Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 17:48   #721
mia8544
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez littlemary Pokaż wiadomość
Ja będę miała podwójne, chociaż czasami mam dziwną myśl, że chciałabym zostawić swoje, ale jednak skłaniam się ku podwójnemu.

Ja też Pierścionek zaręczynowy mam również z białego złota i jestem nim zachwycona
ja tez mam pierścionek z bialego złota i go uwielbiam
Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Ja nie wyobrażam sobie żeby nie nosić męża nazwiska w ogóle, tylko samo swoje bo wtedy nie czułabym ze jesteśmy jakoś mocnej związani. Za to podwójne nazwiska mi nie przeszkadzają. I tak najpierw leci męża nazwisko a potem panieńskie, a poza tym ludzie i tak mówią ''o ida państwo kowallscy'' a nie idzie pan kowalski z panią kowalską- nowakowską. Takze ja da;ej będę panią X i będziemy rodziną X ale zachowam cząstkę rodziny
no to dziwnie trochę wiem wiem, pisałaś że Ci nikt nie zabronii - ale przyjęło się tak że najpierw jest panieńskie - wszyscy będą myślęć że to drugie jest po mężu W końcu dokładasz nazwisko męża do swojego

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
hej
potrzebuje pomocy, zalaczam wszytskie zaprosznia
wszystkie blekitne elementy zamienila bym za szfirowy/ granatowy
te na zdjęciu 2 i 9
Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny sprawdzałyście opinie o swoich zespołach w internecie? Bo ja tera zaczynam i zaczynam się bać Byliśmy na jednym weselu na którym grali w 2009 roku i byliśmy zachwyceni. A te opinie są z 2011 roku Mam nadzieję, że się nie popsuli... Z drugiej strony - każdy ma inny gust muzyczny...
ja nawet nie wiem jak nasz zespół się nazywa wieć nie mam jak sprawdzić

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Już piszę, mam nadzieję, że nie odpowiecie, że jestem totanie głupia i mam się ogarnąć/uciekać z tego bagna czy cokolwiek

W kwestii wstępu - nazwisko TŻ bardzo ładne, wspołgra z moim imieniem, rzadkie (50 osób w całej Polsce), w ogóle oh i ah. Moje częstsze (ale cały czas względnie rzadkie - koło 1500 osób w Polsce je nosi), ja jestem do niego bardzo przyzwyczajona, ale już imię TŻ mi z nim nie gra

Problem: otoż mój TŻ jest chlopem po przejściach. Licealna miłość skończyla się ślubem, ktory zaprowadził do rychlego rozwodu (rozwód 3 lata zanim poznałam TZ, gdyby ktoś się zastanawiał). Wszystko bardzo kulturalnie. Ale: była żona TŻ zostawila sobie jego nazwisko. Do tego obracamy się w bardzo podobnych kręgach zawodowych, a że ona jest starsza, to jest w nim bardziej rozpoznawana.

Wiem, że to głupie, i pewnie nie powinnam się tym przejmować, ale jakoś mam opory w zostaniem "drugą panią X". A z drugiej strony, kto wie co będzie za parę lat, może przestaniemy mieć z tym środowiskiem cokolwiek wspólnego.

Uff, wyrzucilam to z siebie i wychodze z domu
Nie rozmumiem po co ta laska zostawiła sobie jego nazwisko
Ale w sumie Cie rozumiem... Zdecydowałabym się na podwójne

Cytat:
Ale booooooskie!
http://moda.allegro.pl/boskie-brokat...386601499.html

Jakby były o 4cm niższe i w moim rozmiarze, to bym brała!
piękne sama myślę o brokatowych złotych butach do mojej sukni oczywiście duużo niższych albo nawet balerinach

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Te buty co wrzucałyscie to żadne mnie nie zachwyciły choć ja generalnie nie lubię butów- chyba dlatego że wszystkie mnie obcierają
Macie pomysły na jakieś dania ze szpinakiem? Miałam kiedyś przepis na zapiekankę z ryżem i żółtym serem ale cholera zgubiłam
ja robię naleśniki albo makaron z takim sosem który powstał w przypływie natchnienia w kuchni robię coś jak beszamel, do tego dodaję sery - topiony i żółty i jak mam to mozarelle też i do tego podsmażony na cebulce i czosnku szpinak
albo rybę pieczoną w sosie szpinakowym, cos jak to:
http://www.spizarnieponiatowskich.pl...koperkowym.jpg
tylko ze szpinakiem i bez chemii
o albo pierogi

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Witamy, witamy

Ja obiadek będę jeść dopiero koło 20 jak TŻ wróci z pracy, a teraz pewnie wszyscy się zdziwią jak można to jeść - jem świeży chlebek ze smalcem z cebulką i skwarkami, a do tego papryczka konserwowa
to ja się zdziwię i napisze jak można to jeść?! jak inne się ślinią
ale serio, nie zjadłabym smalcu

Edytowane przez mia8544
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:50
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:49   #722
littlemary
Rozeznanie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Mnie to pewnie nawet buty za 6 000zł by obtarły
Mnie też Zawsze, absolutnie zawsze obetrą mnie wszystkie buty. Nowe, stare, nieważne. Mam dziwnie wrazliwe stopy

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Macie pomysły na jakieś dania ze szpinakiem? Miałam kiedyś przepis na zapiekankę z ryżem i żółtym serem ale cholera zgubiłam
Zawsze łączę szpinak z serem, najlepiej pleśniowym (gdy robię na ciepło). Ostatnio nadziałam tym makaron muszle i ułożyszłam na blasze. Podlałam sokiem pomidorowym, przyprawiłam i zapiekłam. Ogólnie to zawsze eksperymentuję. Możesz zrobić naleśniki, pierogi, tartę, łososia ze szpinakiem, makaron s sosem szpinakowo-smietanowym. Peeełno tego, może znajdziesz coś inspirującego w internecie Smacznego

Just awesome!
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:51   #723
Antilia
Uzależnienie

O matko ale natrzaskałyście, nie mam siły nadrabiać

My dziś z tż skrobaliśmy ściany z farby - udało się zrobić dwie i mi łapska odpadają i zamówiliśmy sobie meble

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:51   #724
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie się zytka podziała?
hmm mam nadzieje że nie zniknęła całkiem i że do nas wróci
Stary 2012-06-04, 17:53   #725
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Pisałam z Wami kiedyś na początku, ale moje perturbacje ze ślubem były iście serialowe, więc zniknęłam. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona ( znów)

A dziś historyczna chwila: Nasza 6 rocznica i podpisanie umowy z salą
Witamy

Była któraś z was na filmie "Nad życie"?

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
O matko ale natrzaskałyście, nie mam siły nadrabiać

My dziś z tż skrobaliśmy ściany z farby - udało się zrobić dwie i mi łapska odpadają i zamówiliśmy sobie meble
pochwal się mebelkami
Stary 2012-06-04, 17:56   #726
myszonka88
Zakorzenienie

W końcu nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
no i ię porobiło

moj TŻ stracił pracę wlasnie
Co się stalo

Cytat:
Mamy podobny gust Ja jestem zakochana w Agnes 10750 Dobrze zrozumiałam, że ona 2790zł kosztuje Mieści się w mym budżecie
Tak u mnie w mieście kosztuje 2790. Ale już na żywo, na Pm nie wygląda tak zjawiskowo No chyba, że to była wina PM

Cytat:
Hej dziewczyny! Witam w nowym wątku. Ale natrzaskałyście postów, czytałam wszystko chyba z godzinę hihi. Wracam do Was na stałe. Oddałam pracę magisterską, wszystko jes zaakceptowane, teraz tylko czekam na obronę

Byliśmy w sobotę u księdza, zarezerwowaliśmy sobie termin. Na szczęście godzina 16.00 była wolna więc wszystko będzie tak jak chcemy
za pracę mgr i koścół!

Cytat:
Dziękuję

Zaczęłam ostatnio oglądać sukienki i stwierdzam, że jestem chyba zbyt wybredna bo praktycznie żadna mi się nie podoba
Ja zaczniesz mierzyć, to coś znajdziesz dla siebie. Jak ja zmierzyłam sukienke z neta (moją miłość ) to wyglądałam tragicznie A jak zmierzyłam suknie, która była dla mnie okropna na zdjęciu to się w niej zakochałam

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy może jednak zmienić nazwisko (bo do tej pory byłam przekonana, że nie) i tak mną to zawładnęło, że nie mogłam potem zasnąć Na pewno rozmawiałyście już o tym mnóstwo razy, ale czy zmieniacie? ja na razie wiem tylko tyle, że podwójne odpada, bo głupio brzmi
Ja biorę podwójne Nie chcę być drugą Pania X w rodzinie Tżta

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
hej
potrzebuje pomocy, zalaczam wszytskie zaprosznia
wszystkie blekitne elementy zamienila bym za szfirowy/ granatowy
Ostatnie

Cytat:

Pisałam z Wami kiedyś na początku, ale moje perturbacje ze ślubem były iście serialowe, więc zniknęłam. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona ( znów)

Witam
za rocznicę i za salę. Swoją drogą, którą wybraliście

Cytat:
Witamy, witamy

Ja obiadek będę jeść dopiero koło 20 jak TŻ wróci z pracy, a teraz pewnie wszyscy się zdziwią jak można to jeść - jem świeży chlebek ze smalcem z cebulką i skwarkami, a do tego papryczka konserwowa
:ślina:
Tylko dla mnie bez papryczki, bo mam uczulenie

Normalnie jestem tak wkurzona, że hej. Mój kochany braciszek zaczął wpieprzać się w moje wesele i wybrał nam wódkę razem z moim tatą. A ojciec chyba już nie chce słyszeć o innej, bo synek mu powiedział, że ta jest lepsza (mimo, że sam jej nie próbował )... Normalnie tylko Go!

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:57   #727
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Witamy

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

pochwal się mebelkami
Ja byłam I mia też

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:03   #728
myszka 1234567
Zakorzenienie

Ja znikam dziewczyny, poćwiczyć trochę Trzeba wreszcie się za siebie zabrać Miłego wieczoru papa
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:03   #729
FlightlessBird
Zakorzenienie

http://media.bodaclick.com/img/img_r...9b6469ccda.jpg Macie rację, Agnes 10750 jet piekna

Stary 2012-06-04, 18:04   #730
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
m
Normalnie jestem tak wkurzona, że hej. Mój kochany braciszek zaczął wpieprzać się w moje wesele i wybrał nam wódkę razem z moim tatą. A ojciec chyba już nie chce słyszeć o innej, bo synek mu powiedział, że ta jest lepsza (mimo, że sam jej nie próbował )... Normalnie tylko Go!
ja bym postawiła na swoim i nie pozwoiła bratu decydować
Stary 2012-06-04, 18:06   #731
myszonka88
Zakorzenienie

Aaaaa... zapomniałam Wam napisać, że byłam w salonie pokazać mamie jak wyglądam w tej sukience i jak mnie zobaczyła ze łzami w oczach to wywaliła z tekstem: "To co? Zamawiamy?" Aż mi szczęka opadła. Wogóle nie mogła wyjść z zachwytu i jak wyszłyśmy to zaczęła się zastanawiać jak ona to wszystko przeżyje Że to już i wogóle

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
http://media.bodaclick.com/img/img_r...9b6469ccda.jpg Macie rację, Agnes 10750 jet piekna
Na żywo, na PM, którą widziałam nie wyglądała tak ślicznie jak na tej co pokazałaś

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość

ja bym postawiła na swoim i nie pozwoiła bratu decydować
Pokłóciłam się z ojcem

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:07   #732
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:

Ty i Twoje sny Nie mówił Ci żebyś go pocałowała
Na szczęście nie

Dzień dobry
Nie mogłam przygarnąć kotka bo mój pies go atakował Strasznie się do niego przywiązałam i aż mi łezka poleciała jak go oddawałam szefowej, bo wzięła go dla wnuczki. Będę tęsknić, mój TŻ też
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:09   #733
marta1881
Zakorzenienie

Flight.I jak?podobał się?nie jest nudny?Bo na 20:50 mamy rezerwację
Stary 2012-06-04, 18:16   #734
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Flight.I jak?podobał się?nie jest nudny?Bo na 20:50 mamy rezerwację
Jestem nieobiektywna, bo uwielbiam siatkówkę i pamiętam jak przeżywałam śmierć Agaty. Po seansie większość kobiet ocierała łzy. Ja też. Dał mi dużo do myślenia i doszłam do wniosku, że na jej miejscu chyba zrobiłabym to samo... Jako kobieta osięgnęła wszystko - dała życie swej córeczce.

Stary 2012-06-04, 18:21   #735
marta1881
Zakorzenienie

No to zobaczymy
A tak w ogóle to zabijcie mnie TŻ chyba zrobił mi na złość i przyniósł czerwone Lindt Lindor a ja się właśnie nimi zajadam:/
Stary 2012-06-04, 18:24   #736
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Witam
za rocznicę i za salę. Swoją drogą, którą wybraliście
Starą łaźnię

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:41   #737
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem nieobiektywna, bo uwielbiam siatkówkę i pamiętam jak przeżywałam śmierć Agaty. Po seansie większość kobiet ocierała łzy. Ja też. Dał mi dużo do myślenia i doszłam do wniosku, że na jej miejscu chyba zrobiłabym to samo... Jako kobieta osięgnęła wszystko - dała życie swej córeczce.
o ja zaczęłam płakać jak byli na usg i słuchali bicia serduszka
a pod koniec to juz cały czas płakałam
Stary 2012-06-04, 19:04   #738
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
o ja zaczęłam płakać jak byli na usg i słuchali bicia serduszka
a pod koniec to juz cały czas płakałam
Też się wtedy popłakałam

Stary 2012-06-04, 19:05   #739
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie się zytka podziała?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Ja też
no własnie też się zastanawiam...
Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Na szczęście nie

Dzień dobry
Nie mogłam przygarnąć kotka bo mój pies go atakował Strasznie się do niego przywiązałam i aż mi łezka poleciała jak go oddawałam szefowej, bo wzięła go dla wnuczki. Będę tęsknić, mój TŻ też
biedna
Cytat:
No to zobaczymy
A tak w ogóle to zabijcie mnie TŻ chyba zrobił mi na złość i przyniósł czerwone Lindt Lindor a ja się właśnie nimi zajadam:/
ale bym zjadła chyba mam głód czekoladowy Muszę iść do kuchni po coś słodkiego

Pytanie do dziedwczyn, które pisały pracęlicencjacką lub magisterską - od której strony numerowałyście pracę? Strona tytułowa i oświadczenie bez numeru - to wiem. Numeracja zaczyna się od spisu treści?
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:08   #740
FlightlessBird
Zakorzenienie

Idę robić kolacyjkę - piersi z kurczaka z warzywami na patelnię

Stary 2012-06-04, 19:08   #741
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
no własnie też się zastanawiam...

biedna

ale bym zjadła chyba mam głód czekoladowy Muszę iść do kuchni po coś słodkiego

Pytanie do dziedwczyn, które pisały pracęlicencjacką lub magisterską - od której strony numerowałyście pracę? Strona tytułowa i oświadczenie bez numeru - to wiem. Numeracja zaczyna się od spisu treści?
u mnie tak było no i spis tereści miał str 3
Stary 2012-06-04, 19:25   #742
FlightlessBird
Zakorzenienie

Ale mam lenia, a muszę wstać robić jeść, bo TŻ wkrótce wraca

Stary 2012-06-04, 19:26   #743
acidka
Zakorzenienie

Cytat:

witam!
gratuluję sali i pięknej rocznicy

Cytat:
u mnie tak było no i spis tereści miał str 3
u mnie też

edit: Flight ciągle zmieniasz awatary, w ogóle kilka z Was to ostatnio zrobiło, i już mi się wszystko miesza

mama 2015 i 2018

Edytowane przez acidka
Czas edycji: 2012-06-04 o 19:27
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:28   #744
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
witam!
gratuluję sali i pięknej rocznicy

u mnie też

edit: Flight ciągle zmieniasz awatary, w ogóle kilka z Was to ostatnio zrobiło, i już mi się wszystko miesza
Eee tam ciągle, kilka dni temu zmieniłąm i dziś znowu, bo znalazłam taki bardzie słoneczny Na lato akurat

Stary 2012-06-04, 19:36   #745
acidka
Zakorzenienie

też mi się kojarzy ze słońcem

ja swój mam od początku na wizażu, chyba też czas na zmiany, jak tak patrzę na Wasze

mama 2015 i 2018
Stary 2012-06-04, 19:52   #746
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

ja chyba też muszę w końcu zmienić avatar bo ten już jest nudny
Stary 2012-06-04, 19:59   #747
littlemary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
O ile nie macie wytycznych wewnętrznych to jest to sprawa indywidualna. U mnie niektóre osoby numerują strony od spisu treści, inni od pierwszej strony wstępu. Ja numeruję od spisu treści, ale wstawiam numerację dopiero od pierwszej strony wstępu (czyli wyświetla się tam nr 3)

Just awesome!
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:02   #748
kaczuszka69
potworkowa

nadrobiłam

ja na bukiecie ślubnym zaoszczędzę dużo, bo moja mama lubi układać kwiaty i świetnie jej wychodzi i w cenie jednego bukietu z kwiaciarni będę mieć ze 3 zrobione przez mamę

ja przejmuję nazwisko tżta, w urzędzie aż poprosiłam faceta o kartkę, bo chcialam sobie oba warianty napisać, nie powiem, kusiło mnie żeby wziąć dwa, ale jak już mam tworzyć rodzinę z tżtem to na 100%

ja też zmieniłam ostatnio avatar, te dzieciaczki mnie urzekły

wiecie co, przyjechaliśmy dzisiaj z tżtem do Krakowa, bo mam egzamin jutro i chciałam zrobić pranie tego, co nam tu na mieszkaniu jeszcze zostało. zostawiliśmy pół butelki Silana, jak miesiąc temu wyjeżdżaliśmy, zostało go tylko na dnie trochę się wkurzyłam :/

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:12   #749
acidka
Zakorzenienie

ktoś Ci podkradł? mieszkanie studenckie?

mama 2015 i 2018
Stary 2012-06-04, 20:14   #750
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
ktoś Ci podkradł? mieszkanie studenckie?
tylko jedna dziewczyna na mieszkaniu została, bo oprócz mnie i tżta tylko ona byla, więc wiadomo, kto to zrobił

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości