Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 12:42   #63991
affbe
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

ajj... byly zalaczniki i juz na samym poczatku probowalam je rozpakowac, bo tak wlasnie myslalam ze moze tam cos jest, ale nie chcialy sie odtworzyć..:/
Dzieki wielkie dziewczyny za info
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:50   #63992
WildOrchid
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję, czas się odezwać.

Chcę podzielić się swoim pomysłem i poprosić o jego weryfikacje doświadczone Zakręcone Otóż chodzi mi o podkreślanie fal sprayem z solą z przepisu:
http://www.glamour.com/beauty/blogs/...-this-diy.html

(Wiem, wiem, sól może wysuszać, ale okazjonalnie się przyda)

Bazą przepisu jest generalnie woda z solą plus dodatki, np. olejek eteryczny.

W domu mam płyn do twarzy lawendowy Fitomed (mgiełka):
INCI: Aqua, Lavender Water (20%), Gliceryn, Panthenol, Allantoin, Lavender Oil, Vinegar, PEG-40 Hydrogenated Oil, Tinctura Lavendulae, C.I.42090+C.I.45190, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone.

Jak widzicie jest kilka fajnych składników - witaminy,olejek lawendowy itp. Jest też ocet - płukanki są korzystne, w mgiełce działanie powinno być podobne - co o tym myślicie? Czy gliceryna tak wysoko w składzie nie będzie niebezpieczna? Zapewne jak już się domyślacie, zastanawiam się czy z połączenia tej wody w sprayu z odrobiną soli nie wyszłoby coś fajnego Bardzo, bardzo proszę Was o opinie.
WildOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:54   #63993
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WildOrchid Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję, czas się odezwać.

Chcę podzielić się swoim pomysłem i poprosić o jego weryfikacje doświadczone Zakręcone Otóż chodzi mi o podkreślanie fal sprayem z solą z przepisu:
http://www.glamour.com/beauty/blogs/...-this-diy.html

(Wiem, wiem, sól może wysuszać, ale okazjonalnie się przyda)

Bazą przepisu jest generalnie woda z solą plus dodatki, np. olejek eteryczny.

W domu mam płyn do twarzy lawendowy Fitomed (mgiełka):
INCI: Aqua, Lavender Water (20%), Gliceryn, Panthenol, Allantoin, Lavender Oil, Vinegar, PEG-40 Hydrogenated Oil, Tinctura Lavendulae, C.I.42090+C.I.45190, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone.

Jak widzicie jest kilka fajnych składników - witaminy,olejek lawendowy itp. Jest też ocet - płukanki są korzystne, w mgiełce działanie powinno być podobne - co o tym myślicie? Czy gliceryna tak wysoko w składzie nie będzie niebezpieczna? Zapewne jak już się domyślacie, zastanawiam się czy z połączenia tej wody w sprayu z odrobiną soli nie wyszłoby coś fajnego Bardzo, bardzo proszę Was o opinie.
Gliceryna zabić nie zabije zależy czy Twoje włosy ją lubią, jeśli nie to może Cię spuszyć, ale to chyba do takiej stylizacji będzie pasować?
Może spróbuj najpierw użyć tylko tego płynu, zobacz jaki będzie efekt a do następnego podejścia odlej go trochę i dodaj odpowiednią ilość soli?
Co z tego wyjdzie musisz sama sprawdzić, chyba tutaj nikt tego jeszcze nie próbował. A nawet jeśli to Twoje włosy mogą inaczej zareagować. No i nie używałabym takiej solonej psikanki zbyt często...
Stary 2012-06-04, 16:59   #63994
hahihehy
Rozeznanie

Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie czarnego żelu Isana? Nie wiedziałam, który to dokładnie jest i kupiłam w końcu Joaśkę mrożącą. Jutro testy

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:07   #63995
yarrowia
Zadomowienie

Czarna Isana
Stary 2012-06-04, 17:09   #63996
naven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie czarnego żelu Isana? Nie wiedziałam, który to dokładnie jest i kupiłam w końcu Joaśkę mrożącą. Jutro testy

wg mnie to ten w kółku
zdjęcie z http://leal251.blogspot.com/2012/02/...metoda-cg.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LEAL251.jpg (60,1 KB, 46 załadowań)
naven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:10   #63997
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ja bardzo lubie mrożący, tylko nakładam go w niewielkiej ilości na lniany

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez naven Pokaż wiadomość
wg mnie to ten w kółku
zdjęcie z http://leal251.blogspot.com/2012/02/...metoda-cg.html
dokładnie ten

fajny zestaw, oprócz isany i hergona, z którym sie nie polubiłam mam wsjo
i więcej

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:47   #63998
hahihehy
Rozeznanie

Dzięki, dziewczyny Trzymałam go w łapce, ale nie byłam pewna, czy to na pewno ten, więc wybrałam Joaśkę. Zaraz ugotuję gluta, żeby skalp przestał płakać, a potem chyba Biovax na noc na długość

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:59   #63999
claudiiin
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za rady co do moich przyklapusów wybaczcie, ze dopiero teraz, ale ciezki weekend za mna

Wyglada na to, ze chyba najlepszym wyjsciem bedzie podciecie ich na poczatek kilka cm i troche mocniejsze pocieniowanie - bo wbrew pozorom one sa wycieniowane, jak bylam w listopadzie u fryzjera to prosiłam wręcz o zdecydowane cieniowanie i takie tez ono bylo, do tego stopnia, ze te krotkie z wierzchu tworzyły lekkie korkociągi, a pod spodem byly dlugie proste druty Wyglądalam glupkowato wiec przy okazji podcinania koncowek prosilam siostre zeby mocniej ciachała dół niz gorę zeby troche ta roznice zmniejszyc no i efekt widzialyscie.

Tak oprocz tego to wpadlam na genialny pomysl uzycia szamponetki Joaśki (perłowy blond - na moje nieznosne rudosci, na 4-8 myc niby) i zaluuuuuuuuuje na maxa, po zmyciu jej wlosow nie dalo sie rozczesac za zadne skarby swiata, bo bez przerwy sklejaly sie od nowa, wiec domyslacie sie pewnie, ze wyczesalam sobie polowe futra z glowy Ale zaluje tez dlatego, ze od czasu uzycia jej sa jeszcze bardziej przyklapnięte i na dodatek przetluszczają się blyskawicznie. Takze czekam juz tylko az sie to cholerstwo wyplucze

A tak to siedze sobie wlasnie z Sesa na skalpie, wciaz wierzac, ze cos na nim w ogole robi dobrego a na wlosach z olejem lnianym nalozonym na psikadelko. Udalo mi sie go (w sensie olej) nareszcie wykonczyc, po pol roku chyba a i tak 100ml musialam wylac w miedzyczasie w postaci nieudanego maceratu z ktorego zrobil sie ocet

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ale mam świetny kolor włosów po drugiej dekoloryzacji kolor farbowanych zrównał się z odrostami, a końcówki mam miedziane, wygląda to supeer na kręciołach a włosy w ogóle nie zniszczone
Super ze jestes zadowolona Wychodzi na to, ze dekoloryzacja wcale nie musi oznaczac koniecznosci obciecia To zrobilo Ci sie tak jakby ombre?

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio w PESTCE i na 100% były szampony. Miałam jednak zbyt mało czasu na szukanie innych produktów. W tym tygodniu poszukam.
Ja tez gdzies widzialam szampony, nie wiem czy w Rossmannie czy w Naturze, ale tych mgiełek/eliksirów ani olejów

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z tych odżywek nadaje się do OMO?
1. Ziaja, Intensywne Odżywianie Witaminy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-witaminy.html

skład:Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate,Paraffinum Liquidum(Mineral Oil), Panthenol, Tocopheryl Acetate, Ethyl Linoleate, Ethyl Oleate, Ethyl Linoleate, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Retinyl Palmitate, Trilaureth-4 Phosphate, Cyamopsis Tetragonolobus Gum, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Citric Acid.

2. Alterra, maska z granatem i aloesem (skład na KWC)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html

3. Wax do włosów ciemnych (skład na KWC)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html
To zalezy, czy do pierwszego O czy do drugiego Alterra na pewno nada sie do drugiego, a ta Ziaja zawiera silikon i parafine, wiec jest niezgodna z CG... Wax tez niezgodny bo zawiera polyquaternium, ale wszystko zalezy od tego, na ile chcesz przestrzegac zasad CG Sposrod Waxów na pewno nadaja sie do drugiego O ten do slabych i wypadajacych oraz ten do suchych i zniszczonych i oba są zgodne z CG.
A jesli chodzi o pierwsze O to z tego co wiem Cetrimonium chloride to skladnik dzieki ktoremu dana odzywka moze nadawac sie do mycia, ale dla pewnosci zerknij do wątku z listą zanalizowanych kosmetyków - podpięta na górze na zakreconym forum Poza tym odzywka myjaca powinna byc lekka, o krotkim i mozliwie prostym skladzie, a te do takich nie naleza.

Cytat:
czy podczas pierwszego O należy myć również skórę głowy?
czy taki sposob mycia nie obciąża włosów? mam przetłuszczające się i cieżkie, myję codziennie i lubię mieć puszyste włosy

z góry dziękuję za odpowiedzi
Jesli stosujesz metode mycia odzywka to wtedy zarowno wlosy jak i skore glowy myjesz odzywka. A jesli stosujesz OMO, to pierwsza odzywke wmasowujesz we wlosy (w skore glowy juz nie), nastepnie skore glowy myjesz szamponem, splukujesz wszystko i nakladasz odzywke do splukiwania
Metoda mycia odzywka nie wszystkim odpowiada, te z nas, ktore lubią objętość preferują raczej OMO - czyli skóre głowy myjemy szamponem Spróbuj, to przekonasz się ktory sposob mycia jest dla Ciebie lepszy

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:07   #64000
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Tak oprocz tego to wpadlam na genialny pomysl uzycia szamponetki Joaśki (perłowy blond - na moje nieznosne rudosci, na 4-8 myc niby) i zaluuuuuuuuuje na maxa, po zmyciu jej wlosow nie dalo sie rozczesac za zadne skarby swiata, bo bez przerwy sklejaly sie od nowa, wiec domyslacie sie pewnie, ze wyczesalam sobie polowe futra z glowy Ale zaluje tez dlatego, ze od czasu uzycia jej sa jeszcze bardziej przyklapnięte i na dodatek przetluszczają się blyskawicznie. Takze czekam juz tylko az sie to cholerstwo wyplucze
Mam ochotę właśnie na lekkie odświeżenie włosów i zastanawiam się nad szamponetką -tyle, że mam z nią złe doświadczenia.. - albo henną bezbarwną. Druga opcja lepsza, ale obawiam się rudości...
Stary 2012-06-04, 19:16   #64001
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale skoro już się pochwaliłaś znajomością francuskiego to za jakiś czas będę potrzebować Twojej małej pomocy O ile się zgodzisz oczywiście.
Jakies tlumaczonko? czemu by nie. O ile niezbyt specjalistyczny czy fachowy jezyk. Dawno nie mialam treningu.
Wiec dzis na noc poloze resztke gluta lnianego i na to olej, tez chyba lniany, bo ostatnio wielonienasycone jakos mi pasuja. Mam strasznie nieposluszne wlosy, pelno odstawaczy. Ale wiatr mamy tu tak straszny, mowie wam, ze wychodzic bez spietych wlosow to samobojstwo.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:44   #64002
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Mam ochotę właśnie na lekkie odświeżenie włosów i zastanawiam się nad szamponetką -tyle, że mam z nią złe doświadczenia.. - albo henną bezbarwną. Druga opcja lepsza, ale obawiam się rudości...
A jakie masz doswiadczenia? Ja ze swojej strony na pewno nie polecam, obkleilo mi to wlosy i teraz gorzej sie z nimi wspolpracuje a efekt kolorystyczny jest tak minimalny ze mozna powiedziec - zaden.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:19   #64003
nez123
Rozeznanie

Cytat:
A jakie masz doswiadczenia? Ja ze swojej strony na pewno nie polecam, obkleilo mi to wlosy i teraz gorzej sie z nimi wspolpracuje a efekt kolorystyczny jest tak minimalny ze mozna powiedziec - zaden.
Wiesz co, jak dobierałam dobry odcień, to było ok. Włosy były bardziej błyszczące, i taki efekt chciałabym teraz uzyskać. Ale jak rok temu próbowałam z rudą, to się nie zmyła...
Stary 2012-06-04, 20:30   #64004
natalcia250
sentimental animal

Cytat:

Super ze jestes zadowolona Wychodzi na to, ze dekoloryzacja wcale nie musi oznaczac koniecznosci obciecia To zrobilo Ci sie tak jakby ombre?
już wczesniej miałam jaśniejsze końcówki, ale teraz różnica między końcówkami, a resztą jest duużo większa. wypadałoby to czymś pofarbować bo ponoć jak się nie pofarbuje, to deko może z powrotem ściemnieć. z drugiej strony nawet blond może wyjść czarny także jestem w kropce

nienawidzę takiej pochmurnej pogody, śpię na stojąco (siedząco)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:48   #64005
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

mam do was pytanie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html

chciałam kupić ten zachwalany przez was olejek łupianowy z GP, ale i mój rossmann go nie posiada.. skończyło się na tym balsamie i na sprayu tego samego rodzaju..
jakby któraś mogła spojrzeć na skład i ocenić czym ten balsam najlepiej zmywać? stosuję metodę CG i dość się ona moim włosom podoba.. więc pytanie brzmi czy ten balsam zmyje odżywka czy konieczny jest szampon ?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
już wczesniej miałam jaśniejsze końcówki, ale teraz różnica między końcówkami, a resztą jest duużo większa. wypadałoby to czymś pofarbować bo ponoć jak się nie pofarbuje, to deko może z powrotem ściemnieć. z drugiej strony nawet blond może wyjść czarny także jestem w kropce

nienawidzę takiej pochmurnej pogody, śpię na stojąco (siedząco)
z jakiego koloru schodziłaś i na jaki ? robiłaś dekoloryzację u fryzjera? :P
bo ja na moje nieszczęście mam na głowie tęcze w odcieniach brązu i czerni.. najpierw miałam granatową czerń na włosach, później mi ładnie schodziło, bo moje włosy raczej nie trzymają długo nawet trwałego koloru, ale zachciało mi się je wyfarbować u fryzjera na kolor, który trudno mi jest zdefiniować, ale obstawiam coś koło wiśniowej czerni.. następnie pofarbowałam znowu na granatową czerń i teraz mam na głowie balejaż.. ;D czyli odrosty mam brązowe, a na długości czerń mi schodzi albo do naturalnego koloru, albo tam gdzie ten fryzjerski się bardziej wchłonął do jakiejś wiśni i mam taką oto tęczę..

dążę do naturalnego koloru i chcę wyfarbować henną.. także długa droga przede mną, ale może by ją tak troszeczkę chociaż skrócić ? ;d
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:50   #64006
TwojaKokaina
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny, pójdę z torbami
póki co kupowałam kosmetyki i je używałam dopóki się nie skończyly i nadal tak robię. ale piszecie ciągle o róznych maskach itd. albo czytam na blogach i zrobiłam sobie listę tego, co chcę kupić i dużo tego wyszło ale bd mieć zapasy na długo.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 23:02   #64007
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, pójdę z torbami
póki co kupowałam kosmetyki i je używałam dopóki się nie skończyly i nadal tak robię. ale piszecie ciągle o róznych maskach itd. albo czytam na blogach i zrobiłam sobie listę tego, co chcę kupić i dużo tego wyszło ale bd mieć zapasy na długo.
nie ma sensu robic dużych zapasów, ja tak narobiłam zapasów isany z babassu i sie okazło po niedługim czasie, że potters to jest strzał w 10
i isana sie kurzy

Stary 2012-06-04, 23:08   #64008
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
nie ma sensu robic dużych zapasów, ja tak narobiłam zapasów isany z babassu i sie okazło po niedługim czasie, że potters to jest strzał w 10
i isana sie kurzy
wiem, wiem, ale chciałabym wypróbować róznych masek itd. nie że kupuję jedną rzecz po kilka sztuk a znalazłam rosyjskie bardzo dobre kosmetyki naturalne
Stary 2012-06-04, 23:21   #64009
Martek_
Zadomowienie

Kupiłam sobie piankę Isany do loków, jutro rano przetestuje
I chyba strzele sobie małe ombre.. Całości nie pofarbuje, bo bardzo lubię swój kolor, to sobie końcówki rozjaśniaczem strzelę, a co! W planach późniejsze zafarbowanie ich na czerwono..tak bardzo chcę jakichś widocznych zmian. Mam nadzieję, że końce się za karę nie wykruszą.
Stary 2012-06-04, 23:33   #64010
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
mam do was pytanie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html

chciałam kupić ten zachwalany przez was olejek łupianowy z GP, ale i mój rossmann go nie posiada.. skończyło się na tym balsamie i na sprayu tego samego rodzaju..
jakby któraś mogła spojrzeć na skład i ocenić czym ten balsam najlepiej zmywać? stosuję metodę CG i dość się ona moim włosom podoba.. więc pytanie brzmi czy ten balsam zmyje odżywka czy konieczny jest szampon ?
Zwykła odżywka, mało silikonowa, nawet ładna
Niestety wymaga szamponu z SLS co jakiś czas

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 23:35   #64011
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
wiem, wiem, ale chciałabym wypróbować róznych masek itd. nie że kupuję jedną rzecz po kilka sztuk a znalazłam rosyjskie bardzo dobre kosmetyki naturalne
Stacjonarnie?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 23:37   #64012
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zwykła odżywka, mało silikonowa, nawet ładna
Niestety wymaga szamponu z SLS co jakiś czas
dzięki za odpowiedź ciekawe czy coś to daaa..
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:10   #64013
naven
Raczkowanie

Co sądzicie o tym szapmonie: Pharmaceris H, Keratineum ?
Mam go w domu, nieodpakowany z folii, zastanawiam się czy rozpakować czy oddać komuś

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Betaine, Propylene Glycol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Coco-Glucoside, Panthenol, Polyquaternium-10, Camellia Sinensis Leaf Extract, Dicaprylyl Ether, PEG-18 Glyceryl Oleate / Cocoate, Lauryl Alcohol, Butylene Glycol, Vitis Vinifera (Grape) Leaf Extract, Citric Acid, Disodium EDTA, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Polysorbate 20, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, CI 16035, CI 19140, CI 60730
Stary 2012-06-05, 10:57   #64014
AjriszMarta
Zakorzenienie

naven - szampon z SLS niezgodny z CG, z typu "mniejsze zło" bo ma łagodzacze i niebrzydkie konserwanty. Do czego chcesz go używać?

hahi - czyżby przód ruszył?

Stary 2012-06-05, 10:58   #64015
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Stacjonarnie?
na stronie internetowej tutaj: http://www.bioarp.pl
znalazłam adres na blogu jednej z włosomaniaczek i czekam tylko, aż dostanę kieszonkowe i chcę zamówić kilka masek
Stary 2012-06-05, 11:10   #64016
naven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
naven - szampon z SLS niezgodny z CG, z typu "mniejsze zło" bo ma łagodzacze i niebrzydkie konserwanty. Do czego chcesz go używać?

myslalam o zmywaniu olejów, masek z dodatkami typu oleje

zmywam babydreamem szamponem i chciałam naprzemiennie z tym, co sądzisz AjriszMarta?
Stary 2012-06-05, 11:24   #64017
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

zmywam babydreamem szamponem i chciałam naprzemiennie z tym, co sądzisz AjriszMarta?
ja z powodzeniem zmywam oleje odżywką
próbowałaś?

Stary 2012-06-05, 11:28   #64018
naven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja z powodzeniem zmywam oleje odżywką
próbowałaś?

nie

jakoś trudno mi to sobie wyobrazić np yang babassu czy inną?
Stary 2012-06-05, 11:31   #64019
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie

ostatnio namiętnie pottersem isana babassu też dobrze sobie radzi

Stary 2012-06-05, 11:37   #64020
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

zależy tylko i wyłącznie czy chcesz być zgodnie z CG ;] ten szampon ma SLS i włosy to zauważą

Cytat:
Nie dalej jak w niedziele zmyłam olej waxem z awokado :P a szamponem już nie umiem ;P
większość odżywek myjących powinna sobie poradzić, kwestia li i tylko przełamania się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości