XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 13:23   #1651
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Piękne robi bukiety te kwiaciarnie robią bukiety ładne... no właśnie ładne, nie wiem czy sprostają moim oczekiwaniom. A gdzie p. Ola ma pracownię? Bo nie wiem czy się TŻ wyrobi czasowo żeby odebrać bukiet
Ola jest z Radlina

Z tego co widziałam, bo ostatnio jej pomagam to jak PM zamawia też np. dekorację auta i auto przyjeżdża do strojenia do domu Oli to albo kierowca albo Pan Młody odbiera bukiet lub niektóre Pary Młode umawiają się, że kierowca/Pan Młody przyjeżdża pod kościół po bukiet jeśli zamawiasz np. dekorację kościoła.

Dowiem się w środę co i jak, a Ty jak coś napisz do niej najlepiej maila albo zadzwoń to Ci wszystko powie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:29   #1652
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne robi bukiety te kwiaciarnie robią bukiety ładne... no właśnie ładne, nie wiem czy sprostają moim oczekiwaniom. A gdzie p. Ola ma pracownię? Bo nie wiem czy się TŻ wyrobi czasowo żeby odebrać bukiet
Radlin

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Moze byscie mi pomogly...
Chcemy dac jakies prezenty swiadkom - mojej siostrze i przyjacielowi Tż-ta, jakies propozycje?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:29   #1653
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Radlin
Ty też zamawiasz u p. Oli?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:30   #1654
melod_y
Zakorzenienie

kuku- gratuluje rocznicy i tym samym wplacenia za sale w tak pieknym Waszym dniu

Kochane Wy muszę sie Was doradzić. otoz wspominałam ze z Tz wybieramy sie na sesje "wideo" będziemy krecic krotki teledysk do naszego filmu i nie wiem jak sie ubrac. na pewno jeden stroj bedzie luzacki a drugi elegancki.. I mam problem z tym eleganckim, otoz planuje ubrac te nowa biala sukienke i nie wiem jakie dodatki a najbardziej jakie buty do niej kupic...! glownie chodzi o kolor...
Tz na pewno ubierze czarne spodnie (waskie) i pewnie bialy podkoszulek albo jakas koszulke...a ja? Myslalam aby dokupic do tej sukienki tez jakis pasek ale wogole nie mam wizji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2a.jpg (49,6 KB, 55 załadowań)

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:30   #1655
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Radlin

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Chcemy dac jakies prezenty swiadkom - mojej siostrze i przyjacielowi Tż-ta, jakies propozycje?

ja daje oklepany czyli biżu daje ja przed ślubem bo moze bedzie chciala zalożyć do kreacji
Stary 2012-06-04, 13:30   #1656
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Radlin

Jeśli chodzi o siostrę to może takie dedykowane bransoletki (propozycje już tu dziewczyny gdzieś wklejały) a przyjacielowi może jakiś voucher na coś co lubi

Stary 2012-06-04, 13:33   #1657
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Pewnie, że się podzielę listą spraw (bardziej do załatwienia niż załatwionych). Podejście mamy chyba dość niestandardowe, bo też my średnio 'weselni' jesteśmy - nie przepadamy być w centrum uwagi Ale to ukłon w stronę Rodziców TŻ. Mamy za to pełną swobodę działania, a wesele traktujemy jak trochę mniej standardową imprezę

Ślub sam w sobie jest najważniejszy

Ladystar data wybrana specjalnie, bo taka kulista jest i okrągła (a tak poważnie - wyszło samo z siebie, chociaż mi się podoba bardzo)

Lista spraw załatwionych na 76 dni przed (już 75?)

Ślub: rodzinna parafia moja, ładny średni kościółek
Wesele: Klub 22 (miejsce schadzek moich Rodziców i trochę klub motocyklowy)
Suknia: szyta przez Krawcową, która inspiruje się modelem Biancaneve z 2010 roku numer 907
Fryzura: moja ulubiona fryzjerka Aldona z miejscowego 'salonu urody'
Makijaż: z miejsca powyżej - wszystko już zaklepane, brakuje koncepcji
Bukiecik: kulka z goździków albo słoneczniki
Obrączki: tytanowe (YES albo z netu zamawiane)
Dekoracja Kościoła: współdzielona z dwiema innymi parami (biała tak, żeby każdej pasowało: biały kwiat przy ławkach i większa kompozycja przed ołtarzem)
DJ: DJ Danio (uwielbiam jego ksywkę - mam nadzieję, że nie nawali!)
Zaproszenia: wykonał TŻ (znajdę projekt podeślę) prawie rozdane
Noclegi i transport: zaklepane (wpłacić zaliczkę, rozmieścić gości w pokojach)
Piosenka do tańca: Lou Reed najpewniej i 'Perfect day'

To Do List:

Garnitur, Koszula, Mucha: zanieść do Krawca materiał, wybrać kolory...
Alkohol: Wódka Sobieski, Wino Cote i jeszcze Tcherga
Napoje: Dokupić
Sala: obgadać menu, porozmawiać z Właścicielką (którą bardzo lubię)
Winietki i rozkład stolików: szczególnie, że na piętrze znajomi, rodzina 'w dolinie' - wykonać!
Tort: zamówić (ale nie chcemy mieć wjazdu tortu, na jednym będą stać nasze zdjęcia, tak jak tu: http://www.brides.com/blogs/aisle-sa...dding-cake.gif
Protokół: zebrać dokumenty i spisać za trzy tygodnie marsz!
Nauki: zostały jeszcze jedne, spowiedzi(e), dzień skupienia
Podziękowania dla Rodziców i gości
Biżu: tylko bransoletka

Napisać pracę magisterską i się obronić

Nie mam jeszcze dokładnego pomysłu na swoje (krótkie) włosy! Ani na makijaż. Chcę też w ramach rozluźnienia atmosfery postawić na zabawne etykiety na wódkę (widzą nam się takie w stylu VW czyli Vodka Weselna albo Serce i Rozum - pij z sercem!)

I tyleż

Pozdrawiam Was!

Popijając 1,5 l. Wody. W ramach zdrowego nawyku
za załatwione sprawy i trzymam za resztę.
Rzuciło mi się w oczy - nie macie foto ani kam ?
A tort ekstra!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
A my kolejne sprawy mamy do odhaczenia
kupiliśmy: tuby, lampiony szczęścia, kieliszki do trzaskania na sali, pudełka na ciasto i zawieszki na wódkę

Tuby dają piękny efekt , oby u Was wszystkie wystrzeliły na czas

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:

Chętnie bym pomogła, ale nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Lecę dziewczyny na polowanie sukienki na wieczór panieński. Okazało się, że nie mam w szafie nic co się nadaje na tak ważną imprezę, a wieczór panieński już w sobotę 9 czerwca

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Właśnie otrzymałam smsa, podkreślam: SMSa z odmową No tego to bym się nie spodziewała. Żenada.
Wow!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-06-04, 13:34   #1658
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Suknia: szyta przez Krawcową, która inspiruje się modelem Biancaneve z 2010 roku numer 907
[...]

Napisać pracę magisterską i się obronić
Bardo ładny model sukienki. Trzymam kciuki za pracę magisterską.

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Tylko się nie śmiejcie... zrobiłam wstępny projekt winietek
Myślę, że wyjdą bardzo ładnie.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, że da się wziąć tylko ślub kościelny, a cywilny później. Ja czytałam, że się da, że ślub nie musi być konkordatowy, ale dziewczyna na październikowych twierdzi, że nie i sama już nie wiem???
Dziewczyny piszą, że nie, ale ja byłam do tej poty przekonana, że się da.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Pytanie do mężatek-
Jak zwracacie się do teściowej???? Przez "mamo", "pani", bezosobowo, mowicie jej na "Ty", czy jeszcze jakoś inaczej???
Ja jestem po urodzinach teściowej i za cholerę nie przejdzie mi przez gardło słowo "mamo"...
U nas tradycyjnie mówi się w trzeciej osobie. "Proszę mamy" - to bardzo wygodna forma, bo pełna szacunku, a jednocześnie omija się trudny etap powiedzenia "mamo" do innej kobiety niż nasza Mama. Moi dziadkowie mówili w 3 osobie do własnych rodziców na znak szacunku.

Cytat:
Hmm ja bede mowila mamo, bo tesciowa juz mnie prosila zebym sie do niej nie odzywala bezosobowo, od brata Tż zona tak wlasnie do niej mowi juz prawie rok albo "niech mama poda" i powiedziala ze nie chcialaby zebym tak tez do niej mowilaciekawe jak to bedzie
Co region, to obyczaj. Ciekawe jak zareaguje moja teściowa. Już od cywilnego ślubu coś tam bąknęła, żeby mówić do niej "mamo", ale nie w prost.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Gosza, w kwestii zwracania się do teściowej: ja mówię do niej "mama", ale w trzeciej osobie, np. : "Może mamę podwieźć? Chce mama herbaty?" itp.

Pokażę Wam moją biżuterię ślubną i kreację dla Mamy Na zdjęciu jest sukienka w rozmiarze 36, ale ostatecznie wzięłyśmy 38, który się tak nie marszczy na biodrach i jest idealny Do tego prawdopodobnie Mama będzie miała złote dodatki. Teściowa z kolei ma kreację w kolorze żółto-zielonym, wpadającym w lekką limonkę.
Piękna sukienka dla mamy! Bardzo elegancka.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ustala się z organistą? Muszę w końcu do niego zadzwonić i poza tym, że muszę zaklepać sobie termin i zapytać o kasę to nie mam pojęcia czy coś jeszcze się z nim ustala.
Co i kiedy ma grać (co na wejście, co na ofiarowanie, itd.).

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:37   #1659
carmelova
Zakorzenienie

tenebrosa Twoja mama wygląda rewelacyjnie!

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Radlin

Mojej ukochanej świadkowej dam bransoletkę Lilou, świadek pewnie dostanie jakiś dobry alkohol.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:39   #1660
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Relacja z wesela :
1. Panna młoda wyglądała skromnie dość, ale bardzo ładnie. Suknia długa, była z takich zakładek jak ma kicia, takie fałdki i piękną klamrą na biodrze spięta, pod biustem drugie takie samo zdobienie i na biuście zakładki jak plisy pionowe.

Fryzura ładna, delikatne upięcie, welon od spodu ( z cyrkoniami, taki do pasa) i z boku biała i różowa peonia.

Kwiaty – tragedia. Bukiet z peoni. Wyobraźnie sobie kulę z peonii białych i różowych, a przez środek jakiś coś na kształt irokeza zwisającego, a na tym oplątane takie białe kamienie z których Jagodzia robiła na dekorację samochodu, masakra. Do tego gałęzie grube na dole były bardzo, dziwnie to wyglądało. PM jest mała i drobna i bukiet wyglądał tragicznie z nią. Przytłaczający był.

Butonierka młodego natomiast mnie rozwaliła Peonia,a od spodu kalia w dół. Wyglądało jak siusiak

Sala:
Boże jedyny, tra-ge-dia. Obiad: krem z borowików z grzankami, kawał jakieś polędwicy, surówki i ziemniaczki z koperkiem. Mało (:P) i takie mdłe. Wszystko było mdłe. Następne dania to : żebreka po chińsku, indyk w sosie żurawinowym z frytkami, barszcz z pasztecikami i bigos. Wszystko było podawane na większych półmisach i stawiane na takim stelażu, więc było tak mało, bo wokół 8 osób a to co dali to wystarczyłoby na 3. Żeberka były podane w chlebie, wiec mi się dostała kość z kawałkiem mięskiem na gyza Bigos był kwaśny. Moja mamusia rzygała do 11 :P
Zimna płyta: beznadzieja. 2 sałatki ( z fasola i ananasem i por z szynka) podane w salaterkach wielkości filiżanki. Nic nie doniosły. Wędliny mało, po kilka plasterków. Jakaś ryba w galarecie, szynka w galercie, kąski kurczaka w sezamie ( wyjadłam sama całe i rewelacyjne nie były) Szkoda gadać.
Wesele na 200 osób, sala długa i podzielona na dwie strefy, także pół Sali nawet parkietu nie widziało, bo piło.
Sala sama w sobie – po prostu brzydka. Wszystko z innej parafii, tu kwiatek, tam obraz. Nie mogłabym tam mieć wesela. Na każdej części stołu inna zastawa, u nas soli i pieprzu nie było, gdzie indziej był.
Lody podawane w róznych wersjach ( z waflem, galaretka, z czekoladka) i w różniastych pucharkach;

Dodam, że patrzyłam na to krytycznym okiem jako przyszła Pm. Nie znalazłam żadnej pozytywnej cechy.

Aha, 3 kelnerki, które roznosiły cieple dania poszły o 23. Danie z indykiem tym płonącym było wydawane na raty, wiec frytki wyjadłam wcześniej niż indora bo się doczekać nie mogłam

Tort był cieńszy niż kromka chleba krojonego, bo mieli tylko 3 takie okrągłe na 200 osób. Ni pojadł ni polizał

I złapałam welon
Niezła relacja i gratuluję złapania welonu

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej laski wpadłam prosić o kciuki zaraz mam zerówkę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-06-04, 13:39   #1661
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
I mam problem z tym eleganckim, otoz planuje ubrac te nowa biala sukienke i nie wiem jakie dodatki a najbardziej jakie buty do niej kupic...! glownie chodzi o kolor...
Tz na pewno ubierze czarne spodnie (waskie) i pewnie bialy podkoszulek albo jakas koszulke...a ja? Myslalam aby dokupic do tej sukienki tez jakis pasek ale wogole nie mam wizji
Sukienka jest bardzo delikatna, wiec ja bym dała mocne buty. Ostatnio zakochałam się w tych: http://www.butyk.pl/towar.11407.Sand...ti_008751.html

I może jakiś brązowy pasek, żeby podkreślić talię?

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-04, 13:43   #1662
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ehhh czekałam na to cały sezon, i kiedy tylko doszło do tej sceny obie z mamą wystrzeliłyśmy z wrzaskiem w górę, aż ojciec przyszedł sprawdzić co się dzieje
oni tak idealnie do siebie pasują a Leszek Lichota jest najlepszym obecnie polskim aktorem (vide Lincz), nie mówiąc o Dygant, która zbudowała Prawo Agaty
o tak tak tak!!
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
podasz linka do lampionów?
tez chce je zamówic
tak w sumie większość rzeczy kupiłam w tej firmie co lampiony bo wszystko mają
http://allegro.pl/latajace-chinskie-...364957861.html
swoją drogą sklep jest w Świerklanach więc jak ktoś ma blisko to radzę odbiór osobisty. Ja się za późno kapłam
Cytat:
800 zl za zele i nakladki, ktore moge uzywac wielokrotnie, np. za rok moge dokupic tylko 1 strzykawke zelu i wystarczy 2,3 dni wybielac i efekt wraca W tej cenie dostalam 4 strzykawki, a zostala mi cala jedna i druga ledwo co napoczeta, wiec bede miala na zas
o ja jego ... w sklepie 4 strzykawki to koszt ok 60-80zł (zależy czy jest promocja) mówię tu o Opalescence bo tym większość gabinetów wybiela.
nie ma to jak narzucić sobie gigantyczną marżę
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Pokażę Wam moją biżuterię ślubną i kreację dla Mamy Na zdjęciu jest sukienka w rozmiarze 36, ale ostatecznie wzięłyśmy 38, który się tak nie marszczy na biodrach i jest idealny Do tego prawdopodobnie Mama będzie miała złote dodatki. Teściowa z kolei ma kreację w kolorze żółto-zielonym, wpadającym w lekką limonkę.
bardzo ładna kreacja dla mamy! Genialna

Ale sobie przysnęłam ..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:44   #1663
paulinak18
Raczkowanie

Mogę mieć do Was prośbę:pros i: a w zasadzie dwie
pierwsza to prosiłabym dziś o kciuki bo idziemy do księcia spisać protokół i chyba sobie tego nie wyobrażam, jeszcze wczoraj spakowałam wszystkie potrzebne dokumenty i oczywiście ich nie zabrałam ze sobą do pracy, więc musimy z TŻ nadrobić dodatkowe 20km

A druga sprawa to welon. zastanawiam się nad paroma modelami i proszę o doradę który najlepsze
1. http://allegro.pl/welon-kate-middlet...365137484.html
2. http://allegro.pl/jmart-welon-dluga-...366448173.html
3. http://allegro.pl/welon-z-hiszpanska...353122204.html
4. http://allegro.pl/welon-koronka-hisz...375870504.html
5. http://allegro.pl/welon-koronka-hisz...383124303.html
czy może zupełnie gładki?

Wrzucam zdjęcie sukienki w załączniku.

Pomożecie???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8829.jpg (41,8 KB, 65 załadowań)
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:45   #1664
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Sukienka jest bardzo delikatna, wiec ja bym dała mocne buty. Ostatnio zakochałam się w tych: http://www.butyk.pl/towar.11407.Sand...ti_008751.html

kurcze tez myslalam o brazowym kolorze i pasku...
Tylko chcialam troche podpasowac do TZ ale chyba nie ma co na sile w te strone tego zaginac

także plus dla brązowego
ma ktos jeszcze jakies pomysly?

Stary 2012-06-04, 13:45   #1665
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

ale piękne: love:

Stary 2012-06-04, 13:48   #1666
kulla
Raczkowanie

Blacky dzięki Jak tylko zobaczyłam sukienkę, to się w niej zakochałam i tak mi już zostało. Biancaneve chyba jako firma zwinęła już swoje podwoje, bo na stronie mają tylko wyprzedażowe modele. Ale inne kolekcje mi się aż tak nie podobały Na szczęście sama sukienka do uszycia jest podobno w miarę prosta, no i mam zaufaną Ciocię Krawcową

Tak. Do magisterki marsz !

E87 ta kula z różami jest przepiękna! Bardzo, bardzo ładna

JennyAniolek, Anulka_p, Jamee: TŻ pochodzi z miejscowości niedaleko Rac. Mała zagadka: tam gdzie konie kują

Cieszę się, że podoba Wam się pomysł ze zdjęciem na torcie

A Bridezillą zostałam, bo od trzech godzin przeglądam stronkę greenweddingshoes... zamiast pisać pracę

(stronkę polecam: http://greenweddingshoes.com/)

Tenebrosa sukienka dla Mamy czad!

Będziemy mieć foto. Nasz znajomy cykająco zaawansowany ma robić zdjęcia Kamerzysty nie chcę. I chyba będzie karaoke, bo mam dość rozśpiewanych znajomych... i rodzinę też

Też myślałam o bransoletce Lilou dla mojej przyjaciółki - świadkowej... Ostatnio na grouponie była tańsza wersja. Podobno (komentarze) nie odbiega jakością wykonania, a są o wiele tańsze...
http://www.chicochica.pl/bizuteria-lili-cat-195.html
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash

Edytowane przez kulla
Czas edycji: 2012-06-04 o 13:51
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:49   #1667
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
pierwsza to prosiłabym dziś o kciuki bo idziemy do księcia spisać protokół i chyba sobie tego nie wyobrażam, jeszcze wczoraj spakowałam wszystkie potrzebne dokumenty i oczywiście ich nie zabrałam ze sobą do pracy, więc musimy z TŻ nadrobić dodatkowe 20km

A druga sprawa to welon. zastanawiam się nad paroma modelami i proszę o doradę który najlepsze

Pomożecie???
Mnie się wydaje, że najlepszy byłyby welon gładki

Cytat:
kurcze tez myslalam o brazowym kolorze i pasku...
Tylko chcialam troche podpasowac do TZ ale chyba nie ma co na sile w te strone tego zaginac

także plus dla brązowego
ma ktos jeszcze jakies pomysly?
a może kolor chabrowy

Stary 2012-06-04, 13:49   #1668
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Nam gra od mojej przyciaolki brat, wiec my ustatlilismy z nim wszystko, jakie chcemy piosenki po kolei, co ma grac skrzypaczka itd
dziewczyny, czy skrzypce pasuja do organow? Bo bede miala skrzypaczke i na pewno sama cos zagra, ale czy przy marszach (mendelsona i wagnera) moglaby towarzyszyc organiscie? Czy to glupio brzmi...?

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:51   #1669
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Nie podobają mi się 3 i 5, pozostałe według mnie ładnie by zagrały. Gdybym miała wąską suknię też bym brała hiszpankę. Kciuki są.

Muszę lecieć, ale zajrzę wieczorkiem i może też w międzyczasie skołuję jakieś podsumowanie. Miłego popołudnia!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy skrzypce pasuja do organow? Bo bede miala skrzypaczke i na pewno sama cos zagra, ale czy przy marszach (mendelsona i wagnera) moglaby towarzyszyc organiscie? Czy to glupio brzmi...?
Brzmi dobrze. U mnie też będą skrzypce i organy + wokal.

Teraz już lecę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-04, 13:53   #1670
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:

JennyAniolek, Anulka_p, Jamee: TŻ pochodzi z miejscowości niedaleko Rac. Mała zagadka: tam gdzie konie kują

A Bridezillą zostałam, bo od trzech godzin przeglądam stronkę greenweddingshoes... zamiast pisać pracę
Nie wiem gdzie konie kują

Ja też powinnam pisać mgr ale promotor skutecznie mnie zniechęca. Poprawiłam dwa rozdziały i zobaczę co jutro powie

Stary 2012-06-04, 13:54   #1671
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

a może kolor chabrowy
No wlasnie nie wiem jaki.. do bailego wlasnie wiekszosc kolorow spasuje..

Cytat:

Pomożecie???
Ciężka sprawa
Tez zaczne od tego ze nr 3. wydaje mi sie zbyt gesty i nie pasuje mi do tej sukienki... pytanie tez czy welon do bioder czy do ziemi... ( zalezy tez czy zamierzasza cale wesele tanczyc w welonie bo dlugi moze stanowic problem ) No i koronka nie moze byc tez jakas bardzo szeroka..

Stary 2012-06-04, 13:56   #1672
kulla
Raczkowanie

Jamee w Kuźni
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:57   #1673
Jamee
Zakorzenienie

Będę oglądać "Salon sukien ślubnych" na TLC

Stary 2012-06-04, 13:59   #1674
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
No wlasnie nie wiem jaki.. do bailego wlasnie wiekszosc kolorow spasuje..

Ciężka sprawa
Tez zaczne od tego ze nr 3. wydaje mi sie zbyt gesty i nie pasuje mi do tej sukienki... pytanie tez czy welon do bioder czy do ziemi... ( zalezy tez czy zamierzasza cale wesele tanczyc w welonie bo dlugi moze stanowic problem ) No i koronka nie moze byc tez jakas bardzo szeroka..
No właśnie ciężka sprawa właśnie o to chodzi że jeżeli wezmę długi welon to tylko do kościoła a jeżeli ten krótszy to chyba w nim zostanę
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:00   #1675
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Jamee w Kuźni
ale ze mnie głupek

Stary 2012-06-04, 14:03   #1676
201705121336
Konto usunięte

teneberosa sukienka dla mamy super!i figurę twoja mama ma świetną !

melod_y ja bym wybrała czerwony albo koralowy .bedzie ślicznie sie prezentował z ta sukienka.

ja lece kosić trawe i zajmować sie Mikołajkiem
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:05   #1677
baskaeta
Zadomowienie

czy ktoś może mnie obudzić??

czemu ostatnio nie moge sie wyspać?? nie wiem ta pogoda czy jak?? wiecznie śpiąca zmęczona....

....dobrze ze jeszcze tylko do 06.06 a poźniej urlop 2,5 tygodnia...
moze cos się zmieni w tym temacie? wyspie się zmęcznie minie... (?)

: ziewam::z iewam::zi ewam::zie wam::ziew am::ziewa m::ziewam :
Stary 2012-06-04, 14:06   #1678
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty też zamawiasz u p. Oli?
Tak
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
ja daje oklepany czyli biżu daje ja przed ślubem bo moze bedzie chciala zalożyć do kreacji
Cytat:
Jeśli chodzi o siostrę to może takie dedykowane bransoletki (propozycje już tu dziewczyny gdzieś wklejały) a przyjacielowi może jakiś voucher na coś co lubi
Dziekuje za odpowiedzi, kurcze bizuteria odpada raczej bo ma caly kuferek-sama robie i zwykla i ze srebra wiec ma jej bardzo duzo...
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
o tak tak tak!!

tak w sumie większość rzeczy kupiłam w tej firmie co lampiony bo wszystko mają
http://allegro.pl/latajace-chinskie-...364957861.html
swoją drogą sklep jest w Świerklanach więc jak ktoś ma blisko to radzę odbiór osobisty. Ja się za późno kapłam

o ja jego ... w sklepie 4 strzykawki to koszt ok 60-80zł (zależy czy jest promocja) mówię tu o Opalescence bo tym większość gabinetów wybiela.
nie ma to jak narzucić sobie gigantyczną marżę

bardzo ładna kreacja dla mamy! Genialna

Ale sobie przysnęłam ..
Aha no to ladnie... on za 1 strzykawke zyczy sobie 50 zl, ale teraz bede kupowac gdzies indziej, najdrozsze sa te nakladki bo to sa idealne odlewy zebow wiec sa dopasowane tylko i wylacznie do mnie
Cytat:
Blacky dzięki Jak tylko zobaczyłam sukienkę, to się w niej zakochałam i tak mi już zostało. Biancaneve chyba jako firma zwinęła już swoje podwoje, bo na stronie mają tylko wyprzedażowe modele. Ale inne kolekcje mi się aż tak nie podobały Na szczęście sama sukienka do uszycia jest podobno w miarę prosta, no i mam zaufaną Ciocię Krawcową

Tak. Do magisterki marsz !

E87 ta kula z różami jest przepiękna! Bardzo, bardzo ładna

Cieszę się, że podoba Wam się pomysł ze zdjęciem na torcie

(stronkę polecam: http://greenweddingshoes.com/)

Tenebrosa sukienka dla Mamy czad!

Będziemy mieć foto. Nasz znajomy cykająco zaawansowany ma robić zdjęcia Kamerzysty nie chcę. I chyba będzie karaoke, bo mam dość rozśpiewanych znajomych... i rodzinę też

Też myślałam o bransoletce Lilou dla mojej przyjaciółki - świadkowej... Ostatnio na grouponie była tańsza wersja. Podobno (komentarze) nie odbiega jakością wykonania, a są o wiele tańsze...
http://www.chicochica.pl/bizuteria-lili-cat-195.html
Mi tez sie wlasnie przebardzo podobaja
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Mi organista powiedzial ze jesli sie dogadaja to tak ale skrzypaczka musi miec nuty organisty zeby to wspolgralo
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:08   #1679
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ciężka sprawa właśnie o to chodzi że jeżeli wezmę długi welon to tylko do kościoła a jeżeli ten krótszy to chyba w nim zostanę
tez mam dylemat z dlugoscia, dlatego planuje wybrac sie do salonu i przymierzyc kilka wersji i dopiero sie zdecydowac.. ale cicho mi sie marzy dlugi.. I planuje miec go tylko do kosciolka i na pierwszy taniec albo sciagne w samochodzie. Sama jeszcze nie wiem

Stary 2012-06-04, 14:09   #1680
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
Po przejrzeniu jej prac jest coraz bardziej zdecydowana żeby zamówić u niej bukiet. Nie wiem tylko czy będzie czas na odebranie bukietu w dniu ślubu zresztą zobaczę co mi zaproponuje i wtedy podejmę decyzję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości