|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
ajj... byly zalaczniki i juz na samym poczatku probowalam je rozpakowac, bo tak wlasnie myslalam ze moze tam cos jest, ale nie chcialy sie odtworzyć..:/
Dzieki wielkie dziewczyny za info
|
|
|
|
#63992 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję, czas się odezwać.
Chcę podzielić się swoim pomysłem i poprosić o jego weryfikacje doświadczone Zakręcone Otóż chodzi mi o podkreślanie fal sprayem z solą z przepisu:http://www.glamour.com/beauty/blogs/...-this-diy.html (Wiem, wiem, sól może wysuszać, ale okazjonalnie się przyda )Bazą przepisu jest generalnie woda z solą plus dodatki, np. olejek eteryczny. W domu mam płyn do twarzy lawendowy Fitomed (mgiełka): INCI: Aqua, Lavender Water (20%), Gliceryn, Panthenol, Allantoin, Lavender Oil, Vinegar, PEG-40 Hydrogenated Oil, Tinctura Lavendulae, C.I.42090+C.I.45190, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone. Jak widzicie jest kilka fajnych składników - witaminy,olejek lawendowy itp. Jest też ocet - płukanki są korzystne, w mgiełce działanie powinno być podobne - co o tym myślicie? Czy gliceryna tak wysoko w składzie nie będzie niebezpieczna? Zapewne jak już się domyślacie, zastanawiam się czy z połączenia tej wody w sprayu z odrobiną soli nie wyszłoby coś fajnego Bardzo, bardzo proszę Was o opinie. |
|
|
|
#63993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zależy czy Twoje włosy ją lubią, jeśli nie to może Cię spuszyć, ale to chyba do takiej stylizacji będzie pasować? Może spróbuj najpierw użyć tylko tego płynu, zobacz jaki będzie efekt a do następnego podejścia odlej go trochę i dodaj odpowiednią ilość soli? Co z tego wyjdzie musisz sama sprawdzić, chyba tutaj nikt tego jeszcze nie próbował. A nawet jeśli to Twoje włosy mogą inaczej zareagować. No i nie używałabym takiej solonej psikanki zbyt często...
|
|
|
#63994 |
|
Rozeznanie
|
Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie czarnego żelu Isana? Nie wiedziałam, który to dokładnie jest i kupiłam w końcu Joaśkę mrożącą. Jutro testy
|
#63995 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#63996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mnie to ten w kółku ![]() zdjęcie z http://leal251.blogspot.com/2012/02/...metoda-cg.html |
|
|
|
|
#63997 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
fajny zestaw, oprócz isany i hergona, z którym sie nie polubiłam mam wsjo i więcej
|
||
|
|
|
#63998 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, dziewczyny
Trzymałam go w łapce, ale nie byłam pewna, czy to na pewno ten, więc wybrałam Joaśkę. Zaraz ugotuję gluta, żeby skalp przestał płakać, a potem chyba Biovax na noc na długość
|
#63999 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za rady co do moich przyklapusów
Wyglada na to, ze chyba najlepszym wyjsciem bedzie podciecie ich na poczatek kilka cm i troche mocniejsze pocieniowanie - bo wbrew pozorom one sa wycieniowane, jak bylam w listopadzie u fryzjera to prosiłam wręcz o zdecydowane cieniowanie i takie tez ono bylo, do tego stopnia, ze te krotkie z wierzchu tworzyły lekkie korkociągi, a pod spodem byly dlugie proste druty Wyglądalam glupkowato wiec przy okazji podcinania koncowek prosilam siostre zeby mocniej ciachała dół niz gorę zeby troche ta roznice zmniejszyc no i efekt widzialyscie.Tak oprocz tego to wpadlam na genialny pomysl uzycia szamponetki Joaśki (perłowy blond - na moje nieznosne rudosci, na 4-8 myc niby) i zaluuuuuuuuuje na maxa, po zmyciu jej wlosow nie dalo sie rozczesac za zadne skarby swiata, bo bez przerwy sklejaly sie od nowa, wiec domyslacie sie pewnie, ze wyczesalam sobie polowe futra z glowy A tak to siedze sobie wlasnie z Sesa na skalpie, wciaz wierzac, ze cos na nim w ogole robi dobrego a na wlosach z olejem lnianym nalozonym na psikadelko. Udalo mi sie go (w sensie olej) nareszcie wykonczyc, po pol roku chyba a i tak 100ml musialam wylac w miedzyczasie w postaci nieudanego maceratu z ktorego zrobil sie ocet ![]() Cytat:
Wychodzi na to, ze dekoloryzacja wcale nie musi oznaczac koniecznosci obciecia To zrobilo Ci sie tak jakby ombre?Cytat:
Cytat:
Alterra na pewno nada sie do drugiego, a ta Ziaja zawiera silikon i parafine, wiec jest niezgodna z CG... Wax tez niezgodny bo zawiera polyquaternium, ale wszystko zalezy od tego, na ile chcesz przestrzegac zasad CG Sposrod Waxów na pewno nadaja sie do drugiego O ten do slabych i wypadajacych oraz ten do suchych i zniszczonych i oba są zgodne z CG.A jesli chodzi o pierwsze O to z tego co wiem Cetrimonium chloride to skladnik dzieki ktoremu dana odzywka moze nadawac sie do mycia, ale dla pewnosci zerknij do wątku z listą zanalizowanych kosmetyków - podpięta na górze na zakreconym forum Poza tym odzywka myjaca powinna byc lekka, o krotkim i mozliwie prostym skladzie, a te do takich nie naleza.Cytat:
![]() Metoda mycia odzywka nie wszystkim odpowiada, te z nas, ktore lubią objętość preferują raczej OMO - czyli skóre głowy myjemy szamponem
|
|
|
#64000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#64001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu by nie. O ile niezbyt specjalistyczny czy fachowy jezyk. Dawno nie mialam treningu.Wiec dzis na noc poloze resztke gluta lnianego i na to olej, tez chyba lniany, bo ostatnio wielonienasycone jakos mi pasuja. Mam strasznie nieposluszne wlosy, pelno odstawaczy . Ale wiatr mamy tu tak straszny, mowie wam, ze wychodzic bez spietych wlosow to samobojstwo.
|
|
|
|
|
#64002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a efekt kolorystyczny jest tak minimalny ze mozna powiedziec - zaden.
|
|
|
#64003 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co, jak dobierałam dobry odcień, to było ok. Włosy były bardziej błyszczące, i taki efekt chciałabym teraz uzyskać. Ale jak rok temu próbowałam z rudą, to się nie zmyła...
|
|
#64004 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
bo ponoć jak się nie pofarbuje, to deko może z powrotem ściemnieć. z drugiej strony nawet blond może wyjść czarny nienawidzę takiej pochmurnej pogody, śpię na stojąco (siedząco)
|
|
#64005 | |
|
Raczkowanie
|
mam do was pytanie
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html chciałam kupić ten zachwalany przez was olejek łupianowy z GP, ale i mój rossmann go nie posiada.. skończyło się na tym balsamie i na sprayu tego samego rodzaju.. jakby któraś mogła spojrzeć na skład i ocenić czym ten balsam najlepiej zmywać? stosuję metodę CG i dość się ona moim włosom podoba.. więc pytanie brzmi czy ten balsam zmyje odżywka czy konieczny jest szampon ?---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
robiłaś dekoloryzację u fryzjera? :P bo ja na moje nieszczęście mam na głowie tęcze w odcieniach brązu i czerni.. najpierw miałam granatową czerń na włosach, później mi ładnie schodziło, bo moje włosy raczej nie trzymają długo nawet trwałego koloru, ale zachciało mi się je wyfarbować u fryzjera na kolor, który trudno mi jest zdefiniować, ale obstawiam coś koło wiśniowej czerni.. następnie pofarbowałam znowu na granatową czerń i teraz mam na głowie balejaż.. ;D czyli odrosty mam brązowe, a na długości czerń mi schodzi albo do naturalnego koloru, albo tam gdzie ten fryzjerski się bardziej wchłonął do jakiejś wiśni i mam taką oto tęczę.. dążę do naturalnego koloru i chcę wyfarbować henną.. także długa droga przede mną, ale może by ją tak troszeczkę chociaż skrócić ? ;d |
|
|
|
|
#64006 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny, pójdę z torbami
póki co kupowałam kosmetyki i je używałam dopóki się nie skończyly i nadal tak robię. ale piszecie ciągle o róznych maskach itd. albo czytam na blogach i zrobiłam sobie listę tego, co chcę kupić i dużo tego wyszło ale bd mieć zapasy na długo.
