze Ponadto: duuużo zielonej herbaty, pewnie jeszcze jedna kawa, 1,5l wody niegazowanej No i jak? Zwłaszcza mam wątpliwości co do kolacji- niby posiłek potreningowy, więc powinny być węgle, ale jem ją koło 20-21 (spać chodzę o 23), więc... Poza tym po biegu zawsze mnie trochę mdli, a przed nie mogę jeść niczego ciężkiego, bo wtedy mdli mnie też w trakcie.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-06-04 o 09:37 |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajszy:
1; kanapki z ciemnej bagietki, z masłem, pieczonym indykiem, ogórkiem, rzodkiewką naturalne kakao na mleku, z cynamonem, imbirem i słodzikiem 2; młode ziemniaki z koperkiem, z jajkiem sadzonym i maślanką 3; piaskowa babka, kawa parzona z mlekiem 4; pół wiejskiego wymieszanego z jogurtem naturalnym-kilka łyżeczek, z pestkami dyni, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi, bananem, otrębami i dżemem z czarnej porzeczki międzyczasie wpadł kawałeczek kawałka pizzy wege, nie smakowała mi, więc odpuściłam.
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trafiasz w moje smaki, oj trafiasz To powinno być przykładem dla pewnych osób, które notorycznie popełniają błędy w odżywianiu, a mimo udzielenia im rad, nie stosują się do nich. U Ciebie jadłospis ekstra
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie to już jest uzależnienie od ćwiczen czy tam kompulsy ćwiczeniowe i to przejaw choroby. Wybacz ale nie wierze, że krecisz hulahopem 1,5 h codziennie dla przyjemnosci...Moje R/u (późno wstałam) I: owsianka z truskawkam, słonecznikiemi i serkiem homo II: zupa borowikowa z łazankami III: poledwiczki (5 sztuk) w sosie kurkowym, pieczone ziemniaczki, różne surówki IV: kawa i miska lodów (wisniowe, waniliowe, bakaliowe, brzoskwiniowe i ananasowe - przy okazji polecam lody algida trio egzotyczne - smietanka, ananas, brzoskwinia V: porcja kurczaka curry z 2 łyżkami ryżu VI: sałatka z tuńczykiem (sałata, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, tunczyk, polane vinegretem) |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa, dziękuje ![]() Dziś od rana zażeram się nadal domowymi ciachami, dobrze, że już się kończą.
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze niby U, ale nie wiem czy nie przegięłam
proszę o obiektywną ocenę, czy to u, czy p.SN 7:00: 30g cheeriosów wielozbożowych zalanych szklanką mleka 1,5% 2SN 10:00: grahamka 60g z wędzoną piersią z kurczaka i rzodkiewką ogrzana w opiekaczu OB 13:00: talerz grochówki, pszenna duża bułka OB2? 16:45: porcja lasagne KOL 20:00: dwie kromki chleba graham z wędliną drobiową, pomidorem i rzodkiewką. proszę o ocenę, bo ostatnio zostałam pominięta. jak znajdę chwilę wieczorem to moze wstawię dzisiejszy jadłospis. |
|
|
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
cały dzień byłam naprawdę bardzo najedzona, stąd moje pytanie. nie mam ed czy czegoś.
|
|
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Użyłabym do owsianki większej ilości płatków, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia i właśnie tu możesz sobie pozwolić na większą ilośc węgli. Połowa jogurtu to też trochę za mało. II śniadanie jest jak najbardziej w porządku, poza tym bardzo smaczne. Obiad bardzo dobry. Do powieczorku mogłaś dorzucić jakieś pestki/orzechy, bo brakuje w Twoim jadłospisie nnkt, a to byłaby na nie dobra pora w Twoim układzie posiłków. W sumie na kolację o tej porze nie powinnaś mieć już węgli, jednak jak byłaś po treningu to myślę, że mogłas sobie pozowlić na jakieś dobre węgle złożone. Samo białko na kolacje to nie jest jakaś bezwzgledna reguła, myślę, że trochę węgli w takich okolicznościach nie zrujnowałoby Twojej R.
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i jeśli będę miała ochotę i nie będzie mi niedobrze to dodam coś do kolacji
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A po treningu przynajmniej niewielkie ilości węgli złożonych byłyby wskazane (nawet na R), tak myślę.
|
|
|
#838 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak waga?Moje dzisiejsze R/U, sponsorowane bolem brzucha i brakiem apetytu ![]() I: owsianka z 5 lyzek platkow zytnich i 1 musli, w sloiczku po masle orzechowym, wiec z resztkami tegoz masla plus serek homo naturalny, kilka truskawek i smetna resztka banana.II: dwie male kromki orkiszowego z bieluchem, 4 plastrami filetu z indyka, pomidorem i kielkami. III: porcja zytniego makaronu z sosem z przecieru pomidorowego, 1/2 puszki tunczyka i resztki ciecierzycy. IV: serek homo (wiem, znow, ale data goni) z truskawkami. V: chyba kromka orkisza ze skladem jw plus jajko na twardo i pomidorki cherry. 2x35 min marszu, jesli dam rade to wieczorem shred +8min legs&buns. |
||
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze P zabierzcie mi ten chleb, albo będziecie oglądać w każdym jadłospisie przynajmniej jeden posiłek z jego udziałem
![]() I Namoczone płatki owsiane zalane zimnym mlekiem, z gruchą, truskawkami, z prażonym siemieniem lnianym, sezamem i migdałami ![]() II 3 grubaśne kromy razowca z masłem, polędwicą sopocką, serem brie, ogórkiem zielonym i konserwowym, pomidorem i oliwkami, inka karmelowa z mlekiemIII Kluski śląskie (sztuk wiele :p), smażony kotlet wieprzowy w panierce by my mum deser: rożek waflowy wypełniony lodami śmietankowymi z prażonymi wiórkami kokosowymi i czekoladą IV 2 naprawdę spore kawałki pełnoziarnistej szarlotki z chrupiącym owsianym wierzchem, duża inka z mlekiem V To, co w II (zamiast sera brie było jajo na półtwardo; zamiast inki herbata z cukrem i cytryną) + marchewki do pochrupania ![]() Hm, chyba jednak wyszło bardziej U/P.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-06-04 o 16:28 |
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko mega smacznie i nie ma nalesników a to nowowosć
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Dobrze, przynajmniej będzie co czytać i nad czym się poślinić. 

)

ześwirowałam z tym P, gin też mi namieszała więc stwierdziłam że będę jeść normalnie, bo to raczej nie jest kwestia wagi że mam z @ problemy. w przyszłym tygodniu będę już brać tabletki.

Zwłaszcza mam wątpliwości co do kolacji- niby posiłek potreningowy, więc powinny być węgle, ale jem ją koło 20-21 (spać chodzę o 23), więc... Poza tym po biegu zawsze mnie trochę mdli, a przed nie mogę jeść niczego ciężkiego, bo wtedy mdli mnie też w trakcie.
więc zaraz zjadłam jeszcze jedną kromką chleba do kolacji z szynką i serkiem kanapkowym i właśnie szamię kawałek drodżówki ... co dodać , żeby było ok ?