|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
czarnamadonna rozniez gratuluje wizyty i faktycznie chlopaki rzadza
hehe a moze u mojego szkraba sie jeszcze zmieni pozniej zrobie fotke aparatem i wam pokaze ale jestem przeeee szczesliwa ![]() Mystiquee masz wizyte w 3 rocznice mojego slubu ![]() co do gondoli to wedlug mnie jest niezbedna jak ktos chce chodzic na spacery mi z gabi szybko zaczelismy i w zimie po godzinie dwie teraz zapoatzre zsie tez w chuste dla maluszka i mam nadzieje ze jak sie przeprowadzimy to dam sobie rade z dwojka zreszta gbi ubiore i moze wyjsc bo dom ogrodzony a miedzy czasie szybko ubrac dzidzie i dolaczyc ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- pisalyscie o pokojach ja na razie sama nie wiem jak rozwiazac w planach gabrysia ma miec na dole i pewniej jej urzadze bo tam bedziemy wiecej czasu spedzac wiec zabawki sie przydadza a nie beda sie walac po salonie a lozko wstawie jej albo do pokoju malenstwa albo jeszcze do nas do sypialni bo sie budzi w nocy zreszta poki co moga spac w jednym pokoju na gorze a jak gabi podrosnie pojdzie sobie na doł |
|
|
|
#3243 | |||
|
Zadomowienie
|
powiem Ci, że to zależy - jak potrzebuję jakichś kompetentnych informacji to "w oczekiwaniu na dziecko" i "ciąża dla bystrzaków" , a jak chce tylko tak sobie poczytać i pośmiać się to te dla facetów i ciężarówką przez 9 miesięcy - tu sobie czytam 1 rozdział co tydzień
![]() Cytat:
piękne ciuszki ![]() za ginaCytat:
![]() ![]() klask i: widzę, że kciukory to tu cuda działają ![]() bardzo się cieszę, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ja miałam wczoraj 133/80 puls 93 ale mi się tak waha, jak mam stres to podskakuje
|
|
#3244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejny ![]() Cytat:
![]() Idę do fryzjera pomalować włosy i obciąć W końcu będę wyglądała jak człowiek
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
czarnamadonna, weronika gratuluję i wizyt
![]() Co do pokoiku to maleństwo początkowo będzie mieszkało z nami a mam nadzieję, że jak podrośnie to już będzie mieć swój własny pokój w nowym domku. który budujemy ![]() Sola1 ja też mam jutro wizytę i też się stresuję
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
laaaaaaaa ja zapomnialm farby kupic
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
niezbyt wyrazne bo skaner padl ale jest moja kruszynka
|
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronika sliczny synus |
|
|
|
#3250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój mąż już się przyzwyczaił, że przy każdej wizycie w galerii to najpierw Empik i Matras ![]() Cytat:
(i mnie też przy okazji uspokoiłaś - wiesz, z tymi ruchami), i wstępnie, jak czarnejmadonnie, gratuluję chłopaczka A my po obiadku, mężuś w laptopie, ja na kompie, Kuba zajęty lego hehe i mulimy, ale fajnie, bo wszyscy razem. I inkę kolejną dzisiaj sączę i ciastka jem w czekoladzie weronika zdjęcie super, śliczności
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-04 o 17:38 |
||
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
aerien83 ja tez sie uspokoilam bo bylam ostatnia kulka nerwow wiec tak jak pisalam jak sie odwraca to nie ma szans poki co poczuc mnie wali po narzadach i glowka po nerwach
bedzie bokser
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Weronika śliczny chłopczyk
|
#3254 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj po badaniach padłam jak pies pluto i przespałam 4 godziny.
Kupiłam też dzisiaj pierwszy trzypak pajacyów dla malucha i wielki album Baśni oraz wierszy dla maleństwa - zaczynamy czytać maluchowi ![]() święta racja ![]() Cytat:
hmmm czyżbyś pisała o mojej teściowej ? Cytat:
Trzymaj się ciepło i płacz ile wlezie to baaardzo pomaga Cytat:
Cierpię na to samo uzależnienie od kupowania i czytania książek ![]() a dla panów polecam książkę - fantastycznie napisana technicznym jęzkiem - można boki zrywać http://www.empik.com/bobas-instrukcj...0093,ksiazka-p |
|||
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
I już po wizycie. Prawie wszystko OK, prawie - bo jest podejrzenie cukrzycy ciązowej. Wyszła mi glukoza w moczu, 50 jednostek, a wynik powinien byc ujemny. Mam zrobić testy krwi po obciążeniu glukozą, bo jeszcze na 100% nie wiadomo. Wtedy zobaczymy. Cholerka, a takie miałam cały czas dobre wyniki :/
Czy któras z Was wie, z czym to się wiąże? Dla dziecka, bo dla mnie pewnie z ostrą dietą
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu dieta i kilka razy dziennie badała cukier na jej małą nie miało to żadnego wpływu |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecie dzisiaj z przedszkola przyniosło całą pakę prince polo... hmmm... połowy już nie ma
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pojadę zrobić je już pojutrze, bo się denerwuję :/
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski moje
nie ma szans żebym Was nadrobiła, 9 stron ![]() W każdym razie dziś mam mega tłuste włosy (myłam wczoraj), do tego pełno wyprysków nawet na szyi.. A jakbyście zobaczyły mój tyłek? masakra dziwne, że Mati jeszcze mnie nie zostawił ![]() Co do chudnięcia, to ja schudłam już 4kg, zero przyrostu wagi. Ale ja zawsze miałam kilka kilo za dużo, więc nie muszę tyć, bo dzidzia ma co zabierać ![]() Kurcze, mój piesek dziś dał popis... Tak się cieszył, że mnie zobaczył, że zadrapał mi oko i pół twarzy. Dobrze, że ślub nie jest za tydzień, tylko 29-go, może się zagoi ![]() A teraz dostał biegunki - pewnie czegoś się nażarł, jak mnie nie było ehh nie ma to jak szczeniaki i ich uroki.A co do USG (śliiiiczna dzidzia, zakochałam się ) to ja chcę sobie zrobić 4D, u mnie jest 200zł za takie USG ale przynajmniej więcej się dowiem niż na normalnym USG ![]() A co do cukrzycy, to współczuję. Moja znajoma miała przy obu ciążach cukrzycę, i musiała brać insulinę przy drugiej. Ja na szczęście jak miałam glukozę na czczo robioną to miałam wynik 74, a jest norma od 70 więc dolna granica ![]() A dla dziecka, z tego co wiem to możesz dużego dzieciorka urodzić ale jak jest w porę wykryta, to lekarz coś temu zaradzi najwyżej nie będziesz mogła jeść słodkich albo tłustych potraw
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-04 o 18:47 |
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Lonia89 - widzę, że mamy tak samo termin
ja znam już wstępnie płeć, synuś ale to dlatego, że na USG spał, i można było poszukać ![]() Moderna - współczuję... ale nie martw się, jeszcze będziesz miała bobaska
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka miala cukrzyce chodzila do poradni dali rozpiske co jesc poprostu zdrowe odzywania i nawet waga pozniej jej przytsopowala bo na poczatku jadla co popadlo---- tak jak ja dzidzius urodzil sie zdrowiutki wiec nie martw sie koffana czeka cie poprostu zdrowa dieta
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można się przyzwyczaić ![]() Glukometry teraz dają za darmo w aptekach (niech lekarz wypisze Ci receptę na paski do glukometru, to dostaniesz). Teraz u mnie jest większe ryzyko że cukrzyca wystąpi ponownie, więc od początku mierzę sobie cukier kontrolnie, raz na jakiś czas. A glukometr dostałam nawet bez recepty, więc jak masz jakąś zaprzyjaźnioną aptekę to bez problemu załatwisz. A jeśli chodzi o dziecko, to wszystko jest ok. Niby jest ryzyko że dziecko będzie miało większą masę urodzeniową, ale mój syn miał idealne wymiary. Więc nic się nie przejmuj, będzie ok!!! Jak będziesz miała jakieś pytania, to pisz śmiało ![]() Aha, ja bym na Twoim miejscu zrobiła ten mocz jeszcze raz bo w lab mogą się zawsze pomylić - znam takie przypadki
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może Wy mi doradzicie. Spotkałam się dziś z koleżanką, powiedziałam jej o ślubie i że jak chce to może przyjść do ratusza. A ona chyba zrozumiała, że zapraszam ją na wesele
jak jej wytłumaczyć, że jej nie zapraszam do lokalu, żeby się nie obraziła ?
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- http://allegro.pl/szlafrok-damski-so...378805010.html jakie piękne szlafroczki... już się rozglądam na zimę... szkoda że nie są rozłożone..
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taki szlafroczek, ale jasnoróżowy
jest tak miękki, że mój pies jak w nim jestem olewa nawet jedzenie, woli się tulić
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj TŻet znowu wolne i znowu mnie nie bylo pare godzin i znowu 6 stron do nadrobienia.. No ale udalo sie jakos ..
Czarnamadonna i Weronika - gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow .. A Twój synuś Weroniczko prześliczny Ja dzisiaj dopakowałam kolejną partię i prawie wszystko spakowane .. dzwonilam do mamy i juz pewne jest ze jade na wakacje do domciu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

za gina
klask i: widzę, że kciukory to tu cuda działają
28.08 2010 Nasz Dzień

jak nie wejdę tam raz w tygodniu to jestem chora.

nawet na szyi.. A jakbyście zobaczyły mój tyłek? masakra