|
|
|
|
#64007 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
i isana sie kurzy
|
|
|
|
|
#64008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a znalazłam rosyjskie bardzo dobre kosmetyki naturalne
|
|
|
|
|
#64009 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie piankę Isany do loków, jutro rano przetestuje
![]() I chyba strzele sobie małe ombre.. Całości nie pofarbuje, bo bardzo lubię swój kolor, to sobie końcówki rozjaśniaczem strzelę, a co! W planach późniejsze zafarbowanie ich na czerwono..tak bardzo chcę jakichś widocznych zmian. Mam nadzieję, że końce się za karę nie wykruszą.
|
#64010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wymaga szamponu z SLS co jakiś czas |
|
|
|
|
#64011 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64012 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#64013 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o tym szapmonie: Pharmaceris H, Keratineum ?
Mam go w domu, nieodpakowany z folii, zastanawiam się czy rozpakować czy oddać komuś ![]() Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Betaine, Propylene Glycol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Coco-Glucoside, Panthenol, Polyquaternium-10, Camellia Sinensis Leaf Extract, Dicaprylyl Ether, PEG-18 Glyceryl Oleate / Cocoate, Lauryl Alcohol, Butylene Glycol, Vitis Vinifera (Grape) Leaf Extract, Citric Acid, Disodium EDTA, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Polysorbate 20, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, CI 16035, CI 19140, CI 60730 |
|
|
|
#64014 |
|
Zakorzenienie
|
naven - szampon z SLS niezgodny z CG, z typu "mniejsze zło" bo ma łagodzacze i niebrzydkie konserwanty. Do czego chcesz go używać?
hahi - czyżby przód ruszył?
|
|
|
|
#64015 |
|
Zakorzenienie
|
na stronie internetowej
tutaj: http://www.bioarp.plznalazłam adres na blogu jednej z włosomaniaczek i czekam tylko, aż dostanę kieszonkowe i chcę zamówić kilka masek
|
|
|
|
#64016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myslalam o zmywaniu olejów, masek z dodatkami typu oleje zmywam babydreamem szamponem i chciałam naprzemiennie z tym, co sądzisz AjriszMarta?
|
|
|
|
|
#64017 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
próbowałaś? |
|
|
|
|
#64018 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#64019 |
|
Kazar Lady
|
ostatnio namiętnie pottersem
isana babassu też dobrze sobie radzi |
|
|
|
#64020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dalej jak w niedziele zmyłam olej waxem z awokado :P a szamponem już nie umiem ;P większość odżywek myjących powinna sobie poradzić, kwestia li i tylko przełamania się |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Otóż chodzi mi o podkreślanie fal sprayem z solą z przepisu:
)
zależy czy Twoje włosy ją lubią, jeśli nie to może Cię spuszyć, ale to chyba do takiej stylizacji będzie pasować? 

Trzymałam go w łapce, ale nie byłam pewna, czy to na pewno ten, więc wybrałam Joaśkę. Zaraz ugotuję gluta, żeby skalp przestał płakać, a potem chyba Biovax na noc na długość
Wyglądalam glupkowato wiec przy okazji podcinania koncowek prosilam siostre zeby mocniej ciachała dół niz gorę zeby troche ta roznice zmniejszyc no i efekt widzialyscie.
O ile się zgodzisz oczywiście.

stosuję metodę CG i dość się ona moim włosom podoba.. więc pytanie brzmi czy ten balsam zmyje odżywka czy konieczny jest szampon ?